I fixartagen...

Fröken Norpan är i fixartagen. Nu är det operation radhus som är i görningen. I måndags var jag förbi IKEA och inhandlade två luddiga ullmattor som nu ligger på vardera sida om sängen. Så mysigt att sätta fötterna på när man ska stiga upp på morgonen :) Sen blev det lite annat smått och gott också :) Igår var jag och köpte bokhyllan Expedit på IKEA också. En tung rackare! (En sån på bilden fast med 5 hyllor).

När jag stod och skyfflade in den från vagnen till bilen och tog i utav bara sjutton så fastnade den sista (3 stycken kollin) halvvägs in i bilen. Men hade turen att en kille precis kom ut från utlämningen och sprang fram och frågade om jag ville ha hjälp. Så han tog i inne bilen och fick in den så fint så :) Sånt förgyller dagen med hjälpsamma människor!!! Han höll på att slå ikull sig till på köpet när han sprang fram också för foten vek sig, men det gick bra som tur var!

Sen kom brorsan och hjälpte mig att få in dem i huset sen som tur var! Bra att bo nära varandra ibland på så vis :) Hade aldrig fått in dem själv! Men fått upp den har jag inte. Somnade på soffan så gott så efter Greys och sen vips var klockan 01.30. Ingen vidare tid att slå upp en bokhylla då inte. Så få se om jag hinner idag... Imorgon är det ju sista april sen. Undrar vad det blir för väder.... har inte kollat in ännu och grillning står på kvällens schema med några goa vänner imorgon. Annars blir det väl grillning ute och sen gå in och käka. Kan ju vara mysigt det med :) Men regnar det, blir det ingen majbrasa i alla fall.

Ikväll ska jag på pizzakväll med 2 tjejkompisar! Men idag blir det en grekisk sallad, för det är jag sugen på!

Livets plötsliga vändningar...

Min fredagskväll avslutades väldigt tråkig och tragisk. Fick ett chockartat besked från en kompis att en gemensam kompis och fd. kollega hade dött. 4 år äldre än mig var han och hade en lite fin dotter. Så ledsamt! Jag förlorade en nära killkompis för några år sedan och beskedet rev upp gamla sår igen. Oundvikligt! Samtidigt när det sker såna här saker får man sig en rejäl tankeställare. Livet är för kort för att haka upp sig på småsaker. Man ska värdesätta livet och ta tillvara på familjen och vännerna man har och leva i nuet. Imorgon kan det vara försent! Vila i frid C!

Hela dagen idag gick åt att flyttstäda gamla lägenheten! Tur jag hade mamma till hjälp, annars hade jag nog hållit på än! Är helt mör efter dagen och väldigt trött så det blir snart sängen. Hade mycket hellre suttit ute i solstolen och njutit av solen! Men samtidigt skönt att få avsluta allt med gamla lägenheten och kunna släppa det. Så fint städad som den är nu, har den väl aldrig varit ;) Fick lite smått panik när jag inte hittade den tredje nyckeln till lägenheten. Ska ju lämna nycklarna på onsdag. Först mitt kollegeblock till högskolekursen puts väck, och sen nyckeln! Nä, nu fick det väl vara nog! Men som tur var hittade jag på den nu på kvällen när jag satt och tänkte vart sjutton jag hade kunnat lagt den. Det var en mycket väl genomtänkt ställe kan jag säga! Och inte alls självklart ställe där man tittar... Att man aldrig lär sig att man inte ska lägga saker på smarta ställen....

Dags att sova, för imorgon är det ju dags för "The last Bounce" i Globen! Tråkigt att de ska sluta, även om jag förstår varför. Det är slitigt att dansa så mycket. Och blir inte mycket tid för annat. Men synd är det! De är så jäkla duktiga och gör så bra shower. Denna kommer säkert inte vara sämre heller! Men först på förmiddagen kommer det en och ska köpa min skänk! Och igår sålde jag min byrå. Sen ska det bli lite nya möbler här hemma förhoppningsvis :)

Ha en skön söndag! Kram!


Fredag och sol igen...

Usch så dålig jag blivit på att uppdatera! Får skärpa till mig!
Snart helg igen! Ska bli skönt även om jag inte ser fram emot städning i gamla lägenheten! Ska bli skönt att få det avklarat i allafall och inte behöva bekymra sig om det! Hoppas bara att allt är okej sen vi besiktningen och att jag inte får backning på nåt.

Igår morse ringde mamma på morgonen och sa att jag skulle köra försiktigt och när jag tittade ut genom fönstret så snöade det av bara sjutton utanför! Värsta snöovädret! Inte kul när man nyss satt på sommardäck för en vecka sedan. Nu ska det ju inte komma någon snö... nu ska det ju vara sol och varmt! Men av vad jag hört ska det bli varmare till helgen igen och sol :) Mina stackars påskliljor och penséer fick husera inne hos mig över natten!

Ikväll kommer det en tjej och hämtar min byrå som jag fått såld så nästa vecka ska jag inhandla en ny byrå och så lite annat smått och gott :) Kul med nytt! Vore skönt om jag kunde bli av med det andra som jag satt ut på annons också! Så nu kollar jag för fullt efter vad jag vill ha :)

Imorse var det riktigt halt på sina ställen när jag körde till jobbet. Mot slutet åkte jag förbi en otäck olycka som ganska nyligen hade hänt. Förmodligen kört för snabbt på sina sommardäck och skulle gissa på sladd vid omkörning. 2 bilar inblandade, vajerräcket paj. Var både bärgningsbil, poliser och ambulanser på plats. En av ambulanserna kom när jag åkte förbi. Läskigt nu med sommardäck och det fryser på.

På söndag ska jag på Bounce! Ska bli så kul! Är helt säker på att det kommer att vara kanonbra efter att ha sett dem vid ett flertal andra tillfällen.
Här är ett inslag om dem på Rapport.

Ha en riktigt skön helg med solsken hoppas vi! :)

Myser....

Jag fullkomligt älskar mitt nya ställe :) Så rogivande och precis vad jag behövde! Längtar inte tillbaka till gamla stället ett dugg :) Trivdes på en gång när jag satte mig fot här och då blir det bra. Så kände jag på förra stället också, men där var jag klar nu.

Det känns lite vuxenvarning att man nu bor i radhus istället för i lägenhet i en 1:a :) I veckan klippte jag buskar och idag planerade jag penséer i en kruka som nu står på uteplatsen. Tack för de fina blommorna Fia! ♥ Det dröjer väl inte länge förrän det börjar bli dags att klippa gräset heller. På förmiddagen åt jag frukost ute på uteplatsen i solen som då var framme och så hade jag små fåglar som gick över gräset precis bredvid mig :) När det blåste till kände jag till och med en liten doft av kogödsel, det är härligt det! :) Kan inte göra annat än att gå och mysa omkring här!

 

Igår lördag var jag på födelsedagsfest hos en kompis. Det blev 3-rätters! Förrätten bestod av kokt sparris och parmaskinka, huvudrätten av parmainlindad kyckling som var fylld med soltorkade tomater och fetaost, bulgur blandad med sallad, tomater och gurka. Efterrätten bestod av honungsstekt färsk ananas med vit choklad på och så tofuglass (som jag senare blev allergisk emot, så den får jag avstå nästa gång). Väldigt gott var det i alla fall!

Och i fredags var jag på AW med två vänner. Det var så skoj! Värsta draget på livebandet som spelade Bryan Adams, Van Halen, Bon Jovi, Europe, Pink och massa annat bra! När sen DJ:n började spela fortsatte han på samma tema, blandat med lite nytt så blev mycket dansande den kvällen! Definitivt en av de bästa AW jag varit på! En perfekt lyckad kväll!

Snart kommer pappa och K på besök och har köpt andra krokar till mina tavlor som jag inte kommer överens med i vardagsrummet. Få se om jag lyckas få upp de andra två nu då. Håll tummarna! Fortsatt trevlig söndag!

Livet på landet....

Usch vad dålig jag blivit på att uppdatera här igen! Dagarna går så snabbt och det har varit fullt upp. I måndags var jag vissen i migrän och blev hemma från jobbet och låg i sängen hela förmiddagen. På eftermiddagen började det släppa och lite senare på eftermiddagen kunde jag ta mig ut och klippa lite buskar och fixa lite i trädgården. Skönt att få lite luft :) Gick ute i bara t-shirt för det var så varmt! På kvällen kom Mr K över för jag ville prata. Vi tog en långpromenad i det härliga vädret. Älskar verkligen att bo här ute! Det var mitt livs bästa drag :)

Tisdag bar det av till Sthlm på uppföljning vid lunch och på hemvägen blev det en sväng till IKEA och sen handla lite mat innan jag skulle åka hemåt igen. Idag har jag haft mina två kollegor + chefen hemma hos mig för planeringsdag. Vi fick riktigt mycket gjort! Lunchen intogs på min uteplats i solen :) Gött! Och nu på kvällen var jag över till brorsan och fick hjälp att byta till sommardäck och så hälsade jag på lilla brorsonen som var vissen lilla kraken.

Och nu är det dags för att göra klart ett skolarbete inför morgondagen. Har varit lite dålig med det nu under flytten och har kommit lite efter. Får göra klart ett idag och ett imorgon så är jag ikapp igen. Det värsta är att jag förlagt ett kollegeblock som jag har alla mina anteckningar i från föreläsningar! Panik!!!! Måste försöka leta vart det kan ha tagit vägen. Inte mycket roligt som hänt sen sist, men nu vet ni vad jag haft för mig i alla fall.

Håller på och planerar för inflyttningsfest också, men kommer nog få dela upp den på två. För blir lite många att ta alla på en gång har jag upptäckt :) Vi ska ju få plats alla också :)

Min deklaration verkar ha kommit på villovägar också.... antar att ni alla fått den redan.
Hej hej så länge!


Redan söndag...

Idag blir det frukost ute på terassen för idag är det strålande solsken!!! :) Äntligen får jag sätta mig ute och njuta i solen. Vaknade tidigt idag också, trots att jag kunnat sova mycket längre. Men ska försöka sova en liten liten stund till, för har lite lätt huvudvärk. Drack väl lite för dåligt med vatten igår....

I fredags tog jag och kompisen A en långpromenad bland åkrarna här ute och hamnade till slut hos brorsan där det blev ett glas vin och lite pussande på brorsonen innan det bar av hemåt igen och blev lite käk. A åkte hem vid 23-tiden och då gick jag och lade mig på en gång. Så trött!! Vaknade redan vid 7.40 sen! Ägnade dagen åt att packa upp de sista kartongerna! Så himla skönt att inte ha något som som står nu :)

På kvällen kom pappas sambos dotter över och vi käkade pizza och förfestade lite innan vi till slut gick ut på krogen. Inte så värst ofta jag går ut. Var skoj att komma ut och dansa annars tycker jag de flesta var lite väl unga där och jag har sällan kul när jag går ut hemma i stan. Man ska nästan vara ett helt gäng för att ha skoj ute. Tycker man blir så anonym. Då har jag roligare när jag går på festerna i stugan som brukar vara. Där käner man folk och man kan dansa med i princip vem som helst utan att folk behöver tro att det behöver vara nåt för det.

Får ge det en ny chans nästa vecka med AW istället och hoppas på att det blir roligare :)


Helg med roligheter...

Snart helg! Äntligen! :) Ska bli såååå skönt att få sova ut imorgon bitti...om det nu går. Ibland är man så inställd på sina tidiga uppstigningar att man vaknar tidigt av sig själv i alla fall. Men bara att kunna ligga kvar i sängen är ju rätt skönt! :) Har lite att pyssla med kvar i radhuset innan det är klart. Har 4 kartonger kvar som ska packas upp och 3 stora kassar. Sen ska resterande gardiner läggas upp och 1 par strykas. Men börjar närma sig! Kan det inte bli lite fint vårväder också??? Har hört det ryktas om att det ska bli upp mot 20 grader nästa vecka. Hoppas!!!!

Ikväll kommer en kompis över för att hälsa på. Ska bli trevligt! Och på lördag blir det utgång med pappas sambos dotter och ev. kanske även svägerskan, vi får se. På söndag måste jag ägna dagen åt skolplugg som blivit lite åsidosatt nu under flytten och allt. Två uppgifter som ska skrivas.

Flytt på jobbet har det också blivit...som om det inte räckte med en flytt hemma :) Har flyttat från våning 2 till våning 4. Men känns bra ändå. Trivsamt rum som jag pysslat till med min egen prägel :) Vi var 3 nerifrån som flyttade upp så vi fick lotta om rummen. Hade tur och fick det precis som jag ville ha! Är dessutom mer lampor i det rummet så det blir mer ljus. Och sånt är rätt viktigt! Man blir så trött i ögonen annars. Och jag sitter ju rätt mycket vid datorn då jag skriver utredningar så känns extra viktigt. Har tom. en extralampa vid datorskärmen med dagsljus-sken. Man tror inte att det gör så stor skillnad men det gör det!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Galet trött!

Var totalt komatrött imorse när jag skulle stiga upp! Gjorde misstaget att lägga mig ner på soffan för att se den sista serien Christine och somnade förstås och vaknade först vid 3! Är väl flytten som börjar ta ut sin rätt... Var sedan tänkt att jag skulle stiga upp vid 5 för att komma iväg tidigt till jobbet, men var så galet trött att jag till slut steg upp först vid 6.15! Var på jobbet vid 8.15 istället för vid 7 som jag tänkt. Så får väl bli tidig sänggång idag för imorgon ska jag dessutom sluta tidigare för att ta mig iväg till frissan och färga håret :)

Känns som jag skulle behöva en veckas semester efter den här flytten! Den har ju varit rätt långutdragen också i och med storrensningen och alla körningar till Återbruket och Brödet o fiskarna (för att skänka saker till deras loppis). O sen körningar med kartonger och sen stora flytten förstås. Nu har jag städningen kvar i gamla lägenheten och lite småprylar kvar i en garderob som ska bort. Sen ska jag nog försöka planera in en inflyttningsfest i maj nån gång när jag nog har kommit ännu mer i ordning. Här kommer några bilder ifrån radhuset. Vissa av er har kanske redan sett dem på FB... (klicka på bilden för större format).

  

Och för att riktigt känna mig som hemma på jobbet håller jag även på och flyttar där. Vi ska flytta upp till en annan våning. Så imorgon går flyttlasset i mitt rum och idag blir det till att pyssla och greja i rummet. Sen får det faktiskt dröja ett tag åtminstone innan det blir någon flytt på ett tag :) Fördelen om jag flyttar igen är att jag i alla fall inte har lika mycket grejor att gå igenom eftersom jag slängt så mycket redan :)

Inflyttad :)

Tillbaka på jobbet igen efter nästan en veckas "ledighet". Har ju inte blivit så mycket vila i och med flytten men det har varit skönt ändå! I natt har jag sovit själv i radhuset för första gången. Har ju haft mamma på besök sen i fredags då hon ju annars bor 5 mil ifrån och hon då varit kvar och hjälpt till och så har det ju varit släktgrejor under påsken också.

Trivs otroligt bra på nya stället och har kommit iordning ganska så bra och t.o.m satt upp lite tavlor! :) Är några kartonger kvar att packa upp och sen ska jag lägga upp gardiner och stryka dem också. Har dessutom hunnit med att köpa en ny vardagsrumsmatta :) De andra sakerna jag vill köpa får jag ta allt eftersom. En bokhylla blir det första jag ska köpa i maj. Sen vill jag ha nya vita nattduksbord som jag tittat ut, nytt vardagsrumsbord som är vitt, ny bredare säng och så småningom en längre vit tv-bänk. Köksmöblerna ska målas vita. Så lite pyssel är det allt. Men ska lägga upp lite bilder har jag tänkt ikväll så ni får se hur det ser ut nu :)

Få se om jag svänger av motorvägen in på gamla stället när jag ska hem av ren vana eller om jag kommer ihåg att fortsätta ;) Känns härligt att kunna tvätta hemma i lägenheten och det mest underbara av allt, att kunna gå ut på terassen och sätta sig i solen. Jag har sol från morgon till kväll på baksidan! Hur underbart är inte det? :) Så förstås blir det till att skaffa en grill också snarast! :) För grillkvällar lär det bli några stycken!

Fick förfrågan i söndags om jag ville ha en sovrums-tv från farbror. Men jag ska faktiskt tacka nej till det. Tycker det är rätt skönt att bara ha tv i vardagsrummet. En platt-tv skulle det i så fall vara. Men egentligen tycker jag inte man ska ha någon tv i sovrummet. Jag tar istället in datorn ibland om jag vill kolla på nån film eller nåt. Annars tycker jag det är rätt skönt att sitta just i vardagsrummet om jag ska kolla på tv. I sovrummet ska man göra annat? ;) Ja, sova alltså :)



Sista natten i lägenheten...

Sista natten i lägenheten! Imorgon går flyttlasset! :) Känns lite konstigt! Igår och idag har det körts grejor till Återbruket! Idag har pappa varit med och hjälpt till och det behövdes :) Det är så himla skönt att få bort saker. Man fattar knappt vad man kan samla på sig under några år. Nu kommer jag tänka på det och slänga saker på direkten istället för att bara samla på hög i förrådet. Bara dumt att vara lat. Man får bara äta upp det sen istället.

Telefonen funkar inte hemma i lägenheten längre utan är redan igång i radhuset, och internet är avstängt så fick köra med mitt mobila bredband som jag skaffade i somras för att ha i stugan när jag fick tuppjuck av att vara utan :) Får ha det ett tag tills mitt ADSL kommer igång. Finns ju inte stadsnätet på nya stället :( Men man kan inte få allt här i livet...

I tisdags kväll kom mr K på besök så då blev det en välförtjänst paus i allt flyttande. Fick en underbar ryggmassage som inte var helt fel efter allt flyttande. Man blir rätt mör i kroppen. Tur jag hunnit få iväg alla kartongerna. Annars hade det inte varit skoj att vara här :) Jag längtar nu bara tills att få komma iordning på nya stället. Är lite sugen på att åka dit och sätta upp gardiner i vardagsrummet också...Hmmm kanske ska göra det och koppla in telefonen så den är på plats....Och köra iväg täcken och sånt. Har ju inget annat bättre för mig i alla fall så. Ikväll blir det nog en film sen innan sovdags. Ska iväg till 9 imorgon bitti och hämta det stora släpet.

Förresten har jag fått min lägenhet uthyrd från 1 maj nu så slipper en månad med dubbel hyra alla fall :)

Glad påsk alla goa vänner!