Livet är underbart.... ;)

I söndags när jag skulle äta en ostsmörgås reagerade jag lite på att jag tyckte att osten var lite ljummen, men lade inte ner nån mer tanke på det. Sen på kvällen när jag skulle äta yogurt med müsli och tog min första tugga höll jag på att spotta rakt ut nästan. Yogurten var alldeles varm. Tänk er varm yogurt med müsli....mmmmm yummmie! Nej, inte så värst. Då anande jag ugglor i mossen. Gick bort till kylskåpet och kikade in och kände med handen. Varmt! Jaha, så var det med det. Bara att slänga maten som måste stå kallt.

Testade att skruva ner för att testa om det skulle bli kallare i kylskåpet. Jojo, det blev det faktiskt. Tänkte att jag har kanske bara kommit åt på nåt sätt, även om det i princip är helt omöjligt. Kylskåpet var fortfarande kallt dagen efter så jag tänkte att det funkar väl då. Köpte ny ost, yogurt och lite smått igen. Inte för mycket utifall att det skulle bestämma sig för att bli varmt igen. Men det funkade på måndagen och tisdagen och onsdagen tills på kvällen när jag skulle in i kylen och ställa in lite mer saker jag handlat. Varmt igen!!!! Och bara att slänga grejorna som var där i igen. De nya sakerna ställde jag i en frysväska på balkongen.

Imorse var yogurten iiiiiiskall verkligen efter att ha stått på balkongen! Kylen som jag dragit ner på kallaste var också kallt. Men som det verkar tar det ju 3 dar innan det brakar samman igen så. Till råga på allt försov jag mig också. Jag hade ställt mobilen på 5.15 och kollat noga att larmet var på. Sen vaknade jag imorse och tittade mot fönstret, ljust ute hmmmmm....Kollade oroligt på klockan.... 8.30!!!!! Jäklarns!!!!! Var ju bara att ringa A på jobbet och tala om som det var och att jag skulle speeda på och komma så fort jag kunde. Som tur var hade jag inget inbokat förrän på eftermiddagen. A bara skrattade och sa, ta´t lugnt! Stressa inte! Du fick ju sova ut ordentligt i alla fall skojade hon :) När jag undersökte mobilen varför den inte satt igång såg jag att den bestämt sig för att bara sätta igång på tisdagar. Hur sjutton kan det ha hänt??? Har inte varit inne där och ändrat nåt. Jaja, nu kollar jag det också VÄÄÄÄÄLDIGT noga i alla fall. Imorse ställde jag både min privata och jobbmobil för säkerhets skull.

När jag kom till jobbet så ringde jag fastighetsskötaren och talade om att kylskåpet pajat. Jag skulle då testa att dra ur sladden för att nollställa det först. För ibland får termostaten nåt knäpp. Annars skulle jag mäta kylskåpet så skulle de komma med ett nytt på direkten. När jag kom hem försökte jag dra ut den jäkeln. Sitter som berget. Även om jag styrketränar så hjälpte inte det särskilt mycket i det här läget tyvärr. Fick ringa brorsan som ska komma över. Vad trodde killen, att jag var värsta Hulken eller? Just nu är det också 3,2 minusgrader och verkar vara på väg neråt, så kan ju räkna med att mina matvaror på balkongen fryser om de inte redan gjort det. Livet är underbart!!!!


Förklaring, shopping och kramstund med lille H..

För att förklara lite närmre så har jag pratat med facket redan. Det gjorde jag innan jag pratade med min chef igen igår. Facket har sagt att hela förfarandet med det hela räcker för att stämma företaget och få skadestånd pga. att det är så solklart dels med kontraktet, men också pga. att chefen aldrig förhandlade med facket om ändrade tjänster från början heller. Men skulle jag välja att strida och låta facket gå in, då kommer jag inte få förlängt med den halvan av min tjänst som är vik (50%) utan kommer då bara ha en 50% fast tjänst kvar, vilket jag inte kan leva på när jag pendlar, så då vet hon ju att jag kommer att sluta och under tiden kommer jag få ett helvete på jobbet. O hur kul är det att få den delen av tjänsten jag skulle haft under såna premisser. Hur väl mottagen kommer jag att vara då på jobbet överhuvud taget. Arbetsmiljön kommer att bli outhärdlig och därav orkar jag inte gå igenom det. Jag behöver mitt jobb. Hade det varit så att jag hade ett annat jobb jag kunnat gå till, då hade jag inte tvekat ens! Jag är inte en sån som ger mig i första taget normalt sätt utan kämpar för det jag tycker är rätt. Men hur jag än gärna skulle vilja, kan jag inte i det här läget. Det är för jäkligt! Men ska ändå prata med facket igen för att höra deras åsikt.

Anledningen till att hon lät min kollega få min tjänst jag var lovad när hon ångrade sig trots skrivet kontrakt är att skulle vi gjort som det var sagt och bestämt då hade det varit 2 kombinationstjänster och en hel tjänst på vår avdelning. Kombinationstjänster med 2 helt skilda arbetsuppgifter är egentligen aldrig det ultimata. Nu blir det bara en kombinationstjänst och 2 hela tjänster för jag får naturligtvis inte gå ner i tid, men jag kommer att ha heltid med den tjänst jag redan hade. Rätt rörigt och komplicerat jag vet! Men det rätta hade ändå varit att göra som vi kommit överens om för det är inte så att verksamheten går under pga detta. Annars hade det aldrig föreslagits från början. Hade ett kontrakt på ett halvår så då hade hon ju så fall med rätt kunnat ändra det hela då i så fall. O framför allt borde min kollega inte ändrat sig igen utan fått stå sitt kast. Hon har haft hur lång tid som helst på sig att bestämma sig, men istället föreslog hon mig på den för hon helst ville behålla de två andra tjänsterna och sen när allt är klart, då ändrar hon sig. Jag kommer få så svårt att förhålla mig till henne, för som det känns just nu vill jag inte ens se henne. 

Var skönt att vara hemma och jobba idag i alla fall, sen var jag över till brorsan och Y på lunch och kramade lilla H. Det ger en mycket! Sen har jag varit på shoppingtur med mamma på kvällen. Blev 2 tunikor, en kort kjol (jag som aldrig brukar ha kjol nästan :)) och en topp. Är mycket nöjd! :) Finns inget som kan få en på bättre humör än shopping och krama lilla H. Men känns inte ett dugg kul att gå till jobbet imorgon igen tyvärr. Ska kolla på annat också, för såna här bergodalbanor orkar man inte med i längden.

Tack för era kommentarer och styrkekramar!

Rävsax...

Hade samtal med min chef och försökte först komma ifrån att det betydde nåt att det stod i kontraktet att jag hade rätt till den andra nya delen i min tjänst, sen fick jag veta att hon tänkte inte göra det rätta, dvs gå efter kontraktet utan bryter det. Skulle jag välja att processa och gå vidare förstod jag underförstått att jag inte kommer att få det roligt. Så jag sitter i en rävsax. Jag kan välja att blanda in facket, men gräver då min egen grav, eller att godta och finna mig i det och må pyton och bli blåst på min utvecklingsmöjlighet. Vad skulle ni välja?

Jag sa vad jag tyckte och är inte glad på min kollega som ställt till det så här för mig genom att hon helt plötsligt ville ha den andra tjänsten som redan var bestämt att jag skulle få och som hon inte ville ha. Har inte sagt ett ord till min kollega idag. Min andra kollega ville att vi skulle prata om det på tordag för att reda ut allting mellan henne och mig, även om hon stod på min sida. Men jag vet inte om jag har något att säga henne i nuläget. För så gör man inte. Hon hade märkt att jag var besviken på henne och ja självklart! Handlar man på ett sånt fult sätt så får man ta konsekvensen av det. Jag kommer aldrig ursäkta henne för det hon gjorde så är det bara. Mitt förstroende för vissa personer har dalat kan jag säga. Jag är ändå glad för mina två kollegor som stöttade, pratade med mig och frågade hur jag mådde idag när jag var ledsen och besviken. Det är mycket värt! Det kommer ta ett tag innan jag får tillbaka arbetsglädjen efter att ha fått mattan bortdragen under fötterna.  Få se vad mitt nästa steg blir. Men man kan se att inte ens skrivna papper betyder nåt längre. Känns lumpet att ha rätten på min sida och facket, för det är ett solklart fall, men samtidigt ha bakbundna händer.

Imorgon ska jag jobba hemma för att få landa lite.

En riktig skitdag!

Min dag slutade med att min arbetsglädje totalt försvann och jag lade ner arbetet efter fikat, tog ut flex och åkte hem istället. Insåg att jag inte skulle få något mer gjort den dagen. Orkar inte gå in på detaljer och inte så bra att skriva detaljer här heller. Men saker och ting ska väl skötas enligt spelreglerna. Imorgon ska jag försöka få till ett möte med chefen igen för att diskutera och föra fram mina åsikter. Är lika besviken på en kollega som ändrar sig och håller på hela tiden och som gjorde att det blev som det blev.  Hon ville frångå sin ena av tre tjänster för att bara ha två och föreslog då mig på den tjänsten istället, dvs. som kurator. Hon hade chansen innan jul, men avstod. Då får man väl stå sitt kast....? Men nej, nu helt plötsligt vill hon ha den när jag redan förberett mig både mentalt och börjat läsa in saker. Fy så arg och besviken jag är. Tänk om det kunde får vara lite lugnt och fridfullt någon gång.... Mår blääää! Får se hur detta kommer att sluta,  vi skrev ju ett kontrakt.

Tjejmiddag med förrätt i mörker...

Redan söndag! Tycker helgen har gått så snabbt! I fredags var det tänkt jag skulle städa på kvällen innan Let´s dance, men blev istället överbjuden till brorsan, Y och lille H. O det är ju trevligare att mysa med Hugo i famnen än att städa :)

Lördag förmiddag åkte vi till mamma i grannstan och hälsade på allihopa, även mormor var med. Första visiten för lille H hos farmor. God mat blev det! Kronärtkockssoppa till förrätt och sen Yankeelax som är en av mina favoriter, med örtagårdssås till. Mmmmmm! Till efterrätt blev det Glass med jordgubbar och physalis. Till vänster kan ni se lillsnuttisen H´s söta lilla fossing :)

På kvällen var jag på tjejmiddag med en särskild touch. Vi åt nämnligen förrätten i garaget i kolmörker. När vi kom ut i garaget var tallriken övertäckt med en servett. Vi hade hällt upp det vi skulle dricka i glasen och satt oss till bords. A som var värdinna släckte sen lamporna och gick även hon till bords. Vi hade inga bestick utan åt med händerna, så några kladdiga såser var det inte. Kan lova er att maten smakar helt annorlunda när man inte ser den o vet vad man äter. I vissa fall kan det t.o.m vara svårt att säga vad det är man äter.

Det var rökta räkor, kräftstjärtar, lufttorkad skinka, oliv svart och grön, sötpotatis, rotfrukter (som palsternacka, rotselleri t.ex.), nåt brödaktigt som är som små skålar (kommer inte ihåg vad det heter) i var det skagenröra i ena och gubbröra i den andra, nån specialvariant av kalkon, physalis, vindruva, tomat osv. Kul upplevelse och kan rekommenderas om ni vill göra nåt annorlunda nån gång :) Efter vi också käkat varmrätten kyckling inrullade i baconskivor och ungsrotfukter, så spelade vi 80-tals TP. Avslutade med efterrätt, äppelpaj med äkta vaniljglass.

Idag, söndag blev det låååång sovmorgon och nu är det dags för lite mat och sen städning och kanske nån film :)
Ha en trevlig söndag!

Ibland känner jag mig frustrerad...

Ibland kan vi i mitt arbete se att det fungerar bra i skolan med barnen/ungdomarna vi möter, men att det inte fungerar alls i hemmet. Många utav barnen och ungdomarna med t.ex. autism/asperger, utvecklingsstörning är i behov av struktur, inom klara och tydliga ramar, regler, kontinuitet, förberedelse på vad som ska hända, lugn miljö med inte för mycket intryck, annars blir det ett kaos för dem. I skolan finns detta, men ibland inte i hemmet.

Det finns föräldrar som inte klarar detta, eller förstår deras funktionshinder och då krockar det rejält. Det kan också handla om föräldar som utöver det funktionshindrade barnet har tre/fyra barn till och ibland finns det även plastsyskon, halvsyskon eller både och med i bilden (gissa hur det blir). Det kan också ibland vara så att föräldern eller föräldrarna är funktionshindrade själva.

När det funktionshindrade barnet är lite yngre kanske föräldarna fortfarande kan hantera barnet, men när barnet blir en ungdom, en tonåring är det inte alltid lika enkelt. Det kan bli en farlig situation hemma. T.ex. barn som misshandlar sina föräldrar, både verbalt och fysiskt. Det kan handla om barn som mår dåligt, blir deprimerade och utåtagerande.

Ibland kan jag känna mig oerhört frustrerad i mitt arbete.


Det är inte lätt att gå upp ur sängen på morgonen när man har en sån här liten gosing liggandes i sängen bredvid sig! Hon ligger alltid uppe vid huvudkudden :) Nu är det dags för sängen om jag ska orka upp imorgon. Natti natt!

One of my favorites...

Till slut fick jag min tranbärsjuice och annat jag behövde hemma. Kom iväg strax efter kl. 19 :) Men fick en överraskning när jag skulle ha ost på smörgåsen för ett tag sedan. Hittade inte osthyveln! Då slog det mig plötsligt att jag tagit med den till jobbet förra veckan! Oh no! Vi har naturligtvis en osthyvel där, men på vån 4 och inte nere vid oss. Och nu är den alltså kvar där. Så min ost får nog vänta tills imorgon när jag är på jobbet igen, för att få loss en ostskiva utan osthyvel är rätt knivigt :) Eller har ni nåt tips? :)

Är med andra ord hemma idag också, men är på bättringsvägen så imorgon är det dags att gå tillbaka till jobbet igen.

Här kommer en av mina vackraste favoritlåtar! Bryan Adams "Brothers under the sun" från soundtracket "Spirit - Stallion of the Cimarron". En låt skriven av honom själv. Att Bryan är min absoluta favorit genom tiderna har kanske ingen missat. Tycker han är en helt otrolig låtskrivare, artist och numera också en otrolig fotograf. Har varit och lyssnat på honom live när han var i Sthlm 1994 och han är om möjligt ännu bättre live. Han är en utav de artisterna som verkligen kan sjunga utan att ha playback och andra trix för att det ska låta bra.Att handla...ett projekt bara det!

Tänk hela den här dagen har jag tänkt att jag ska gå och handla. Jag gick som sagt upp vid 6.20 imorse för att maila till jobbet. Egentligen trodde jag att klockan var 7.20 efter att ha kollat på nummervisaren vid sängen. Hur jag kunnat tro det? Jo, för den visade nämnligen 7.20 då jag inte ställt om den sen det blev vintertid.... Vilket jag såklart hade glömt imorse, bra va? Och nu känns ju inte riktigt som någon idé, nu när det snart slår om till sommartid...

Så skyndar mig upp från soffan, hmm som jag sovit på hela natten för jag slocknade där till tv:n. Varför går jag aldrig och lägger mig direkt när jag känner att jag är trött? Jo för att jag inte orkade. När jag fått igång datorn ser jag att klockan är 6.20 eller kanske 6.22 vid det här laget. Så tänker först. Ska jag gå och lägga mig en timme till? Nääää, lika bra att skicka iväg mina mail och blir sen sittandes vid FB (Facebook) ett tag med en kompis som är vaken och igång från sitt håll. Tänk att man kan vara så lättroad av FB.... Man kan bli sittandes i timmar där om man har otur....eller tur beroende på hur man ser det. (De som kom på FB måste tjäna hur mycket pengar som helst!)

Redan då var min tanke att jag skulle gå och handla tranbärsjuice bla. (Har nämnligen fått urinvägsinfektion. Jättekul! Känns bara som att kissa ut 1000 nålar ungefär. Man skulle behöva gå och kissa stup i kvarten, men kan lova att man undviker det in i det längsta!!!!) Jag skulle bara sova ett tag först, nån timme eller så i SÄNGEN. Men istället fastnar jag i telefon med en kompis som också först kom i farten på FB.

När vi slutat prata kommer jag äntligen så långt att jag går in i duschen och faktiskt sedan klätt på mig och till råga på allt, dessutom käkat frukost. Vad är klockan nu? Hmmmm 14.00. Fortfarande inte varit och handlat. Sen fastnade jag framför datorn igen för att svara på mail och en massa annat och har nu insett att min tvättid startat klockan 16. Fortfarande inte handlat. Så nu ska jag ner med tvätten och sen jäklar ska jag HANDLA!!!! Maten handlar inte sig själv om man säger så. Blev alldeles utmattad bara av att skriva om mitt projekt "handla". Kanske bara ska vila en stund först.... ;)

Andra dagen hemma...

Ett litet inlägg från sjuklingen. (Bild lånad från flickr.com)
Vad ska jag göra idag då?

- Räkna stegen ut från vardagsrummet och in till köket när jag ska ta en macka?
- Räkna stegen från köket och in till vardagsrummet för att gå och lägga mig på soffan igen eller slå på stort och tom. sätta mig i fåtöljen?
- Se nästa avsnitt av Melrose place, Glamour, Våra bästa år, One tree hill, Hem till gården o annat som kan tänkas gå på tv på en vardag?
- Se en film?
- Läsa en bok?
- Borsta kissen?

Hmmmm alla dessa val! Blir nog lite av varje. Stegräkningen blir nog bara om jag har riktigt tråkigt :) Men först ska jag nog gå och lägga mig och sova ett slag. Har nu varit uppe sen 6.20 för att maila alla jag behövde och uppdatera mig på bloggarna jag läser och FB:a mig lite :)

En kompis lade ut ett roligt klipp på FB. Så för dem som är sugna på semester eller ska ut och parta så kan detta klippet vara bra att se först :)Hoppas ni får en trevlig dag oavsett om det är på jobbet, skolan, hemmavid eller vad det kan tänkas vara!

Internetlös i 2 dar...

Äntligen tillgång till internet igen! Har varit utan i 2 dagar och det känns som man varit på månen ungefär. Men tom. på månen verkar man ju ha mer kontakt med omvärlden än vad jag haft :)

Har varit hemma sjuk idag och bara legat i soffläge och kollat på en massa serier och såpor som gått på tv. Allt från "Melrose place", till "Anne på Grönkulla" och "Våra bästa år" (en riktig skitsåpa egentligen :)) men "Anne på grönkulla" älskade jag när den gick och den är lika bra fortfarande.

För att ta vid där jag slutade sist, så i söndags mådde jag redan då inget vidare så jag tillbringade dagen med att kolla på "Systrarna Brontës collection". Den innefattar "Jane Eyre" (från 1997), "Svindlande höjder", "Systrarna Brontë" och "Systrarna Brontës värld". Hittills gillade jag "Jane Eyre" mest. En riktigt äkta kärlekshistoria i gammaldags stil. Lite Anne på Grönkulla-stuk även om de inte alls påminner om varandra. Det är mer stilen i sig jag menar. "Jane Eyre" kan jag verkligen rekommendera om man gillar den typen av filmer. Här kommer ett klipp från filmen:Nu är det läggdags! Natti natti! (Bild lånad ifrån flickr.com)

Hur många barn ska de skaffa?...

Läste en artikel på Aftonbladets hemsida idag att Brad Pitt och Angelina Jolie nu bestämt sig för ett 7:e barn. De ska adoptera en liten 2-årig flicka från Nordöstra Afrika som det verkar. De har tidigare barnen:


Maddox, 7.

Pax, 5.

Zahara, 4.

Shiloh, 2.

Knox, 6 månader.

Vivienne, 6 månader.

Egna barnen är Zahara, Knox och Vivienne. Man kan ju undra hur många barn de tänkt sig att de ska ha.... Skaffar man barn så ska man ju också ha tid för var och ett av dem. Detta är troligen inte det sista heller. Enligt en intervju hos Operah som jag såg för några år sedan skulle hon ha ett barn från varje världsdel. Personligen kan jag inte säga att jag är så mycket för Angelina Jolie. Tyckte hon var enormt knepig på intervjun och har haft svårt för henne ända sen dess och Brad Pitt verkar följa i hennes fotspår. Men det är deras liv. Hoppas bara att barnen inte bara kommer att få ett liv med barnflickor!!!

Igår var jag hos brorsan, Y och lilla H. Käkade grekisk sallad, då ingen av oss orkade laga någon mat. Lilla H låg och sov några timmar först, men sen fick han komma till faster :) O ingen var gladare än faster för det :) Mys!

Ikväll blir det födelsedagsmiddag hos pappa och K. Pappa fyller år. Men idag får lilla H stanna hemma. Inte så bra och träffa så mycket personer på en gång. Vi vill ju inte att han ska bli sjuk eller så.

Idag på eftermiddagen har jag varit bra seg. Kollade på en film "The Zodiac". Den handlar om en otäck mördare som härjar i en liten småstad i USA. Han leker med polisen genom att ringa och rapportera sina mord, skicka brev osv. Annars lämnar han inga spår efter sig. Den är verklig historia som hänt, men namn och platser är utbytta med andra namn. Spännande och sevärd film. Den får 3 av 5 möjliga.
Ursäkt för att få köpa godis mitt i veckan?

Snart fredag, skönt! Idag blev jag så fruktansvärt godissugen helt plötsligt att jag bara var tvungen att köpa nåt :) Fick skylla på att det ju faktiskt nästan var helg :) Så det blev en Gott och blandat och en choklad :) Tänk att man kan få ett sånt sug ibland.... Chips och sånt skulle jag kunna överleva utan, lika kaffebröd och sånt, för det är jag inte så mycket för, men godis är svårare. Jag har varit utan godis under en väldigt lång tid, säkert 1,5 år eller nåt när min mage satte sig på tvären hela tiden och då gick det jättebra. Man vänjer sig. Men man lever ju bara en gång (vad jag vet i alla fall) så varför ska man inte ta vara på det goda i livet också när jag inte behöver vara utan :) Och varför ska man hitta på en ursäkt egentligen för att köpa lite godis mitt i veckan för en gångs skull.... Men det gör man :) Eller har jag fel?


Idag hade vi våran säkerhetsdag. En polis och en ordningsvakt kom och höll i utbildningen. De kom in vid mig och knackade på så fick följa med dem upp till översta våningen och släppa in dem. Full mundering hade de på sig :) Hade mina grannar, datanissarna varit på språng hade de väl undrat när de fått syn på mig med killarna i sina mundringar :) Behövde i alla fall inte vara rädd för att nån skulle hoppa på mig i trappen ;) Kände mig RÄTT säker... Var intressanta 2 timmar.

Imorgon ska jag hälsa på lille H igen. Får nästan H-abstinens när det gått nån dag :) Efter gårdagen kan jag nu allt om könssjukdomar, abort och preventivmedel ;) så är det så nån "kompis" har någon fråga är det bara att fråga på ;)

Inläsning av preventivmedel, abort och könssjukdomar....

Idag jobbar jag hemifrån och har inläsningsdag. Håller på och läser igenom vissa broschyrer som finns på Ungdomsmottagningen. Som kurator där har man viss information också för dem som kommer. T.ex om abort och även samtal. Även om jag redan vet en hel del så kan man ju inte allt om alla könssjukdomar och hur det yttrar sig o det kommer nya preventivmedel och så. Men ska bli intressant! Sen lånade jag hem lite böcker från vårat eget bibliotek igår för att repetera lite saker och läsa på lite mer inriktat mot Ungdomar. Så är nån krisbok, om sociala och psykiska problem bla. och så ska jag repetera lite om samtal för att komma in i det igen. Var ju ett tag sen nu jag jobbade som kurator och även om jag har samtal i mitt nuvarande jobb så är ju dem inte lika djupgående som det blir som kurator. Där är det ju också mer behandlande samtal. Ser i alla fall hur som helst fram emot att börja jobba som kurator igen! :)

I förrgår och igår var faster och hälsade på lilla Hugo igen. Är så mysigt! Han är nu 5 dagar. Han var vaken riktigt mycket igår och låg och kikade. Han är så lugn och harmonisk. Sällan han skriker och om han gör det är det kortare stunder än så länge. Han sover bra på nätterna. Och så är han ju så fruktansvärt söt också!! :) Farmor var med också igår på sin första visit sen H kom hem. Lika begeistrad hon. I förrgår smattrade det till ordentligt när faster höll honom förstås. Det lät nog nästintill över hela området ;) Men måste säga att det är helt otroligt hur mycket det kan komma ur en så liten en. O bara på att dricka mjölk! Var roligt igår också när jag sa att han nog hade bajsat igen och brorsan sa att han redan hade bajsat en gång och att det nog inte var så troligt. Men jorå, det hade han minsann :)

Ikväll ska jag på pizzakväll hos en kompis. Vi har inte setts på ett tag så det blir trevligt! Sen imorgon har jag säkerhetsutbildning på jobbet med en säkerhetsvakt. Ska bli kul! Behövs ju i båda mina jobb :) Har faktiskt gått på självförsvar en gång i tiden, men detta blir lite annat. Detta blir också hur man undviker att något trappas upp och vilka tecken man ska titta efter och hur man ska bete sig i olika lägen. Men även vad man gör om det inträffar något.

Sexfrågespalt nästa eller...?

Kissen andas så tungt så bestämde mig för att börja med astmamedicin på henne igen enligt tidigare ordination från veterinären. Lättare sagt än gjort... Astmamedicinen är samma som används till en del människor, sånär på en tratt och ett långt tjockare rör, där man sätter fast astmamedicinbehållaren. Sen puffar man en gång in i röret och tratten sätter man sen över kisses mun och näsa. Enkelt? Inte så värst. För vilken kisse vill ha en tratt över munnen? Går bra i sisådär en sekund, sen ska hon trilskas. Hon försöker vrida bort huvudet (vilket ofta lyckas), hon försöker ta bort den med ena tassen, hon försöker vända sig och ibland t.o.m jama för hon blir tjurig. Men än så länge håller hon sig i sin fåtölj i alla fall och sticker inte, vilket jag är hemskt glad för!

Men har fullt sjå att hänga efter hennes huvud med den där jäkla tratten. Man ska försöka få henne andas in 15 ggr ungefär. Sen när man är klar med den första behållaren, följer ännu en behållare som det ska göras likadant med. Plus få henne att dricka vatten för att hon inte ska få svamp i halsen av cortisonet. Sen ska man vänta 10 min och köra den 2:a behållaren igen och sen dricka vatten. INTE lätt! Men det är ju för hennes skull, även om hon inte förstår det.  (Bild kanske dyker upp senare om jag lyckas).

Idag kommer lille H hem från BB. Igår hade han fått genomgå en läkarundersökning, vilket gick jättefint. Bra värden hade han och avslutade med att tacka doktorn genom att pinka på honom :) Han vet hur doktorerna ska tas ;) Sen var han så nöjd så och låg och sussade gott i sin säng igen. Ska o hälsa på honom ikväll :)

Idag har jag också varit in till Ungdomsmottagningen och hämtat broschyrer som jag ska läsa på inför jobbstarten där. Det är en broschyr om könssjukdomar, en om klamydia, en om abort och en om preventivmedel. Så här ska läsas :) Så har ni några frågor angående sånt så är det bara att fråga mig sen ;) Kanske skulle starta en sexfrågespalt här på bloggen: "Fråga Norpan" ;) Snart kan jag säga: Jag är inte bara beteendevetare och LSS-handläggare, jag är kurator också hihihi.

Marley and me

Filmen "Marley and me"  börjar bra, sen tyckte jag först den hoppade lite. Jag har lite svårt för att det först är en bebis som helt plötsligt blir 3 år... men trots allt så blir den jättebra! Jag skrattade och grät till filmen.
FIlmen handlar om hunden Marley som påverkar hela familjens liv. Han är rädd för åska, äter allt, dricker ur toaletten, ostyrlig, men är otroligt älskad av sin matte och husse som sedan utökar familjen också. Huvudrollerna spelas av Owen Wilson och Jennifer Aniston. Tycker definitivt den är värd att se! Gav den 4 stjärnor på Facebook av 5.Igår var jag över till M & K tillsammans med kompisen P. Vi kollade på filmen "Next" med bla. Jessica Biel och Nicolas Cage. Jättebra actionfilm. Så även den kan rekommenderas att se.Nu är det dags att göra sig iordning och hoppa in i duschen. Ska hem och käka hos mormor klockan 13 och sen förbi vid pappa och hjälpa till att göra ändringar på skolans hemsida där han jobbar. Hoppas ni får en skön
söndag! Imorgon kommer lillsnutten H hem från BB, 3 dagar gammal :)

Besök på BB...

Igår kväll var jag och hälsade på lillsnutten som då bara vara några timmar gammal! Sååååå söt så man bara ville pussa på honom :) Så lena, mjuka händer och såååå små! Små fossingar som han dragit ihop i fosterställning. Så liten! Tänk att nåt så litet kan komma ut vara så perfekt! :) Bebisar är verkligen små underverk!!! O jag hade kunnat stå och titta på honom hela natten! Man bara står och förundras! Han var så lugn. Höll honom inte nåt igår utan tar det sen när de kommit hem. Han låg och sov så fint trots allt prat runtomkring. Men han var vaken emellanåt också. Så mysigt så :) 

Presenter fick de förstås också. Av mig och mamma fick han en jättefin mobil som man hänger ovanför vaggan. Var små kaniner som man kan sätta igång så det spelar nån liten melodi om man vill. Sen fick de ett jättefint täcke som mammas arbetskompis sytt. Det var fleecetyg på undersidan och sen bla. små rutor med små streckgubbar fast små barn i olika figurer. Varma färger färger var det på det. Inget ljusblått och rosa som det är på allt. Sen fick han en svart t-shirt med vitt tryck bara från faster Norpan där det står "Fasters favorit", en jättefin skallra förställande en randig fågel med hår som är i mittbena :) Av mamma en stor kanin som också är en skallra.

Det kommer att bli en älskad liten kille! Blir kul i sommar sen när han kan vara uppe i stugan och bada o mysa :)

Ikväll ska jag över till kompisarna M och K! Snacka lite och kanske kolla på nån film eller så. Kompisen P kommer också. Sov ända till klockan 12.08 i sträck, blev nog lite mycket spänning för faster Norpan också kring lille snutten H :)

Just nu sitter jag och kollar på en ganska dålig kopia av "Marley and me". En rätt gullig film faktiskt! Får skriva mer om den sen när jag kollat klart.

(Kaninerna på bilden är från Bukowski)

Nu!!! :)

Blev faster i natt (strax efter 3) till en liten kille, som kommer gå under benämningen lille H :)!! Brorsan ringde för ett tag sedan. De hade inte hunnit väga lille bebben ännu. Faster Norpan is in da house! :) Så skoj!!!! Tänk att jag drömde rätt för nån natt sedan att brorsan skullle ringa och berätta att det blev en liten H. Hade rätt! Har känt på mig hela tiden att det var en liten kille. En faster känner på sig sånt där :) De berättade inte att de åkte in, men eftersom vi bor så nära så förstod jag såklart att de åkt in då bilen var borta när jag kom hem och inte hemma under hela kvällen.

Ingen dålig början på det nya året.!!... Faster till en liten H och sen nytt jobb som kurator på Ungdomsmottagningen. Ett kuratorsjobb som jag länge velat ha, även om jag trivs som LSS-handläggare också. Men nu blir det ju både och :)

Skriver mer senare. Ska upp och hälsa på senare i eftermiddag!

Uppdatering: Lille H var 51 cm lång och vägde 3350. Jättesöt!!! Som en avbild av brorsan när han var nyfödd. Har inte träffat honom ännu, men fick en bild på mobilen.


Nya tjänsten och min favoritbild...

Idag på eftermiddagen blev det klart att jag kommer att börja en ny tjänst på halvtid i mars. Nya tjänsten blir som jag tidigare nämnt kurator på Ungdomsmottagningen. Ska bli jättekul och spännande! Älskar att jobba med barn och ungdomar och har velat jobba som kurator igen. Jag jobbade ett tag som skolkurator på en F-9 skola och trivdes jättebra med det! Nu kommer det nog bli en hel del andra frågor också än vad jag fick som skolkurator, eftersom mycket även handlar om sex och samlevnad på UM. Men det innebär inte att det bara är såna typer av frågor utan det kan handla om mycket annat också, som ångest, självmordstankar, mobbing, problem med föräldrar kanske, ja allt möjligt. Får väl reda på lite mer på min introduktion som jag ska på sen när det börjar närma sig. 

Kommer kännas lite konstigt att ha en delad tjänst och hinna med båda jobben lika mycket. Jag kommer dessutom med största sannolikhet bli webbansvarig inne vid UM, då den nuvarande ska gå på mammaledighet. Så kommer nog ha fullt upp här framöver på jobbet... men perfekt chans att få! Kommer få en väldigt bra bredd erfarenhetsmässigt! Så ser det bara som positivt. Att det kunde ta en sån positiv vändning ändå. Det trodde jag aldrig när jag fick reda på först att min kollega skulle gå upp i tid.

I natt hade jag otroligt svårt att sova. Somnade kanske vid 3 eller nåt och skulle då stiga upp vid 5. Tror ni det gick? Nä, inte alls förstås. Ställde om mobilen, ställde om den igen och igen och igen, tills jag steg upp vid 6 eller kanske t.o.m 6.10. Var på jobbet 7.45 istället för 7. Det är väl för väl vi har flex!!! :) Skulle inte överleva annars när jag sitter och pendlar. Tog bilen också, för att jag skulle cykla ner till stationen när jag var så trött fanns inte! Men jäklar vad halt det var! Hörde på trafikinfon att det skett en bilolycka på motorvägen jag körde på, men inte på min körsida och heller inte på den sträckan där jag körde utan efter jag svänger av. Otäckt! Flera bilar var det inblandade. Är väl förstås galningar som inte håller avstånd och inte hinner bromsa eller såna som kör in mitt framför näsan och precis när två filer övergår till en fil... Det finns ju folk till allt! Tror ni jag somnade på soffan när jag kom hem? Yes indeed! Somnade till evighetsserien Glamour :)

Slutligen tänkte jag avsluta med min favoritbild som nu finns hemma hos mig istället för hos farmor. Bilden är på mig och farfar i stugan. Farfar gick bort alldeles för tidigt! Han dog när jag gick i årskurs 2 i grundskolan. Kallade mig alltid för prinsessan och strök mig över luggen så han plattade till den när jag kom på besök och sa "Liiiiillla gomman" :) med brytning då även han var ifrån Riga, precis som farmor.


En bild säger mer än tusen ord...

Jaha, ska jag göra ett försök att ta mig i säng nudå kanske. Blir väl inte lätt eftersom jag somnade på soffan förut kan jag tro... Sov så gott!

Ledigheten slut...

Och dags att gå och lägga sig. Ska stiga upp klockan 5 för att börja jobba 7 har jag tänkt. Så är egentligen uppe alldeles för sent! Hur ska det gå....? Måste försöka komma i säng tidigare imorgon! Skönt att det blir kort vecka den här veckan i alla fall. Så kanske överlever. Imorgon har jag besök av en förälder så dagen kommer förhoppningsvis gå hyfsat fort när det händer lite.

Är fortfarande inne i en depperiod, men känns något bättre idag i alla fall. Dags för vår tror jag! Tack för era kommentarer! Det hjälper alltid att ha lite att läsa när man kommer in hit. Kollade på 2 filmer efter den tunga filmen igår. Blev lite lättsamma collegefilmer som jag sett förut, "John Tucker must die" igår och "She´s a man" idag. Lättsmälta och inte ett dugg djupa, men ändå rätt roliga och precis lagom att se när man är på depphumör :) I båda filmerna är det dessutom med riktiga snyggingar, vilket inte gör filmerna sämre.... ;) Dels Channing Tatum som nog är min favorit och sen Jesse Metcalfe (från Desperate housewives) som heller inte är så tokig ;) och så Penn Badgley som är rätt söt också :)

  
Klicka på bilderna för större format! (BIlderna lånade från imdb.com)

Eftermiddagen/kvällen har tillbringats med att tvätta och kolla på "Drömkåken", den gamla godingen med Björn Skifs. Den är rätt kul fortfarande faktiskt. Sådär kan det ju nästan kännas när något ska renoveras och det känns som det bara blir värre och värre och aldrig kommer bli klart. Vårat badrum i stugan tog ju sin tid till exempel. Hände några missöden där också med elektriker och snickare. Nån bröt benet och en fick stroke. Så därav drog det hela ut på tiden, men också för att det elektriska behövdes justeras om ganska så ordentligt. Blir nästan alltid mer saker som behöver fixas än vad som är tänkt från början. Men nu är det ju som tur är klart i alla fall och färdigt att användas i vår förhoppningsvis. För nu känns det inte så inbjudande att vara där i kylan. Vi var mer där förr om vintrarna och åkte slalom och skidor och så.

I natt drömde jag att brorsan ringde och berättade att bebben kommit och att det blivit en kille. Därefter sov jag oroligt och vaknade flera gånger. Men har ännu inte hört nåt idag, så verkar lugnt på den fronten. Men kanske är det ett tecken att det snart är på g? Nä, kanske inte, deras bebbe verkar trivas bra där inne i magen och inte gör sig någon brådska att komma ut. Den tycker väl att det är för kallt och vill hellre ligga där och skvalpa i det varma vattnet.... I och för sig är det faktiskt inte alls lika kallt nu så den borde väl i så fall passa på att komma ut nu då... Jaja, bara att vänta och se. 6 dagar över tiden nu!

Dags för sängen! God natt!


Bättre dag imorgon...?

Ikväll är jag på deppigt humör. Vet egentligen inte varför...bara är det. Eller egentligen vet jag nog. Det är flera saker som är bidragande. Men annat som bidrog är nog filmen jag såg nu på kvällen till det. Filmen heter "Himlens hjärta" och är nog bland de mest deprimerande filmerna jag sett. Visst, den hade väl ett bra slut (beroende på hur man ser det), men det hjälpte inte.

Filmen handlar om 2 par som är bästa vänner. Kvinnan från ena paret och mannen från det andra paret inleder ett förhållande med varandra. Det värsta tänkbara sättet att bedra någon på, tycker jag i alla fall. Filmen gör en både obehaglig till mods och förbannad. Så egentligen kanske det skulle vara en bra film enligt filmkritikerna....vad vet jag. Men nej, jag gillade den inte även om skådespelarna Lena Endre, Mikael Persbrandt, Jakob Eklund och Maria Lundqvist är jättebra i den.

Kanske får försöka titta på någon rolig film innan jag går och lägger mig för att försöka ställa om humöret.  Inte känns det bättre av att ledigheten snart är slut heller. Den här ledigheten gick så snabbt! Alldeles för snabbt!
En annan grej som kanske påverkar mitt humör är att pappa beställde resa idag för att ha farmors urnsättning. Hon var ifrån Lettland (pappa är född i Sverige) så hon ville bli begraven där med farfar. I slutet av februari åker vi. Brorsan och jag blir kvar över natten och de andra stannar några dagar till. Känns som fel tid att vara i Riga. Inte så kul att knalla omkring där i slutet av februari.

Julklappen till min kompis son var lyckad i alla fall. Han blev glad för sin dvd. Hoppas han blev lika nöjd när han kollade på filmerna. Det var "Antz" och "Flykten från hönsgården". Han var på väg in i vardagsrummet när jag frågade om lille J ville ha en julklapp. Han tvärnitade och var snabb att svara ja :) En julklapp tackar man ju inte nej till. Sen var vi iväg och shoppade lite jag och C. Jag tog det lugnt och handlade bara 2 par sockor på rea på Lindex, medans C köpte lite mer saker. Lätt hänt annars att man hittar både det ena och det andra när man INTE ska köpa nåt... Men lyckades rätt bra ändå idag tycker jag!

Skit också, märkte just att jag missade "Ann på Grönkulla" som jag följer...inte går det väl i repris heller förstås... Jaja, så är det.

Nu ska jag försöka få ur mig mitt deppiga humör. Idag skulle jag behövt en kram känner jag, men får nöja mig att krama om kissen o det är ju inte fel det heller. Min lilla ögonsten :)


Snow cake

Börjar detta bli en filmblogg eller vad? ;) Men på kvällen efter jag sett färdigt en film på kanal 5, skar jag upp färsk ananas, kröp ner under en filt och kollade på filmen "Snow flake". Så nu kan jag ju inte låta bli att tipsa om den. Jag blev i min tur tipsad om den av fröken Ida (som ni kan hitta bland länkarna bredvid till vänster).

"Snow cake" handlar om Alex som tar upp en liftare, Vivienne som är på väg hem. Tragiskt nog är de med om en bilolycka och Vivienne omkommer. Alex bestämmer sig för att åka och förklara vad som hänt för Viviennes mamma. När han kommer dit upptäcker han att mamman, Linda inte är som andra. Linda är autistisk, vilket gör att allt inte blir som Alex har tänkt det.

En mysig film som jag kan verkligen kan rekommendera! Sigorney Weaver spelar rollen som Linda och gör det jättebra!!! Även Alan Rickman är jättebra i sin roll som Alex. En bra kombination helt enkelt!Jaha, så var det kanske dags att gå och lägga sig då om jag inte ska ligga och sova halva dagen imorgon. Dags att försöka få ordning på dygnsrytmen igen, då det är dags att börja jobba på onsdag.... Vill inte! Kan man inte få ha några dagar semester till? Åtminstone tills på fredag??? Men det går inte, jag har ett besök inbokat redan på onsdag förmiddag. Suck! Så bara att kavla upp ärmarna och köra igång på onsdag igen. Då får jag väl antagligen lite mer information om hur det blir med min nya tjänst som jag ska ha 40% i veckan om allt går som det ska. Vet ingenting om när jag kommer att börja på den eller nåt än så länge. Men nu är det dags för sängen! Good night Sweden where ever you are ;)

Ännu mera film!

Igår såg jag två filmer: "Snow angels" och "Arn-Riket vid vägens slut". Älskar filmerna om Arn! Det bästa jag sett på länge! Andra filmen var lite sorgligare än den första men minst lika bra!
Andra filmen "Snow angels" var en tragisk historia, just därför är det svårt att säga vad jag egentligen tyckte om den. Den var bra, men samtidigt tung och jag blev illa till mods av att se den. Men sevärd tycker jag nog ändå att den är. Den känns lite typisk amerikansk o vad som händer när en tragedi drabbar en liten småstad.Känns som typiskt filmväder nu när det är så kallt ute. Idag har jag varit ut en sväng till ett av köpcentrana här i stan med svägerskan Y. Skulle ha en julklapp till kompisens son. Inte lätt inte! Slutade med att det var Y som åkte därifrån med en massa grejor istället. Sen käkade vi på Mc D innan vi åkte vidare. Ceasarsallad blev det efter all massa mat man käkat vid julhelgen :) Kände att jag behövde lite nyttigare i magen! Sen åkte vi förbi Coop Forum på vägen hem och där hittade jag en dvd med 2 tecknade filmer på. Så det hoppas jag ska bli bra. Ska ner på stan imorgon eftermiddage en sväng och träffa C. Ska vara smakråd när hon skulle köpa lite nya kläder. En annan får hålla i pengarna lite nu innan man får ny lön. För vad det går åt pengar kring jul!!! Denna månaden fyller pappa dessutom år i mitten av månaden. Ikväll blir det nog ännu en film. Å går fortfarande i väntans tider på att bli faster.

En riktigt bra film...

Har nyss sett klart på en helt underbar film som är baserad på en sann berättelse. Filmen handlar om en collegestudent som nyss tagit sin examen och som beger sig ut på äventyr utan pengar, id-handlingar eller något mer än sig själv och en ryggsäck. Reser landet runt och avslutar sitt äventyr i Alaska. Han möter människor efter vägen som han tar till sitt hjärta.

I Alaska lever han ute i ingenstans i en gammal rostig buss han träffar på ute på sin vandring. Lever på det han kan få tag på i naturen. Vilken styrka och mod för att klara av nåt sånt! En beundransvärd kille! Han skrev hela tiden om sina upplevelser. Av sina upplevelser o äventyr kommer han ändå till slut fram till att: "Lycka är endast verklig när den delas med någon". Så sant! Denna film är en film som berör en ända in i hjärtat! Inte många filmer som jag ger full pott, men denna är verkligen värd 5 av 5 möjliga. Love love love this movie!Nu är det dags att gå och lägga sig. Imorgon blir det nog andra delen av "Arn". Väntar fortfarande på att bli faster. Y hade lite känningar igår natt. Så kanske är det nåt på gång....det visar sig. Tycker det är dags för bebben att komma nu! :) Vill ju hinna träffa den lite innan jag börjar jobba igen på onsdag. Jösses vad man vänder på dygnet när man är hemma och är ledig. Farligt det där! Nu i helgen är det nog dags att försöka minska lite på sovmorgonen och försöka komma i säng lite tidigare. Annars kommer det bli helt hopplöst på onsdag morgon när det är dags att börja stiga upp tidigt igen. Men åhhhh, så skönt det är att vara ledig! Var något jag verkligen behövde!

Mysdagar...

Här händer det inte mycket inte, men skönt att bara få ta dagarna som de kommer och bara göra det man känner för ibland. Igår var jag ute och promenerade på eftermiddagen i det soliga men kalla vintervädret. Efter det var jag iväg och handlade och sen blev det soffläge med 2 filmer. Såg "Arn-Tempelriddaren" och sen "Open water 2 - Adrift". Gillade "Arn"! Tycker om riddarfilmer/äventyrsfilmer. Bra skådisar var det med också. Sofia som spelar Cecilia i filmen gjorde denna rollen mycket bättre än när hon var med i "Rånarna" där hon spelade polis. Den rollen passade henne inte alls. Men då var hon väl rätt ny på filmduken också tror jag.

"Open water" var helt okej. Den handlar om ett gäng vänner som återsamlas för att fira en av deras födelsedagar. De åker med en yacht tillsammans ut på havet. Ett misstag gör att turen förvandlas till deras värsta mardröm. Spännande var den och lite läskig med tanke på att man leva sig in i den själv hur det skulle vara att hamna i den situationen. Det är min värsta fasa i alla fall eller någon liknande situation med vatten. Vatten är skrämmande på nåt vis.Idag har jag varit och klippt mig, eller toppat håret rättare sagt. Himla skönt! Sen blev det en promenad igen i kylan, men ändå en härlig sol som sken på himlen. Nu är det nog dags att sätta sig i soffhörnet med en filt och mysa till en film igen :) Har städat bort all julbelysning nu och ser fram emot våren!! Men lite tända ljus kan man ju ha ändå. Jag är sådär att är julen och nyår över då ska allt bort.

Kanske dags att laga lite mat först innan filmen...


Nyårsafton 31/12-08 - 1/1-09

Nyårsafton firades hos vännerna M och K tillsammans med A och P och blev riktigt lyckat och trevligt! Jag hade inga direkta nyårslöften. Jag tar det som det kommer och hoppas på ett bra år ändå! :)

Idag har haft ännu en sovmorgon, varit ute på promenad i det kalla vintervädret, handlat och ska nu lägga mig under filten i soffan och kolla på film resten av kvällen.

Här kommer en resumé av min nyårsafton:


Jag vid det dukade bordet på väg att säga nåt  tror jag :)


Min förrätt bestående av avokadoröra, räkor, rom, citron och dill.


Varmrätten gjord av värdparet, salladen av P.


Sen var det dags för lite tävling i karaokee i LIPS.


Jag tävlar mot M till Dido "White flag".


En liten vosse som tröttnat på Singstar!


Suck vad jobbiga de är!


Dags för efterrätt bestående av chokladpudding á la After eight gjord av A. Redan tjuvsmakat förstås.


Nyårsdrink


Fin nyårsdekoration som lyste så fint.


Efter lite Guitar hero-tävlande var det sen dags att gå ut och titta på nyårsraketerna utanför vid oss.

   
Fler fina nyårsraketer. Klicka för större bild!

God fortsättning på det nya året 2009!