Intranät och Vårruset

image115Vi har ett eget intranät för våran verksamhet genom kommunen och jag förundras hur svårt det är att få kollegorna att använda sig mer av det istället för mailen. Är purenkelt att lägga in en notis eller lägga in något i kalendern eller vad man nu vill göra, men ändå är det mailen saker kommer. Jag är ju numera webbansvarig tillsammans med en kollega på jobbet. Dels har vi  ansvar för intranätet och även för vår hemsida. Vår andra webbansvarige har tidigare påpekat att vi istället för mailen ska lägga in saker på intranätet och särskilt då våra två assistenter och vår chef som relativt ofta skickar ut saker, men nä. Vi får nog ta tag i det där herr I och jag. Igår lade jag in alla viktiga datum i kalendern och idag lade jag in informationen från mailet som kom idag från vår chef. Att det ska vara så svårt! Är egentligen t.o.m enklare att lägga ut på intranätet också än att skicka ut till alla via mailen. Som det är nu om jag t.ex. lagt ut nåt på intranätet så måste jag först skicka ut ett mail att det finns ny info på intranätet... Istället för att alla kan ha som rutin att gå in en gång om dagen och titta om det kommit någon ny info. Det ska vi nog ta och ändra på! :)

image114Vårruset gick bra att springa, men var tungt på slutet. Jag brukar alltid kunna spurta på slutet, men inte den här gången. Det är ju asfalt hela vägen och det tar hårt på ben och knän. Hade ont i över ena knät, ont under fötterna, på sidorna under (trots jättebra och relativt nya skor) och i ljumskarna. Man känner sig som en pensionär ;) Avskyr att springa på asfalt! Tog mig ändå runt på en halvtimme så jag är nöjd, särskilt med tanke på att jag inte tränat något innan. Var trevligt runt evangemanget. Peter Siepen var konferensier och höll låda hela kvällen. Sen var det en massa företag som hade tält och grejor runtom kring. Var trevlig då vi var ett gäng arbetskompisar som var med. Vi avslutade med picknick i gräset, men fy sjutton så kallt det var efteråt när man var svettig. Jag frös som sjutton trots att jag hade en fodrad jacka. Det var 9 grader såg jag sen när jag kom hem. Vi fick också en kasse från Coop med lite grejor i. Passade på och fick lite massage på benen när jag kom i mål. Det var ett massageförbund som stod till hands helt gratis. Så det var inte så dumt, då man blir lite stel efteråt :)
Vårruset är nog det enda loppet i år som det blir för min del ändå. Däremot kanske det blir lite mer löpning i skogen och i stugan i sommar. Är lite bättre underlag. Har träningsvärk i låren så här efteråt och fortfarande ont under fötterna på samma ställe. Sitter i lederna på nåt konstigt sätt. Det är det jag säger, är nog snart redo för pension ;)

Fingret mår i alla fall bättre. Har lyckas att klara mig ifrån någon infektion när jag kollade i förrgår och bytte omslag. Men vad svårt det är att tvätta håret med en hand! Tar lite tid. Duscha går något lättare. Men man blir handikappad när man inte kan använda en hand. Diska är heller inte så enkelt, men det finns ju diskhandskar. Till en början gick det inte att få på dem, men nu ska det nog gå lite bättre.

image18

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback