Utflykt till Trosa och Taxinge slott...

Imorse när jag kom till jobbet var det en person som pratat in ett meddelande på telefonsvararen:

"Hej det är här "Lasse". Jag har pratat med den andra handläggaren och skulle ringa så nu gör jag det. Du kan väl ringa mig på mobilen som ni har nedskrivet. Jag provar att ringa om ett tag annars."


Det inkom igår på söndagen alltså. Undrar om han ringt fel eller om det skulle till oss. Tror han att vi jobbar på en söndag annars? JAHA!!!!! Lasse! Hur sjutton ska jag kunna veta vem "Lasse" är???? Det är ju inte direkt så vi har en person vi pratar med och mobilnummer, jomän visst, det hittar jag väl lätt när han talat om att han heter "Lasse"! Han lät nästan lite full också...

Helgen var jättetrevlig! I fredags blev det lugnt, vilket var jätteskönt! På lördagen åkte jag, Y och mamma iväg med min bil till först Trosa och sen Taxinge slott. I Trosa knallade vi omkring nere vid gästhamnen, köpte glass, tittade lite i bodarna där de hade försäljning av diverse saker och sen käkade vi mat på en utav restaurangerna där som hette "Trossen". Jag valde stekt strömming, potatismos och vittvinssås. Det är ju sååååå gott med stekt strömming. Gör det aldrig själv hemma så därför är det extra gott när man väl äter det. Vi hade uppehåll hela tiden så här långt. Här kommer lite bilder (klicka på bilderna för större format).

  

Sen åkte vi ut till Trosa havsbad och satte oss vid klipporna. Det var ju inte direkt badväder även om det inte börjat regna ännu. Var säkert helt okej temperatur, men kändes inte som man var helt sugen på att hoppa i. Var väldigt fint där med flera bryggor, sandstrand och klippor. Men det var ändå inte i närheten av Studsvik, Stendörren som jag var till förra veckan. För det var nåt speciellt och var dessutom mycket större! Men så var det ju ett naturreservat också och ingen camping. Tog lite kort och så och sen när det började regna lite så beslöt vi oss för att åka till Taxinge slott som ligger utanför Nykvarn. Där har de en buffé med bakverk. Det var inte lätt att välja kan jag säga!!! Caféet är definitivt värt ett besök! Vid Taxinge slott är det inte bara caféet som är något att besöka utan hela platsen. Slottsträdgården är helt gudomligt vacker. Slottet ligger på en höjd vid vattnet så det är kanonfint verkligen! Slottet å andra sidan är väl inte det mest spektakulära jag sett, jag har sett finare, men det är fint. Gripsholms slott var ett strå vassare på den fronten, men de hade ju inget café med buffé av bakverk istället ;) Jag tog i alla fall en chokladtårta som det var choklad rakt igenom sånär på någon liten sträng inuti med någon fruktig smak av persika eller nåt... Bilden på buffén visar en tjej som har siktat in sig på nåt gott (om ni ser på ögonen) ;)

  

Vi gick också runt och kollade i Slottsbutikerna där de sålde alltifrån smycken, tavlor, småprylar, kläder, mattor, yllegrejor, dukar och annat. Själv köpte jag mig ett jättefint halsband.



Det var en trevlig resa, trots att det regnade en del av dagen.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Lät trevligt :) ha en bra dag

Postat av: Norpan

Jennie: Det var jättetrevligt! Ha en bra dag du med!

2008-08-04 @ 16:45:41
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Mallis

Den där chokladtårtan ser inte helt fel ut...



Kram

2008-08-04 @ 16:48:59
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Norpan

Mallis: Nej, den var verkligen jättesmarrig, men mäktig! Trots att jag bara hade en liten tugga kvar så orkade jag inte äta upp den. Det tog verkligen tvärstopp! Kram

2008-08-04 @ 21:22:35
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: mia

Fick man äta av allt i buffen? Det skulle jag ha gjort i så fall. Jättefint halsband tycker jag. Kramis

2008-08-04 @ 21:51:09
Postat av: Mika

Vilken knäpp typ på jobbet! Ringa en söndag och full - jag mycket får man höra....



Verkligen mysig utflykt ni har haft! Det är härligt att se sig om i Sverige tycker jag. Gott med chokladkaka och fint halsband med.



Kram

Mika

2008-08-04 @ 23:24:49
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Haha! Det var väl en uppiggande start på måndagen? Det är inte alla som har turen att få ett roligt samtal på telefonsvararen.



Jag har funderat sen igår på en sak men nu måste jag fråga känner jag. Fröken var möjligen inte och åt en sallad på det vackra Trädgårdscafet som finns i Vinterviken igår?

2008-08-05 @ 00:17:48
URL: http://www.egobloggen.se
Postat av: Norpan

Mia: Tack! :) Självklart fick man äta av allt, men du får också betala för allt du äter så skulle nog inte bli så billigt...För en Loka och tårtbiten betalde jag nåt på 60 kr. Så är inte gratis direkt. Men såååå gott :) Kramisar



Mika: Tack :) Ja, det var en speciell typ det. Ska höra med min kollega om hon känner igen namnet eller om det kan vara nån som kommit fel.



Ja Sverige har många pärlor om man bara letar sig iväg lite. Ska försöka göra det lite oftare. Man gör det alldeles för sällan :) Kram

2008-08-05 @ 00:24:42
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Norpan

Fredrik: Ja det var definitivt en uppiggande start på måndagen.



Nope, var inte i Sthlm igår vid Vinterviken. Vet inte ens vart det ligger, så då måste det i så fall varit någon som var lik mig eller nåt. Var hemma i stan hela dagen igår.

2008-08-05 @ 00:27:21
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback