Fröken Dysterkvist har landat tillfälligt...

Var till tant doktor idag för jag fått ont på stället där jag slog i när jag föll av hästen i höstas. Så pass ont att jag haft svårt att belasta benet emellanåt och haft svårt att gå. Jag som älskar att träna fick inget roligt besked.

Jag hade överansträngt mig med träningen efter skadan istället för att ta det lugnt. Hon trodde inte det var brutet (vilket jag inte heller har trott, i så fall spricka eller förskjutning), men hade en ordentlig muskelskada, vilket innebär: Inte springa, gå kortare sträckor, vila, inte belasta. Vad ska man göra då på sommaren??? Röntga ska jag också göra för att se att det inte är nåt mer. Norpan går med dystra steg därifrån. Hur klarar man av att inte belasta lårmuskulaturen och baken?

Ombytta roller blev det sen hos tant doktorn. Första gången i mitt liv som jag fått trösta  och samtala med doktorn. Pga. att det var en islandshäst jag ramlat av så kom hon in på sina islandshästar, varav den ena just nu var illa däran och låg inlagd på djursjukhus! Kritiskt var det. Hon fick tårar i ögonen när hon berättade det och höll på att börja gråta på riktigt, stackarn! Hon berättade om allt och att hon sovit dåligt i natt och att det var hemskt! Hon visade tom. bilder på sina hästar och vilken som nu låg på sjukhuset. Hon hade grinat i massvis berättar hon. Kändes som en lite ovanlig situation. Patienten får trösta läkaren. Hon behövde prata av sig, så då fick Norpan beteendevetare rycka in ;)

Ikväll har jag haft N´Careparty hemma hos mig med  8 tjejer. Det var riktigt skoj och trevligt! Vi fick bada ett annorlunda fotbad och väldigt smart! Man stoppar nämnligen ner fötterna i vanliga genomskinliga plastpåsar med vamt vatten i och fotbad. Sen satte man på sig en socka ovanpå. På så vis kan man springa omkring och göra andra saker om man måste under tiden... t.ex laga mat, om man får telefon eller om det ringer på dörren. Du är inte fast på ett ställe. Sen fick vi testa olika saker för ansiktet, som peeling, ansiktsmask, ansiktskrämer osv. Köpte ett antal produkter faktiskt. Man måste ju förbereda sig för framtiden ;) Här ska huden hållas fräsch :)

Sen blev det mys med lilla H som kommit hem igen nu! :) Så charmig är han. Sken upp på en gång när han fick syn på mig och man bara smälter :) Förkyld som sjutton fortfarande men vid glatt humör som sagt. Kunde ju inte låta bli att pussa på honom. Som tack nös han mig i håret, så blir inte jag förkyld lagom till midsommar kommer jag bli mycket förvånad ;) Hans leenden kan få hela Alaska att smälta på en dag! Ögonen glittrar! Det är nog faster han brås på ;)

Kommentarer
Postat av: Gissan

Ja där ser man... trösta doktorn... Men det är så, tror jag, att såna som du, som jobbar med människor och beteenden, får andra människor att automatiskt öppna sig och lätta på hjärtan....

Det är min teori... ;)

Kram från hobbybeteendevetaren.. ;)



Gissan

Postat av: Gissan

glömde...ta det nu lugnt med ditt ben... !!!

Se till att inte överansträng dig så det blir värre nu....

Kram från morsan.. ;)

2009-06-16 @ 10:41:42
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Gissan: Ja, det har du kanske rätt i... Det var som en flod öppnade sig. Inte första gången det händer heller, men defintivt första gången jag är hos en läkare, där man mer förväntar sig hjälpen själv, men lite kul med ombytta roller ibland. Kan vara bra att vara hobbybeteendevetare ibland också :) Kram

2009-06-16 @ 10:42:46
Postat av: Lejonhjarta

Blir en lugn sommar på stranden då. Ja, bara solen får komma fram. Hoppas det blir bra.



Hmm, fotbad där man kan springa runt!?!?!? Vad är det för ett stressat samhälle vi lever i? Inte ens när man tar ett fotbad så ska man kunna få låta bli att svara i telefon... laga mat eller vattna blommorna - och du som inte ska röra dig i onödan nu då ;)

2009-06-16 @ 11:30:21
URL: http://blogg.lejonhjarta.se
Postat av: Norpan

Gissan: Haha, nej mamma ;) ska faktiskt tänka mig för ordentligt nu, får väl träna resterande kroppen ändå :) Kram på dig



Lejonhjärta: Rida kommer jag nog ändå att göra lite då och då, blir inte samma sorts belastning som om jag springer eller går... Men klart det blir bryggan i stugan också, för fint väder ska det bli!



Ja, det kan man undra. Fotbadet ska ju vara en skön stund och inget annat. Men det kan ju vara praktiskt om det verkligen är nåt man bara MÅSTE göra. Annars röstar jag nog för att sitta still :) Man kan ju fastna med påsen så man får vatten både kors och tvärs annars ;)

2009-06-16 @ 13:34:57
Postat av: Ida

Men fy vad tråkigt med skadan. Att det ska behöva bli så illa av "bara" ett fall. Hoppas du återhämtar dej!



Hihi, vad kul med lilla H. Jag bara sitter och ler här framför datorn :)



Kram!

2009-06-17 @ 11:15:40
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Elin

Stackars dig..du som vart så i gasen på sistone..men rida funkar fortfarande eller ?

krya på dig

Lillhugo har visst fått faster alldeles knäsvag..det hör jag det..så de ställer till det de små rackarna..eller tillför snarare...ett leende förlänger livet..pusss

2009-06-17 @ 16:26:49
Postat av: Elin

stackars dig !! du som vart så i gasen på sistone!! :-( men rida funkar fortfarande eller ?

Lillhugo har viss fått faster norpan alldeles knäsvag..de är för goa småtrollen...krya på dig ..puss

2009-06-17 @ 16:28:53
Postat av: Elin

ÖH va !! Hur kom det 2 inlägg..snarlika dessutom..jag skrev ju bara en gång...hrrrmmmmppppfffff

2009-06-17 @ 16:29:50
Postat av: Daniel

Stackars vännen!



Försök vila upp kropp å själ nu!!

2009-06-18 @ 08:17:42
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Norpan

Ida: Tack gumman! Ja det var otur! Och första gången jag ramlar av o allt. Men bara att gilla läget.



Ja, det är skoj med Hugo. På lördag ska jag vara barnvakt för första gången mys :) Kram

2009-06-20 @ 22:56:37
Postat av: Norpan

Elin: Tack vännen! Ridningen ska jag ta det försiktigt med också, men kommer inte skippa det helt. Blir inte riktigt lika tung belastning som om jag spinger och går eller bär tungt.



Ja, Hugo är min lilla solstråle i mitt liv :) De är goa småtussarna! Puss



Daniel: Tack vännen! Japp, det blir till att ta det lugnt så gott det går! :)

2009-06-20 @ 23:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback