Tänk vad man kan få se när man tankar bilen...

Från föregående inlägg så har jag lärt mig en läxa som jag tydligen behöver lära flera gånger: Vissa är värda att lägga ner energi på och andra inte uppenbarligen! Men så himla tråkigt med människor som bara bryr sig om sig själva! Tråkigt bara för jag har gått på tillräckligt många törnar för att ha fruktansvärt svårt att lita på människor och det blir inte lättare och lättare direkt. Men intressant vad man lär sig om människor och vad de inte värdesätter...

Har varit en mysig helg. I fredags blev det filmkväll istället för after work. Ryggen pallade inte att gå ut utan det blev viloläge i soffan. Såg filmen "My blueberry nights" med Norah Jones och Jude Law bla. Helt okej film, smågullig men inget märkvärdigt!

I lördags åkte jag, svägerskan och lille H ut till ett stort växthus utanför stan där de är lite specialiserade på Orkidéer. Där finns också mycket heminredning! :) Blev också mat och fika där. Mamma åkte dit och mötte oss från grannstan också. På kvällen blev jag inbjuden på tjejmiddag hos brorsans kompis sambo, dit också svägerskan skulle. Blev tacos och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt! Mums! :)

Söndagen sov jag länge och sen blev det storstädning och kvällsbesök av bror, svägerskan och lilla H som käkade middag hos mig. Så mysigt så eller ja, tills jag satte en jäkla sockerärta i halsen...eller rättare sagt så fastnade den och kom inte loss. Fy jösses vilket sjå jag hade att få ur den. Hostande och höll på att spy 3 gånger innan den slutligen lossnade! De har endra ettriga trådar som är livsfarliga att svälja halvvägs! Trodde jag var färdig för att få åka in till jouren och ta ur den. O jag som inte ens klarar att ta halsprov utan att få kvälvningar! Men lyckan var fullständig när den kom loss :)))

O helt apropå igenting så fick jag mig en rolig syn idag när jag stod och tankade bilen. En blå gammal Volvo som nyss stått och tankat körde iväg och efter sidan stod tankluckan rakt ut och bensinlocket hängandes utefter sidan. Hihihihi :)) O bäst av allt. Det var en karl!!!!

Med risk för lite töntvarning så lägger jag in ett klipp på en låt jag gillar just nu. Ja, jag gillar pojkband ibland :) Denna är riktigt fin med Backstreet boys.



Går det att lita på nån???

Vad har hänt med ärlighet och att ha respekt för andra människor?? Eller är det jag som är så himla godtrogen som vill tro väl om andra människor? Jag bara undrar.... Varför säger personer saker som de i alla fall inte menar? Varför inte låta bli att säga något alls då? Eller vara ärlig? Så dum jag känner mig! En vän som beter sig så och som jag trodde mådde dåligt och tyckte synd om. Godtrogen var rätta ordet! Kan man lita på nån??? Det tråkiga är att har man gått på törnar i sitt liv, så litar man till slut inte på någon och det är ju tråkigt för de människor som verkligen är ärliga. En sak jag undrar också är vad personen trodde om mig egentligen? Men att anta saker utan att fråga verkar typiskt för vissa människor!

En gång är ingen gång men två gånger är för mycket!

Behövde få ur mig! Och vart gör jag det bättre än här...

Fånge i soffan och Män som hatar kvinnor...

Regnet vräker ner utanför fönstret och nu känns det verkligen som höst efter några härliga soliga dagar!
Jag är hemma efter ett attans ryggskott jag fick i söndags kväll. Blev fånge i min egen soffa kan man säga. Skalbagge på rygg skulle man också kunna säga! :) Fick i alla fall knakas loss hos kiropraktorn i måndags så har varit lite mör i 2 dagar, men hoppas jag ska kunna gå till jobbet imorgon igen. Har försökt röra på mig så gott det går, men gick nog lite FÖR mycket igår. Man är ju lite ivrig.... :) Hemtjänstlarm nästa????

Här kommer en liten rolig grej jag fick skickad till mig igår. Jag skrattade faktiskt högt när jag såg den. Speciellt i början med kalaspuffarna :) O det är inte fejkat. Sätter man en T.E.N.S där man har extra känsliga nerver och drar på ordentligt med den så blir det sådär. Jag har testat ;) Har nämnligen en sån hemma :)



Såg "Män som hatar kvinnor" igår. Den var jättebra! Spännande!!!! Se den om ni inte har gjort det. Jag hade inte läst böckerna innan, men funderar starkt på att göra det. Nästa film kommer i september och ska nog faktiskt gå och se den på bio.



Bastu är gött!!!

Helgen är redan slut och det har varit en kanonhelg! Men tråkigt att den redan är över och fick säga hej då till en person som ligger mig varmt om hjärtat som nu flyttar ifrån byn. Blir tomt!

Vi blev en liten tapper skara på tjejkräftskivan i år. Men vi hade skoj ändå, tycker jag i alla fall! När vi kom dit och skulle stiga ur bilen, kom det obligatoriska regnet. Norpan var ju i byn, såklart att det måste börja regna då! ;) Men sen sken det faktiskt upp och var fint resten av helgen! Vi bastade lääääääänge och tog två dopp i det 19-gradiga vattnet. Så mysigt det är med bastu och dessutom vedeldad! Det luktar så gott och blir inte riktigt den här kvava luften där inne så man nästan känner att man får andningsbesvär....nej, det är riktigt behagligt även om det är ordentligt varmt! Nu satt vi på eftermiddagen, men kommer bli kvällar man sitter där också med tända ljus och kan se ut över vattnet! Mmmmmm!!! Bastu is da thing! :)) It´s heavy stuff ;)

Sen blev det upp och göra sig iordning, käka middagen bestående av kräftor (förstås), Västkustenpaj, sallad och bröd och vitt vin till maten! Kan verkligen rekommendera Foot of Africa (torrt vin). Sååååå gott! (Och inte heller blir man bakis av det ;)) Till efterrätt blev det något som jag inte vet vad det kallas, men är svingott och enkelt att göra. Man tar en plastmugg, smular i digestivekex (som man har endera längst ner i botten eller överst, lite olika hur man vill ha det), sen häller man vaniljkesella om vartannat med frysta bär (t.ex. hallon/blåbär).


Jag och kompisen K

Sen blev det promenad upp på byn till det "berömda lokalområdet" för att shaka loss lite till DJ utomhus. Sköj sköj och bra musik! Jag tom. buggade med en kille. Riktigt duktig var han både på att föra och att dansa. Blev raggad på av en hör och häpna, 15-åring!!!! Han kom fram och började snacka och sen börjades det:
"Hur gammal är du då?"
Jag: (Jag som såg att han inte var gammal svarade ärligt): "34 år".
Han: "Allvarligt??? Skojar du? Är det säkert?" (Han såg ut som en fågelholk)
Jag: "Ja! Helt säkert! Hur gammal trodde du jag var då?"
AN: "Typ 18, 19 år!!"
(Jag börjar skratta rejält!) och frågar honom sen: "Hur gammal är du då?"
"Jag går i 9:an" (och ser lite förnärmad ut) (Jag kan inte låta bli att skratta ännu mer, men inte elakt ÅT honom på något sätt) Så elak är jag inte. Sen säger han:
"Men allvarligt, du borde ta det som nåt positivt!"
Jag: "Tack, det gör jag också, det var väldigt snällt sagt" (Även om jag vet att jag defintivt inte ser ut som en 18, 19-åring) Det var bara så komiskt! Inte varje dag man blir raggad på av en 15-åring om man säger så ;)) Rena rama barnarovet!

Jag var kvar längre än mina vänner som gick hem lite tidigare. Tog sällskap av en annan kompis som var där, men gud så läskigt det var att gå själv sista biten! Det blir verkligen kolmörkt den sista sträckan där det inte finns några gatuljus. Jag fick låna en ficklampa. Det var bara det lilla skenet från den som gjorde att jag såg nåt. Allt annat omkring var becksvart. Såg inte ens handen framför mig. Och så gå igenom skogen!!! Jag är allt lite mörkrädd sådär. Ringde mamma som fick prata med mig hela vägen hem :)

Väcktes 7.50 av min trevliga granne som började spika på en friggebod vid den tiden. Mycket uppskattat och väldigt omtänksamt av honom. Tycker ni inte? ;) Så klockan 9 skickade jag ett sms till kompisen i byn och väckte henne tydligen. Sover inte Norpan ska ingen sova ;) Jag somnade aldrig om utan gick upp sen. Vid 12 åkte vi upp och käkade sopplunch, fikade sen hos min kära vän allihopa innan det blev hemfärd.


Äntligen fredag...

Äntligen fredag! :) Slutade redan 13.30 idag för att hinna med allt jag skulle utan att behöva stressa. Först var jag ner på stan en sväng och shoppade lite! Sen blev det kräftköp o lite annat smått och gott inför kräftskivan imorgon i stugan. Vi blir en något förminskad skara i år. 4 stycken med mig! Lite tråkigt att så många sa ifrån så sent av olika anledningar, men ibland blir det så. Vi kommer ha störtkul ändå, ingen tvekan! Vi ska bada bastu, njuta av kräftorna och sen förhoppningsvis shaka loss lite på kvällen uppe vid byn. Hoppas det blir lite folk!

Igår kväll blev det picknick med en kompis ute vid en av öarna här! Vi satt på stranden och käkade och tittade när segelbåtarna for förbi! Mysigt! Sen gick vi i ett av spåren runt ön så blev väl strax över en mil vi gick. Jätteskönt! Utan att få ont också från ridskadan, så nu kan jag nog börja träna på riktigt igen!!!! :)))



Nu blir det fredagsmys med lax, romsås och färskpotatis och sen blir det nån film innan det är dags att packa lite.
Trevlig helg!

Dags för uppdatering?

Sjuttsiken vad dålig jag börjar bli på att uppdatera! Har nog inte riktigt kommit in i jobbarsvängen ännu utan lever på semestertid ännu.... Får skärpa till mig!

Nu är som sagt vardagsrummet iordning, som ni kan se i förra inlägget :) Var och köpte det sista idag, en bäddmadrass som är såååå smart! På IKEA förstås! Den heter Suverän och är 140 x 200. Den går nämligen att dela också om man vill istället för att ha den som hel madrass. Bra om man inte vill ha stooooora lakan, eller om man vill ha den dubbel om man inte vill bädda ut hela sängen. IKEA har himla många smarta saker och bra lösningar på det mesta! O som jag skrev tidigare med en annan bloggvän på Facebook...Vilka himla kluriga namn!!!! :)) Jag tycker IKEA är toppen! Lite extrareklam för dem... :)

Imorgon är det dags för utvecklingsdagar med jobbet. Blir förläsningar och grupparbeten i 2 dagar. Imorgon blir en lite längre dag med förhoppningsvis lite skoj på kvällen och god middag! Dock är det mindre kul att jag strulade till det och låg för länge på spikmattan igår! Somnade nämnligen och blev liggandes i 40 minuter. Man ska ligga 10 min ca i början innan man blir van användare. Det innebar att när jag skulle stiga upp från golvet hade jag så jäääääkla ont i ryggen! "Spikarna" satte väl igång kroppen och så låg jag på golvet med spikmattan så blev väl stel som en kamel! Så sov inte speciellt gott i natt. Så känns som det kommer att bli skoj att sitta still imorgon och på torsdag. Smart Norpan, smart!! Börjar bli som en gammal kärring ;)

På lördag är det dags för den årliga kräftskivan igen! Nu när stugan har ett renoverat badrum och ett välfungerande tak igen :) Förra året uteblev den ju pga. renoveringen som pågick. Men på lördag då är det dags igen! Ska bli kul! :)

Nytt vardagsrum...nästan

Så här ser det ut i vardagsrummet numera:



Blev nya kuddar, 2 plädar och en ny fåtölj också. Ny fåtölj med det då de två andra var för stora att ha kvar nu när den nya soffan kom på plats. Så nu är det bara en fåtölj och mest för kissens skull då hon har det som sin sovplats på dagarna...OM man nu bortser ifrån den nya soffan som nu verkar ha blivit en ny favoritplats. Hon brukar ligga alldeles på pläden på divanen så undrar om matte får använda divanen nåt? ;) Men vi får nog plats båda två!

Ny myslampa blev det i hörnet, men den förvann tydligen i blixen så den syns inte. Fick ta över den från brorsan och Y nu när de flyttade in i nya huset. De tyckte inte den passade in längre. Tur jag hade då :) Hade annars tänkt att köpa en ny.
De fick istället en garderobsblomma av mig då jag bytte ut den mot två nya orkidéer istället :) Kul att förnya lite i hemmet emellanåt :)

Igår var jag också och grattade pappas sambos dotter som fyllde år. Jättegod mat med bacon rullande runt kycklingbitar, lövbiff som var rullad runt mögelost och så ris och sallad till! Efter det var jag och handlade mat sent och så blev det en sväng över till brorsan, Y och lilla H för att kolla in nya huset som de flyttade in i igår. Så fint så! :)

Vaknade tidigt imorse, redan 06.50! Typiskt när man vill sova ut! Men lyckades hitta en tvättid så nu tvättar jag och städar lite istället. Ikväll ska jag på firande av kompis E och sen vidare ut (tror jag) var år och dar sen jag var ut!

Ny soffa idag...

Klarade att stiga upp tidigt för en gångs skull! Har varit så jäkla trött både på mornarna och kvällarna sen GBG. Inte konstigt iofs med tanke på att helgen var ganska så intensiv :) O bara att resa bort gör faktiskt att man ofta är trött när man kommer hem. Mycket intryck och man gör saker på ett helt annat sätt. Är jag i stugan däremot blir jag inte tröttare, eller jo det blir jag kanske med tanke på festerna som varit på helgerna ;) Men hinner ju koppla av en hel del där också! Eller är det att man inte är 15 år längre tro.... ;) Hade en hiskeligt rolig helg i alla fall!

Idag ska jag köpa ny soffa! (Bilden till vänster, men en mörkgrå). Ska bli så skönt att bli av med den gamla uven. O bra att det är en bäddsoffa och är snygg samtidigt! Ville ha med divan så man kan ligga riktigt skönt när man kolla på film. Och är det så fler vill ligga skönt om man kollar på film kan man dra ut den undre delen på soffan utan att för den delen bädda ut så även de andra kan sträcka ut benen :)

Passar ju bra med ny soffa nu när jag får besök på fredag. Lite roligare att visa upp sitt hem när man är nöjd med sakerna utan att behöva säga: Och den där ska jag byta ut, och den där ska jag byta ut... Soffan har hängt med länge nog nu och det var dags! Få se om jag ska skänka den till Myrorna om de vill ha den.

Har sökt ett nytt jobb igen! Så håll tummarna att det går bättre den här gången! :) Dags att jobba lite dårå...

Madonna - the queen of pop...

Hemma igen från en underbar helg i Göteborg! :)) Äntligen SOOOOOOOL när jag var ledig!!!!! (Klicka på bilderna för större format!)

På vägen ner stannade vi till i Mariestad och åkte ner till hamnen och käkade på nån restaurang om man nu kan kalla det för det. De hade bara dagens att bjuda på, annars var det fika som gällde. Maten var INTE nån höjdare. Det var nåt grillspett, pommes frites och nån sås till. Grillspettet med kött var jättetrist! Tog några tuggor bara och sen blev det mest pommes jag åt bara. Inte mycket att hurra för! Sen gick vi omkring lite i centrum innan vi åkte vidare.

  
Mariestad hamn

Väl nere i GBG lyckades vi faktiskt hitta till hotellet efter bara en liten felåkning. Sen gjorde vi inte så mycket mer på fredagen utan stannade kvar på hotellet och tog det lugnt. Vi åt grillbuffé som bestod av 3 rätters och jag tog ett glas vin till! Satt ute på terassen med utsikt mot havet! Härligt! efter typ 3 timmars middag så gick vi upp på rummet och kollade på Fotbollstabbar på dvd som vi lånat i receptionen. Ena natten sov vi i dubbelrum och natt nummer 2 fick vi en svit då alla dubbelrum var uppbokade när P bokade rummen. Men det var ju inte helt fel :) Bilden nedan är dock på dubbelrummet, då det andra kortet misslyckades.

  
  
Hotellet vi bodde på "Best Western Arken" - lugn och harmonisk miljö

På lördagen tog vi bussen + spårvagn in till Liseberg och var där lagom tills det öppnade. Åkte Lisebergsbanan 2 ggr, Flumeride, Kållerado och Slänggungorna. Stod i kö till Balder också, men då jag sen jag såg informationen att man inte skulle åka den om man hade ont i ryggen så tog jag mig ur kön då jag fortfarande hade ischias. Men kompisen P åkte den själv. Jag hade annars åkt den också. Men känns faktiskt som jag blivit något harigare med åren ändå. Fritt fall och Uppskjutet och Höjdskräcken kändes inte som nåt jag ville åka t.ex. Inte heller Kanonen. Men skulle säkert tordas bara jag gav mig sjutton på det.

 
Liseberg

Efter Liseberg tog vi en promenad in till Avenyn,
men hann tyvärr inte gå så mycket på stan. Hade varit skoj att gå till Nordstan och gallerian Femman (tror jag den heter), men får väl bli en annan gång. Vi var tvungna att hinna med en buss, då de bara gick med 2 timmars mellanrum och vi ville ju inte komma försent till konserten. Så blev hem och duscha, svida om och fixa till sig och sen åt vi middag på hotellet igen. En grillbuffé, 3-rätters igen men annan mat. Väldigt gott! Sen åkte vi in till stan igen och promenerade sista biten bort till nya Ullevi. Man såg redan på håll vad mycket folk det var som redan var på plats! Totalt var det 59.000 personer på konserten! Nu är det mobilkamera som gäller dock.

  
  

Jag tycker konserten var kanon! Kan det bli annat med Madonna?! Om Michael Jackson var "the king of pop" är hon definitivt "the queen of pop"!  Låtarna hon sjöng var: Candy shop, Beat goes on, Human nature, Vouge, Get into the groove, Holiday,  Dress you up, She´s not me, Music, Devil wouldn´t recognize you, Spanish lesson, Miles away, La isla bonita, Doli Doli (Ungersk folksång framförd av nån balkangrupp), You must love me, 4 minutes, Like a prayer, Frozen, Ray of light och Give it to me.

De jag gillade bäst var den flashiga början till "Candy shop" när hon dök upp på scenen! Det var mäktigt! I denna låten körde hon också en Cadillac på scenen! Lite coolt! :) Sen gillade jag Into the groove där de hoppade hopprep, breakdansades och var lite skolkänsla över den. Det korta Michael Jacksonmedlyt, där en dansare utklädd till Michael river av en kopia av MJ´s dans som var en hyllning till MJ såklart! Det var fint gjort! Och nåt som fick publiken i extas!

"Frozen" var häftigt gjort där skärmarna blev som vatten som forsade och det åskade! Sen dök hon upp innuti den runda skärmen som var längst ut på gången som gick ut från scenen, där hon låg på ett piano till en början, men som sen övergår till en poppigare version av "Frozen" där alla dansarna försvinner ner genom golvet. En annan låt som definitivt tuffats till och som jag aldrig riktigt gillat, men nu älskade var "Like a prayer"! Jäklar vilket tryck! Min favoritlåt 4 minutes var också en favorit och så slutligen "Give it 2 me", där hon också går ner till publiken och låter dem sjunga lite. Detta är också sista låten. Men kunde faktiskt varit utan Balkanlåten. Den kändes lite fel i sammanhanget. Har inget emot sån musik annars. Men platsade inte in med det andra. Och hon sjöng den ju inte ens själv utan stod och diggade med sina dansare runtom musikerna.

Det som jag tycker var ett litet minus är att hon inte körde några extranummer! Det hör till tycker jag. Det kändes som ett snöpligt slut när det bara kom upp "GAME OVER" på skärmarna på scenen och strålkastarna riktades ut mot publiken innan lamporna tändes och Michael Jackson sjöng ut oss från arenan. Annars är jag jättenöjd med showen! Jätteskoj att ha sett henne! Köpte faktiskt en t-shirt som minne :) Få se om jag kan lägga ut några videos från showen imorgon. Just nu är jag för trött.

Vi tog en taxi hem till hotellet på natten efter att ha gått lite fel på vägen från arenan. Vi följde fel ström av människor kan man säga. Gick knappt att göra nåt annat heller för den delen :) Så vi fick oss en extra promenad. Höjdare för min ischias ;) På vägen hem blev vår taxi stoppad av en tjej vid hamnområdet där hotellet låg. Hon hade blivit rånad och våldtagen! Läskigt! Man undrar ju vad hon gjorde i området alldeles själv....

På söndagen sov vi lite längre och checkade ut efter frukosten och åkte hemåt. På hemvägen stannade vi i Mariestad igen och käkade mat i centrum den här gången. Grekisk sallad och det var mycket godare! :) Vi stannade också i Örebro och Marieberg och knallade runt lite och fikade. Jag köpte mig en egen spikmatta som jag strax ska testa innan jag ska sussa snart.

Packning på G, nu är det dags - Göteborg och Madonna i helgen!

Ischias så det skriker om det! Skulle ha plockat kantareller med en kompis men fick avstå det. Att knalla över stock och sten med högt uppdragna steg i stövlar är ingen höjdare med en nerv som snörper åt utav bara helsike vid varje steg man tar! Så vi tog en lugnare tur på IKEA istället för att kolla på ny soffa (bror och svägerskan fundera på att ha kvar sin soffa och köpa till en del istället för er som läst tidigare att jag skulle köpa den). Hittade en jättesnygg soffa med divan. Mörkgrå och den går att bädda ut till en dubbelsäng dessutom! Hur bra är inte det? Kostar 5000 kr, vilket är ganska lagom pris för en soffa tycker jag.

Sen blev det lite annat smått och gott också förstås, för inte åker man till IKEA och kommer ut utan att ha handlat nåt! Blev lite smågrejor till sovrummet i stugan som ska gå i rött och vitt efter jag målat om möblerna där inne. Sen käkade vi räksallad och åt chokladmousse till efterrätt! Inte dumt alls! Och nu är det bara att packa för glatta livet för imorgon bitti måste jag lämna iväg kissen till mormor och sen hem för att bli skjutsad till tågstationen 07.15. Ska åka tåg till jobbet imorgon och jobba 3 timmar innan kompisen P kommer och hämtar mig för vidare resa mot Göteborg.

Vi ska bo på ett jättefint hotell alldeles vid havet nån mil utanför centrum (bilder från hotellet nedan (bilder lånade från Best Western hotell och konferens)). Ligger på en höjd så är nog fin utsikt. Så blir väl att ta med kameran :) Vi kommer stanna i Mariestad på vägen ner för att käka lite mat och sen får vi se när vi kommer ner till Göteborg. Hinner väl kanske inte med så jättemycket imorgon kväll. På lördag kväll är det Madonna! Känner hur många som helst som ska ner till Götet för att kolla på henne. Men de flesta som står mig nära ska dit på söndagen tror jag. Annars hade vi kanske kunnat ha efterfest ;)


Hotellet


Hotellets foajé

Nu lär det inte bli så mycket mer bloggande förrän jag kommer hem för nu är jag utan dator några dagar. Hur ska det gå ;) Hoppas ni också får en bra helg! Kram på er!

Nä, ja ä inte bitter!...

Jajemän, fint väder blev det när jag började att jobba! Iofs regnar det nu, men imorrn kommer det vara fint väder igen ska ni se.... Låter jag bitter? "Nä, ja ä inte bitter" som Robert Gustafsson skulle ha sagt! ;)

Ikväll har jag varit till en kompis och gratulerat henne i efterskott! Blev bjuden på god pastasallad med skinka och festaost och sen till efterrätt blev det jordgubbar och blåbär med vit choklad över (Gino tror jag det heter) och sen gammaldags vaniljglass till. Mums!

Nu ser jag fram emot helgen när det blir en roadtrip ner till GBG på fredag vid lunch direkt från jobbet. Kommer nog bli några stopp på vägen dit. Fick tips om ett mysigt litet fik via Facebook, men blir troligtvis på hemvägen. Men jag skulle kunna tänka mig Mariestad och sen Skara. Vi får väl se. Annars är inget bestämt vad det blir i GBG förutom Madonna-konserten på lördag kväll på Ullevi! :) Ska bli grymt roligt att se henne! Alltid skoj att se de "stora" artisterna! Två nätter ska vi sova på hotell så blir en liten minisemester :) Törs jag hoppas på fint väder!?



Vemodig hemfärd mot stan...

Semestern slut och kom hem sent på kvällen från stugan och landet! Drog mig in i det sista för att åka hem till stan igen. Känns lika vemodigt varje gång jag. Känner mig uppriktgt ledsen varje gång det är dags att åka hem. Trivs så himla bra där! Visst är det skönt att komma hem några dagar emellanåt, men annars mår jag som allra bäst när jag får vara där alla gånger! Men så är det såklart skillnad på sommar, vinter, höst och vår. Skulle jag vara där på vintern skulle jag ju inte vilja bo själv där nere vid oss. Skulle bli lite väl ensligt! Men vem vet i framtiden... I vilket fall kändes det inte ett dugg skoj att åka hem till stan och särskilt inte att gå till jobbet imorgon igen! Önskar jag hade haft 2-3 veckor semester till!

Att bo själv i stugan var inga problem! Kändes riktigt skönt och rofyllt! Tidigare har jag inte velat vara där helt själv. Men kanske har man blivit lite tuffare med åren ändå :) Kissen var ju med också och hon trivs som fisken i vattnet i stugan. Ibland undrar jag om jag inte är mer lantis än stadsbo ändå! Älskar att vara ute i den vackra naturen där uppe och rida i skogen och pyssla ute. Och nu när jag hade internet och allt fick jag inte ett dugg lappsjuka! Lite trist var det när det regnade, men kollade på film och myste inomhus varvat med att åka in till samhället och åka och hälsa på kompisar. Och sen i onsdags har jag även haft sällskap av brorsan, Y och lilla H som varit på besök. Och idag kom även Y´s tvillingsyrra och man upp och ska stanna till tisdag.

Så idag blev det ännu en av våra omtalade sopplucher! Morotssoppa idag! Så gott! Och sen var jag kvar o grillade med dem innan jag styrde bilen hemåt mot stan igen. Tyvärr hann jag inte med och basta idag som det var tänkt, utan det får väl bli nästa gång jag kommer upp igen. Har ju en kräftskiva att se fram emot i augusti t.ex. Och då är det inte omöjligt att det blir basta av.

Jaha, imorgon är det alltså dags att gå till jobbet igen. Usch och blä! Ser inte ett dugg fram emot det! Dags att byta jobb? JA!!!! Men visst tycker jag om mina kollegor! Nu ska jag också i veckan börja kolla in hos mina bloggvänner lite mer och se vad de haft för sig!

2 dagar kvar bara...

En till regnig dag! Hur mycket regn kan det komma egentligen på en sommar!!! Idag har jag lyft på plåt, en gammal spis och annt på traktorsflaket som just nu står på våran tomt och som en bonde ska köra bort imorgon! Skönt att få bort all skit så det blir lite fint på baksidan av huset också efter renoveringen :)

Sen blev det sopplunch vid caféet igen, men nu var det ju med brorsan, Y och lilla H. Spenatsoppa idag som faktiskt var riktigt god, trots att jag var lite skeptisk. Även om jag gillar spenat så är det ju en viss skillnad som soppa. Efter övningskörning med Y genom byn några gånger så åkte vi hem och kollade på film. Alla tre senaste Wallander blev det, "Skulden", "Hämnden" och "Kuriren". Gillade dem alla tre! Hoppas det kommer fler!

Vi har också gottat oss med kräftor på kvällningen! :) Nu är det bara 2 dagar kvar av min semester! *SNYFT* Vill verkligen inte börja jobba på måndag! Den här semestern har gått alldeles för snabbt! Brorsan, Y och lilla H blir kvar 2 dagar till här i stugan. Imorgon blir det ridning igen och så bastu som står på schemat. På kvällen är det båtorientering med rymdtema uppe i byn. Så blir det bra väder kommer vi nog ta oss dit en sväng. Båtorientering är att man är deltar med sin båt, eller flotte eller annat som flyter och så får man ta sig runt en tipspromenad sjövägen. På vissa ställen är det också stationer där man kan få skjuta pilbåge eller yxkastning t.ex. så då får man gå iland. Alla är utklädda som deltar i nåt som har med rymnden att göra. Efteråt är det pubkväll i caféet. Händer det grejor i lilla byn eller? ;)

Igår var vi på grillkväll hela gänget hos kompisen C´s bror och sambo. Mycket trevligt! Vi var också ute och red på förmiddagen bara svägerskan och jag. Blev en rätt lugn tur eftersom det var ett tag sen både hon och jag red. Så vi travade och skrittade mest igår. Imorgon ska nog C´s pappa hänga med ut på sin häst också.