Islandshästridning

image28

Nästa vecka är det dags för april månads friskvård. Det är då dags för islandshästridning! Ska bli så skoj! Har ridit på islandshäst en gång tidigare och tyckte det var jättemysigt! Den gången var det bara jag och en kompis som red tillsammans med en äkta islänning som hade islandhästridningen. F fick en jättesnäll häst som töltade så fint så, hon som ändå mycket mer van ryttare än vad jag är. Hon skyllde på att hon var lite rädd ;) Inte då! Jag red en del när jag var yngre hos min bästa kompis uppe i stugan då de hade hästar. Men inte på senare år. Och vad fick jag? Jo, en bångstyrig häst som inte alls hade någon lust att tölta. En gång lyckades jag få igång den. Fick kämpa allt jag hade. Till råga på allt hände det en annan liten incident också. Hästen som den isländske killen hade var inte inriden och en unghäst. Han skulle då försöka hjälpa mig att få igång min häst att tölta så han red in bredvid mig. Min häst blir skitsur och tänker: "Vad gör den där lilla gröngölingen bredvid mig, tror den ska visa nåt den lilla fjanten" och tar en studs åt sidan och sparkar till unghästen som jag inte är förberedd på alls. Jag far ner åt sidan och hänger på sniskan på vänster sida med en fot kvar i stigbygeln när min häst sedan drar iväg framåt full speed. Jag lyckas då få i den andra foten i stigbygeln igen och dra in hästen. Lite halvt chockerad är jag efter det. Allt hände inom loppet av några sekunder. Men det gick ju fint ändå. Blev inte avskräckt för det, men jag hoppas på en bättre tur denna gången med en liiiiiiiite snällare häst :) Så ska särskilt be om en sådan och som även är lite mer medgörlig på att tölta. Man kan ju säga att det var tur i alla fall att det var jag som råkade ut för det där och inte en som red för första gången i sitt liv, för det hade nog kunnat avskräcka helt från någon mer framtida ridning kan jag tro.... Hoppas också att det blir lika fint väder som det är just nu med sol och inte för kallt. Finns det något härligare än att rida ut i skogen och på fälten på hästryggen då!!!! Ser fram emot det! Det ska bli så mysigt! :) Känns lite lyxigt att få åka iväg och rida helt gratis som friskvård. Är begränsat med platser så alla kan inte följa med. Men flera har varit iväg en gång tidigare också.

image30

Igår var jag iväg och tränade gym på kvällen med Y. Så skönt att ha regelbunden träning. Man är skittrött när man man kommer hem efter en jobbardag och tågresa hem, men man piggnar till sig. Jag har alltid tränat på något sätt. Det har varit dans i många år, tennis, handboll i en liten period, aerobics, friskis & svettis, och nu gym de senaste åren. Kommer jag inte iväg så får jag nästan dåligt samvete. Mår bäst när jag får träna.

image29

Imorse fortsatte jag och läsa min bok "Tusen strålande solar" som jag har så svårt att lägga ifrån mig för den är så bra och spännande. Man blir nästan arg när tågresan tar slut och jag måste stiga av. Imorse höll jag dessutom på att bli kvar på tåget nästan, helt plötsligt när jag tittade upp så var jag framme och fick skynda mig på med jackan och lägga ner boken i väskan. Snacka om att vara djupt inne i boken....

Idag har jag 2 besök inbokade på schemat och en utredning jag ska göra, så nu är det bäst jag sätter igång. Ikväll ska jag på klubbkväll med en kompis på en make up-butik och få lite sminktips.

image18

Kommentarer
Postat av: mia

GRrrrr, nä jag är inte avundsjuk alls ;)hahaha. Gu så härligt du/ni ska ha! Unnar dig allt, men tölta lite åt mig med är du snäll.

Kramis

2008-03-27 @ 21:47:35
Postat av: Mika

Vad sjutton är tölta för nåt? Bättra på min allmänbildning. Har aldrig ridit i hela mitt liv mer än ponnyridning så jag fattar ingenting....Men det låter mysigt att ha som friskvårdsaktivitet, även om förra gången låt lite väl riskfylld i mina öron.

Kul med lästips till min semester!!! Finns den i pocket? Tänlkte köpa några pockets tills vi åker om en vecka.

Mika

Postat av: Norpan

Mia: :) Jepp ska tölta lite åt dig också hihihi OM jag får en medgörlig häst den här gången... Kram

Mika: Tölta är en gångart, blandning mellan skritt och trav ungefär fast den springer så fint så man studsar ingenting när man sitter på sadeln utan man skulle nästan lika gärna kunna sitta på en soffa så det blir väldigt bekvämt. De springer på nåt speciellt sätt med benen som gör att det blir så. Är bara islandshästar som gör det.

Tusen strålande solar är nog så pass ny att den inte kommit som pocket ännu tyvärr. Däremot Khaled Hosseinis första bok "Flygande drake" (tror jag den heter)finns som pocket. Och den ska också vara bra har jag hört. Har inte läst den själv ännu. Annars kan jag starkt rekommendera Marian Keyes böcker som finns i pocket många av dem om du inte redan läst dem. De är roliga, romantiska och allvarsamma på en och samma gång. De är perfekta att ha på stranden! Åh vad härligt för er att komma iväg på semester!

2008-03-28 @ 07:33:01
URL: http://lillanorpan.blogg.se
Postat av: mallis

Jag skulle oxå vilja rida islandshäst men jag är så förskräckligt allergisk mot hästar. Kan inte ens står i samma kö som något som har ridkläder på sig.

Läser en bok som heter "Alla var där" av hon som skrev boken "Djävlulen bär Prada". Jag tycker jag läser och läser men kommer ingenstans. Såååå trög. Brukar oftast läsa deckare och har svårt att lägga ifrån mig boken. Nu är det tvärtom. Jag har hört talas om "Flyga drake", den är väl filmatiserad oxå?

Nu ska jag kolla vidare på Let´s Dance. Heja den som vinner...

Kram

2008-03-28 @ 21:21:07
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Norpan

Malliz: Oj nej, är du så allergisk mot hästar är det nog inte värt det. Jag är också allergisk mot hästar men inte så som du. Det går ändå bra att rida. Skulle däremot inte kunna träffa hästar varje dag.

Jepp, "Flyga Drake" kommer snart på film också. Jag läser lite allt möjligt, är nog rätt allätare, men det går lite i perioder. Just nu har jag varit inne på mer lättsmälta relationsromaner fram till "Tusen strålande solar" för den är ju mer allvarsam. Men köpte ju Läckbergs "Olycksfågeln" i veckan så snart är det dags för en deckare igen :)

Kollar också på Let´s dance. Hoppas lite på Tony Rickardsson, men gillar Tina också. Deras shownummer var nog ett litet strå vassare. Var lite mer fart och fläkt. Egentligen är de värdiga vinnare båda två. Så spelar inte så stor roll vem som vinner faktiskt.

2008-03-28 @ 22:02:42
URL: http://lillanorpan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback