Min lediga dag...

image25
Min lediga dag idag blev inte riktigt som jag tänkt den att den skulle bli. Hade tänkt jag skulle åkt till P i Sthlm igår och ev. hälsat på en kompis sen under dagen idag när han jobbade innan jag åkte hem, men så blev det inte. P ligger i vinterkräksjukan för andra gången under loppet av några dagar då man inte lyssnar på fröken Norpan som vet att man ska hålla sig i skinnet i 48 timmar efter man kräkts sista gången innan man träffar någon. P åkte till sin familj (som också de varit sjuka i samma) efter ca 24 timmar och vad händer då? Jo, man blir sjuk igen.

Startade dagen med att ligga kvar i sängen och läsa och sova om vartannat då jag sovit lite dåligt i natt. Kissen uppskattade att jag var ledig idag och inte steg upp på en gång. Hon älskar när jag är hemma. Är ju borta så mycket annars i och med att jag också pendlar. Får lite dåligt samvete när jag är borta så mycket och sen man åker bort någonstans när jag väl är hemma. Det märks på henne att hon blir missnöjd. Cornish rex är väldiga sällskapskatter och visar när de tycker att man varit borta för mycket. 

image26

Sen  efter 11 var jag iväg på långpromenad med pappas sambo K´s dotter L och L´s dotter T samt 2 livliga hundar i nästan 1,5 timme. Det var väldigt skönt att vara ute så länge och röra på sig, men usch så kallt det blev efter ett tag. Vi var först inne i skogen och gick länge och där var det lite mer lä. Sen när man kom ut på fälten blåste det så in i norden! Var faktiskt så jag önskat att jag tagit en varmare jacka. Men lätt att vara efterklok. Den hade dessutom varit alldeles fläckig med leriga hundtassar vid det här laget, för så såg mina jeans ut efteråt. En utav dem fyller snart 1 år och vill gärna hoppa o ha sig.

image27

Efter den kyliga promenaden var jag åkte jag hem till mormor för att äta våfflor. Det är ju våffeldagen idag. Väldigt gott! Äter aldrig våfflor annars så det var hemskt gott! Sen hade jag lite ärenden att utföra. Spolarvätskan i bilen hade tagit slut så stannade till på Coop och handlade. Tyvärr hade de bara koncentrerad. Är smidigare när det redan är färdigblandat och är dessutom billigare. Fastnade i slutrean av böcker också och köpte 3 stycken. Det var halva reapriset! Jag köpte "Olycksfågeln" av Camilla Läckberg, "Tankar från sängkanten" av Marian Keyes (min favoritförfattare) och "Bröllopsfeber" av Kathy Lette. En väldig blandning med andra ord. Sen gjorde jag lite andra ärenden innan jag slutligen åkte hem och kröp ner och läste en stund igen i boken "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini. En jättebra bok som jag kan rekommendera. Det är en verklighetstrogen berättelse om två kvinnor i Afghanistan som blir bortgifta vid tidig ålder till en mycket äldre stor man och blir utsatta för våld. Tänk så fruktansvärt att det pågår sånt i världen ännu! Skrämmande! Jag blir så förbannad när jag läser sånt där. Kvinnor som får gå omkring med en huvudbonad där de bara ser ut genom ett nät så fort de går utanför sitt eget hus. Det enda kvinnorna fungerar som är barnaföderskor och slavar i sitt hem. Karlarna bjuder hem vänner på mat som kvinnorna får ordna allt med och sen stänga in sig på rummet och inte visa sig så länge gästerna är kvar. Fy f-n rent ut sagt!

Nog om det, när jag kom hem tvättade jag bilen, vilket var väldigt välbehövligt! Usch så smutsig den var. Men nu skiner den blank som en spegel igen :) Den är nog lika nöjd som jag :) Men lyckades göra ett väldigt misstag med spolarvätskan. Hade inget bra att blanda den i så tänkte att jag kan ju hälla i vatten först och sen spolarvätskan så det blir blandat ändå. Först tänkte jag att jag bara skulle fylla i med typ 2-3 liter vatten och sen resten spolarvätska, men körde sen i 4 liter för är ju en stort kärl att hälla i tyckte jag....jomen visst. Slutade med att jag bara fick plats med pyttelite spolarvätska! *Suck* Man ska alltid lita på sin första tanke. Så nu är det bara att hoppas att det inte fryser till för mycket ute + att jag får spruta ut en massa så jag kan hälla i lite mer spolarvätska.

Imorgon är det åter dags att jobba igen. Hade varit skönt med någon mer dag, men å andra sidan blir det bara 3-dagars vecka denna vecka och det är ju inte så tokigt i alla fall. Har fortfarande inte fått reda på min nya lön då chefen är utomlands och inte kommer tillbaka förrän nästa vecka, så då ska det väl förhoppningsvis bli klart. Hoppas jag kommer att bli nöjd.

Sitter och kollar lite på Skandinaviska "So you think you can dance". Det var en som gjorde georgisk dans, som for omkring som en pallervante och snurrade som en Duracellkanin. Snacka om uppskruvad. Benke från Bounce som sitter i juryn bara satt och gapade :) Duktig kille!

Hittade en så fin R&B-låt igår, Brian - My goodbye. Har märkt mer och mer att jag börjat lyssna på R&B även om jag gillar annat också. Men är ganska skön musik att lyssna på i bilen. Här kommer låten och texten till den fina låten:





I never thought that I would feel this way
All I ever wanted was for love to stay

Baby hold me tight
Look into my eyes
Love has died
I know that this ain't right
I came to say goodbye
For the very last time

I never thought that I would feel this way
I'm still looking for the words to say
All I ever wanted was for love to stay

Right here in my arms, but you know

You know I'm not gonna be that strong
You know I can't keep on holding on and on

To what's gone, and now

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye

My heart is filled with pain
Don't wanna play this game anymore, no no
Honey can't you see
You gotta set me free
'Cause I don't love you like before, no no

You know I hate to say it but you got me wrong
We've been going through with this for far too long
I know you got to thinkin' that you might belong

Right here in my arms, but you know

This time I'm not hangin' on to hope
This time I'm not gonna be the ghost

That haunts you home

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye


image18

Kommentarer
Postat av: mia

Oj hjälp hoppas det inte fryser!! Hur ska du göra för att få ut vattnet igen då?

Kramar

2008-03-25 @ 22:14:08
Postat av: Norpan

Hahaha, ja jag får göra rent rutan extra mycket med "vatten" eller om jag har otur så kommer det inte ut nåt alls om det fryser till is. Då får jag hoppas på bättre varmare tider ;) eller ta en tur med bilen till varmare breddgrader! Nä, i värsta fall får jag ställa in bilen i brorsans garage ett tag och suga upp det med sugrör (eller kanske inte). Klantig är man ibland! Kramisar

Postat av: Mika

Låter som du fick en väldigt bra ledig dag trots inställda planer!!! Magsjuka kan man vara utan......Då låter skogspromenad som ett urskönt alternativ istället!

Spännande att höra med om äventyren med bilen och spolarvätskan

2008-03-28 @ 00:40:49
URL: http://www.msmika.blogg.se
Postat av: Norpan

Mika: Ja, det var skönt att komma ut i friska luften. Det var precis vad jag behövde :) Skogspromenader är inte dumt alls.

Hmmm, ja spolarvätskeäventyret var inte så lyckat :) Men det har gått rätt hyfsat ändå. Nu är det nog snart dags att hälla i lite mer i alla fall.

2008-03-28 @ 23:35:15
URL: http://lillanorpan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback