Konduktören som får alla att le...

image43
Bild från SJ

Har skrivit om honom lite tidigare på Sprayblog, men kan inte låta bli att skriva om honom igen. Han är verkligen störtskön! Han dyker upp lite då och då på min pendlarsträcka. Det är en lite yngre förmåga, som alltid är lite tillpoppad med en sjal till sina annars så strikta konduktörskläder med snyggbrallor, vit skjorta och väst. Han brukar dock ha ärmarna lite lätt uppkavlade så man ser hans skinnarmband som han har runt den ena handleden. Lite poppig ljus frisyr har han också. Svårt att säga vilken ålder han kan vara i, men skulle tippa runt 25-28 år. Han drar in i vagnen som ett yrväder och brukar ofta säga nåt direkt när han kommer in som förra veckan på eftermiddagen: "God morgon alla nya ....resenärer! Då var det dags för biljetterna då" . Han har alltid ett leende på läpparna! Sen går han igenom vagnen och skiner upp för varje resenär när de visar upp sitt färdbevis och svarar genom att göra tummen upp, "jajamensan", "coolt", "yes" eller som för ett tag sen till mig blev ett "tacksi mox" istället för ett tack. Men härom dagen hade detta "tacksi mox" ändrats till ett "tacksi monken" då han tackade en annan resenär mitt emot mig. Efter han har gått ut från en vagn kan jag komma på mig själv att jag sitter och ler. Tittar man sen på de andra resenärerna ser man hur också dem sitter med ett leende på läpparna oavsett om de återgått till sitt läsande eller ej. Man känner sig urfånig. Men visst är det häftigt hur en person med ett glatt och skojsamt humör kan få så många människor att le när de nästan innan satt som surmular på tåget?

image42

Vid samma tillfälle när han var med sist stannade konduktören "Mr Happy" vid en hund som han rufsade om i huvudet och pratade lite med på vägen ut ur vagnen och sa sen "Jag tror jag ska ta med hunden som gisslan". Sen fastnade han precis utanför vagnen och pratade med en annan konduktör  som också tydligen var med på tåget och sa "den där hunden gillar verkligen mig" eller nåt liknande. Sen kunde man höra hur de stod där och fortsatte prata. Efter en stund stack han in huvudet igen och frågade tjejen med hunden om det var okej att han busade lite med hunden. Hunden stod precis i dörröppningen och visst det gick bra sa tjejen. Killen har verkligen charm! Tänk om alla konduktörer var sådär, eller varför inte alla servicemänniskor. Man ser verkligen hur ett leende mot en annan människa och några ord kan ändra en hel dag eller åtminstone för en stund för en annan person. Det borde man tänka på lite oftare. Jag skulle definitivt behöva le mer för tillfället. Men det kommer förhoppningsvis bättre dagar!

Uppdatering: Snart slutar jag för dagen! :) Har tagit ut flex och slutar 13.45. Perfekt en fredag. Tänkte det kan vara trevligt att hinna hem emellan och byta om. Kungliga operan känns inte direkt som nåt jeansställe.... ;)
Sen kan det vara skönt att hinna käka i lugn och ro också innan föreställningen börjar.

Vi har varit ute med 2 kollegor här på lunchen och käkat Filé Oscar. Smarrigt! Det är Fläskfilé, bearnaisesås och potatisgratäng. Bara LITE mätt är jag nu ;) Kommer nog stå mig resten av dagen känns det som. Låter som jag kommer att slippa gå ner nåt i tid även efter sommaren. Det verkar fixa sig så jag kan jobba heltid ända fram till jul. Sen kan man ju hoppas att det fixar till sig med tjänsterna och att det blir 100% tillsvidare istället för de 50% jag har nu. Chefen sa nu att hon gärna ville ha mig kvar så de vill gärna fixa så jag kan ha heltid. Känns skönt om det kan lösa sig så jag kan vara kvar ett längre tag här och jobba in mig ordenligt på det jag gör. Är fortfarande mycket jag lär mig hela tiden. Inom det här området blir man nog heller aldrig fullärd. Är spännande! En LSS-handläggare som jobbat i några år, startade upp ett eget LSS-boende här i närheten. Vem vet, kanske startar nåt eget i framtiden. Pratade om det med en kompis som jobbar som coach. Att man kanske skulle starta upp nåt tillsammans några stycken när man jobbat ett tag.....mmmm tåls att fundera över. Själv skulle jag inte starta upp nåt, men med några stycken.... Jaja, är en senare fråga och inte speciellt aktuellt just nu. Men bra att ha mål i livet.

Nu är det snart dags och plocka ihop och jag ska ta och avsluta jobbet. Trevlig helg på er!

image18

Kommentarer
Postat av: mia

hihihi han låter jättemysig din mister happy! :) Trevlig helg till dig med (själv är jag på jobbet :( men bara dagtid :)). kramis.

2008-04-11 @ 19:36:19
Postat av: Norpan

Mia: Ja Mr Happy verkar verkligen vara en positiv och glad person!
Skönt att du jobbar på dagen bara i alla fall även om det är på helgen. Kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback