Julmarknad o glöggkväll...

Sitter och dricker lite hjortronsglögg samtidigt som jag skriver. Den är jättejättegod! Dufvenkrooks lättvinsglögg med hjortron, 2,25%. Kan rekommenderas! Vi hade ju glöggprovning igår kväll hos M & K. Vi testade päronglögg, vanlig alkoholfri glögg och lingon och blåbärsglögg. Blåbärsglögg kom definitivt på en första plats (också Dufvenkrooks 2,25%), vilken jag också inhandlade idag. En god andraplats fick päronglöggen. Men om jag ska se till idag när jag även testat hjortronsglöggen så kommer nog lingon och blåbärsglöggen och hjortron på en delad förstaplats. Vill man ha lite mer sting i dem kan man ju alltid blanda i lite mer vin i...

Lille J som är 2 år 7 mån var med på kvällen också. Lille J blev livrädd för hundarna och efter att han lugnat ner sig och satt i soffan med C och lekte med sina bilar för oss sa han: "Jag behöver inte klappa hundarna" (ungefär som han intalade sig själv det :)). Han har sina finurliga kommentarer ibland. Efter att han varit uppe och tittat på ödlan på övervåningen sa han till oss: "Jag ska inte ha sönder ödlan" och när han satt och tittade på fiskarna: "Jag ska inte dra fisken i svansen". Klok liten kille det där :) Han arrrrrtikulerrrrrar väldigt på rrrrrr :) Jag frågade om det var en grävskopa han hade i handen: "Nej, det är en tRRRRRuck!"

På dagen var vi på julmarknad i
Nykvarn. Det var ju inte jättemysig julstämning vi fick i ösregn, men i alla fall. Vi klafsade upp mot marknaden efter att ha parkerat på en väldigt leRRRRig paRRRRRkering.Tur nog var marknaden under tak i alla fall :)
Här till vänster kan ni se julbockarna Julia och Julius.

Det var mysigt att bara gå omkring och strosa. Jag hittade ett jättefint halsband som jag tänkte köpa, men som istället C köpte åt mig i lite tidig födelsedagspresent. Bild kan ni se nedan. Köpte också 2 julklappar till mamma och en till lille bebben som snart kommer titta ut. En jättesöt sak som funktionshindrade barn i Ryssland gjort och som var till förmån till dem. Törs inte visa någon bild på den nu utifall brorsan och Y skulle råka titta in här. Så bild kommer senare (om jag kommer ihåg det ;))

Vi fikade också på Kaffestugan. Det blev min första skinksmörgås för den här vintern och julmust till :) Smarrigt! Massvis av sallad var det till, rödbetssallad (som jag inte åt för gillar det inte) och senap.  När vi satt där och käkade kom det 2 tomtar på besök och bjöd på......SKUMTOMTAR förstås! :) (Visste ni förresten att det finns en egen grupp på Facebook som heter "ingen jul utan skumtomtar"? Gissa vem som gått med i den :)) Däremot insåg vi att skumtomtar inte är så barnvänliga då lille J nätt och jämt fick in den i munnen. Han sög på den två gånger och tröttnade sen då den var omöjlig att få någon ordning på i munnen för honom :) Skumbilar hade nog varit lite bättre i storlek.... Så ja, nu har man fått om möjligt liiiiiite julstämning i alla fall om man nu kan få det i det här vädret.

  
Klicka på bilden för större format.

Igår skjutsade jag brorsan till julfest som han skulle på och vi pratade då om farmor. Både han och jag sa det att det är så svårt att fatta att hon är borta. Känns så overkligt! Är väl för att det gick så snabbt! Man hinner liksom inte hänga med. Ledsen blir man i perioder, men det känns ändå så konstigt. Det var en artikel om henne i tidningen igår och när jag såg det kändes det också så konstigt. Man förväntar sig att hon ska komma ut från sin ingång med rullatorn när som helst...

Tror för övrigt att det är dags för ett tandläkarbesök för mig... har känningar i en tand i nedre delen :(  Kan också berätta att Lilla Norpan tankspriddhet fortsätter. Lilla Norpan åkte idag till mormor för att tvätta ett täcke. Mormor har i sin tvättstuga en jättestor maskin nämligen. Tog även med lite andra grejor att tvätta istället för att tvätta samtidigt hemma. När Lilla Norpan stiger innanför dörren hos mormor tittar hon efter täcket och undrar vart det är....Jo hemma!!!

Kommentarer
Postat av: Daniel

Låter som en trevlig fika. God glögg som jag måste smaka.

Förstår att saknaden kan vara svår ibland, men minne har du alltid kvar.

Kram

Postat av: Norpan

Daniel: Sv i din blogg.

2008-12-08 @ 23:47:19
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback