Flodhästen Jessica...

Måndag igen och så svårt att komma upp på morgonen, särskilt eftersom jag måste stiga upp tidigare än jag skulle behöva göra om jag jobbade i stan. Börjar känna mer och mer att det skulle vara skönt att få jobb på lite närmre håll och särskilt med tanke på att mitt förtroende för en viss chef har åkt ner på noll sen händelsen på jobbet. Men inte finns det just nåt att söka heller, så får glatt sätta mig i bilen eller på tåget och åka de 5 milen.

Igår hade jag en riktig slödag. Tvättade i och för sig på eftermiddagen och var iväg och köpte mig ett par vinterridskor (med tanke på det vintriga vädret vi plötsligt fått...), så lite nytta gjorde jag i alla fall igår. Kvällen tillbringades med en godispåse framför tv:n, telefon och lite datorn med en kisse i knät.

Idag är det dags för första ridpasset för den här terminen. Ridning i ordentligt med snö! Kanske försvinner under snön med hästen ;) Islänningar är ju inte så höga... Mysigt ska det bli, men ack så kallt om det inte blir bättre under dagen. 8 minusgrader är det idag. Risken är väl att det ändå fryser till på kvällen igen. Har inte skaffat några vinterridtermobyxor, men ska det fortsätta så här lär jag nog göra det om jag inte ska frysa häcken av mig.... Idag får jag nöja mig med långkalsingar under ridbyxorna få se hur det går. Kommer inte frysa om fötterna i alla fall :)

   
Här kommer ett litet gulligt klipp om en flodhäst som heter Jessica,
som hittades på en sandbank på familjens farm när hon bara var en liten flodhästbebis och vägde under 20 kilo. Floden hade svämmat över och separerade Jessica från mamman så hon blev föräldralös. Jessica är förmodligen världens enda tama flodhäst. Hon bor hos familjen Joubert i Sydafrika och går fritt både utanför huset och inne i huset. Varje kväll får hon massage av matte som är massageterapeut och somnar sedan på verandan :) Vill ni läsa mer om Jessica kan ni göra det
HÄR.



Trevlig måndag på er! Kram

Kommentarer
Postat av: Ida

Uscha, det är jobbigt att pendla.. Jag är glad att jag bor i samma stad som jag jobbar. Det tar mej en kvart med bilen, perfekt!



Coolt med flodhästen, dom kan ju vara riktigt aggressiva! Om du inte sett "christian the lion" på youtube så måste du se den, herreeeegud så fin film ;)



Hoppas ridningen gick bra :)



Kram!

Postat av: Gissan

Jag tror jag såg flodhästen i ett tv-program för ett tag sen. Fantastiskt!

Har missat vad som hänt på ditt jobb...Sånt e inget kul. Man är ju mer på jobbet än hemma.. känns det som i alla fall.. där vill man ju trivas. Jag kör också 4,5 mil enkel resa till mitt jobb... Suck säger jag åxå..

Ha en go kväll.

Kram Gissan

2009-02-09 @ 20:01:25
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Ida: Ja en kvart låter helt underbart! Om jag ändå hade det till jobbet istället!!! :) Ja, visst var det en mysig flodis, så snäll! Det är ju annars världens mest farligaste djur! Kommer man ivägen på deras vattenväg då lever man inte länge till... Har sett något litet klipp om Christian the lion, men måste nog ta och kolla på hela klippet. Såg när de återförenades med honom på slutet. Då var det som man fällde några tårar :)



Ja, ridturen ja. Som du kanske sett på FB så är jag helt lyrisk efter min tur! Så jäkla underbar!!! Måste nog skriva ett särskilt inlägg om det. Kram kram



Gissan: Ja, tror de visat om Jessica på Animal planet. :) Helt otroligt att en flodhäst kan bli så tam och så husdjurig:) Usch, har du också så långt till jobbet. Det är verkligen jättetrist! Man blir så trött av att sitta och pendla och dagarna försvinner i ett nafs! Och svårt är det att komma i säng i tid just för man ska hinna så mycket när man väl kommer hem. Hoppas du fick en go kväll du med! Kram

2009-02-09 @ 22:25:00
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Norpan

Gissan: Glömde skriva att jag berättat tidigare vad som hänt på jobbet i tidigare inlägg, men inte så mycket att skriva om längre då läget är som det är. Men visst är det trist när det strular! Kram

2009-02-09 @ 23:10:51
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback