En annorlunda intervju...

En annorlunda intervju blev det igår, för blev något överraskad kan man säga. Tjänsten var inte det jag håller på med nu utan inriktning mot socialpsykiatri. Annonsen var väldigt luddig på så vis och lite lurigt att inte skriva ut det. Men antar att det var medvetet för att det är en svårare målgrupp och kräver lite mer så kanske är svårare att få folk som ansöker...
Men snacka om förvånad jag blev när de sa:
"Ja du har ju sökt tjänsten som ........inriktning mot socialpsykiatri...."
" Ehhhh, jaaaaa"
(med betoning uppåt på slutet) (I mitt huvud pågick mer ett kaos, men har jag missat det att det stod??? Nej, det har jag inte. Hörde jag fel nu eller har de missuppfattat i ansökan??? Vill jag ha den tjänsten?....) Försökte se coollugn ut som att "ja det var ju det jag sökte".

Kunde ju inte ge mig till att säga: "Har jag????" Men de var nog väl medvetna att man inte visste om det eftersom det förmodligen var ett medvetet drag från deras sida. Så de frågade vad jag tyckte om annonsen. Och sen om jag ville att de skulle berätta mer ingående om tjänsten. Sen var det ju bara att ställa om varför jag ville ha just den tjänsten (som jag inte var medveten om att jag sökt) och varför jag var intresserad av just den målgruppen. Snacka om att behöva ställa om sig totalt! En knepig fråga jag fick också var: " Kan du säga nån anledning varför vi inte ska välja dig till den här tjänsten?"

Rekryteringskonsulenten frågade vad jag tjänade nu om han fick fråga också och då sa jag nej, och att jag kan berätta det om jag blir aktuell för tjänsten. Det har inte han nåt med att göra i nuläget. Det är ju också sånt som kan påverka. Jag har lärt mig med åren att inte vara så mjäkig och att man faktiskt inte behöver svara på allt så länge man har en bra anledning och kan motivera. Och inte bara säga: "Nej, tänker jag inte!!!!" ;)

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att jag egentligen inte har någon aning om hur det gick. Får reda på nästa vecka om jag gått vidare. Och på ett vis kanske det var bra att jag inte visste att det var en sån handläggartjänst jag sökt, för vet inte om jag sökt annars. Det är ju speciellt att jobba mot psykiskt funktionshindrade. Det är en tuff målgrupp som kräver lite annat av en. De kan ju ha skov när man träffar dem, utåtagerande och oftast är det inga som vill ansöka självmant och därför kräver mycket motivation. Man vet egentligen aldrig säkert vad man möter. Vissa kan ha varit inne på institution och ska ut i det vardagliga livet. En utmaning kan man säga.

De ringde från det andra jobbet jag sökt igår också och berättade jag att jobbet står mellan mig och en annan tjej och att de hade svårt att bestämma sig. Därför ville de att jag skulle komma på intervju igen (3:e gången nu) för att klura kring ett case.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Oj då vilken överraskning!



men e säker på att du gjorde bra ifrån dej. E säker på att du skulle blir en duktig arbetare med denne svåre målgrupp. Tror skulle passa dej!

Postat av: Norpan

Daniel: Tack Daniel vad gullig du är :) Överraskad kan jag lugnt säga att jag blev :) Men jag tror jag skulle funka med den målgruppen också. Jag är en lugn person i möten med människor och älskar kontakten med människor och deras olikheter. Man lär sig otroligt mycket också samtidigt :) O det skulle ju vara så skönt att få jobba i hemmastan. Men vi får se som sagt, kan ju finnas andra med mer erfarenhet just av den målgruppen... Men hoppas gör jag!

2009-04-23 @ 13:21:36
Postat av: Ida

Haha, jobbigt läge.. Men du kunde ju inte göra så mycket annorlunda än det du gjorde. Dom kunde ju ha varit lite schysta och sagt "vi vet att vi var otydliga i annonsen.." Menmen.



Hoppas det blir nåt med det andra jobbet då, om det är bra :) Jag håller alla fingrar och tår :)



Kram

2009-04-23 @ 22:19:19
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Gissan

Var det kanske ett test..?

Såna däringa beteendevetare och pysskologer e luriga vettu... ;)

Jag tror du kommer o få alla jobben som du söker!

Blir knepigt när du ska välja ett av dem sen.

Kramen till dig

Gissan

2009-04-23 @ 22:55:27
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Ida: Tack vännen! :)



Ja, de sa de lite indirekt. Och jag sa själv när chefen frågade vad jag tyckte om annonsen att jag tyckte den varit luddig kring vilka typer av funktionshinder det gällde. Så de var nog väl medvetna om att jag trott att det gällde vanliga LSS-ärenden. Men vill fortfarande ha jobbet med tanke på att det är i hemstan. Även om jag helst skulle vilja ha det andra jobbet om det vore i hemstan. Men får jag inte det ena jobbet vill jag ha det andra om lönen är rätt :)



Men som du säger, hade inte kunnat göra nåt annorlunda. Kram!



Gissan: Jepp, vi är luriga ;) Hoppas jag får båda jobben. Och att jag får reda på det ungefär samtidigt för annars kommer det definitivt bli knepigt! Kram!

2009-04-24 @ 08:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback