En vecka på en helg...

Känns verkligen så. Jag och C lyckades klämma in hur mycket grejor som helst under 2 dagar och en kväll/natt. Kommer lite bilder senare.

FREDAG:
När jag kom upp satt vi och snackade en stund med kompisen E och hennes son V från Sthlm som var hos sina föräldrar på besök. Sen bytte vi om och svirade om oss och sen iväg ner i värmen till ån där vi skulle kliva på flotten som skulle ta oss ut på vattnet. Vi blev ca 17 tjejer. Vi hade dukat långbord och hade mat med oss som var beställt från en restaurang i närheten. Vi puttrade genom ån och lade sen ankare och käkade våran mat. Det var potatissallad, rostbiff, lax, kyckling, skinka, sallad, bröd och lite andra grönsaker. Jättegott! Men oj så mätt man blev. Det var mat för ett helt kompani så det var nog ungefär hälften kvar efter när vi käkat klart. Sen åkte vi ut på sjön en vända och 2 badade också. En otroligt härlig kväll med solen som sken och varmt var det också. Satt i halvkorta vita jeans och ett linne. Så mysigt!!!! Sen åkte vi tillbaka genom ån, steg i land och cyklade hem till en av tjejerna där vi hade efterfest. Vi satt ute på deras nybyggda veranda som var inglasad. En trevlig kväll blev det. Sen cyklade vi hem på natten och gick ut med C´s hund Zlatan innan vi satt och snackade hemma hos C och käkade Twist som vi hade vunnit på en tävling på tjejfesten. Sen var det läggdags.

   

LÖRDAG:
Startade med frukost, sätta på sig ridkläderna och sen körde vi hem till C´s föräldrar och red vid 10 en ordentlig runda. Var väl tillbaka vid 12.30 eller nåt sånt.  Det var bra varmt, men gick bra när vi var mycket inne i skogen. Sen åkte vi hem och packade med oss matsäck och åkte ner till min stuga och lade oss nere på bryggan vid sjön och solade och badade hela eftermiddagen. Det var 25 grader i vattnet. Alldeles ljummet! Nu lär det nog vara ännu varmare kan jag tro...
Sen åkte vi hem och fick då besök av E och V en sväng igen och även hennes mamma. Satt och pratade med dem en stund och åt mat o drack lite cider medan de fikade. Sen blev det snabba ryck och hoppa in i duschen och byta om för då var det dags för Irländsk afton. Vilken kväll det blev! Helt underbar musik! Det var väl en 12-15 spelemän som spelade allt från blockflöjt, banjo, fiol, gitarr till slagverk. Var så häftigt! Några var från byn och brukar spela tillsammans, men sen var det också inlånade folk + en kille C.D som spelar i ett annat band annars och som bor granne med C och som bara hoppade in också och spelade. Sånt drag och stämning var det. Irländsk musik är ju så glad och medryckande. Var svårt att dansa men man stod och stampade takten med fötterna och händer. Mot slutet var det dem som dansade lite också. Blev cider för hela slanten för min del. Tordes inte dricka nåt annat och slutade också ganska tidigt eftersom vi skulle upp och rida på söndagen igen. Mot slutet pratade vi även med killen C.D som hoppat in och spelade och vi tog lite kort på varandra och så eftersom vi inte tagit så mycket kort under kvällen så vi anlitade C.D till det. Han var väl lite på lyset, men bilderna blev bra i alla fall, desto roligare blev dem på honom ;)

Vi cyklade väl hem vid 1-tiden eller nåt sånt för att gå ut med Zlatan på promenad. Vi bestämde oss då för att besöka C.D efter vi kommit hem för att se hur han bodde och förhoppningsvis spela lite mer för oss :) Men när vi kom tillbaka satt redan C.D på C´s trapp till verandan och höll på att skrämma livet ur oss i mörkret. Så han hängde på in till oss istället och satt och snackade och spelade både gitarr och piano för oss tills han slocknade på golvet. Vid det laget hade det ljusnat ute och klockan var nog bortåt en 4 eller nåt sånt. Så vi fick väcka honom och hjälpa honom hem för då var han inte gåbar längre. Han hade aldrig klarat sig hem på egen hand kan jag inte tro. Jag fick hjälpa honom på med skorna och sen fick han hålla en arm runt mig och en runt C och jag fick ta hans gitarr i högsta hugg och sen knallade vi hem med honom. Han gick lätt framåtlutad så gällde att hålla emot :) Så väl hemma hos honom fick vi hjälpa honom av med skor och skinnjackan och bädda ner honom i soffan. Han sover på ett loft annars och det var inte riktigt läge att krångla upp honom dit :) Kanske skulle hjälpt honom av med jeansen också ;) I säng kom han i alla fall. Inte dåligt att ha två tjejer som bäddar ner en hemma heller.  O inte varje dag man får bädda ner en söt musikerkille heller. Han mådde inte bra dagen därpå. Först vid 17 var han på benen.

SÖNDAG:
Sov inte många timmar. Vaknade redan vid 7.20. Klockan 10 var vi iväg och red igen vid C´s föräldrar. Sen åkte vi iväg och badade vid en annan sjö. Tyvärr drog det in ett åskväder sen så blev inget sol och mer bad den eftermiddagen. Så vi fick istället äta vår matsäck hemma hos C. Sen satt vi och tog det lugnt ute på verandan resten av dagen tills vi käkade middag. Efter det tog vi en långpromenad innan det var dags för mig att åka hemåt och då var jag rejält trött. Körde rejält sakta på vissa partier då det är mycket vilt och då särskilt älg och rådjur vid den tiden och väldigt tät skog så det är svårt att hinna med att bromsa om det skulle springa ut nåt. Var hemma strax efter 22 på kvällen. Somnade som en liten gris!


Så håller ni inte med mig om att det var en rätt innehållsrik helg? Jag har också blivit inbjuden av C.D på musikfest som han och hans band anordnar den 16 augusti. Då kommer det också fem andra band som ska spela. Så då åker jag till C igen för att gå på festen. Ska bli jättekul! Händer mycket i lilla byn. Det är en sån annan mentalitet på landet sådär än hemma i stan. De är mer öppna och pratiga vilket är jättekul. I stan tycker jag det känns mer tillknäppt och skulle man prata med en vilt främmande person skulle den undra om man var dum i huvudet. I byn där vi har stuga är det inte alls så. Där kan man börja prata med vem som helst och säga nåt utan att det är nåt konstigt. Att ha varit där 2 helger har gjort mig gott!

Ja det var min helg det. Nu är jag tillbaka på jobbet igen. Känns lite trist! Men jag har ju fortfarande min vecka i september att se fram emot. Har också fått klartecken från ett ställe där jag ska börja rida till hösten 1 gång i veckan. Ska bli jätteskoj! Har ju blivit en riktig ridtjej nu ju ;) Det är verkligen min grej. Men ska förstås fortsätta att träna gym också.
Nu ska jag ta och jobba vidare lite. Kommer ett besök strax efter 15 idag och sen är det hemgång. Ikväll ska jag ut med några tjejkompisar och käka tacosbuffé på ett ställe i stan. Man måste ju ta vara på det vackra vädret och hitta på saker även om man jobbar!

Hej hopp!

Uppdatering på ingång...

Har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna, mycket pga. att jag varit ute och flängt i helgen. Var en väldigt innehållsrik helg vill jag lova och fruktansvärt rolig! Ska försöka uppdatera imorgon kväll eller på onsdag. Imorgon jobbar jag igen och på kvällen ska vi fira farmor som fyller 88 år.

Kram så länge

Mariefred - Studsvik/Stendörren - Nyköping...

Tillbaka från utflykten. Kom hem klockan 22 på kvällen igår. Blev en underbar dag! Kul att åka till nya ställen där man inte har varit förut! Vi startade kl 9.30 på morgonen, då såg det ut som jag skulle vara borta hela veckan med all picknickmat som jag hade med mig till oss båda :) Första stoppet var Mariefred och Gripsholms slott! Mariefred är en liten pittoresk stad som ligger alldeles vid vattnet. Vi gick igenom staden ner till hamnen, handlade några saker på en liten ICA-butik där innan vi tog oss till Gripsholms slott också innan vi fortsatte vidare. Här kommer några bilder från Mariestad (klicka på bilden för att få större format):

    
     

Sen åkte vi vidare mot Östersjön och Studsvik
, där naturreservatet Stendörren ligger! Ett underbart vackert ställe som jag verkligen kan rekommendera! Vill man sola/bada vid och i havet - vandra - se vackra vyer - är intresserad av naturen (finns ett naturrum som har öppet vissa tider) så ska man definitivt åka hit. Vi solade hela eftermiddagen på klippor, men badade aldrig då det var lite svårt just från den platsen där vi var då det var mycket tång, men på andra ställen gick det utmärkt. Men var minst lika mysigt att ligga och titta på alla båtar som åkte förbi oss och njuta av havsluften :) Picknicken intogs från denna klippa också. Det som är positvt på det här stället är att det är så stort. Folk sprider ut sig så man behöver inte vara som packade sillar. Man hittar sin egna klippa. Det är jätteskönt! Finns också toalettet på stället om man skulle behöva. Grillplatser och bord fanns också. Senare på eftermiddagen vandrade vi bortåt mot andra klippor där man via en hängbro kunde ta sig över till en annan ö. Vid 18-tiden gav vi oss iväg från Stendörren. Här kommer några bilder därifrån (klicka på bilderna för större format):

   
  
 


Dagen avslutades i Nyköping där P skulle träffa en kompis för att lämna några golfklubbor som glömts kvar på ett hotell när de var iväg på jobb och P fått tagit dem med sig. Vi åkte till hamnen där vi hittade en restaurang som heter Lotsen. Inget ställe jag kan rekommendera för någon sämre service har jag nog knappt aldrig varit med om. Yngre tjejer var servitriser. Först fick vi vänta ett bra tag innan vi fick menyn, sen fick vi vänta på maten. När maten väl kom (Grekisk sallad förstås ;)) så var det väldigt fjuttigt. Det var inte mycket på tallriken men det var dessutom bara 2 tomatskivor, ganska så snålt med fetaost, och sen var det bara sallad, rödlök, några oliver och en liten brödbit för 98 spänn. Så denna grekiska sallad var inte mycket att hänga i julgranen! Och då har jag ätit en hel del grekiska sallader i mitt liv kan jag säga. Jag skulle naturligtvis ha sagt till, men dum som jag var gjorde jag inte det. Brukar faktiskt kunna säga till om jag inte är nöjd annars. Men men. Käkade lite godis på vägen hem i bilen istället :) P däremot var nöjd med sin skaldjurssallad och det var mycket mer än vad jag fått. Det var pasta i den också.

Nu ska jag göra mig iordning och åka och handla och fixa lite innan jag ska åka iväg upp till landet och C igen. Klockan 18 ska vi ut med flotta på tjejmiddagen så bäst att vara där i tid! :)

Ha en skön helg! Kram på er!


Utekväll i sommarvärmen och utflykt till havet...

Nu känner man igen den svenska sommaren igen! Det känns nästan som man är utomlands :) På eftermiddagen slutade jag lite tidigare, då mitt eftermiddagsbesök med en mamma inte tog så lång tid. Jag passade på att sitta ute en stund på balkongen och likaså kissen fick sig lite luft och kunde ligga och njuta i solen :) Sen tog jag cykeln ner till stan för att träffa kompisarna F och P. Vi satte oss på en uteservering och tog oss varsin cider förutom P som tog en öl. Så varmt och skönt trots att det är kväll! Härligt!

Vi hade också lite annan aktivitet där vi satt vid ett hörn. Det kändes om vi satt på rena rama Autobahn då en humlefamilj med respektive släkt och kompisar flög förbi oss med rena jetmotorerna och körde in i ett hål nere vid väggen. Vi gissade att de varit på After work efter dagens arbete och skulle hem på efterfest. En var nog lite på pickalurven för han hittade inte in tills det kom tre kompisar och susade in, då skulle de minsann tränga sig in samtidigt. Vi undrade hur många som egentligen fick plats där inne. Det var inte många som flög ut igen kan jag säga så måste varit ett riktigt häftigt party de hade där inne! Vi fick även en geting på besök men han var tydligen portad från festen för han hittade inte ens dit. Så de hade nog låtsats glömma bort att säga till honom vart festen skulle vara... Getingar är nog inte så välkomna kan jag tro. Kanske ska tillägga att vi faktiskt bara druckit ett glas var, fastän man kan fundera med tanke på våra humlebekymmer :)

    

Imorgon blir det en uflykt till havet med kompisen P, Vi åker tidigt på förmiddagen för att kunna få ut så mycket som möjligt av dagen. Vi ska till ett Naturreservat som heter Stendörren och ligger utanför Nyköping. Ska ändå till flygplatsen där för att lämna golfklubbor till en kille som kommer med flyget och passar då på att göra en avstickare till Stendörren under dagen. Det består av flera öar som knyts samman med hängbroar så man kan gå emellan. Det är klippor och det finns badvikar där man badar direkt i Östersjön. Ska ha med picknick bestående av baguette med skinka, fetaost, rödlök, tomat, gurka och paprika bla. Blir nog en fin tur. Har hört mycket positivt om stället där alla är lika begeistrade efter att ha varit där. Så ska definitivt ta med kameran :) Så länge får ni hålla tillgodo med de lånade bilderna från vyerna därifrån. Visst ser det vackert ut! Få se om det blir nåt dopp i havet också. Lär ju vara lite kallare i havet än hemma. Men ska förstås passa på att sola också :)

Lite mer semester :)

Slog till och tog mig tre dagars semester till med start på torsdag! Fick ok från chefen via sms :) Eftersom vi får nya dagar i januari behöver jag ju inte hålla på en massa dagar, dessutom kommer det säkerligen bli någon flexdag också som jag kan använda i så fall. Känner att jag inte är riktigt färdig med semestern. Kan vara skönt med långhelgsledigt då jag ska upp till C på landet igen från fre-sön.

På fredagen ska vi på tjejmiddag på flotte på sjön i vår by. Blir grillbricka och sen tar man med det man vill ha att dricka. Mumsigt :) Sen på lördag kväll är det irländsk afton på caféet i byn så då ska vi dit också. Den här helgen håller jag mig nog dock till cider då jag har ett väldigt starkt minne fortfarande av förrförra helgen och ett visst vin! Tror inte ni glömt det ännu heller :) Utöver det ska vi ut och rida också så kommer nog bli en jättetrevlig och mysig helg!

 Nu är vi bara 3 av 48 stycken på jobbet så är himla tyst här. På min våning är det bara jag. Lite tråkigt! Kommer få vara själv nästa vecka också innan det kommer tillbaka någon på min våning. Så är det, men å andra sidan har jag ju min vecka sen att se fram emot. Jag och kompisen P satt och kollade igår på resor och vi är helt enade om Italien i första hand och helst Sardinien. Så jag hoppas verkligen att vi kommer iväg dit och att priserna sänks lite också. Sardinien är en riktig paradisö som har god mat, mycket fisk och skaldjur. Fisk är min favorit när jag äter ute så det passar mig utmärkt. Utöver det är det ju långgrunda vita härliga stränder och kristallklart vatten, så kan det bli så mycket bättre än så? Skulle vara att det gärna får vara lite sol och värme också då. Har nu svårt att tänka mig nåt annat än Italien eftersom jag blivit lite inställd på det. Så Italien bara ska det bli så det så!

Klockan 15 idag
har jag bokat in ett besök. Hur tänkte jag då? Annars hade jag ju kunnat passa på och ta lite flex när det är så fint väder ute o allt! Bättre att ha besöken på förmiddagen nu under sommaren när det ändå är så lugnt. Inte många telefonsamtal! Ska tänka på det framöver. Imorgon har jag också ett besök på eftermiddagen men i alla fall 13.30.

Idag pågår rättegången mot Anders Eklund som våldtog och mördade Engla Höglund brutalt i våras. Hennes mamma möter också honom för första gången. Hur klarar man att möta gärningsmannen utan att kasta sig på honom? Man måste ju känna ett enormt hat o ilska mot en person som först våldtagit och sen haft ihjäl ens barn! Hur klarar man nåt sånt? Inte var han psykiskt sjuk heller så hur kan man då göra nåt så grymt och avskyvärt! Han borde låsas in för all framtid på vatten och bröd!

Ha det så skönt i solen ni alla som har semester! Och tänk på oss stackare som måste jobba ;)

Igång och jobbar igen :(

Fy så fort semestern gick! Känns som jag bara hann tänka semster så var den över! Så nu är SemesterNorpan borta och jag är bara Norpan igen :( Ännu tristare är det att jag jobbar ensam på min våning förutom halva dagen idag och halva dagen imorgon. Totalt var vi fyra som jobbade idag av 48 personer! Imorse när jag kom var jag helt själv. Var nästan kusligt tyst! Gick hem lite tidigare idag och slutade vid 14.30 i alla fall. Det var skönt! Lite mjukstart. Sen hoppas jag att jag kan ta ledigt tors, fre och måndag och få lite extra semester. Kom på att jag inte behöver så många dagar vid jul då vi får nya dagar i januari. Så då tänkte jag passa på att ta ut dem istället. Får säkert ihop någon flexdag också som jag kan ta ut ändå också. Men vi får väl se vad hon säger. Kommer ändå ingen post den här veckan och kan inte ta tag i några nya ärenden heller så skulle passa rätt bra.

Passade på att gå ut och käka med en f.d kollega idag också på lunchen så jag slapp ha med mig någon mat. Med följde också en tjej som jobbar med samma som mig fast med vuxna. Henne träffar jag någon gång ibland när vi har gemensamma träffar vuxensidan och barn & ungdom. Var skoj att träffa en utav dem i lite mer avslappnad miljö och prata om lite annat.

I lördags var vi upp till stugan över dagen och lyfte brädor till ett flak som en bonde i byn ställt dit som han sen ska köra bort till tippen. Ser ju så skräpigt ut på tomten med en massa gamla brädor som ligger i högar, även om det var på baksidan. Men hade räknat med att kunna bada och sola lite också, men med det vädret som var, sooooool.....reeeeeegn.....sooooool.......regggggggn så blev det inte så mycket badande eller solande av. Tog hela dagen att hålla på med det där. Och efteråt kändes det som det stack överallt på kroppen! Var skönt att ta en dusch när jag kom hem istället. C, hennes ena dotter L och hunden Z var  ner och hälsade på en sväng på eftermiddagen också. Det var skoj!

I helgen har jag hunnit med och sett två filmer också. Jag har sett P.S Jag älskar dig, nya Indiana Jones-filmen och Transformers. PS jag älskar dig var helt okej, men jag retade mig på att den inte stämde med boken. Boken är bättre. Så den får 3 av 5 möjliga. Indiana Jones var helt okej, men de gamla är bättre. Den kom igång ordentligt först i mitten av filmen tycker jag. Den får också 3 av 5 möjliga. Transformers gillade jag bäst. Det kunde jag väl aldrig tro. Hade nog aldrig kommit på tanken att se den om det inte varit för M & K som hade den och tyckt att den var bra. Blev glatt överraskad. Den var riktigt spännande! Så den får 4 av 5.



Här kommer också Linkin Parks låt "What I´ve done" som är huvudlåt till filmen.




Nya favoritlåten och 80-talsminnen...

...är Star pilots "In the heat of the night". En riktig sommardanslåt som tar en tillbaka till 80-talet! En låt man blir glad av! :)



80-talet det var lite annat än det är nu. Tänk CD-skivor fanns inte, dvd fanns inte. Då fick man sitta och spela in sina låtar från "Tracks" eller "Rakt över disc". Var inte alltid så lätt att få med bara låten utan att få nåt prat med! Värst var Clabbe! Vad var det mer på 80-talet, jo man läste OKEJ och Starlet (ungdomarnas porrtidning ;) när inte riktigt så illa, den var ju dessutom tecknad.)

Filmer som Top gun, En natt på stan, P.S Sista sommaren var ett måste. Filmnet var det man skulle ha hemma för att kunna följa med på filmfronten. Det läskigaste man kunde titta på var: "Fredag den 13:e-filmerna" med Jason! Jag älskade läskiga filmer så jag satt på nedervåningen hemma hos föräldrarna och kollade i mörkret på helspänn även om man var lite halvskraj. Räckte med att Jason med masken hoppade fram ur diket så hoppade man 2 meter upp i luften!

Bland favoritartisterna fanns förstås Bon Jovi, Europe, Michael Jackson, Sandra, Twisted sister, Def Leppard, Carola, Rick Astley, Samantha Fox, Kim Wilde, Nick Kershaw, Howard Jones, Bryan Adams, prinsessan Stephanie, Pernilla Wahlgren. En salig blandning får man nog lov att säga ändå.

Kläderna ska vi inte tala om. Jag minns basketdojorna som nu är moderna igen, lappade jeans, neonarmband, frisyrerna där luggen gärna skulle stå uppåt med 7 ton spray, revärer i jeansen var också poppis ett tag, blå ögonskugga och blå mascara (ja jösses). Ja 80-talet var tider det :) Man sitter och skrattar nu åt det man hade på sig. Undrar om man inte kommer sitta och skratta likadant åt modet nu, tunikor och toppar som är avskurna under brösten (typ mammakläder) :)

    

Språkresan är något jag kommer ihåg också. Det var väldigt inne då. Jag åkte rätt sent ändå, det var nog snarare 91 nånting sånt. 3 veckor var jag borta tillsammans med bästisen C. Först London 3 dagar och sen Isle of Wight. Där hade jag min första fylla också. Delade på en halv flaska Bacardi på 40% som vi blandat ut med cola! Kräktes inte, konstigt nog, men man var ju lika full på morgonen efter som man var på natten. Träffade en engelsk kille gjorde jag också fast det var det sista jag skulle göra. Engelska killar var ju inget snygga heller. De var rödblommiga i ansiktet och fräkniga så det fanns ju inte! Men jorå, visst kärade jag ner mig i en engelsman likväl, M och inte såg väl han ut så heller, han var ju jättesöt :) Vi hade beach parties och hånglade på stranden, var och badade och solade. C träffade också en kille, en kompis till M. Vi hade verklgien jätteskoj ihop! Ja det var nog inte många rätt man hade på den resan inte av man inte tänkt man skulle göra. Men vi hade nog "the time of our lives" måste jag säga! Och vi kom hem helskinnade också, även om man fick lämna kärleken kvar på Isle of Weight och höll på att grina ihjäl mig på båtresan hem. Låten "Everything I do I do it for you" med Bryan Adams härjade då, så den blev förstås vår låt. Kunde inte lyssna på den hemma utan att tårarna började rinna. Den är fortfarande bland de finaste låtar jag vet och det hugger allt till lite i hjärtat när jag lyssnar på den ännu. Vi hade kontakt ett tag efter via brev (så fina kärleksbrev så), men sen dog det ut när M inte hade råd att komma och hälsa på eftersom han blev av med jobbet. Det var tider det! Och sen träffade jag istället P.

Åren går snabbt får man lov att säga! Får väl tillägna låten "In the heat of the night" till M då :)

Roliga klipp...

Hittade lite roliga klipp som jag tänkte dela med mig av. Min favorit är klippet längst ner från 100 Höjdare med Krause, nyhetsuppläsaren  som tappar rösten på Ekonyheterna.


 

 


 

 


Picknick med busiga hästar...

Håller på och mixtrar lite på bloggen få se vad det blir i slutändan. Jag är ju en sån där som kan hålla på i evigheter tills jag blir en något sånär nöjd :) Kanske slutar att det blir nåt helt annat till slut vem vet.

Ikväll blir det grillning hos pappsen och hans sambo K. Brorsan och Y som nyss kommit hem från Gotland kommer också och säkert K´s dotter L och dotterdotter T. Y mådde tydligen inte så bra igår. Kan ha varit någon släng av magsjuka för hennes brorsa hade haft det i helgen. Även Y´s tvillingsyrra A mådde lite kasst så kan inte ha berott på graviditeten i alla fall. Vi får väl se lite senare när de vaknat till liv.

Igår blev det picknick tillsammans med kompisarna M, K, C och lille J. Vi var på ett ställe där de har djur, då J tycker det är kul där. Han blev allra mest förtjust i en åkgräsklippare som körde omkring på golfbanan i närheten och ville åka med samt en traktor som först kom med en hästtransport och senare med skopa. J var först bekymrad över att traktorn inte hade någon skopa och sa: "Traktor köpa skopa". Men till hans glädje kom den sen med skopa och allt :)
Tog förstås lite kort när vi var där också, bland annat på en häst som njöt av sommaren :) Kanske firade att hon hade semester....



Blev kort på lite höns också som vi hade på besök vid picknickfilten. Mysigt att ha ett ställe så nära som man kan besöka när man behöver lite extra lantkänsla i brist på att kunna åka upp till lantstället. Det finns allt från grisar, gäss, höns, getter, hästar och kaniner.

I helgen blir det en sväng till stugan i alla fall. Vi åker upp på lördagen över dagen. Vi ska lassa över lite plankor och skräp från det gamla taket på ett släp som en bonde ställt dit åt oss och som han sen ska köra bort till tippen. Kan ju vara skönt att få lite ordning på tomten. Jag hoppas att allt kommer att vara klart till i slutet av augusti så jag kan ha min årliga kräftskiva som blivit en tradition. Skulle vara trist annars. Vi brukar ju ha så trevligt. Det brukar bli musik, kubbspel, promenader, boccia, bad, prat och en massa god mat med bl.a kräftor förstås.

Hur ska man orka börja jobba på måndag igen då? Hur kan semestern ha gått så snabbt? Känns som jag har varit borta ett bra tag, men ändå inte. Hade varit skönt om man haft 6 veckors semester som jag hade förr om åren när jag jobbade inom databranschen. Då hinner man ha 4 eller 5 veckor under sommaren och ändå kunna vara ledig vid jul också eller ta någon vecka vid något annat tillfälle för att kunna åka iväg. Man är ju ledig ganska lite med tanke på hur mycket man faktiskt jobbar under en helt år! Egentligen med tanke på det borde man ju ha 10 veckor ;) Men men, är väl bara att börja på måndag. Får väl passa på att ta ut lite tid ändå med flex och så om det är fint väder.

Nej, om man skulle ta och göra sig iordning lite då och kanske ta sig iväg och handla något åt kompisen M som fick barn den 15/7. Det blev en lite tjej, som kommer heta lilla E här på bloggen. Grattis M! Kul med en tjej för har blivit väldigt mycket killar här i kompiskretsen. Blir nog något klädesplagg i alla fall. Kanske nån söt liten klänning eller nåt :) Vi får se. Finns ju så mycket söta saker till barn. Kommer bli svårt att låta bli att köpa saker när jag blir faster i vinter :)

Börjar bli dags att göra lite lunch nu känner jag så det inte blir för nära grillningen!

Tvillingbesök, film och picknick...

I måndags var jag och hälsade på P, C och lille J en sväng och blev bjuden på lunch. Köttbullar och makaroner. Det var länge sen jag käkade det måste jag säga! Men gott var det. Innan maten hittade J på bus. Han hade badat med C tidigare i poolen och rätt som det var hörde vi P: "Nämen J"! Vi gick dit och skulle kolla. Då hade J hoppat i poolen och låg raklång på mage och plaskade med blöjan på. Lille busfröt! Till råga på allt hade han dessutom bajsat, så var ju bara att tömma ur poolen, även om det stannat kvar i blöjan. På eftermiddagen kom en annan tjej på besök med sina 3 barn, 2 tvillingar på 7 månader och en på 3 år. Hann inte mer än hälsa förrän ena tvillingen R sattes i mitt knä. Lugn var han i alla fall, men såg lika förvånad ut som mig :) Han böjde sig bakåt för att se vem han hamnat hos. De andra knallade runt på husesyn så länge. Resten av eftermiddagen hade jag hela tiden någon av tvillingarna O eller R i knät då det var lite svårt för mamman att ha dem samtidigt. De var söta i alla fall med sina stora mörka ögon och långa ögonfransar :)

Sen senare åkte vi och hyrde en film också och käkade middag (grekisk sallad). Det blev "Perfect stranger" med Halle Berry och Bruce Willis. Filmen var väl sådär, 3 av 5 kanske högst. Eller en knapp 3:a. Den började jättebra och var spännande men sen kom den ur sig mot slutet tycker jag. Blev en tvär vändning och avslutet blev ett slut som jag inte ens hade kunnat föreställa mig. Båda skådisarna brukar ju vara med i bra filmer, men denna tillhörde inte till den bättre av dem måste jag säga, men visst gick den att se. Tur man inte såg den på bio i alla fall! För det hade den inte varit värd.



Snart ska jag iväg och käka lite lunch hos farmor
och sen blir det picknick med några kompisar + lille J. Usch vad trist det känns att börja jobba igen på måndag. De här 3 veckorna har gått jättesnabbt!!!!! Vill ha mer semester! Men jag har ju min vecka i september att se fram emot i förhoppningvis Sardinien. Då ska det bli sola och bada av ordentligt!

Läskigt det var förresten med Rainbow på Liseberg! Det är ju sånt man bara föreställt sig men inte tror ska hända. Fy så hemskt! Törs man åka nåt snart... Men som tur är så händer det ju mer sällan än ofta i alla fall. Men de borde kolla åkattraktionerna bättre tycker man.

Helgen på landet...

Nu är jag hemkommen från min helg hos C på landet i byn där vi också har stuga. Det har varit jätteroligt och trevligt! I fredags käkade vi tacospaj när jag kom fram och satt och snackade. Sen drog vi iväg till C´s föräldrar. Träffade då också C´s pappa K som jag inte träffat på massvis av år och som jag missade när jag var där i veckan. Det var himla kul att träffa honom igen. Han var sig lik tycker jag, lika sprudlande glad och glittriga ögon :) Sen sadlade vi hästarna och drog ut på en ridtur. Jag hade hingsten Fabian (som ni ser här till vänster). Vi tog det rätt lugnt och red upp i skogen. Jag har ju aldrig ridit på de här hästarna så då vill man ju lära känna hästen ordentligt och inte bara dra iväg i full galopp om man säger så :) Men vi travade lite också.

När vi kom hem tog vi fram lite godis och satte oss i soffan och snackade över några glas vin. Drack bara fyra glas, men tydligen blev det nåt för mycket för framåt natten kände jag mig helt plötsligt jätteskranglig på benen. Jag hade i och för sig inte käkat någon frukost på morgonen och hade käkat ganska så sen lunch, men ändå! Jag kände att jag behövde ut och röra på mig efter att ha suttit en stund ute på verandan. Så vi tog med oss vovven och tog en promenad. Jag lånade C´s stavar för att få ordning på stegen :) Jag kan lova att det var en syn för livet, för till råga på allt hade jag också fortfarande på mig ridkläder. Jag hade tänkt duscha, men fastnade liksom där i soffan. Så jag hade ridbrallor, knästrumpor, jacka och gympadojor! Det var väl en himla tur jag inte hade ridhjälmen på fortfarande i alla fall (fastän det kanske nästan skulle ha behövts med tanke på mitt tillstånd ;))

Vi mötte postbilen som delade ut tidningar det första vi gjorde. Måste ju undrat vad vi gjorde ute på promenad vid den tiden, varav en i ridkläder och stavar! Klockan måste ha varit vid en 03 nåt sånt. Vi knallade runt en rejäl sträcka i byn innan vi slutligen gick hemåt igen. Då var klockan 04.15 och jag var fortfarande lika skranglig på benen. Då tog jag korten på den fina gryningen som ni kan se bland bilderna jag tog här nedan. Drack vatten ordentligt för jag tänkte att jag behövde säkert återställa vätskebalansen. Men det slutade med att jag mådde risigare och inte tordes gå och lägga mig utan tillbringade en tid på toaletten och spydde t.o.m en gång. Herre gud, är man en fjortis eller??? Jag är inte en sån som brukar bli dålig. Har väl skett ungefär 3 gånger i mitt liv kanske bara och då har jag blandat, så det gör jag aldrig! Och eftersom jag har lite fobi för att spy dricker jag aldrig så mycket att det finns risk för att bli dålig. Måste ju ha lite med dagskonditionen att göra på nåt sätt. Jag kom till slut i säng vid 6-tiden.

På lördagen på förmiddagen vid 11 hade vi bestämt med C´s föräldrar att vi skulle ut och rida igen och hennes föräldrar skulle med också. De har ju fyra hästar så det passade bra. Men som ni kanske förstår så var jag inte mitt vanliga jag på lördagsförmiddagen heller.... Jag var rejält bakis och det tog emot att käka frukost. Jag drack lite vatten och sen saft, fick i mig lite yogurt och sen halv smörgås med en gurkskiva och en tomatskiva. Sen var det bara på med ridkläderna och iväg. Kan ju tillägga att det inte var jag som körde! Väl framme vid stallet mådde jag inte mycket bättre, blev nästan sjösjuk när Fabian rörde sig medan jag ryktade honom. K, C´s pappa frågade om jag druckit mineralvatten nåt och det hade jag inte. Det tyckte han absolut att jag skulle göra så han gick in och hämtade en flaska åt mig och tyckte jag skulle bälja i mig det där :) Så efter att jag fått på sadeln så hjälpte han mig med det sista och jag försökte få i mig vatten. Tänkte det hur sjutton jag skulle kunna klara av att sätta mig på hästryggen och skumpa runt i mitt tillstånd när det redan åkte upp och ner i magen. Men tycket emellanåt ändå att det blev bättre av att dricka lite mineralvatten, tills jag kom ut på stallbacken när K gjorde ordning med stigbyglarna och C precis kommit ut också (C´s mamma blev kvar hemma då hon hade ont i ett ben). Helt plötsligt kände jag att nä, jag kommer att spy igen. Skulle precis till att fråga var jag skulle ta vägen, längre kom jag inte utan fick bara vända mig om och ut kom allt vatten jag druckit. Hade ju inte direkt käkat nåt annat på morgonen ju. Sen gick jag bort en bit för det kände som det skulle bli igen, men det lugnade ner sig och sen mådde jag kanonbra!

C och K skrattade när jag kom tillbaka och sa att nu mådde jag skitbra och hoppade upp på hästen :) Snacka om befrielse! Hade kunnat käka ett mål på Mc Donald´s nästan. Så det blev faktiskt en mysig ridtur trots allt. Mådde inget dåligt sen heller. K tog oss med på en riktigt tuff ridtur  på skogsvägar och mycket inne i skogen där det är enormt bergigt och väldigt brant! Nästan lite läskigt var det att ta sig ner :) Men det var en mysig ridtur och otroligt vacker för vi hade en enorm utsikt däruppe! När vi kom tillbaka och satt och fikade hos C´s föräldrar kom C´s bror J (ett gammalt ex) och vår gamla barndomskompis E och hennes son V som annars bor i Sthlm. J hade förstås också väldigt kul åt mina bravader under natten och morgonen! Men skrattar bäst som skrattar sist, han blev i sin tur lite risig morgonen efter på söndagen (även om det inte riktigt var i min nivå).

Efter ridningen var vi hem till C igen, då även E och lille V följde med oss hem och käkade lite mat och fikade. Sen följde vi med E och V till hennes föräldrars sommarstuga/och numera året-om-boende för att träffa hennes föräldrar som vi inte gjort på flera år varken jag eller C. Satt och pratade där i 2 timmar innan jag och C åkte hem till henne och käkade middag och tog en långpromenad. Sen var vi jättetrötta vid 01-tiden eftersom vi båda sovit så få timmar natten innan.

Söndagen tog vi en promenad till hästarna för att jag skulle ta lite kort som jag missat att gjort på lördagen eftersom jag missat att ta med kameran (och det vet vi ju alla varför jag missade det....). Först tordes de inte komma fram då vi stod med paraplyn. Hästar är ju lite skraja av sig trots storleken, men sen när det slutade att regna och vi fällde ner dem kom de på en gång. Blev en del bra bilder. Sen på vägen hem till C stannade vi till hos brorsan J för att se hur han mådde och fikade och satt och snackade ett tag. Sen blev det lunch hemma hos C, sen en långpromenad (vi gillar att promenera som ni kanske märker.... ;)) och slutligen fikade vi innan jag åkte hemåt vid 20.00-tiden. Ja, det var nog hela helgen det.

Här kommer några av bilderna jag tog (klicka på bilden för större format):

    
   
   
  

Efter helgen lär det definitivt dröja innan jag dricker nåt vin igen i alla fall. Så mycket är säkert! Det är som man brukar säga: "Jag ska ALDRIG dricka igen"! Tills man sitter där igen en helg då man redan glömt hur det var :) Men jag brukar hålla mig till min regel om att aldrig dricka efter klockan 24 på natten och det brukar jag hålla, bortsett från i fredags och ni ser ju hur det gick....

Sen har det ju varit en dag idag också, men för att inlägget inte ska bli kilometerlångt så får jag nog spara det till nästa inlägg tror jag :) Det kommer innehålla en filmrecention också eftersom det blev en film på kvällen också som heter "Perfect stranger".

Idag...

...är det dags att dra iväg igen (ja om ett antal timmar för just nu är det ju mitt i natten). Det ser lite sådär ut med vädret tycker jag, men ser inte ut som det blir nåt regn än så länge just över dit jag ska nån av dagarna. På lördag ser det ut att bli hyfsat väder med sol och även på söndagen enligt SMHI. Däremot ser det inte ut att bli så varmt. Det visar sig. Åker så jag är uppe på kvällen. Är det hyfsat då så ska vi ut en tur på hästarna.

Kissen få åka hem till mormor över helgen. Svårt att ta med sig henne när C har hund. Stackarn, kommer inte kunna vara något uppe i stugan över sommaren. Hoppas hon kan vara där nåt i augusti i alla fall. Hon älskar att sitta ute på terassen och ha kolla på fåglarna.

Idag på kvällen var jag och klippte mig. Så skönt att få fräscha toppar! Blev kortare lugg, till kindbenen. Blir lite mer frisyr även med långt hår. Fick ny toning medskickad också för jag inte var 100%-igt nöjd med färgen jag tog sist. Få se om jag blir nöjd den här gången då :) Alltid svårt när man vill testa någon ny färg. Vill ha varma färger.

På kvällen var brorsan och Y över och hade med olika tropiska frukter som physalis, granatäpple, passionsfrukt, melon, vindruvor. Granatäpple tror jag inte att jag ätit förut, vad jag kan komma ihåg. Det var lite annorlunda. Den var liksom torr och otroligt saftig på samma gång. Varje kärna var så saftig så det bara rann om den. Men den var torr innan man tuggade. Svårt att förklara, ni får testa själva nån gång. Väldigt god i alla fall! Fick en långärmad jättefin skjorta av dem också från Peak som tack för att de fick duscha här i 1,5 månad innan deras lägenhet var helt klar. Väldigt gulligt av dem, men det är väl en självklarhet att de fick duscha. Hade ju inte behövt nåt bara för det, men den var uppskattad.

Jaha, var ju skönt att jag lyckades till slut med att byta bakgrund, nåt ska man väl klara som f.d webbare ;) men var lite klurigt. Man tycker att man gör likadant, men sen har man missat nåt mellanslag eller nåt annat i koden och så kommer det inte upp nåt. Jag är väldigt envis, men har dåligt med tålamod. Men antar att envisheten tar över så därför brukar jag ändå inte ge mig förrän jag lyckats.

Hmmmm, måste hinna städa upp lite här hemma imorgon också innan jag drar iväg. E som också ska åka upp till föräldrarnas stuga åker hem samtidigt med mig på söndag och skulle eventuellt mellanlanda hos mig innan hon drar vidare hem. Och jag har disk som står och det skulle behövas dammsugas av några drag. Hade ju varit smartare om jag hunnit med det idag, men som sagt envis som jag är fastnade jag istället med koden. Så nu blir det i sista minuten som vanligt istället.

Avslutar med en rolig länk från Aftonbladet från igår. Det är lite lustiga skyltar från alla möjliga ställen i världen där man kan undra hur de tänkt ibland :)

Kram och ha en skön helg!


En liten tripp igen...

I övermorgon, fredag blir det bilen upp till stugan igen, eller till byn där vi har stugan rättare sagt, för ska bo hos kompisen C eftersom det är lite krångligt att bo i stugan just nu i och med att vi inte har någon toalett tillgänglig för närvarande. Vid det här laget har de nog nu rivit upp hela golvet i badrummet och satt in fläktar för att all fukt ska torka. C´s båda barn är hos sin pappa i helgen så då passar det ju bra. Förhoppningvis blir det lite bättre väder än sist så det blir både ridning, sol och bad och annat. Eventuellt kan det bli pubkvällsbesök också. De har pubkvällar i lokalen i byn så då brukar det bli livat :) En annan kompis E från Sthlm, kommer att åka upp till sin stuga som ligger utanför vår by. Så C och jag kommer säkerligen träffa henne också i helgen. Det är några år sen jag träffade henne sist. Så det blir kul. På söndag blir det hemresa igen. Sen har jag bara en veckas semester kvar för nu. Nästa vecka blir först i september när vi drar iväg utomlands.

Igår blev det bilköp för brorsan i alla fall. Blev en jättesnygg Passat 2,0 FSI Sportline (kombi). Påminner lite om Audi A4 kombi tycker jag. Skulle helt klart kunnat tänkt mig en sån själv. Y var så rolig då brorsan ringde till henne och hörde vad hon trodde om han skulle slå till. Y jobbade och kunde inte följa med och kolla. Han berättade väl lite om bilen och så vad han tyckte efter vi varit och provkört den. Y bad att få prata med mig en stund. Hon frågade vad jag tyckte om bilen och om jag hade kunnat tänkt mig att köpa den och så. Jag svarade att det var en bra bil och att jag mycket väl kunnat tänkt mig den själv och det var ju helt ärligt också. Så sen sa hon till brorsan att han kunde köpa den. Det är inte för att hon inte litar på honom, men hon ville väl höra en andra åsikt och hon vet ju också hur begeistrad J kan bli med bilar och inte alltid tänka praktiskt. Men i det här fallet tänkte han faktiskt familjebil, så är riktigt imponerad måste jag säga! Han tackade nej till att kolla på en likadan men som var med turbo! Tänk att tom. lillebröder mognar med åldern ;) Ska jag säga som kör med turbo och är lite halft bilgalen ;) Men jag får väl försvara mig med att jag i alla fall tänker säkerhet i första hand även om jag gillar bilar med lite drag i. Är ju därför jag har en stor bil och ingen liten bil, eller "tjejbil" som killar gärna kallar mindre bilar för (avskyr uttrycket!!!!). Sen finns det ju säkrare småbilar också, men då jag sitter och kör utanför stan en hel del och där det är mycket vilt så vill jag ha en större säkrare bil.

Idag har jag träffat C och varit runt i olika affärer och kollat runt. Först köpte jag en taklampa i all hast på ett ställe, men sen ångrade jag mig och lämnade tillbaka den. Impulsköp är aldrig bra. Så lyckades hejda mig själv till slut :) Istället blev det en svart tunnare kofta och ett par skor. Men det var något jag behövde mer än en taklampa. Sen blev det fika hemma hos C där jag även träffade P och lille J 2 år som numera pratar så man får skavsår i öronen nästan ;) Han blev så glad när jag kom lille gubben :) Skoj när han känner igen mig. När jag var på väg uppför trappen sa han till C att han hade inte fått nån kram av mig. Så då fick han en. Så söt! Att han kom på det själv! Sen var han väldigt bekymrad över det där med fikat också, för jag skulle väl också fika och sen att jag skulle få en smörgås också. Han visade vilken som var min och gick fram och gav den till mig sen också. När vi sen satt och kollade på "Bilar" (den tecknade filmen) ville han ligga i mitt knä och somnade och sov säkert 1 timme. Kul att han trivs med mig. Verkar ha tur med småkillar ;)

Imorgon ska vi försöka hitta något bra klickgolv till mormor så hon ska få lite nytt och fräscht hemma i sin lägenhet. Är ju heltäckningsmatta där, så kan behövas! Sen ska jag och klippa mig imorgon också. Ska bli så skönt. Är så trött på håret just nu, så får se om jag klipper upp luggen ännu lite till, men längden på håret blir kvar. Nu ska jag titta på "Sex in the city" på tv och sen nog lägga mig och läsa ett tag tror jag innan det är dags att sova. Undrar om jag inte har tvättid imorgon.....hmmmm. Måste nog gå upp och kolla imorgon bitti.

Uppdatering: Bloggen ser lite konstig ut just nu. Var meningen att jag skulle byta bakgrund och vad händer då? Jo, allt blir vitt. Få se om jag lyckas få ordning på det. Så under tiden ser den så här trist ut! :( Fy vad jag hatar när det ska krångla, fastän man gjort likadant som sist. Gick inte att lägga tillbaka den gamla heller, utan det ser fortfarande ut så här. *SUCK*

Uppdatering2: Yes, nu fick jag tillbaka allt till slut och den nya bakgrunden. Kanske måste jag ändra på headern också...

Dagen i stugan...

...blev inte helt som det var tänkt tyvärr. Ridningen blev inte av pga. allt regn som fullkomligt vräkte ner! Jag hade kunnat tänkt mig att rida ändå, är inte så kinkig med väder så länge man har kläder för det, men kompisen var inte sugen på att ge sig ut i regnet så det blev en tur hem till henne istället. Dagen blev istället lite av en nostalgitripp :) Först åkte vi ändå och kollade på hästarna som hade släppts ut i hagen. När vi kom dit så träffade vi på B, C´s mamma. Jag har under somrarna när vi växte upp varit som en extra familjemedlem hemma hos dem. C och jag umgicks dagarna i ända då jag tillbringade hela somrarna i princip i stugan. Var inte jag hos dem så var hon hos oss. Jag var med dem överallt om de så skulle bort på fest eller var hembjudna hela familjen på middag till någon eller skulle fira någon som fyllde år. Jag har inte träffat B på flera år, så det var så skoj att träffa henne! Hon kramade om mig så varmt så när jag kom :) Sen fick jag se deras nya hus också som jag bara sett på håll. De byggde sig ett nytt hus för att sonen, C´s bror skulle kunna flytta in i barndomshemmet istället. B och K (C´s pappa) har två jättegoa hundar, 2 Jack Russel som kom och mötte oss i dörren. Den yngsta av dem är så kram och pussgo och överlycklig när det kommer någon :) Hade gärna velat träffa K också, men han var tyvärr iväg någonstans. Han skrattade alltid så gott med oss när vi satt och käkade mat hemma hos dem. C och jag höll ju jämt på och skrattade och hade oss när vi satt där och K kunde aldrig hålla sig han heller :) Men blev han arg, då jäklar. Honom har man respekt för. Men det blåste över snabbt också. För han har alltid haft nära till skratt. Hästarna var i alla fall jättefina när vi väl hittade på dem. Först rusade de iväg fort som attans så fort de hörde B ropade "hästarna!). De var nog lite oroliga över att de skulle få lov att komma in på en gång igen.

På vägen hem tillbaka till C tog vi en sväng förbi J, C´s bror också. Och det var också ett kärt återseende måste jag säga. Vi kom fram till att det var tre år sen sist. Det är ju mitt gamla ex också när jag var 16 år :) Det var gamla tider det! Han är alltid så glad och är en frisk fläkt! Han är världens goaste och snällaste kille! Efter att ha pratat med honom har man alltid ett leende på läpparna. Inte dåligt att ha en sån förmåga! Vi har så kul när vi träffas. Han har ju också varit med och upplevt mycket av våra barndomsminnen och har samma humor som C och mig. Han vet ju att vi är lite halvgalna ibland :) Han följde med oss hem till C också och käkade blåbärspaj och fortsatte prata gamla minnen och saker som hänt sen sist. Så trots regn var det ändå en lyckad dag måste jag säga. Jag hoppas vi ses mer i sommar. Vi har alltid så mycket att prata om och kan skoja och ha oss. Vi pratade om att träffas senare i sommar och grilla eller nåt när brorsan och Y kan vara med också. Åker eventuellt upp till stugan igen till helgen och hälsar på C, då det är lite svårt att bo i stugan nu utan ett fungerande toalettrum. Det kommer nog inte bli klart förran i augusti någon gång tidigast.

När vi kom tillbaka till stan var jag och mamma till H&M för att handla present till Y som ju fyller år idag. Brorsan hade tipsat oss om att kanske köpa nåt mammaplagg eller så. Är ju inte alltid så lätt att hitta kläder till andra, men vi lyckades hitta 2 linnen som vi trodde skulle kunna passa henne och en söt blus, sen blev det presentkort också så hon kan köpa nåt mer själv. Hoppas att hon blev glad. Det blev fullt hus hemma hos dem. A, Y´s tvillingsyster och hennes sambo A överraskade (de bor inte i stan) och sen dök jag och mamma upp. Efter ett tag plingade det på dörren igen och då kom pappa, pappas sambo K, K´s dotter L och L´s dotter T samt farmor. Kom hem strax innan 22. Så det blev en heldag idag. Nu ska jag nog ta och lägga mig och läsa ett tag innan det är dags att sova. Ska hänga med brorsan och pappa imorgon för att kolla på en bil brorsan och Y eventuellt ska köpa. De behöver ju en lite större och säkrare bil nu än den lilla Peugoten.

Såg förresten en ny film igår, "What happens in Vegas". Den var bra tycker jag. En lite småmysig film att se sådär en kväll hemma. Skulle jag betygssätta den blir det nog 3 av 5 möjliga tror jag, då det är en typisk amerikansk romantisk film, men ändå bra och sevärd.



Kram på er och hoppas ni får en bra vecka!

National treasure 2 - Book of secrets

är filmen jag har sett klart idag. Gillade den! Den första kanske t.o.m är ännu ett stå vassare, men denna var riktigt bra och tycker den definitivt ska ses! Båda filmerna är spännande och underhållande. Om jag skulle ge den första filmen 5 av 5 möjliga så ger jag denna 4 av 5 möjliga.



Idag har jag annars inte gjort något speciellt. Bara varit hemma och såsat. Låg i sängen och läste länge imorse bl.a.
Imorgon blir det stugan över dagen. Ska ut med min kompis C (som är året-runt-boende där) och rida. Henns föräldrar har hästar som jag säkert nämnt förut och imorgon är det dags. Har inte ridit på "vanliga" hästar på många år, så det ska bli en upplevelse :) Någon av dessa fina hästar blir det. Troligtvis killen längst ner. (Bilder lånade av kompisen C, hoppas hon inte blir arg). Kanske kommer några egna bilder imorgon. Vi får se :)

   

Nej, nu ska jag börja kolla på en till film innan det är läggdags. Ska ta och göra lite fruktsallad till också med melon, jordgubbar och nektarin som efterrätt till den grekiska salladen som jag åt innan.












Imorgon fyller brorsans sambo
Y år också, GRATTIS GRATTIS! Kan också berätta att jag ska bli faster i vinter om allt går som det ska. Ska bli spännande och roligt! :)


En dag på klippor...

Igår hade vi en härlig dag på klipporna strax utanför stan. Picknick hade vi förstås med och lyckades fantastiskt nog ändå få ha solen framme gassandes mot oss hela eftermiddagen bortsett från någon minut när den tog en paus bakom ett moln. Helt underbart! Kändes som vi var utomlands nästan eller på Västkusten. Denna gången hade jag däremot inte kameran med mig utan det fick bli mobilbilder istället, men jag tror ni kan se hur vackert det är därute ändå.

Jag hade med grekisk sallad, fruktsallad med galliamelon & jordgubbar(om jag får kalla det för fruktsallad trots två frukter bara), skinksmörgås, chokladbisqvi (det jag gillar bäst om det ska vara nåt till fika) och mineralvatten. Har hittat 2 nya sorter som är jättegoda: Lokas smultron/citron och fläder/citron.

Hade med mig solskyddsfaktor 4 och 10. Det märks tydligt att solen är starkare än den varit tidigare. Jag brukar kunna klara mig med 2-4 utan att bränna mig. Men ska jag ligga i flera timmar i solen vid vatten sådär är det bäst att ha på.

Nu har vi bestämt oss för Italien - Sardinien som första alternativ i september i alla fall. Jag hoppas att det blir det för annars kommer jag nog nästan att bli besviken... Jag har alltid velat åka dit, men det har inte blivit av hittills. Sardinien är den enda ön i Medelhavet som påminner om Karibien pga. klimatet som är subtropiskt. I september är där mellan 26-29 grader. Sommaren slutar först i slutet av oktober. Vill man så kan man ta en dagstur med färja till Korsika också som tillhör Frankrike. Där kan man se Napoleons bostad bl.a. och bada vid klippor. På Sardinien kan man också ta en utflykt till vad det står "Medelhavets vackraste strand" (vem som bestämt det vet jag inte), där en av James Bond-filmerna spelades in. Ska bli skönt med en avslappnade vecka utomlands efter att ha jobbat några veckor igen efter semestern. Ska man åka utomlands ska man absolut göra det under hösten eller vintern när man som mest behöver lite solljus och värme (i alla fall jag). Åtminstone hoppas jag att vi får sol på oss den veckan.

Snart bara 2 veckor kvar av min semester. Den här veckan har gått så himla snabbt! Hoppas de två resterande veckorna går lite saktare! På måndag blir det en tur upp till stugan igen över dagen. Några byggarjobbare ska då riva upp hela golvet i badrummet för att torka ur det under sommaren innan de ska lägga nytt i augusti efter sin semester. Trist att inte ha något badrum under sommaren, men förhoppningsvis kommer att bli bra när allt är fixat sen.

Här kommer några bilder till från gårdagen (Klicka på bilden för större format):

  

Ha en skön helg! 

Stugan...

Idag har jag varit uppe i stugan över dagen. Idag har det verkligen kännts att jag har semester. Jag har bara tagit det lugnt och njutit av värmen och solen liggandes i en solstol med en bok :) Jag har också badat i vår sjö, där det var 21 grader varmt. Kan man ha en skönare dag på semestern? I stugan tog jag en himla massa bilder. Jag har kommit på att jag tycker det är himla roligt att fotografera. Tog sammanlagt 162 bilder idag från trädgården, nere vid sjön och annat! Här bredvid är 2 utav bilderna. Nedan kommer lite fler från min lilla fotosession idag (Klicka på bilderna för större format).

Området håller på och bygger en bastu nere vid sjön som är på god väg att snart bli klar att använda. Tänk vad mysigt att kunna sitta i bastun och titta ut över sjön samtidigt som man tar en kall cider och sen när man är tillräckligt varm, kunna springa nerför bryggan och ta sig ett dopp i sjön :)

Idag har vi också träffat en försäkringsman som var och kollade på vårt badrum då det blev en vattenläcka där i samband med att en granne satte på vattnet för att prova, vilket i sin tur gjorde att det rann ut vatten på golvet vid oss så det blev 1 decimeter vatten på hela golvet i badrummet. Försäkringsmannen som var och inspekterade konstaterade att hela golvet måste rivas upp och läggas nytt för det var fuktskadat. Han kommer att fixa med en firma som kommer och återställer allt åt oss. Skönt! Men inte kul att det kommer att ta hela sommaren. De måste se till att det torkar upp ordentligt först innan de kan lägga nytt. *suck* Kommer nog inte bli någon kräftskiva i stugan i år, om inte allt blir färdigt i augusti så man kan ta en sen kräftskiva då... Vi får se.

Imorgon om det blir fint väder...törs jag säga det....ska vi göra ett nytt försök jag och några kompisar och åka ut till vattnet och klipporna för att spendera en skön dag i solen (förhoppningsvis). Men vi har en backup-plan den här gången också utifall. Vi brukar ju som sagt inte ha sån tur med vädret när jag sagt att vi ska ha picknick :) Imorgon ska jag också till distriktssköterskan för att se över mitt finger. Det är fortfarande svullet och dessutom rött omkring vid ärret. Kan vara en infektion så tycker det är bäst att kolla.

  
  
  
  
  
  
   
   
 

Älsklingskissen...

som är en liten tjej av rasen Cornish rex. Hon blir 15 år i november och det kan man inte tro! Hon leker som om hon är en kattunge fortfarande och vill gärna vara i centrum. Hon tycker inte om när matte pratar i telefon. Hon är en trogen vän som kommer och möter mig vid dörren när jag kommer hem från jobbet, sover bredvid tätt intill om nätterna och gärna sitter och tittar på tv i knät om kvällarna :) Hon har sin alldeles egna fåtölj som hon inte uppskattar om någon sätter sig i. Så fort personen som satt sig där reser sig, skyndar hon sig att hoppa upp och slänger omkull sig och vräker ut sig så ingen ska få för sig att sätta sig där igen :) Hon vill gärna bli omstoppad i sin fåtölj. Ligger inte täcket fint från början utan i en hög säger hon till så matte ska gå dit och öppna upp täcket så hon kan lägga sig tillrätta. Bortskämd? Bara lite... :)



Utflykt...

 Idag har jag och 3 kompisar varit på utflykt till Nykvarn som ligger mellan Enköping och Västerås och både i Västmanland och i Uppland. Det är en liten bro som skiljer de båda landskapen åt. Det är en liten hantverksby kan man säga. På julen har de julmarknad där och nu på sommaren har de små bodarna öppet. Så vi gick runt och tittade, är väldigt vackert runtomkring där. Det finns även ett gästgiveri där man kan äta mat. På julen har de julbord där på Glada grisen (som jag har för mig att det heter). Finns också ett café som heter Kaffestugan där man kan fika lite om man känner för det. Vi hade med oss picknick själva då vi först tänkt åka iväg och sola lite vid några klippor alldeles vid vattnet. Men så blev det inte för det blev regnskurar i vanlig ordning. M hade med sig rostbiffsmörgåsar till oss och sen hade vi med oss lite fika också.

Vi hade tur för det slutade att regna och blev fint väder sen så vi kunde sitta ute vid ett bord och äta matsäcken i solen :) Medans det regnade gick vi runt till de olika bodarna och tittade runt. Det finns allt mellan himmel och jord som keramik, tvålar, tavlor, kläder, prylar, ljuslyktor, ringar, halsband och armband, dukar osv. Blev en trevlig utflykt, trots regn så lyckades vi ändå hitta något som passade. Vi verkar inte ha någon tur med våra picknickar. Så fort vi bara råkar andas picknick så blir det skurar precis lagom när det är dags att åka. Nästa gång kanske vi ska säga att vi ska åka på någon inomhusaktivitet så kanske det blir soligt väder istället.... Är en konstig sommar hittills. Ena stunden är det hur fint väder som helst och inte ett moln på himlen och sen helt plötsligt så drar det in stora moln och det blir världens skurar. I Sthlm såg jag att det hade varit en tornado igår. Det hör väl inte direkt till vanligheten här i Sverige heller. Här nedan kommer lite fler kort från byn Nykvarn.

     

Imorgon blir det nog en lite lugn dag med lite städning och pyssel hemma. Sitta på balkongen och läsa lite kanske. Sen på torsdag blir det stugan över dagen och på fredagen blir det nog någon utflykt igen.