Ny bil....?

Var på en föreläsning igår, "Kärlek och stålull" med Lisbeth Pipping. Jag fick en biljett som blev över från Y´s jobb då en blivit sjuk där. 3 timmar lång var den inklusive paus. Hon berättar bla. om sin barndom och om hur det var att leva med en mamma som hade en grav utvecklingsstörning och var på en nivå av en 11-12åring ungefär. Men hon började med att berätta om 2 böcker "Gamla tanter lägger inte ägg" och en till med liknande tema där hon drar om vad några barn sagt om livet bla. Känns inte riktigt som det hörde till ämnet. Jag tycker annars att det är ett intressant ämne hon tar upp, men blev lite besviken på att hon inte berättade mer just utifrån sig själv och hur det var, mer som en berättelse om sig själv och höll sig till det. Istället kom det saker lite då och då blandat med andra inflikningar om andra barn, nutid, socialtjänsten och vad hon tycker de ska göra, om hennes mobbingtid i skolan osv. Det blir lite spretigt. Mobbingen hade kunnat vara en föreläsning för sig, vilket det också är då hon ska komma tillbaka någon gång i vår och prata om det. Hon är tydligen väldigt aktiv just i arbetet mot mobbing. I ett sånt viktigt ämne ändå tycker jag att det är viktigt att man håller sig till en sak. Går att jämföra lite med om någon ska berätta någonting som hänt och man lyssnar spännt, men att personen aldrig kommer till punkt utan berättar saker runtomkring eller kommer in på andra saker emellanåt så man aldrig får veta vad som hänt....

Men det innebär inte att jag är ute efter att såga henne, för det var intressant att lyssna på, men hade önskat lite annorlunda upplägg. Hon är en duktig berättare och berättar saker med inlevelse. Hennes bok ska tydligen vara bättre! Där är det mer konkret kring hennes uppväxt. Så ska beställa den har jag tänkt.



Jag har blivit sugen på
att köpa ny bil också. Brorsan fick nog in mig på de tankarna. Min Volvo S60 2,4T är ju jättebra och gillar den starkt fortfarande, men skulle kanske vara en idé att byta in den medan man fortfarande kan få en del för den och den inte blir så gammal. Dessutom är det dyr skatt på den eftersom det är Turbomotor. Men får se, det beror lite på vad det skulle bli för en månadskostnad. För vill inte ha så mycket dyrare än vad jag har. Så får väl kolla läget lite och se. Kan tänka mig Volvo igen, kanske en nyare Volvo S60 eller Volvo V50 t.ex. Audi A4 sedan/kombi är också nåt jag skulle kunna tänka mig. Men vill inte köpa en FÖR dyr bil. Svårt med bilar....

Var på massage igår och det var kanonskönt. Jag har ju så ont i ryggen (gnäll gnäll gnäll ;)). Den övre delen av ryggen har inte någon blodcirkulation i musklerna så det gör ont i hela leden upp mot nacken. Så kan knappt vicka eller vrida på huvudet. Inte kul! Jag var också inflammerad i ena sidan av ryggen o ner mot baken och korsryggen (den sidan som fick ta smällen när jag åkte av hästen och jag fick en blödning vid lårbenet) så hon tyckte jag skulle uppsöka en sjukgymnast för att kunna få någon behandling också. Det blir för ytligt med massage i det läget. Bra med en skosköterska som masserar på så sätt :) Så ska väl försöka hitta någon o se om jag kan få en tid så jag kan röra mig ordentligt igen. Hade tänkt gymträna idag och kanske skulle vara bra på ett sätt, men vet inte om jag får till det. Kanske får avvakta några dagar till i alla fall till helgen. Men massage kan jag verkligen rekommendera. Jag går en gång i månaden och det är det verkligen värt. Är ju ganska stillasittande i mitt jobb så det behövs verkligen!

Kommentarer
Postat av: Mika

Gött med massage! Bra att ta hand om sig - och det är klart att du ska kolla upp det där med ryggen ordentligt!



Kul med tankar på ny bil - ta dig tid och kolla upp grejer ordentligt!!!



Kram

Mika

Postat av: Norpan

Mika: Jepp, det blir till att välja bil i så fall omsorgsfullt :) Jag är ju jättenöjd med bilen jag har och vill inte ha nåt sämre även om jag får klara mig utan turbon då o kanske något mindre hästkrafter... Men det är inte lätt!



Ja, det är underbart med massage! Det kan man aldrig göra för ofta! Kram

2008-11-07 @ 10:51:23
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback