Att försöka tämja en islandshäst som satt sig på tvären...

Ojoj vad det känns i kroppen efter ridningen ikväll! Småregnade när vi var ute, men rätt skönt ändå att komma ut lite! Min lilla fröken hade visst vaknat på fel sida idag! Hon höll sig i skinnet hela tiden tills vi skulle rida upp bredvid en hästkamrat så vi red två och två bredvid varandra. Det innebär att man ska skritta exakt samtidigt och ligga exakt bredvid varandra hela tiden oavsett vad vi gör. Vi skulle tölta på en liten sträcka och vi skulle över 2 bommar, göra halt exakt samtidigt osv. Först trippade A på så fint så. Men sen bara satte hon sig på tvären och tvärvägrade göra som jag tänkt mig. Hon for iväg i sidled åt båda håll, kastade med huvudet, studsade iväg. Trodde nästan ett tag att jag hamnat fel och var på tjurridning snarare än islandshästridning. Var nästan att trodde hon skulle kasta av mig. Ridläraren stod och gastade från mitten:
"Bromsa in henne mera mera mera. Ta i allt du har!"
"Dra i höger tygel, dra i vänster tygel, dra i höger tygel, dra i vänster tygel...!"
"Sitt ner ordentligt i sadeln och slappna av, annars drar hon ännu snabbare framåt!"

Kändes ungefär som jag försökte tämja en tjur. Drog jag in henne på vänster tygel, drog hon åt höger, drog jag i höger, fortsatte hon av mot vänster. Ridläraren ropade återigen men åt min ridkompis:
"Rid in med G bredvid henne nu!"
Och jag hör hur min ridkompis ropar tillbaka till honom:
"Nä, jag törs inte när hon håller på sådär!"

Hon var väl rädd att min häst skulle sparka till hennes häst eller nåt. För min häst var verkligen het på gröten :) Men jag fick ordning på henne till slut och lyckades lugna ner henne och bytte då sida med hästkamraten så hon låg innerst o hade sin hästkompis på andra sidan. Så hon fick mer struktur kring sig. Då blev det bra. Är glad att jag fick sitta kvar på hästryggen i alla fall :) Tänk att hästar kan bli så tjuriga. Man kan nästan höra vad de tänker ibland... (Jaha, du vill göra sådär du...haha tror du ja. Jag skiter väl i dig!) ;) Hmmm, få se hur det känns i kroppen imorgon. De som tror att ridning bara är att åka med, har VÄLDIGT fel!  För jäklar vad kroppen får jobba och särskilt efter ett sånt där vilt ridpass :) Bilden är lånad från ridskolan, men det är mitt busfrö till häst som jag har.

Här kommer en låt jag gillar just nu. Lil´ Wayne "Lollipop".



Lyssnade på Darins nya skiva "Flashback"  idag. Riktigt bra! Tuffare låtar och han har samarbetat med andra större artister som Lady GaGa bla. Här är ett smakprov:



Önskar er en God natt och en bra morgondag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback