Hur man undviker att bli blöt och kall om tassarna...

Ett sätt att undvika att bli alltför blöt och kall om tassarna:
Den Italienska vinthunden Fonzi som avskyr blött och slaskigt väder. Han har gjort så här sedan han var valp, både i slaskigt vinterväder och sommardagar med regn och blött gräs.



image18

Valborgsledigt...

image78Klockan är mycket och ska gå och lägga mig. Ska börja 6.30 imorgon också för att kunna gå hem vid lunch. Ska bli så skönt att vara ledig några dagar. Är nästan imponerad av mig själv att jag faktiskt orkade med att jobba trots att jag mått så dåligt hela tiden. Fast egentligen är det väl mest dumdristigt när man tänker efter.... Var nära att gå hem vid lunch idag, men proppade i mig två alvedon och stod ut resten av eftermiddagen också. Jag har nog fått någon bacill också förutom allergin upptäckte jag igår när jag mådde som allra sämst. Jag hade ju proppat i mig alvedon då också och kände mig som en kamin från och till så jag fick ta av mig till kortärmat. Sen på kvällen fick jag lov att hjälpa brorsan och Y som höll på att flytta ur det sista grejorna ur sin gamla lägenhet. En firma skulle komma och flyttstäda klockan 8 imorse och brorsan jobbade kväll till sent på natten. Så jag körde 2 vändor med grejor. Det är ju i samma område så var ingen långkörning. Sen bor de typiskt nog högst upp och trots att jag bara bar några få saker upp för trapporna var jag helt slut. Benen krampade nästan och jag kände att jag mådde piss. När jag kom hem hade jag bara lite darr på rösten kvar och fick knappt fram något när jag skulle prata, sen värkte det i kroppen och jag började frysa. Stoppade i mig alvedon och gick och lade mig. Vaknade mitt i natten av att jag var helt dyngsvettig! Så fick upp och byta linne. Så hade definitivt feber, men kollade aldrig hur mycket. Imorse åkte jag iväg till jobbet med alvedon igen. Har haft feber under dagen också har jag kännt. Men nu på kvällen känner jag mig faktiskt piggare och har ingen alvedon i kroppen nu så tror det börjar vända. Har nog ingen feber nu. Så jag hoppas att jag ska vara i hyfsat skick för att fira Valborg imorgon kväll. Min läkare skrev ut cortison utifall att det skulle bli akut, men det värsta är nog över nu tror jag. Kör på med dubbla nässprayer. En allergispray och en vanlig. Det går bra några dagar enligt Apoteket. Så jag hoppas jag ska vara fit for fight igen snart. Har ont i varenda liten muskel i magen och i ryggen för jag haft sån astmahosta hela tiden. Man använder verkligen småmuskler som man inte använder annars tydligen när man tränar magen på gymmet :)
 
Efter jobbet idag var jag och köpte kött till grillningen imorgon. Ska tydligen bli fint väder vad jag har hört.

Har ni sett det där läskiga i Österrike då??? Vilken fruktansvärd historia och vilket psyko! Hoppas Fritzl blir inspärrad på livstid! 7 barn med sin egna pappa och sen varit inspärrad i 24 år under jorden i de där hemska smala korridorerna och skitiga rummen. Så jäkla sjukt! Ett under att de lever! Dottern, första äldsta kan ju aldrig må bra igen! Att nåt sånt där bara kan hända. Vad är det för sjuka människor att få för sig nåt dylikt och sen vara social och trevlig mot andra utanför huset. Det kan man verkligen kalla en psykopat!

Har varit och klippt mig idag efter jobbet också. Blev jättenöjd. Hon klippte upp mitt hår mycket mer så blev riktigt bra! Skönt att känna att man har lite nytt. Nu ska jag bara tona om håret också. Fast det gör jag själv, men köper toningen hos frissan. Håret känns så fräscht när man precis har klippt det :)

Imorgon måste jag köpa nåt överdrag att ha på bilen nu när jag får lov att ta tillbaka min parkering som är precis under en jäklans björk. De vägrar att ta ner björken och den släpper ju en sån där massa klibbiga frön som förstör lacken på bilen. De går ju inte att få bort hur som helst utan sätter sig kvar som klister. När man gjort lackbehandling så vill man ju inte förstöra bilen genom att få nåt sånt på den. Men frågan är vad jag ska ha. När jag kollade som hastigast idag på Biltema så fanns det ett sånt där som man täcker hela bilen och det känns ju lite väl drastiskt. Och ett annat täckte bara taket och fönstret fram och bak. Så frågan är ju hur jag ska göra. Grannarna lär väl undra. Att andra inte är rädda om sina bilar....de står ju också under björkar.... Så man känner sig ju lite larvig om man ska hålla på och täcka över bilen helt. De lär väl undra. Men vad ska man göra.... Man kanske ska höra någon annanstans om det finns nåt tips.

Nej, nu måste jag sova. Trevlig Valborg på er!
image18

Nyser och nyser...

image77Usch, mår verkligen pyton av pollen som är nu! Det är inte bra när det kommer så här hastigt! Har bara varit ute korta stunder idag, när jag ska ut ur bilen och in i bilen och det har räckt. Vet inte hur många gånger jag nyst idag....en sådär 1 miljon gånger känns det som. Det retar hela tiden så jag blir galen! Mormor och mamma skrattade åt mig som jag lät när vi var hos mormor och käkade mat. Låter som jag är vrålförkyld, men det är allergin. Fy så korkat att inte tänka längre att jag skulle börja med medicinen i tid. Måste ringa till min läkare imorgon och få utskrivet cortison och annan medicin. Blir inte kul att jobba de här 2,5 dagarna! Imorgon har jag dessutom ett besök. Inte kul när man mår som en uv! Får åka bil de här dagarna. Vi svängde faktiskt förbi vid apoteket för att kolla om jag hade något recept liggande på medicin, men det hade jag förstås inte. Så jag köpte min nässpray med cortison receptfritt. Det fick det vara värt, för vanlig spray som jag hade hemma hjälper verkligen inte! Men å andra sidan tar det några dagar innan allergisprayen får full effekt också :( Men jag har hunnit ta 3 gånger mer imorgon än jag annars skulle ha gjort i alla fall.

Jag skulle ha åkt på tjejmiddag ikväll, men fick boka av det. Kändes lite trist att inte kunna gå, för tror nästan alla kunde komma. Men ser ju några av dem på onsdag på Valborg i alla fall. Då blir det årets första grillning tror jag :) eller har jag drömt det.... Nä, tror vi skulle grilla. *Ännu en nysning* Nä, jag tror jag får ge upp för ikväll. Ska ta en smörgås och sen gå och lägga mig. *Nyser igen* *nyser igen* *nyser igen* *nyser igen* *nyser igen* Ja, ni ser. God natt! 

Uppdatering: Var verkligen segt att stiga upp imorse. Började 6.30 och steg upp vid 5, då jag ändå inte kunde sova nåt mer. Är precis genomtät i näsan. Kunde knappt somna igår kväll för jag nös hela tiden, blev inte bättre av att lägga sig ner. Tog till slut en insomningstablett, men knappt att det hjälpte ens. Tog en timme ändå innan jag till slut somnade. Stackars kissen for omkring som ett torrt skinn också upp och ner för jag inte kom till ro utan var tvungen att upp och snyta mig hela tiden för att inte tala om allt hostande och frustande. Hon undrade nog vad jag höll på med. Hon tordes inte ens komma och lägga sig bredvid mig som hon brukade :) Men när jag vaknade i natt låg hon ändå bredvid mig till slut :)
Hade verkligen velat vara hemma idag och vilat mig, men har handledning på förmiddagen och besök på eftermiddagen av en familj, en från neuropsykiatriska och tolk så går bara inte. Sen vill jag inte vara hemma igen eftersom jag var hemma 4 dagar tidigare också. Man förlorar så himelens med pengar. Så får stå ut. Men de andra kommer nog vara färdiga att skicka hem mig kan jag tro :) Kom på halvvägs hit imorse att det kanske inte är så jättebra att ha AC:n på i bilen när det är så här...stängde i alla fall av den. Nej, nu måste jag jobba vidare. Jag kan i alla fall sammanfatta det hela med att jag har lärt mig nåt till nästa år! Slarva inte med medicineringen innan pollenperioden!!! :)

image18

Madonna & Justin...

Älskar låten!



För övrigt har mitt kraxande fortsatt! Har faktiskt knappt varit ute idag, trots det underbara vädret. Har mått visst pga. de ruskiga björkpollena. Mormor ringde och skulle prata och frågade om hon väckt mig som jag lät :) Hade knappt någon röst.

Fredagskvällen tillbringade jag i mormors sällskap. Hade lovat henne att åka och köpa blommor att plantera på morfars grav och på hennes föräldrars grav så jag åkte och hämtade henne och sen var vi och köpte blommorna. När vi ändå var där och köpte blommorna tyckte jag det var lika bra att vi planerade dem samtidigt på morfars grav. Och när vi gjorde det tyckte jag det var lika bra att vi även planterade på hennes föräldrars grav som inte finns i stan utan 30 minuters motorvägskörning bort ungefär. Så det gjorde vi också. På väg tillbaka hem med mormor kom jag på att vi skulle köra förbi ett ställe där jag brukar tvätta bilen och eftersom jag inte kunnat tvätta på hemmaplan då brorsan och Y´s soffa står i garaget och den var skitig sen vi körde ute på landet till islanshästridningen i lervälling så var det på tiden. Så blev en 2-klippstvätt med högtryck och lödder, sen var den skinande blank igen :) Var hemma efter 21 på kvällen efter att ha handlat också. Så blev en lång dag. Började ju 6.30 på morgonen och jobba också. Så då var jag trött! Så idag blev det en lugn dag! Imorgon kommer mamma till stan så vi ska till IKEA bl.a. och sen ska jag på tjejmiddag på kvällen.

image18

Pollen i luften...

image75Nu märker jag att björken börjat komma igång. Jag har varit dum nog att avvakta med min förebyggande astmamedicin då jag tycker det fungerat bra utan en längre period och jag inte kännt nåt speciellt förutom enstaka tillfällen, men så var det dags. Man ska ju köra igång med den ett tag innan då det tar några dagar innan den börjar verka. Så nu känner jag av astman och går runt och låter som en rosslig kamel på rösten. En kollega frågade nu på morgonen om jag var förkyld. "Nä, är bara allergisk" :) Ja, så kan det gå när man inte börjar i tid. Egentligen ska jag ju ta hela året runt men mindre dos och sen ökar man upp under pollenperioden, men är väl lite onödigt att ta medicin i onödan, det är ju cortison i den också. Jaja, det blir väl bättre om några dar. Under tiden får jag väl gå runt och hosta och rossla. Men visst är det härligt med så fint vårväder! Jag njuter verkligen! Älskar sol och värme!

image76Idag var jag på jobbet tidigt. Redan vid 6.30. Försöker dels hinna skriva klart mina utredningar, då det är en hel del att göra nu med nya ansökningar och besök. Men så vill jag förstås vara ledig på klämdagen nästa fredag så jobbar in lite tid därför också. Slå två flugor i en smäll liksom :) Skönt att få vara lite långledig.

Igår var jag och min kompis M hos vår kompis H och fikade. Det är nog det mest sociala jag varit på hela veckan vad det gäller kompisfronten. Var trevligt! Träffade hennes två killar, ena 6 månader och den andra är nog 4 år tror jag. Vi kollade på "So you think you can dance". Men blir inte så koncentrerat med två barn i rummet så hörde nog och såg knappt hälften av det som var, så får väl kolla på reprisen i helgen...

På lunchen ska jag ut och käka med 2 gamla klasskompisar. Vi träffas en gång i månaden och käkar mat. Det är kul att ha kontakt med dem! De brukar ju vara med på min årliga kräftskiva också på sommaren sen. Men frågan är väl hur det blir i år om vi får ordning på taket och vattenskadan... Men snickarna ska ju börja i början av juni så det ska nog förhoppningsvis blir färdigt i juni.

Hörde nåt skoj på radion imorse. Det var i Karlstad tror jag, där de höll på med nåt vägarbete eller bygge. En korpfamilj bodde där och var inte glada över oväsendet som blivit för de hade sitt bo med små ungar precis i nån bergsspricka eller nåt liknade. Krossföretaget hade nu lagt ner arbetet tillfälligt i avvaktan på att ungarna i korpfamiljen ska vara redo att ge sig ut i vida världen och kommer då att starta upp arbetet igen. Det var väl lite gulligt? :) Skulle knappast tro att nåt sånt skulle ske någon annanstans än i Sverige!

Dags att fortsätta med dagens arbete! Webbarbetet kommer nog bli en hel del med det också, fick en handbok för vårat system igår på 171 sidor eller nåt sånt. Så är lite att sätta sig in i. Har nu äntligen fått en sekretessdörr in till mitt kontorsrum och så har de byggt på extra på väggen ut mot korridoren, är bara min lysknapp som fattas. Så får sitta lite mörkt på förmiddagarna. Hade tänkt jag skulle hänga upp lite roliga små tavlor på den nya väggen, o jag vet precis vilka jag tänkt mig. Men de är hux flux borta! Har letat och letat hemma så undrar om jag lagt dem på vinden nån stans.... Får kolla i helgen. Är samma motiv som en stor tavla som jag tagit med till jobbet så vore ju kul om det matchar. Roligare att ha tavlor man tycker om men som jag inte använder hemma istället för såna där trista kontorstavlor med gamla uvar som målat nåt halvtrist motiv. Men så irriterande när man inte hittar saker!

Trevlig helg!
image18

Dagarna går i raketfart...

image74

Tisdagen är snart slut! Vart tar dagarna vägen?
Har farit runt på jobbet som en överspeedad hottentott! Men jäklar vad jag har hunnit med :) Måndagen började med att jag tog tag i våran webbsida där jag bestämt att vi skulle lägga ut en digital ansökan så den som ansöker om LSS lätt ska kunna skriva ut den själv hemma om man inte vill ringa oss. Vi hade den inte själva heller digitalt utan jag fick tag i den via en annan enhetschef i en annan förvaltning som har hand om LSS för vuxna. Hon tyckte det var en jättebra idé och de gjorde likadant de också. Så efter att ha varit sjuk och jag nu fått tag på den så ville jag naturligtvis få ut den på en gång. Så jag skickade mail till våran webbansvarige om han kunde lägga ut den åt oss, vilket i sin tur medförde att han frågade om jag var intresserad av att bli webbansvarig då han gärna skulle vilja ha någon att dela det ansvaret med. Så jag sa ja. Pratade med chefen idag och hon tyckte det var jättepositivt att jag ville göra det. Så det känns skoj. Sen har jag fixat och grejat med en massa annat också, men ska inte tråka ut er :) Kollegorna undrar säkert vad jag gjort på mina dagar hemma :)

image72

Som jag skrev i mitt svar till Mallis kommentar i föregående inlägg så tycker jag "Gone baby gone" var sådär faktiskt. Hade hört att den skulle vara bra, men fick ingen känsla för varken filmen eller personerna i filmen. Den kändes väldigt ytlig på nåt sätt. Så skulle nog inte ge den mer än 2 av 5, möjligtvid 3 - av 5. Så den var nog lite av en besvikelse.

image35

Har fortfarande inte fått någon böteslapp för fortkörningen, men jag är glad så länge den håller sig borta. Hoppas hoppas det inte kommer någon! Men en sån tur har jag väl inte.... den kommer säkert i sinom tid. Hoppas jag får igenom mina reseavdrag då som jag deklarerat för, så det inte blir nåt krångel med det. Blir några tusenlappar jag får tillbaka och det skulle sitta fint till sommaren. Man har ju rätt att dra av reseavdrag så det ska väl inte vara några problem hoppas jag. Har t.o.m skrivit en separat uträkningslapp och tagit med alla tåg- och busstider för att redovisa att jag tjänat in minst 2 timmar när jag pendlade med bil till skolkuratorsjobbet utifall att de skulle efterfråga nåt sånt. Skönt att ha deklarerat klart nu i alla fall så man inte sitter med det in i det sista. Är ju himla smidigt nuförtiden att man kan deklarera på nätet! Och så får man pengarna lagom till midsommar!

image73

Nu ska jag kolla på "Desperate housewives", göra matlåda och sen titta på "Christine" och sen "Brothers and sisters" och sen är det läggdags, sova och sen dags att gå till jobbet igen. Äta, se på tv och sova....hmmm roligt liv man har ;) men man hinner inte så mycket mer i veckorna. Mer än träna också förstås. Men social det är man inte i veckorna....förutom på torsdag då...för då ska jag faktiskt hem och fika hos en kompis :)

Have a great week!
image18


Läskigt lammbesök...

Idag har jag hunnit med en hel del. På förmiddagen var jag och hälsade på C och lille J. En riktigt härlig vårdag med sol och värme! Vi var i lekparken där J härjade runt i sandlådan :) Sen var vi ut till vägen för att kolla in J´s hobby, "kolla-in-alla bilarna-och-hoppas-att-det-kommer-en-lastbil". Det första som händer är att det faktiskt kommer en stor lastbil så vi har tur! Men J vill förstås fortsätta och kolla in om det kommer någon "pyttepyttebil" och "tobi" (stor bil) också, vilket det gör till hans stora förtjusning. För är man vid en trafikerad väg så vore det väl konstigt annars :) Väl nöjd efter att ha fått sitta i sin vagn där en bra stund knallar vi in i skogen igen och tar en promenad bort till en annan lekpark som har en stor rutschkana. Den blir den andra höjdpunkten för dagen tror jag :) Vi turas om att åka med honom i den stora rutschkanan.

Vid lunchtid är det dags att åka hem till tvätten som väntar och sen en sväng över till farmor för lite mat. Jag sätter mig sedan en stund på balkongen medan jag väntar in tvätten och Y som jag bestämt med att ta en promenad i vårvädret. Idag är första dagen som det räcker att ha en kortärmad top på sig och munkjacka. Så skönt! Vi tar en runda runt ån och sen upp i närheten för att fika ute i solen och sen kolla in de nya lammen som fötts i början av mars. Så söta!!! Men till vår  och de andra besökarnas förskräckelse får vi syn på ett litet lamm som ligger alldels i närhten av hoven till en stor ardenner-häst som står och äter. Vi försöker se om lammet över huvud taget lever och tycker inte den rör sig alls. Vi hinner nästan bli förfärade innan vi ser att den rör öronen och blinkar. Vi ser ett får som ropar oroligt och som förmodligen är mamma till det lilla lammet. Vi ä mest oroade för att hästen inte ska trampa på den lilla kraken. Vi börjar prata med de andra om man ska försöka få tag på någon djurskötare, men innan vi hunnit iväg så kommer en med några andra besökare hack i häl och hon försvinner in i hagen och lyfter upp det lilla lammet *stor lättnads suck* och lyfter den lilla kraken till sin oroliga mamma som ropar oroligt efter den. Man har ju hört att hästar har en enorm känsla för andra djur och att de inte trampar på dem hur som helst. Men vad hade hänt om hästen blivit irriterad på en fluga eller nåt och sparkat eller trampat åt sidan. Man kan aldrig veta och den hade då verkligen legat risigt till. En feltramp och den lilla stackaren hade bara blivit mos. Usch! Var knappt så jag klarade av att titta där jag stod. Klarar inte av sånt där! Jag var nästan färdig själv att gå in och hämta den. Men som tur var löste sig det hela ändå och det lilla lammet stod sen och diade sin mamma. (Se bild, som för övrigt inte blev någon höjdare då det var så på långt håll). De bara är ju så söta att man bara vill lyfta upp dem och pussa på dem :) Att de ska envisas med att ha hästar i samma hage som lammen när de är så små. Men nu kan jag i alla fall sova lite lugnare i natt när jag vet att den i alla fall i det ögonblicket räddades och kom i tryggt förvar.

image71

Såg klart på "Gone baby gone" nu på kvällen, men får skriva mer om den imorgon. Är för trött! Kollade på det nya frågeprogrammet på kanal 5 " Sanningens ögonblick" eller nåt hette det. De ställer frågor till en person som genomgår ett lögndetektortest. Deras respektive sitter några meter ifrån tillsammans med t.ex. svärfar och kompis. Frågor som "Är din fru den snyggaste utav dem du varit tillsammans med?", "Har du varit otrogen i ditt nuvarande förhållande?", "Har du krockat med en bil någon gång och åkt därifrån utan att säga något?", "Har du stulit något från ditt jobb?", "Är din fru den du haft bäst sex tillsammans med?", "Har du medvetet ljugit för Försäkringskassan?" osv. Det verkar kunna komma vilka frågor som helst. Vissa frågor kanske inte är så jättekul att sitta och vara dennes respektive om man nu inte är den snyggaste eller den som personen haft bäst sex eller om det kommer fram andra obehagliga saker som är bättre att inte veta.... Men har man nåt att dölja kanske det inte är så bra att vara med i ett sånt där program heller....

Nu är det dags att gå och lägga sig. Dags att gå till jobbet imorgon igen efter nästan en hel veckas hemmavistelse. De håller på och grejar med mitt rum också just nu, så få se om det överhuvud taget går att sitta på mitt rum just nu.... De håller på och sätter in en sekretessdörr och gipsar på väggen för att det inte ska höras lika bra ut om jag har besök på rummet. Har ju ett dataföretag som sitter vägg-i-vägg till mig.

Uppdatering: Idag har jag blivit webbansvarig tillsammans med en annan på jobbet. Han har varit det länge, men ville ha någon som delade ansvaret och frågade mig. Jag har väl haft för mycket synpunkter och kommit med en massa åt honom att göra hela tiden ;) Nä, men det är skoj att ha en liten fot kvar i webbvärlden också för att hålla det vid liv. Är ju nästan så långt ifrån det man kan komma annars, mer än att jag har bloggen då.

image18


2 filmer som jag sett...

Har ägnat eftermiddagen/kvällen åt 2 filmer som nog får räknas som lite äldre filmer. Jag såg "Världarnas krig" och "Morden vid Wolf Creek".

image69

Världarnas krig från 2005 är en film av Steven Spielberg. Huvudrollsinnehavarna spelas av Tom Cruise (min gamla tonårsfavorit) och Dakota Fanning. Filmen visades för ett tag sedan på tv, men lyckades missa den då fast jag tänkt se den. Fick istället låna den av mina vänner M & K. Det är en äventyrsfilm, en sci-fi som handlar om en amerikans familj som får slåss för sin överlevnad när maskiner från yttre rymden anfaller och utplånar allt i sin väg.

Tycker den var bra och spännande men slutade något tvärt på slutet. Både Tompa och Dakota gör sina roller jättebra! Jag ger den 4 av 5 möjliga.


image70

Morden vid Wolf Creek från 2004 är baserad på en sann historia. Den handlar om 3 backpackers som blir strandsatte mitt i den australienska ödemarken när deras bilbatteri lägger av vid meteorkratern Wolf Creek. En bil dyker upp mitt i natten och erbjuder sig att hjälpa dem genom att bogsera deras bil till sin verkstad några timmar därifrån, vilket de tackar ja till. Men han är inte den snälla lantisen som de trott.

Jag tyckte jag kände igen filmen lite grann och kanske har jag sett den tidigare för några år sedan....eller så är den lik någon annan film jag sett. Den var spännande, läskig och rå. Jag har älskat rysare tidigare, men undrar om jag inte är lite mer för thrillers. Jag gillar nog lite det när man får följa arbetet med att få fast mördaren också. Och så är det ju inte riktigt med rysare. Men som rysare var den en okej film men kanske lite ytlig. Har svårt att sätta något betyg på den.


Kollade nyss också på "Helens små underverk" som gick på tv nu ikväll. Det är en rätt gullig historia som jag gillar. Har sett den tidigare. Den skulle jag ge 4 av 5 möjliga :) Nu ska jag börja kolla på en sista film innan jag går och lägger mig, "Gone baby gone". Orkar nog inte se hela för klockan är redan rätt mycket.

image18


Helg igen...

image66

...men märker inte så stor skillnad faktiskt då jag var hemma tis, ons, tors och fredag så har nästan varit helg hela veckan till skillnad från att alla andra (eller många fler) är lediga också nu då. Jag tror att magontet jag haft hela veckan är magkatarr. Det har hållit sig vid magsäcken och ontet har gjort mig lätt illamående, så skulle gissa på det. Har ju haft det tidigare för många år sedan så känner igen det lite. Min förhoppning är i alla fall att åter kunna jobba på måndag igen. Det känns lite bättre nu. Annars får jag väl ringa läkare. Kissen har varit jättenöjd med att ha mig hemma i alla fall :) Inte ofta man har matte hemma nästan en hel vecka och mysa med :)

image67

Har inte gjort så mycket i veckan när jag varit hemma, mest sovit, tittat på tv och läst "Mr Tourette och jag" av Pelle Sandstrak som jag ju ska gå och lyssna på en föreläsning av snart i början av maj. Vill gärna ha hunnit läsa ut boken då. Otroligt bra och intressant är den i alla fall. Man ser vilket helvete, rent ut sagt, det måste vara att leva med ett sådant funktionshinder som tourette. Han hade såna tvång som gjorde att han hade olika ritualer för sig för att vissa saker inte skulle ske. Som att ta av sig kängorna varje gång det flög ett flygplan över honom strax innan han skulle stiga in genom grindarna till sitt hem. Han fick ta av sig dem och ställa upp dem med skosnörerna rätt ut. Främre kängan var cockpit, snörerna vingar osv. Sen ställde han sig själv mitt emellan kängorna tittade upp mot himlen och flygplanet som passerade med armarna sträckta rakt ut. Sen kunde han gå in genom grinden genom att låta "brrrrrrrr" när han gick igenom. Missade han ritualen skulle detta innebära att hans hjärna skulle söka sig upp mot planet som skulle krocka med planet så planet exploderade och alla människorna skulle dö, vilket i sin tur skulle innebära att det skulle hamna i tidningen och radion dagen därpå och hans föräldrar skulle bli utskämda och han själv i skolan för alla skulle veta att hans hjärna gjorde så planet hade störtat och alla dött. Hann han inte ta av sig kängorna hade han därför en akutritual också. Det innebär att han sträcker ut armarna, tittar upp mot himlen och säger "brrrrrrr" utan att behöva ta av sig kängorna. Andra saker var att han inte kunde ha rött på sig för det symboliserade värme, som innebär svett, bakterier, sjukdomar, död osv. Rött symboliserar också blod. Han påverkades också av triggers som färger (t.ex. rött), lukter (t.ex. salami) och ljud (t.ex. när någon äter morötter, äpple). Han hade svårt för bokstäverna Z, Y och X som förekommer i matte. Det var vassa som kunde göra att man gjorde sig illa och skar sig och då kommer det blod som kan innebära död osv. Tvången blev värre och värre med åren tills han till slut fick hjälp av en professor. Kan verkligen rekommendera er att läsa den!

image68

Igår, var jag ute och tog en långpromenad på kvällen med Y. Det var så härligt, riktig vårkväll med fågelkvitter överallt! Vi såg 5 rådjur springa över precis på ett övergångsställ på en väg :) Så fina!
Nu ska jag snart åka iväg och handla lite till kvällen. Blir en lugn helg med mycket vila. Imorgon ska jag äta hos farmor och tvätta (inte så mycket vila i det kanske men något som måste göras). På förmiddagen ska jag hälsa på C och lille J också. Var ett tag sen nu. Pratade lite snabbt med J på telefon härom dagen. Han säger inga hela meningar utan bara nåt ord på telefon som mitt namn, fast på sitt sätt och sen "Heddå". C kallar mig för "moster Norpan" :) J blir snart 2 år i maj.

Har lyckas värva en till att hänga med den 8 juni på ridtur :) Borde nästan få mängdrabatt så många som jag fått med mig dit. Börjar nästan snart bli dags för att köpa ett par ridbrallor om jag ska rida sådär ofta....

Ha en fortsatt skön helg!

image18

Fölet Vanessa

Titta ett sånt sött Amerikanskt miniatyrhästföl som väger 5 kg!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article2274321.ab

image18

The nanny diaries

Filmen handlar om en collegestudent ska arbeta som barnflicka åt en rik familj i New York. När hon väl är där måste hon hantera sin mamma som tror hon pluggar, en ny romans och den bortskämda sonen som hon ska ta hand om.

Tycker filmen var bra och sevärd. Den var helt lagom att se hemma en kväll när det bara är tråkigt på tv. Scarlett Johansson är perfekt för rollen. Ger den 3+ av 5 möjliga. Den började som en 4 av 5 möjliga, men den kom lite av sig på andra halvan av filmen.



image18


Hemma idag med...

Hemma för andra dagen med magont. Inte så roligt och vet nog förmodligen vad det hänger ihop med också. Har sovit en hel del när jag varit hemma. Känner mig helt psykiskt slut för tillfället. Längtar till sommarsemestern och få vara lite ledigt. Känner också att jag skulle behöva resa bort någonstans. Klart att jag kommer att vara i stugan, men skulle behöva resa någon annanstans också, frågan är bara vart. Sen gäller det att få någon med sig också, vill inte resa själv.

Fint väder är det ute i dag också, så känns lite trist att vara inne. Visst skulle jag kunna sätta mig en stund på balkongen och läsa förstås...få se efter lunch. Ska nog titta på nån film tror jag.
Som tur var hade jag inga besök inbokade de här två dagarna, men imorgon ska jag träffa en familj för andra gången, men den här gången träffa barnet också, men få se hur jag mår imorgon.

Fick mail i måndags från företaget där jag sökt ett coachjobb. Är länge sen jag var där på intervju. De skrev att de fått uppdraget men att vissa processer hade gjort att hela rekryteringsprocessen dragit ut på tiden och då de rekryterar i hela landet så hade de inte haft någon möjlighet att hinna tillbaka med feedback. Nu skrev de i alla fall att jag fortfarande i högsta grad var en intressant kandidat och skulle återkomma till mig så snart som möjligt.

Nu har jag ju ett jobb som jag trivs med, men fortfarande så är det 50% tillsvidare och 50% vik och att det finns mölighet att jag har heltid ända fram till jul och att de förhoppningsvis har kunnat fixa en heltid tillsvidare åt mig då. Men det känns ändå inte 100% säkert så måste nog ändå ta mig en funderare OM det blir så att jag blir aktuell för den andra tjänsten. Det är en tillsvidaretjänst, men provanställning 6 mån och är i stan där jag bor. Skulle ändå inte bli ett lätt val. Det som är, är att det ju är ett jobb som jag hade som mål när jag började med min utbildning. Det finns också möjligheter för andra jobb inom företaget. Och det handlar också om lönen. Sänker mig inte från det jag har nu. Men OM jag skulle bli erbjuden det jobbet och jag skulle tacka ja så vet jag också att jobbet där jag är nu skulle flyga i taket. Inte kul! Så får väl avvakta och se vad som händer. Är tillräckligt att bekymra sig om ändå för tillfället.

Läste om vad som hänt Engla i måndags. Fruktansvärt! Jag mådde illa när jag läste det. Så vidrigt att ha ihjäl ett barn (eller någon överhuvud taget). Vilken jäkla sjuk människa! Han borde låsas in och aldrig få komma ut igen. Han har förverkat sin rätt till det. Så himla tragiskt att man inte gör nåt tidigare innan det behöver hända nåt sånt här. Så många gånger som Eklund blivit anmäld för sexbrott och dessutom suttit inne så borde man väl kunna gissa sig till att något är fel... Men det finns väl varken tid eller resurser som vanligt. Tänk då att vara advokat åt honom och sitta och försvara honom. Nu har han ju erkänt själv men ändå. Tur jag inte har ett sånt jobb. Jag skulle aldrig klara av det. Skulle inte vilja jobba med den typen av målgrupp som beteendevetare heller. Det skulle kunna vara intressant att jobba som beteendevetare inom polisen men inte direkt mot den typen av klientel. Det lämnar jag åt andra. Jag vet inte om jag skulle klara av att vara neutral, eller kanske skulle vilja snarare. Jag trodde ju aldrig jag skulle klara att jobba som skolkurator heller för jag är så blödig. Jag trodde det skulle påverka mig för mycket så jag skulle må dåligt av det jag fick höra. Men även om det skar i hjärtat ibland av det jag fick höra av barnen och ungdomarna så tar man på något sät på sig sin profesionella roll och klarar det. Jag kände empati och en ledsamhet, men ändå kunde jag hålla tillbaka mina känslor och ändå hjälpa dem. Jag skulle ju vara deras trygga punkt. Och det blir man. Hur skulle det se ut om jag som skolkurator hade suttit och störtgrinat.... Det gick också att koppla bort det när jag åkte hem. När jag lämnat skolan och kom hem till min egen stad så hade jag också lämnat min roll där. Visst kunde jag tänka på dem ibland, men det förföljde mig inte hela tiden så jag mådde dåligt av det. Jag fick se det som att jag faktiskt gjorde nåt bra för eleverna istället och de kunde må om möjligt något bättre av att de fått prata av sig och fått lite med sig på vägen. Det kändes som jag höll lite koll på dem. Det är ett jobbigt arbete, men samtidigt väldigt givande.

image18

Ridturen...

Uppstigning vid 7.30, trött som sjutton och knappt vaken fick jag häva mig upp ur sängen. Vet man att man ska göra nåt skoj är det i alla fall lite lättare att stiga upp. Åkte iväg vid 8.35 med Y för att hämta upp C och Å och var på plats strax innan 10. Fick min häst som jag hade sist *glad*. Visst är han väl för söt?

image58

Var ännu roligare tur denna gången för den var mer varierande. Var tre andra personer som vi inte kände som var med också på turen. Vi kom iväg ganska så snabbt och var ute säkert 2,5 timme. Vi red på grusvägar, små vägar i skogen och inne i skogen. Töltade mycket, galopperade en del (till min lycka) och skrittade emellanåt. Att galoppera ger en sån frihetskänsla! Känns som man är ett med hästen när man rusar fram full fart framåt! Helt otrolig känsla! Jag hade glömt hur kul det var att rida. Nu är jag helt biten igen :) Lyckades få med Y på att boka upp oss på en heldagstur i maj. Kostar 850 kr, men då ingår en fika på förmiddagen, lunch och fika på eftermiddagen. Det tycker jag definitivt att det är värt! Man rider ut vid 10 och är hemma ungefär vid 17 på kvällen. Men man kommer nog vara rätt mör efteråt kan jag tro. Känner lite mer efter dagens ridtur också. Mycket också för att vi galopperade en hel del. Det gjorde vi inte sist. Var många som var ovana och då var det ju också med jobbet. Känner mest i ryggen men få se hur det känns imorgon. Förresten...nu när jag känner efter så har jag nog rätt ont på sittbenen i baken också :)

Blir en gång i månaden nu med ridning. Ska iväg ju i juni också sen med mamma och faster. Sen bestämde jag och min kompis C som bor där vi har stuga att vi skulle försöka ta oss iväg på en heldagstur där uppe också. Det är nog häftigt för är ju lite annat landskap där uppåt och sen är det förhoppningsvis lite varmare än vad det var idag. Vi hade ju rätt otur med vädret, men det slutade i alla fall att regna när vi red ut så det var vi glada för. Jag frös inte nåt heller för jag hade på mig ordenligt med kläder! Tog fodrade skor också, vilket var jätteskönt! Annars fryser man lätt om fötterna. Kroppen är ju den som rör sig mest.

Nehej, nu är det dags att gå och lägga sig om jag ska orka upp imorgon. Hade gärna haft en dag till ledigt bara för att vila upp mig efter den intensiva helgen. Det började med opera och slutade med ridning. Det kan man kalla tvära kast :)

image18

image62

image67

image63

En kväll på operan...

Jaha, så har min erfarenhet berikats ytterligare. Mitt motto är att allt ska testas åtminstone en gång innan jag har rätt att bilda min uppfattning om det. Igår var jag på opera för första gången i mitt liv. Operan vi såg vad Falstaff av Verdi som går på Kungliga operan. Det är Verdis sista verk. När vi kom till Sthlm så gick vi först och käkade middag på en restaurang i Gamla stan. Två kypare mötte oss i dörren och den ena frågade oss om vi skulle ha ett bord för två och då skyndade sig den andra kyparen som var lite yngre med att säga att nej ett bord för tre, för han skulle sitta med oss också. Var ett trevligt ställe i alla fall, men något hög ljudnivå. Var rätt många som var där så allt prat omkring oss gjorde att det var lite svårt att höra vad den andra sa om man inte lutade sig framåt. Vi tog varsin pizza. Kände inte riktigt att jag ville lägga ut ca 250 spänn för pasta eller nån fiskrätt som jag inte ens visste om det var gott. Visst kan det vara värt att lägga lite pengar på mat någon gång om målet just är att bara gå ut och käka, men inte den här kvällen. Då ska man sitta och njuta av maten och vi hade inte riktigt den tiden.

Operan låg sen inte så långt bort så vi kom dit i bra tid. Vi satt på högsta våningen så vi hade bra utsikt. Man såg bra i alla fall. Jag tycker inte det gör nåt att sitta högre upp för nåt sånt. Vi satt nästan rakt framför så vi såg jättebra utan att behöva luta oss fram eller nåt. Men man ska inte vara höjdrädd och sitta där :)

image45
Foto: Alexander Kenney unt.se

Falstaff är en konversationsopera och en komedi som handlar om den självgode skojaren Sir John Falstaff som är intresserad av två gifta kvinnor (Alice och Meg) som är gifta med andra män. Han skickar dem båda ett kärleksbrev. Men då de båda kvinnorna umgås så får de reda på att den andre också fått ett likadant kärleksbrev där det står exakt lika bortsett från att namnet i brevet skiljer sig och bestämmer sig för att hämnas på Falstaff och spela honom ett spratt. Poängen är alltså "Den som skrattar bäst skrattar sist". Jag blev glatt överraskad då jag inte egentligen är så mycket för opera. Men detta var inte bara någon som stod och ylade rakt upp och ner utan hade en handling. Det var ungefär som att se en musikal men med operasång. Den var riktigt bra! Helt klart sevärd! Slutet var mäktigt när alla sjöng samtidigt! Loa Falkman som spelar huvudrollen Falstaff var kanon i sin roll. Detta kan jag definitivt tänka mig att göra om. Positivt var också att det var text så man kunde förstå allt trots att operan var på italienska. Föreställingen var strax över 2 timmar lång, 2.35 med paus. Var hemma strax innan kl 1 i natt så var lite trött imorse när jag skulle stiga upp tidigt för att åka upp till stugan.

image48

Kl 8 var det dags för uppstigning. Vi skulle träffa snickaren som ska fixa stugan (vårt hus) som fått en vattenskada. Det visade sig att det var lite värre än vi från början trott. De kommer även bli tvungna att riva en bit av ytterväggen. Så de måste få tag på timmer, vilket inte lär bli så billigt. Men viktigt att det blir riktigt gjort. De kommer att starta upp i slutet av maj, början av juni. Så jag hoppas att det blir klart lagom till semestern. Var inget trevligt vårväder där uppe. Det började snöa. Hann i alla fall ta lite bilder innan det började snöa. Skulle haft digitalkameran med mig, men glömde den som vanligt så blev mobilbilder.

image50

Ena snickaren var lite rolig. Vi pratade om getingar och han berättade då om i somras när han suttit ute på sin terass och grillat då det var en väldigt envis geting vid honom hela tiden som inte ville ge sig. Han tog då tag i kofoten och hävde till getingen som föll ner på marken som en klubbad säl, men den dog inte. Först tänkte snickaren om han skulle slagit ihjäl den men lät den vara då den såg ut att repa sig och då tyckte det var onödigt. Men han ångrade sig snart när han fick se att den hade mord i blicken och inte gav sig ändå utan tog sats och flög rakt på honom och stack honom på halsen som svullnade upp. Han kunde inte sova på två nätter :) Så kan det gå...
Jag vet hur det är med argsinta getingar. Jag blev ju stucken i somras av en elak jäkel som flög rakt in i mina jobbarhandskar när jag stod på taket. Den satte fast en stor jäkla tagg på handleden så den svullnade upp. Gjorde svinont! Stack precis på en åder så jag hade ont i flera dar!

image52

Imorgon är det äntligen dags för en ridtur igen, så ska faktiskt snart gå och lägga mig om jag ska orka upp. Denna helgen har det inte blivit en enda sovmorgon. Ska upp 7.30 imorgon. Hoppas det blir bättre väder, men ser inte så positivt ut så gäller att klä på sig ordentligt. Men ska bli jättekul hursom helst.

image54
image18


Konduktören som får alla att le...

image43
Bild från SJ

Har skrivit om honom lite tidigare på Sprayblog, men kan inte låta bli att skriva om honom igen. Han är verkligen störtskön! Han dyker upp lite då och då på min pendlarsträcka. Det är en lite yngre förmåga, som alltid är lite tillpoppad med en sjal till sina annars så strikta konduktörskläder med snyggbrallor, vit skjorta och väst. Han brukar dock ha ärmarna lite lätt uppkavlade så man ser hans skinnarmband som han har runt den ena handleden. Lite poppig ljus frisyr har han också. Svårt att säga vilken ålder han kan vara i, men skulle tippa runt 25-28 år. Han drar in i vagnen som ett yrväder och brukar ofta säga nåt direkt när han kommer in som förra veckan på eftermiddagen: "God morgon alla nya ....resenärer! Då var det dags för biljetterna då" . Han har alltid ett leende på läpparna! Sen går han igenom vagnen och skiner upp för varje resenär när de visar upp sitt färdbevis och svarar genom att göra tummen upp, "jajamensan", "coolt", "yes" eller som för ett tag sen till mig blev ett "tacksi mox" istället för ett tack. Men härom dagen hade detta "tacksi mox" ändrats till ett "tacksi monken" då han tackade en annan resenär mitt emot mig. Efter han har gått ut från en vagn kan jag komma på mig själv att jag sitter och ler. Tittar man sen på de andra resenärerna ser man hur också dem sitter med ett leende på läpparna oavsett om de återgått till sitt läsande eller ej. Man känner sig urfånig. Men visst är det häftigt hur en person med ett glatt och skojsamt humör kan få så många människor att le när de nästan innan satt som surmular på tåget?

image42

Vid samma tillfälle när han var med sist stannade konduktören "Mr Happy" vid en hund som han rufsade om i huvudet och pratade lite med på vägen ut ur vagnen och sa sen "Jag tror jag ska ta med hunden som gisslan". Sen fastnade han precis utanför vagnen och pratade med en annan konduktör  som också tydligen var med på tåget och sa "den där hunden gillar verkligen mig" eller nåt liknande. Sen kunde man höra hur de stod där och fortsatte prata. Efter en stund stack han in huvudet igen och frågade tjejen med hunden om det var okej att han busade lite med hunden. Hunden stod precis i dörröppningen och visst det gick bra sa tjejen. Killen har verkligen charm! Tänk om alla konduktörer var sådär, eller varför inte alla servicemänniskor. Man ser verkligen hur ett leende mot en annan människa och några ord kan ändra en hel dag eller åtminstone för en stund för en annan person. Det borde man tänka på lite oftare. Jag skulle definitivt behöva le mer för tillfället. Men det kommer förhoppningsvis bättre dagar!

Uppdatering: Snart slutar jag för dagen! :) Har tagit ut flex och slutar 13.45. Perfekt en fredag. Tänkte det kan vara trevligt att hinna hem emellan och byta om. Kungliga operan känns inte direkt som nåt jeansställe.... ;)
Sen kan det vara skönt att hinna käka i lugn och ro också innan föreställningen börjar.

Vi har varit ute med 2 kollegor här på lunchen och käkat Filé Oscar. Smarrigt! Det är Fläskfilé, bearnaisesås och potatisgratäng. Bara LITE mätt är jag nu ;) Kommer nog stå mig resten av dagen känns det som. Låter som jag kommer att slippa gå ner nåt i tid även efter sommaren. Det verkar fixa sig så jag kan jobba heltid ända fram till jul. Sen kan man ju hoppas att det fixar till sig med tjänsterna och att det blir 100% tillsvidare istället för de 50% jag har nu. Chefen sa nu att hon gärna ville ha mig kvar så de vill gärna fixa så jag kan ha heltid. Känns skönt om det kan lösa sig så jag kan vara kvar ett längre tag här och jobba in mig ordenligt på det jag gör. Är fortfarande mycket jag lär mig hela tiden. Inom det här området blir man nog heller aldrig fullärd. Är spännande! En LSS-handläggare som jobbat i några år, startade upp ett eget LSS-boende här i närheten. Vem vet, kanske startar nåt eget i framtiden. Pratade om det med en kompis som jobbar som coach. Att man kanske skulle starta upp nåt tillsammans några stycken när man jobbat ett tag.....mmmm tåls att fundera över. Själv skulle jag inte starta upp nåt, men med några stycken.... Jaja, är en senare fråga och inte speciellt aktuellt just nu. Men bra att ha mål i livet.

Nu är det snart dags och plocka ihop och jag ska ta och avsluta jobbet. Trevlig helg på er!

image18

Dags för en ny islandshästtur!

På söndag är det dags igen att rida :) Har önskat samma häst igen som jag hade sist och det skulle förmodligen gå bra. Hoppas det! Annars kommer jag nog bli lite besviken, men går säkert bra med någon annan också. De är ju fina allihopa. Men vill helst ha honom eftersom det funkade så bra mellan oss och jag vet hur han fungerar och vad jag ska göra för att driva på honom. Man kan nästan tro att jag pratar om en pojkvän eller nåt ;) Hoppas bara att det blir hyfsat väder. Det snöar ju ute nu och har gjort ända sen igår. Jag hade ju sagt att jag ville ha vår och varmt nu, men någon lyssnar tydligen inte på mig.... Men jag är inte kinkig så heller. I värsta fall är det ju bara att pälsa på sig ordentligt. Man blir ju varm när man rider också. Är mest fötterna och händerna som man kan frysa lite om (och det är ju förstås inte så roligt). Vi blir 5 tjejer som ska iväg. Det blir kompis C, brorsans sambo Y, fd. jobbarkompis Å och nuvarande jobbarkompis A. Jättekul ska det bli! Kommer nog lite bilder efter söndagen sen. Å har inte ridit förr heller så det blir lite extra skoj. Alltid kul med någon nybörjare :)

image41

Jag ska även iväg i början av juni och rida på samma ställe. Då ska mamma och min faster med också. De var däremot lite kinkiga och ville att det skulle vara varmt om de skulle rida. Ska nog boka in en heldagstur i sommar sen också när det är lite varmare.

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Är glad att jag inte tog av vinterdäcken då vi ska upp till stugan på lördag över dagen för att träffa en snickare som ska sätta igång med takläckan som vi inte lyckades få ordning på själva då vi fick riva innerväggar och ta bort isolering och grejor. Det är ju viktigt att det blir rätt så det inte händer igen så bäst att sätta ett proffs på det. Där upp kan det nog både vara mer snö och kallare. Sist när vi var upp dit så hade vi ju ingen som helst snö här hemma, men där uppe var det svinkallt och var en hel del snö och is på sjön.

image40

Idag har jag haft möte tillsammans med den andra handläggaren med ett boende från en annan kommun som kom på besök där vi har X placerad då det inte fungerade i hemmamiljön. Det är så roligt att lyssna på personalen när de berättar om vilken utveckling som skett. Det är som natt och dag! Det fungerar så bra! Tänk att bara ett boende kan göra sån skillnad. X  var innan aggressiv och slogs. Nu är det ingenting sånt. Personalen är verkligen kanonbra. De är skojfriska och så mysiga. Hade jag barn skulle jag själv kunna tänka mig att ha dem på det boende faktiskt. Och då känns det bra. Även föräldrarna är kanonnöjda. En verklig solskenshistoria. X har också utvecklats på andra sätt och klarar saker på egen hand och visar sin vilja. Det är verkligen jätteroligt! Att sitta och lyssna på dem när de berättar gör en verkligen på gott humör :)

image39

Ikväll kommer Å över och käkar lite mat och så ska vi kolla på "Klungan" som hon har spelat in. Så jag hoppas att vi får skratta lite. Vi skrattade mycket och ofta tillsammans när vi jobbade ihop så mycket kan jag säga. När vi kom igång kunde vi nästan skratta så vi höll på att kissa på oss! Tycker om människor som man kan skratta mycket tillsammans med. På mitt nuvarande jobb skrattar vi också en hel del. A som också ska med på söndag brukar kunna tramsa, vara lite ironiska och skoja med varandra. Blir så lättsamt då. Jag är för det mesta en väldigt glad och positiv person bortsett från när det är struligt med P då så tycker det vore hemskt att vara på en arbetsplats där det bara jobbade surmular och mutternissar och som inte förstår sig på skämt. En person som jag måste ringa till i vissa ärenden när det gäller mitt jobb är en sådan person som låter som om hon alltid vaknat på fel sida. Hon vet överhuvud taget inte vad service är. Hon låter jämt tjurig och kort i tonen. Hur kul är det? Då undrar jag, hur kan man anställa en sådan person? (eller hade hon en extremt bra dag just den dagen de intervjuade henne, eller fejkade hon sitt vanliga jag?) eller är det en person som blivit omplacerad och inte är nöjd över sina arbetsuppgifter?...Inte mycket att spekulera i. Men hon skulle verkligen behöva gå en charmkurs i trevligt bemötande!!! Men bara för det brukar jag vara överdrivet trevlig mot henne istället :) vilket jag ju förstås ALLTID är i vanliga fall också förstås ;)

Här kommer ett litet inslag som jag tycker är bra! Det är inte "Klungan" men "HippHipp":

 

image18

Mr Tourette och jag...

Fick okej idag från min chef att gå på en föreläsning jag jättegärna ville gå på, "Mr Tourette och jag" med Pelle Sandstrak (http://www.pellesandstrak.com). Har bara hört positivt om den av dem som gått och lyssnat på honom. En kille född i Norge som har Tourettes syndrom och åker runt om föreläser. Han har bla. jobbat som ståupp-komiker. Det är en komisk föreläsning samtidigt som det ligger mycket allvar bakom också. Tycker det är rätt tufft att ställa sig och göra parodi av sig själv och berätta om hur jobbigt det kan vara att leva med ett funktionshinder. Ska bli jätteskoj och intressant. Man lär sig tusen gånger mer på att uppleva hur personer med funktionshinder själva upplever det och berättar om det, eller deras anhöriga än en person som bara står och rabblar fakta eller att själv läsa en faktabok rakt upp och ner. För vem vet allra bäst om hur det är än den som faktiskt har funktionshindret. Han har också skrivit en bok som heter samma som föreläsningen som jag köpte privat. Här kommer ett litet smakprov från hans föreläsning:



Kvällen har jag ägnat till tvättning. Roligare kan man ju ha när man kommer hem. Fy sjutton vad tråkigt det är att springa upp och ner till tvättstugan. Samtidigt finns där två stora maskiner, en torktumlare och ett stort torkrum. Det är svårt att slå i sin egna lägenhet. Hur kul är det att ha trosor, strumpor, bh-ar, lakan, jeans, handdukar och allt annat hängandes kors och tvärs över hela lägenheten, på handtag, på stolar, på elementet, på galgar hängandes på duschstången och alla andra ställen man kan tänkas hänga nåt. Får nog ha lite större först innan jag skaffar mig en egen tvättmaskin.

Kvällarna går så snabbt! Redan 23 och det är egentligen dags att gå och lägga sig för länge sen. Ska upp 5 imorgon bitti. Måste komma iväg i tid imorgon så jag hinner träna på kvällen. Imorgon ska jag också boka tid till våran islandshästtur med min faster. Ska bli riktigt kul. Blir nog den 3 maj förhoppningsvis om det finns plats då. Hoppas det!

image38

Läser en jättebra bok just nu, harmonisk på nåt sätt. Den heter "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Den handlar om en ung författare som heter Veronica som flyttar till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon vill ha ensamhet och stillhet för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg. I huset bredvid bor en gammal kvinna som heter Astrid som kallas för häxan av de andra i byn. Hon är en enstöring. Men de får sakta kontakt med varandra. En bok om kärlek, sorg, förluster och speciellt om vänskap. Det känns som en må bra-bok, vilket är precis vad jag behöver. För att bättra på mitt må bra-ande så ska jag åka upp till stugan på lördag över dagen. Så länge ska jag försöka låta bli att tänka för mycket, lägga allt åt sidan och strunta i honom just nu.

image18

Söndag

Vet inte riktigt vad jag ska säga. Livet är verkligen inte enkelt, men jag önskar verkligen att det var åtminstone LITE enklare ibland. Det känns tungt just nu. Det ska inte behöva vara så. Jag vill ha ut mer än så, inte känna mig ledsen. Hur kan tjejer och killar prioritera så olika? Eller är det för att man inte vill tillräckligt mycket? Men varför fick jag då inte vara ifred? Jag grubblar och grubblar och får inget att gå ihop. Det började ju så bra... :(

Helgen har gått och den försvann snabbt känns det som. Igår var jag hemma hos min farbror, faster och kusin på min fasters födelsedagsfirande. Hon fick islandshästridning i present av oss. Hon blev jätteglad för det. Vi var lite oroliga över att hon skulle vara skraj för hästar, men det gick hem som tur var och hon tyckte det skulle bli jättekul. Så ska ringa och boka tid till i början av maj. Hoppas jag kan få samma häst igen som jag blev så förtjust i. Det var en jättefin helvit islandshäst. Till och med ena ridinstruktören sa till mig att det såg ut som vi verkligen hade funnit varandra och det kändes faktiskt som man var ett med hästen.

På fredag ska jag på opera för första gången i mitt liv. Kan inte påstå att jag någonsin varit speciellt intresserad av det. Har inte riktigt kännts som min grej. Men så blev jag tillfrågad om jag ville följa med så jag tänkte att vad sjutton, jag får väl ge det en chans i alla fall. Man ska väl testa en gång i alla fall innan jag säger nåt. Så nu ska jag gå i alla fall. Jag hoppas att det blir en upplevelse, men vi får väl se.


Nej, nu ska jag ta och gå och försöka sova lite. Är ju arbetsdag imorgon igen. Lägger in en bild på älsklingskissen och min allra finaste vän. Men är väldigt glad över alla mina andra vänner också!

image18

image37


Så ledsen

Tillbaka i det gamla och jag mår piss. Hur kan man medvetet göra någon annan illa hela tiden? Är jag inte värd mer än så? Jag blir så ledsen :(

image18

Jäkla skit också!

image35
Bild från vk.se

Idag när jag var på väg till jobbet åkte jag fast i en kamera :( Hade ont i huvudet när jag vaknade imorse och åkte därför till jobbet senare idag och sov ett tag till. Slutade med att jag tog bilen istället för tåget. Skulle jag aldrig ha gjort! När jag kom till en 70-sträcka bromsade jag faktiskt in till 70 km/h. Men dum som jag var så gasade jag upp strax innan 90-skylten och missade en ny tillfällig kamera på en släpvagn (svår att se!) och såg hur det blixtrade till samtidigt som jag svor för mig själv. Lär nog synas på bilden.... Så dumt! Tror jag låg ungefär 10 km/h för fort om jag har otur. Har man en raket till bil så har man. Nästan så man önskat att man haft en gammal seg bil för tillfället just i det ögonblicket. Inte alltid så positivt med mycket hästkrafter :( Men jag har mig själv att skylla. Jag fick väl igen för mina gamla fartsynder, hmmmm!

Hade precis innan kört om en seg jeep som låg och tryckte och kan tänka mig att han säkert såg blixten och sa: "Haha, kunde hon gott ha". Jojomensan, dagen började inte bra! Fy så irriterad man är på sig själv att man inte kunde lugnat sig att öka farten. Riktigt klantigt! Lär väl bli en 2000 spänn minst kan jag tro....

image36

Igår var en bättre dag i alla fall. Då kom min nya mobil som jag fullkomligen älskar :) En Nokia 5310 ExpressMusic. Har inte fått ordning på alla finesserna ännu, men den ser cool ut i alla fall :) och så tunn den är! Som ett löv! Nä, inte riktigt men väldigt tunn i alla fall. Man undrar hur den får plats med allt. Den verkar jättebra i alla fall. Det enda jag är lite besviken över nu när jag flyttat över SIM-kortet, det är att jag inte kan flytta över sparade sms till den nya, om det nu inte går att ladda över på något sätt. Får testa lite när jag kommer hem.

Till helgen ska vi till min faster som fyllt år och vi funderar faktiskt på att ge henne just islandshästridning 2 timmar på samma ställe som jag var igår. Det vore ju perfekt att få rida igen så snart :) För självklart följer vi med henne på det. Jag skulle ju gärna vilja göra det en heldag, men med de böter som kommer att bli får jag nog stå tillbaka med lite kostnader här ett tag framöver om jag ska ha råd att göra nåt på min semester i sommar. Löneförhöjningen kommer jag inte att märka av så mycket den här månaden.... :(

image18

Dags för ridning

image34
Bild från Engsö
islandshästridning
(ej stället dit vi ska)

Jaha, då var det snart dags för islandshästridning. Vädret är ju okej än så länge i alla fall och inte alltför kallt! Synd bara att det inte är lika soligt som igår, men man kan inte få allt här i livet... Blev lite att släpa på tåget i alla fall med lite större väska för att få plats med ombyteskläder. Börjar nästan bli lite nervös ;) Var ju ett tag sen jag red. Men det ska nog gå fint.

Imorse när jag stod på stationen ropade de upp i högtalarna att tåget var några minuter försenat. Jo tack det såg vi allt. Strax innan hade 2 personer iklädda SJ-kläder sprungit över spåret till ett tåg som stod längst bort på spåret. Sen såg vi hur de hoppade in i varsin ända och jag tänkte att "jaha ja, nu är det bråttom, för det är ju förstås det tåget vi ska åka med". Mycket riktigt, det åkte iväg bortåt för att byta spår och kom sen in till stationen. Det var extra långt och det fick vi förklarat för oss sen att ena halvan var trasig och skulle köras till Linköping för att repareras. Ingen konduktör hade vi heller förrän efter vid 3:e stationen, när det var dags för mig att kliva av. Kom fram ungefär 10 minuter sent mot vad jag brukar. Man undrar lite om lokföraren hade försovit sig eller om det berodde på nåt annat. Såg lite lustigt ut när de sprang fram och tillbaka i alla fall.

Nej, nu är det dags att bege sig ut i det fria på hästryggen ett tag :)

Uppdatering: Tillbaka från den härliga ridturen! Jag fick en helt underbar häst som jag föll som en fura för. Alldeles vit och sååååå snäll! Töltade utav bara sjutton utan problem, gällde bara att driva på den lite på rätt sätt så det var skoj. Red till och med om några stycken på hemvägen för de var lite för sega ;) Ska definitivt tillbaka dit och rida. Det var bättre än stället jag var på sist med den bångstyriga hästen. Skulle vara skoj med en heldag också som de också har, när man stannar och fikar och käkar lunch. Känner i ryggen och lite i benen men inget rumpan. Det var väl för att jag töltade så mycket den här gången. Men man vet ju aldrig imorgon.... Några galopperade också en liten sträcka, men avstod den här gången. Det får bli nästa vända. Var ju ett tag sen jag red så bra att mjukstarta lite även om den här hästen säkerligen hade varit perfekt att galoppera med också. Nä, det kommer inte dröja länge innan jag ska ut dit igen! Fick verkligen mersmak! Vilket lyx att få åka iväg på arbetstid och rida helt utan kostnad :)

Idag fick jag också reda på min nya lön och den är helt okej. Hade kunnat tänkt mig 500 kr till, men är nöjd. Blev en höjning på 1500 kr i alla fall. Så det kommer nog märkas i och med att jag får fortsätta att jobba heltid ett tag till då det blivit lite förändringar igen här. Så hoppas att det blir så ett bra tag framöver eller tills det ordnar upp sig med tjänsterna. Känns skönt att vara kvar nu ialla fall trots pendlingen. Miljön och arbetskamraterna väger definitivt upp. Och arbetsuppgifterna känns bra också, det är ett roligt och intressant arbete. Så kan definitivt tänka mig att jobba med det ett tag till. Är skönt att kunna ta det lite lugnt med sökandet och bara i så fall vid tillfälle söka jobb som jag verkligen vill ha. Så det känns jättebra! Ska försöka passa på att hitta lite utbildningar att gå också tänkte jag under tiden :)

image18