Fröken Norpan kommer körandes...

...och ser den låååånga kön som är just i den filen som jag ska lägga mig i eftersom jag ska svänga vänster för att sen komma ner på motorvägen. Jag bestämmer mig för att istället lägga mig i höger fil och svänga andra hållet för att sen vända lite längre ner och undkomma den långa kön. Visst, det går fint så långt. När jag sen kommer körandes förbi långa kön och kör över  bron som går över motorvägen ska jag börja bromsa för att sen stanna till där nere för att sedan korsa motsvarande sida och köra ut på motorvägen. Det är bara det, att hur jag än bromsar så glider jag bara. Snön är så ihoptryckt efter att alla bilar har bromsat på samma sträcka, så blivit som en isgata. O i ren panik bromsar man ju allt man har, vilket inte hjälper särskilt mycket.

Jag ser hur jag närmar  mig en stolpe, vilken jag inser att jag kommer att brassa in i om jag inte gör nåt. Tar ett snabbt beslut och svänger över vägen, trots att det kommer bilar. Inser ändå att jag borde hinna. Men i den farten jag har får jag förstås sladd och är på god väg att missa påfarten och istället hamna upp på kanten och i en vall. Något uppstressad får jag till en parering och sladdar till åt andra hållet innan jag får ordning på bilen och kan åka vidare ut mot motorvägen!

Blev lite smått skraj o något svettig kan jag erkänna :) Men gick ju fint som tur var. En stor Volvo S60 är inte lätt att få ordning på om man väl får sladd. De andra bilarna höll väl andan för hur det skulle gå :) Det gjorde jag själv i alla fall. Började andas igen först när jag kommit ut på motorvägen! Ja, jag kanske skulle blivit beteendevetare/rallyförare istället för beteendevetare/LSS-handläggare... (Bild lånad från mondiablo.se)


Kommentarer
Postat av: Ida

Haha, jag satt och höll andan jag med!! Herregud, människa. Det hade kunnat sluta riktigt illa.. :S Det är ju jätteskoj att sladda när man väljer det, men när man inte har koll är det aaasläskigt!



TUR att det gick så bra. Jag skulle också gärna bli rallyförare btw, vi kanske ska slå våra kloka huvuden ihop ;D



Kram på dej

Postat av: Norpan

Ida: Ja, självvalt är det ju jättekul! Jag körde lite småralligt när jag var ute på landet på helt snöklädd väg i skogen i måndags när jag körde hem från ridningen, men där var det ju trafikfritt. Gårdagen historia var inte alls lika rolig.



Haha, ja det får vi köra. Kanske ska starta upp en rallyklubb :) Vi är ju redan med i "Vi som inte fått körkorten från ett cornflakespaket"... Därifrån till att bli rallförare kan ju inte steget vara särskilt långt... ;) Kram

2009-02-11 @ 23:43:36
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Du glömde biltjuv... ;)



Skönt att det gick bra...

2009-02-12 @ 00:30:31
URL: http://www.egobloggen.se
Postat av: Pillan

Jag har tänkt på dej idag och din bilåkning. Det är så lätt att det händer något även om man är säker på sig själv så finns det massor av blådårar på våra vägar. Tur att allt gick bra.....kanske du skulle spara ihop till ett rallyförarkort? haha

Kram

2009-02-12 @ 02:05:21
URL: http://tigerliljan.bloggproffs.se
Postat av: Gissan

Oj, tur det gick bra! Jag gillar åxå o ralla till det lite, men har iom framhjulsdrivet legat av mig en hel del.

Men kul e det!

I stället är jag en värsting på Gocart... :))

Ha en skön kväll.

Kram Gissan

2009-02-12 @ 21:01:37
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Fredrik: Nä, någon biltjuv såg jag inte till...

Ja, det var en lättnad när jag kom rätt igen!



Pillan: Ja, håller med dig! Tycker man får se exempel på det hela tiden. O folk som ska envisas med att köra om för att bara hamna precis framför en. Folk kör i otroligt höga hastigheter trots att det är halt! Man fattar inte hur de tänker. FÖrutom det ligger de precis i baken och kör ut mitt framför näsan på en! Ja, ett rallyförar kort kanske inte vore så dumt ändå. Man kan ju faktiskt vara beteendevetare/LSS-handläggare/rallyförare... Kram



Gissan: Ja, man får vara lycklig för det :) En liten skräckupplevelse har väl ingen dött av... ;) Ibland verkar det som att man ska känna att man lever... Har inte testat Gocart, men crosscart är jäkligt skoj :) Visst är det skoj med rally! Ha en skön kväll du med! Kram

2009-02-12 @ 22:22:50
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Daniel

Jisses ja, vad du får vara med om i trafiken!



Bra att du e oskadd! Å andra sidan låter det ju lite pinsamt sagt spännande, Ska vi ta en rundtura?

2009-02-13 @ 01:07:54
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Sandra

oj vilken tur att du fick till det!!!

Sånt kan bli otäckt ju!!



Ha en mysig helg nu! KRAM

2009-02-13 @ 15:14:51
URL: http://gudis.blogg.se/
Postat av: Norpan

Daniel: Jepp, kan inte vara nyttigt att skrämma upp sig själv så :) Men visst lite rally på lite mindre bilfria vägar är aldrig fel!

Sure thing. Törs du ta en tur med RallyNorpan då? ;)



Sandra: Ja ibland ska man ha lite tur också :) Ha en mysig helg du med! Såg att det skulle festas lite :) KRAM

2009-02-13 @ 22:54:47
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback