Ny blogg

Dags för förändring!

http://lillanorpan.wordpress.com

Hoppas ni hänger med mig dit :)

Nöden har ingen lag...

Fick låna pappas SUV till jobbet idag. Det är jag glad för med tanke på vädret! Det här är nog det värsta eller bland det värsta väglaget jag har kört i. Det är ju på gränsen mellan klass 1 och klass 2-varning idag i de två länen jag kör. På vissa ställen såg man inte vägkanten. Det var bara vitt! Och knöglig is och tilltryckt snö. Kom försent till mitt morgonmöte. Är hiskeligt trött på vintern o all snö!


Efter att jag skrivit lite om Israelresan
igår på bloggen så mindes jag en grej till som var lite komisk. Vi stannade till för andra gången (men fikade denna gången) vid Döda havet på väg tillbaka till Eilat från Jerusalem och jag drack då kolsyrad läskedryck. Något som jag snart fick ångra bittert! Jag hann sova en liiiiten stund på bussen innan jag tvärvaknade och var i starkt behov av en toalett. Fanns ingen på bussen. Min dåvarande sambo försökte få mig att jag skulle somna om, men se det var ju omöjligt. Det slutade med att jag fick gå fram till reseledaren och tala om att jag behövde gå på toaletten.

Reseledaren översatte på engelska till tolken som sedan översatte på hebreiska till busschauffören. Jodå, de kunde stanna vid en rastplats som vi skulle komma till om 15 minuter ungefär. Jag gick tillbaka och satte mig och försökte knipa ihop så gott det gick. Väl framme vid rastplatsen så var toaletterna stängda meddelande de i högtalarsystemet. Inte skulle jag kunna hålla mig i 2-3 timmar till. Gick fram igen och sa att de fick stanna mitt ute i öknen om det var så, men jag var tvungen att gå på toa NU! 

Efter hela ledet med översättningar fram till busschauffören där jag lade mig i på engelska också så stannade äntligen bussen (bara för mig) och jag fick kliva ut, mitt ute i öknen, gå bakom bussen där det i alla fall var lite upplyst och sätta mig. Inte är det lätt att kissa när man hållit sig så länge och stressad blev jag när jag visste att ALLA på bussen satt och väntade på mig. Innan jag steg ut så skojade ett par killar så glatt, "Akta dig för prärievargarna"... Det var det minsta jag tänkte på just då. Däremot försökte jag titta lite fint omkring mig efter ormar, spindlar och andra otyg. Men det gick fint! Sen kunde jag lugnt luta mig tillbaka i stolen igen efter en massa leenden när jag steg på bussen igen :) Ibland har nöden ingen lag ;)

Israelminnen...

Ska snart iväg med bilen och kolla läget om det är styrleden som nu pajat eller vad det kan vara.

Har nyss kollat klart på avsnitt 3 av "En idiot på resa". Denna gången var han först i Israel och sen vidare till Jordanien och Petra. Kände igen mig så väl i både Jerusalem, Betlehem och Döda havet. Israel är faktiskt ett fantastiskt land! Jag är inte speciellt kristen av mig, men så himla skoj att se allt man läst om i historieböckerna. Klagomuren i Jerusalem, alla ljus som var tända för alla judar som miste livet, Olivberget, Betlehem, gränderna och Via Dolerosa, där Jesus vandrade med korset. Man fick en speciell känsla av att vara där som inte går att beskriva.

Döda havet var också en upplevelse för livet. Svårt att förstå om man inte provat det själv. All salt som ligger som berg runt vattnet och hur man flyter som en liten kork. Rådet som gavs var att man inte skulle rulla ihop sig som en boll i vattnet för då fick kroppen spinn och man kom inte upp av sig själv utan hamnade med huvudet under vattnet. Om det stämde eller ej vet jag inte, men jag lyckades i alla fall stå på örat när jag skulle ner i vattnet och fick ofrivilligt smaka på hur salt vattnet var. Det var VÄÄÄÄÄÄÄLDIGT salt! Man ska nog helst låta bli att smaka på det ;)

Tyvärr hanns det aldrig med någon tur till Petra i Jordanien. Man hade kunnat rida med häst in i staden. Det låg väldigt nära ifrån Eilat där vi var. Men det blev dromedarridning i öknen istället, vilket inte var helt fel :) Jag som försökte gömma mig för att slippa vara en del av visningen hur man skulle sitta, blev förstås just den som de pekade ut. Så fick gå fram till dromedaren (som nog var den bästa och finaste faktiskt ;)) och jag fick sitta upp och visa hur man skulle sitta med benen och så skulle de ta kort på mig. Där fick jag för att försökte att inte synas :) Min dåvarande kamera gick sönder på dromedarfärden då den tappades i marken och var ett minne blott. Min dromedar Chadra låg i täten och sprang så fort hon släpptes lös för hon skulle ligga i täten. Sen var hon nöjd och släppte inte förbi någon av de andra. Det var en fartfylld tur kan jag säga :)Men så häftigt!

Det är en grej att resa till vanliga turistresemål, men ibland är det rätt häftigt att göra en lite mer annorlunda resa och få se saker man bara läst om :) Kanske skulle lägga upp lite bilder här nån dag :) Men just nu är det dags för att åka iväg med bilen. Hopp o hej, leverpastej ;)Dubbelbokning och mystid med brorsonen

Ujuj vilken dag det blev igår! Särskilt eftermiddagen! :) Hade en uppföljning uppbokad på eftermiddagen för att höra hur insatsen fungerat för en av mina ungdomar. O när jag och min praktikant kommer ut i väntrummet så sitter där två ungdomar med deras respektive föräldrar... Hmmm hur gick det till? De var inbokade på olika dagar, men så hade jag skickat ut ett bekräftelsebrev att barnen/ungdomarna skulle följa med på mötet och där hade jag gjort någon miss så det helt plötsligt blev en dubbelbokning. Men bjöd dem på fika och de fick en halvtimme var så det fixade sig. Inga sura miner alls! :) Det mesta löser sig om man bara tar det lite lugnt :)

På kvällen var jag barnvakt åt 2-åriga brorsonen. Lika mysigt som alltid! Blev en lugn kväll med Pippi (favoriten) på de 7 haven, tror jag den heter. Inte rädd för sjörövarna är han heller. Avslutade med godnattsaga och sen en "asters" (fasters) egenpåhittad berättelse för att få honom att lägga sig ner i sängen. Han satt först som en liten stubbe :) Men är ganska så smidigt annars att få honom att lägga sig.

Ingen löprunda igår blev det. Var inte så sugen på att ut och springa vid 22 på kvällen. Får ta igen det idag istället :) Imorgon har jag dessutom tagit flexledigt. Ska bla. försöka hinna iväg med bilen för att se om det kan vara styrleden som gått sönder helt nu eller om det är nåt annat. Jäkla bilar, vad trött man kan bli på dem ibland. I april är det dessutom dags att byta kamrem och så skulle jag behöva nya sommardäck också. Ser pengarna flyga iväg...


Måndagsdeppig...

Jag påverkas rätt mycket av väder känner jag... Idag känner jag mig mer dämpad igen. Gråmulet ute, dock ingen snö så det är ju alltid positivt. Skulle gått och gymmat nu efter jobbet, men idag har jag absolut ingen motivation till det. Så ska jobba sent istället tills kollegan är klar vid 18 och sen ta mig ut på en löprunda istället för det är vad jag behöver idag känner jag. Komma ut i friska luften och få lite ny energi.

Igår kväll firade vi brorsan som fyller 31 år idag. Och sen var jag ute och sprang på kvällen när jag kom hem. Boxningspasset fick vi skjuta på till nästa söndag för svägerskan var inte helt pigg. Men en löprunda är ju inte helt fel det heller. Körde lite styrka också när jag kom hem.

Melodifestivalen då. Ja vad ska man säga. Börjar mer och mer känna att det skulle räcka med en finalomgång och inte alla dessa omgångar i olika städer. Jag tycker nog ändå att det var rätt personer som gick vidare. Gillade Swingfly! Dannys låt var helt okej, men framträdandet gjorde nog halva låten. Han har gjort bättre låtar. Jag gillade faktiskt Dilbas låt också, men hon är ju så trist och har inte så mycket utstrålning så jag förstår att den inte gick vidare. Rasmus någonting tyckte jag också var rätt bra själva låten. Men han sjöng inte så vidare bra i verserna. Så värd att gå vidare var den inte. Resten gillade jag inte alls. Nästa vecka är Christian Walz med. Honom hoppas jag på! Sen måste jag säga att det där med förhören och allt det andra var mest trams!

Vårkänslor!


Det regnar ute, så härligt! :)
När det regnar försvinner snön och utan snö känns det ännu mera som vår och med vår får man ännu mer vårkänslor, wohoooo! :))) Fram för VÅR!!!!

Igår blev det en löprunda igen
och kom ännu lite närmare målet på Mälaren runt. Jag har inte varit så mycket för att springa förut, men nu älskar jag det. Så skönt sätt att komma ner i varv och man tänker så mycket bättre :) Känner att konditionen har ökat. Att gå ökar ju också konditionen, men inte alls på samma sätt märker jag.

Idag på eftermiddagen ska jag på massage :) Längtar! Så avkopplande och skönt! Så kanske att jag skulle ta en vilodag från löpningen idag i alla fall. Man ska ju helst ta det lite lugnt samma dag sådär. Men en promenad får det nog lov att bli ändå eftersom jag har mina steg jag måste göra. Sen blir det städning ikväll också eftersom jag får finbesök imorgon av fröken Billie också. Ska bli så kul! :)

Min chattdejt igår blev inte av. Fick lov att stänga ner och gå och sussa. Bastu och kompisar  (och troligtvis öl...) är det inte lätt att konkurrera med ;) Få se om det hinns med ikväll istället.

På jobbet händer det grejor å, vilket också förmodligen kommer att leda till en löneförhöjning :) Mer kan jag inte säga just nu förrän det är klart :)

En dag kvar, sen FREDAG! :)Solen skiner i mitt hjärta...

I söndags blev det inget boxningspass utan det blev en liten utflykt till mamma istället med brorsan m familj och mormor. God middag fick vi och så var vi en sväng på stan och tittade runt lite. Svägerskan Y behövde lite nya kläder då jag ska bli faster igen ♥ Har vetat sen i julas, men då var det fortfarande lite hemligt :) Ska bli så kul! Men den här söndagen som kommer så får jag med mig svägerskan så då ska vi provköra ett pass. Vi körde ju boxningspass förut tillsammans. Vi är i samma längd och hon tycker det kan vara skönt att komma igång och träna lite igen förhoppningsvis.

I söndags kväll fick jag trevligt chattsällskap på MSN ;) 
Efter det telefonkonferens med goaste fröken Billie, som för övrigt kommer och hälsar på mig på fredag. Så blir nog lite vin/cider och en massa tjatter som vanligt :)

Igår var jag på kurs hela dagen i Stlm. På ditvägen fick jag ingen plats på tåget efter att konduktören talat om att jag inte fick sitta på en utfällbar stol på 1-klass. SJ tycker inte att det är bättre att folk sitter på de stolar som finns trots att det var ett direkttåg och inga bokade platser. Så fick sitta i trappen alldeles utanför. Gud sån service de har! Efter all kritik de fått, så gör det ju inte saken bättre! Att sitta stel som en kamel i en trapp i ca 1 timme är inget vidare. Vägen hem blev desto trevligare, då jag fick sällskap av två killkompisar (vilka inte känner varandra). Den ena har jag inte träffat på 11 år!! :) Den andra träffar jag i alla fall lite oftare. Senast i somras käkade vi lunch. Alltid skoj att hinna uppdatera sig lite och tiden går ju så mycket fortare också.

Och stegtävlingen fortsätter Mälaren runt...