Veterinärsbesök...

image94Idag har jag varit till veterinären med min lilla kisse som blir 15 år i år. Jag skulle vaccinera henne och samtidigt kolla till hennes tänder då hon har fått en tandsjukdom på äldre dar så hon fick dra ut 2 tänder i höstas. Hon var röd i tandköttet och hade tandsten, men veterinären trodde ändå att jag skulle kunna göra det bättre genom att borsta hennes tänder morgon och kväll med klorhexidin. Veterinären lyssnade också på hennes lungor då jag tyckt att hon andas tungt. Hon hade ju en väldigt aggressiv lunginflammation förra våren så man är ju alltid lite orolig för att hon ska få tillbaka den igen. Veterinären tyckte hon hade biljud på ena sidan, men sa att det kan vara ärrbildning efter lunginflammationen som gör det. Hon tyckte annars hon verkade pigg och så länge hon äter och dricker och så så trodde hon inte det var någon fara. Men hon frågade också om hon hade någon astma och jag svarade att det trodde jag faktiskt att hon har för hon kan låta väldigt ibland som astma-anfall. Tydligen är det vanligt hos katter att de får det och särskilt under pollenperioden för det är så mycket pollen just nu i luften. Så hon tog in en annan veterinär som är specialiserad på astma så hon lyssnade på henne. Hon sa samma sak och frågade hur ofta hon får astmaanfall. Så det slutade med att hon ville ta några prov för att kolla hennes hälsa och sen röntgen på lungorna för att se hur det såg ut och om man skulle kunna ge henne medicin.

Stackars kissen fick ta 5 röntgenbilder för 3 inte blev bra. Det visade lite grann, men att det kunde vara ärrbildning för hon hade ingen infektion i kroppen och värdena låg bra förutom njurvärdet som låg på gränsen. Men att det har med åldern att göra. Hon såg också att hon har lite astma så hon fick en mask som jag ska använda till henne för att inhalera astmamedicin. En luftrörsvidgande och en med cortison i. Morgon och kväll ska hon inhalera i den där masken i 3 omgångar. Kommer att krävas lite tid och jag som går upp så tidigt på mornarna! Dels borsta tänderna och sen dessutom fixa med att inhalera. Mellan den luftrörsvidgande och cortisonsprayen så måste man vänta en kvart också så kommer att bli lagom kul. Så inte nog med att matte har astma så har nu också kisse astma mot pollen :) Knäppt! Det är som att ha barn! Enda skillnaden är att vi inte ska iväg till dagis också på morgonen. Hur ska det gå! Men måste ju såklart! Får väl försöka stiga upp ännu tidigare. 3400 kr gick kalaset på! Att det ska vara så himla dyrt! 500 kr fick jag från Försäkringsbolaget så det var inte mycket. 2900 kr fick jag alltså betala själv. Så nu kan jag inte leva i sus och dus precis innan jag får lön. Fy man blir ruinerad!

image95Nu på kvällen kom Y och brorsan över och käkade mat hos mig och så kollade vi på Så ska det låta och Talang. Imorgon blir det förmodligen grillkväll, men innan det ska jag och käka lunch hos mormor och gratulera lillkillen J som fyllde 2 år i onsdags! Han ska få en biltransport av mig med 4 extrabilar med. Han älskar ju bilar så jag hoppas att den kommer att bli uppskattad. På söndag är det dags för heldagstur ridning :) Ska bli så skoj! Jag känner att jag verkligen behöver piggas upp just nu som får mig på lite gladare humör! Hoppas bara jag får min älsklingskillhäst annars kommer jag nog bli lite besviken. Men såklart finns det andra hästar som är bra också. Kan bli lite vanskligt att vara ute och rida bland björkar och andra pollen men jag får medicinera mig ordentligt och ta med medicin så jag hoppas att det ska gå bra. Dags att gå och lägga mig känner jag. Blev helt plötsligt jättetrött! Har varit en intensiv dag idag. Kom till jobbet vid 10.45 för det tog sån tid hos veterinären och då hann jag bara rusa in och hämta papper och sen iväg till Barn-och ungdomshabiliteringen för att träffa några föräldrar som behövde information, då deras son precis fått en diagnos. Sen tillbaka för lunch, sen möte med våran chef och sen ett besök av en familj som ville söka insats. Så har inte ens hunnit sitta 2 sekunder knappt vid mitt skrivbord idag.

Trevlig helg!
image18

Kommentarer
Postat av: Ida

Usch, visst är det jobbigt när djuren är sjuk? :/ Skönt att kisse kunde få hjälp iaf!

Hoppas ridturen blev skön trots pollen och allt.

Postat av: Norpan

Ida: Ja, det är inte kul när djuren är sjuka. Men jag hoppas att astmamedicinen ska hjälpa henne nu i alla fall om jag får henne att ha masken över munnen. Ridturen var perfekt och det gick jättebra trots pollen i luften!

2008-05-11 @ 22:30:33
URL: http://lillanorpan.blogg.se
Postat av: Mika

Skönt att få kissen välundersökt! Man vill ju att ens älskling ska må bra och man är ju så rädd om dem så det får kosta.

Lite komiskt att ni båda är allergiska!

Kram på dig,
Mika

2008-05-12 @ 09:34:27
URL: http://msmika.blogg.se
Postat av: Norpan

Mika: Klart det får kosta bara hon mår bra. Ja, visst är det komiskt. Det kunde jag väl aldrig tro att hon också skulle bli pollenallergisk med astma lilla kraken :) Bara att hoppas på att hon svarar på behandlingen, OM jag nu lyckas få henne att inhalera... Kram

2008-05-12 @ 10:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback