Sommar o sol på landet...

Vilken härlig dag det blev igår i stugan! Sol, värme och inte ett moln på himlen! Kan det bli bättre? VI hade årsmöte på förmiddagen, sen klippte jag gräset (nästan hela gräsmattan, mamma klippte på slutet) och sen blev det ryggläge resten av dagen i solstolen! Härligt! Men är något röd på bröstkorgen, axlar och armar idag sen vi satt på mötet.  Hade inte smörjt in mig och satt ju precis vid 11 och över klockan 12 när solen är som starkast mitt mot solen. Solen har verkligen blivit starkare! För jag brukar aldrig bli röd. Som tur var hade jag smörjt in tatueringen i alla fall med 10 så det var en ruta med ett ljusare parti och sen lite röd runtom. Såg ut som jag haft ett stort plåster eller bandage på :) Sen smörjde jag mig med solskyddsfaktor 4, men skulle gjort det redan på morgonen. (Bilden är min utsikt i solstolen på em)

Vi hittade en fågel som låg och ruvade på ägg i gräsmattan vid en sten där det var lite högre gräs. Vi råkade störa den när vi klippte när vi såg den så den for i iväg och kom inte tillbaka på ett tag trots att vi lät det vara där. Som tur var kom den tillbaka :) Annars hade man ju tänkt på det hela dagen!! Men lite dum plats den valt. Känns ju rätt oskyddat för andra djur som håller sig på marken även om den inte syntes så bra.

Tyvärr blev det inget bad, för grannarna hade 40-årsfirande varav 21 av dem var barn så var lite trångt nere vid stranden... men nästa helg ska jag upp igen och vara kvar hela helgen förmodligen så då hoppas jag på fint väder igen!

Idag har jag namnsdag på mitt andra namn, Pernilla :) Så lustigt för från början hade jag namnsdag den 1 eller 2 augusti och sen blev det flyttat! Varför flyttar man på namnsdagar egentligen?? Och vem bestämmer sånt?

Ännu ett beroende?

Jag har tidigare skrivit om mitt beroende.... läppbalsamberoende. Jag har ju ett grovt Försvarets hudsalvaberoende! Jag kan inte gå hemifrån eller ens till en annan våning på jobbet utan min Försvarets. Men nu har jag nog börjat undra om jag inte har fått ännu ett beroende... Databeroende. Tidigare kunde jag sitta vid datorn då och då under kvällen, men sen jag skaffade laptopen så står den på under kvällen i vardagsrummet under tiden jag gör nåt annat. FB är igång hela tiden. Hur sjukt är inte det? Det är också det första jag gör när jag kommer hem, att slå på datorn. Men har jag främmande har det i alla fall inte gått så långt att jag inte stänger av datorn. Men ändå! Jag har redan börjar fundera hur jag ska göra när jag är i stugan under semesterledigheten. För jag vill ju kunna komma åt FB och bloggen då också ju. Vilka ilandsproblem! O jag skulle gått och lagt mig för länge sen! O vad gör jag? Sitter och bloggar! Att det kan vara så jäklans svårt att slita sig från datorn... Vad gjorde vi förut när vi inte hade en dator egentligen?

Marknad i helgen i hemstan. Imorgon bär det av en sväng ner, några hundra meter bort för att införskaffa några fler foppatofflor. Jag älskar mina svarta som jag har och tar med dem till jobbet också. Men nu har jag kommit på att jag nog istället för att släpa omkring dem nog ska ha ett par hemma, ett par på jobbet och ett par i stugan!

På lördag bär det av en sväng upp till stugan för lite avkoppling! Det ska bli såååå skönt!


Shopping, lilla H och sent möte

Igår blev det en shoppingtur i jobbstan innan jag tog bilen hem. Egentligen var jag inte på något shoppinghumör, men det slank med några saker ändå. En vit tunika med röda ränder, en t-shirt och ett par röda 3/4 tights. Lite somriga saker sådär :) Testade hur mycket andra saker som helst också, men som sagt är man inte på humör så hittar man alltid nåt som är fel på dem. Här nedan är mina två av tre inköp.  Vad som inte syns på t-shirten är att det är en ficka på höger sida av bilden, längst ner. Lite kul :) Passar bra till jeans. Bilderna är lånade från Gina Tricot.

 

När jag kom hem blev det en liten tur till Y och lilla H för att dricka lite te och käka chokladglass. Brorsan var med facket på äventyr. Lyxigt att få åka iväg 3 dagar sådär! Lilla H var i sitt esse som vanligt! När jag tog honom i knät stod han som en liten stubbe och spände sig så han nästan stod på tå och med ett leende som en liten solstråle :) Han är jättestark i benen och står gärna upp numera. Men balansen finns inte till att kunna stå självständigt såklart ännu. Han är ju inte ens 5 månader ännu. Men dröjer nog inte länge förrän han kommer kunna sitta. Han vänder sig själv nu. Så mysigt att vara med honom! :) Faster var kvar och sövde honom i famnen förstås innan det var dags att gå hem :) Men han är inte speciellt svårsövd. Lite vaggning med nappen i munnen och han sover på 5 minuter.

Idag blir det en sen dag. Klockan 18 ska jag vara med på ett möte med brukarorganisationer som autism t.ex. Ska informera om hur vi jobbar och lite om LSS om de har några frågor. Känns lite tungt för kvällen blir så kort! Hinner ju inte mer än komma hem förrän det är dags att gå och lägga sig. Men så är det. Imorgon är det dags för ännu en information.


Party och Danny MacAskill

Har varit på party nu på kvällen hos mina goa vänner M & K. Det var N´care-visning av rengöringsmedelsprodukter och hudvårdsprodukter/smink. En lustig kombo kanske när man tänker efter :) Det var en jättebra tjej som visade och verkade vara bra grejor. Jag beställde en ögonskugga och ett rengöringsmedel som heter Swipe som ska funka på allt från golv, fönster, speglar, bilen. Bokade till och med upp mig för att ha ett party hemma hos mig och fick som tack för det en dag- och nattkräm med aloe vera som verkade jättebra! Man kunde välja olika teman, som t.ex. fotvård, rengöringsmedel eller ansiktsvård... Få se vad det blir jag ska ha. Vi avslutade med att käka lite mat tillsammans. Och nu är jag så trött så jag håller på och stupar känner jag och det är dags att gå och lägga sig! Måndagar är inte roliga och speciellt inte efter man har varit ledig några dagar! Denna veckan har jag två informationskvällar också som jag INTE ser fram emot. Men får sätta upp det som övertid i alla fall. Men två kvällar på raken är ingen höjare...

Här kommer ett klipp på en kille som är HELT otrolig på cykel! Försök göra om de där om ni kan!



Vad det egentligen innebär med ett soffbyte...

Brorsan och Y ska köpa en ny större soffa när de flyttar till sitt hus i augusti. Jag har bestämt mig för att jag ska köpa deras soffa som är 1 år gammal bara, då det är precis en sådan jag vill ha. En mörkgrå, nästan svart 3-sits divansoffa. Och vad händer då när Norpan börjar föreställa sig hur det kommer att se ut med nya soffan? Jo, jag börjar kolla mig runt i vardagsrummet och hamna i djupa tankar! Tavlorna bytte jag ut för 2 år sedan, dem är jag fortfarande nöjd med. Likaså alla lampor som jag också bytte ut. Gardinerna bytte jag nyligen så ja, dem är jag nöjd med. Gamla datorn med tillhörande datorbord försvinner snart så fort jag haft min nya dator inne på service (vill ju ha nåt att skriva på under tiden...kan ju inte vara utan dator heller!!) Då kommer vi till resterande möbler....

Vitrinskåp, byrå, vardagsrumsbord och skänk. Ska jag ha dem kvar? Eller ska de bytas ut och i så fall till vad? Hur vill jag ha det egentligen....? Eller ska jag kanske måla om dem? Kollar runt på IKEAS hemsida. Det finns ju mycket fint. Men det kostar ju också en del... Fåtöljerna...en måste vara kvar för kisse har ju en som sin annars blir hon jättebesviken. Men kanske jag skulle byta dyna... Vardagsrumsmattan vill jag ha den kvar? *Suck* och allt detta för ett byte av SOFFA!!

3 filmer...

Tre filmer har jag sett på sistone, varav en senast imorse.

Den första är "Dragonfly" med Kevin Costner i huvudrollen! Kanonbra film som är en utav de bästa jag sett på länge! Se den! Den handlar om en läkare som förlorar sin läkarhustru som är gravid i en bussolycka i Sydamerika (tror jag att det var) när hon är där och jobbar under en period som specialistläkare. Märkliga saker börjar sen hända.... När vi förlorar någon, är de då borta för alltid? Bölvarning!




Nästa film "Mirrors" är med Keifer Sutherland som spelar Ben Carson, en avstängd criminalare som av olyckhändelse råkat skjuta en polisman som jobbade undercover. Han mår väldigt dåligt av händelsen och bor inneboende hos sin syster för ett tag efter att han och frun behövde en paus ifrån varandra. 2 barn har de tillsammans. Han tar ett jobb som nattvakt för ett gammalt varuhus som brunnit för att hålla borta inkräktare. I huset börjar det hända konstiga saker med speglarna... Det är en riktigt spännande, lite läskig film och klart sevärd! Här nedan kommer ett smakprov från filmen.



Den sista filmen är "Fireflies in the garden" med bland annat Julia Robers i huvudrollen. Den handlar om en familj, där en bilolycka väcker det förflutna till liv igen, ett liv av mörka hemligheter där familjen utåtsett är en lycklig och framgångsrik familj. En bra film, men också sorglig. Bölvarning på denna också!



Cookie...

Lilla H har fått konkurrens ;) Lilla Cookie har anlänt hem till pappa och K. Hon kom till dem igår. Guuud så söt hon var lilla valpen. Hon var som en levande nallebjörn. Pälsen var så tjock! Så himla go! Vi var ute på en liten promenad med henne och jösses så mycket saker det fanns som var intressanta. Nere vid en väg fick hon koppelträna. Först tänkte hon inte gå alls utan bet bara i kopplet tills jag lite längre bort satte mig ner och ropade på henne. Hon kom galopperandes i full fart och glömde bort kopplet :) Här kommer lite klipp och bilder från dagens besök!






 



Klicka på bilderna för större format!

  
  

Tuff ridtur, pizzakväll och valpträff...

Har träningsvärk i hela ryggen idag! Var verkligen en ridtur som heter duga igår! O på en högre valack som tar stora steg så  blir det väl lite extra träning för den som sitter på såklart :) Jäklar vilken rolig ridtur det var! Mycket tölt och mycket galopp! :) Vilken lyckokänsla man får varje gång när man reser sig lite lätt i sadeln, lutar sig lite lätt framåt och hästen galopperar full fart framåt och träden bara viner förbi i ögonvrån! Jäklar enamma vilken känsla det är! :) Solen strålade från himlen så vi hade perfekt väder. Alldeles vindstilla var det! Nu när min lektionsridning slutat, känner jag att jag får ta och boka upp nån tid snart igen!

På kvällen var jag och hälsade på mamma och dit kom också brorsan, Y och lilla H. Käkade pizza! Och vem pinkade på faster tror ni? Just det, lille H. Just fint det! Så var ju bara att försöka tvätta av jeansen lite fint och blåsa dem torra med hårblåsen för att sen slänga dem i tvätten när jag kom hem!

Kändes nästan som fredag (eftersom det är röd dag idag) så det gick jag och trodde ända tills jag kom hem och en kompis skrev på FB till mig: "Men hörru, det är ju faktiskt onsdag idag!" Så höll ju nästan på att missa Grey´s anatomy! Såg en halvtimme, men det var för att hemresan hem tog en stund också.

På morgonen har jag tagit tag i disken och nu blir det till att hoppa in i duschen, käka lite fullkornsgröt och sen blir det promenad med Y och lilla H bort till pappa för att träffa lilla valpen som de skaffat. En Bernen sennen. Kommer bilder sen :) Den är väl näst intill som en liten nallebjörn med den pälsen som den har :)

Skönt med lite ledigt några dagar nu! :))

Norpan ska ut på utflykt

Strålande solsken från en klarblå himmel och vad ska Norpan göra då? Ta ut friskvårdstimme och lite flex och ge sig ut och rida! :)) Med ska min kollega som slutade igår hos oss och hennes syster! Förhoppningsvis ska det blir en lite fartfylld tur :) Sen ska jag tillbaka till jobbet igen och jobba. Men idag är det sista jobbdagen för den här veckan!

Referenser och nästan olycka...

Börjar nästan bli lite nervöst nu med jobbet där jag gått vidare till referenssamtalen. Tydligen har rekryteringskonsulten bokat in 40 minuters referenssamtal med mina referenser. Tänk er, 40 minuter! Som en hel intervju ju nästan... Men å andra sidan var jag nästan 2 timmar på intervju för den här tjänsten. De är verkligen grundliga och ambitiösa! Vad ska de ställa för en massa frågor på 40 minuter? Jaja, bara hoppas att det går bra i alla fall. De skulle dessutom höra av sig om de behövde fler referenser! Kan de behöva mer än 120 minuters information om mig? ;)

Igår när jag åkte hem från jobbet höll det på att gå illa. Två killar kom cyklandes alldeles bredvid vägen på trottoaren. Vägen är väldigt trafikerad. Killarna var väl 9-10 år ungefär. De vinglade omkring och hade sig så tanken fanns att de bara kunde dra rätt ut i vägen rätt som det var, men det kunde jag väl aldrig tro ändå. Jorå, rätt som det var svängde den ena killen cykeln och svängde bara rakt ut i vägen utan att ens så mycket som att vända på huvudet. Jag fick tvärnita! Och som tur var hann jag stanna.

Fy farao vad rädd jag blev! Var bara tur att jag tänkt tanken och på så vis hade rätt bra reaktionsförmåga ändå. Men hade han svängt något ögonblick tidigare hade det smällt, för då hade jag inte haft en chans. Läskigt! De där killarna var inte mogna att cykla i trafiken på egen hand ännu! 12 år är en mer lagom ålder kring trafikerade vägar. Då har utvecklingen i kroppen hunnit hänga med också. Men är hemskt glad att det gick bra! Hoppas att killen blev rädd också så han förhoppningsvis lärt sig nåt till nästa gång. Jag tutade på honom också för att markera förmodligen för jag blev chockad. Istället borde jag ha stuckit ut huvudet istället kanske och pratat med honom...

Tjejmiddag och Eurovision...

Mysigt med tjejmiddag på lördagen och kolla på Eurovision song contest. Vi var hårda kritiker och ingen gick förbi oss obemärkt ;) Min nya favorit efter att ha lyssnat igen blev Norge och jag trodde den hade stor vinstchans med tanke på att den stod ut från de andra bidragen och var lite annorlunda med sina fioler. Och den vann! Grattis Norge! Malenas bidrag lät om möjligt ännu tristare igår. Kören hördes inte alls och låten lyfte inte. Den var väldigt blek. Så förtjänade inte att komma bättre. Där fick svenska folket se att opera var ute för länge sen! Islands bidrag var också helt okej, hon sjöng fint och låten fin, men inte jättemärkvärdig egentligen. Kommer absolut inte ihåg hur den går så här i efterhand.

En annan lustig grej var att jag sa till de andra att Danmarks låt lät väldigt mycket Ronan Keating. Det var ju han som hade skrivit låten tydligen :) Så var med andra ord inte så konstigt att jag tyckte det. Azerbadzjan var helt okej också tycker jag. Var ju svenskar som framförde låten. Arash. Finland tycker jag synd om som kom sist. Det var den inte värd. Det var mycket sämre bidrag och som dessutom inte kunde hålla ton, som England t.ex och Ryssland själva. Kan ni förresten stava till Azerbadzjan? Många stavningar på det har jag sett :) Med bara d och bara z, men ska vara både och :)

Grekland var ett lustigt bidrag å. Såg mer ut som Saki höll på att göra ett workout-pass än ett sångnummer. Guuud vad han måste tycka att han är snygg. Det blev bara för mycket!!! Inte ett dugg sexigt med tröjan som var för liten och alldeles för öppen i detta sammanhang. Såg bara larvigt ut. Hade han varit mindre hysterisk så kanske det blivit något bättre.

Istället för att lägga ut Norges bidrag lägger jag ut en annan bra låt som just nu ligger 1:a på Englandslistan, "Number 1" heter låten, vilket ju Norge blev igår :)



Fredagsmys, Dragonfly & tjejmiddag på lördagen

Igår kväll hade jag min lilla favorit på besök, lilla H tillsammans med brorsan och svägerskan. Bjöd dem på middag och öltränade med ännu en ny sort, men också veteöl. Lilla H satt på min arm när jag plockade i köket efter maten. Han var väldigt intresserad när jag hela tiden berättade om vad jag gjorde :) Lilla H är lite förkyld stackarn, men lika glad som vanligt. Så fort man tittar på honom ler han som en liten sol :) Han var på babysim för första gången i veckan. Var tydligen en rolig upplevelse. Synd faster inte kunde vara med och tittta på honom. Goare liten kille får man leta efter. 

Nu håller jag på och kollar på en film jag fått låna av vännerna M & K. "Dragonfly" med Kevin Costner. En riktigt bra film har jag hört och är hittills av det jag sett beredd att hålla med. Får komma med en utförligare beskrivning sen. Sorglig ska den också vara så kan tänka mig att jag kommer att böla en hel del...som vanligt :)



Ikväll blir det tjejmiddag hos kompisen M. Kolla på stora schlagerfestivalen förstås! Men mycket snack kommer det säkerligen bli också :) Kommer inte heja på det svenska bidraget bara så ni vet. Har aldrig gillat den och kommer aldrig att göra det heller. Så blir nog Danmark jag hejar på idag som jag verkligen gillar, eller möjligtvis Finland. Ha en trevlig lördag! Kram på er!

PS. Har ni varit med om att köra upp ett chips rakt upp i gommen? Aj, vad ont det gör idag dagen efter...  fick tom. ett märke. DS.

Tränar du?...

Vid ett samtal med ungdom som var väldigt rättfram (och det är förstås inte personen i samtalet som är med på bilden):

U (ungdom): "Du är smal!"
J (jag): "Tycker du?"
U: "Ja! Tränar du?"
J: Ja, jo det gör jag.
U: "Vad tränar du då?"
J: "Gym, springer, rider"
U: "Har du magmuskler?"
J: "Haha, ja det får jag väl hoppas att jag har nån i alla fall."
U: "Syns dom?"
J: "Lite får jag väl hoppas att det syns haha"
U: "Hur länge har du tränat då?"
J: "I många år"

Ja, och så kan det vara på jobbet ibland :) Man vet aldrig hur ens dag kommer att bli. Men det är det som är så skoj, att ungdomar kan vara så himla rakt på. Som att säga att ens klocka är snygg och fråga vart man köpt den helt plötsligt. Man ska inte vara beredd på allt, det är det som är charmen med jobbet. Alla är så himla olika. Vissa är försiktiga och säger inte så mycket om man inte frågar, pratar inte alls eller så pratar de som sjutton :) 

Skulle jag få jobbet jag sökt i hemstan (som jag fick reda på igår att jag var en utav dem som de valt att gå vidare med), så kommer jag även sakna jobbet jag har nu! Men även om jag får det nya jobbet så kommer jag ju jobba mot barn och ungdomar även där :) Är så glad att jag kom vidare!!! :) Bara hoppas att det går hela vägen nu...

En ny fin låt


Konstigt mode...

Vilket lustigt mode det är nu får jag lov att säga och då särskilt bland ungdomarna. För vad jag vet har jag inte sett något sådant bland de vuxna än så länge, men det kanske kommer....

Härom dagen såg jag en rätt storväxt tjej i 16-årsåldern som gick på stan med sin mamma. Hon hade nätstumpbyxor, svarta genomskinliga. Inga heltäckande med andra ord. Till det hade hon en skjorta som gick precis över baken, skor och en jacka över som gick precis över skjortan. Men andra ord såg det ut som hon hade jacka och strumpbyxor bakifrån och framifrån såg man ju skjortan men undrade om hon glömt en kjol eller ett par brallor.

Nog för att man ska välkomna allas smak på kläder och visst är det roligt när alla inte klär sig lika, men ibland kan jag ändå tycka att det kan finnas gränser. Ser man inte hur saker och ting ser ut? Så strumpbyxor utan någon klänning, tunika, lääääängre skjorta eller lång top får bli dagens dissning! Kan bara föreställa mig hur det hade blivit om hon skulle böjt sig framåt.... Hade blivit lite gladare om hon åtminstone haft heltäckande tajts...

Jag är glad idag! Jag är en utav dem som de valt att gå vidare med för tjänsten jag helst vill ha som ligger alldeles utanför hemstan på landet :) Nu är det referenstagning som gäller så jag hoppas mina referenser säger bra saker om mig!

Besök från Litauen...

Igår var det en riktig moffardag! Smörgåstårta hos mormor på eftermiddagen med räkor och lax, mums! Och sen på kvällen fick jag besök av goa vänner. Då gjorde jag min specialköttfärssås med bla. bacon, purjolök, röd paprika och köttfärs och så pasta till. Men ingen öl igår dock. Igår blev det gammal hederlig cider! En är kanongod med rabarber och granatäpple och sen en ny med persika och vanilj (låter kanske lite sötsliskig men väldigt somrig och god är den). Även svartvinbär och lime, ananas och citrus är favoriter. (Bild lånad här)

Så idag blir det till att diska upp efter främmandet och sen ut i det härliga vädret med svägerskan och lillsnuttis.

Det har verkligen slagit ut snabbt i år och jösses vad jag känner av allergin då jag fått slut på viss allergimedicin så måste få mer utskrivet! Känns ännu mer när det blåser som det gör ute! Får nog gå i ide ett par dar tror jag ;) Låter som jag är förkyld!

Imorgon får vi besök från Litauen, nån docent som ville höra vad vi har för stöd för funktionshindrade så då ska jag informera om hur vi jobbar, om LSS-lagen (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) och om vad det finns för insatser för dem på engelska. Hoppas det inte blir alltför mycket frågor, för även om jag kan engelska rätt bra så är det skitsvårt just med lagen och insatserna vad de heter och så, för det använder man inte i vardagligt tal! Men har gjort en powerpresentation på engelska så få se. FInns ju även risk för att hon inte förstår det jag informerar om på engelska eftersom orden inte är så vanliga i vardagligt tal som sagt.... Vi får se hur det går :)


En "sjungandes" lilla H och mer ölträning

Härligt med lördag, men det är ju attans att man inte klarar att sova längre på mornarna längre! Dessutom drömmer jag så konstiga saker ibland så lika skönt att gå upp. Städning står på schemat till en början. Ikväll kommer mina goa vänner M & K på middag. Så det blir kul :)

Igår kväll blev det lite ölträning igen :) Jag köpte faktiskt öl alldeles själv, 2 stycken av samma sort som sist. Tror det är bra att vänja sig lite mer vid den sorten innan jag prövar nåt annat. Och jag är riktigt stolt över mig själv, för den här gången fick jag i mig en hel flaska :) Är det inte imponerande så säg? ;) Hade nog kunnat få i mig en till, men efter jag kommit hem från bror, Y och lillsnutten H så var jag så trött så trött att jag somnade på soffan efter Talang. Lillsnuttis testade lite nya ljud igår i olika nivåer, men lite mer försiktiga ljud igår. Lät som han sjöng upp ungefär :) Roligt med deras jollringar. Hur kan man bli så söt? O gladare kille får man nog leta efter. Så fort man tittar på honom ler han sitt bästaste leende och faster Norpan smälter direkt. Han kommer nog köra med faster får jag en känsla av när han blir lite större... (Bilden: Faster Norpan med 4 dagar gammal lille H)

Imorgon ska jag, svägerskan och lille H på djurvandring alldeles i närheten. Då får man gå in och klappa och gosa med de söta lammen som vi träffade för någon vecka sedan. Lille H är lite för liten ännu, men faster och Y kommer definitivt synas bland småbarnen gosandes med de små :) Eller skulle ni kunna låta bli en sån här söting?


Kundsupport...

I förrgår fick jag en påminnelseräkning från mitt gamla gym som jag sagt upp i feb för jag skulle byta gym (tyvärr blev det en vattenskada på nya gymmet och försökte då ta tillbaka uppsägningen men fick svaret att det gick inte. Det är en månads uppsägningstid och skulle då betala sista gången sista mars. Detta var en räkning för april månad. Men varje gång man sagt upp nåt där så strular de och försöker dra i efterhand ändå. Så blev arg som ett bi! Försöker ringa kundsupport, men blir satt i kö så pass länge så jag inte hinner utan får lägga på, eftersom jag skulle på min intervju då. Istället skickar jag ett mail och förklarar att jag inte ska betala nåt i april osv.

Igår kommer svaret som fick mig att se rött:
"Enligt våra noteringar har du tagit tillbaka din uppsägning av medlemskapet och ska därför betala för april månad".

Ringer upp kundsupporten på direkten och kommer till slut fram efter ett antal: "Det är just nu många som ringer...vi tar emot ditt samtal så fort vi kan..." " Du kan också maila oss på kundsupport@..."

Jag hör själv hur irriterad jag låter när jag ringer och är väl förberedd för vad jag ska säga och att jag har vittnen på mailet jag fick från dem att det inte gick att säga upp medlemskapet:

Jag: Jag sade upp mitt medlemskap i feb blablabla...det gick inte att ta tillbaka uppsägningen..."
KS (kundsupporten): "Jo men jag kan se här enligt våra noteringar att den tog tillbaka".
Jag: " Men ni kan väl inte skicka ett mail där ni säger att det inte går och sen ta tillbaka det ändå utan att skicka ett meddelande om det". "Jag har ju inte tränat på hela tiden eftersom jag fick den första informationen!!!".
KS: "Okej, ja men då tar vi bort räkningen då".
Jag: "Ehöheheh va?!!?" (Norpan som en fågelholk) "Okej, vad bra, tack!" (Samtalet avslutas).

Fientligt inställd och beredd på det värsta försvaret och sen tar de bara udden ur det hela genom att: OKEJ. Luften bara gick ur en :) Men skönt att det löste sig till det bästa.

Lärdom av detta:
Man ska inte hetsa upp sig i onödan ;)

Intervjun

Intervju igår! 1timme 45 minuter blev jag intervjuad! Rätt länge... Hoppas hoppas jag får det jobbet! Stället ligger lite utanför på landet och är inte så stort kontor. Chefen verkade kanon och väldigt mjuk i sättet. Ligger bara 1,5 mil utanför stan och tar mellan 15-20 min och åka. Kan det bli bättre!? Ett utav jobben blev det nog inget med tror jag om det inte dragit ut på tiden och det andra håller de fortfarande på och funderar mellan mig och den andra tjejen, men det är ju fortfarande i pendlingsstan så känns inte lika angeläget även om det är en fast tjänst det också. Så vet inte hur jag ska ställa mig om jag blir erbjuden det. Vill ju hellre ha det andra. Är det då bättre att chansa och vänta ut det andra och se och kanske stå utan eller välja ett där jag får börja om i samma stad där jag är bara för att få en 100% fast tjänst...?

Men än så länge vet jag ju inte om jag blir erbjuden det andra jobbet i jobbstan heller... men det är mot vuxna och det andra som jag var på intervju för igår är utredningar mot barn och ungdomar jag ska göra men en bredare målgrupp än jag har idag. O det är det jag trivs som bäst med fortfarande känner jag. Klurigt! (
bild tagen härifrån)

Lastbilarnas dag?

Idag undrar jag om det inte var lastbilarnas dag....! Ska vi fira? ;) Började med att jag körde om en lastbil på motorvägen av modellen "Cirkus Maximum", sen en porsche (vilket iofs var rätt skoj, då de inte brukar köra speciellt sakta, men denna kunde det). Sen började det. Den ena efter den andra lastbilen dök upp! O man vill gärna komma om dem innan man kör av motorvägen för sen dröjer det tills man kommer om dem. Men, jag hade turen att ännu en lastbil av modellen "Cirkus Maximus" körde ut framför näbben på mig och skulle köra om en annan lastbil av modellen "vanlig transport". Och den körde om i 90 km/h på en 110 km/h-väg. Inget kul! För på så vis hann jag inte om resterande "Cirkus Maximumar" mfl. innan jag skulle av motorvägen :(

Några anledningar varför jag inte vill ligga bakom lastbilar:

- De segar till sig vid varje uppförsbacke och ligger i ca 70 km/h.
- De ligger ibland långt ut på kanterna där det finns sand och grus, vilket kan innebära att man får ett stenskott om man har otur.
- Man har ingen sikt framåt och har därmed inte lika bra koll på framförvarande trafik.
- Bilen blir jäkligt skitig om det regnar

När jag kom ut på nästa motorväg dök det om möjligt upp ännu fler lastbilar... Ja det är nog lastbilarnas dag idag!

Regnigt och kallt...

Regnig och kall dag idag! Igår fick jag en privatlektion i ridning då de andra två tjejerna inte kunde komma. Vi red ut så jag fick min lektion på fältet och i skogen. Ska inte gå in nåt närmre på det, men var väldigt givande i alla fall och lärde mig jättemycket under den timmen. Hoppade över hinder i skogen också, vilket var riktigt kul! :) Och gick slalom mellan träd som stod väldigt tätt ihop, då man skulle styra ut bara baken på hästen för att komma runt. Det är lite trixigt! Det gick inte att bara styra runt hästen för det var så tight emellan och hade klämt mig annars. Körde både dressyr och lite hoppning alltså. Hästarna var alldeles svettiga efteråt. Att trixa med dem så mycket gör att de får använda hjärnan jättemycket.

Imorgon är det dags för en ny intervju i hemmastan. Har inte hört nåt från de andra jobben ännu, så få se. Men sitter ju inte i sjön om det inte blir nåt heller. Har ju jobb i alla fall vilket är skönt! Får väl söka vidare bara.

Tänkte på det härom dagen vad livet är skört egentligen! En kompis kompis har haft cancer och blivit opererad för det och trodde det blivit bra efter det. För ett tag sedan fick hon reda på att det finns i kroppen och att det inte går att göra nåt mer. De har opererat bort allt som går och hon kommer aldrig kunna äta riktig mat igen utan går på dropp och nu smärtstillande. Man kan inte säga hur länge hon har kvar att leva. Det kan ta några veckor, månader.... Hon har man och 3 barn som blir utan sin maka/mamma. Sorgligt och fruktansvärt livet kan vara ibland! Vilken ångest och vad gör man med tiden man har kvar.... Förlorade en kompis för några år sedan. Han var lika gammal som mig och det känns som hans liv inte ens hade hunnit börja på riktigt. Gäller att ta vara på livet man har!

Stod och stekte gös igår kväll att ha till matlådan idag. Guuud så gott det är! Fick mig att tänka tillbaka när jag var liten och ute och fiskade med morfar om somrarna i stugan när han fortfarande levde. Fina minnen!

Härliga dagar!!!

Igår var jag ute och sprang på morgonen, sen var jag bara in och duschade och käkade frukost och sen fick jag med mig svägerskan och lille H (som nu snart är 4 månader) på långpromenad. Vi köpte sen med oss picknick mat som vi tog med oss ut i gröngräset där vi slog oss ner på en filt med lille H som fick skugga under ett paraply :) Så mysigt så! Var ute ända till kvällen då vi åt grillat sen dagen innan och jag passade på att gosa med lille H som höll på och släppte endra riktiga bomber så faster höll på att storkna emellanåt medan han bara log som en liten solstråle ;) Han hade inte gjort nr 2 på några dagar... Men efter lite studsande o dansande med faster till "En kulen natt natt natt..." så släppte han loss till slut :) Så nöjd var han!

Idag blev det en tur upp till stugan igen! Suttit i bikini och solat hela dagen lång i en solstol! Så mysigt! :)) Bortsett från när jag hade en granne som stod på ena sidan av min solstol och så mamma som stod på andra sidan och babblade mig mig mitt emellan. Kände mig nåååågot obekväm, men men. Lite trädgårdsarbete blev det också med insamlande av en massa kvistar från björkarna och lite krattning. Man måste ju ändå jobba LIIIIIIITE också och inte bara lata sig ;) Tänk vilka härliga dagar! Imorgon hoppas jag på fortsatt fint väder för då blir det ridning och sen ska jag hälsa på en go vän som är hemma i stan tillfälligt! (Bilden är från förra året)

En lite sommarpoppig låt som jag tycker man blir lite glad av :)

 
Trevlig söndag på er!