Läskigt lammbesök...

Idag har jag hunnit med en hel del. På förmiddagen var jag och hälsade på C och lille J. En riktigt härlig vårdag med sol och värme! Vi var i lekparken där J härjade runt i sandlådan :) Sen var vi ut till vägen för att kolla in J´s hobby, "kolla-in-alla bilarna-och-hoppas-att-det-kommer-en-lastbil". Det första som händer är att det faktiskt kommer en stor lastbil så vi har tur! Men J vill förstås fortsätta och kolla in om det kommer någon "pyttepyttebil" och "tobi" (stor bil) också, vilket det gör till hans stora förtjusning. För är man vid en trafikerad väg så vore det väl konstigt annars :) Väl nöjd efter att ha fått sitta i sin vagn där en bra stund knallar vi in i skogen igen och tar en promenad bort till en annan lekpark som har en stor rutschkana. Den blir den andra höjdpunkten för dagen tror jag :) Vi turas om att åka med honom i den stora rutschkanan.

Vid lunchtid är det dags att åka hem till tvätten som väntar och sen en sväng över till farmor för lite mat. Jag sätter mig sedan en stund på balkongen medan jag väntar in tvätten och Y som jag bestämt med att ta en promenad i vårvädret. Idag är första dagen som det räcker att ha en kortärmad top på sig och munkjacka. Så skönt! Vi tar en runda runt ån och sen upp i närheten för att fika ute i solen och sen kolla in de nya lammen som fötts i början av mars. Så söta!!! Men till vår  och de andra besökarnas förskräckelse får vi syn på ett litet lamm som ligger alldels i närhten av hoven till en stor ardenner-häst som står och äter. Vi försöker se om lammet över huvud taget lever och tycker inte den rör sig alls. Vi hinner nästan bli förfärade innan vi ser att den rör öronen och blinkar. Vi ser ett får som ropar oroligt och som förmodligen är mamma till det lilla lammet. Vi ä mest oroade för att hästen inte ska trampa på den lilla kraken. Vi börjar prata med de andra om man ska försöka få tag på någon djurskötare, men innan vi hunnit iväg så kommer en med några andra besökare hack i häl och hon försvinner in i hagen och lyfter upp det lilla lammet *stor lättnads suck* och lyfter den lilla kraken till sin oroliga mamma som ropar oroligt efter den. Man har ju hört att hästar har en enorm känsla för andra djur och att de inte trampar på dem hur som helst. Men vad hade hänt om hästen blivit irriterad på en fluga eller nåt och sparkat eller trampat åt sidan. Man kan aldrig veta och den hade då verkligen legat risigt till. En feltramp och den lilla stackaren hade bara blivit mos. Usch! Var knappt så jag klarade av att titta där jag stod. Klarar inte av sånt där! Jag var nästan färdig själv att gå in och hämta den. Men som tur var löste sig det hela ändå och det lilla lammet stod sen och diade sin mamma. (Se bild, som för övrigt inte blev någon höjdare då det var så på långt håll). De bara är ju så söta att man bara vill lyfta upp dem och pussa på dem :) Att de ska envisas med att ha hästar i samma hage som lammen när de är så små. Men nu kan jag i alla fall sova lite lugnare i natt när jag vet att den i alla fall i det ögonblicket räddades och kom i tryggt förvar.

image71

Såg klart på "Gone baby gone" nu på kvällen, men får skriva mer om den imorgon. Är för trött! Kollade på det nya frågeprogrammet på kanal 5 " Sanningens ögonblick" eller nåt hette det. De ställer frågor till en person som genomgår ett lögndetektortest. Deras respektive sitter några meter ifrån tillsammans med t.ex. svärfar och kompis. Frågor som "Är din fru den snyggaste utav dem du varit tillsammans med?", "Har du varit otrogen i ditt nuvarande förhållande?", "Har du krockat med en bil någon gång och åkt därifrån utan att säga något?", "Har du stulit något från ditt jobb?", "Är din fru den du haft bäst sex tillsammans med?", "Har du medvetet ljugit för Försäkringskassan?" osv. Det verkar kunna komma vilka frågor som helst. Vissa frågor kanske inte är så jättekul att sitta och vara dennes respektive om man nu inte är den snyggaste eller den som personen haft bäst sex eller om det kommer fram andra obehagliga saker som är bättre att inte veta.... Men har man nåt att dölja kanske det inte är så bra att vara med i ett sånt där program heller....

Nu är det dags att gå och lägga sig. Dags att gå till jobbet imorgon igen efter nästan en hel veckas hemmavistelse. De håller på och grejar med mitt rum också just nu, så få se om det överhuvud taget går att sitta på mitt rum just nu.... De håller på och sätter in en sekretessdörr och gipsar på väggen för att det inte ska höras lika bra ut om jag har besök på rummet. Har ju ett dataföretag som sitter vägg-i-vägg till mig.

Uppdatering: Idag har jag blivit webbansvarig tillsammans med en annan på jobbet. Han har varit det länge, men ville ha någon som delade ansvaret och frågade mig. Jag har väl haft för mycket synpunkter och kommit med en massa åt honom att göra hela tiden ;) Nä, men det är skoj att ha en liten fot kvar i webbvärlden också för att hålla det vid liv. Är ju nästan så långt ifrån det man kan komma annars, mer än att jag har bloggen då.

image18


Kommentarer
Postat av: mallis

Jag gillade inte Gone Baby Gone. Kändes inte trovärdig för fem öre och man fick försöka lista ut mycket själv då många sekvenser utelämnades. Nu var det ett tag sedan jag såg den men om jag minns rätt tyckte jag Casey Affleck gjorde en hyfsat bra rollprestation. Jag gillar honom.

Har du sett Mordet På Jesse James?

Skönt att lilla lammet klarade sig undan hästens hov. Det hade kunnat gå mycket illa.

Må så gott och kram på dig

Postat av: Norpan

Mallis: Nej det var någonting med den som jag inte gillade riktigt heller. Den kändes rätt ytlig på nåt sätt. Man fick inte känsla för någon av personerna. Casey Affleck, var det han som var privatdetektiv? För han spelade ju bra, men för övrigt så kändes den rätt knepig filmen. Så nej, inget jag skulle rekommendera. Nej, har inte sett "Mordet på Jesse James". Har du sett den?

Ja, det var skönt att det gick så bra med lammet. Klarar inte av sånt där med djur! Är så himla blödig. Må så gott du också! Kram

2008-04-22 @ 20:19:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback