Nytt år på ingång...

Jobbat 5 timmar idag. Började redan 06.45 för jag skulle till Vårdcentralen efter lunch. 21 minusgrader var det på morgonen! Brrr! Tog säkert 15 minuter att få bort isen på rutan! Men till slut gick det att se ut ordentligt! Och hann med en hel del när jag var där! Så nu kan jag med gott samvete vara ledig en vecka till :)))

4 filmer har jag hunnit med att se: "Baksmällan", "All about Steve", "I love you man" och "Borta bra men hemma bäst". Bäst gillade jag "All about Steve" och I love you man". De var båda lite annorlunda, småroliga och mysiga filmer. "Baksmällan" var helt okej och smårolig, lite halvsjuk sådär, men inte någon klar favorit även om jag vet att många älskar filmen. "Borta bra men hemma bäst" gick mest förbi mig.

Nyårsafton imorgon och jag tycker det här året har gått i ultrarapid-tempo! Hösten har väl inte direkt varit någon kanonhöst med sjukdom och inte kunnat träna som jag vill! Annars har året bjudit på:
♥ Min underbara älskade brorson som föddes 9 januari (årets höjdpunkt)
♥ Kärlek
♥ Jobb
♥ En kanonresa till Göteborg och en häftig konsert med Madonna
♥ Ett färdigrenoverat badrum och sovrum i stugan
♥ En regnig sommar, men ändå mysig med mycket roliga fester, middagar och annat skoj
♥ En mysig kräftskiva i stugan med goa vänner
 
Hoppas på ett bra år 2010!
Ha ett underbart gott nytt år mina vänner! Puss!

Norpan ♥ Ledighet

Så här har min dag sett ut idag:
1) Lååååång sovmorgon
2) Låg och läste
3) Somnade om igen
4) Uppe och åt lunch
5) Gick och lade mig igen och läste

UNDERBART!!!!!

6) Åkte iväg på lite ärenden, som handla, köpa hårshampoo hos frissan, handla kattsand.
7) Efter köp av kattsand försökte jag få upp ena bakdörren på bilen, vilket resulterade i ett stukat finger! Gissa vilket? Just det, "fuck you-fingret"! Somliga straffas ögonblickligen! ;)
8) Middag
9) Nuläge: Tillbakalutad i soffan och kollar på filmen Hangover! :)

Imorgon: Jobba halvdag! Sen ledig en vecka! Wohooooooo! Ledighet is da thing!

Norpan - numera ägare till en bra systemkamera

Klockan 5.45 var jag uppe idag, trots att det är ledigt. Skulle iväg på mellandagsrean som startar redan klockan 7! Ingen rea på min systemkamera dock som jag var ute efter. Jag har nu blivit ägare till en Canon 500D! :) Så nu ska det bli fota av! Tänkte inviga den ikväll hos pappa när vi ska dit allihopa på lite mat. Ta lite på vovvsingen C och på lilla H kanske bla. :)  Kul med en systemkamera. Nu ska jag bara köpa till ett lite bättre objektiv också sen. Älskar verkligen att fota. Ligger väl lite i släkten för farfar var precis likadan och spenderade en hel del pengar på att köpa riktigt bra kameror. Även morfar var förtjust i att fota. Men jag är nog ännu ett strå mer intresserad, då jag kan gå ut bara för att ta på ett vasstrå typ ;)



Klicka på de små bilderna för större format!
  

Nu ska jag bara ta tag i gitarrspelandet också. Fick en gitarrbok i julklapp av pappa och K med ackord. Så det är ju bra. Ska köpa till ännu nån bra bok sen också med lite låtar i. Tänk om man kunde bli så här duktig på att spela... Det är förstås Mr Gitfiddler som spelar o sjunger :) Visst är låten jättefin?




Norpan har inte bara julafton, hon fyller år också :)

För ett antal år sedan klockan 20.04 föddes en viss fröken Norpan! Jösses vad snabbt åren går! Klockan 10 idag kommer släkten hem och ska äta passionsfruktmoussetårta som mamma varit snäll och hämtat ut. Det var verkligen en stressig dag igår!

Först VC kl 8, där jag nog näst intill fick ta varenda prov som finns att ta, inklusive EKG och borreliaprov, tester med mina reflexer, balans, övningar när jag blundade osv. Får svar efter jul.

Sen har jag varit runt i hela stan, 2 köpcentra och nere på stan. Julklappar som skulle inhandlas, nåt att ha på mig och så var jag och handlade också. Hade så ont i huvudet när jag kom hem så jag höll på att krevera. Men nu är den borta skönt nog och det börjar bli dags att gå och lägga sig för att vara någorlunda pigg under dagen! Inte så kul att somna till Kalle Anka! ;) Men det är nästan så att man stressar livet av sig innan jul och sen är julen över lika fort som den kom och man är helt slut när julafton väl är här.

Varje år har jag sagt att jag ska vara ute i mer god tid nästa gång, men så blir det aldrig, så nu har jag gett upp och gillat läget. Det har istället blivit en tradition, om än en mindre rolig sådan! Men nu är Norpan redo för julafton och födelsedag! Nyfriserad och nyfärgad :)

Ha en riktigt skön jul mina bloggvänner! Pöss!

En halv dag kvar wohoooo!

Julen närmar sig!....

Guuuud så trött jag såg ut på videobloggen innan :)
Blinkade 711 gånger, men pga. segheten i webbkameran så tror jag faktiskt att jag såg ännu tröttare ut än vad jag egentligen var. Var faktiskt mycket piggare än på videobloggen innan det. Då kände jag mig riktigt vissen! Men tack Daniel för de värmande orden! Du är bra söt du! :)

Idag har jag haft en riktigt bläig dag! Blev erbjuden ett jobb i hemstan som jobbcoach....Kul! Jo, det hade det varit om jag hade kunnat tacka ja till det också. Lönen låg mer än 3000 kr lägre än jag har nu! Bara det i sig gör att jag inte kan tacka ja :( Skulle ju i så fall vara som att starta om på noll. Dessutom var det en visstidsanställning på ett halvår till en början. Killen som ringde berättade att de aldrig fått låta någon sluta efter det, men var ingen provanställning, så ändå osäkert. Jag kanske skulle kunnat få tjänstledigt, vad vet ja. Men för den lönen. Nej, inte en chans! Känns jättetråkigt då det kändes som ett roligt jobb :( Men inte till vilket pris som helst. Hade jag varit helt arbetslös, då hade jag säkerligen tackat ja omgående, men inte nu. Det går inte.

Förutom det så blev jag oskyldigt utskälld på min telefonsvarare på jobbet idag. Jag hade gjort min del, men det var hos en annan person det felade. Att inte vissa kan hålla sig i skinnet tills de vet hur det ligger till innan man blir utskälld. Men det är som tur är inte ofta det händer så får vara glad för det! :)

Men när man haft en riktig skitdag, rent ut sagt, så kan man behöva pigga upp sig med något! Och vad piggar upp en mer än ett roligt klipp? Detta måste vara en utav de sötaste hundar som finns! Fonzie visar hur man undviker blöta och kalla tassar! Så jättesöt!
Klicka här! Jag har nog blivit lite kär i Italienska vinthundar :)

Imorgon ska jag börja tidigt som attans! Men så slutar jag till lunch! Sen blir det frissan! Ska bli såååååå skönt!


Önskar er en trevlig tisdag!

Söndagmys...

Ännu ett videoinlägg, då jag var för slö för att sätta mig och skriva. Det är faktiskt rätt bekvämt att sätta sig och bara prata ibland även om det känns lite halvtöntigt :)




Vinter och kallt...

Lilla Norpan frös nästan till is i ansiktet idag när det blev en vintrig eftermiddagspromenad nere vid ån för att samtidigt ta lite kort. Brrrr vad kallt det var ute. Hoppas att snön får ligga kvar till efter jul i alla fall, men nån mindre minusgrad vore inte helt fel! Här kommer lite bilder från vinterpromenaden. (Klicka på de mindre för större format).



   

Idag har jag handlat en julklapp till! Det tar sig :) 3 kvar att handla! 3 har önskat sig bidrag till något speciellt de vill köpa så det är ju lätt fixat. Och födelsedagstårtan beställd till julafton :) Moussetårta passionsfrukt kommer det att bli!

Lugn helg har det blivit, för att kurera mig lite. På onsdag, dagen innan julafton ska jag till Vårdcentralen för att träffa tant doktor och förmodligen ta lite prover. Imorgon ska jag vara barnvakt åt lille H, medans brorsan spelar rinkbandy, då svägerskan är i Uppsala. Sen blir det firande av kusinen hos farbror och faster. Han fyller 19 år! Svårt att tänka sig att han börjar bli så stor! :)

Igår flippade jag ut på en bil som låg i häcken på mig när jag körde hem från jobbet. Satte på varningsblinkers och då backade han något, men blev nog tjurig. För lite senare där jag ALDRIG sett en bil köra om, upp för en backe i kurva mot en akvedukt, DÄR körde han om, trots att det kom bilar. "J-la idiot" slapp ur mig där jag satt i bilen.

Men nu ska jag inte reta upp mig igen utan nu blir det soffmys till nån bra film, lite glögg och senare Robinson! Ha en skön lördag bloggisar! :)




Det blev en till... Snart helg!!!

Det blev en till, men bara för jag inte orkade skriva igår... Denna gången är inte allt gult utan snarare att allt med webbkameran istället blev vitgrått. Så jag ser mer död än levande ut! :) Känns urlarvigt att sitta och prata för sig själv, så vete sjutton om det var en så bra idé det här! :) Men gjort är gjort. 
 
Ha en jätteskön helg!

Lite julfeeling...

Imorse skippade glöggmorgonen på jobbet för att få köra när det var lite ljusare och ta det lugnt i snöovädret. Jag körde i 70 km/h max för inte värt att chansa! Jösses vad det snöar! Det snöade hela kvällen igår, hela natten och hela dagen idag och det snöar nu fortfarande också. Få se om snön ligger kvar till julafton...

Nu börjar jag faktiskt få lite julkänsla! Vi har käkat jullunch på jobbet idag. Det var en liten minibuffé med skinka, Janssons frestelse, köttbullar, ägg, sillsallad, julbröd (både hårt och mjukt) och några grönsaker och senap. Till fick vi julmust eller julöl. Drack julmust, men smakade även julöl och även om jag öltränat ett tag nu så tyckte jag inte julölen var någon höjdare faktiskt. Så den avstår jag till nästa gång!

Mycket att hinna innan julafton. Har alla mina julklappar kvar! Så jag lär tänka efter lite vad jag ska köpa till alla så kör jag allt på samma dag sen, förmodligen den 23 dec som jag brukar, i sista minuten som vanligt. Det har nästan blivit lite av en tradition! ;) Och traditioner ska man ju inte bryta, eller hur? Nej, nån julklapp kan hända blir klar innan om man får brorsan att handla nån som vi ska köpa gemensamt till mamma och pappa. Nåt lär han ju ha att göra nu när han är hemma och är pappaledig! :)

Sen måste jag beställa en tårta till julafton också eftersom släkten kommer hem til mig på julaftonsmorgon eftersom det inte bara är julafton för mig då, utan även min födelsedag. Tvivlar på att jag kommer hinna baka och för att slippa stressa så blir det nog en beställd moussetårta med passionsfrukt.

Snön är här...

Dags för sängen alldeles strax! Har varit på massage på eftermiddagen idag och det var precis vad jag behövde känner jag :) Jösses så skönt det var, men så trött man blir efteråt. Somnade som en liten snusmumrik på soffan när jag väl kom hem. Blev oplanerad övertid idag efter massagen. Fastnade i ett ärende som en kollega har och vi satt och diskuterade tills jag insåg att klockan var 18.30! 19.30 var jag hemma, för när jag kom ut möttes jag av värsta snöovädret! 70 km/h gick bilfärden hem.

Vissa kör på som blåjon oavsett väder och jag förstår inte att de törs! Idioter skulle jag vilja säga! Vissa är inte rädda om sina liv inte. O jag blir skitirriterad när man får någon i häcken som ligger och trycker för de tycker man kör för sakta. Men det struntar jag i. Jag kör hellre sakta efter väglag än inte kommer hem alls. Så även om jag är rallyNorpan annars, så är jag faktiskt försiktig av mig också. Det sitter nog i lite sen förra vintern när jag inte kunde bromsa och höll på att köra rakt in i en lyktstolpe.

Jag tror på något sätt att man blir mer medveten med åren, att man faktiskt inte är odödlig. Nu gäller detta tydligen inte alla, med tanke på hur vissa kör när det är oväder, men på något sätt känner jag själv i alla fall att jag blivit mer medveten om vad som faktiskt kan hända. Eller vad säger ni?

Diskat på kvällen och gjort matlåda för två dagar. Känner mig riktigt nöjd, trots att jag var så trött tidigare på kvällen och somnade ett tag så pallrade jag mig upp till slut. Lilla H hade en otursdag idag. Han stod på örat och fick åka in till akuten! Som tur var gick det bra och han fick snart åka hem efter lite ompyssling av doktorn som lilla H var lite halvskeptisk och blyg för. Brorsan var lite smått olycklig, då idag var hans första pappalediga dag! Den startade verkligen bra.... Men det är sånt som händer! De är ju inte helt stadiga i början utan det händer lite olyckor. Svårt att vara med varenda sekund!


Mysig fredag...

Den här gången blir det ett vanligt hederligt inlägg och ingen videoblogg :)

Igår fredag var jag med svägerskan ut och red!
Kallt som sjutton var det och mörkt så vi red i paddocken! Men var himla skoj. Mysig häst som heter Trigger :) Blev så kär i en annan häst som heter Mulle också! En vit häst med beiga prickar! Så jättego! Ställde mig vid boxen och den böjde ner huvudet och blundade när jag kliade den lite på huvudet. I feb är det dags för mig att börja och rida igen. Har saknat det!

På kvällen käkade vi tacos och kollade på Idolfinalen. Mina favoriter i final för första gången! Men Erik var ändå min favorit och tycker det var helt rätt att han vann. Han passade allra bäst för vinnarlåten!

Lilla H har precis börjat gå nu, i förrgår. Dagen efter han blivit 11 månader! Så nu är det full speed där hemma. Ska vara barnvakt åt honom ikväll när brorsan och Y ska på 30-årsfest. Så kommner nog sova läääääänge imorgon ;) Jag sov iofs länge idag med, 11.30 helt i sträck! Helt otroligt! Men så har jag ju varit sjuk i veckan och jobbat så kanske inte så konstigt ändå...




Videoblogg-test...

Mest för skojs skull så ville jag testa att göra en videoblogg. Så ni behöver inte vara oroliga för att det ska bli en vana :) Valde att göra den när jag var mitt bästa jag också som ni kan höra själva ;) Det gäller att välja sina moments när man är som mest tillpiffad och har legat i soffan några timmar ;) Men blev lite spontant så det får jag bjuda på! Lite tyst ljud och dålig och konstigt bred bild ifrån ena mobilkameran men men.... O fasen vad gult bilden och allt är!!! Gulsot, vad är det?! ;)




Förvirrande dag...

Har varit en halft förvirrande dag på jobbet idag... mycket att göra och blir inte mycket bättre av att känna sig hängig pga. förkylning.

Efter förmiddagsfikat med min vanliga fullkornshavregrynsgröt så har jag ett möte där jag bokat in en tolk då familjen inte pratar svenska. Tolken dyker upp men inte familjen. Gör ett tappert försök och ringa hem till mamman. Ett förvirrat samtal på svenska respektive ett annat språk utspelar sig! Vi förstår nog lika lite båda två. Slänger ur mig en sista desperat fras: "Do you speak English?" Får ett nekande svar och inser då att det är kört. Det är som att vara utländsk i sitt eget land. Jösses vad språk kan ställa till det ibland. Tänk om alla åtminstone kunde engelska. Lyckades till slut få tolken att ringa tillbaka så det löste sig till det bästa ändå.

Lagom till lunch lade jag upp maten, satte mig ner vid bordet framför ena kollegan och skulle just sätta gaffeln i munnen när det plösligt slår mig: Jag har ju inte värmt maten ännu! Så reser mig hastigt upp och ställer in maten i micron på 2 minuter.

När jag kommer hem får jag ett telefonsamtal av en kompis och jag ska precis sätta mig på köksstolen när min kisse kommer springandes och har siktet inställt på samma stol. Vi krockar och hon trillar ner igen och landar på sidan. Hon ser för rolig ut och jag skrattar så jag knappt kan prata. Lilla kisse tillbringar resten av kvällen under täcket i sängen :) Har också haft en rolig stund till "Brothers and sisters", där ena brorsan ska lära sig dansa till sitt bröllop och får hjälp av systerns nya franska pojkvän.

Kolla 3:10 in i klippet :)


Dags att sova om jag ska orka upp imorgon bitti!


Seven pounds...

Jobbade över en timme idag och sen bara försvann kvällen tycker jag! Har hunnit äta lite, lagt mig i soffan för att kolla på film, somnade ifrån filmen en stund, fick backa tillbaka och sen kollat klart på filmen. Filmen jag såg var "Seven pounds" med Will Smith. Köpte den för nån vecka sedan då jag kollat på den några gånger och tyckte den verkade bra. Jag blev inte besviken! O tårarna bara rann på slutet! Ujuj så sorglig den var! Att man alltid ska grina till filmer ;) Will Smith är en fantastisk skådis, något annat kan man inte säga! Här kommer en trailer från filmen:



Fortfarande inte klart på jobbet hur många procent jag kommer att ha efter februari nästa år förutom mina 50% tillsvidare, så blir till att söka fler jobb. Har 100% just nu, men efter februari kan det förmodligen bli så att jag får gå ner i tid som det ser ut just nu. Har nu fått reda på att det blir en tillsvidareanställning i grannförvaltningen, så blir till att söka den också, trots att jag helst skulle vilja vara kvar. Men vad gör man... känns inte som jag har något val. Vill absolut inte gå ner i tid när jag sitter och pendlar! Det är bara att hoppas på att det dyker upp lite andra jobb på hemmafront som jag kan söka. Är trött på att hela tiden gå och oroa mig över att inte ha en full fast tjänst. Sårbart är det för dem också, för det är bara 2 tjänster totalt. Varav en är uppdelad på två personer. Bra? Nä!

Dags att säga godnatt och lägga sig, snörvla vidare med förkylningen och läsa ett tag innan sovdags! Natti natti! :)

Segarlördag...

Idag var pappa och K här på lunch! Bjöd på chili con carne som blev ganska stark, fullkornsbullgur, bröd och egen variant på grekisk sallad med bönor, haricovert, avokado och pumpafrön förutom det vanliga :)

Är dösnuvig på ena sidan och vet inte om jag är allergisk eller om jag håller på och blir förkyld. Jag har ju kissen liggandes precis bredvid mig på natten och hon fäller sina smådun just nu tror jag. Men kan också vara så att jag faktiskt håller på att bli förkyld. Jag nyser och nyser och får snyta mig stup i ett. Iofs så drack jag vin igår och då kan jag bli snuvig dagen efter också. Konstigt va?

Hade svägerskan här på besök med lilla H. Skulle egentligen ha suttit barnvakt, men det blev ändrade planer med middagen för svägerskan så de kom hit båda två istället :) Så trevligt så! Vi snattrade och kollade på Idol. O tänka sig, det blev som jag hoppats, Erik och Calle till final! YES! Tove var inte bra igår alls! Så jag tycker det är rätt personer i final. Erik gjorde ett helt fantastiskt nummer med Iron maidens låt "Run to the hills"! Han är en stjärna! Fy jäklar vad bra han är!!!!



Nu har jag gjort mitt för idag tror jag med ett till jobb sökt också, så blir nog soffläge resten av dagen till Robinson och sen filmen "Seven pounds" med Will Smith. Trevlig lördag!




Vill inte....kan nån muta mig?

Imorgon fredag blir det fredagsmys med lille H :) Mamsen ska på jobbmiddag och pappsen på julmiddag på jobbet och då får faster rycka in. Imorgon är det ju semifinal i Idol också. Ska jag våga på mig en gissning tror jag Calle kommer att åka ut och det blir Towe och Erik i final. Men jag hoppas det blir Calle och Erik istället om en annan får välja. Erik är bäst, men Calle kommer inte långt därefter. Towe behöver bli torr bakom öronen. Hon ser ut som hon ska slå knut på sig själv när juryn ska säga nåt. Trutar med munnen och gör sig så liten och puttenuttig.

Ikväll är det operation storstädning! O finns det nåt tristare när man är som mest trött och bara vill lägga sig på soffan och sova. Man bara känner: "VILL INTE!" Ungefär som "Håkanbråkan" i Sunes jul som inte heller vill städa! Men pappa Rudolf lyckas inte särskilt bra med Håkan, kolla här:



I andra situationer har man känt sig som Rudolf, som när min ex-sambo spelade tv-spel istället för att städa. Jag skulle diska och han skulle dammsuga innan vi skulle få främmande. O började han nån gång då? Nä, man fick tjata (som man alltid gör som tjej när man frågar nåt flera gånger). "Ska du inte börja nu då?" "Jo, snart" får man tillbaka. Jaha, och snart plingar det på dörren och in kommer gästerna, utan någon dammsugning.



Norpan på grillning en hel eftermiddag....

Ledig imorgon och på eftermiddagen smäller det! Jag sa att jag ALDRIG skulle göra om en sån typ av intervju eller urvalsgrej, men så är jag där igen. En chans till blir det ändå! Hela eftermiddagen ska jag hålla på och grillas på olika sätt både i gruppgrejor och enskilt. Och lite att plugga på innan är det också. Det tycker jag sådär om får jag lov att säga. Men vad gör man inte för ett jobb i hemstan...

Här är en INTE så lyckad grillning...:)



Imorse vaknade jag med illamående, ont i huvudet och tänkte att jag åker in något senare än vanligt. Till 9 eller så. Men när jag klivit upp och duschat kände jag mig inte helt okej. Tog tempen och japp, 38 graders feber. Ringde jobbet och sa att jag skulle stanna hemma på åtminstone förmiddagen. Proppade i mig 2 alvedon och gick och lade mig igen. Vid uppstigning, febern under gränsen och utan illamående så det blev iväg till jobbet och sen i med 2 alvedon till. Skulle på möte på eftermiddagen med visning av ett eventuellt nytt system och jag är systemansvarig, så hade inte varit så bra att missa det. Mindre bra jag vet att hålla på så. Bara dumdristigt faktiskt för att vara ärlig och nog hade jag feber igen nu på kvällen. Men en dag kvar efter imorgon och sen helg! Jihooooo! :)