Snart semester!

Igår var jag och hämtade nycklarna till radhuset. Blev bra med tapeterna och kommer nog bli ännu bättre när alla möbler kommer på plats. Sen ska jag allt eftersom byta ut lite möbler också. Roligare att få lite nytt än att ha kvar det gamla. Fick guidad tur av fastighetsägaren eftersom det är lite annat än vanlig lägenhet och det är elvärme. Så fick veta hur man gör rent ett filter, hur jag ska ställa in saker, hur tvättmaskinen funkar osv. Tvättmaskinen och torktumlaren var alldeles nya så det var ett extra pluspoäng får jag lov att säga. Sen ska jag sätta in diskmaskin också, för det fanns färdigt för det redan. Har dock inte hunnit ta några fler bilder ännu, men det kommer.

Till råga på allt när jag skulle köra därifrån efter att ha lämnat av lite grejor så lyckades jag backa rakt på en stor sten! Det lät inte fint kan jag säga! Men som tur var verkar det ha gått bra i alla fall! Mycket intelligent att ha stora stenar så nära vägen inne på området där det är trångt nog ändå.

På kvällen fick jag hjälp av min pappa och farbror att köra ut alla kartonger som jag hittills packat och lite andra saker. Så nu blev det mer plats i lägenheten igen till att kunna packa ner det sista. Sen är det klart i lägenheten. Det är köket som det är lite kvar i. Sen är det vinden och källarförrådet som jag fortfarande håller på med. Men ikväll ska jag ta en välförtjänst paus i flyttandet faktiskt. Men ska byta bil med pappa så jag kan pyssla hela dagen imorgon när jag är ledig.

Igår var det lite sorgligt på jobbet. En utav "mina barn" hade dött i helgen! Alltid lika tragiskt när ett barn går bort och det är något man verkligen berörs av. Det är oundvikligt. Detta är en familj det varit mycket kring dessutom så jag har varit involverad en del. Känner verkligen med familjen, nu till påsk och allt. Men han har det nog bättre nu i alla fall. Han var så sjuk stackarn! Men ändå tragiskt och sorgligt!

Dags att ta tag i dagen!


Att flytta tar på krafterna...

I fredags var jag på AW och hade en helt pack- och körfri dag gällande flytten! Var rätt skönt och kände att jag behövde det. Träffade två goa vänner och det blev tacos och några cider. Riktigt trevlig kväll!

I lördags lyfte jag ut lite saker från vindsförrådet för att köra hem med dem till mormor. Rätt tungt att göra sånt själv när möblerna inte direkt står så bra till alla gånger och det är tungt att få ner dem alla våningar ner till bilen. Det var både möbler och en låst cykel. Dessutom blev det till att köra grejor bort till Återbruket. Jag känner mig rätt mör idag. Ändå är det massvis kvar. Får hjälp av familjen och några vänner på långfredagen när flyttlasset går. Känner mig lite besviken på min familj faktiskt.

Igår var jag så trött och slut att jag började grina när jag var hem till mormor. Flytta är jobbigt och det blir alltid en viss stress, särskilt med tanke på att jag var sjuk mitt i allt också när jag skulle behövt packa. Allt måste ju vara nerpackat i lådor tills på fredag när flyttlasset går och jag måste veta vad jag ska ha kvar och vad som ska slängas i källarförrådet och vinden. O hela tiden orkar man inte hålla på heller.

Idag får jag i alla fall mina nycklar till lägenheten och det ska bli spännade att få komma dit och se hur det blev med nya tapeterna och få börja köra bort lite grejor i veckan innan fredag. Ska bara jobba imorgon också sen är jag ledig ända fram till nästa tisdag. Ska bli jätteskönt! Har fått ont i halsen igen, så jag hoppas verkligen inte att det är en elak bacill på gång igen!!!

Igår kväll var jag iväg och gratulerade mamma som fyllt år på kvällen så då blev det också en paus från flytten. Tänkte först inte åka iväg. Men hade nog inte orkat hålla på nåt mer igår heller. Istället blev det god mat och så kladdkaka till efterrätt.




Hej på er kära vänner!

Ska bara flytta först 2 april, så kommer jag nog ha lite mer tid sen :) Idag känns det som det är vår i luften igen. Snälla säg att det inte kommer någon mer snö nu! Snart ska jag ju sitta ute på min fina terass vid radhuset och ta en paraplydrink :) Snö och paraplydrink hör inte ihop! Just nu är lägenheten full av kartonger och jag längtar tills jag får flytta ut därifrån och greja och fixa på nya stället istället :) Ha det så gott så länge så ses vi snart igen. KRAMAR!


Bloggpaus...

Tar en paus från bloggen ett tag! Återkommer!


Inflyttningsfest i Sthlm och packdag!

Vaknade 8.00 imorse av mig själv och bestämde mig för att försöka sova en liten stund till, då jag stigit upp vid 7.30 morgonen innan på lördagen. Slutade med att jag fick en liten chock när jag såg vad klockan var när jag vaknade till igen...11.30! Det var ju ingen liten stund direkt... Drömde konstigt gjorde jag också på den sovtiden. Det var nån stuga jag var i, det var skitmycket snö och älgar som var i närheten. Var tvungen att hitta en lagom lång pinne för att hålla älgarna borta! Ja, ni hör ju själva vad knasig dröm! Åskväder blev det också om jag inte minns fel :) Men jag har iofs varit med om att det åskat och blixtrat mitt i vintern när jag bodde uppe i Gävle och det var snöstorm.

Resterande dagen idag har bestått av att rensa och packa! Körde bort mina 16 klädeskassar till återbruket och fick nu in lite flyttkartonger istället så jag har packat ner saker i dem som jag inte kommer använda nu innan april som cd-skivor, filmer, kläder, viktiga papper och påslakan och handdukar.

Igår var jag i Sthlm på söder på inflyttningsfest. Det var trevligt! Var till muffinsfabriken och fikade sedan med dessa muffins som var gigantiska. Ni ser bilden när jag försöker äta min muffins som var en med choklad och hallon. Jättegott, men orkade bara halva!

Vi spelade också ett melodifestivalen-spel som hon fick i inflyttningspresent av A och M. Tyvärr var det lite fel i spelet så svaren var inte de riktiga. Man kunde helgardera sig med att endera svara ABBA, Nanne Grönwall eller möjligtvis Jill Johnsson - Kärleken är :)

Sen kollade vi förstås på Melodifestivalen också! Jag höll på Ola, de andra på Salen. Tycker inte rätt låt vann. Så det blir väl som förra året att jag hejar på nån annan än Sverige... Förra året hejade jag på Norge som vann! För Marlena Ernman var inte min favorit alls! Usch o blä! Har vi inget bättre att komma med! Är tveksam om årets bidrag ens kommer klara att kvala in... Jaja, vi får väl se hur det går.

Nu är det dags att gå och lägga sig om jag ska orka upp imorgon.


Vårkänslor...


Snön börjar smälta så smått och det är ljusare på mornarna och kvällarna! Vårkänslorna börjar komma! :)
Var så skönt att komma iväg till frissan igår! Nu känns håret fräscht igen! Nu ska jag bara tillbaka o färga om några veckor också och slinga lite inför våren :)

Igår fick jag besök igen av (hmmmm vad ska jag kalla honom).... tror det får bli Mr K. Bjöd honom på mat och det blev fisk och pressad potatis och så grekisk sallad med avokado till :) Mycket roligare att laga mat till någon mer än sig själv. Han är lite kvällstrött av sig så när vi tittade på film sen somnade han till några gånger! ;) Man ska nog sitta i soffan och titta på film om man ska hålla sig vaken tror jag. :) Jag är ju å andra sidan kvällspigg så jag somnar inte lika lätt. Mysig kväll var det i alla fall! :) Och mysigt också att ha någon att vakna upp bredvid :) Goare kille får man faktiskt leta efter!

Ikväll ska jag hämta flyttkartonger och börja packa lite tror jag. Imorgon inflyttningsfest i Sthlm och på söndag köra grejor till Återbruket! Hela helgen inbokad! Ha en jätteskön helg!

Onsdag...

Ännu en kortisuppdatering. Dagarna går ju så snabbt och inte händer det så mycket heller som är värt att skriva om. Mår mycket bättre nu, men är lite hes fortfarande och astmahostan har inte gett med sig. Men det går nog åt rätt håll nu i alla fall hoppas jag.

Idag har jag rensat lite grejor igen som ska slängas och får väl fortsätta vidare imorgon. Hade hoppats på att få komma och hämta lite flyttkartonger idag, men det gick inte så får väl se om det blir av imorgon istället. Skulle ju vilja börja att packa ner lite saker... Är ju bara 3 veckor kvar nu till flytt!

Imorgon ska jag sluta tidigare från jobbet och iväg och klippa mig på eftermiddagen! Så underbart! Skulle ju ha klippt mig redan förra veckan, men eftersom jag var hemma och var sjuk då så gick det ju inte. Mitt hår är verkligen i behov av klippning nu! Skulle behövt färga om håret också, men det får nog vänta lite tills jag vet om jag slipper dubbla hyror... Inget klart med nån som tar min lägenhet ännu. Hon som kollade på den, tackade nej pga. hyran förmodligen. Sen var det någon mer som var intresserad tydligen och som skulle ringa mig. Men hon har inte ringt. Så får väl se vad som händer...

På lördag ska jag till Sthlm på inflyttningsfest! Ska bli skoj! Så imorgon eller på fredag lär jag hitta på nån inflyttningspresent också. Mer roligare än så blir det inte i det här inlägget tyvärr. Kommer nog få lite mer tid för bloggen igen när jag väl är på plats i nya lägenheten sen :) Lite mycket som händer i mitt liv just nu även om det är positiva saker :) Kram på er!

Still rosslig kamel...

Blir bara en liten kort uppdatering.

Första arbetsdagen och det tog nästan knäcken på mig :) Man tycker man känner sig hyfsat pigg hemma, men att jobba full dag, med fullt ös hela tiden då känns det att man inte är helt alert ännu. Halsen har tagit mycket stryk idag, så imorgon MÅSTE jag försöka vara mer tyst så jag får tillbaka rösten igen och blir frisk nån gång. Imorgon ska jag på uppföljning av ett boende så då blir det 18 mils resa fram och tillbaka. Hektiskt schema att börja med efter jag varit hemma en vecka! Idag skrev jag också på papper för min tillsvidaretjänst på 100%. Och det känns helt underbart! Jobb fixat och drömlägenhet på en och samma gång! Bortser man ifrån min älskade kisses bortgång så har året börjat riktigt bra! En sak kvar, men det får jag väl se hur det går....

Hade mysigt besök igår som var kvar tills imorse :) Hoppas det fortsätter så bra! Vi kan verkligen prata med varandra om precis allt och det är så skönt! :)

Nej, dags att få lite vila innan det är dags att åka till jobbet igen. Fortsättning följer.
Sov så gott!




Lördag....

Redan lördag och rösten har fortfarande inte kommit tillbaka, så bara att vänta och vänta och vänta. Fick i alla fall komma till VC igår äntligen efter 2 tidigare försök. Var mamma som ringde den här gången, för när man inte har någon röst har man ju inte mycket att sätta emot ;) Hon behövde inte ens argumentera, fick komma direkt. Att det ska behöva vara så komplicerat. Borde väl vara ens fulla rätt att få gå till doktorn när man känner att man inte mår bra och man inte blir bättre?

Fick sitta med en inhalator och överdosera med astmamedicin i några minuter. Efter det har det blivit något bättre men inte bra. Jag fick rådet i måndags när jag ringde till VC att ta en receptfri medicin mot min hals som jag fortfarande hade ont i då. Tänkte inte på att kolla så noga på paketet för vet vilka mediciner jag ska hålla mig borta ifrån pga. min astma. Detta var ändå en sån medicin, vilken förstås istället gjorde att jag blev sämre och satte igång min astma då jag inte tål en ingrediens i medicinen. Så istället för att göra mig bra gjorde den mig sämre. Nu ska jag inte ta någon hostmedicin alls utan bara min astmamedicin. Tack VC! De borde kolla innan de rekommenderar saker, särskilt när jag har varning på såna preparat!

Så blir till att vila och ta det lugnt några dagar till och hoppas att det snart blir bra. Jag längtar verkligen! Man kan ju verkligen säga att min dejt (eller vad jag ska kalla honom...) fått en bra start i alla fall ;) Stackarn fick inte sova en blund pga. min hosta. Han var trött i 2 dagar efter det. Hoppas han snart får se en friskare sida av mig också. Får väl vara glad att jag inte smittat ner honom i alla fall.

O min flytt kommer jag inte långt med. Börjar känna mig lite smått stressad. Bor man själv finns det ju ingen annan direkt som gör det åt en. Det är mindre än 4 veckor kvar nu.

Nu ska jag ta och göra mig lite lunch och sen sova en stund innan jag ska åka ut en sväng till mamma som är hos brorsan och Y och sitter barnvakt för lilla H. Ska inte pussa på honom idag! :) Blir spännande med sista chansen idag! Hoppas på att Pernilla och Alcazar går vidare!


Nästan röstlös...

Fortfarande sjuk och har knappt någon röst alls! Jättetrist! Fått stränga order från VC att jag ska ha röstvila, ligga i högläge för hostan och dricka mycket vätska för att stämbanden inte ska vara torra. Vilken kanonvecka det blev. O jag har INTE lätt för att vara tyst på begäran. Men inser själv att pratar jag kommer jag tappa rösten helt, för är redan på god väg. O när man går hemma blir man ju så fruktansvärt sällskapssjuk också! Hoppas på att må lite bättre på lördag så jag kan vara med mamma och Hugo och kolla på melodifestivalen. Brorsan och svägerskan är iväg till Sthlm då. Blev hembjuden till kompisen C på lördag också, men med tanke på att de har katter och jag inte tål "vanliga" katter så tror jag inte det är någon bra idé just nu med min hosta och astma. Och sen får jag lite sällskap på söndag av en mycket trevlig person också :) Samma som sist förstås. Det var efter det min röst gick utför ;) Känns gött att få mysiga sms varje dag :)

Håller på och kollar på en jättebra film som är så rolig. Den heter "Den bästa sommaren" med Kjell Bergkvist. Gillar honom som skådis! Så ska kolla klart på den, men först ska jag bort till affären och handla honung. Fick lite honung av pappsen och hans sambo med betoning på LITE, för det visade sig när jag kom hem att det inte var nåt kvar knappt. Det räckte till en sked. Pappa hade trott den nästan var full. Nope! Så blir en tur till affären osminkad och allt, för har fått nån inflammation i ögonen också så törs inte sminka mig heller. Den här bacillen är inte rolig att dras med det vill jag lova! Så undvik den!!!

Här kommer de bästa klippen från filmen: (Jag tycker den var riktigt bra)





Sjuk men glad ändå :)

Just nu känns livet rätt underbart trots de sorgsenheterna som jag fått gått igenom. Är det på väg att vända nu äntligen??? Jag hoppas verkligen att det får fortsätta så! 2 pusselbitar är på plats och jag hoppas att den sista är på väg att falla på plats också :) Det återstår att se. But it feels good so far! :) Livet kan verkligen ta oväntade vändningar ibland... det är ett som är säkert! Så länge tar jag en dag i taget. O mer kan jag inte berätta just nu.

Förkylningen är fortfarande kvar och jag låter nästan om möjligt ännu värre idag. Har en astmahosta som inte är av denna värld. Käkar cortisontabletter så hoppas det ska göra att det äntligen släpper. Vill blir frisk nu!!!! Har inte sovit en blund i natt så ska försöka sova en liten stund nu om jag kan lägga mig ner utan att börja hosta så jag kräks.

Kram på er!


Norpan Norpis i målbrottet???

Idag har fröken Norpan Norpis varit hemma från jobbet. Lät som en blandning mellan gammal farbror och en som kommit i målbrottet! Lite väl sent för målbrottet va?! ;) Insåg att det inte var läge att åka till jobbet och kände mig ganska säker på mitt val när kollegan utbrast: "Nämen så du låter!!!!!" när jag ringde. Febern är nere i alla fall, men hostig, snuvig och halsont från hell förutom att jag är så väldigt hes! Gäller att inse sina begränsningar med att prata i telefonen. Fick kurera mig med en kopp nyponte nyss. Hoppas jag har lite mer röst imorgon utifall jag får besök på kvällen om han törs komma... Som jag låter kanske han blir rädd och vänder i dörren ;)

Har ju i alla fall valt rätt dagar att vara sjuk verkar det som, för jösses vilken snöstorm det var ute idag igen! Var iväg på kvällen till Apoteket och var då tvungen att ta mig ut till bilen och då var jag nästan glad över att jag slapp ut och halka till grannstaden. Även om jag inte gärna vill vara sjuk heller såklart!

Igår började jag rensa i garderoberna. Kläder och gardiner är det som rensats först och kolla nedan vad mycket det blev som jag haft bara liggandes i garderoberna. Inte konstigt att jag tycker det är trångt med utrymme!!! 14 kassar kläder, 2 kassar med gardiner och dukar och så flera vinterjackor, och skinnjackor. Hade ju varit bra om jag kunnat köra bort det där också nu! Men får nog pigga till mig lite mer först. (Klicka på bilden för större format)



Kram på er!