Ölträningen inledd...

Igår började första dagen för mitt "ölträningsläger" :) För er som inte hört det kan jag berätta att jag inte dricker öl för jag aldrig lyckats bli förtjust i det fast jag testat tidigare. Har väl en gång lyckats dricka ett halvt glas innan jag höll på att spy ;) Men har alltid tyckt det ser så gott ut med en kall öl en sommardag....och hört andra som säger förstås. Så nu jäklar har jag bestämt mig. Jag ska lära mig dricka öl, försöka i alla fall! Så under våren och sommaren kommer jag gå under ölträning.

Igår var jag och käkade middag hos brorsan, Ylva och lilla Hugo och fick då börja med min första öl,  Kronenbourg 1664 Blanc, som har lätt, kryddig, svagt syrlig smak utan beska, inslag av citroner och koriander (
enligt Systembolaget). Citronsmaken kände jag definitivt, men koriader vete sjutton. O apropå vete, så är det faktiskt just ett veteöl. Jag lyckades få i mig det utan att spy, inte hela flaskan för delade med brorsan, men måste ju börja lite försiktigt först. Och tänka sig, det smakade faktiskt inte alls dumt! Kan tänka mig att testa en hel flaska nästa gång. Gäller nog att börja med rätt sorter när man ska lära sig för att undvika att få kvälvningar ;)

Ikväll är det Valborgsmässoafton och det blir grillning hos goda vänner för min del, dock utan öl idag :) Ha en trevlig kväll och ta det lugnt med alkoholen nu! ;)

Vad är det med folk?

Åker iväg och tvättar bilen. När jag kommer till bakre högra sida så ser jag en buckla vid hjulet efter att någon (förmodligen svart bil) kört på min bil :( Ett vitt streck blev det efter den var avtvättad. Så jäkla dålig stil att inte lägga en lapp att man kört på bilen! Blir till att ringa Försäkringsbolaget imorgon och höra mig för hur jag ska göra och troligtvis anmäla till polisen som smitning. Vad otroligt trist det känns!!!! Hade inte en skråma på bilen innan dess.

Var på en sista intervju idag för tjänsten i stan där jag jobbar nu. Det står mellan mig och en tjej till. Det var en caseintervju. Man får med andra ord lite klurigheter som kan uppstå i arbetet och som jag då ska tala om hur jag skulle tänka och hur jag skulle gå tillväga i en sån situation. Sen krånglar det till det ytterligare och man får klura på hur jag då skulle göra osv. Tror det gick rätt hyfsat.

Tänk er senariot att det ringer
någon från personalen på en arbetsplats där en av dina klienter (som har en utvecklingsstörning och autistiska drag) arbetar och talar om att det uppstått ett problem. Klienten hamstrar mat i sitt klädesskåp och det börjar lukta och ha sig. Hur går du tillväga? Klienten är inte medveten om sitt problem och säger att så är det inte. Hur gör du då? Klienten vill inte ha något möte, hur gör du då? Ja så ungefär kan det se ut.

Sen ringde det en till arbetsgivare igår från hemstaden och ville jag skulle komma på en till intervju. Kul att det händer lite nu på jobbfronten. Av tre jobb ska jag väl kunna få ett av dem hoppas jag i alla fall....eller? Annars är det väl bara att fortsätta att söka....

Avslutade dagen med massage i alla fall! Det är ju så underbart! :)


Ska jag eller ska du?...

Gick in på Ica-affären och handlade lite grejor här på kvällen efter att jag både sprungit en runda , power walkat en runda och sprungit på tillbaka vägen från power walk rundan. Känner mig riktigt nöjd! Har riktigt kommit in i springtagen nu igen känner jag :)

I alla fall, när jag kommer fram till kön så står det två yngre killar framför mig i kön. 2 colaflaskor lägger de upp på bandet vid kassan och precis när jag ska ta en sån där pinne att lägga emellan tar ena killen också samtidigt en annan pinne och ska vara snäll och lägga emellan, jag släpper då min pinne samtidigt som han har sett att jag har tagit en pinne också och släpper då sin också. Jag tar då upp min pinne igen, men det gör han också i och med att han såg att jag släppte min. Men till slut får vi ordning på det hela. Han släpper sin pinne och jag behåller min som jag lägger emellan och flinar lite tillbaka mot honom för jag blir lite full i fnitter och han ler lite lätt tillbaka  :) Det är ungefär som när man möter någon när man är ute och spatserar och råkar komma precis mitt emot någon och sen ska man flytta sig åt ena sidan och då flyttar sig den andra också precis åt samma håll och då provar man åt andra hållet och då gör den andra också det samtidigt. Och sen kan man hålla på sådär ett tag....

Hört på jobbet idag:
Hör att hissen kommer upp till vår våning och hör en mamma och dotter som pratar och kommer neråt mot mitt kontorsrum. Förstår att de måste ha gått fel och innan dottern som är lite överviktig försvinner ur sikte frågar jag:
"Vart skulle ni någonstans?"
"Till X" , svarar dottern. (X jobbar med överviktiga barn)
,"Jaha", svarar jag. "Men det är bara att gå ut genom dörren där och gå en trappa upp så kommer ni rätt".
Tjejen ropar till sin mamma: "Mamma, det är bara att gå en trappa upp"
"Jaja, men kom vi tar hissen upp!", svarar hennes mamma som redan är borta vid hissarna igen.

Blir man glad över att höra sånt där! Jäkla korkade mamma! Dottern vill gå upp den korta biten och den lata mamman tycker de ska åka hiss istället! Bra föredömme!

Aprilbad i Bergslagen - dagens utmaning!

Yes! Lyckades med min utmaning! :)) Utmaningen var förstås att bada i sjön vid stugan idag! Satt lite hårt inne får jag nog erkänna, men när jag skrivit och sagt att det kanske blir ett dopp, så bara var jag ju tvungen! Är envis med sånt där! Har jag sagt nåt så gör jag det! Hade jag sagt att jag skulle hoppa bungyjump, så hade jag aldrig bangat för det heller. Men det har jag inte sagt än så länge, så det blir det inget av just nu i alla fall ;)

Kallt så in i sjuttsingen var det! När jag satte mig på bryggan och satte i fötterna isade det så mycket att jag var tvungen att ta upp dem igen. Det isade ända in i märgen. När jag precis skulle till att hoppa i såg jag en båt närma sig mot oss. O mycket riktigt den kom förstås till oss. Det var grannen som kom med nån kompis och då ville jag ju inte bada just då utan fick vänta tills de hade gått upp. Sen glömde den ena killen nåt i båten och kom ner igen. Så ja, vi var väl där på bryggan en timme kanske innan jag äntligen kom för mig att hoppa i :)Innan jag hoppade i hade jag gjort upp att jag skulle simma 10 simtag för annars räknas det faktiskt inte som ett bad utan bara ett dopp. När jag jag väl kom i och simmade lite snabbt så glömde jag bort och räkna i den isande kylan som gick rakt genom kroppen + att mamma skulle ta kort också, sen stod jag inte ut längre utan hoppade upp och kom då på när jag virat handduken omkring mig att jag inte räknat simtagen! Så jag i IGEN och räkande: 1, 2, 3...10 för varje simtag jag tog och så skulle mamma envisas med att ta nåt mer kort och hon råkade stänga av den, sen på sen av igen och jag: "Men skynda dig!!!! Men nu har du ju stängt av den igen!!!!"
"Jaha, oj då!" sa mamma. Och till slut stod jag inte ut, så jag upp som ett torrt skinn igen och om med handduken. Fy attans! Men faktiskt frös jag inte så mycket när jag väl kom upp sen som jag trodde. Utan gick upp till stugan och slog mig ner i solstolen efter att ha bytt bikini och njöt i solen igen efter mitt kyliga aprilbad! :)

Har haft en helt underbar dag i stugan idag! Solsken hela dagen lång! Förutom att ha badat har jag suttit och solat och ätit ute på soldäcket, fått besök goa vännen C och på vägen hem såg vi en underbar solnedgång som jag bara var tvungen att ta kort på! Bergslagen är vackert!!! Sådär härliga skulle alla lördagar vara! Inte lika kul att komma hem igen, älskar verkligen att vara i stugan! Är nog mer av en lantbrutta än en storstadsbrutta...eller åtminstone nåt mittemellan.Lite andra bilder från trippen till stugan idag. Våren har inte kommit så långt i Bergslagen som ni kan se... (Klicka på bilden för större format).
   
  

Första badet i helgen?

Broöppning idag på vägen till jobbet! Trist! Förlorade en hel kvart på det sättet. Inte roligt! De håller sig ju inte till särskilda tider heller trots att det egentligen ska vara så, så oftast blir man överraskad. Sen är det ju ett helt led som ska köra iväg i varierande hastighet.

Utbildningsdag hela dagen lång idag. Ska lyssna på en person som har autism själv som ska berätta om svårigheter och hur det fungerar i vardagen. Kan nog bli jätteintressant tror jag. Har hört att hon ska vara bra! Sen är det helg! Härligt! :) Imorgon blir det nog en första tripp upp till stugan om vädret fortsätter så här. Skulle bli varmare i helgen! Så ska ta med en bok och sitta och njuta i solen hela dagen har jag tänkt :) Undrar om man törs ta årets första dopp...? Ett år när jag gjorde det tidigt mitt i pollenperioden gick astman ner i luftrören så jag fick luftrörskatarr och lät som om jag festat i typ 1 vecka i sträck och som en farbror när jag hostade. På den tiden jobbade jag på ett dataföretag och hade hand om support. Ni kan ju tänka er vad kunderna reagerade när de ringde. De kände inte igen mig på rösten :) Och frågade: "Blev det hårt igår eller???"  Ibland hade jag turen att jag inte fick fram ett pip heller när de ringde. Så jag får väl fundera lite kanske.... :) Men hade inte lika bra mediciner då heller.... Ska bli skönt att komma iväg och andas lite lantluft och lukta på blommorna i alla fall ;)

En lite lustig grej när jag kommer till jobbet är att varje gång jag ska svänga runt kröken och in på parkeringen möter jag nästan ALLTID en och samma person :) Vi är väldigt synkroniserade får jag lov att säga :) Man blir alltid lite full i fnitter när man får se honom.


En annorlunda intervju...

En annorlunda intervju blev det igår, för blev något överraskad kan man säga. Tjänsten var inte det jag håller på med nu utan inriktning mot socialpsykiatri. Annonsen var väldigt luddig på så vis och lite lurigt att inte skriva ut det. Men antar att det var medvetet för att det är en svårare målgrupp och kräver lite mer så kanske är svårare att få folk som ansöker...
Men snacka om förvånad jag blev när de sa:
"Ja du har ju sökt tjänsten som ........inriktning mot socialpsykiatri...."
" Ehhhh, jaaaaa"
(med betoning uppåt på slutet) (I mitt huvud pågick mer ett kaos, men har jag missat det att det stod??? Nej, det har jag inte. Hörde jag fel nu eller har de missuppfattat i ansökan??? Vill jag ha den tjänsten?....) Försökte se coollugn ut som att "ja det var ju det jag sökte".

Kunde ju inte ge mig till att säga: "Har jag????" Men de var nog väl medvetna att man inte visste om det eftersom det förmodligen var ett medvetet drag från deras sida. Så de frågade vad jag tyckte om annonsen. Och sen om jag ville att de skulle berätta mer ingående om tjänsten. Sen var det ju bara att ställa om varför jag ville ha just den tjänsten (som jag inte var medveten om att jag sökt) och varför jag var intresserad av just den målgruppen. Snacka om att behöva ställa om sig totalt! En knepig fråga jag fick också var: " Kan du säga nån anledning varför vi inte ska välja dig till den här tjänsten?"

Rekryteringskonsulenten frågade vad jag tjänade nu om han fick fråga också och då sa jag nej, och att jag kan berätta det om jag blir aktuell för tjänsten. Det har inte han nåt med att göra i nuläget. Det är ju också sånt som kan påverka. Jag har lärt mig med åren att inte vara så mjäkig och att man faktiskt inte behöver svara på allt så länge man har en bra anledning och kan motivera. Och inte bara säga: "Nej, tänker jag inte!!!!" ;)

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att jag egentligen inte har någon aning om hur det gick. Får reda på nästa vecka om jag gått vidare. Och på ett vis kanske det var bra att jag inte visste att det var en sån handläggartjänst jag sökt, för vet inte om jag sökt annars. Det är ju speciellt att jobba mot psykiskt funktionshindrade. Det är en tuff målgrupp som kräver lite annat av en. De kan ju ha skov när man träffar dem, utåtagerande och oftast är det inga som vill ansöka självmant och därför kräver mycket motivation. Man vet egentligen aldrig säkert vad man möter. Vissa kan ha varit inne på institution och ska ut i det vardagliga livet. En utmaning kan man säga.

De ringde från det andra jobbet jag sökt igår också och berättade jag att jobbet står mellan mig och en annan tjej och att de hade svårt att bestämma sig. Därför ville de att jag skulle komma på intervju igen (3:e gången nu) för att klura kring ett case.

Stress, stress...längtar efter värme!

Hoppas verkligen att jag får nåt utav jobben jag sökte! Just nu är jag så trött på stället där jag är! Eftersom kollegan slutar så läggs allt mer över på mig tills en annan tjej börjar sen i maj. Kände nu att jag behövde en paus och sitta och läsa (utveckling) lite emellan + sitta med ett ärende i lugn och ro hemma för hade jobbat på så bra idag. Struntade till och med i eftermiddagsrasten idag för att göra klart en grej. Men nej då ifrågasätter en viss boss mig och undrar om det verkligen finns tid till att läsa just nu. Näej, det är ju klart, bättre att köra på tills man kräks. Min mage har börjat strula på sistone så det märks att det är en hel del stress. Man skulle vara 3 personer i alla fall som vi var tidigare, eller 2 1/2. Då funkade saker och ting bättre.

Ingen ridning idag heller. Ridningen igår blev flyttad tills idag, men pga. strul med magen fick jag lov att avstå. Så det blir bort till affären och handla lite laktosfri mjölk till fullkornsgröten och sen ta det lugnt nu på kvällen. För imorgon är det dags för stress igen utan läsning och sen stressa hem för intervju. Livet går ju ut på att stressa eller hur!? ;)

Var är vårvärmen? Det har varit svinkallt ute sen i helgen! I söndags hade jag tänkt passa på att få lite sol på mig. Har söderläge på balkongen och det brukar bli kanonvarmt på min balkong. Jag drog på mig ett linne (ja, hade brallor också förstås), stack ut näsan på balkongen, fällde ut solstolen och slog mig ner...bara för att komma upp snabbare än vad jag satt mig. Fy jäklar vad kallt det var ute! Det var ju så näsan frös till is i solen....nä inte riktigt kanske, men kallt var det. In igen! Kofta på, tjockare jacka på, men öppen för att åtminstone förhoppningsvis få lite färg på halsen och bröstet också. Ut på balkongen igen och slog mig ner igen med näsan i riktning mot solen och blundande....mmmmmmmm. Tills brorsan på eftermiddagen ringde och tyckte det var dags att byta däcken. Försökte med att jag tvättade och om vi inte kunde vänta tills det var klart om 45 minuter. "Nääää, vi gör det under tiden!" Jaha, så var den stunden över. Men får ju vara glad att jag får hjälp och då är det bara att gilla läget. Sola får man göra mer en annan gång.

Tjock jacka och sol är ingen winner combo! Det ska ju vara bikini och sol. Funderar starkt på att emigrera tills värmen kommer tillbaka... Italien (love love love Italien), Portugal, Västindien, Burma...ja jag kan tänka mig vad som helst bara det är VARMT! :)


Söndagsparty, sommardäck och knäckebrödsdansen...

Söndagsparty med Philip och Fredrik blev det igår kväll. Har inte bestämt mig riktigt vad jag tyckte om det. Tycker nog de tidigare programmen varit bättre. Men det kanske blir bättre och lite roligare gäster. Igår var det Jonas Gardell och Marilyn Manson som var på besök. Marilyn Manson är ju väldigt speciell får jag lov att säga. Han ser lite läskig ut tycker jag! Man kan ju undra lite hur han är privat. Mörklagda svarta fönster hade han tydligen hemma. Det känns ju inbjudande.... ;) Gardell kan ju vara rolig, men han har gjort bort sig så mycket på sistone att jag tröttnat lite på honom.

Igår rullade jag vinter-och sommardäck fram och tillbaka till källaren! Tungt i trapporna! Däcken är ju så stora till min Volvo också. Annat var det till min lilla Renault Clio som var min första bil! :) Åh såna små nätta däck det var! Brorsan hjälpte mig att byta till sommardäck och vilken skillnad det blir. Bättre fäste med däcken och Rally-Norpan är ett faktum ;) Invigde dem till jobbet idag. Men körde nog i lite för mycket luft för det kändes lite stumt. Så jag ska åka förbi nån mack på vägen hem och ta ur lite. Ikväll är det dags för ridning i det soliga vädret! Men det är attans kallt!!!! Blir nog att klä på sig ordentligt även om hästen värmer lite också :)

Avslutar med ett litet roligt inslag från Talang 2009 Sverige från i fredags. Modigt av dem tycker jag :) Idag blir det lunch med några klassisar från högskolan. Vi brukar käka tillsammans en gång i månaden ungefär :) Blir nog inte lika ofta om jag får jobb i hemstaden... På onsdag är det dags för intervju!
Vårpromenad o en fumlig Norpan

Igår var det inte riktigt min dag... Dagen började med att jag spillde ut en massa yogurt över benet när jag skulle diska. Sen hade jag hällt vatten i ett glas där jag haft yogurt för att det skulle lösas upp innan jag skulle diska glaset. Då slinter jag och får hela glaset med vatten o yogurt över golvet och soppåsen jag precis tagit ut. På eftermiddagen när jag skulle ta ut dammsugaren för att dammsuga åker tvättmedlet ut och lägger sig upp och ned så det åker ut en hel del tvättmedel över golvet. Min vänner på FB föreslog både att det var min gröt kvällen innan som inte gått ur kroppen eller att jag skulle sluta med drinkar till morgongröten så det inte sätter sig på finmotoriken :) De är roliga de!! Ja inte var det min dag i alla fall, det kunde helt klart konstateras!

En vårpromenad på 5 km i skogen med svägerskan och lille H blev det utan missöden i alla fall. Det var fint väder men lite kallt i luften. Man blev varm när man knallade på ordentligt i spåret men när vi sen gick vi vidare upp till ett friluftmuseum kändes det riktigt kallt så länge man inte var i solen. Tänk så det kan slå om. Vi tittade i alla fall på flera små djurbebisar som fötts. Det var killingar och lamm. Så söta att man bara ville ta med dem hem eller åtminone ta upp dem i sin famn! Fastnade särskilt för Gätrikelammen som var fläckiga som ni kan se på bilderna nedan. Lille H får titta nästa år när han är lite större. Han låg i vagnen han. Lite känlig för solen i ögonen ännu och förstår ju inte riktigt det han ser. Men nästa år är han ju över 1 år och då blir det ju en helt annan sak :)

Klicka på bilderna för att få större bild!
  
   

På kvällen kom en go vän
på middagsbesök för att käka varma mackor och kolla på Robinson. Jäklar vad vissa hade magrat ur sig. Kan ju inte vara nyttigt! En utav de yngre killarna hade ju magkramper till och med. Men nu skulle de ju få komma ifrån träsket i alla fall och komma till en strand de med. Själv skulle jag aldrig stå ut och leva i träskmark sådär för en tävling. Hade jag väl varit där hade jag nog kämpat, men skulle aldrig åka dit. Å andra sidan visste inte de heller att de skulle bo i träskmark. Men nej Robinson skulle nog inte vara nåt för mig. Då skulle jag hellre testa på Wipe out :)

Intervjuer, fredagsparaplydrink o Talang

Var på ännu en intervju imorse för samma jobb. Tjejen som inte kunde vara med och intervjua för hon var sjuk i förrgår ville träffa mig idag istället. Och då passade även en utav de två som intervjuade mig i förrgår på att vara med igen också. Kändes avslappnat och bra. Satt där med min tekopp hur coollugn som helst. Det är nåt helt annat att gå på intervju när man redan har ett jobb än när man är arbetssökande! Men sen hur det går i slutändan det vet man ju aldrig. Får svar på detta jobbet redan nästa vecka.

Idag ringde de också från min hemstad och ville jag skulle komma på intervju för ett jobb jag sökt. ÄNTLIGEN!!! Har ju sökt hur många jobb som helst i min egen stad, men har bara fått kommit på intervju en enda gång för ett privat företag. Det är ju rätt märkligt! I andra kommuner har jag fått gått på en hel del intervjuer genom åren. Men som sagt. Nu så! Så självklart hoppas jag väl lite extra på det jobbet eftersom jag då skulle slippa pendligen och det skulle vara guld värt! För guud så trött man blir i längden. Jag är som en däckad kamel på kvällarna, för att inte tala om mornarna. Man är inte människa på vardagarna och fruktansvärt osocial med vänner. 

Igår kväll blev det en lugn kväll framför Talang 2009! Vissa är otroligt duktiga. Unnande mig tom. en fredagsdrink med Bacardi razz och tranbär och svartvinbärsläsk i. En riktig sommardrink och faktiskt gott! :) Skulle kanske haft lite isbitar i också och ett litet paraply ;) Till det hela käkade jag fullkornshavregrynsgröt! Lite konstig kombination kanske :)

Nu ska jag ta tag i lite disk och plocka undan här hemma. Hade tänkt ta en tur till stugan, men det är så mycket kallare idag och förmodligen ännu kallare där så vi avstod från det. Får väl vara ute i solen ändå idag...

Här kommer en länk till ett klipp till en helt otroligt grym dansgrupp "Flawless" som är med i Englands Talang 2009. Väldigt samspelta trots så många i gruppen!
http://www.youtube.com/watch?v=6GrOMLylvhQ
Har ännu inte sett nån så duktig dansare i Sveriges talang 2009.

Även dessa killar från Danmark från Talang 2008 är grymt duktiga dansare!


Önskar er en skön helg!

Intervju på ingång...

Intervjudags idag på eftermiddagen! :) Håll tummarna! Men mest hoppas jag såklart på två tjänster jag sökt i min egen hemstad, men ansökningstiden har inte gått ut på dem ännu så får se hur det går...

Igår blev det promenad med Y och lilla H i skogen! Jätteskönt! Jag gick med vagnen så drog på ordentligt! Ska ju kännas att man gått också och inte bara gå och strosa och titta runt på det gröna ;) Sen blev det grekisk sallad hos brorsan, Y och lille H. Lillsnuttis hade tagit spruta i båda benen stackarn och var inte på sitt vanliga glada humör igår. Han var så ynklig så :( Ojade sig lite när faster spatserade runt med honom, men han ville inte vara still i knät. Han var mest nöjd när han fick strosa omkring i famnen. Och det är ju så gosigt!

Sen sov jag som en vissen kamel igen, typ 2,5 timme. Inte kul när man ska upp tidigt! Ikväll är det äntligen Grey´s Anatomy igen efter uppehåll med sport!

Träning = terapi

Har terapi:at mig med träning de här dagarna! Sprungit och varit ute och gått. Idag blev det både och. Startade dagen med att springa en runda först i skogen, men kände av astman så mycket pga. pollen i en uppförsbacke att jag istället för att springa längsta rundan tog en stavgångsrunda också efteråt, men inte i skogen. Så skönt att få ta ut sig riktigt! Härligt att bara kunna ha kortärmat på sig! Men ett litet missöde drabbades jag av... när jag gick med stavarna i full speed över en träbro blev det helt plötsligt tvärnit! Jag hade fastnat med ena staven i ett mellanrum. Höll nästan inte på att komma loss! Trodde nästan helt säkert att ena gummiploppen som sitter längst ner på staven skulle lossna och trilla ner i ån, men kom loss med plopp och allt! Vissa jag mötte var enormt påpälsade i tröja och jackor! Svettas inte folk ihjäl??? Idag har jag också varit och ridit på förmiddagen. Mysigt!

Har sovit jättedåligt de här dagarna och drömmer konstigt! Vaknade tidigt imorse av att jag blev jagad på ett sjukhus av några som skulle låsa in mig! Helsjukt! Så fort jag försökte stänga ögonen igen för att somna om hamnade jag i drömmen. Inget kul! Det handlar förstås om personen som gör att jag inte mår bra. Så fort vi har kontakt så får han på nåt sätt mig att må dåligt! Varför har vi kontakt då kan man undra... Det finns orsaker till det. Ingenting är någonsin enkelt. Han har förändrats så mycket genom åren. Har otroligt mycket fina minnen ihop med honom, samtidigt som det finns en del som satt djupa spår för alltid hos mig. Ibland kan det kännas som jag aldrig kännt honom. Det känns bara så ledsamt.

Mina inlägg kommer nog inte komma så tätt på ett par dagar. Behöver lite tid utan skrivande. Men rätt som det är så skriver jag nåt :) Nu är det dags att sova, för imorgon är det dags att jobba igen :( Hade gärna haft några dagar till ledigt!
Kram på er och tack för era kommentarer!


Soligt väder men mörkt inombords

Tänk hur det är. En person som kan få en att må så jäklans dåligt! Vet precis hur! O vips är resten av påsken förstörd. Men ska försöka att det inte ska bli så!

Lövblåsare, vårpromenad och Pineapple express

Igår vaknade jag av en lövblåsare som väsnades redan från klockan 7 på morgonen! Ingen medkänsla för andra människor som faktiskt har lite påskledigt! Jag hade min första semesterdag och fick vakna med tuppen och säkert fler med mig. Såna där skulle de väl kunna köra igång i något mer rimlig tid kan man tycka. Kanske ska låna något av dessa lövblåsartips och ge igen, typ 6 på morgonen på lördag när det är påskafton? ;) Ska ju upp till stugan då, men hinner ju innan :)

Struntade i lövblåsaren sen efter att ha tvättat lite kläder och begav mig istället ute på långpromenad på 1 mil i skogen tillsammans med Y och lille H som ligger i vagnen som faster drar :) Vilka backar det var, särskilt på andra sidan spåret och is på sina ställen! Jag var helt slut när vi började närma oss slutmålet. Att dra en vagn i storbackar är bra träning kan jag lova. O ändå är den här vagnen en liten smidig. Vagnen väger ju lite och Hugo 5 kg så blir lite extra tyngd.

Vi såg blåsippor i spåret! Då känns det verkligen som vår!!! :) Dagen började med lite mulet, men när vi började gå i spåret sprack det upp på himlen och fram kom solen! :) Vi avslutade med att köpa varsin sallad som vi gick hem och åt hos svägerskan (brorsan jobbade den stackarn ;)). Lille H har börjat jollra som sjutton och var på sitt bästaste påskhumör :)

På kvällen kollade jag på film: "Pineapple express". Den är lite halvsjuk, men faktiskt riktigt rolig. Den har lite annorlunda vinklingar på saker och ting och tycker den är värd att se om man vill ha nåt lättsamt och lite roligt att kolla på. Var lite skeptisk i början men konstigt nog gillade jag den. Här kommer ett smakprov:Yrkesroller...

Vaknade av en lövblåsare här på morgonen! Precis vad man vill vakna till på sin första lediga dag innan kl 8 på morgonen! Suck! Den är igång ännu också!

Igår avslutade jag dagen med ett möte
som drog ut på tiden rejält. Det var med ett par föräldrar som verkligen hade det tufft med sitt barn som har funktionshinder. Mamman grät en hel del! Det är enormt tufft att vara förälder till ett barn med funktionshinder många gånger och jag förstår att det måste vara jättejobbigt även om jag aldrig kan veta exakt hur det är såklart, men jag hör av det som de berättar! I vissa fall är det dock funktionshinder som inte automatiskt faller under LSS (Lagen om stöd och service för vissa funktionhindrade). Det finns en kategori som vi får pröva emot (kallas personkrets 3) och det är jätteklurigt! Även om barnet kan ha jättestora behov och behov av stöd kan det vara såna behov som inte faller in under LSS:en och då får man söka stöd och hjälp från SoL (Socialtjänstlagen). I detta fallet måste jag titta lite närmre på det och sen får vi se. Inte lätt att vara beslutsfattare i alla fall lägen. Och även om man faller in under LSS så har man inte automatiskt rätt till en personlig assistent. Det är en annan bedömning jag måste göra.

Det som jag är förvånad över mig själv är att jag klarar av situationer när föräldrar gråter på mina möten (vilket ändå är rätt sällan) eller när barn grät när jag jobbade som kurator. Utanför min yrkesroll är jag urblödig, inte bara när folk är ledsna utan över glädjande saker, att jag blir så rörd att jag kan få tårar i ögonen. Förra helgen grinade jag till Talang!!!! Var en kille från Frankrike som kommit till Sverige och som älskade att dansa och dansade från hjärtat. Han skulle först inte gå vidare, men gick sen vidare och då började han grina. Och då kunde ju inte jag hålla mig heller.

Fy sjutton så blödig man blivit med åren säger jag bara! I min yrkesroll gömmer jag mig nog bakom just min roll på nåt märkligt sätt. Man håller en viss distans samtidigt som jag inte är kall som en fisk förstås utan medkännande ändå utan att jag börjar störtböla själv. Skulle inte bli bra då! Men i vissa kuratorssamtal kunde det vara svårt, det skar i hjärtag på mig ibland. O en gång i mitt nuvarande jobb när jag träffade ett barn som var så svårt sjukt att han fick andningsuppehåll flera gånger och krampade när jag var där. Då höll det på att brista för mig. Det var en jättejobbig situtation där jag pratade jättemycket med mina kollegor och handledare efteråt. Det var en händelse jag fick med mig hem också. Annars brukar det gå bra. Skulle det vara så jämt då skulle jag definitivt inte kunna jobba med det jag gör. För då skulle jag bränna ut mig på direkten!

Kvällen blev det långpromenad i skogen. Totalt 11483 steg tagna vid dagens slut. Blåsippor i skogen! Nu är våren här på riktigt! Idag blir det utflykt med Y och lilla H.


SemesterNorpan på ingång...

Förstår inte vad det blivit med magen. Igår hade jag ont i magen (inte i magsäcken utan i mitten) hela dagen. Inte magsjukeont. Gick hem lite tidigare igår och sov sen i 2 timmar. Mådde inte så mycket bättre när jag vaknade heller. Käkade lite fullkornshavregrynsgröt och sen var jag över till svägerskan Y för att dricka lite te, då brorsan var på vift. Tog med mig kamomillte. Efter ett tag lugnade sig magen något i alla fall och hade en trevlig pratstund med Y och en mysig stund med lille H som blir 3 månader på torsdag. När man byter på honom pendlar han på med benen utav bara sjutton så gäller att lägga honom tillräckligt högt upp på den uppblåsbara underdelen han ligger på så han inte sparkar rakt på stengolvet. Han är jättenöjd när han ligger där. Armarna går i ett också och så jollrar han och ler :) Så söt! Så blev pyamas på och sen söva honom i famnen efter lite mys med faster när mamma Y pratade i telefon.

Men idag är magen lika ostyrig igen, även om jag är på jobbet. Sista dagen idag innan ledighet! Så skönt ska det bli! Imorgon om det är fint väder blir det nån utflykt med Y och lille H. På lördag ska jag upp till stugan för första gången på ett tag också. Ska bli mysigt! Hoppas det är fint väder så man kan sitta och njuta lite i solen medans man äter lite påsklunch! :) Bara att komma upp och andas lantluft och mysa nere vid sjön är helt underbart!  Sen är det förstås andra middagar i påsk som det brukar. Så jag hoppas för allt i världen att magen tar sig i kragen annars blir det inte kul! Idag t.ex. har påskharen varit i farten och lämnat ett påskägg på jobbet. Kan Norpan äta nåt? Näääää. Och jag som älskar smågodis! :(

Annika Östberg släpps från fängelset i USA och ska överlämnas i Sverige hörde jag på nyheterna imorse. Hon har suttit 28 år i amerikanskt fängelse och flera gånger sökt om både tidsbegränsa fängelsestraffet och att överlämnas till Sverige. Läste boken om henne för några år sedan om hennes liv innan och under fängelsetiden. Hur fel val i livet kan få ödesdigra konsekvenser. Väldigt intressant men såklart vinklad från hennes sida. Det finns säkerligen fler sidor av händelsen. Hon sköt inte polisen eller krogägaren, men hon laddade pistolen innan hennes make sköt polisen. Så hon måste ju förstått att han skulle skjuta fast hon själv inte vill kännas vid det i boken. Hon dömdes till medhjälp av mord med 25 år - livstids straff som utgång. Nu ska hon alltså flyttas över till Sverige efter en lång väntan. Frågan är om hon snart kommer att släppas när hon väl är i Sverige.... skulle nästan tro det. (Bild från Aftonbladet.se)

Fortfarande nöjd med min mobil :)) Ville bara säga det ;)

Familjehelg, tuben och lite tur...

Vilken tur jag hade! Jag satt och skrev en utredning i godan ro i fredags och tittade då till på en mening jag hade skrivit: "Ansökan inkom muntligt från vårdnadshavarna .... gällande avslösarservice enligt 9 § 5 LSS". Avslösar...hmmm skulle nog inte tro det va! 
Istället för att det kommer en någon och avlöser föräldrarna vad det gäller omvårdnad och omsorg om barnet medan föräldrar gör annat, kommer det hem någon för att avslösa föräldrarnas slösaraktiga vanor... hur skulle det se ut :)) Nä AVLÖSARSERVICE ska det ju vara förstås. Gäller att vara pigg i knoppen och läsa igenom det man skriver innan man låser ärendet och skickar hem en kopia till föräldrarna :)

Så skönt det varit med helg efter en otroligt stressig vecka! I fredags var det dags för lite H-tid igen :)) Faster behövde det kände jag. Men var förstås skoj att umgås med bror och svägerska också!!! Brorsan och Y hade varit i stugan över dagen och ringde och frågade om jag ville komma över på tacos. Slutade med att vi käkade pizza. Kvällen innan käkade jag sallad på pizzakvällen. Tänk så förvirrat det kan bli ;)

Lördag och mamma kom hit från grannstan
och hälsade på. Vi var ner på stan och shoppade lite. Mamma lite toppar och jag en ny mobil. Det blev en Nokia 5800 Express music, också kallad Tuben. Grymt nöjd med den! :) Var mycket skeptisk till touch screen, men det är jäkligt smidigt faktiskt och är mycket nöjd med det nu. Man blir som ett litet barn på julafton när man har nåt nytt. Har suttit och "lekt" med den en hel del, men nu ligger den på laddning :)) Vågade mig tom. på att byta till 3. De har otroligt bra priser får jag lov att säga. Betalde 0 kr för mobilen, men 299 kr i månaden, men får då ringa för hela kostnaden. Dessutom fick jag 3 månader gratis. Fin reklam det blev för dem då ;)

På eftermiddagen blev det lite mer H-tid.
För då var både farmor och faster upp och hälsade på. Farmor (mamma) ville ju såklart också få lite tid med lille H, med tanke på att hon inte bor i stan. Men nu börjar hon så smått bli sugen på att flytta tillbaka hit till stan igen. Så får se. På kvällen blev det min fasters födelsedagsfirande med släkten. Så då fick vi äta god mat och dricka champagne och vin :) Mmmmmmm! Mitt favoritvin hade de också :) Några blev nog lite på snusen ;)

Idag blev det en långpromenad på 2,5 timme med svägerskan och lille H och mamma. Såg tussilago efter kanten! Nu är det vår!!!! :) Härligt! Sen avslutade vi med middag hos mormor! Så denna helgen har varit en riktig familjehelg kan man säga :) Denna veckan som kommer jobbar jag bara 2 dagar, sen har jag semester!!!! :) Så skönt ska det bli!


Icke skötsamma mobiltelefoner och långluncher...

Vaknade med ett ryck igår morse och råkade i all hast häva ner mobiltelefonen i golvet som åker iväg in under skänken. Full speed ur sängen för att få tag på en klocka för att se hur mycket den egentligen är. Min mobil har ännu en gång låtit bli att få igång alarmet. Har ju hänt en gång tidigare. Börjar tappa förtroendet för den måste jag erkänna! När jag lyckades få se vad klockan var höll jag på att få spader. Klockan var 07.40 och fick för mig att mitt uredningssamtal som jag skulle ha ute på en förskola var kl. 8.30. När jag fick se att det var klockan 9.15 bestämde jag mig för att ta det lugnt, duscha och tvätta håret och sen ta min egen bil direkt till förskolan då det var på rätt sida av stan där jag jobbar. Har ju 45 minuters reseväg till jobbet också. Jag hinner allt jag tänkt förutom att käka någon frukost och far iväg. Klockan 9 är jag på plats!

Till helgen blir det en ny mobiltelefon! (Kan nog bli en sån mobil som på bilden ovanför). Imorse ställde jag både min privata mobil och jobbmobilen för att vara på säkra sidan. Man är ju så himla beroende av mobilen, så fungerar inte den som den ska blir man ju helt förstörd!

Idag har det varit en riktigt soft dag. Först handledning i 3 timmar på förmiddagen, då vi får ta upp ärenden och klurigheter vi hamnar i  med en utomstånde person som är psykoterapeut. Sen har vi börjat med att vi går och käkar lunch tillsammans efteråt. Denna gången hade jag inte bokat in nåt möte på eftermiddagen för att kunna sitta i lugn och ro denna gången. Sist hade jag ett möte inbokat på Barn- och ungdomshab 13.30 och blev då jättestressad när maten drog ut på tiden. Vi har käkat på en restaurangskola där vi deltar i en lektion.  Jag var så stressad att jag knappt hörde vad mina kollegor sa för jag bara väntade på att maten skulle komma in någon gång. De hade ju valt förrätt också och jag hade dumt nog valt efterrätt till. Var nätt och jämt att jag hann till mitt möte. Och när jag kommit dit dök inte besöket upp. Var man glad eller var man glad....

Så idag tog lunchen 2 timmar!!! Lite för lång tid om det varit på en "riktig" restaurang! Tur jag inte bokat in nåt! Så idag kunde jag ändå njuta i lugn och ro av maten. Men kände mig lite stressad över att det tog sån tid ändå faktiskt. Nästa gång så blir det nog nåt annat lunchbesök tyvärr. Inte så lätt att ha två timmar till övers alltid till lunchen. Hann knappt komma till jobbet så var det eftermiddagsfika. Men det fick vara denna gången, vilket ni kanske förstår :) Var inte speciellt hungrig heller efter den rejäla måltiden :) Men det är ett perfekt ställe att gå till annars. God mat, tjusigt dukat, billigt och lugnt ställe där man kan prata utan en massa hög musik.