Springtur...


image125På morgonen
var jag och skjutsade iväg brorsan kl. 7.15. Sovmorgonen blev lite kortare än jag tänkt mig om man säger så ;) Sen var det ingen mening att gå och lägga sig igen tyckte jag, hade nog aldrig kunnat somna om ändå. Så först åkte jag iväg och tankade bilen. Kostade "BARA" 13.24 kr/l idag. Jäklar vad dyr bensinen är!!! Sen åkte jag iväg och tvättade min pärla, "Sigurd" som Y kallar bilen. Den blev så fin så.

När jag kom tillbaka var klockan 8.30 och då tog jag på mig träningskläder och gav mig ut och sprang en springtur runt ån. Så härligt så här på morgonen. Då kan jag ha lite bättre samvete när jag sitter och tittar på dem som springer Marathon i värmen :) Fy sjutton vad varmt de kommer att ha det! Avundas inte brorsan! Mer otur kunde de ju inte haft (även om det är trevligt för oss som tittar att det är sol). Ska bli 25 grader varmt idag! Som förra året när det var stekande värme också. Då tog ju vattnet slut på vissa av stationerna! Det får ju bara inte hända! Gäller att dricka ordentligt!  De skulle ha duschar efter vägen och saltgurka, energibars och annat i alla fall som tur är. Men tycker lite synd om dem måste jag säga!

Nu ska jag hoppa in i duschen, har precis käkat frukost. Sen ska jag cykla ner en snabb sväng på stan och köpa en till topp som jag köpte igår fast i en annan färg.

image120

Talangkavalkad och boktips...

Zara vann Talang 2008 och hon var jätteduktig! Men coola killarna RMK starkt måste jag säga! Ändå måste jag säga att alla som var med i finalen lika gärna kunnat vunnit för de var duktiga allihopa och hade talang.




Här är en av finalisterna i Britain´s got talent 2008. Så söt liten tjej och sån klar fin röst så det är helt otroligt! Bara 6 år gammal är Connie.



Sen blir det en liten tillbakablick till min favorit Talang 2007 som var "Baby Bang", vilket inte är helt otippat kanske med tanke på mitt dansintresse. Så mjuk i rörelserna!



En duktig kille från Britain´s got talent 2007, George.



Dags att gå och lägga sig. Ska skjutsa brorsan till stationen kl. 7.30 imorgon bitti när han ska åka till Sthlm för att delta i Marathon. Ingen sovmorgon här inte! :( Får väl lägga mig och sussa en stund när jag kommer hem. Kommer missa när han starta men vi ska försöka fånga upp honom under vägen. Vi kommer spåra honom via sms :) Värsta SÄPO-fasonerna ;) 18200 personer är anmälda till Sthlm Marathon. Häftigt va? Själv skulle jag aldrig få för mig att springa 42 km. Det räckte alldeles utmärkt med 5 km på Vårruset!

Håller på och läser två bra böcker igen. En är "Det räcker inte med kärlek" av Jenny Lexhed.

Jenny Lexhed berättar om sitt liv och sin kamp som mamma för att hjälpa sin son Lucas som har autism till ett självständigt liv. Det blir en kamp som hon får betala ett högt pris för när hon drabbas av utmattningspsykos och blir tvångsintagen på psykiatriska avdelningen. Boken handlar om en familj i kris och vägen tillbaka till ett bra liv.


Den andra är "Brunstkalendern" av Emma Hamberg. Den handlar om de tre systrarna Lena, Åsa och Marie som alla lever väldigt olika liv. Lena är en lantis och har fyra barn, sju kaniner, en hund och några katter och en man som jobbar på en mack. Åsa är mångmiljonär, längtar efter barn och jobbar inom IT-branschen och bor i en ruskigt stor lägenhet mitt i centrala Sthlm tillsammans med sin man som hon träffade genom jobbet. Marie är chef i en hårdrocksbar, har silikonbröst och en Rottweiler som heter Otto. Men livet tar en tvär vändning och de tvingas alla åka tillbaka till barndomshemmet och 200 kor.

Hoppas ni får en skön helg i sommarvärmen!

image120

Glasstime...

Äntligen fick jag ta bort stygnen :) Skulle ha tagit bort dem imorgon, men tydligen var det någon som var sjuk på VC så jag inte kunde ta den tiden som det var tänkt. Fick komma idag på eftermiddagen istället så fick skippa After worken. Nu är jag tejpad bara istället och ska ha det ett tag till och omslaget måste sitta kvar ett tag till. Fick med mig tejp eller strips den här gången så jag skulle slippa köpa så det var ju snällt. Tänk att det kunde bli ett så illa sår! När jag stod där på jourhavande VC den söndagen för nästan två veckor sedan kände jag mig nästan löjlig och fick för mig att det var kanske inte så farligt ändå och tänk om det bara blir så jag blir omplåstrad och de nästan undrar varför man kom in. Man kan ju få för sig sånt där. Och nu i efterhand är jag rätt nöjd att jag gjorde det... Undrar jag hur det gått annars.

image124På kvällningen fick jag sms när jag var ute på ett köpcentra i stan och handlade en till bikiniöverdel. Det var M som undrade om vi inte skulle träffas några stycken för en glass-time på ett fint ställe i stan där vi kunde sitta ute och det gjorde vi. Fyra stycken blev vi. Var ett bra initiativ tycker jag från M. Testade en nyhet från GB Glace, "Cornetto Frutti Disc" (se bild till vänster (hämtad från GB)). Så här står det om den på
GB´s hemsida:


NYHET! En helt ny smak- och ätupplevelse från Cornetto inspirerad av receptet på cheesecake!

Den var helt okej tycker jag. Inte den godaste glass jag ätit men den får godkänt av mig i alla fall. Annars är mina favoriter 88:an, Magnum Classic, Magnum Mandel, Solero (men min favorit av den har försvunnit), Cornetto choklad (som också har försvunnit), Twister och sist men inte minst Piggelin, en sån slår aldrig fel i sommarvärmen!

Kissen har fått nått nytt idag också. Hon har fått en ny resebur till sommaren. Det är en sån i canvas som ser ut som en väska med nätfönster. Den går att öppna på ena sidan samt upptill med dragkedja. Mycket smidigare än den hon har och blir förhoppningsvis inte lika varm heller. Hon har redan varit in och testat den. Innan jag skulle åka iväg och käka glass hittade jag henne där inne. Hon hade lagt sig så fint så :) Annars är hon inte alls lika medgörlig när hon ska med någonstans :) Men hon är van att resa och det går fint. Hon är tom. van att resa med tåg. Hon åkte med mig till Gävle när jag pluggade där och var hemma på helgerna emellanåt. När jag gick från stationen i Gävle till lägenheten (bodde centralt) så fick man gå med henne vänd utåt så hon skulle kunna se när vi gick för annars var hon inte nöjd :) Hon blev så otålig när vi stigit av tåget, då skulle vi liksom vara framme på en gång. P som ofta var med upp var den som fick och bära henne så då :)

Tänk imorgon är det redan fredag och det är tur, för denna veckan har varit tuff att stiga upp på mornarna. Är rena tortyren! Så jäkla trött! Det är som om kroppen håller på och lägger av nu mot semestertiderna. Måste sova i helgen. Det svåra är att komma i säng i tid också. Jag är helt hopplös på det. Jag tänker att jag ska försöka lägga mig tidigt, men så ska jag hinna med att ge kissen astmamedicin, borsta tänderna på henne, läsa en liten stund för att koppla av innan jag ska sova...om jag inte hunnit hitta nåt bra på tv som jag bara måste se. Men frågan är om det hjälper att lägga sig så mycket tidigare. När jag lagt mig någorlunda i tid är jag ändå lika trött på morgonen. Är som kronisk trötthet känns det som. Nä, det blir till att försöka sova i helgen. Ska inte åka förrän på eftermiddagen till Sthlm och kolla på Marathon i alla fall som tur är.

image120


Shopping...

image123Shopping två dagar. Igår hittade jag en kortärmad skjorta i röda färger och vitt på H&M och en randig bikini i turkost, rött, vitt och svart på Stadium. Blir bra till utomlandsresan i höst. Idag blev det en halv bikini (ett par bikinibrallor till i en annan färg som passar till den jag köpte igår) och ett par svarta ridskor på Granngården för halva priset (se bild, men fel färg)! Sportiga och bekväma! Perfekt! Kul med lite modernare skor nuförtiden än trista stövlar. Ska jag rida så ofta är det bra med riktiga grejor. Köpte ett par töjbara ridvantar också så jag får in mitt onda finger även med omslag :) Hade ett par ridhandskar innan men i dem får fingret inte plats och kan nog räkna med att behöva ha det omlindat ett tag till :( Finns inte mycket som går upp emot shopping när man ska bli på bättre humör! ;) Sen kanske man blir på mindre bra humör för att pengarna minskar, men varför ska man tänka på sånt just då....

Nästa vecka är det dags för ridning igen och den här gången ska mamma och min faster med. Det kommer bli en syn för livet :) Mamma är lite skraj numera, trots att hon ridit lite som liten och en gång på senare år. Min faster D har nog inte testat att rida alls vad jag vet. Mamma har siktat in sig på min vita älsklingshäst som jag har haft nästan hela tiden förutom en stund på slutet sist. Men nu är det dags att vidga vyerna lite. Jag ska nog ha samma häst som jag hade på slutet sist för det blev så kort stund, eller en annan som verkar bra också. Sen får vi se vad det blir för de andra. Y ska med och sen blir det Milippa (bloggskrivaren som jag länkat till, men som numera bara får läsas av inbjudna läsare (som jag :)) och sen är det min f.d arbetskompis också som ska med. Hoppas det blir lagom varmt väder och soligt.


Läste på Aftobladets hemsida om Nadine som skakades till döds efter 5 veckor av sin pappa och Gabriella som nästan misshandlades ihjäl genom skakningar och slag när hon var 1 år. Hur kan det gå så långt? Jag har full förståelse för att man blir frusterad och galen om barnet skriker och skriker och man inte fått sovit knappt på flera dygn, men till att faktiskt ge sig på barnet fysiskt som är helt försvarslöst.... Man önskar ju att man då kunde inse att det är bättre då att gå bort från barnet en stund och lugna ner sig eller ringa någon om hjälp. Det verkar inte vara något jätteovanligt heller att sjukhuset får upp barn som skakats. Fruktansvärt!

Sommarväder har det varit hela veckan nu. Synd att det inte är lite varmare på morgonen bara så man kunde har high water-byxor på sig åtminstone. Blir ju så varmt sen på dagen! Till helgen ska det tydligen bli riktigt varmt, precis lagom till Sthlm Marathon. Brorsan ska vara med och springa envis som han är. Ska förstås dit och titta hur det går. Kommer bli tufft! Några på jobbet ska vara med och då ska ju J förstås inte vara sämre. Han kommer väl köra tills han stupar.... men jag hoppas verkligen att han bryter om han känner att det inte går. Han är ju tennisspelare, men numera på en hobbynivå, spelar golf, är ute och springer och har ett fysiskt krävande arbete, men att springa Marathon är en viss skillnad...

Nej, nu ska jag göra mat lite snabbt och sen gå och lägga mig.


image120


Stygnen kvar ett tag till efter tårtspadskatastrofen...

image122Idag har jag varit på VC för att ta bort stygnen på fingret som blev höll på att bli ihjälhugget av tårtspaden ;) Jag fick ha kvar dem ett tag till. Såret var inte läkt utan fick en ny tid på fredag och satte ny tejp på det. Hoppas stygnen inte växer fast för mycket bara. Brukar inte vara så skönt att ta bort dem då. Känns lite trist att ha tagit ut tid i onödan bara för att sluta tidigare idag. Nu blir det en till tidig dag på fredag, men å andra sidan är det förstås skönt att sluta lite tidigare just på fredagar.

På torsdag är det After work med jobbet så det tänkte jag att jag skulle vara med på om jag inte är för trött. Är så himla mycket på jobbet just nu att både A och jag känner oss överbelastade. Vi tror hela tiden att det ska lugna ner sig och så kommer nästa vecka när vi ska fördela ärendena och det är 6 nya ansökningar. Det tar aldrig slut. Man är aldrig i fas och som det ser ut så kommer det nog inte lugna ner sig heller mer än under sommaren. Det är nog bara att inse. Jag tycker om när det är mycket att göra, men när det blir lite för mycket kan det mer bli som att jag inte kommer mig för någonting emellanåt. O då kan jag nästan önska att det ska bli nåt med det andra jobbet. Men sen när A berättar hur jobbigt hon tycker det är just nu på jobbet med att det är så mycket så känner jag, hur kul skulle det vara att komma och säga att jag ska sluta om jag skulle få ett annat jobb och hon skulle bli själv med allt. Skulle känna mig hemsk! O hur skulle det bli om det var tvärtom! Skulle bli rena katastrofen! Det är jäkligt sårbart! Men jag vet att i längden kommer jag att vilja göra nåt annat oavsett det vet jag. Jag blir rastlös om jag är på samma stället för länge det vet jag. Några år max sen är det dags. Jag pratade med Y igår och i framtiden vill vi eventuellt öppna nåt eget.

Middagen hos mamma igår var trevlig. Vi fick vildmarkslax, med romsås, pressad potatis och sallad till. Det var jättegott! Till efterätt blev det jordgubbar och glass och sen senare också tårta. Inga sniglar blev det till min glädje :) Mammas nya D är riktigt trevlig och kändes bättre den här gången när vi träffade honom. Han har lätt till skratt och samma humor som oss andra, så blir nog bra. Alltid svårt att lära känna någon ny sådär.

Igår fick jag reda på nåt annat kul som jag håller för mig själv ett tag. Men kommer skrivas om det så småningom.

image120

Gårdagens ESC och dagens sniglar...

Tycker årets Eurovision song contest var rena katastrofen! Jag tycker inte någon låt var speciellt bra, mer än möjligtvis Norge som var fin. Annars tycker jag Charlottes låt var den bästa och ändå så kom hon så långt ner. Visst det är en smaksak, andra tycker annorlunda. Men tycker den förtjänade att komma i topp 10 i alla fall. Det finns inte en chans i världen att vinna känns det som. Att öststatländerna bara röstar på varandra syntes tydligt igår. Sverige har nog gjort sitt. Det hade inte gjort någon skillnad om vi skickat någon annan. Förra året trodde jag mer på Måns Zemerlöw att han haft en större chans, gillade aldrig The Ark (även om jag kan gilla andra låtar), men vem vet. Men det var ju en lite trist låt. Jag tycker inte ESC är detsamma som det var förut, är nog därför man inte orkar engagera sig lika mycket. För bara en vecka tillbaka visste jag inte ens att det var den här helgen det skulle vara.  Det är för många länder, så många var det väl inte förr? Björn Gustafsson var ett lyft igår i alla fall!

image121Nu ska jag göra mig klar och sen städa lite hemma. Ikväll ska vi till mamma och hennes nya pojkvän D eller vad man ska säga, att fira morsdag. Blir andra gången jag träffar honom och det känns lite konstigt. Mer konstigt att mamma har en ny än pappa av någon anledning. Vi har ju alltid stått varandra så nära också. Men märks en viss skillnad måste jag säga. Blir D som ska laga maten tydligen och det skulle bli lax, men också musslor och sniglar. Men där går min gräns. Sniglar är något jag ALDRIG kommer att käka. Jag testar gärna nya saker. Har t.e.x. ätit bläckfisk och kommer aldrig äta det igen. Det var det värsta jag ätit tror jag. Tyckte in om det alls! Men gav det en chans. Men sniglar, nä, det blir det inte för min del. Vissa djur är inte till för att ätas, inte av mig i alla fall. Men andra får gärna äta det. Lika insekter, inte heller nåt jag skulle få för mig att äta som de gör i vissa länder. Men vill andra, vassego!

Kolla in coola dansare :)



image120


Eurovision songcontest 2008

image119Ikväll är det dags för årets Eurvision Song Contest. Blir matlagning tillsammans med Y och sen titta på tävlingen förstås. Hoppas det går bra för Sverige! Hon känns professionell och har en bra och stabil röst så man känner sig inte speciellt orolig för att inte uppträdandet ska bli bra. Borde definitivt få en bättre plats än The Ark förra året!
Har försökt att lyssna lite på de andra bidragen här på förmiddagen men var ingen låt som gav någon whao-känsla. Grekland fastnade lite, men finns risk för att den kan bli lite tjatig. England lät rätt okej. Men har ingen klar favorit förutom Charlotte. Behöver nog lyssna mer. Mycket beror också på om artisterna sjunger rent också ikväll, annars förstör det hela låten. Men vissa brukar kunna komma bra ändå konstigt nog. Vi får se hur det går...

Bidragen för ikväll:
1RumänienPe-o Margine De Lume / Nico & Vlad   
2StorbrittanienEven If / Andy Abraham   
3AlbanienZemrën e lamë peng / Olta Boka   
4TysklandDisappear / No Angels   
5ArmenienQele Qele / Sirusho Harutyunyan   
6BosnienPokuaj / Elvir Laković Laka   
7IsraelKe'ilo Kan / Boaz Mauda   
8FinlandMissä Miehet Ratsastaa / Teräsbetoni   
9KroatienRomanca / Kraljevi Ulice & 75 Cents   
10PolenFor Life / Isis Gee   
11IslandThis Is My Life / Euroband   
12TurkietDeli / Mor ve Ötesi   
13PortugalSenhora Do Mar / Vânia Fernandes   
14LettlandWolves Of The Sea / Pirates of the Sea   
15SverigeHero / Charlotte Perrelli   
16DanmarkAll Night Long / Simon Matthew   
17GeorgienPeace Will Come / Diana Ghurtskaia   
18UkrainaShady Lady / Ani Lorak   
19FrankrikeDivine / Sébastien Tellier   
20AzerbajdzjanDay After Day / Elnur & Samir   
21GreklandSecret Combination / Kalomira   
22SpanienBaila el Chiki-chiki / Rodolfo Chikilicuatre   
23SerbienOro / Jelena Tomasević   
24RysslandBelieve / Dima Bilan   
25NorgeHold On, Be Strong / Maria Haukaas Storeng
Flaggor från http://www.escsweden.com/esc.htm

Nu ska jag snart åka iväg till min mormor och käka lite lunch. Blir potatisgratäng och fläskfilé. Var länge sen jag käkade potatisgratäng. Gör det i princip aldrig hemma och det är ju så gott. Hemma blir det mer mer potatis i ugn i så fall. Men äter inte så mycket potatis alls. Blir mer fullkornsbulgur, röd och vanlig quinoa, fullkornspasta osv.
Dags att hoppa in i duschen!

Nya Officiella EM-låten tycker jag är bra :) Enrique Iglesias - "Can you hear me".



En annan bra partylåt som jag har som en favorit här till vänster också, Neyo - "Closer" (Soulblazers remix).



image120

Charlotte Perelli vidare till final

image116Skoj för Charlotte att hon gick vidare från semifinalen igår och kommer att vara med på lördag :) Det är en bra låt som fastnar så jag hoppas att hon kommer bra till om det inte till och med blir vinst... Blir spännande. Bara att hoppas att det inte blir som alltid att öststatländerna ska rösta på varandra hur dåliga de än må vara. Det är det som gör att det inte varit lika skoj att titta de senaste åren.

I år får jag nog erkänna att jag inte är speciellt insatt alls. Har ingen direkt koll alls på vilka de andra bidragen är. Det är väl för att Sverige behövt kvala in och man inte vetat om vi ens ska komma med. Hur kul är det då annars att titta?

image118En kompis till mig åker utomlands idag till Turkiet, orättvist! Skönt att bara kunna ligga och jäsa på stranden en hel vecka och läsa böcker och bara ta det lugnt. Åhhh så skönt! Frågade om hon sparat en plats åt mig i bagaget och hon sa att jag nog skulle kunna få plats om hon lämnade kudden hemma, eller så i handbagaget... jorå det hade varit nåt det. Får glatt vara hemma och jobba istället, men skulle nog bli lite varmare i helgen i alla fall och 5 veckor är det kvar till semester.  Om det kunde bli klart med jobbet jag fortfarande är aktuell för bara, så jag vet om det blir nåt eller ej. Det påverkar ju i så fall semestern också. Annars skulle jag vilja ta en fjärde vecka också och åka utomlands någonstans i höst, i september eller så om jag får någon med mig. Spanien, Portugal, Kroatien eller Frankrike kanske...

image117Håller på med astmamedicinen på lille kissen nu och det är inte lätt kan jag säga, men hon är jätteduktig och det går ändå rätt hyfsat. Hon får i sig den. Den luftrörsvidgande varianten går allra bäst, den känner hon nog skillnad på att det blir lättare att andas, medans den andra tydligen inte ska smaka så gott så den går det lite svårare med, men går som sagt. Man kan ju förstå när någon sätter på en mask för mun och näsa och man inte förstår varför. Jag har tom. varit med om liknande när jag var liten fast jag visste varför, men jag hade sagt nej till mask och ville sövas med spruta istället. Vad gjorde narkosteamet? Jo, de sa att de bara skulle prova och när jag sa ifrån slängde de sig på mig allihopa och tvingade kvar den ändå. Det var den hemskaste upplevelse jag varit med om och har satt sina spår tillsammans med när min morfar låg på sjukhus och hade cancer. Jag har skräck för sjukhus. Jag skulle få panik om jag fick sova kvar. Det går bättre idag att vara på undersökningar men jag tycker inte det är kul och vill alltid ha någon med mig. När jag skulle göra gastroskopi fick de söva mig lätt med spruta för att jag överhuvud taget skulle göra den och då satt jag helt förstörd innan. P som var med mig fick lugna mig och satt med under hela undersökningen fast jag var sövd. Han fick se hur det såg ut i min magsäck, inte dåligt det heller :) Hade arbetspuls när jag skulle sövas så de fick söva mig mer än vad jag skulle. Men då hade jag bråkat med en sköterska innan också. Doktorn klappade mig på huvudet medans han skulle söva mig och sa: "Såja, såja" :) Så nä på sjukhus är jag inte kaxig.

Uppdatering: Har lyckats åtminstone en som är intresserad av att hänga med utomlands än så länge :) Portugal skulle kunna bli aktuellt. Där har jag inte varit. A´s sekreterare har ett hus där. Skulle ju inte vara så dumt, beroende på vart huset ligger och hur värmen är där i september. Men i september borde det fortfarande vara varmt. Italien har jag också funderat på, men där har jag varit tidigare i både Rom och Riva del sole. Älskar Italien! Där skulle jag kunna tänka mig att ha en lägenhet om jag hade lite mer pengar :) Skulle jag åka dit igen skulle det nog bli Sardinien, Sicilien eller Capri. Spanien har jag inte heller varit, men dit har A varit flera gånger. Ja vi får se vad det kan tänkas bli. Bara det är sol, värme och hav så är jag nöjd!

Jag slutade vid 14.40 idag för jag skulle passa på och komma hem tidigt och vad händer? Jo det blir förstås växelfel på rälsen strax utanför stan så resan tar en halvtimme längre! Glad man blir då! Det var den tidiga dagen det. Men ska sluta tidigt på måndag också, 14.30. För då ska jag ta bort stygnen om det ser okej ut.

Ha en skön helg alla! På söndag blir det morsdagsfirande.

image18

Intranät och Vårruset

image115Vi har ett eget intranät för våran verksamhet genom kommunen och jag förundras hur svårt det är att få kollegorna att använda sig mer av det istället för mailen. Är purenkelt att lägga in en notis eller lägga in något i kalendern eller vad man nu vill göra, men ändå är det mailen saker kommer. Jag är ju numera webbansvarig tillsammans med en kollega på jobbet. Dels har vi  ansvar för intranätet och även för vår hemsida. Vår andra webbansvarige har tidigare påpekat att vi istället för mailen ska lägga in saker på intranätet och särskilt då våra två assistenter och vår chef som relativt ofta skickar ut saker, men nä. Vi får nog ta tag i det där herr I och jag. Igår lade jag in alla viktiga datum i kalendern och idag lade jag in informationen från mailet som kom idag från vår chef. Att det ska vara så svårt! Är egentligen t.o.m enklare att lägga ut på intranätet också än att skicka ut till alla via mailen. Som det är nu om jag t.ex. lagt ut nåt på intranätet så måste jag först skicka ut ett mail att det finns ny info på intranätet... Istället för att alla kan ha som rutin att gå in en gång om dagen och titta om det kommit någon ny info. Det ska vi nog ta och ändra på! :)

image114Vårruset gick bra att springa, men var tungt på slutet. Jag brukar alltid kunna spurta på slutet, men inte den här gången. Det är ju asfalt hela vägen och det tar hårt på ben och knän. Hade ont i över ena knät, ont under fötterna, på sidorna under (trots jättebra och relativt nya skor) och i ljumskarna. Man känner sig som en pensionär ;) Avskyr att springa på asfalt! Tog mig ändå runt på en halvtimme så jag är nöjd, särskilt med tanke på att jag inte tränat något innan. Var trevligt runt evangemanget. Peter Siepen var konferensier och höll låda hela kvällen. Sen var det en massa företag som hade tält och grejor runtom kring. Var trevlig då vi var ett gäng arbetskompisar som var med. Vi avslutade med picknick i gräset, men fy sjutton så kallt det var efteråt när man var svettig. Jag frös som sjutton trots att jag hade en fodrad jacka. Det var 9 grader såg jag sen när jag kom hem. Vi fick också en kasse från Coop med lite grejor i. Passade på och fick lite massage på benen när jag kom i mål. Det var ett massageförbund som stod till hands helt gratis. Så det var inte så dumt, då man blir lite stel efteråt :)
Vårruset är nog det enda loppet i år som det blir för min del ändå. Däremot kanske det blir lite mer löpning i skogen och i stugan i sommar. Är lite bättre underlag. Har träningsvärk i låren så här efteråt och fortfarande ont under fötterna på samma ställe. Sitter i lederna på nåt konstigt sätt. Det är det jag säger, är nog snart redo för pension ;)

Fingret mår i alla fall bättre. Har lyckas att klara mig ifrån någon infektion när jag kollade i förrgår och bytte omslag. Men vad svårt det är att tvätta håret med en hand! Tar lite tid. Duscha går något lättare. Men man blir handikappad när man inte kan använda en hand. Diska är heller inte så enkelt, men det finns ju diskhandskar. Till en början gick det inte att få på dem, men nu ska det nog gå lite bättre.

image18

Löpning och försenade tåg

image111Uppe med tuppen och fick skjuts av Y på pakethållaren (Fy på mig!). Ville inte ha någon cykel på stationen när jag sen ska springa loppet idag utan kan få skjuts hem när man är trött och vill hem och duscha efter vår lilla picknick med arbetskompisarna. Ska bli spännande att se hur det går utan springträning innan.... cyklar ju ner till stationen och går mycket i alla fall så borde ha rätt bra kondition. Gymtränandet ger väl inte lika mycket motion mer än att man är tränad. Däremot är jag väl lite tröttare den här perioden med mediciner i kroppen och pollen i luften. Men orka det ska jag nog göra. Är ju lite av en tävlingsmänniska också så arbetskompisarna får nog hålla sig åt sidan ;) (Bild från svt.se)

image113Känner mig nästan tröttare och tröttare för varje dag som går. Borde man inte känna sig piggare på våren när det är ljust och som idag soligt och fint väder även om det är kyligt? Skulle jag lägga mig nu skulle jag somna på direkten! Igår hade jag tänkt ta en långpromenad, men kom hem så himla sent. Tåget var försenat 30 minuter. Tåget har varit försenat nästan varje dag nu en tid. Riktigt dåligt tycker jag! Nu är det ju inte ens snö att skylla på! Så vad beror det på.... Är det nya lokförare som inte törs köra så fort? Är det passagerare som segar sig av tåget? Tåget kan ju knappast gått sönder varje dag i alla fall. Eller är det konduktörer som aldrig kommer i tid för väckarklockan har gått sönder ? (nä inte på eftermiddagen om de inte sovit middag förstås fast i och för sig har något tåg varit försenat på morgonen också). Kanske är de strejkande sjuksköterskorna som ställer sig framför tåget för att försöka få med sig lokförarna i strejken också och tågen därför inte kommer iväg? (nä, de är för snälla för det och jag tycker för övrigt de ska ha mer lön) Eller är det helt enkelt rälsarbeten som pågår eller nåt? Försenade är de i alla fall och det är inte kul! Man är borta tillräckligt länge ändå om dagarna! *suck*
Idag ska jag i alla fall åka bil hem och det hoppas jag går bättre :)

image112Apropå sjuksköterskorna tycker jag det har varit väldigt tyst kring den strejken. Det står knappt något om hur det går. Tänk läkarna vad de tjänar, är det något att bråka om. Annars kommer vi väl snart inte ha några som vill utbilda sig till sjuksyrror med ca 18000 i ingångslön. Lärare är det ju likadant och faktiskt i min egen hemstad så är de rätt snåla med löner inom mitt yrkesområde också. Skandal tycker jag när man pluggat på högskolan och har studielån. Ska man inte få nåt för det tillbaka? Så i min stad ska man inte jobba kommunalt! Bättre att söka sig till grannkommuner som jag har gjort då.

Nej, nu ska jag gå upp och hämta lite te och en banan så här på morgonkvisten :)

image18


Vårdcentralbesök på söndagen

image109Söndagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig den. Sov i och för sig länge, och det hade jag tänkt. Klev upp först vid 11. Så länge har jag inte legat i sängen på år och dar. Men hade förstås vaknat tidigare, men lyckats somna om. Det behövdes. Sen käkade jag sen frukost och satte mig och skulle kolla klart på en film "Lars and the real girl" som Mallis rekommenderat. Då blev jag sugen på en liten bit paj. Gjorde ju rabarber/hallonpaj igår som jag skrev i föregående inlägg och det blev en liten bit kvar efter jag lämnat kvar en bit till L också. Men det slutade inte så bra. Pajen hade satt sig fast ordentligt i formen efter den varit i kylskåpet så fick ta i ordentligt med tårtspaden, vilket reslulterade i att jag slant med den och körde rätt in i pekfingret på vänster hand (det var en sån tårtspade med ena sidan som en kniv så man kan skära med den också). Det blev ett rejält diagonalt jack på 2,5 cm ungefär på ovansidan av fingret som glipade och det rann ordentligt med blod hela tiden. Ringde min kompis M som är sjuksköterska (bra med sin egna sjuksköterska ibland :)) och frågade om råd om hon trodde jag behövde åka in och sy eller tejpa. Hon tyckte jag skulle åka in, så det gjorde jag och det var tur. Det behövdes sy.

Jag fick vänta 1,5 timme!!! Så mycket folk, varav två uppehöll rummen medan de inväntade ambulanser 2 stycken. Höll mig på lite avstånd och stod hela tiden. Hade ingen lust att få med mig nåt annat hem också! Vissa såg inte alltför pigga ut! Men till slut kom jag in och läkaren konstaterade att jag behövde sy. Så fick bedövningspruta som inte gjorde sitt till fullo, för det gjorde ont när hon sydde, men jag överlevde det också. Hon sa att jag gärna fick mer, det var jag som avgjorde. Men jag sa att hon skulle köra på. Hon frågade om jag klarade det, så jag inte skulle till och svimma eller nåt, men jag sa att det var okej. Tre stygn gjorde hon med lite mellanrum. Sköterskan tejpade dessutom innan hon lade omslag. Så kommer nog bli fint när det läker. Så kan det gå. 170 kr kostar det på helgen när man åker till jourhavande, men är glad att jag gjorde det. Stor risk annars att det blivit fult ihopläkt, eftersom det glipade så mycket och att jag fått infektion i det.

Tvättiden som jag hade på eftermiddagen gick nästan till spillo. Han köra 2 maskiner med det viktigaste som tur var. Sen har jag hunnit med att ta en promenad sen jag kom hem, 5-6 km. Jätteskönt med lite frisk luft. Ska springa ett lopp på tisdag så bra med lite motionsträning i alla fall. Men har inte hunnit springa nåt innan pga. astman, men är 5 km så det ska nog gå fint ändå :)

Uppdatering: Har sett klart på filmen " Lars and the real girl" (drama/komedi). Tycker den var jättebra! Den är lite rolig emellanåt men väldigt allvarsam. En gullig film som jag verkligen kan rekommendera, precis som Mallis! Blev mycket filmer den här helgen.

Handlingen:
Lars är en ovanlig kille som startar ett förhållande med en "realdoll" som han hittar och köper på internet. Hans vänner och familj tycker att han är galen och hela staden måste anpassa sig efter Lars, som tror att dockan är en riktig människa. Det utvecklar sig sedan till en känslosam historia för Lars och människorna runt honom.

Skådespelare:
Ryan Gosling, Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Kelli Garner, Paul Schneider.

Betyg:
image110

 

image18

Solstorm

Just hemkommen från att ha käkat middag hos pappas sambos dotter. Vi käkade köttgryta med jasminris och sallad. Sen hade jag tagit med mig rabarber/hallon-paj som jag gjort. Till den hade vi vaniljsås. Jag känner mig stoppmätt fortfarande! Vi kollade också på "Solstorm" som det ju varit lite delade meningar om vad folk tycker. En del gillar den inte alls medans andra tycker den var rätt bra och tycker den är sevärd. Jag själv tillhör den senare kategorin. Jag tyckte den var helt okej och sevärd. Sen var det kanske inte den bästa svenska film jag sett, men jag tycker den var bra. Varken mer eller mindre.

Handlingen: I Kiruna mördas frikyrkopastorn Viktor Strandgård. Han ligger knivskuren på rygg i Krafkälla kyrka.
Rebecka Martinsson, en ensamstående advokat i Stockholm, får ett telefonsamtal från sin barndomskompis Sanna, som berättar att hon just hittat sin bror brutalt ritualmördad i kyrkan och vill ha hennes hjälp. Rebecka återvänder till sin barndomsstad och sina minnen. Hon ger sig in i mordmysteriet för att försöka finna vem som mördat Viktor.

Skådespelare: Izabella Scorupco, Mikale Persbrandt, Jakob Eklund, Krister Henriksson och Suzanne Reuter bl.a.

Regissör: Leif Lindblom           Producent: Lena Rehnberg

Betyg:
image107


Horton hears a who...

Har just kollat klart på "Horton hears a who" eller "Horton" som den heter på svenska, baserad på en av Dr. Suess berättelser. Det är en söt liten tecknad film (komedi) om elefanten Horton som en dag hör ett rop på hjälp från ett litet dammkorn. Dammkornet är i själva verket en hel liten värld och Horton måste nu göra allt för att rädda den. Med sina stora öron är han den enda som kan höra vad borgmästaren i dammkornsstaden Whoville säger; och alla dåligt hörande djungeldjur tycker att han är knäpp eftersom DOM inte hör något från det. Den mest skeptiska av alla är en lila kängurumamma. "Om man inte kan höra, se, eller känna det, finns det inte", säger hon tvärsäkert. Men Horton svarar att en person är en person oavsett hur liten den är. Dessutom har han större problem - Horton måste komma på ett sätt att rädda Whoville från att utplånas. (Del av text hämtad från bio.nu och SF)

Budskapet filmen har är: - A person is a person no matter how small

Regi: Jimmy Hayward, Steve Martino

Manus: Ken Daurio, Cinco Paul

Skådespelare engelska versionen: Jim Carrey som är Horton, Steve Carell, Carol Burnett bl.a.
Skådespelare svenska versionen: Robert Gustafsson och Sissela Kyle bl.a.

Betyg av mig:
image106



image18

Heldagsutflykt...

Hemkommen från en heldagsutflykt till en annan kommun för jobbets räkning. Var bara 3-4 grader där! Brrrrr! Har kollat upp en eventuell placering. När jag var där funderade jag på om jag själv hade barn om jag skulle kunna tänka mig att ha mitt barn där och kom fram till att det skulle jag. Det var ett jättebra ställe, med bra och trevlig personal som verkade veta vad de gjorde. Det var en lung och harmonisk miljö med hemlik miljö. Och utomhusmiljön var helt underbar! Sen att jag aldrig skulle kunna tänka mig lämna ifrån mig mitt barn på samma sätt oavsett hur jobbigt det än var är en annan sak. Men det finns ingen tvekan om att barnet kommer att få det jättebra där. Föräldrarna var med också och tittade. Och barnen åker hem var tredje helg till sina föräldrar, till den ena i det här fallet. Så om allting klaffar så hoppas jag att det ska bli bra.

Skönt med helg igen. Är så himla trött just nu! Känns som jag skulle kunna sova i flera dagar. Ska försöka sova ut ordentligt i helgen. Imorgon kväll ska jag till min pappas sambos dotter och käka lite och kanske se nån film annars har jag inget särskilt planerat. Blir till att vila upp sig och ta det lugnt. Se någon film kanske och läsa. Ska ju inte bli bättre väder i helgen heller, men jag hoppas det blir några solglimtar i alla fall.
Här kommer några bilder från cykelturen hem från tåget igår:

44198-104

44198-105

Trevlig helg!
image18

Fullt upp...

image100Fullt upp den här veckan! Två dagar har jag suttit i heldagsmöten, eller vad man ska kalla det. Har varit en planeringsdag där vi suttit i grupper och arbetat och sen en dag då det varit workshop med genomgång av det nya datasystemet vi ska byta till samt även där grupparbeten. Blir rätt tungt att sitta still 2 hela dagar på raken känner jag, men samtidigt lite omväxling att göra nåt annat än det vanliga jobbet.

Idag är en vanlig dag igen. Ska snart iväg till en förskola för att träffa ett barn och dennes resursperson och sen på eftermiddagen har jag ett besök med en familj här på kontoret. Imorgon blir det heldagsutflykt för jobbets räkning, då jag ska besöka en skola och elevhem för ett barn. Men vi ska åka både jag och min kollega. Ska också ha med oss föräldrarna i  bilen.

Annars har jag hunnit återhämta mig lite från ridturen i söndags. Har dock fortfarande brännsår i baken ;) Kanske är tur att det är några veckor till nästa ridtur :)

Igår firande vi min mormor som fyllde 85 år. Blev smörgåstårta som var jättejättegod med vin till och så moussetårta efter. Kommer lite frestande bilder senare under dagen :) Svårt att tänka sig att hon är 85 år. Hon känns mer som 75 år. Hon ser inte så gammal ut, är pigg och klarar sig själv hemma fortfarande. Hon är ute och promenerar varje dag. Rätt hurtigt i den åldern tycker jag. Hon har inte ens en rollator. Av oss fick hon en ny "dramaten" (dra-maten), en sån väska på hjul som man kan dra med sig till affären och ha varor i. Då det annars kan vara lite tungt att bära. Den såg riktigt sportig ut, med utdragbart handtag, så långt som man vill ha det och en liten ställning framtill längst ner så man lätt kan ställa ifrån sig den också. Ett rätt bra namn på en sån, dramaten. Undrar vem som kom på det från början...

image101

image102

image103

Nej, nu är det dags att dra sig iväg. Ska cykla, så jag hoppas att det inte börjar regna!!! Kallt och ruggigt är det ute nu. Man kan inte tro att man gick omkring i shorts för några dagar sen!

image18

Dagens läxa...

image97Igår var det rena sommarvärmen ute! Jag och Y tog en förmiddagspromenad och jag tog lite bilder samtidigt när vi gick längs med ån i shorts och linne. Tänk att det kan vara så varmt i maj! Sen var vi bjudna på lunch hos mormor. Det blev lax, potatis och romsås. Väldigt gott! Älskar lax! Men innan jag åkte dit svängde jag in en sväng vid Granngården och köpte mig ett par mörkgrå ridbyxor. Det har ju blivit en hel del ridning nu och kommer bli framöver också så då tänkte jag det var lika bra att ha ett par riktiga, särskilt med tanke på att jag skulle rida en heldag idag också. Hittade ett par för 299 kr, inget läder på dem utan bara vanliga. Perfekt! Såna med läder blir ju rätt stelt med och dessa var verkligen sköna. Y hade köpt sig ett par dagen innan. 

På eftermiddagen åkte jag till C för att gratulera lilla J som fyllt 2 år i onsdags. Han är ju väldigt förtjust i bilar, lastbilar och alla andra fordon så hade köpt en fordonstransport med tillhörande 4 bilar i olika färger. Bara han såg paketet så sa han hela tiden: "Bilar?" när han skulle öppna. Han tror att allt är bilar i paketen :) Och nu var det ju faktiskt det, så han blev nöjd. Vi var ute och gick en skogspromenad med honom, körde cykel och satt ute på terassen. Sen vid 17 var det dags att åka vidare igen. Skulle hinna med hem till J och Y som skulle få ett snabbesök av mamma och hennes nya. Kändes lite stelt, men det var väl för det var första gången också. Men på något sätt kändes det mer konstigt att se mamma med en ny än vad det gjorde med pappa faktiskt. Kanske beror på att mamma står mig närmre också.... jag vet inte. Men han verkar trevlig. Fick inte så mycket uppfattning om honom eftersom det tog ca 3 minuter, sen åkte de igen.

image98Sen var det bara hem och svira om och sen iväg till AM och grilla. Var jättemysig kväll så vi satt ute på hennes inglasade veranda. Vi grillade karré och grönsaker och sen var det ungspotatis med rotfrukter till och sallad med grekisk ost till. Till efterrätt blev det rabarberkaka/paj med gammaldags vanilj till. Vi var inte hungriga när vi gick därifrån :) Vi satt ute hela kvällen tills det var dags att åka hem. Blev inte jättesent eftersom jag skulle upp tidigt imorse. Var så inställd på att jag skulle upp tidigt att jag fick lite störd sömn. Vaknade redan 5 på morgonen första gången och sen somnade jag till, vaknade, somnade till, vaknade....ända tills det var dags att stiga upp helt strax efter 7. Idag var verkligen en perfekt riddag! Soligt och lite fläktande vindar. Så mysigt! Hade bara ridbrallor och linne. Fick samma häst som jag haft tidigare. Vi red i ungefär en timme, sen stannade vi och fikade inne i skogen. Var inte lätt att försöka äta smörgås och dricka te med en häst som gärna ville ha både te (trodde han) och smörgås och stod och bufflade på mig hela tiden :) Sen satt vi upp igen och red i 1,5 timme ungefär bort till en hage där vi sadlade av och släppte hästarna. Sen gick vi bort till ett ställe där de hade islandshästtävlingar i gångarter. Hon som äger islandshäststället hade med 2 hästar och tävlade så vi mötte upp henne där vid hennes hästtransport.och då hade hon dukat fram pasta, sallad, kyckling, kräftstjärtar, festaost, oliver, tzaziki, bröd, smör, ost, dricka, tomat och gurka. Så vi käkade och kollade när den ena av hennes hästar tävlade som gått vidare. Den blev till slut 3:a. De tävlade i galopp, tölt, skritt och trav. Var skoj att se lite, har aldrig varit på någon islandshästtävling tidigare. Den andra hästen slutade som 5:a efter att också den gått vidare. Vet inte hur många som var med.

image99Sen var det dags att rida vidare, så vi fick hämta hästarna i hagen och sadla på dem igen. Min häst hade gröna gräsfläckar på sig, så skulle gissa på att han legat och rullat runt i gräset :) Var nog skönt för han var alldeles svettig innan när jag släppt honom.
Kändes en hel del i baken när vi satt upp igen vill jag lova. Sen blev man van efter ett tag. Vi red inne i skogen bland blåbärsris, mossa och stockar, på skogsvägar, grusvägar. Var så fina sträckor. På vissa ställen kändes det som man var helt ute i vildmarken utomlands eller nåt. Vid ett ställe var det sand och grus så långt ögat räckte där vi red. Var lite häftigt. Kändes ungefär som man var mitt ute i öknen. Där var det nog jobbigt för hästarna att gå då de sjönk ner en bit hela tiden när de gick. Blev en hel del tölt och även en hel del galopp så det var skoj! På eftermiddagen fikade vi i skogen också. Men då blev det festis och ett äpple. Jag tordes inte äta äpple eftersom det inte är speciellt många sorter jag tål så K (min häst) fick äpplet istället och en bit fick även Y´s häst. Efter eftermiddagsfikat bytte faktiskt jag och Y hästar så då fick jag en högre och bredare häst som var brun. Jättefin och lättsam att ha och göra med. Så mjuk tölt hade han och stora galoppsteg. Så det kändes lite annorlunda. Kan tänka mig att rida honom fler gånger också.


image58När vi kom tillbaka var de riktigt svettiga så tvättade av dem med svampar. Måste varit skönt för dem! Islandshästar har ju väldigt tjocka pälsar och den har fortfarande inte riktigt hunnit med att fällas då värmen kom så snabbt. Så är väl typ som att rida omkring med pälskappa på sig mitt i sommaren. Inte så kul kanske! Sen när jag skulle sätta mig i bilen. Jag satte mig lite hastigt på sätet och höll på att avlida. Jäklar vad ont jag hade i baken! Och värre skulle det bli. När jag kom hem gjorde jag misstaget att slå mig ner på golvet när jag skulle klappa kissen när jag kom hem. Ajajajaj så ont det gjorde!  Och inte nog med det jag har lärt mig en viktig läxa idag som jag gärna vill förmedla till andra! ;) Rid ALRIG med stringtrosor! Det är inte det mest intelligenta jag gjort i mitt liv vill jag lova.

På kvällen tog jag en promenad med Y för att få igång kroppen lite. Glömde dock att stretcha, så ska försöka göra det lite nu. Men jag kommer nog gå som en stel pinne imorgon ändå. Och imorgon ska jag åka tåg igen till jobbet. Hur ska det gå att cykla ner till stationen? Får nog stå hela vägen!

image18

Veterinärsbesök...

image94Idag har jag varit till veterinären med min lilla kisse som blir 15 år i år. Jag skulle vaccinera henne och samtidigt kolla till hennes tänder då hon har fått en tandsjukdom på äldre dar så hon fick dra ut 2 tänder i höstas. Hon var röd i tandköttet och hade tandsten, men veterinären trodde ändå att jag skulle kunna göra det bättre genom att borsta hennes tänder morgon och kväll med klorhexidin. Veterinären lyssnade också på hennes lungor då jag tyckt att hon andas tungt. Hon hade ju en väldigt aggressiv lunginflammation förra våren så man är ju alltid lite orolig för att hon ska få tillbaka den igen. Veterinären tyckte hon hade biljud på ena sidan, men sa att det kan vara ärrbildning efter lunginflammationen som gör det. Hon tyckte annars hon verkade pigg och så länge hon äter och dricker och så så trodde hon inte det var någon fara. Men hon frågade också om hon hade någon astma och jag svarade att det trodde jag faktiskt att hon har för hon kan låta väldigt ibland som astma-anfall. Tydligen är det vanligt hos katter att de får det och särskilt under pollenperioden för det är så mycket pollen just nu i luften. Så hon tog in en annan veterinär som är specialiserad på astma så hon lyssnade på henne. Hon sa samma sak och frågade hur ofta hon får astmaanfall. Så det slutade med att hon ville ta några prov för att kolla hennes hälsa och sen röntgen på lungorna för att se hur det såg ut och om man skulle kunna ge henne medicin.

Stackars kissen fick ta 5 röntgenbilder för 3 inte blev bra. Det visade lite grann, men att det kunde vara ärrbildning för hon hade ingen infektion i kroppen och värdena låg bra förutom njurvärdet som låg på gränsen. Men att det har med åldern att göra. Hon såg också att hon har lite astma så hon fick en mask som jag ska använda till henne för att inhalera astmamedicin. En luftrörsvidgande och en med cortison i. Morgon och kväll ska hon inhalera i den där masken i 3 omgångar. Kommer att krävas lite tid och jag som går upp så tidigt på mornarna! Dels borsta tänderna och sen dessutom fixa med att inhalera. Mellan den luftrörsvidgande och cortisonsprayen så måste man vänta en kvart också så kommer att bli lagom kul. Så inte nog med att matte har astma så har nu också kisse astma mot pollen :) Knäppt! Det är som att ha barn! Enda skillnaden är att vi inte ska iväg till dagis också på morgonen. Hur ska det gå! Men måste ju såklart! Får väl försöka stiga upp ännu tidigare. 3400 kr gick kalaset på! Att det ska vara så himla dyrt! 500 kr fick jag från Försäkringsbolaget så det var inte mycket. 2900 kr fick jag alltså betala själv. Så nu kan jag inte leva i sus och dus precis innan jag får lön. Fy man blir ruinerad!

image95Nu på kvällen kom Y och brorsan över och käkade mat hos mig och så kollade vi på Så ska det låta och Talang. Imorgon blir det förmodligen grillkväll, men innan det ska jag och käka lunch hos mormor och gratulera lillkillen J som fyllde 2 år i onsdags! Han ska få en biltransport av mig med 4 extrabilar med. Han älskar ju bilar så jag hoppas att den kommer att bli uppskattad. På söndag är det dags för heldagstur ridning :) Ska bli så skoj! Jag känner att jag verkligen behöver piggas upp just nu som får mig på lite gladare humör! Hoppas bara jag får min älsklingskillhäst annars kommer jag nog bli lite besviken. Men såklart finns det andra hästar som är bra också. Kan bli lite vanskligt att vara ute och rida bland björkar och andra pollen men jag får medicinera mig ordentligt och ta med medicin så jag hoppas att det ska gå bra. Dags att gå och lägga mig känner jag. Blev helt plötsligt jättetrött! Har varit en intensiv dag idag. Kom till jobbet vid 10.45 för det tog sån tid hos veterinären och då hann jag bara rusa in och hämta papper och sen iväg till Barn-och ungdomshabiliteringen för att träffa några föräldrar som behövde information, då deras son precis fått en diagnos. Sen tillbaka för lunch, sen möte med våran chef och sen ett besök av en familj som ville söka insats. Så har inte ens hunnit sitta 2 sekunder knappt vid mitt skrivbord idag.

Trevlig helg!
image18

Redan torsdag...

image93Jag var som sagt på föreläsning igår om barn och ungdomar med funktionshinder. Hon som föreläste heter Christina Renlund och har skrivit boken "Doktorn kunde inte riktigt laga mig" och är deltaktig i en bok som heter "Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk" som Rädda barnen är inblandad i. Christina är leg. psykolog och psykoterapeut med specialinriktning barn och ungdomar med funktionshinder och jobbar på BUP i Sthlm. Hon berättade om barn hon mött i sitt yrke och som är med i sin bok om deras tankar, vad de upplevt och gått igenom. Hennes sätt att berätta var väldigt gripande, nästan som om hon ville att publiken skulle sitta och grina och det gjorde folk. Jag höll själv på att börja gråta flera gånger, men satt och bet ihop. Det var jättebra, men en otroligt tung föreläsning. Jag gillar inte riktigt att gå på föreläsning där jag känner mig illa till mods. Nu kan det i och för sig ha att göra med att det är annat som händer privat som gjorde det extra jobbigt, men den var verkligen tung. Jag menar folk satt ju verkligen med tårar i ögonen! Jag tycker hon gjorde det tyngre än vad det hade behövt vara. Den var bra o jag lärde mig en hel del, men jag tycker inte om hur den fick mig att känna mig. Jag var ledsen hela vägen hem!  Jag vill gå på föreläsningar där jag känner att det lyfter en på ett eller annat sätt. Det måste inte vara att den är rolig, men i alla fall att man känner sig glad. Jag köpte den ena boken "Jag har en sjukdom..." och har beställt den andra sen tidigare så får väl läsa dem längre fram. Är bra att ha dem i mitt yrke. I "Jag har en sjukdom" är det ungdomar själva bla. som berättar som sina liv med en muskelsjukdom och den är fylld med olika citat om deras tankar. Här är ett jag tycker är himla bra som någon av dem sagt:

"Som funktionshindrad förväntas man ha fårskinnstofflor och åkpåse, inte svarta skinnbrallor eller kort kjol. Antingen fastnar man i fårskinnstofflorna eller så skapar man själv vem man vill vara. Man måste satsa och ta för sig".

Idag ska jag ha information för nyanställda här där jag jobbar. Så ska informera dem om LSS-lagen (Lagen om stöd och service), vad den innebär och vad jag gör. Får se hur det går med min astma :) men de får väl stå ut. Annars har jag en relativt lugn dag på jobbet idag och har haft tid att sitta och skriva, vilket är jätteskönt. Har rätt många ärenden som ligger just nu och det är en hel del assistansärenden. Tunga ärenden som tar tid.
Men nu är det dags för lite lunch :)

image18

Ett steg fram ett steg bak...

Snart dags för nästa föreläsning så sitter kvar på jobbet lite senare. Ska på en föreläsning om barn och ungdomar med funktionshinder. Det är en kvinna från Sthlm som jobbar som enhetschef för BUP och är psykolog och psykoterapeut som ska föreläsa. Hoppas det blir bra!

Fick ett positivt besked idag om ett jobb jag var på intervju för i februari eller nåt sånt. Det är ett jobb som coach. Rekryteringsprocessen har försenats pga. olika anledningar men idag fick jag mail från killen som intervjuade mig att jag var en utav dem han valt ut och rekommenderat att gå vidare för slutintervju till den chefen som nu tar över rekryteringsprocessen. Så det känns skoj! Så jag skrev att jag fortfarande var intresserad av tjänsten. Jag vill se hur långt jag kan komma och sen får jag se i slutändan om jag får jobbet vad jag beslutar mig för att göra. Det är ett stort företag och det finns stora utvecklingsmöjligheter vilket är ett stort plus. Sen är jobbet något jag velat göra från början, ett utav mina mål med min utbildning från början. Men sen är det ju andra saker som styr också om jag ska ta det eller ej. Jag trivs otroligt bra där jag är också så det är också något jag kommer att väga in i så fall och jag vet att det kommer att ta hus i helsike om jag skulle säga upp mig eftersom jag ganska nyligen tackade ja till en tillsvidaretjänst här. Men OM jag får jobbet så måste jag ändå tänka på mig själv och vad som blir bäst i längden så är det. Jag har ju inte kommit till slutintervjun ännu, det beror ju på om chefen går efter vad min intervjuare tycker. Så allt annat får visa sig senare hur det blir. Mycket som händer!

Träffade P igår också och det är komplicerat. Vet inte riktigt hur det kommer att bli så det känns jobbigt.

image18

En helt underbar föreläsning...

image91...av Pelle Sandstrak har jag varit på! Om ni har chansen att se honom så ska ni definitivt göra det! En mer inspirerande, medryckande och fantastisk människa får man leta efter! Jag hade ju läst hans bok också innan, men han berättade mycket annat också som inte stod i boken så det var skoj! Fick den faktiskt signerad :) Det var lite kul för han berättade om en trigger han har med fina smycken, att han måste känna på dem. Bland det första som hände på föreläsningen var att han sa: "Och den där tjejen hade ett otroligt fint halsband" och kom fram och kände på det :) Så jag fick en speciell hälsning i min bok när jag kom fram och han sa: "Ja det är du med det underbara halsbandet". Han skrev då: "Till Jennie från Pelle. Tack för att ta i dig". (Gick lite snabbt där) och började sen skratta och sa:"Det där kan nästan missuppfattas av någon" :)

image92Han delar verkligen med sig av sig själv och om hur långt nere på botten han har varit och vad han hade för tvångstankar och ritualer. Detta är alltså en person som slutade duscha, tvätta håret på ett helt år och gick i samma kläder, lät håret växa, naglar växa, slutade gå på toaletten och gjorde sina behov i plastpåsar som han hängde på väggen innan han flyttade ut i en bil. Han livnärde sig på kalla revbensspjäll, knäckebröd och juice. Detta pga. att det kunde ta 10-12 timmar till slut för honom att gå på toaletten eller duscha osv. På så vis tyckte han att han sparade in 10 timmar. Hans liv fungerade inte längre. Men idag har han inga tvång eller ritualer, men han har tics kvar, men kan sköta det så det inte märks på samma sätt eller göra annat istället för. Han mår så bra han kan och är så frisk som han vill bli (som han själv säger) och lever i samboförhållande. Så det är rätt fantastiskt hur han lyckas vända från ett sånt helvete till att vara där han är idag. Triggers han har kvar idag som är dåligt är när någon äter äpple och salamilukt t.ex. Bra saker som får honom lugn är kanel bla. Hans bok ska det förresten bli långfilm av hade han fått reda på igår, så det är kul!

Nej, nu ska jag ta och gå och lägga mig om jag ska hinna sova nåt innan det är dags att stiga upp igen och åka till jobbet. Sov gott!

Uppdatering: För er som inte vet vad Tourettes syndrom är kan läsa här:
Tourettes syndrom (TS) är ett neuropsykiatriskt funktionshinder som gör att personen i fråga ha  upprepande reflexliknande rörelser och läten som kallas tics. De vokala ticsen kan också vara hela ord eller meningar. Oftast kommer de första ticsen vid 6-7 års ålder, men de kan också debutera både tidigare och senare.

Har man Tourettes syndrom är det sällan bara tics som är problemet. Liksom för flertalet av de neuropsykiatriska funktionshindren går diagnoserna i varandra. Ofta finns hos personer med Tourettes syndrom också problem som koncentrationssvårigheter och impulsivitet och hyperaktivitet som är vanliga vid ADHD och DAMP, dyslexi, ångest och depression och tvång som vid OCD, opposition som vid ODD samt inlärningssvårigheter och motoriska problem med i bilden. Även autism och Aspergers syndrom kan förekomma.
Hämtat från:
http://www.attention-riks.se/site/tourettessyndrom.phtml (där man också kan läsa mer om Tourettes syndrom). Vill man veta mer om Pelle Sandstrak kan man gå in här.

image18

Sista lediga dagen slut :(

image90Idag har det också blivit lite shopping :) Var ut till ett annat köpcentra på eftermiddagen med Y. Hon köpte inget alls medan jag köpte ett par beiga stuprörsjeans och ett par enkla vita vårskor att kunna ha på jobbet. De håller på med ett reparationsarbete på en bro här i stan och det blir såna köer på helgen då halva körsidan är avstängd. Tänk ändå hur folk är, att innan är det ju dubbelfiler som vanligt då det är motorväg. Då när det blir kö, lägger sig en massa bilar ändå i ytterfil och kör om för att sedan längre fram pressa sig in emellan för att komma fortare fram. Blir lika irriterad varje gång. För det är ju det som gör att det hela tiden blir kaos och stoppas upp! Annars skulle det flyta på riktigt bra om alla kunde fatta det och invänta sin tur istället, men närrå! Puckon!

image89Har också hunnit käka lunch hos farmor och suttit ute och fikat hos M och K på eftermiddagen på deras veranda och på kvällen har jag haft Y och brorsan här. Vi gjorde grekisk sallad med grillad kyckling, avokado, fetaost, paprika, färska champinjoner, rödlök, kruksallad, majs, gurka, tomat och rädisor. Dressingen var av olivolja, äppelcidervinäger och italiensk salladskrydda. Väldigt gott blev det!

Har fortfarande problem med astmahostan. Det vill inte ge med sig. Sen är det väl inte bättre av att jag är ute och har mig nu också, men man kan ju inte bara sitta inne hela tiden. Och imorgon är det dags att gå till jobbet igen. Usch, vad tungt det känns. Skulle velat vara ledig några dagar till känns det som! Imorgon blir det en jättelång dag också i och med att jag ska på en jättebra föreläsning på kvällen mellan 18 och 21 så lär väl vara hemma först vid 22. Men jag tror det kommer att bli en upplevelse! Tar bilen imorgon så jag slipper tåget så sent sen. Får en kompis med mig på föreläsningen från hemstan som kommer med tåget på eftermiddagen så hon ska åka med mig hem på kvällen sen så det blir kul.

image88Sitter och slökollar lite på "I sanningens ögonblick" samtidigt medan jag skriver. Alltså fy vilket program! Stackars tjejen som var med innan och satt med när hennes sambo satt och blev utfrågad av lögndetektorn. Fick utstå att han tyckte att han hade kompisar som hade tjejer som var snyggare än henne, att han tyckte hon skulle skaffa silikonbröst, att han varit otrogen mot henne, att han tyckte det var snyggare med blonda tjejer när hans sambo var mörkhårig. Jag hade gått! Hoppas hon lämnar skitstöveln! Ska snart sätta mig och kolla på "Horton hears a who" istället. Den tecknade filmen där Jim Carrey spelar Horton. Den verkar jättemysig! Vet inte vad den heter på svenska, men handlar om nåt litet väsen och elefanten Horton i alla fall. Får väl rapportera på tisdag vad jag tyckte om den :)

Dags att gå ner till tvätten en sista sväng. Trevlig vecka!

image18

Första dagen ute igen...

image85Idag är faktiskt första dagen jag varit ute på några dagar även om det bara är korta sträckor jag varit ute, typ ut till bilen på parkeringen, ur bilen och in till shoppingcenter, in i bilen, ur bilen och några meters promenad till mormor för att äta lite lunch, ut till bilen igen och sen ur bilen igen och in i lägenheten. Jag har också gått några meters promenad bort till brorsan och Y till nya lägenheten och hem igen. Så om man kan kalla det ute vet jag inte, mer lite luftning kanske :) Men höll på att krevera av att bara vara inne hela tiden. Igår ägnades i stort sett hela dagen åt bloggen att göra några små förändringar och sen reta upp sig på några detaljer som inte ville som jag ville. Envis som jag är så gav jag mig inte i första taget heller. Men till slut var jag tvungen att göra nåt annat så då blev det en film på kvällen istället.

Så idag blev det en liten shoppingtur och hittade några saker på H&M faktiskt. En kortärmad vit skjorta (eller blus) med nåt litet mönster på, en turkos topp och ett utsvängt festlinne i svart och vitt. Finns inget som kan få en på så bra humör :) Mår lite bättre idag, men det retar i luftrören hela tiden och ju mer jag pratar desto värre blir det. Astmahosta hela tiden. Men som sagt cortisonet som jag nu käkat för tredje dagen gör sitt, det märks. Så det är skönt! Det värsta är att jag ska iväg till en kompis ikväll som har en Norsk skogskatt också förutom en Cornish rex så jag hoppas att jag inte blir värre. Kom på det sen efter jag tackat ja till att komma dit. Skulle egentligen haft främmande hemma hos mig istället, men då kompisen inte hade någon barnvakt blev det hos henne istället. Ska kolla på någon film är det tänkt. I värsta fall får jag väl åka hem om det inte går. Jag klarar det annars, men när jag redan är i så dåligt skick så har jag sämre motståndskraft att stå emot andra saker jag är allergisk emot också. Det behöver inte slå till idag heller, utan det kan bli värre imorgon om jag har otur. Jäkla allergier! Det är så tröttsamt! Nästa helg ska jag ju ut i skogen på en heldagstur på islandshäst så jag hoppas för jösse nam att jag är bättre då! Inte bästa tiden så här i efterhand att rida ut bland pollenhärden i skogen och ut på ängar och annat, men det trodde jag väl aldrig jag skulle bli så här dålig heller. Har ju sett fram emot ridturen en månad nu så jag bara ska må bra då helt enkelt!

Få se vad det blir för en film ikväll då. Risken är att ingen av mina filmer funkar i deras DVD bara. Det har hänt förr. Men hoppas att det går. Tänkte ta med "National treasure 2" och "Jumper" så jag hoppas någon av dem går att kolla på. Kanske får ta med någon annan i reserv.

Nej, nu är det dags att käka nåt innan jag ska iväg. Tänk vad dagarna har gått snabbt. Det är redan söndag imorgon :( Vill ha MER ledigt!!!! Men har en rolig föreläsning att se fram emot efter jobbet på måndag i alla fall :)

image86Uppdatering: Det blev filmen "Jumper" till slut. Men måste säga att den var lite svår att hänga med i. Det hoppade från det ena till det andra. Så den var faktiskt lite av en besvikelse trots att det var en del action i den och hade Hayden Christensen, Samuel L. Jackson och Rachel Bilson med i den. Den får inte mer än 2 av 5. Eventuellt kan lite ha påverkats av att jag hade en liten knatte som fyller 2 år på onsdag bredvid mig och som är en riktig liten snackpåse :) och ville prata och visa mig sin skogsmaskin och traktor och ..... men nej, tror inte det hade hjälpt så mycket utan en liten knatte bredvid heller. P som tittade mer än oss förstod inte så mycket av den heller.

image18

Georgia Rule

Har sett en ny film här på kvällen, "Georgia Rule" med Jane Fonda, Lindsay Lohan och Felicity Huffman från 2007.

"Filmen handlar om Rachel som kommer för att bo hos sin mormor Georgia under sommarlovet pga. problem hemma. Hennes mamma som har alkoholproblem stannar inte ens över natten utan åker hem direkt för att vara med sin man (Rachels styvpapappa). Rachel livar upp den lilla staden, en snygg tjej i en tråkig landsbygd full av mormoner. Sen avslöjar hon sin mörka hemlighet till veterinären som hon jobbar för och som blivit en av hennes närmaste vänner och hennes mamma kommer tillbaka för att få reda på sanningen. I denna kris kommer de tre kvinnorna närmare varandra än de någonsin varit och börjar förstå varandra bättre".

Jag tyckte jättemycket om filmen och kan rekommendera den. Ger den 4,5 av 5 möjliga. Här kommer ett litet smakprov från filmen.

image18


Elak apotektant!

Detta är tredje gången jag skriver inlägget för jag har klantat mig som vanligt! Är ju inte första gången jag får skriva om inlägg som några av er kanske vet sen förr....

Idag har jag varit inomhus hela dagen trots att det stundtals varit rätt hyfsat väder. Jag fick ett så otäckt astmaanfall så jag inte fick någon luft what so ever och alldeles ensam hemma. Känns som om ens sista stund är kommen, man försöker ta det lugnt så gott det går och kippar och kippar efter luft, men det går inte att ta ett andetag. Efter ett tag lyckades jag i alla fall få in luft igen efter att ha hostat och hostat tills jag kräktes. Men då jag är en sån som är livrädd att kräkas så sätter det stopp reflexmässigt och det låser sig så det kom aldrig nåt. Sen var det bara att börja med cortison. Men min dumma läkare hade inte skivit  någon mängd på medicinen utan bara: Vid svår astma enligt tidigare ordination. Var fyra år sen jag fick ta cortison sist..... Smart! Jag hade något svagt minne av att man ska ta 12 först och sen 4 dagarna efter men ville dubbelkolla. Så fick ringa Apoteket trots att jag knappt hade någon röst, väldigt svag och darrade på rösten. Det bara rosslade nere i lungorna för jag har så mycket slem som inte vill komma upp. Det var väl därför det blir som det blir.

Fick prata med en jäkla kärring rent ut sagt! Jag talade om att jag undrade hur många tabletter man tar första dosen man ska ta, för min läkare hade inte skrivit ut dosen och vad hon istället skrivit. Och hon börjar:
"Man ska ta cortison vid allergishock eller t.ex. om man blivit ormbiten. Är det nåt du har?"
"Jag har sån astma att jag inte får luft"
(Nu var det inte det jag undrade över! Jag har varit med förr. Vet när jag måste ta för att slippa åka in och sitta och överdosera astmamedicin och sen i alla fall få samma tabletter, knäppgök).
Hon måste väl ha hört hur jag lät, men hon lyssnade knappt utan fortsatte: "Det är ju väldigt individuellt, 12 tabletter kan det vara, men det är inget vi rekommenderar utan läkares ordination..."
(Jag men nu har fått ordinerat av en läkare, kärring)
"Ja det var det jag tog sist kommer jag ihåg. Hur många tar man de andra dagarna då, är det fyra?"
"Det är ju väldigt individuellt det där, man brukar kunna ta bara 12 och sen inget mer, eller så kan man ta 6 eller 5 eller 4 sen och trappa ner, men det är ju inget vi rekommenderar från Apoteket....."
(Vad tror hon, att jag tar cortison i onödan om jag inte behöver???)
Jag hade god lust och säga: "Jag skiter i vad ni inte rekommenderar eller ej, jag vill bara veta vilken dos så jag slipper prata nåt mer din jäkla kärring!" Men det gjorde jag förstås inte. 
Jag sa bara: " Ja, tack då vet jag" och lade på luren.
Ingen vänlighet överhuvud taget. Trodde hon jag köpt medicinen på svarta marknaden eller lånat av någon kompis eller....

Jag hade trott jag skulle slippa ta nåt cortison då jag tyckte att det hade vänt, men var väl det kalla vädret igår när jag satt ute på Valborg. Inte det bästa kanske....

Valborgsmässoafton hos M och K var jättetrevlig i alla fall. De hade ordnat så fint så med potatisgratäng och sallad och nybakt bröd. Jag hade kött med mig att grilla som jag lagt i marinad. Tyvärr kände jag inte den ultimata grillsmaken pga. att mitt smaksinne och luktsinne är lite rubbat just nu men det var gott ändå. Men bäst var gratängen och salladen. Bröd blev det tyvärr aldrig nåt för blev så mätt. Senare när vi var inne spelade vi Guitar hero, men gick inget vidare för mig de två gångerna jag körde. Jag behöver nog ligga lite i hårdträningen....jag blev nämnligen utbuad av publiken i programmet :( För er som inte vet vad Guitar hero är kan klicka
här. Den 9-åriga killen är NÅGOT snabbare i fingrarna än mig, men bara något  ;)

Hade lite otur innan jag skulle iväg igår. Y skulle komma hem till mig och duscha vid 17-tiden då de skulle bort vid 18 och inte kan duscha ännu i nya lägenheten. Jag stod som bäst och skulle skölja ur färgen från toningen som jag höll på med. Då blev det stopp i avloppet under badkaret och färgen började komma ut över golvet! Yihoooooo vilken lycka! Så var ju bara att slänga ner sig på golvet med uppvevade jeans i sörjan, dra bort kanten på badkaret, sätta på sig ett par plasthandskar och gröta runt för att försöka få bort stoppet och göra rent för att få bort färgen så det inte skulle bli permanent brun färg kvar på golvet. Lyckades så pass att det faktiskt rann ner vatten igen! Men Y blev försenad med duschningen och hade snart brorsan som nästan stod på ett ben och hoppade till slut för skjutsen deras fick vänta lite extra. Även jag blev sen eftersom jag fick invänta Y innan jag kunde duscha eftersom jag skulle vara borta en halvtimme senare. Men lyckades klara mig med en 15-20 minuters försening. Det var värre vid midsommar när jag också skulle till M och K (verkar alltid hända nåt oförutsett när jag ska just dit). Då hade jag en liten Quinoakatastrof. Jag lyckades jag knuffa ut ett helt paket (miljontals små korn) över hela köksgolvet och i skåpet när jag skulle ta ut grillspett. Naturligtvis hade min dammsugare valt att strejka just då också så fick springa över till Y och brorsan och låna deras dammsugare eftersom jag inte kunde lämna kvar det på golvet när jag har kisse hemma. Då kom jag väl en timme försent eller nåt sånt. Till råga på allt hade jag bestämt träff med en kompis innan som inte hittade dit också, men det gick ju bra ändå. Men det är väl alltid vid såna tillfällen det händer nåt.

Kvällen har bl.a. ägnats åt "So you think you can dance". Mina nya favoriter är Siv och Ronnie. Tycker de gjorde bäst ifrån sig idag. Kolla in här. Här är också ett klipp från ett tidigare avsnitt. De har sån känsla och inlevelse i sin dans att man nästan blir tårögd!



Här är också min tidigare favorit Mario som åkte ut efter första avsnittet till min förtvivlan :( Han har sån kroppskontroll så det är helt otroligt! Vilken känsla han har för dansen. Han är verkligen en naturbegåvning och helt grym! Ett extraplus är att han dansar min dansstil jag dansade mot slutet :)



Vilket skit det varit annars på tv fast det är röd dag! Tycker inte det är mycket på tv överhuvud taget just nu. Min favoritserie "Brothers and sisters" går inte heller just nu, det bara försvann. Men antar väl att det kommer tillbaka och bara gjort uppehåll för att vi ligger för nära USA i deras visning eller nåt....
Oj vilket långt inlägg detta blev! Men nu är det dags att gå och sova i alla fall!

Ha en fortsatt sköna och goa dagar för er som är lediga!
image18