Lite vissen...

Usch vilken natt jag hade. Har bara sovit till och från. Borde nog inte gått iväg på nån fest igår även om det var en väldigt lugn sådan. Har haft skitont i halsen, örat, feber, hosta och nu hes. Låter som en gammal vissen kamel! Proppat i mig alvedon, rinexin, bisolvon och bafusin och nu på morgonen vitaminer och rosenrot! Imorgon ska jag vara frisk! Har ju inte tid att vara sjuk nu! Pappa skulle kommit idag och tagit bort sin hylla som står på vinden och hjälpa mig åka till återbruket med lite saker, men fick ställa in och skjuta det på en annan dag. Blir till att kurera sig hela dagen idag.

Kom hem redan 23 igår kväll från festen och gick och lade mig ganska så på en gång. Sen blev jag väckt av ett sms strax efter 1 och blev pigg igen. Så var väl uppe i 1,5 timme innan jag gick och lade mig igen. Men vad gör väl det när man ändå kan sova morgonen därpå :) Har alltid min mobil på. Sitter nog mycket i också ifrån när en av mina kompisar som fick en hjärntumör skickade sms mitt i natten till mig när han mådde dåligt och ville prata av sig. Han visste att jag alltid svarade. Sen kanske det ibland beror på vem som hör av sig också :)

Ska börja rensa lite kläder och smått i lägenheten i alla fall. Måste! Bara 4 veckor kvar snart!
Trevlig söndag!

40-årsmiddag...

Idag ska jag på 40-årsmiddag hos goa vänner. Men ikväll blir det nyktert. Käkar medicin för förkylningen och sen är jag inte så sugen sen 30-årsfesten som var ganska nyligen. Ibland är det rätt skönt att vara nykter på fester också. Och eftersom jag inte känner mig helt pigg känns det som ett bra alternativ idag och jag kan köra bil o åka hem när jag vill. Har lite feber så inte så konstigt. Men bara att proppa i sig lite alvedon och se glad ut, för middagen ska jag på! Har ju halva presenten hemma hos mig också.

Var iväg och tvättade Sigurd här på förmiddagen (bilen alltså) och den blev så fin :) Den var skitig till max! Tyvärr är den väl snart lika skitig igen med tanke på blaskvädret som nu är. Lite läskigt med snön på taken som dånar ner kors och tvärs. Har backat tillbaka bilen till max för att jag inte ska få över nån tung snöhög på den.

Sen händer det ju lite annat spännande just nu också, vilket är roligt, men det väntar jag lite med :) Vet ju inte riktigt själv vad som händer ännu.

Partylåt som jag gillar :) Även om jag kanske inte tycker Chris Brown verkar vara riktigt riktig som person så gör han bra låtar.



Hoppas ni får en kanonlördag!


Torsdag kväll...

Tapetvalet är gjort och inlämnat till fastighetsägaren. Så nu återstår det bara att se det färdiga resultatet sen :) Ska bli spännande. Tror det kommer bli helt annat, med tanke på att det bodde en äldre tant där innan som inte riktigt hade samm tapetsmak som jag ;)

Sen har det varit en tjej och kollat på lägenheten som också kunde flytta in 1 april! Jag hoppas verkligen att hon vill ha den! Håll tummarna! Vore så skönt om det kunde lösa sig! Slippa oroa sig för dubbla hyror.

Efter det fick jag ett trevligt besök på kvällskvisten :) Blev te och mackor och kolla OS, tjejhockeyn och så pratade vi en massa också. Känner mig glad :) Vi har samma typ av humor och liknande intressen. Så det är väldigt enkelt att umgås. Känns ändå konstigt att jag kan känna mig glad trots Rosie. Jag saknar ju henne massvis och ledsenheten kommer över mig då och då. Men så skönt att få känna sig lite glad emellanåt också! Skönt också att jag fick tankar på annat i och med flytten. Är ju massvis som ska göras innan den 1 april så det är skönt när det är fullt upp ett tag nu. Hoppas bara inte det kommer nåt bakslag sen.

Nu är det dags att gå och sussa! Kram o god natt mina goa bloggvänner! Känner också att jag börjar få ont i halsen.... Lilla H har blivit sjuk och träffade ju honom i förrgår. Hmmm! Jag ska ju på 40-årsmiddag på lördag så jag får INTE blir sjuk! Nej, jag är hur frisk som helst egentligen när jag tänker efter ;)


Tapetvalet...

Har ändrat mig ett antal gånger kan jag berätta, men har försökt tänka på att välja tapeter som håller i sig och som jag inte tröttnar på så snabbt. Jag gillar att ha ljust omkring mig och föredrar att ändra färg på kuddar och gardiner, mattor osv. om jag känner för det. Men gillar stilrent och tycker det kan vara snyggt med mycket vitt eller vitt och svart. Så här föll valet till slut i alla fall:


Halltapeten, fast den ska vara så ränderna går lodrätt, så tvärtom mot vad den är nu. Vit med silvermönster i.


Fondvägg sovrum, ljusgrå (som också ska vara åt andra hållet).



Sovrum på resterande väggar, kök och vardagsrum. Den är vit med silverlinjer i. (Denna ska också förstås vara  vänd åt andra hållet så linjerna blir lodrätta).

Ja, nu vet ni ungefär hur det kommer att se ut. Får väl ta bilder sen hur det ser ut på plats sen också när tapeterna sitter uppe :) Hade bara 2 dagar på mig att välja tapeter då man bara får låna katalogerna 2 dagar. Men tror det här kommer att bli bra. Ljust som jag vill ha det och som är ganska så tidlöst. Det blev bara en fondvägg till slut. Men känner att det räcker då det i vardagsrummet inte blivit bra med tanke på att jag vill ha mönster på kuddarna i soffan och i köket och i hallen fanns det inga bra väggar att ha fond på så det skulle blivit snyggt.

Idag fick jag brev om att jag gått vidare ifrån en andra uttagning på ett jobb jag sökte förut, så fick ringa och tacka nej eftersom jag nu ska vara kvar där jag trivs. Men kul ändå att få se att det finns möjlighet att få andra jobb när jag bestämmer mig för att söka mig vidare. Ett särskilt GRATTIS till Stoffe och Fröken Svensson som båda lyckades få jobb nästan samtidigt! Det var de värda! Det är skönt att ha ett jobb och veta att det kommer in pengar varje månad. Finns många som går arbetslösa nu.

Sitter och kollar på "So you think you can dance" och ska nu ta mig en kopp te och krypa tillbaka ner i soffan med en filt. Blev lite frusen nu på kvällskvisten :) Imorgon kommer det en till och tittar på min lägenhet. Ha en skön kväll och sov så gott!


Kvalitetstid och tapetval...

Har fått lite påbackning att jag inte lägger in inlägg tillräckligt ofta (skämms mig ;)) så här kommer ett :) (Bara för din skull Stoffe ;))

Nyss hemkommen från att ha hälsat på lilla H (brorsonen förstås). Har inte sett honom på 1,5 vecka och då börjar det bli länge tycker jag. Han har varit bortrest till Uppsala över helgen. Det var så mysigt så! :) Brorsan åkte iväg och handlade och jag var kvar med lilla snuttis och haft riktig kvalitetstid! :) Badat honom, busat och myst! Han älskar och bada och vill gärna plaska riktigt mycket så man får bylsa över sig med lite handdukar annars blir man rätt snart dyngblöt!  Han ville inte stiga upp när det var dags! Han är en bestämd liten man!

Sen har jag varit och hämtat två tapetkataloger för att bestämma vad jag ska för tapeter på nya stället. Blir nog rätt mycket vitt har jag bestämt men med fondvägg i vardagsrummet och i sovrummet. Inte helt lätt att välja och har bara till i övermorgon på mig för man får inte låna katalogerna längre än så. Värsta är att jag inte vet vilken vägg jag ska ha som fond i vardagsrummet för kommer inte riktigt ihåg hur mycket vägg det var på två sidor.

Igår ringde jag nya hyresvärden för att boka upp en parkering också. Det fanns nummer 13 och nummer 14 ledigt. Nummer 13 låg närmst mot huset så tänkte att jag tar den. Men efter när jag lagt på så kändes det inte helt bra med nummer 13 (otursnummer ni vet ;)). Inte bra att börja på nytt ställe med otursnummer på parkeringen. Så efter en stund ringde jag tillbaka och frågade om hon redan skrivit på kontraktet med nummer 13. Nej, det hade hon inte.
Jag: Ja du vet nummer 13 är ju egentligen ett otursnummer....
Hon: Haha, ja just det!
Jag: Ja, när vi lagt på kändes det inte helt bra, är det okej om jag byter till nummer 14?
Hon: Det är helt lugnt!

Måste trott jag är helt knäpp! :) Jag är inte speciellt skrockfull, men mamma är lite och det smittar väl av sig. Och känns det inte helt bra är det ju lika bra att ändra, för annars hade jag gått och funderat på det :) Knäpp man är alltså :) Har ni några knäppa saker för er sådär? Jo, erkänn nu! :)

Norpan i träningstagen igen!

Igår var jag igång med min gymträning igen! Det var helt underbart att träna igen! Men ska testa ett ställe till innan jag bestämmer mig om det blir Nautilus eller Friskis. Vill gärna ha lösa vikter också, vilket det inte fanns på Nautilus i jobbstan. Avslutade med lite roddmaskin, min favoritkonditionsträningsmaskin :) Man tränar verkligen hela kroppen med den. Han var lite rolig instruktören för han trodde nog inte jag kört just nåt gym alls som det lät förrän jag talade om att jag tränat på gym i 13 år ungefär :)

Jag har nämnligen insett att det är smartare att ha träningskort i jobbstan så jag kan träna direkt efter jobbet nu när jag ska flytta ut på landet. Annars måste jag ju först hem och sen in till stan igen för att träna. Blir ju jättemycket tid som går bort på så sätt. Så hemma tänkte jag köra konditionsträning istället. Så jag hoppas att det kommer att bli bra.

Det snöar igen ute, jättetrist! Är så less på snön! Hur mycket snö kan det komma egentligen? Ja, ni såg ju i nåt inlägg nedan hur det såg ut i Gävle 1998! Helt otroligt! Gick inte ens att ta sig fram med bilar utan man fick åka skoter och skidor eller möjligtvis gå!

Den här veckan måste jag fixa med hemtelefonen också. Funderar på att skippa att flytta med den och ha hemtelefonen i mobilen istället. Hoppas bara att 3 funkar bra där ute. Gick ju att ringa därifrån i alla fall för det testade jag när jag var dit och tittade. Måste även skaffa mobilt bredband. Finns inget stadsnätet :( Hur ska jag klara mig.... Men det blir nog bra ändå.

Dags att göra lite nytta! Hoppas ni får en bra tisdag!

Söndag...

Det är lustigt hur man kan upptäcka en nygammal bekantskap lite på ett annat sätt. I allt det sorgliga med Rosie och hur ledsen jag ändå kan känna mig inombords, så får det mig ändå emellanåt på glatt humör. Och idag är en sån dag. Rätt trevligt när det poppar upp ett meddelande på FB med ett "Hallå!" och man kan sitta och snacka i nästan 2,5 timme om allt möjligt och skoja. Något jag verkligen behöver just nu :)))

Nu har killen varit och kollat på min lägenhet med sina föräldrar så bara att vänta och se vad de bestämmer sig för. Stor tvätt på g nere i tvättstugan och under tiden jag tvättar ska jag ta och åka hem en sväng till mormor och hämta köttbullar som hon har gjort. Så gott!! Känns lite lyxigt! Bra med mormor :) Ska nog unna mig nåt färdigt på vägen hem också för känner att det börjar kurra lite i magen! Har bara ätit lite frukost idag.

Snö snö snö :(

Har varit iväg på kvällen och käkat hemmagjord pizza med köttfärssås, pizzasallad och chokladmuffins till efterrätt. Jättegott! Sen tittade vi förstås på melodifestivalen. Gillade Darin och Alcazar bäst, men resten var inte mycket att ha. Fattar inte Timotej som gick vidare direkt till finalen. Tjejen som sjöng mest sjöng som en kratta och det lät som nåt som skulle kunna vara med på Absolut kidz. Låten i sig hade väl kanske kunnat vara bättre med en annan artist, men känns som man hört det förut. Tycker det är alldeles för många bidrag med i Melodifestivalen som gör att den inte håller speciellt hög kvalité. Men Måns tycker jag är jättebra som programledare! Dock lite trist att han inte är med och tävlar. Tycker han brukar ha bra låtar och han har en otrolig utstrålning.

Vilket jäkla skitväder det är ute rent ut sagt! Såååååå trött på snön och det kommer bara mer och mer. Glad att jag kom hem från kompisen M som jag var hos ikväll. Känns som det aldrig ska ta slut! Har skottat av bilen tre gånger idag och nu när jag skulle åka hem gick det knappt att köra på vissa ställen. Hyresvärden skiter i att skotta här överhuvud taget så våran trapp den får man leta sig fram på för att hitta trappstegen. Livsfarlig! O precis över vid min parkering hänger det ut snö från taket. Så är lite orolig över att det ska ramla ner på min bil. Försökte backa tillbaka den lite för att undvika det så gott det går, men vete sjutton om det hjälper. Bara att hoppas på det bästa...

Det här skulle nästan lika gärna kunna vara här hemma i stan som i Gävle.



Dags att gå och sussa! Imorgon em kommer det en kille med sina föräldrar och ska kolla på min lägenhet. Hoppas hoppas han vill ha den och att jag kan få min hyresvärd att hyra ut den till honom. Han kan nämnligen ta den från 1 april, vilket skulle innebära att jag slipper dubbla hyror!


Update...

Dålig uppdatering här på ett par dagar. I onsdags när jag kom hem möttes jag av ett brev att Rosies urna nu var klar för avhämtning. Allt kom över mig igen. Det blev så definitivt! Ändå visste jag ju att det skulle komma. Som tur är har jag en underbar bror, som åkte och hämtade ut henne. Och hon finns numera hemma hos dem, tills jag kan ta med den upp till stugan där jag ska begrava henne i vår. Där trivdes hon så himla bra så det känns som rätt plats. Sov gott lilla gumman! ♥

Igår var jag kvar hos mamma i grannstan eftersom jag skulle upp så tidigt idag för att åka till Sthlm och min högskolekurs som jag går. Det var riktigt halt på vägarna idag. Flera bilolyckor längs med vägen. Ska bli skönt i vår när det är bättre väglag! Innan jag åkte hem var jag och fikade hos en kompis. Nybakta semlor och te! Mums! Så nu är det väl snart dags att sussa. Känns som jag knappt är hemma nåt, men det är faktiskt ganska så skönt också. Igår käkade vi grekisk sallad special. Det är bulgur, avokado, fetaost, cocktailtomater, rödlök, gurka, paprika, rucculasallad och färska champinjoner.

När vi var och handlade champinjonerna kom jag och tänka på när mamma bett mig och mitt ex åka iväg och köpa lite svampar åt henne. Vi kom tillbaka med en burk med champinjoner. Ni skulle ha sett hennes min och besvikelse. Det var nämligen skumsvampar hon sett fram emot :D

I helgen ska jag börja rensa vinden inför flytten! Jag blir trött bara av tanken! Skönt att rensa, och spännade att se vad jag egentligen har där uppe, men jösses vad jobb det kommer att bli! Jag har alltid sagt: " Jag bävar inför den dagen när det är dags att flytta". Jahapp, nu är det dags! Några som vill komma och hjälpa till? ;)


30-årsfesten!

Bilder säger mer än ord är det inte så? Jo, jag hade skoj på 30 x 3-festen :)





Men det kostar att ligga på topp! Mådde inte lika bra på vägen hem och dagen efter....men det talar vi tyst om ;) Sen brukar det bli: "Jag ska aldrig mer...." ;) Började med fördrink. Och maten sen var jättegod! Fläskfilé, potatisgratäng, jättegod sallad med bönor och annat gött och så nån kålsallad också. Till det var det vin. Efterrätten bestod av chokladmousse (både vit och mörk choklad) och så lite pressade hallon emellan och så drack jag te (är ju ingen kaffedrickare). Norpan var vimmelfotograf hela kvällen. Sammanlagt 119 bilder blev det, men bara 30 ungefär hamnade på FB.

Men det är väldigt vad trött man blir efter en sån helg. Hade fullt sjå både igår morse och idag att komma upp på morgonen. Det slår sig flera dar efteråt. Tur det är lite ljusare ute nu i alla fall på mornarna! Det går mot VÅR!!!!! :)

Hoppas ni får en skön tisdag!


Adressändring...och saknad av kisse ♥

Har precis gjort adressändring till den 1 april. Lite konstigt känns det, men ändå spännande! Fick hem det nya kontraktet idag och man får bygga ut terassen om man vill, sätta markis, göra egna planteringar, sätta nya buskar, bygga en grill.... Ja det är precis som att bo i ett köpesradhus. O bara det att komma ut på landet! Härligt!
Men vad mycket det är att tänka på inför en flytt, säga upp abonnemang, ändra adresser till räkningar osv osv. Bara att komma ihåg alla så man inte missar nåt!...

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med Let´s dance. Har varit på massage på förmiddagen idag för att få loss det hårda i musklerna. Det var så skönt! Ska på massage nästa vecka också och veckan därpå. Sen ska det nog vara bättre i ryggen ett tag framöver får jag hoppas :) Men ska boka tid hos kiropraktor här framöver också, så det blir på lite djupare plan också.

Imorgon ska jag på 90-årsfest (30 år x 3). Ska bli skoj! Det är brorsan och 2 av hans kompisar som fyllt år och ska ha stor fest i lokal. Klädsel kavaj är det som gäller. Men innan dess ska jag ut och mysa lite med brorsonen och ta med honom och mamma (som ska sitta barnvakt på kvällen) på promenad till nya radhuset.


Avslutar dagens inlägg med en låt av Chris Brown tillägnad min lilla ♥♥ älsklingsgumma
♥♥ här ovan som inte finns hos mig längre. Den stämmer så bra in på hur jag känner mig (bortsett från några få ord). Önskar hon kunnat följa med till radhuset. Hon hade älskat det! Detta är första fredagen jag är hemma utan henne. Saknar henne så mycket! Nu hade hon legat i mitt knä framför tv:n. Fortfarande svårt att förstå att hon är borta!



Här kommer den vackra texten:
Damn, I want my baby back
It's so cold without her
Cold without her
She's gone
Now I'm alone, no one to hold on
Cause she was the only one
And I know I was dead wrong
But if you
If you
See her soon
Ask her will she forgive me

If you ever see her
If you ever meet her
If you ever get a chance to sit down and talk to her
Then tell her it's so cold
It's so cold, it's so cold
Here without her
And tell her I miss her
Tell her I need her
Tell her I want her
I really want her to come back home, back to keep me warm
Tell her I'm sorry, I'm really sorry
Can you forgive me?
Please forgive me
And come back home, keep me safe and warm

Now my baby's really gone
I don't know if she's coming home
My love's up, I fucked up
I know
Tell me what to do to get her back
Back where her heart belongs, been gone from me too long

So if you, seen my boo
Please can you
Can you tell her for me

If you ever see her
If you ever meet her
If you ever get a chance to sit down and talk to her
Let her know it's so cold
It's so cold, it's so cold
Here without her
And tell her I miss her
Tell her I need her
Tell her I want her
I really want her to come back home, back to keep me warm
Tell her I'm sorry, I'm really sorry
Can you forgive me?
Please forgive me
And come back home, keep me safe and warm

If you ever see her
If you ever meet her
If you ever get a chance to sit down and talk to her
Let her know it's so cold
It's so cold, it's so cold
Without her

Ha det så gött i helgen! Kram på er!


Flytt i april!

Har bestämt mig! Det blir flytt till den underbara lägenheten, som mer ser ut som ett litet hus! Älskade lägenheten! Det får ordna sig på något vis helt enkelt. Skulle gräma ihjäl mig om jag inte tog den. Det känns som det var meningen att jag skulle ha den här lägenheten på något vis.

Som ni kan se på bilderna nedan är det egen ingång med en liten entré med tak över, en liten terass på baksidan med en liten gräsplätt. Kommer att få omtapetserat i hela lägenheten utom i badrummet där det redan var fräscht. Det var helkaklat vitt med en ljusgrå rand. I badrummet fanns tvättmaskin och torktumlare. Det kommer att bli så fint! 1 april bär det av ut till landet :) Precis vad jag behöver! Så i sommar får det bli lite grillfester och mys på min lilla terass!

Här kommer några bilder (klicka för större format):

  
   


So you think....

Kvar i grannstaden då jag ska börja så tidigt som 7 och jobba imorgon. Redan klockan 16 imorgon ska jag och kolla på lägenheten som jag blivit erbjuden. Gillar jag den, vilket jag tror jag kommer att göra, blir den stora frågan om jag kan bli av med min lägenhet så jag slipper dubbla hyror. Lite jobbigt när det blir så. Hade varit bättre om det varit 3 månader på denna också. Men inget att göra, jag får fundera över hur jag i så fall gör. Ett som är säkert är att det kommer att dröja länge innan jag får chansen till en lägenhet där igen i alla fall, för tror inte det är folk som flyttar därifrån särskilt ofta. Jaja, bara att vänta och se tills imorgon.

Suttit och kollat på "So you think you can dance". De är ju så jäkla duktiga! Man bara sugs med i dansen! Själv har jag dansat sen jag var 3,5 år och fortsatte tills jag gick på högskolan då det inte hanns med längre. Längtar fortfarande tillbaka till dansen! Älskar att dansa! Men när man pendlar är det rätt skönt att inte ha något tidsbestämt hemma. Bättre då med gym. Skulle ju ha börjat rida på tisdagarna igen, men fick avstå det denna  terminen. Var inte läge nu. Får köra lite turridningar och förhoppningsvis ta någon privatlektion denna terminen istället.

Här kommer Russel som jag tycker gjorde ett riktigt häftigt solonummer idag. Och sen Ellenor och Jacob! Jacob måste vara en utav de bästa dansarna som varit med i "So you think you can dance".





Ännu nåt nytt som händer...

Idag blev jag erbjuden ännu en annan tjänst (där jag var på intervju men ändå inte riktigt ville ha), men kunde nu tacka nej eftersom jag redan fått heltid där jag trivs som allra bäst. Känns så skönt att det har löst sig med min tjänst och jag slipper den oron i alla fall just nu.

Sen fick jag en annan överraskning idag.
Det finns en ledig lägenhet i området där jag ställde mig i kö för en lägenhet för en vecka sedan. Det ser mer ut som parhus/radhus än lägenheter. Ska och titta på lägenheten på onsdag. Eftersom det inte gjorts nåt där sen 1993 när huset byggdes skulle det fräschas till med nya tapeter och så. Nackdelen är att jag måste bestämma mig snabbt och det är inflytt redan 1 april. Jag har 3 månaders uppsägning på min lägenhet och vill ju inte betala dubbla hyror under 2 månader. Så får se hur jag ska göra i så fall. Men först och främst ska jag kolla på lägenheten. En sak i taget. Konstigt ändå att ibland händer det ingenting och sen kan allt hända på en och samma gång helt plötsligt. Men just nu är alla positiva förändringar bra för min del!

Men om jag flyttar....fy sjutton vad grejor jag har och vilken tid det kommer att ta. Men ett bra sätt att få rensa och kasta bort en massa saker!

Så här kan det se ut efter en hård helg...



Dags att hoppa i säng!
Sov gott alla bloggvänner!

Melodifestivalen, shopping, 30-årsfirande, städning...

Dags att städa och fixa lite hemma. Hyresvärden kommer nån dag den här veckan för att kolla på mitt köksgolv och badrumsgolv om det är så att de eventuellt kan bytas ut. Vore rätt skönt, för de är inte för hävliga! Hoppas! Samtidigt så har jag börjat att kolla på lite annat också. Dags att flytta känner jag för att starta om på nytt någon annanstans.

Har varit skönt att vara borta i helgen och göra lite annat. Vi har shoppat lite, ätit gott men nyttigt och kollat på Melodifestivalen igår. Jag gillade Ola bäst som var poppig, lätt att ta till sig, energifull och fastnar. Annars var det inte så mycket som var så märkvärdigt. Iofs får jag nog erkänna att jag gillade "Singel" lite också. Salem al Fakir var ok, men en sån som jag lätt tröttnar på. Några låtar var riktigt bedrövliga! Men tänk vad folk tycker olika ändå om Melodifestivalen! O vad det diskuteras kring ämnet i radio, tv, bloggar, på jobbet osv. Alla har sina åsikter om låtarna, vad de har på sig, programledarna osv. Lite kul är det ändå även om jag inte är något schlagerfreak. Men jag var faktiskt och kollade live när det var i stan för 2 år sedan och det var en upplevelse!

Idag har det varit firande av brorsan J som fyllde 30 år. Pastasallad och prinsesstårta stod på menyn. Gott! Lite kul med festligheter på en söndag också, vilken annars gärna blir en slöardag. Nästa helg blir det 90-årsfest i lokal, så då blir det lite mer festligheter. Brorsan har 30-årsfest tillsammans med 2 kompisar som också fyller 30 år. Ska bli skoj.

Nu ska jag ta tag i städningen och sen göra köttfärssås till matlådan imorgon. Sen är det dags för "I en annan del av Köping" som bara måste ses! Tobbe, Tobbe, Tobbe! Men de andra är bra också!

Överraskning och planer...

Har tillbringat natten i grannstan hos mamma (i stan där jag också jobbar). Vi var ut en sväng till köpcentrat i stan efter jobbet igår. Skulle försöka hitta något att ha på mig på brorsans 30-årsfest nästa helg. Även om jag är ledsen inombords så är det faktiskt skönt att aktivera sig och göra saker för att få tankarna på annat håll. Det är mycket värre att sitta hemma och grubbla, blir mest att jag fastnar vid datorn resten av kvällen. Så jag hoppas att det ska bli kul. Jag hittade en top/klänning (eller linne/kjol i ett) på GT (Gina Tricot). Den var lite annorlunda mot vad jag brukar köpa, men man måste ju utvidga sina vyer ibland ;) Hittar ofta saker på GT, men just igår var det lite skralt, så tur jag hittade nåt. Får prova hemma i lugn och ro sen. Till den tänkte jag ha min svarta skinnjacka och stövlar.

Efter käkade vi grekisk sallad (en favorit) med avokado & bulgur samtidigt som vi tittade på Let´s dance. Sen somnade jag på soffan till nån film och insåg att det nog inte var någon bra idé att sätta sig i bilen och åka 5 mil. Trodde jag skulle tycka det var jobbigt att träffa mammas två kissar Mimmi och Milou, som är döttrar till min kisse. Men det var faktiskt tvärtom. Milou är mycket för mig och det var jättemysigt att krama henne och gosa lite. Hon låg och sov på mig imorse. Fick lov att ta 2 kullar på min kisse under tiden jag var fodervärd innan jag fick ta över Rosie helt. Men hon bodde med mig hela tiden. Ville inte lämna tillbaka henne ens för några månader, för hon vantrivdes hos uppfödaren.

Igår fick jag en glad överraskning på jobbet. Kul när det händer något positivt i det sorgliga och tråkiga. Chefen kom ner och berättade att det fixat sig med min tjänst och att det blir en heltidstjänst för min del istället för 85% efter april. Sån lättnad! Har inte skrivit papper ännu, så jag hoppas att det inte blir några fler förändringar nu. Skönt att slippa oroa sig för det också.

Sen kände jag igår att jag behöver komma bort lite och få lite miljöombyte. Så i början av juni planerar jag att åka till Italien med en eller flera kompisar. En är klart redan att jag får med mig (men vill nån mer följa med är de välkomna). Älskar Italien! Har varit i Riva del sole tidigare och i Rom. Nu blir det Sardinien (som jag länge velat åka till) eller Syditalien. Vi ska kolla läget lite innan vi bestämmer oss helt.

Imorgon blir det firande av brorsans 30-årsdag med släkten. Ha det gott i helgen! Kramar!

Stockholmsdag...

Ganska nyss hemkommen. Först Sthlm hela dagen idag vid Sköndal på min nya högskolekurs! Var faktiskt skönt att få tankarna på något annat! Det kommer dock bli mycket att plugga och uppgifter att göra  för examinationen och det är nog den biten som kommer att bli jobbigast att kunna koncentrera sig. Men ska göra mitt bästa! Verkar vara en jättebra kurs!

Fick reda på skrämmande fakta på kursen! 10% eller 200.000 barn lever i våld i sina familjer! Fruktansvärt! Och siffrorna stiger tyvärr för varje år. Vi åkte bil till Sköndal i snöovädret och det tog oss strax över 2 timmar. Fick säga till kollegan att hålla båda händerna på ratten när hon körde. Hon har en viss förmåga att sitta och köra motorvägskörning med en hand nertill på ratten och den andra i knät! Oansvarslöst tycker jag när man har andra i bilen! Blir lika förbannad varje gång. Men sa till snällt. Jag är lite skraj ändå att åka med andra i och med att jag varit med om en så hemsk olycka när jag var yngre. Men spelar egentligen ingen roll, för jag skulle tycka det var lika dåligt ändå! Varför ska man köra med en hand på ratten? Öka chansen till att det händer något? Tycker man ska ha respekt för bilkörning. Något kan hända i ett ögonblicks sekund.

En hel vecka har gått sen lilla älsklingen fick somna in! Vart tar tiden vägen??? Men tomheten och saknaden är lika stor efter min lilla myspysing! ♥ Önskar jag kunde få henne tillbaka, men att hon mådde bra!

Direkt när jag kom tillbaka till hemstan följde jag med brorsan med lilla H till jourvårdcentralen. Han har varit förkyld med hög feber till och från i snart 2 veckor och mådde sämre idag. Svägerskan var i Uppsala hos sina föräldrar, då hon ska på kurs där imorgon. Så fick vara stand-in. Det var virus. Lite röd i halsen var han, annars såg det bra ut. Så bara att hoppas att det går över snart med alvedon och vila.

Mina inlägg är väl sådär muntra just nu. Men jag hoppas ni står ut. Det är skönt att skriva av sig emellanåt och så småningom blir jag väl mer mig själv igen förhoppningsvis....

Här kommer en fin låt (dock lite vissen kvalité):



Kram på er!

Tick tack, tick tack....

Dagarna släpar sig framåt, men går snabbt på samma gång! Det känns som tiden går sakta, men samtidigt är det snart en vecka sedan lilla kisse fick somna in! Har fortfarande otroligt svårt att fatta att hon är borta för alltid. Jag sätter automatiskt ut benent när jag kommer hem utifall hon ska stå alldeles vid dörren, jag ställer upp badrumsdörren på glänt och när jag kommer på mig själv så kan jag ändå inte stänga till den för det känns så definitivt. O när jag är i köket kan jag få för mig att hon ligger inne i vardagsrummet. Jag kan höra ljud och tror det är lilla gumman tills jag i nästa sekund kommer ihåg. I´m a mess! Läskigt hur hjärnan fungerar egentligen. Jag tycker fortfarande det är jobbigt att vara borta länge hemifrån för att "hon ska få vara själv så länge". Det sitter i! Jag har inte helt fattat att hon är borta, trots att det kommer över mig hela tiden.

Var helt väck på ett möte vi hade i måndags, minnet var som bortblåst så måste verkat helknäpp. Men skickade ett mail sen och försklarade och det förstod de säkert. Allt jag ska göra tar en sån enorm energi. Jag har ont i huvudet när jag kommer hem och är helt slut, men har ingen ro att sova. Tar insomningstablett för att sova på nätterna, men det är för att jag ska sova någonting och kunna fungera hyfsat på jobbet. O jag klarar inte att ligga och grubbla på natten.

Jag har medvetet jobbat lite längre på kvällarna, för att undvika att åka hem. Vill att kvällarna ska vara så korta som möjligt. En dag i sänder och jag hoppas det ska kännas lite lättare. Sorgen är tung och ibland nästan för mycket att klara av, även om man måste. Men som flera sagt, en dag kommer minnena inte göra lika ont även om jag alltid kommer att sakna henne.

Har ställt mig i kö för ny lägenhet på ett visst område. Få se hur lång tid det kommer att ta.... Jag känner att jag är i behov av en förändring. Lägenheterna ligger lite lantligt och ser lite ut som parhus. Tror det kan passa mig. Men vem vet, det kanske är flera års väntetid.... Men hoppas inte det!

Fy sjutton för snön som kommer ner igen! Hade jätteproblem att komma in på min parkering och stod bara och spann. Så det var bara att hoppa ur bilen med bilsnöskyffeln i högsta hugg och häva bort snö så gott det gick. In kom jag till slut. Men känns lite surt att behöva skotta bort snö själv när man betalar för en parkering. Var på fastighetsägaren igår om plogningen och när jag kom hem hade de plogat och fixat. Men så idag kommer det mer snö förstås! Hur mycket snö kan det komma på en vinter? Och var är våren???? Sol & värme vill jag ha NU!

Ska försöka gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon för att vara i grannstan redan klockan 7 för att åka till Sthlm. Imorgon börjar jag en högskolekurs på 7,5 poäng. Hade varit lite skönt om den börjat lite längre fram, men nu är det som det är och bara att köra på och hoppas det är en rolig och intressant kurs.