Mr Tourette och jag...

Fick okej idag från min chef att gå på en föreläsning jag jättegärna ville gå på, "Mr Tourette och jag" med Pelle Sandstrak (http://www.pellesandstrak.com). Har bara hört positivt om den av dem som gått och lyssnat på honom. En kille född i Norge som har Tourettes syndrom och åker runt om föreläser. Han har bla. jobbat som ståupp-komiker. Det är en komisk föreläsning samtidigt som det ligger mycket allvar bakom också. Tycker det är rätt tufft att ställa sig och göra parodi av sig själv och berätta om hur jobbigt det kan vara att leva med ett funktionshinder. Ska bli jätteskoj och intressant. Man lär sig tusen gånger mer på att uppleva hur personer med funktionshinder själva upplever det och berättar om det, eller deras anhöriga än en person som bara står och rabblar fakta eller att själv läsa en faktabok rakt upp och ner. För vem vet allra bäst om hur det är än den som faktiskt har funktionshindret. Han har också skrivit en bok som heter samma som föreläsningen som jag köpte privat. Här kommer ett litet smakprov från hans föreläsning:



Kvällen har jag ägnat till tvättning. Roligare kan man ju ha när man kommer hem. Fy sjutton vad tråkigt det är att springa upp och ner till tvättstugan. Samtidigt finns där två stora maskiner, en torktumlare och ett stort torkrum. Det är svårt att slå i sin egna lägenhet. Hur kul är det att ha trosor, strumpor, bh-ar, lakan, jeans, handdukar och allt annat hängandes kors och tvärs över hela lägenheten, på handtag, på stolar, på elementet, på galgar hängandes på duschstången och alla andra ställen man kan tänkas hänga nåt. Får nog ha lite större först innan jag skaffar mig en egen tvättmaskin.

Kvällarna går så snabbt! Redan 23 och det är egentligen dags att gå och lägga sig för länge sen. Ska upp 5 imorgon bitti. Måste komma iväg i tid imorgon så jag hinner träna på kvällen. Imorgon ska jag också boka tid till våran islandshästtur med min faster. Ska bli riktigt kul. Blir nog den 3 maj förhoppningsvis om det finns plats då. Hoppas det!

image38

Läser en jättebra bok just nu, harmonisk på nåt sätt. Den heter "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Den handlar om en ung författare som heter Veronica som flyttar till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon vill ha ensamhet och stillhet för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg. I huset bredvid bor en gammal kvinna som heter Astrid som kallas för häxan av de andra i byn. Hon är en enstöring. Men de får sakta kontakt med varandra. En bok om kärlek, sorg, förluster och speciellt om vänskap. Det känns som en må bra-bok, vilket är precis vad jag behöver. För att bättra på mitt må bra-ande så ska jag åka upp till stugan på lördag över dagen. Så länge ska jag försöka låta bli att tänka för mycket, lägga allt åt sidan och strunta i honom just nu.

image18

Kommentarer
Postat av: mallis

Den där snubben såg jag på Doreen. Fantastiskt inspirerande. Lyllos dig som får gå på föreläsning. Det är otroligt givande!

Kramen

Postat av: Norpan

Malliz: Ja, har också sett när han var med i Doreen. Det fanns på Youtube. Han är otroligt inspirerande och en bra förebild tror jag nog att man från att ha mått så himla dåligt nu mår bra och har familj. Kram på dig!

2008-04-08 @ 12:42:18
URL: http://lillanorpan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback