Beroende...

Idag tänkte jag avslöja något för er om mig själv. Jag är beroende! Försöker tänka tillbaka när jag egentligen blev beroende, läppbalsamberoende. Jag kan inte ens komma ihåg det, så länge sen är det. Det började i lagom doser, med lite godluktande varianter i olika färger från Nektar (affären som inte testar sina produkter på djur), vanlig lypsyl, vaselin. Hade också en variant ett tag som man blir alldeles vit om läpparna av, vilket man tyckte var lite tufft. Det blev nästan lite mode att vara vit om läpparna.

Numera är det bara Försvarets hudsalva som gäller. Kan inte ha nåt annat! O måste smörja in så fort jag börjar bli lite torr om läpparna. Blir nästan som ett tvång (OCD light?). Gör jag det inte så börjar jag snart slicka på läpparna och då blir man ju alldeles förstörd om läpparna. Blir nästan galen till slut, att jag bara MÅSTE dutta på med nytt. Har hänt några gånger då jag glömt bort att ta med mig Förvarets upp till nåt möte och då passat på att smita ner i pausen för att hämta. Beroende? Yes indeed!

En gång när jag fortfarande jobbade på ett Växthus som florist hade jag lyckats glömma mitt lypsyl hemma. Det är många år sedan, kanske 1993, 1994 nåt sånt. Nån gång tidigare när jag glömt så fick jag be mamma åka ut med det. Men denna gången var det ingen hemma och jag var helt utelämnad till mitt öde. Inget läppbalsam på flera timmar! Jäklar! Hur skulle det gå!? Till slut blev det nästan det enda jag tänkte på hur torrt det kändes om läpparna och att jag gick och slickade på läpparna. Till slut var jag nästan helt desperat. Gick in på toaletten på jobbet och letade om det inte skulle finnas nåt. Till slut i ren panik drog jag på lite handkräm :) Kan man bli mer desperat än så??? ;) Don´t try this at home!!!! Det var inte någon ultimat lösning. För hur bra kan det bli med handkräm på läpparna.... Men man tager vad man haver o ibland har nöden inte någon lag :) Ja, jag vet att det är ett lite halvsjukt :) Det är det sista jag gör innan jag går och lägger mig, för annars kan jag inte sova.

Bra låt: James Morrison och Nelly Furtado - "Broken wings"


Dagens råd: Börja inte använda läppbalsam om ni inte redan börjat! Det kan få förödrande konsekvenser ;)

Kommentarer
Postat av: Elin

hahahaha jag e likadan..

2009-02-05 @ 10:01:18
Postat av: Norpan

Elin: Jäklar, så du har åkt dit du med! Vi får snart börja gå på avvärjning ;) Boot camp! :)

Postat av: Mika

Du är rolig du! Själv kör jag läppstift dagligen men mer sansat. Har precis en knäpp lypsylhistoria faktisk. Fick ett gratis reklamlypsyl av barnmorskan nån gång - nu när jag var sjuk hade jag torra läppar och började använda det. Blev bara torrare och torrare och jag strök på mer och mer...Ingen bättring. Var sen på Apoteket och handlade lite och köpte då deras lypsyl efter två strykningar var jag bättre och nu helt bra efter att ha använt deras. Vad sjutton var det i den andra skiten? Kan tilläggas att det blev soptunnan! Inte alltid man får vara PLUS- SVerker men ibland så.



Kram

Mika

2009-02-05 @ 10:54:13
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Norpan

Mika: Hihi, hemsk historia det där!! Tur det inte var jag, då hade det väl blivit dubbel använding av försvarets på läpparna sen ;) För det är absolut det bästa mot torra läppar! Du gjorde helt rätt i som slängde det där skräpet!!! Isch, lura på en såna dumheter. rena mardrömmen för en läppbalsamberoende. Tur du fick nåt ordenligt sen! O snart kan du väl återgå till det mer sansade (eller är det lite förnekande jag anar där ;)) läppstiftanvändandet istället. Kram på dig!

2009-02-05 @ 11:26:16
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Ida

Hej raring! Hoppas du mår bra. Jag har varit helt kass på att läsa och uppdatera mej nu..



Känner igen mej i det där beroendet, haha ;) Det är HEMSKT att glömma såna saker hemma. Ibland när jag jobbar och har träningsväskan istället för min vanliga så finns det ju ingen lypsyl, christ! Jag river nästan sönder läpparna :S Numera har jag försökt fördela dom mellan mina olika väskor och jackor :P Så kallat "säkerhetsbeteenden", hehe :P



Kram på dej!

2009-02-05 @ 17:03:02
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Norpan

Ida: Hej! Har undrat var du blivit av. Har ju inte synts till nåt på din blogg heller... Hoppas allt är bra med dig i alla fall och att du bara tagit en liten paus!

Haha, så brukar jag också göra. Ha fördelat i flera väskor, även om jag inte har försvarets i alla fall så duger de i alla fall i brist på annat. Nödbalsam liksom ;) Tänk att det finns fler som jag :)

Kram kram!

2009-02-05 @ 21:00:00
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Gissan

Här är en beroende till..;)

Får kanske börja en AA för Lypsylmissbrukare.. "Hej jag heter Gissan och är Lypsyloholist"...haha

Har en i varje skrymsle och vrå... ja, jag hör själv...det ÄR ett beroende...

Ha en go helg.

Gissan

2009-02-06 @ 23:44:37
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Gissan

Glömde säga... jag har lagt till dig i det jag kollar regelbundet..hoppas det är ok.. gillar det jag sett hittills och kollar gärna mer.

Kramiz Gissan

2009-02-06 @ 23:48:01
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Lejonhjarta

Haha... första steget är väl att erkänna för sig själv att man är beroende. Ja, kanske blir det ett 12-stegs program för dig/er nu då? S Fast, vissa beroenden är nog helt ok att ha.



Själv så har jag lyckats hålla mig undan. Tycker dessutom att det bästa sättet att stryka på läppbalsam på läpparna är via någon annans läppar =) (hm... önskar att jag blev beroende)

2009-02-07 @ 04:49:29
URL: http://blogg.lejonhjarta.se
Postat av: Norpan

Gissan: Haha, trevligt med fler som är beroende så jag inte behöver känns mig så ensam. Kanske kan gå på AL - Anonyma Läppbalsamolister alla tillsammans ;) Börjar en erkänna kommer det oftast fler hihi.



Kul att du tycker om min blogg. Självklart är det okej att du lägger till den. Bara roligt! Kram på dig! O ha en göttig helg du med! :)



Lejonhjarta: Jepp, blir nog ett tolvstegsprogram för min del. Det börjar ta över mitt liv helt ;)

Klart finns ju andra sätt att få läppbalsam på läpparna också, men borde inte det räknas som ett medberoende måntro til alla som är beroende.. ;) Men tjejerna lär säkert inte misstycka :) Undrar om det finns några killar som är helt beroende?...

2009-02-07 @ 10:07:33
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Dandarache

Jag är beroende av choklad - det går lika bra att missbruka det, men det brukar kännas/synas på magen efteråt. Igår var jag på en kurs och då fanns den där - fransk chokladtårta!!! Jag blev tvungen att decimera den stackars tårtan två gånger och toppade med en brownie på slutet.

2009-02-07 @ 14:56:58
URL: http://dandarache.blogspot.com
Postat av: Norpan

Dandarache: Jaha, ja här kommer det minsann fram andra beroenden också ;) Men kan väl erkänna att choklad är jag själv rätt svag för :) Har ätit fransk chokladtårta idag på brorsans födelsedag! Men ingen brownie efter i alla fall, där vann du ;)

2009-02-07 @ 18:04:37
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Gissan

Det finns faktiskt killar som är beroende.. Min man är! Fast det kan ju iofs vara ett sympatiberoende..hm..får kolla det... så har inte jag något så har ju han... men han snor av mina som jag har utplacerade... fusk...

:)))

2009-02-07 @ 22:20:21
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Gissan: En beroende man i alla fall! :) Har han erkännt det själv? ;) Finns säkert fler också kan jag tro... Men vad fuskigt att inte köpa sina egna! :)

2009-02-08 @ 10:49:12
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback