Charlotte Perelli vidare till final

image116Skoj för Charlotte att hon gick vidare från semifinalen igår och kommer att vara med på lördag :) Det är en bra låt som fastnar så jag hoppas att hon kommer bra till om det inte till och med blir vinst... Blir spännande. Bara att hoppas att det inte blir som alltid att öststatländerna ska rösta på varandra hur dåliga de än må vara. Det är det som gör att det inte varit lika skoj att titta de senaste åren.

I år får jag nog erkänna att jag inte är speciellt insatt alls. Har ingen direkt koll alls på vilka de andra bidragen är. Det är väl för att Sverige behövt kvala in och man inte vetat om vi ens ska komma med. Hur kul är det då annars att titta?

image118En kompis till mig åker utomlands idag till Turkiet, orättvist! Skönt att bara kunna ligga och jäsa på stranden en hel vecka och läsa böcker och bara ta det lugnt. Åhhh så skönt! Frågade om hon sparat en plats åt mig i bagaget och hon sa att jag nog skulle kunna få plats om hon lämnade kudden hemma, eller så i handbagaget... jorå det hade varit nåt det. Får glatt vara hemma och jobba istället, men skulle nog bli lite varmare i helgen i alla fall och 5 veckor är det kvar till semester.  Om det kunde bli klart med jobbet jag fortfarande är aktuell för bara, så jag vet om det blir nåt eller ej. Det påverkar ju i så fall semestern också. Annars skulle jag vilja ta en fjärde vecka också och åka utomlands någonstans i höst, i september eller så om jag får någon med mig. Spanien, Portugal, Kroatien eller Frankrike kanske...

image117Håller på med astmamedicinen på lille kissen nu och det är inte lätt kan jag säga, men hon är jätteduktig och det går ändå rätt hyfsat. Hon får i sig den. Den luftrörsvidgande varianten går allra bäst, den känner hon nog skillnad på att det blir lättare att andas, medans den andra tydligen inte ska smaka så gott så den går det lite svårare med, men går som sagt. Man kan ju förstå när någon sätter på en mask för mun och näsa och man inte förstår varför. Jag har tom. varit med om liknande när jag var liten fast jag visste varför, men jag hade sagt nej till mask och ville sövas med spruta istället. Vad gjorde narkosteamet? Jo, de sa att de bara skulle prova och när jag sa ifrån slängde de sig på mig allihopa och tvingade kvar den ändå. Det var den hemskaste upplevelse jag varit med om och har satt sina spår tillsammans med när min morfar låg på sjukhus och hade cancer. Jag har skräck för sjukhus. Jag skulle få panik om jag fick sova kvar. Det går bättre idag att vara på undersökningar men jag tycker inte det är kul och vill alltid ha någon med mig. När jag skulle göra gastroskopi fick de söva mig lätt med spruta för att jag överhuvud taget skulle göra den och då satt jag helt förstörd innan. P som var med mig fick lugna mig och satt med under hela undersökningen fast jag var sövd. Han fick se hur det såg ut i min magsäck, inte dåligt det heller :) Hade arbetspuls när jag skulle sövas så de fick söva mig mer än vad jag skulle. Men då hade jag bråkat med en sköterska innan också. Doktorn klappade mig på huvudet medans han skulle söva mig och sa: "Såja, såja" :) Så nä på sjukhus är jag inte kaxig.

Uppdatering: Har lyckats åtminstone en som är intresserad av att hänga med utomlands än så länge :) Portugal skulle kunna bli aktuellt. Där har jag inte varit. A´s sekreterare har ett hus där. Skulle ju inte vara så dumt, beroende på vart huset ligger och hur värmen är där i september. Men i september borde det fortfarande vara varmt. Italien har jag också funderat på, men där har jag varit tidigare i både Rom och Riva del sole. Älskar Italien! Där skulle jag kunna tänka mig att ha en lägenhet om jag hade lite mer pengar :) Skulle jag åka dit igen skulle det nog bli Sardinien, Sicilien eller Capri. Spanien har jag inte heller varit, men dit har A varit flera gånger. Ja vi får se vad det kan tänkas bli. Bara det är sol, värme och hav så är jag nöjd!

Jag slutade vid 14.40 idag för jag skulle passa på och komma hem tidigt och vad händer? Jo det blir förstås växelfel på rälsen strax utanför stan så resan tar en halvtimme längre! Glad man blir då! Det var den tidiga dagen det. Men ska sluta tidigt på måndag också, 14.30. För då ska jag ta bort stygnen om det ser okej ut.

Ha en skön helg alla! På söndag blir det morsdagsfirande.

image18

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Vad är det för skillnad på när länderna i norden röstar på varandra mot när östländerna gör det?

Postat av: Norpan

Fredrik: Jo, för att öststatländerna är många många fler mot oss små nordiska länder :) Våra små röster gör ändå knappast från eller till. Därför känns det mer rättvist med det gamla jurysystemet. Eller att det kunde vara 50-50 eller nåt.

2008-05-23 @ 11:27:07
Postat av: Fredrik

Hoppas du inser hur ologisk din logik är... ;)

2008-05-23 @ 23:42:55
URL: http://www.egobloggen.se
Postat av: Liljeholmsbron

Blir säkert en spännande kväll vi får hålla tummarna, ha det :D

2008-05-24 @ 03:08:21
URL: http://blogg.expressen.se/liljeholmsbron/
Postat av: Norpan

Fredrik: Vi får väl se ikväll hur det ser ut.

Liljeholmsbron: Ja det blir spännande att se ikväll! Välkommen hit, kul med en ny besökare! :)

2008-05-24 @ 11:17:59
URL: http://lillanorpan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback