Året som gått, 2008


Här kommer en liten sammanfattning av mitt 2008:

Jobb:
Jag fick fortsätta som LSS-handläggare och fick en 50 procents tjänst (och resterande vik) i våras. Blev också webbansvarig tillsammans med en kollega. Hann innan julledigheten få reda på att jag kommer att börja en tjänst som kurator 2 dagar i veckan.

Kärlek: Kärlek avslutades och kärlek uppstod på nytt.

Årets nyhet: Att jag ska bli faster, beräknad till nyårsafton så få se om lille bebben hinner komma innan årets slut eller om det blir en 2009-årsbebis.

Årets största: Gjorde en tatuering i slutet av september.

Årets tråkiga: Min farmor gick bort för några veckor sedan och mammas kusin gick bort.

Årets "lustigaste" skada: Lyckades skära mig illa på en tårtspade och fick åka iväg och sy 4 stygn på fingret.

Årets roligaste fest: Sommarens Irländska afton på caféet i byn där vi har stuga. Årets varmaste dag (förmodligen), trevliga människor, glad musik och glad stämning!

Årets bästa bok: Pelle Sandstrak "Mr Tourette och jag"

Årets föreläsning: Pelle Sandstrak "Mr Tourette och jag"

Bästa köp: Min nya laptop, en Asus med bluerayspelare :)

Årets film: Flera filmer, men har svårt att bestämma en.

Mitt bästa beslut: Att jag började rida islandshäst, love it!

Årets bästa serie: Brothers and sisters

Årets nykomlingar: Lady Gaga "Just dance" och Star pilots "In the heat of the night"

Årets fylla: För mycket lådvin, vilket resulterade i en nattlig tur iklädd ridbrallor, knästrumpor stödd med gångstavar. Ord som "Guuuuu vad vackert det är här" förekom :) Dagen efter ska vi inte tala om! En händelse jag kommer att få höra om förmodligen resten av mitt liv... Något att fundera över inför morgondagen.



Uppdatering 31/12-08: Ett roligt klipp inför nyårsafton :) Sen är det dags att städa undan här hemma och se till att få upp utemöblerna på vinden! Är nog dags för det nu tror jag. Känns inte som det blir några fler dagar på balkongen för ett tag... ser fram emot våren! Imorgon åker julgrejorna bort! Ha en trevlig nyårsaftonskväll nu!



Gott nytt år på er alla! Hoppas att alla får ett underbart år 2009! Nyårskram!


Näst sista dagen på året...

Sen uppstigning idag. Hade ställt klockan på 8.45 för att gå upp och tvätta. Tvättiden startar egentligen redan 8.00 men man har den till 9 så drog ut lite extra på det :) Hade sen tänkt att jag skulle passa på och städa lite här hemma o greja. Tror ni jag orkade det? Nähä då, jag gick och lade mig och ställde om klockan stup i ett tills klockan var 10.40. 10.39 steg jag upp :) Men hade minsann räknat ut så jag skulle hinna tvätta mina grejor i alla fall. Och nu är det snart klart. Sen är det nyårshandlande som står på schemat. Jag ska stå för förrätten. Det blir toast med advokadoröra med räkor på, en liten citronskiva och dillkvist.

Senare under dagen kommer en sammanfattning av året som gått. Men nu är det dags att hämta upp tvätten.

Tur till stugan och Fjärilen i glaskupan...

Igår åkte jag och mamma upp till stugan för att se hur det nya badrummet blev. Blev jättebra! Nu ska där bara städas (jobbardamm på golvet), sätta upp duschväggar i glas, en spegel och lampa vid handfatet samt lite hyllor på ena väggen. Vi tog bort en stor inbyggd garderob så badrummet känns hur stort som helst! Nu är det bara köket kvar också i stugan. Sen ska det målas lite i sovrummet som fick nytt tak och yttervägg också + vindbrädor och yttervägg på baksidan på huset. Så i vår finns det att göra igen i stugan. Bastun nere vid sjön blev också klar under hösten, så den står där klar att användas. Våra grannar hade visst invigt den vid jul. 6 minusgrader var det igår, så var kallt. Speciellt vid sjön sådär blir det lite isande kyla :) Tog lite kort. Klicka på bilderna för större format.



  

1) Fån badrummet, 2) Från badrummet, 3) Nya bastun som ligger precis vid sjön.

  
1) Utikt mot sjön, 2) Utsikt uppifrån landsvägen ner mot sjön, 3) Nere vid sjön.

  
1) Djurspår på sjön, 2) Sjön, 3) Sjön

Var en härlig dagstur. På vägen hem köpte jag mina 2 första bluerayfilmer. Var ju tvungen att testa bluerayspelaren på min nya laptop :) Köpte "Fjärilen i glaskupan" och "The dark knight" (nya Batman-filmen). Kul med ny dator och en massa nya finesser. Gäller bara att lära sig allt. Är kamera på den som det finns en massa roliga saker man kan göra med bla. Sen ska jag installera sånt jag behöver också. Ska bli skönt att göra sig av med den gamla datorn!

Jag tittade på "Fjärilen i glaskupan" innan jag gick och lade mig. Det är en fransk film som är baserad på en sann historia om den franska chefsredaktören Jean-Domininique Bauby som vid 42 års ålder får en stor stroke och blir totalförlamad i hela kroppen förutom vänster öga som han fortfarande kan röra. Hans andra öga sys igen för att inte förstöra hornhinnan. Han får med mycket tåladmod och träning lära sig att kommunicera med sitt vänstra öga. Filmen är gripande och bra. Helt otroligt hur en människa kan kämpa så och åstadkomma så mycket. Jag som inte är sådär jättemycket för franska filmer tyckte den var riktigt bra! En annorlunda film som berörde! Den vann priset för bästa regissör i Cannes 2007.



Ikväll ska vi göra
ett nytt försök att fira kusinen som fyllde 18 år den 20 dec. Ännu mer mat! Gör man annat än äter under julen?

God fortsättning och kram!


Norpan har blivit med laptop...

Klockan 8.20 imorse klev jag in på första stället för att kolla in mellandagsrean, om det möjligtvis kunde vara så att datorn jag tänkt mig skulle kunna vara sänkt någonstans. Men hittade bara 2 datorer som låg på dyrare pris. På de andra ställena var det endera samma sak eller så fanns datorn inte överhuvud taget. Så till slut blev det stället där jag sett datorn från första början och inte heller där var datorn sänkt för mellandagsrean. Dessutom fanns bara visningsexemplaret kvar och det skulle inte komma in några fler heller. Så det blev den till slut. En PC Asus (laptop) med Bluerayspelare för mina födelsedag/julklappspengar till slut. Jättenöjd! Precis när jag bestämt mig för datorn kom det en karl med sin fru och ville ha datorn, men killen som hjälpte mig förklarade att den redan var såld. Arg som ett bi blängde han på sin fru och utbrast: "Du ser hur det blir för du skulle springa omkring en halvtimme och titta på annat, nu är den borta redan!" Och frun: " Ja men jag sa ju köp den. Vi stod ju här för en halvtimme sen. Hade du köpt den då så hade vi ju haft den nu!" Småmuttrande gick de vidare.

Har dock inte kopplat upp den ännu då jag är tvungen att bränna ner lite grejor jag vill ha kvar på nuvarande datorn och spara över en del till den externa hårddisken. Så blir lite pyssel. Har inte skaffat något trådlöst nätverk ännu till laptopen, men ska göra det. Skönt att ha en dator som inte tar någon plats och som man kan sittar var som helst med!

Idag har vi varit hemma hos pappas sambo K´s dotter och käkat mat allihopa. K´s släkt var där och några från vår släkt. 16 stycken totalt + 3 hundar. Mat igen och känns som man inte gjort något annat som vanligt under julhelgen. Men den här gången var det i alla fall inte julmat utan fläskfilé, potatis och bearnaisesås. Och fick i alla fall gå av mig lite av maten när jag, Y och K´s syster tog en promenix med alla hundarna. Skönt och friskt i det kalla vintervädret! :) Varm blev jag i alla fall. 2 av hundarna är Engelsk springer spaniel. Stora hundar med mycket energi! Var fullt sjå att styra in sig på säker mark så man inte skulle slira omkull på isfläckar. Hunden som jag hade drar en del, så lätt hänt att vips slå omkull sig någonstans. Men hade faktiskt bra ordning på henne :) Men de där hundarna skulle behöva jobbas mer med, så de fick ur sig lite av energin. Köra sök, agility, ut och springa osv.

Nu är det dags för sängen. Ska upp hyfsat tidigt imorgon bitti och åka upp till stugan och se hur det nya badrummet blev som nu ÄNTLIGEN är klart! Spännande! :)

Ett år äldre och juldagen är här...

Blev en lite ovanlig julafton i år. Morgonen startade väl ungefär likadant som den brukar. Kl. 10 kom min familj och släkt hem till mig för att fira min födelsedag. Alla utom min faster och kusin som fortfarande var sjuka och var hemma. Dessutom kom min pappas sambos dotter och dotterdotter och överraskade en timme senare. Och min svägerska var med i år som extraplus, då hon brukar åka till sina föräldrar dagen innan annars. Vi åt jordgubbsmoussetårta, drack julmust och kaffe, för dem som gör det. Sen åkte brorsan och svägerskan iväg till hennes föräldrar, en timmes bilresa ungefär. De skulle fira julen där i år och firar med oss nästa år. Så småning om åkte, gick även de andra. Kvar blev jag, mormor och mamma.

Vi åkte sen till kyrkogården och satte ljus som vi alltid brukar göra på julafton och sen åkte vi hem till mormor och käkade jullunch. Den blev ovanligt sen i år pga. att några kom iväg sent ifrån mig. Så blev Kalle hemma hos mormor i år. Sen åkte vi hem till mig och firade resten av julafton, drack glögg och käkade godis. Vi skulle varit hemma hos min farbror, faster och kusin och firat, men då de fortfarande var sjuka så blev det inte så tyvärr. Brorsan och Y på annat håll i år, pappa på annat håll och farmor som inte finns med oss längre. Nästa jul kommer det bli lite mer som vanligt igen och med en liten ettåring också.

Idag var brorsan och Y tillbaka igen och vi var till mormor och käkade jullunch. Sen var det meningen att jag skulle ut med några kompisar, men mamma var kvar i stan, jag hade ont i korsryggen och brorsan jobbade så jag, mamma och Y kollade istället på Bonde söker fru och på "Bröllopsfixaren" (som jag typ sett 711 gånger känns det som). Imorgon ska jag försöka hitta en dator på mellandagsrean förhoppningsvis. Fick pengar både i julklapp och födelsedagspresent, vilket var perfekt! Sen fick jag lite andra småsaker också. Så hoppas det finns någon bra laptop till ett bra pris! Min nuvarande dator håller på och driver mig till vansinne!

Vid lunch imorgon ska vi hem till pappas sambos dotter L och käka mat med hennes släkt och vår släkt. Fullt upp hela tiden :) Mycket mat som står en upp till öronen ungefär :) Men tänk att jag fick lite snö på min födelsedag o på allas vår julafton. Det blev en vit jul!

Fortsatt trevlig julhelg!

Tvära kast och dags att fylla år igen...

Idag är jag ledig från jobbet och 2 veckor framåt, så gött! Känns nästan konstigt! Igår när jag fikade med några av kollegorna innan jag skulle gå hem pratade chefen med mig. Jag har ju en fast tjänst på 50 procent och en 50 procents-del som är vik (inte bra), men är inte så lätt att få en heltidstjänst, särskilt inte när jag var rätt nyexad när jag började,  så man får vara glad för det man får. Jag delar på en tjänst tillsammans med en kollega och har haft hennes del också, då hon varit föräldraledig. Nu ville hon gå upp i tid. Så nu har jag bara 60 procent kvar. Men då undrade chefen igår om jag kunde tänkta mig jobba som kurator på Ungdomsmottagningen 20 procent. O visst kurator är ju något jag velat göra igen så det är ju bara kul. Men jobba 80 procent ville jag ju inte! Så jag var inte glad när jag kom hem igår. Kul att få det beskedet precis innan jul!

Men senare på kvällen såg jag att det kommit ett mail med ämnet: Goda nyheter. Det hade kommit en öppning för att det skulle bli 20 procent till för mig på UM. Så om nu allt går som det ska och det inte blir några fler ändringar så kommer jag nu jobba 3 dagar i veckan som LSS-handläggare och 2 dagar i veckan som kurator på Ungdomsmottagningen. Blir kanon att få längre erfarenhet av att jobba som kurator. Jobbade ju som skolkurator några månader på ett vik och trivdes med det. Detta blir nog ännu lite annorlunda då det nog också kan vara andra typer av frågor som kommer upp i samtalen. Törs knappt vara glad innan jag skrivit på några papper. Så bara att ta det lilla lugna och se vad som händer. Men vore skönt om det löser sig så pass bra så jag också slipper gå ner i tid.

Jaha, idag är det slutspurten. Jag ska hinna köpa 3 julklappar, uträtta några ärenden, tvätta bilen och städa. Så har lite att fixa med. Så det är nog bäst att sätta igång nu! Imorgon är det dags att fylla år igen. Ändå känner jag mig inte ett år äldre :) Klockan 20.04 föddes jag på julafton. Snacka om att komma mitt i julaftonsfirandet :) Jag beställde en jordgubbsmoussetårta till slut i alla fall tills imorgon. Det ska bli gott! Orkade inte att stå och baka nåt när jag har en hel del att fixa med ändå.

Måste ju också säga att julkalendern i år var ju inte mycket att hurra för. Såg det för första gången igår. Nä tacka vet jag Trolltider, Sunes jul och Albert och Herbert!

Hinner nog inte skriva nåt mer nu innan julafton utan önskar er en härlig jul och hoppas att det kommer lite snö ändå! God jul och julkram till er alla!

Julhälsning och Norpans grova dinkelbullar special


Norpans grova dinkelbullar special (eget recept) ca 18-20 st:

5 dl vatten
1 dl sirap
50 gram margarin
50 gram jäst
1 tsk salt
12-13 dl dinkelmjöl
1 dl rågmjöl
1 dl hela linfrön
2 msk vetegroddar
ca 1/2 -1 dl rostade solrosfrön

Ugnstemperatur: 175 grader
Gräddningstid: ca 10-12 min


Värm vattnet till 37 grader och blanda i sirapen. Tillsätt matfettet i klickar.

Smula jästen i en bunke (jag använder torrjäst så behövs inte smulas och vattnet behöver då också vara något varmare), slå över degvätskan och rör om. Tillsätt salt och dinkelmjöl/rågmjöl.

Arbeta degen kraftigt. Degen ska vara ganska fast.

Täck över degen och låt den jäsa i ca 30 minuter.

Ta upp degen på ett bakbord, strö över lite mjöl och knåda den smidig. Dela upp den som två limpor och jäs dem övertäckta i 20 minuter.

Dela upp och gör små bullar av dem. Grädda i nedre delen av ugnen. Pensla över bullarna med vatten innan gräddningen. Ta ut bullarna, lägg dem på galler med en bakduk över och låt dem svalna.



Var första gången jag gjorde dem igår och de blev riktigt goda faktiskt. Provsmakade dem efteråt tillsammans med lite yogurt. Inte dumt alls :) Att lägga en ostskiva på och ha te till skulle nog inte vara så dumt heller! Nyttiga som sjutton är de också! Har kommit på att det är riktigt roligt att baka. Det trodde jag väl aldrig att jag skulle bli så huslig. Men kanske är en period också, vem vet. Eller så är det för jag snart blir faster :) Få se vad jag ska ge mig på nästa gång då för nåt...

Sista dagen idag att jobba sen har jag långledigt. 7 januari börjar jag att jobba igen. Ska bli så skönt!!! Imorgon tisdag, blir det till att fixa de sista julklapparna och städa lite hemma inför födelsedagsfirandet. Kl. 10 på julaftonsmorgonen kommer släkten. Sen kan det bli så att vi firar resterande dagen av julafton hos mig också, då min faster och kusin är risiga fortfarande. Men jag hoppas de kryar på sig. Vill inte bli sjuk på min ledighet. Jag blir alltid så dålig om jag får en ordenlig förkylning med feber. Det brukar gå ner i luftrören så jag inte får ordenligt med luft utan får gå på cortisontabletter pga. att jag har astma. Det vill jag gärna slippa. Så få se. Det kanske blir en liten tapper skala på julafton... En kompis till mig skulle vara volontär och dela ut mat för frälsningsarmén, då hon är helt själv över jul. Det tycker jag var så fint av henne. Men hon vet att hon är välkommen att komma efteråt om hon vill.

Ha en skön måndag! Kram

Julstämning....nja...

Blev inget 18-årsfirande för Kusin Vitamin igår. Min faster var sjuk och kusinen höll på att bli sjuk så de fick lov att ställa in. Hoppas de hinner bli friska till julafton, då vi ska fira med dem! Dessutom kommer de hem till mig på julaftonsmorgonen för att fira min födelsedag. Ja, fyller man på julafton så måste man ju få lite firande ändå :)

 
Funderar på om jag ska beställa en tårta, jordgubbsmousse-tårta eller om jag ska göra en cheesecake, hmmmm. Svår fråga. Vad tycker ni? Får nog fundera tills imorgon, för då lär det var absolut sista dagen för att kunna beställa en tårta. Annars får jag nog köpa vad som finns. Efter födelsedagsfirandet hos mig blir det lunch hos mormor och sen till kusinen och kolla på Kalles Ankas jul förstås. Lite trist är det dock att brorsan ska fira med svägerskans familj i år (men då får vi ju fira lilla bebbens första jul nästa år...om den inte kommer innan förstås eller tom. julafton som mig för då blir det nog inget firande med svägerskans familj i år). Pappa kommer fira julen med sin sambo och hennes dotter och kommer endast på morgonen och sent på kvällen en kort stund. Så blir en lite annorlunda jul i år och då utan farmor också. Men mamma och mormor är med och firar i alla fall.

Lite julstämning har det blivit på bloggen nu ialla fall med en liten tomte och snö som faller. Tittar man ut genom fönstret är det desto svårare att förstå att det är julafton på onsdag. Ser ut just nu som om det kommer att bli en grön jul...

Igår kväll lagade jag och svägerskan mat tillsammans istället, nu när det inte blev nåt kusinfirande. Vi stekte lax med chilicréme fraichesås och så hade vi potatis och rotfrukter i ugn till. Väldigt gott! Har fortfarande inte kommit igång och bakat idag. Har varit och käkat mat hos mormor (kyckling med bacon och potatisgratäng) och sen grejat med bloggen. Nu ska jag ta och käka lite rester från gårdagen och sen ska jag sätta igång få se :)

Trevlig söndagskväll! Kram på er!


Kusinfirande, brödbakning och Bonde...

Ikväll blir det firande av kusin vitamin som fyller 18 år idag! Jäklar vad åren går fort! Lillkillen som jag satt barnvakt åt när han var liten och som blev så rädd av en kompis högljudda skratt när jag precis lyckats få honom somna i min famn :) Nu är han värsta dataomanen. Dataspel, LAN-spel och Wii är det som hägrar! :) Går datalinje på gymnasiet och praktiserar just nu på nån datafirma så han önskade sig bara pengar både i julklapp och i födelsedagspresent eftersom han har personalrabatt på stället.

Men först ska jag nog slå till på att baka lite matbröd som jag tänkt jag skulle göra hela veckan men som kom av sig lite. Så idag sjutton ska det bli av. Nyttigt matbröd ska det bli. Är ju så gott med nybakat bröd. Måste bara rensa lite i frysen först och få bort lite saker jag inte ska ha kvar så jag får plats med brödet. Sen får jag mamma på besök också som ska sova här över natten då hon också ska på kusinens firande.

Igår var jag på massage en trappa upp på jobbet. Såååå skön avslutning på veckan! Hon är så duktig som masserar. Varken för hårt eller för löst. Men är faktiskt något mör i ryggen idag, men det försvinner snabbt. Massage är något alla borde unna sig. Igår fick ett till litet djur installera sig i min fåtölj på jobbet också (som ni kan se på bilden till vänster, Klicka på den för större format). Var ju tvungen att ha en kompis till den giraffen som jag hittade för en vecka sen på IKEA. Det blev en kamel (eller "Barnslig kamel" som den heter) också från IKEA. Blev en liten extra färgklick i rummet och barnen som kommer på besök kommer nog att gilla dem :)

Nån som såg "Bonde söker fru" i veckan? De som berörde mig mest var Peter och hans killar. Så gulliga killar tycker jag. Blev lite besviken att Patrik åkte ut som jag gillade, men Wille var ändå favoriten och tycker det var jättekul att det blev han till slut. En goare och ödmjuk person får man väl nästan leta efter. Ögonen glittrar på honom. Men kan tycka att Peter kunde ge efter lite och våga leva. Men inte så lätt med kameror på och alla är ju olika. Men ibland kanske man måste tillåta sig att ge sig hän och se vad som händer. Men jag vet själv, det är inte lätt och särskilt inte om man blivit bränd, vilket kanske är fallet vem vet.... Ett gulligt par tycker jag de är hursom helst och jag hoppas att det håller i sig!

Här är ett litet klipp från "Fredag hela veckan" just om "Bönderna".  Se småelakt men lite kul ändå. Ska bli spännande på juldagen och se hur det gick för alla.



Avslutningsvis en liten bild på min lilla 15-åriga myskisse när hon lagt sig till ro bredvid mig i soffan :)















Hoppas ni får en skön helg! Kram

Dagen över...

Känner mig helt slut och sliten! Så skönt att komma hem, dra på sig mysbrallor och myssockorna och inta soffläge. Att gå på begravning suger ur all energi ur kroppen som man har. Jag blev spänd som en fiolsträng när jag skulle stiga in i kyrkan och där hälsa på min farbror, faster och kusin som jag inte hunnit träffa sen vi fick beskedet att farmor gått bort. Och det var ju kört på en gång. Sen rann tårarna i princip kontant igenom hela begravningen. Bara att se kistan och alla blommor. Den känslan. Blir så dramatiskt på nåt sätt med en kista och man tänker på att personen man känner så väl ligger där inne och man ser ett fotografi av farmor utanför.

Det gick nog upp för mig på ett annat sätt även om det ändå känns så overkligt att jag aldrig kommer att träffa farmor igen. Det är så svårt att greppa. O så är det ju ofta. Men skönt ändå att få ett avslut och ett avsked även om det är jättejobbigt. Hade sån huvudvärk när jag kom ut därifrån för jag spänt mig så för att försöka hålla tillbaka. O värst är det när man ska gå fram och ställa sig inför alla och ta farväl. Dels just att man står inför alla, men också att själva avskedet är så definitivt. Jag hoppas verkligen det dröjer LÄNGE innan jag blir tvungen att gå på någon begravning igen! Det var en jättefin begravning och så vackert med ett stycke från "Svansjön" i början som spelades. Farmor var ju ballerina så var så passande att ha den början och samtidigt så sorgligt. Det stod ett par tåspetsskor ovanpå kistan. Väldigt fint!

Det var en jättegullig kvinnlig präst som kramade om en från hjärtat! Det är man annars inte så van vid. Hon kände dessutom farmor. Men jag hade aldrig träffat henne. Skönt att ha begravningen över nu ändå. Men det kommer kännas jättekonstigt nu på lördag när vi träffas för min kusins födelsedagsfirande och sen mitt födelsedagsfirande på julafton och julaftonsfirandet. Det kommer att bli tomt efter henne! Hon var en person som märktes när hon steg in i ett rum och sa vad hon tyckte och tänkte. Vi var inte alltid av samma åsikt, men jag tyckte om henne o saknar henne! 

Idag färgas nog mitt inlägg av mitt humör, vilket inte är så konstigt med tanke på dagen. Orkar inte skriva så mycket annat idag heller tyvärr. Förhoppningvis blir det ett lite mer upplyftande inlägg nästa gång. 


Ljusmys på jobbet...

Det var otroligt segt att stiga upp imorse. Hade ställt klockan på 5, men segade mig inte upp förrän klockan var 5.30. Hann fint ändå med tåget och nu sitter jag på jobbet med lite lagom belysning och tända ljus. Mys :) Inte för att man blir speciellt mycket piggare med mysbeslysning i rummet, men i alla fall. Idag är det dags för jullunch på jobbet. Mellan 11.30 och 14.00 ska den vara. Så blir en lite halvslö dag idag, men har en hel del att göra emellan för att hinna klart med det som ska göras tills den 22 dec så jag har min sista arbetsdag innan 2 veckors ledighet. Är även ledig på torsdag den här veckan då det är begravning för farmor. Ingen rolig ledighet direkt, men blir skönt att få den avklarad innan jul.

Vilken skillnad det är på det tidiga tåget jag åker och det som går en timme senare. På tidiga tåget är det näst intill knäpptyst, förutom ljudet från tåget och en och annan hostning. Men annars är det inga som sitter och babblar eller så. Inga sitter brevid varandra om man inte måste. Gud nåde den som skulle sätta sig bredvid någon trots att det finns lediga platser. Då tittar folk snett på denne och undrar vad som är fel! Det är en salig blandning av människor med nån som sitter och knappar på sin laptop, några som sitter och läser endera tidningen eller någon bok (jag idag) samt många som sitter och sover. En satt och sov med öppen mun idag :) Tur man inte vet vad man gör när man sover ;) Men där kan man ju snacka om att vara totalt avslappnad i alla fall. Av kom hon på sin station i alla fall. Jag är hyfsat pigg på tåget till jobbet, men däremot hem har jag svårt att hålla mig vaken hur jag än försöker. All energi går åt att försöka hålla sig vaken för jag tänker att jag ska vara effektiv och läsa saker för jobbet och så, men likväl åker ögonlocken ihop och jag blir tvungen att lägga ner boken till slut och ge upp. Det är hopplöst! Egentligen skulle jag väl ställa mobilen, för endera dagen kan jag tänka mig att jag helt plötsligt vaknar upp och är någon helt annanstans än jag tänkt mig.

Idag ska jag till banken efter jobbet och träffa en kille som ska prata pension. Känns sådär,  men när en annan kille ringde och erbjöd mig tjänsten sa att jag skulle ta med mig min PPM-kod så tänkte jag att jag kanske kunde få lite bra tips med aktierna där i alla fall som inte gått särskilt bra på senaste tiden förstås pga. lågkonjunkturen som är nu. Och jag som lyckats så bra med dem förut :( Annars tycker jag nästan det är bättre att spara pengar på annat sätt. Varför ska jag sitta och lägga undan en massa pengar redan nu för pensionen när jag kanske inte ens lever vid den tiden. Helt sjukt egentligen att man ska fundera över pension redan egentligen. Jag lägger undan pengar ändå på ett annat konto, så jag sparar ändå. Jag är nog lite inne på att man ska leva i nuet. Sen får jag väl se om några år om jag vill börja pensionsspara. Kanske är urdumt tänkt, men får väl se om jag har en annan uppfattning efter ikväll....

Kladdkakan jag bakade i söndags blev lyckad och ikväll när jag kommit hem får jag fikafrämmande av brorsan och Y :)


Vinterlandskap...

Här kommer en bild på min vackra bilväg till ridningen efter lunch idag! Kan ett vinterlandskap bli så mycket finare än så här? En skillnad mot inne i stan också, för där var det lite gråare och mer snömoddigt. Så till slut fick jag min efterlängtade ridning i snö i alla fall :) Ska iväg den 29 dec också och då kanske det till och med är ännu mer snö om jag har tur....

Igår blev det shopping först med mamma som var på besök i stan och sen med svägerskan Y när mamma var och klippte sig. Var och kollade på en ny dator bla. Min håller på och lägger av och har bestämt mig för att skaffa en laptop istället. Så får väl önska mig bidrag till en i födelsedagspresent/julklapp. Den PC-laptop jag sett ut kostar nästan 8000 kr så det är ingen billig en. Men ska man ändå kosta på en är det bättre att ha en ordentlig och med Blue-ray, nya dvd-formatet. Men det är inte ett lätt val inte.

Glömsk som vanligt var jag också när vi var ut till ett av våra köpcentra och inne på H&M. Alldeles innan hade jag sagt till Y att efteråt skulle vi in på ICA Maxi för jag skulle köra Lotto åt mamma hade jag lovat. Efter när vi kom ut från H&M och är på väg ut säger Y: "Men vi skulle ju in på ICA Maxi också!" Jag svarar: "Vad skulle vi göra där då?" Som jag skrev i mitt förra inlägg. Jag skulle nog behöva åka iväg utomlands på semester o bara vila och ta det lugnt. Jag har 2 veckors ledighet över jul, men just nu blir det ingen utomlandsresa. Ska bli skönt som sjutton i alla fall och bara få ta det lugnt o vila upp sig! Men skulle behöva mer än 2 veckor egentligen. Men alltid bättre än inget alls. Igår kväll var mamma och jag över till Y och brorsan och käkade mat och kollade på "Mrs. Doubtfire" som gick på tv. Den är alltid lika rolig att se :) Till filmen blev det skumtomtar, dipp och glögg.

Funderar faktiskt på att baka idag. Kladdkaka eller sockerkaka. Håller på och letar igenom skåpet om jag har något vanillinsocker bara. Annars måste jag gå iväg och köpa. Jäklar vad huslig jag blivit på sista tiden ;) Jag kan tycka det är skoj att laga mat, men när jag är trött efter en arbetsdag är det inte så att jag oftast ställer mig o gör några specialare mitt i veckan. Men sen är det nog ofta så att man tror att det ska vara krångligare än det är. Som med lasagnen tex. Det gick ju rätt smidigt ändå. Så det kommer jag definitivt göra fler gånger. Kanske ska slå till på och göra lite julgodis till nästa helg också... :)

Kram på er!


Trötter...

Fortsättning på föregånde inlägg får vänta lite tills imorrn eller nåt tror jag. Sitter på jobbet just nu och tänkte ta en liten paus och skriva några rader bara. Ska gå hem om 1 timme och 10 minuter för att städa lite hemma innan jag ska bort ikväll. Är ju IDOL-finalen så den lär man ju se. Blir pizzakväll hos en kompis tillsammans med två kompisar till så det ska bli trevligt. Det är nog ganska klart vem som kommer att vinna. Kevin! Han är ju verkligen en naturbegåvning på scenen och sjunger jättebra! Skulle bli hemskt överraskad om det skulle bli nåt annat resultat.

Igår var jag så trött! (Ovanligt va? ;)) Det var en ren pina att hålla sig vaken. Hade möte på eftermiddagen med Socialtjänsten angående en person som jag har som ärende hos mig också. Så träffade föräldrar, skola och socialsekreterare. Efter det mötet var jag om möjligt ännu tröttare. Var ett tag kvar tills tåget skulle gå hem så satte mig inne på stationen och väntade ett tag. Tror ni inte jag ryckte till rätt som det var för jag nickat till.....och inne på stationen i all röra med folk! Är ungefär som om min kropp går in i viloläge så fort jag sätter mig ner och inte är aktiv på nåt sätt (pratar eller så). Det är ungefär som när skärmsläckaren går igång på datorn. Jag fungerar på samma sätt. Går in i ett viloläge.

Tror ni jag höll mig vaken på tåget sen? Nope, inte ett dugg. Somnade nästan ögonblickligen och flög upp när jag helt plötsligt hade någon framför mig som var och prasslade. Det var min stolsgranne som slänge några saker i soppåsarna framför mig. Tittade på klockan...16.10, nä då borde jag inte sovit över min station. Kikar ut genom fönstret....känner inte igen husen....fortsätter titta....en lättnads suck, jo jag känner igen mig. Vi har inte åkt förbi min station. Bestämmer mig för att hålla mig vaken resten av sträckan, men somnar om lika snabbt som jag tänkt tanken. Men efter min "lilla" microsömn är jag hyfsat pigg när jag sen stiger av tåget. För vaknar lagom tills det är dags att ta på jackan i alla fall. Har väl varit mycket, det är väl det som gör att jag är så trött. Eller så har jag väl fått sömnsjukan.... Förresten har jag slut på mina tabletter som ska fungera något uppiggande så ska nog ta och köpa nya eller börja med rosenrot igen.

Vill ha ljus, sol, en solsemester! Åhhh, vad det skulle behövas känner jag. Tänk er att ligga på en strand med solen som värmer, en bra bok i händerna, känna tårna mot sanden, havets vågor som sköljer in mot land. Kan det bli mycket bättre än så? Blir inte helt lungt i helgen heller. Mamma kommer på besök över dagen o vi ska julshoppa lite. Jag ska försöka hinna med och träffa en kompis och henne lilla tjej. På söndagen ska jag rida lektion sista gången för den här terminen (hoppas för guds skull att A är på bättre humör den här gången) och så ska jag tvätta också. En o annan glöggkopp lär det nog bli å :) Men det är ju inte direkt nåt som tar på krafterna.

Snart dags att åka hemåt. Har bilen idag och jag hoppas för jösse nam att jag inte råkar ut för en sån luspudel som imorse som stoppade upp alla genom att ligga i 40-50 km/h på en 90-väg. Det blev en så lång kö att jag inte ens såg slutet på den. 20 minuter extra tog det att ta sig till jobbet *suck* Har man inte vinterdäck så kör man olagligt nu och ska hålla sig hemma. Törs man inte köra snabbare för att det snöar lite är det nog också bättre att hålla sig hemma. Man ska välja hastighet efter väglag, men det var verkligen inte rättfärdigat att ligga i den hastigheten, för så risigt väglag var det inte. Istället blev personen en trafikfara, för kön bromsade och hade sig stup i ett och vissa irriterade sig och körde om fast det knappt gick och dessutom var det ganska lönlöst när det ligger så många bilar i kö.

Varför kan det inte vara lite kallare så snön får ligga kvar? Vill ha snö på min födelsedag/julafton! O kan jag inte få lite ridning i snö på söndag?
Ha en jätteskön helg! Kram

Pappas bravader genom åren...

Jag börjar känna mig lite som min pappa ibland när jag ska göra nåt och det händer tokiga saker. Pappa är nämnligen en person som det alltid händer nåt omkring. Han är lite av en farbror Melker (från Saltkråkan) om man säger så.

Här är några exempel:
Pappa fick en bilstereo i present som han skulle koppla in alldeles själv i bilen. Hur gick det? Det slutade med att den brann upp! Det var den stereon.... Pappa är ingen tekniker, fast han gärna själv vill utge sig för att vara det!

En annan gång väntade han på skjuts ute vid vägen och jag och min dåvarande pojkvän som skulle ut på promenad gick en bit med honom. Han talade om att det var en grön SAAB som skulle komma. Det kom en grön bil som stannade till och pappa gick bort mot bilen, öppnade dörren och hoppade in i baksätet, för att bara nån sekund senare komma ut igen. Det hade visserligen varit en grön bil, men ingen SAAB. Detta var en Opel. Jag o pojkvännen skrattade så vi höll på att kissa på oss!

Familjen var på väg upp till stugan mitt i rådjursjakten och kom körandes på en väg där det bara är skog och rätt som det är får vi syn på en älg som står efter kanten. Lite längre fram ser vi några jägare med sina hundar. Jag som känner min pappa och förstår vad som är i görningen säger till honom med bestämd röst:
"Du stannar INTE och talar om att du sett en älg där borta!!!!"
Men han var förstås omöjlig att stoppa. Jag försöker göra mig så osynlig som möjligt i baksätet när pappa stannar till och vevar ner rutan och talar om högt och tydligt:
"Vi såg en älg där borta!"
"Jaha, vad trevligt", svarar jägarna. "Men nu är det rådjursjakt!"
Förstår ni att jag bara ville sjunka genom golvet!? Ett gäng puckon från storstan, kunde man känna sig som nåt annat...

Vid ett annat tillfälle är pappa ute och cyklar på natten. Han har förmodligen varit på nåt med jobbet eller så. För att ta sig lite snabbare hem bestämmer han sig för att ta bussfilen istället för att cykla på cykelvägen som då är ca 3 sek längre...Smart drag.... I mörkret cyklar han förstås ner i ett hål (som är till för att inget annat ÄN just bussar ska köra där). Det blir tvärnit och han far som en projektil i en volt och ramlar på....RYGGSÄCKEN! Där han tydligen har mjuka saker i, för som ett under slår han sig inte. Cykeln däremot, blir det inte mycket med. Hjulen är ett minne blott!

Pappa är lärare. Han är omtyckt bland eleverna då han ofta skojar med dem. Men han kan också vara otroligt bestämd och eleverna har en enorm respekt för honom. Blir han arg och säger ifrån är det inte många som säger ett pip kan jag säga (har hört honom när han tappat tålamodet...). Vid detta tillfället har han sagt åt eleverna att vara tysta vid ett flertal tillfällen. O till slut blir han arg och skriker åt dem att vara tysta samtidigt som han drämmer i med pekpinnen i katedern för att markera ordentligt! Tyvärr blir det inte riktigt som han tänkt sig. Pekpinnen går av på mitten och ena halvan flyger iväg. Effekten blir inte heller vad pappa tänkt sig. Eleverna börjar förstås gapflabba!

Sist men inte minst är ett exempel på hur hela familjen Norpan blev drabbade av pappas smarta drag.
Vi är uppe i Lindvallen, Sälen för att åka slalom hela familjen. Vi ska åka 4-stolslift för första gången (alla utom pappa som åkt förut och gärna påpekar det). Allt går fint från början. Vi kommer upp på liften och åker iväg frid och fröjd. Pappa talar om för oss att vi kan sätta upp skidorna på stången nedanför och att jag kan hålla mina stavar längs med stången som är famför oss som skydd för att man inte ska trilla ut. Vi börjar närma oss slutet på färden och utan förvarning slänger pappa upp stången som nyss var framför oss. Mina stavar fastnar i stången och följer med den upp, likaså mammas ena skida som gör att hon nu sitter med ett ben i luften.... Väl uppe kastar sig pappa och brorsan av liften och kvar blir jag och mamma som följer med liften runt igen. Några sekunder senare stannar hela liften. Pappa och brorsan är som bortblåsa. Syns inte till nånstans! Fram kommer en personal till oss lagom tills vi lyckas få ordning på skidor och stavar. Han säger åt oss att hissa ner oss. Men liften är inte längs med backen längre utan vi hänger en bra bit ovanför marken. Flera meter. Men killen säger åt att att hissa oss ner så långt att vi blir hängandes i armarna så ska han ta emot oss. Ner kommer vi till slut efter han lyft ner oss. Pappa och brorsan fortfarande försvunna! Sällskapsresan Snowroller? Nä, bara familjen Norpan på skidresa....

Jag skulle kunna skriva en hel bok! It goes on and on, o allt är sant! Cross my heart!

Ja, ni ser ju vad man har att brås på..... Men jag tycker nog ändå att jag tänker till lite mer än vad pappa gör ändå. Det är mer att jag har en viss förmåga för att råka ut för små missöden ibland, som idag t.ex. när jag skulle göra en fullkorns- och broccolipaj. Men det får jag skriva mer om i nästa inlägg för blev ett så långt intro :)

Ha en god natt! Kram! 

Fick ett kedjemail...


...för ett tag sedan där man skulle skriva saker ni inte visste om mig. Så bestämde mig för att svara på i bloggen istället.


Här kommer några saker ni kanske inte visste om mig:

Tre jobb jag har haft:

Florist
Skolkurator
Webdesigner

Tre platser jag har bott på tidigare:
Växjö
Gävle
Eskilstuna
               
Tre saker jag gillar att se på TV: 
Brothers and sisters
Bonde söker fru
Grey´s Anatomy

Tre favoriträtter:
Yankeelax med örtagårdssås
Fläskfilé och råstekt potatis
Äkta falafel i Israel

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
På en varm sandstrand vid havet liggandes i en solstol med en paraplydrink i handen!
PÅ IKEA med obegränsat med pengar!
På spa!

Tre länder jag besökt:
Israel
Tunisien
Italien (mitt favoritland)

Annat:
Favoritartist genom tiderna: Bryan Adams
Favoritvin: De Bortoli (vitt torrt vin)
Tatuering eller piercings: En tatuering på armen (ett snirkligt hjärta), hål i öronen varav 2 i ena.
Sporter eller annat jag utövat: Dansat sen jag var 3,5 år till för några år sedan, (street, jazz, disco, balett, breakdance), spelat tennis och handboll (1 termin eller nåt).
Roliga saker jag testat: Laserlerduveskytte, skoter, kört felstyrd bil, crosscart, vattenskidor.
Nåt jag skulle vilja testa: Köra rally (älskar att köra snabbt :)) och vattenskoter.


För övrigt så fick min mp3-spelare nog igår och blev lika het som hästen. Den gick upp i rök kan man säga :( Så nu kan jag inte lyssna på musik när jag åker tåg! Har ju mp3-spelare på mobilen men batteriet tar ju slut så fort då ju. Så får väl nöja mig att lyssna på musik när jag kör bil då.

Kram o godnatt på er!


Att försöka tämja en islandshäst som satt sig på tvären...

Ojoj vad det känns i kroppen efter ridningen ikväll! Småregnade när vi var ute, men rätt skönt ändå att komma ut lite! Min lilla fröken hade visst vaknat på fel sida idag! Hon höll sig i skinnet hela tiden tills vi skulle rida upp bredvid en hästkamrat så vi red två och två bredvid varandra. Det innebär att man ska skritta exakt samtidigt och ligga exakt bredvid varandra hela tiden oavsett vad vi gör. Vi skulle tölta på en liten sträcka och vi skulle över 2 bommar, göra halt exakt samtidigt osv. Först trippade A på så fint så. Men sen bara satte hon sig på tvären och tvärvägrade göra som jag tänkt mig. Hon for iväg i sidled åt båda håll, kastade med huvudet, studsade iväg. Trodde nästan ett tag att jag hamnat fel och var på tjurridning snarare än islandshästridning. Var nästan att trodde hon skulle kasta av mig. Ridläraren stod och gastade från mitten:
"Bromsa in henne mera mera mera. Ta i allt du har!"
"Dra i höger tygel, dra i vänster tygel, dra i höger tygel, dra i vänster tygel...!"
"Sitt ner ordentligt i sadeln och slappna av, annars drar hon ännu snabbare framåt!"

Kändes ungefär som jag försökte tämja en tjur. Drog jag in henne på vänster tygel, drog hon åt höger, drog jag i höger, fortsatte hon av mot vänster. Ridläraren ropade återigen men åt min ridkompis:
"Rid in med G bredvid henne nu!"
Och jag hör hur min ridkompis ropar tillbaka till honom:
"Nä, jag törs inte när hon håller på sådär!"

Hon var väl rädd att min häst skulle sparka till hennes häst eller nåt. För min häst var verkligen het på gröten :) Men jag fick ordning på henne till slut och lyckades lugna ner henne och bytte då sida med hästkamraten så hon låg innerst o hade sin hästkompis på andra sidan. Så hon fick mer struktur kring sig. Då blev det bra. Är glad att jag fick sitta kvar på hästryggen i alla fall :) Tänk att hästar kan bli så tjuriga. Man kan nästan höra vad de tänker ibland... (Jaha, du vill göra sådär du...haha tror du ja. Jag skiter väl i dig!) ;) Hmmm, få se hur det känns i kroppen imorgon. De som tror att ridning bara är att åka med, har VÄLDIGT fel!  För jäklar vad kroppen får jobba och särskilt efter ett sånt där vilt ridpass :) Bilden är lånad från ridskolan, men det är mitt busfrö till häst som jag har.

Här kommer en låt jag gillar just nu. Lil´ Wayne "Lollipop".



Lyssnade på Darins nya skiva "Flashback"  idag. Riktigt bra! Tuffare låtar och han har samarbetat med andra större artister som Lady GaGa bla. Här är ett smakprov:



Önskar er en God natt och en bra morgondag!

Julmarknad o glöggkväll...

Sitter och dricker lite hjortronsglögg samtidigt som jag skriver. Den är jättejättegod! Dufvenkrooks lättvinsglögg med hjortron, 2,25%. Kan rekommenderas! Vi hade ju glöggprovning igår kväll hos M & K. Vi testade päronglögg, vanlig alkoholfri glögg och lingon och blåbärsglögg. Blåbärsglögg kom definitivt på en första plats (också Dufvenkrooks 2,25%), vilken jag också inhandlade idag. En god andraplats fick päronglöggen. Men om jag ska se till idag när jag även testat hjortronsglöggen så kommer nog lingon och blåbärsglöggen och hjortron på en delad förstaplats. Vill man ha lite mer sting i dem kan man ju alltid blanda i lite mer vin i...

Lille J som är 2 år 7 mån var med på kvällen också. Lille J blev livrädd för hundarna och efter att han lugnat ner sig och satt i soffan med C och lekte med sina bilar för oss sa han: "Jag behöver inte klappa hundarna" (ungefär som han intalade sig själv det :)). Han har sina finurliga kommentarer ibland. Efter att han varit uppe och tittat på ödlan på övervåningen sa han till oss: "Jag ska inte ha sönder ödlan" och när han satt och tittade på fiskarna: "Jag ska inte dra fisken i svansen". Klok liten kille det där :) Han arrrrrtikulerrrrrar väldigt på rrrrrr :) Jag frågade om det var en grävskopa han hade i handen: "Nej, det är en tRRRRRuck!"

På dagen var vi på julmarknad i
Nykvarn. Det var ju inte jättemysig julstämning vi fick i ösregn, men i alla fall. Vi klafsade upp mot marknaden efter att ha parkerat på en väldigt leRRRRig paRRRRRkering.Tur nog var marknaden under tak i alla fall :)
Här till vänster kan ni se julbockarna Julia och Julius.

Det var mysigt att bara gå omkring och strosa. Jag hittade ett jättefint halsband som jag tänkte köpa, men som istället C köpte åt mig i lite tidig födelsedagspresent. Bild kan ni se nedan. Köpte också 2 julklappar till mamma och en till lille bebben som snart kommer titta ut. En jättesöt sak som funktionshindrade barn i Ryssland gjort och som var till förmån till dem. Törs inte visa någon bild på den nu utifall brorsan och Y skulle råka titta in här. Så bild kommer senare (om jag kommer ihåg det ;))

Vi fikade också på Kaffestugan. Det blev min första skinksmörgås för den här vintern och julmust till :) Smarrigt! Massvis av sallad var det till, rödbetssallad (som jag inte åt för gillar det inte) och senap.  När vi satt där och käkade kom det 2 tomtar på besök och bjöd på......SKUMTOMTAR förstås! :) (Visste ni förresten att det finns en egen grupp på Facebook som heter "ingen jul utan skumtomtar"? Gissa vem som gått med i den :)) Däremot insåg vi att skumtomtar inte är så barnvänliga då lille J nätt och jämt fick in den i munnen. Han sög på den två gånger och tröttnade sen då den var omöjlig att få någon ordning på i munnen för honom :) Skumbilar hade nog varit lite bättre i storlek.... Så ja, nu har man fått om möjligt liiiiiite julstämning i alla fall om man nu kan få det i det här vädret.

  
Klicka på bilden för större format.

Igår skjutsade jag brorsan till julfest som han skulle på och vi pratade då om farmor. Både han och jag sa det att det är så svårt att fatta att hon är borta. Känns så overkligt! Är väl för att det gick så snabbt! Man hinner liksom inte hänga med. Ledsen blir man i perioder, men det känns ändå så konstigt. Det var en artikel om henne i tidningen igår och när jag såg det kändes det också så konstigt. Man förväntar sig att hon ska komma ut från sin ingång med rullatorn när som helst...

Tror för övrigt att det är dags för ett tandläkarbesök för mig... har känningar i en tand i nedre delen :(  Kan också berätta att Lilla Norpan tankspriddhet fortsätter. Lilla Norpan åkte idag till mormor för att tvätta ett täcke. Mormor har i sin tvättstuga en jättestor maskin nämligen. Tog även med lite andra grejor att tvätta istället för att tvätta samtidigt hemma. När Lilla Norpan stiger innanför dörren hos mormor tittar hon efter täcket och undrar vart det är....Jo hemma!!!

Mmm saffranssemla...

Idag blev jag kvar på jobbet längre än jag tänkt. Skulle först ta ut en friskvårdtimme hade jag tänkt, men sen fick jag rycka in och göra lite annat som inte var planerat så det blev så tajt om tid att jag kände att det var bättre att ägna sig åt att göra klart i alla fall tre av mina utredningar då jag har några mastiga kvar. Känns som en befrielse när man hunnit med så mycket som tre under en dag! Var kvar på jobbet till 17.45. Sen kom jag på att jag var tvungen att köpa spolarvätska för i det här vädret (trots att det faktiskt snöade på vägen hit) går åt mängder med spolarvätska. Känns som jag nyss fyllde på, men likväl hade det redan tagit slut. 5 liter spolarvätska! Så jag drog ut till ett köpcentra i stan där jag jobbar och lyckades få med mig mamma också (som ju bor i stan där jag jobbar). Tänkte att det var bäst att dra till ordentligt med spolarvätska, här ska inte tas slut nåt i första taget heller... plus att det blev en del annat. Så idag ser min Facebook-status ut såhär:

"Norpan" har shoppat! 15 liter spolarvätska, ett stycke baklyse, ett par mjukisbrallor, en bordstablett, en reflexväst och vinglögg. En helt okej kombination ;)

Och visst är det väl det? En riktig killer combination! :) Men som sagt nu har jag spolarvätska för en sisådär 3 dar till i alla fall.... ;)

Dagens tips! Mamma var snäll och köpte en saffranssemla till mig att ta med hem! Har ni aldrig ätit någon sådan så ska ni definitivt göra det! (om ni gillar lussebullssmaken vill säga). Saffranssemlor är ett litet guldkorn! Helt underbart goda! Bara för att fresta er lite så måste jag ju såklart lägga ut en bild på denna underbara lilla skapelse som jag nyss har ätit :)



På väg hem fick jag ett utbrott över en bilist i en gammal jeep! Alltså vilka jäkla idioter det finns rent ut sagt! Jag var ute på motorvägen och hamnade bakom en långtradare precis lagom tills det blev enkelfiligt igen. Så fick vänta lite tills nästa dubbelfilssträcka innan jag kunde köra om (jag ville ju inte göra av med 5 liter spolarvätska innan jag ens hunnit hem). Dubbelfilen börjar och jag har då en bil efter mig. Jag ska precis till att köra om när bilen bakom lägger sig precis i häcken på mig och blinkar med helljus! I helsike heller att jag kör undan! Jag kör om lastbilen i en sådär 110 km/h (är 100 km/h egentligen) och bilisten bakom ligger hela tiden i häcken. Skulle jag bromsat hade jag haft honom ovanpå min bil så nära låg han. När jag kommit om lastbilen hinner jag knappt köra åt sidan förrän han pressar sig förbi. Jag blir så jäkla förbannad att jag blinkar med helljusen tillbaka på honom. Men jag kommer snart ikapp honom igen. Han har åter hamnat bakom en långtradare! Ha! Vissa skulle inte ha körkort! Men det är ju inte första gången jag säger det.... Denna stressade bilist hade väl också fått sitt på svarta markanden i Bengal eller Usbekistan eller liknande... *suck*

Imorgon är det dags för medarbetarsamtal + lönesamtal! Så kanske ska förbereda mig något innan jag somnar.... Har det mellan 15-17, vilken tid på en fredag va? Men avslutningen blir fin. Massage! :) Var det smart uttänkt eller? Perfekt att få koppla av lite 1 timme efter man varit på nåt sånt.

Have a nice friday!

Nya tag...

Första dagen idag på jobbet. Var skönt att få vara hemma i alla fall två dagar och landa lite först. Var skönt att börja jobba igen samtidigt som det var lite kämpigt också. Man blir så spänd för att man inte vill börja gråta på jobbet eller så. Kollegorna på min våning kom in och frågade hur det var och om hur det hänt. Höll mig ändå nere på mitt rum och var inte upp och fikade med alla idag. O det var rätt skönt! Man märker ändå hur olika det är hur folk reagerar och beter sig just i såna situationer. För en del verkar det helt naturligt och säger nåt på en gång och visar sin omtanke, andra kramar om en och vissa vet inte alls vad de ska säga. En som inte riktigt visste vad hon skulle säga sa det i alla fall och det är ju bra, än att gå och låtsas som ingenting. Men hon var jättegullig o fann sig snabbt och gick fram och kramade om mig hårt när tårarna rätt som det var började rinna på mig när jag berättade om vad som hänt och pratade om farmor. Sånt värmer! Jag trodde jag skulle kunna hantera det för jag klarat det rätt bra under dagen (då jag haft massvis att göra), men ibland kommer det över en ändå när man minst anar. Men så är jag en känslig person. Även när andra börjar att gråta kan jag ha svårt att hålla tårarna tillbaka. Och ändå mer ju äldre jag har blivit tror jag, oavsett om det är verkliga livet eller film, eller nåt sorligt tv-program.

Vill tacka alla för era fina o snälla kommentarer på mitt föregående inlägg! Det betyder mycket! :) Det är alltid lika roligt att få kommentarer från er, men det betyder extra mycket vid såna här tillfällen! Kram på er!

Emellanåt känns det som det inte riktigt gått in att hon är borta!
Det kan kännas som hon fortfarande finns där i sin lägenhet som jag ser ifrån mitt köksfönster. Pappa och min farbror har inte tagit bort adventsljusstaken utan det lyser ifrån vardagsrumsfönstret hela tiden så det känns som hon är hemma. O det kanske hon är på sitt vis... vem vet. Kommer nog komma på mig flera gånger med att jag är på väg över till henne av ren vana. Begravningen hinner bli före jul i alla fall, den 18 dec. Så det känns skönt! Inget kul att ha det hängandes över sig vid jul och födelsedagen. Kommer att bli en annorlunda jul! O tråkigt också att hon inte hann träffa sitt barnbarnsbarn som snart tittar ut! Det värsta jag kännt också är att hon ringde till mig förra helgen och jag inte svarade för att jag hade migrän och låg och sov. Sen blev det aldrig att jag ringde upp för jag skulle bort på kvällen. Det grämer mig! Jag brukar alltid svara annars. Men egentligen hade det ju inte gjort någon skillnad. Men såna tankar dyker upp och man får försöka att tänka bort det o acceptera att nu är det som det är.

Igår kväll hade jag besök av Y, då brorsan var och spelade tennis igen i Södra Sverige. Bjöd henne på lasagne som jag gjorde för första gången. Så Y fick vara med som stöd, då hon gjort det förut. Och den blev riktigt bra! Gjorde med fullkornsplattor och ena burken krossade tomater var med chili i till köttfärssåsen. Det blev lite mer sting i den! När jag lagt upp på tallriken blev den lite tunn, men det var för den flöt ut lite då den var så varm. Men när den fått stelna till sig lite blev det jättebra. Gjorde den från scratch med ostsås och allt. Inget fusk här inte ;) Grekisk sallad hade vi till. Så här blev den:

  

Bytte också två utav paren panelgardiner i vardagsrummet och satte upp svarta. Blev en stor skillnad och blev lite mysigt tillsammans med mitt stjärndraperi. Här kommer lite bilder från det Norpanska hemmet vad det gäller adventsbelysning (Glömde ta bort kisses filtar i fönstret, där hon brukar sitta och kika ut, men ni får väl ha överseende :))

Klicka på bilderna för större format!


   
Nu har jag druckit lite glögg och det är dags att gå och lägga sig om jag ska orka upp imorgon kl. 5.
God natt alla!

1 advent blev sorglig

Igår när jag, pappa, Y och mamma var o kollade när brorsan spelade elitseriespel i tennis fick vi besked om att farmor hade gått bort hastigt. Pappa och min farbror hade åkt med henne till Jourhavande VC i lördags efter att hon ramlat hemma när hon stod och diskade. Hon slog i bakhuvudet och fick sy några stygn. Läkaren på VC tyckte inte att de skulle åka hem med henne utan fick en remiss till akuten så hon skulle röntga huvudet och ta lite prover. Hon blev kvar där över natten. På söndagen hade hon varit uppe på benen och druckigt kaffe och sen gått och lagt sig och inte vaknat igen.

Min farmor bodde snett över gatan ifrån där jag bor så jag var ofta där och käkade mat. Tyvärr får jag väl säga var det tre veckor sedan jag var där, vilket känns jättetråkigt nu. Men man kan ju aldrig veta när sånt här ska inträffa. 88 år blev hon. Var ändå pigg in i det sista. Var på slutet som det började märkas att hon tacklat av lite och var lite snurrig. Men hon bodde i sin lägenhet och klarade sig i stort sett själv. Hon har jobbat som prima ballerina när hon var yngre och hade sen balettskola i många år. Så är nog pga. dansen och att hon varit ute och rört på sig som gjort att hon varit så pigg länge. Hon hade några proppar men har lyckats återhämta sig varje gång.

Ändå tar det ett tag innan man fattar. Ens far- och morföräldrar ska ju alltid finnas där liksom. I tennishallen hade det inte gått in förrän jag åkte hem i bilen och jag såg huset. Var nog för att det kom så oväntat och plötsligt. Skönt ändå att man har rätt att vara ledig. För inte tror jag att jag fått så mycket gjort på jobbet. Man funderar ju en hel del. O jag har sovit konstigt i natt. Man vaknar flera gånger och kommer på vad som hänt.