Resa i september...

Igår var jag som sagt på grillkväll hos en kompis tillsammans med ytterligare en kompis och vi har nu lyckats enas om en vecka när vi ska resa iväg utomlands. Vecka 38 bär det iväg, i mitten av september. Ska bli så härligt! Vi ska försöka att ha lite is i magen och invänta tills det börjar närma sig. Resemålen som ligger högst på listan är: Portugal (Algarvekusten), södra Spanien eller Sardinien. Har aldrig varit till något av ställena, men har varit i Italien och det är mitt favoritland verkligen. Det är som jag brukar säga. Skulle jag någon gång skaffa en lägenhet utomlands skulle det bli i Italien. Det är god mat, underbart vackert och mysigt, härliga människor och så fint språk.

 
Italien - Sardinien

 
Portugal - Albufeira

   
Spanien - Malaga

Blir spännande att se vart vi hamnar. Som det känns just nu skulle jag nog helst vilja Portugal eller Sardinien, men Spanien skulle inte vara så dumt det heller. Sardinien ska vara som ett paradis har jag hört av andra som varit där. Är inte så mycket svenskar som reser dit. Ska i vilket fall bli helt underbart att komma iväg. Längtar! Sist jag var utomlands var när jag var i Tunisien - Sousse för några år sedan så det är verkligen dags!

Idag har jag annars bara tagit det lugnt och bara försökt njuta av att jag har semester. Det är först idag som det verkligen märkts. Jag har ju inte behövt åka iväg till grannstan för att jobba :) utan bara kunnat legat kvar i sängen och läst i min bok som är så bra. Jag läser "PS Jag älskar dig" av Cecilia Ahern. Den handlar om Holly som förlorar sin make efter en kort tids sjukdom strax efter hon fyllt 30 år. Ändå kommer han tillbaka på ett sätt. Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp, "listan". I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. Det är en varm och mysig bok att läsa på semestern! Det har gjorts en film på boken också som jag definitivt ska se så småningom.

Jag gick väl upp vid 10-tiden till slut och var iväg till Volvo, då jag tyckt att det låtit något på den vänstra sidan, liksom som lite fjädrande läte när jag kört i farthinder. En mekaniker/tekniker konstaterade att det inte var någon fara och att jag lugnt kunde köra vidare. Det var nåt med fjädrarna och att man kunde sätta dit några gummigrejor som skulle göra att ljudet försvann, men det kunde inte hända nåt. Det låter ju inte mycket och bara i farthinder så jag lämnar det till hösten i så fall. Skönt att veta vad det är i alla fall. Det roliga var när vi var ute för han skulle försöka lyssna hur det lät att han sa: "Nä, jag hör inget ljud bortsett från det där pysljudet, som det där (och han släppte efter på gasen)" "Ja, sa jag, men det är att det är ett annat luftfilter, det ska vara sådär". "Jaha", sa han. "Det är sånt där sportfilter?" "Ja, just det", svarade jag. "Det är helt normalt ljud" :) Antagligen hade han väl aldrig hört ljudet tidigare eller nåt. Ovanligt för en mekaniker/tekniker kan man tycka.... Annars brukar det ju vara en annan som känner sig lite dum på bilar sådär :) Sen blev det lunch hos mormor och sen har jag bara varit hemma och grejat på eftermiddagen. En lugn och skön start på semestern.

Imorgon ska jag luncha med en gammal arbetskollega (Dandarache som också bloggar) och sen ska jag träffa några kompisar. Få se vad vi hittar på. Det beror lite på vädret. Blir det fint åker vi nog ut till vattnet och har lite picknick eller nåt. En är ju höggravid så blir inga livliga aktiviteter i alla fall :)


Picknick och ny ridtur.

Tillbaka från min ridtur på två timmar. Vi hade tur med vädret, för när vi körde hemåt sen så vräkte regnet ner! Var spännande att testa ett nytt ställe. Båda ställena har sina för- och nackdelar. På det ena stället är hästarna kanon, men de har lite lugnare tölt i jämförelse med dessa som sprang på riktigt snabbt, nästan i fart med galoppen. Så jag var tvungen att korta stigbyglarna för fötterna åkte rakt igenom hela tiden så jag tappade dem. Man har längre stigbyglar på islandshästar än på "vanliga! hästar. Sen blev det bättre. Man vill ju gärna känna att man har kontroll när man rider. Det var en pigg häst som jag fick bra pli på efter en stund. Det enda var att den bara hade en sko kvar som satt så löst att vi var tvungna att ta av den sista också. Hästarna skulle skos om imorgon. Innan jag fick av skon så var det lite ojämt, men sen blev det bättre.

Hade dock en liten tjej framför mig som var en 8-9 år och som var så lätt att hon inte hade någon kontroll alls på sin häst. Hon klarade varken att komma upp eller ner själv. Och hon åkte i pricip bara med för hon klarade inte att korta tyglar eller nåt sånt, utan hon höll sig i manen och tyglarna hängde. När vi skulle galoppera andra gången fick hon inte ens ingång sin, för hon manade inte på den heller, men jag fick igång hennes också genom att smacka på ordentligt! :) För dessa hästar rider inte om varandra. De gör de på det andra stället där vi varit hittills alla gånger. Segar sig den framför rider man om i galoppen. Men som sagt fick ju igång hennes också rätt snabbt så gick ju fint. När vi var på hemvägen och vi lett hästarna nerför en brannt stannade hennes och käkade gräs sen och då tordes hon inte dra med sig den ordentligt utan skrek på hjälp. Alltså jag kan nog tycka att man är inte för liten för att rida islandshäst om man inte klarar av att hantera hästen alls. Hon går säkert på ridskola för hon hade ridkläder men det är väl små ponnyhästar. De kanske skulle ha barngrupper också separat så här med....

Det andra stället där vi brukar vara annars, är med och talar om saker man kan förbättra med tekniken för att få finare tölt och så, det tycker jag är bra. Särskilt för dem som är helt nya eller väldigt ovana, men även annars. Det gjorde inte den här mannen. Nu har jag i alla fall anmält mig för att börja rida till hösten. Ska bli skoj! Även om jag är mest för att rida ut sådär i skog och mark. Men kan ju vara bra att förfina tekniken lite också :) Jag hoppas att det är bra där. Hästarna verkar ju okej och pigga i alla fall.

Igår hade vi picknick. Tyvärr blev det ju lite halvdant väder så det slutade med att vi var hemma hos en i gänget på hennes altan och sen satt innanför det inglasade när det började att regna. Var mysigt det också. Vi spelade ett frågesportsspel och satt och snackade. Lille J var i sitt esse och höll på ute i en lekstuga på tomten. Mig bjöd han på både köttbullar och makaroner och sen kanelbullar som han bakade på plats ;)

På kvällen såg jag en film, "Griffin & Phoenix" från 2006, som Egobloggen tipsade om. Den var riktigt bra! Mysig, gullig och lite sorglig. En riktig kärleksfilm kan man väl säga. Den får 4 av 5 möjliga.



Nu ska jag ta och göra lite mat. Ikväll blir det grillning hos A, samma ställe där picknicken blev igår. Vi ska ta och bestämma vart utomlandsresan ska gå i höst och vilken vecka vi ska åka.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Semester, semester och semester...



Äntligen! Ska verkligen passa på att vila upp mig och njuta oavsett väder! Men hörde det pratades lite om att det ska vara en värmebölja på väg in i slutet av nästa vecka....man kan ju hoppas! Men inte alltid metrologerna har så rätt. Idag har det ju varit fint väder i alla fall. Jag sa till kollegorna idag: "Vad var det jag sa, när jag ska till med min semester blir det fint! Och ni ser det håller redan på och ställer in sig" ;) Få se om jag har lika tur i morgon när jag ska på picknick vid vattnet... Jag hoppas verkligen det, för skulle vara lite mysigt att bara ligga och njuta på en filt och käka en fullkornsbaguette med fetaost, tomat, kokt skinka, rödlök, sallad och gurka! Lille J ska med också, så blir nog livat kan jag tro :) Och "moster Norpan" lär nog också få att göra utöver hans mamma och pappa!

Startade upp semestern med att åka och shoppa :) Blev en munktröja på rea, ett linne på rea, en tunika, två toppar och så underkläder. Man behöver ju lite semesterkläder ju :)

Idag var jag och två kollegor ut och käkade mat på lunchen och vi valde ett ställe där det är lite mer exklusivt på kvällarna. Det var inte speciellt billigt på dagen heller. En dagens kostade 85 spänn, alternativt 225 spänn om man ville ha nåt lite utöver. 225 spänn mitt på dagen! Och gud sån besvikelse maten var! Vi tog deras specialhamburgare med strips till då inget utav det andra föll oss riktigt i smaken. Det ingick varken dricka eller kaffe/te till maten. Tog lite tid innan vi fick in maten och när vi fick in den var hamburgaren rå inuti. Inte så gott! Köttfärs ska vara genomstekt. Ändå skryter de med sina exklusiva kockar från Sthlm. Vi sa till och de tog tillbaka maten. Det skulle bara ta några minuter. Jomen visst, det tog 25 minuter! Och när vi fick in den igen var det fortfarande rått på vissa ställen och mitt bröd var helt brännt på undersidan och segt. Strips var det inte heller mycket till. A, min kollega sa till men hon sa bara att det var kockarnas stil att inte göra dem helt igenomstekta och att det skulle vara så. Skulle ha lyft på brödet och frågat om brännt bröd också är deras stil! Hon sa att vi kunde få in nytt om vi ville, men herre gud efter två misslyckade omgångar var vi väl inte sugna på en tredje heller. Näääää, så dit kommer vi ALDRIG gå tillbaka! Och ryktet sprider sig fort. Så slutsumman är att man betalar för miljön, dvs. att sitta vid vatten och äta mat, för maten var helt värdelös! Mc Donald´s hamburgare är mer exklusiva och godare än de där skrällena! Bläääää! Restaurangen får 1- av 5.

Nu ska jag ta och sätta mig i soffan, lägga upp benen, sätta på tv:n och bara känna semestern skölja över mig ;)

Kram på er! Och hoppas att ni får en skön helg!

Snart semester...

Blir bara segare och segare att stiga upp på morgonen tror jag :) Hade tänkt jag skulle börja kl 6.30 idag men jag orkade inte. Blev 7.30 istället. Tänkte jag skulle försöka hinna klart det jag kan göra klart innan jag går på semester. Har ju bara idag och imorgon kvar att jobba. Skönt! 3 veckor känns inte så mycket, hade varit skönare med 4 veckor, men ska ju ha en till i september och åka utomlands om inget oförutsett händer. På så vis blir ju inte hösten så lång heller. Sen vill jag ha lite dagar kvar till jul också så jag får lite extra lång ledighet då. Sen brukar det ju alltid bli några flexdagar också :)

I förrgår fyllde min pappas sambo år, så då var vi dit och käkade middag och fikade. Eftersom vi blev så många fick vi sitta ute på terassen. Inte precis vad jag räknade med när jag steg utanför dörren. Jag hade linne och en tunn kofta över och ingen jacka. Har ju sån kyla på mitt rum också på jobbet så var inte direkt min önskedröm att dessutom sitta ute en hel kväll i kyla, men fick be om en filt som jag satt inlindad i resten av kvällen + att de satte på två tuber med infravärme. Vi var ganska många så de tyckte väl att det blev trångt inomhus. Men det är ju sommar så.... vissa går ju omkring i shorts också för att det är sommar och de har semester, oavsett hur kallt det ändå är. Är det sommar så är det! ;)
Vi fick äta gott i alla fall, rostbiff, potatissallad och sallad till. Och sen tårta efter det.

Igår när jag kom hem från jobbet powerwalkade jag och Y i spåret som är granne med oss. Blev 5 km. Och efter det var jag över till brorsan och Y och kollade på EM-fotbollsmatchen mellan Tyskland och Turkiet som slutade 3-2 till Tyskland i sista minuten. Hade varit lite skoj om det blivit straffar. Sen hade det nästan varit lite roligt om det blivit Turkiet som gått vidare istället för tyskarna. Få se hur det går mellan Ryssland och Spanien nu då.

I helgen ska jag och rida igen, blir skoj. Man får nästan lite abstinens när det går för länge mellan gångerna. Ska försöka åka upp till stugan snart också och testa rida på min kompis föräldrars hästar. Men det är inte islandshästar utan Haflinger, en häst som har sitt ursprung i Österrike. Deras färg kallas för flaxfux :). Lite roligt namn. Blir spännande i alla fall. Har inte testat ridit på dem tidigare. När jag var yngre och red där hade de andra hästar och inte den sorten. Men de har även 2 andra sorter nu också. De har 4 hästar.

Idag sitter jag och lyssnar på lite musik på jobbet. Har ju eget rum så det stör ingen. Måste ju varva ner så jag får rätta feelingen inför semestern ;) Ska på friskvård på eftermiddagen också och få massage en timme här i huset. Så ytterligare ett steg för nervarvning inför semestern :) Men nu måste jag fortsätta jobba, så jag hinner nåt innan fikat.


Galenskaparnas gymnastikuppvisning

Detta är verkligen en av mina favoriter genom tiderna :)




Skön låt




Midsommarhelgen...

har varit riktigt trevlig. Hade besök av min barndomskompis som bor där vi har stuga. Var flera år sen hon var på besök sist så det var skoj! Hon kom på midsommarafton vid lunch så då var vi väg och handlade lite smågrejor, käkade lunch och sen skulle vi gå upp till ett ställe i närheten av där jag bor för att se lite midsommarfirande. Det var jättemycket folk som satt och hade picknick, men däremot var det inte speciellt mycket folk nere vid scenen och midsommarstången där dansen skulle vara. Först glömde vi ta med något att sitta på så vi knallade tillbaka hem till mig för att hämta 2 campingstolar. Sen gick vi och satte oss nere vid scenen. Men inte startade det någon midsommardans eller att det var någon tillstymmelse till att någon var på g och skulle sätta igång nåt på scenen. Däremot hörde vi musik uppe vid husen som ligger där. Sen började det dessutom att regna lite lätt så då gick vi upp mot husen för att gå runt och titta lite och vara kulturella :) Då började regnet vräka ner! Så var bara att ställa sig mot en husvägg som alla andra som inte hade paraply eller filtar och sätta över huvudet, tills regnet började ge med sig. Då fortsatte vi att gå runt och såg faktiskt en trubadur som spelade Cornelius Wresviklåtar. Sen gick vi hemåt igen utan att ha sett "Små grodorna" och annat. Har inte sett det på flera år, så hade varit skoj när vi ändå var där nu då.

När vi kom hem fick jag reda på från pappa som ringde, att midsommarfirandet skulle sätta igång först vid 15.30 och det hade vi ju verkligen inte tid med. Då var vi ju tvungna att göra oss iordning eftersom vi skulle på fest hos M och K.
Vi hade tur att det slutade att regna för vi cyklade dit! Hade inte varit så roligt annars med lockat hår och allt. Vi har så mycket grejor på cykeln och jordgubbarna krånglar och trillar ur i påsen så vi får stanna flera gånger och rätta till dem. Inte så skoj att ha mosiga jordgubbar när man kommer fram. Så cykelturen tar lite tid. Sen när vi kommer fram så lossnar ena axelbandet på min topp. Så K får rycka in med säkerhetsnål till mig. Hon får knycka en från gardinerna i vardagsrummet :) Hade inte varit skoj att gå utan axelband så toppen åkt ner på ena sidan hela tiden... Men sen kunde vi äntligen sätta oss och ta det lite lugnt och käka sill och färskpotatis med gräddfil och gräslök till! Så gott! Är ingen fantast av sill egentligen, men börjar lära mig och faktiskt tycka det är helt okej nu, även om jag inte äter några mängder.

Vi var 11 stycken tror jag + några grannar till M & K som också hade 3 barn med sig, varav 2 som precis fått vattkoppor. Så bara hoppas att man inte får bältros. Det ska inte vara någon höjdare har jag hört. Vet inte om alla hade haft vattkoppor heller och andra M som är höggravid och allt.

Var en himla trevlig fest i alla fall! De hade ordnat så fint så. Vi grillade fläskfilé efter sillen och käkade potatisgratäng med sallad till. Kanongott! Till blev det cider för min del och ingen nubbe. Min mage och snaps tror jag inte skulle funka så bra ihop, så jag håller mig ifrån det. Jag är heller inte så mycket för att blanda heller. Det har jag gjort en gång för några år sen och det glömmer jag aldrig. Hade druckit cider och drack sen lite bacardi med cola. På natten såg jag dubbelt och hann inte komma mer än innanför dörren när jag kom hem så fick jag springa in på toa och spydde sen som en räv! Har aldrig varit så dålig i hela mitt liv. Tillbringade resten av natten på toagolvet. Så nej tack! Jag håller mig till en sort! Efter maten spelade vi krocket och ett annat spel som hette Kung tror jag. Lite senare blev det jordgubbar och glass och sen ost och kex. Cyklade väl hem runt 2-tiden tror jag.

Annars har det varit rätt lugnt. Vi var ute och motionerade på lördagen och söndagen. Ena dagen powerwalkade vi 8 km. C som gick med stavar och har långa ben höll sånt tempo att jag fick spurta på allt jag hade. Så på söndagen bestämde jag mig för att ta löparskorna istället och jogga bredvid. Så då joggade jag 8 km istället. Betydligt behagligare än att gå i det tempot. Så blev rejält med motion. Och det känns rejält i baken på båda sidor!!!!! Men det ska ju kännas att man gjort nåt ;) Annars var vi runt lite på lördagen för att C skulle kunna köpa nåt till sina barn och sen var vi hemma på kvällen och käkade lax med färskpotatis och sallad och drack lite cider till. Och sen hade vi köpt en massa godis så vi satt och snackade till sent på natten. Hon åkte hem på söndag eftermiddag. Hon och barnen kommer förhoppningsvis allihopa på min semester och stannar en eller två nätter för att hitta på nåt skoj.

Efter 4 veckor är mitt finger fortfarande inte bra. Helt otroligt! Det verkar inte vara läkt invändigt utan är svullet över ärret och en del av känseln är inte som den ska i fingret. Undrar om det någonsin kommer att bli helt återställt. Känner mig rätt tveksam faktiskt, men jag hoppas det.

5 dagar kvar (med denna dag) till semester!!!!


Det var den matchen...

Usch vad tråkig match det var idag med ett totalt ryskt övertag! Svenskarna samarbetade dåligt och blev väldigt passiva. Spelade bättre i andra halvlek, men det räckte inte. De borde kunnat tagit ryskarna, men inte. Otroligt trist!!!

Idag hade vi vår sommaravslutning i en helt underbar park. Vi satt i ett växthus och käkade vår exotiska planka. Det var kanongott! Var glad över att jag hade min fodrade jacka på mig i alla fall :) Min kollega hade kul åt att jag kom i halsduk och fodrad jacka, men sen när det började regna precis när vi ätit tyckte hon inte det var lika kul utan snarare smart :) Som tur är, så är det väldigt lummigt och täta träd i den där parken så det kom inte jättemycket regn på oss när vi stod under träden och åt våra jordgubbar och glass. Precis när jag tagit jordgubbarna och skulle ta glass upptäckte jag som tur var en stor fet grön larv som passat på att hoppa ner precis på mina jordgubbar. Den hade nog inte blivit så god....

Sommarpresent fick vi också. Det blev en strandmadrass i neongrön, röd, vit eller svart. Jag valde en röd. Efter det blev det guidad tur i parken i regnet. Vi hade ändå tur, för det slutade strax regna sen och solen kom fram igen. Så tog lite bilder efter vägen. Det var som att gå i en tropisk regnskog. Bra ställe att gå om man behöver avkoppling och stressa av. Var bara cikadorna, kolibris och papegojor, och en och annan apa som fattades ;) Var en trevlig utflykt och när vi kom tillbaka till kontoret så kollade jag i pricip bara av mailen och telefonen och sen åkte jag hemåt. Jag var så trött! Kändes som jag var i en annan värld när jag åkte hem. Så jag sov faktiskt i 2 timmar när jag kom hem, fast det var tänkt jag skulle sova i 45 minuter. Hade ställt mobilen trodde jag, men tydligen var jag så trött att jag misslyckats med det.

Sen var jag i alla fall ute med Y och tog en promenad på 3 km. Var tänkt vi skulle gå i spåret, men klockan blev så mycket innan hon kom hem så fick bli den kortare sträckan runt ån eftersom båda ville se matchen mellan Sverige och Ryssland som var så deprimerande. Imorgon har jag tagit flexledigt för att hinna handla och fixa lite inför midsommar. Skönt att sova lite längre också för just nu är jag så himla trött.

Här kommer lite fler bilder från parken som jag tog idag (Klicka på bilden för större format):

           

TREVLIG MIDSOMMAR TILL ER ALLA!


Sommaravslutning...

....är det dags för imorgon med jobbet. Hoppas hoppas att det blir fint väder. Det har ju varit lite till och från idag. Det åskade till och med ett tag. Tur jag hade bilen för skulle till sjukhuset, till barn- och ungdomshabiliteringen och träffa en familj. Först kom det inte och det visade sig att de fått fel i kallelsen som sa att de skulle vara där på eftermiddagen istället. Så det slutade med att jag fick åka tillbaka till kontoret och åka dit igen. Ibland får man vara lite extra snäll :) Men som sagt det ösregnade på eftermiddagen så var väldigt glad att jag hade bilen då. Men det är dumt att använda sin egen bil i jobbet för man får knappt nåt tillbaka på det. Och skulle jag krocka eller nåt så är det jag själv som får stå för kostnaden. Så det bästa är att hyra bil när man behöver. Men nu var det ju relativt nära så då hade jag fått tagit en lånecykel istället. Känns lite onödigt att hyra bil om man ska bort 3 km :)

Imorgon i alla fall så ska vi vara ute på avslutningen. Vi ska vara i en park och det blir exotisk planka och jordgubbar med glass! Sen ska vi på någon guidad tur på eftermiddagen. Så regn vill vi inte ha. I värsta fall om det skulle bli riktigt dåligt väder blir vi väl kvar på jobbet. Och det är ju inte lika mysigt. Få se om vi får någon sommarpresent också, men kanske inte blir nån i år då det är lite återhållsamt med ekonomin.

Imorgon är det dags för fotboll igen också. Blir spännande! Jag hoppas verkligen att Zlatan är med hela matchen eller åtminstone så gott som. Det märktes ju en enorm skillnad när han inte var med i andra halvlek sist. Tänk att ett helt lag ska vara så beroende av en person. Det är inte bra! Undrar varför Albäck inte fick vara med någonting alls... Jag tycker i alla fall att Sverige borde ha ganska goda chanser att slå Ryssland om de spelar sina kort rätt. Klarade de Spanien så pass bra borde de slå Ryssland. Men det visar sig.

Här kommer bilden på den lilla geten som jag glömde lägga in igår.




Brrrr vad kallt....

Sitter med fleecefilt
omkring mig idag på jobbet. Var tog sommarvärmen vägen? Regnet strilar ner utanför fönstret och man har verkligen ingen lust att sticka ut huvudet! Har sommarskor på mig idag, vilket inte var det mest lämligaste valet med tanke på vädret nu. Det var soligt imorse när jag cyklade ner till stationen med Y. Det är det som är så svårt nu när det är halvvarmt ute och ser ut som det är soligt och sen tvärvänder det efter halva dagen. Lätt att bli lurad! Men ska åka bil hem idag ialla fall. Risken finns att det blir regn på midsommarafton också som det ser ut just nu. Så blir nog att ta med en fleecefilt tills dess också kanske... Åtminstone att ha varma kläder med sig. Vet hur kallt det blev förra året på kvällen/natten. Har faktiskt tagit mig flexledigt dagen innan midsommarafton så jag ska kunna fixa lite saker i lugn och ro. Skönt med en dag extra också.

På tåget imorse var det naturligtvis signalfel, så resetiden blev dubbelt så lång som annars. Hur kul är det? Tåget tuffade fram saktare än vad jag klarar att cykla. Kanske skulle tagit cykeln hela vägen till jobbet...eller vad tror ni? ;) Förvånade folk skulle blivit om Norpan hade kommit farandes med vind i hår ute på motorvägen i 50 knyck.... för några 110 km/h hade jag nog inte kunnat hoppas på om jag inte fått tag i nån baklucka eller nåt på nån och åkt med i farten.
De där signalfelen alltså. Tycker det är ganska ofta det är så. Borde man inte kunna hitta någon annan konstruktion som funkar vid det här laget kan man undra.

Igår var jag och kollade på djur och käkade glass tillsammans med C och lille J. Han var mest begeistrad i ardennerhästen som pruttade och några gäss som lille J påstod: "Anka gunna" "Hur får du det till att ankan gungar?", undrar C. "Nej, ankan gungar inte, de håller på och äter frukost", försökte jag. Men lille J var envis, "Anka gunna". Roligt också hur lille J uttalar kamel som jag hittade en på hans byxor. Han är ju som en papegoja numera och upprepar det mesta man säger. Så när jag säger: "Nämen titta, där har du ju en giraff på byxan och där tror jag du har en kamel också" så upprepar lille J "kamäl" :) Ja de är för söta de små liven. De hade en jättesöt getbebis där också som gick och strosade omkring med sin mamma. Bild kommer ikväll.

Vid lunch blev det mat hos mormor där vi fick lax, med romsås, färskpotatis och sallad. Så jag hade turen att få med mig det i lunchlåda idag också. Skönt att slippa laga mat på söndagskvällen. Istället hann jag med disken som stod. Har varit så seg hela veckan! Men idag ska jag ta tag i att dammsuga i alla fall. Men nu är det snart dags för lunch och lite lax!


Lite snöpligt var det allt...

...att Spanien lyckades få in det där sista målet :( Kände mig riktigt irriterad efteråt. Vilken besvikelse. Hade varit mycket bättre med oavgjort. Zlatan skulle varit med hela matchen och sen skulle de ha bytt lite tidigare. Märktes att Sverige inte orkade riktigt ända fram vid andra halvlek. De kom upp en bit på Spaniens sida, men var som de inte orkade springa ända upp utan spelet tvärdog efter vägen. Spanien var mycket mer på vår sida och hade många fler chanser till mål. Kändes som det bara var en tidsfråga innan det skulle bli mål. Ändå lyckades Sverige styra ut målen, mycket tack vare Isaksson (som är så lång). Därför kändes det extra tråkigt när de bytte av och det kom in 2 nya spelare, Larsson och Källström och det då blev lite fart igen och sen sparkar Spanien in 2-1! Skit också! Det kändes inte rätt! Sverige gjorde en riktigt bra match! Och första halvlek var särskilt spännande! Men än är vi inte körda. Jag hoppas verkligen att vi tar Ryssland! Och jag tror vi har stora chanser till det om de sköter sina kort rätt. Hoppas att Zlatan piggnat på sig i sitt knä tills dess.

Jag var och kollade på matchen hos M & K. Även Y var med oss och kollade för brorsan skulle på killfest och kolla, så då fick Y gå på fotbollstjejfest istället med mig :) Vi köpte med oss grekisk sallad och sen blev det en massa chips och godis. Jag och Y hade också köpt med oss godis så vi hade godis för flera kompanier! Vi skrek nog ungefär lika mycket som andra fotbollsfreak! Man hade ju nästan magsår innan matchen var slut! Ser fram emot matchen på onsdag!

Lite snygga dribblingar, mål och tabbar :)





After work o fotboll

Istället för att hänga hemma på en fredag som det ofta blir när man jobbat en hel vecka och är trött så åkte jag ner på stan och träffade två kompisar för lite after work. Tyvärr började det regna precis när jag skulle cykla iväg så fick vingla iväg med ett paraply i högsta hugg, men slutade lagom tills jag kom ner. Vi var först till ett ställe där vi käkade lite mat och tog en päroncider (lagom somrigt). Det blev kycklingsallad specialgjord för mig. De hade bara räksallad egentligen, men då jag är lite allergisk för räkor och inte kan äta det rått i såna mängder så var de snälla och fixade det. F och A käkade pasta och hamburgare.


Sen vandrade vi neråt
då vi har festival i stan nere vid vattnet. Så vi tog en sväng runt och kollade i stånd och sneglade lite på uppträdandet som var. Mycket folk var det! Men det var precis lagom. Har tröttnat lite på det här med festivalyran. Tycker det är kul att det händer nåt i stan definitivt, men har tröttnat lite själv på att gå omkring och trängas med folk om det inte är något speciell artist eller så som jag vill se. Vi hann precis se lite av Rongedahl och sen EMD uppträda. Killarna i EMD är riktigt duktiga. Skivan är inte så tokig faktiskt. De körde 3 låtar innan de gick av scenen. Men jag har lite svårt för covers måste jag säga. Ska man göra en skiva, ska man göra helt nytt. "All for one" gjordes ju av Bryan Adams, Rod Stewart och Sting. Är lite svårt att toppa det, även om EMD visst gör den bra. Men Bryan Adams är nog min favorit genom tiderna och det är inte mycket som slår honom :) (Bild lånad från corren.se)

Vi gick sen upp mot stan igen och satte oss på en annan pub och tog en till cider. Det var fotboll på storbildsskärmar överallt! Så på första stället vi var såg vi lite av matchen mellan Rumänien och Italien och på andra stället var det Holland och Frankrike. Få se hur det går ikväll då på matchen mellan Spanien och Sverige. Zlatan har ju problem med ett knä och kommer kanske inte spela hela matchen. Vinner de den här matchen blir det ju Ryssland de ska spela mot sen också. Men man får väl hoppas han kan spela största delen av matchen idag. Hur som helst blir det en spännande match. Spanien är inga lätta motståndare.

Vad trist väder det är ute igen! Fast tur på ett sätt, för idag ska jag ha storstädning hemma innan jag ska iväg ikväll! Tvättning , dammsugning och diskning. Kul lördagsnöje, men ett måste. Får främmande till midsommar av min barndomskompis/och nuvarande kompis C. Har väl kännt henne sen jag var en 6-7 år nåt sånt. Så det ska bli jättekul! Så hon ska vara med och fira midsommar med oss andra hos M & K med grillning o annat.

Som avslutning på det här blogginlägget kommer här målen från matchen mellan Sverige - Grekland som slutade 2-0.
(Kolla i high quality för bättre bild)



Ha en fortsatt skön helg!


Misstag som bör undvikas...

Hittade en rolig artikel på Expressens hemsida idag som är upplagd på Di.se och var tvungen att delge er den. Tänk så mycket som kan gå fel på en jobbintervju :) Se nedan!

Varning - här är misstagen du bör undvika under jobbintervjun


Att dansa på jobbintervjun, såga den blivande chefens val av slips eller skicka någon annan som representant är ingen bra idé om man vill ha tjänsten. Den amerikanska rekryteringsfirman Office Team har sammanställt några av de dummaste misstagen som gjorts under intervjun.Office Team har pratat med chefer på 1.100 stora bolag i Nordamerika om deras erfarenheter av bisarra jobbintervjuer och fått en hel del fantastiska anekdoter berättade för sig. Det skriver den amerikanska affärstidningen Fortune.

Bland de mest
oväntade och mindre lyckade knepen var en jobbsökandes beslut att skicka sin syster på jobbintervjun i stället för sig själv. En annan kom ogenerat till intervjun med en undulat på axeln.

Något som inte kan rekommenderas om man vill ha jobbet är att dansa runt under hela intervjun och skrika "Jag älskar livet" eller sätta sig på sina händer efter att ha kommit på att man vevat omkring med dem i alltför stor utsträckning under intervjun.

Mindre begåvat är det också att blanda ihop den potentiella arbetsplatsen med konkurrenten och beskriva detta bolag med idel superlativ. Inte heller kan det rekommenderas att gå in i och förstöra en av kontorets glasdörrar på väg ut från intervjun eller somna under densamma.

Att avbryta intervjuaren för att fråga efter en cigarett lär inte heller ge några större chanser till jobb. Att konsekvent tilltala sin potentiellt blivande chef med fel namn eller att ge nedlåtande kommentarer om hans slips hamnar sannolikt inte heller på pluskontot.

En chef berättade att en jobbsökande spottade ut ett tuggummi i högerhanden och därefter skakade hand med honom. En annan historia handlar om hur den till synes perfekta sökanden avslutar intervjun med att berätta att alla på hennes tidigare arbetsplats var ute efter henne.

Källa:
Di.se (Nyhet på Expressens hemsida idag 12/6-08)


Jag själv gjorde misstaget att inte komma ihåg min egen ålder på senaste intervjun :) Det stod mellan 33 och 32 år och hann ändra mig tre gånger innan jag till slut utbrast: "Men hur gammal är jag egentligen!". Det slutade med att vi fick tänka när jag var född och sen komma fram till att jag faktiskt var 33 år som jag sagt först :) Men det verkar ha varit positivt då intervjuaren ändå ville rekommendera mig till de chefer som skulle ta över rekryteringen att jag skulle gå vidare i processen. Jag vet dock inte om det blir någon slutintervju eller ej för det är inte klart ännu.

None

Dagens irritationsmoment...

Bilar som kör i 80 km/h på 110-väg! Vad gör man på motorväg om man inte törs köra i de hastigheter som är? Håll er på småvägar där man kan ligga och knackla omkring bäst man vill!!!! Långtradare är inte heller någon favorit på vägen förutom en idag som var vänlig nog att köra in på kanten så jag kunde köra om :)

Men en rolig grej det är att jag alltid när jag åkt bil möter en likadan röd Volvo S60 som jag har när jag åker till jobbet :) Ofta möts vi någorlunda på samma ställe eller så hinner jag lite längre om jag åker lite tidigare. Som när man ser samma människor på tåget.

Nu har jag varit irriterad tillräckligt för idag och ska sätta igång och jobba. Sitter med fönster på vid gavel då jag fick uppsatt takplattor i mitt rum igår för att dämpa ljudet så det inte låter som en kyrka här inne och nu luktar det nåt slags lim så man blir alldeles ullig i luvan.

None

Söta små snöleoparder

som fötts på Nordens Ark! Åh, skulle vilja pussa dem på nosen :) Små nallebjörnar med nalletassar!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article2664603.ab

None


Bra Sverige!

Ridningen i söndags gick jättefint. Det var en härlig dag i solen. Hade dock önskat lite tuffare tempo med lite mer galopp. De pratade om att dela på gruppen först, men det blev aldrig så. Så blev bara 2 galopptillfällen. Men var mysiga 2 timmar över ängar, bergssluttning, skogsvägar och ute i skogen där jag nästan höll på att fastna med ena benet vid ett träd men lyckades få till det som tur var. Man kan göra sig riktigt illa. Gäller att styra ut ordentligt, för hästarna tänker inte på att ryttaren har ben som sticker ut på sidorna. Och jag styrde bort från ett på ena sidan men kom för nära det andra. Men det gick ju fint, skrapade bara i lite :) Mamma och min faster gick det bra för tycker jag även om mamma var lite spänd och min faster tyckte att det kändes lite vingligt :) Men att rykta hästen ville mamma inte till en början, hon tyckte det var läskigt att det var 2 hästar i samma box. Men efter att jag påbörjat lite så fick hon ta över vare sig hon ville eller inte ;) Hon är lite skraj. Men de där hästarna är så otroligt snälla så det insåg även hon efter ett tag. Men jämför man med mig så var de inte i närheten av lika begeistrade som mig och Y. Mamma tycker hon passar bättre på marken. Jag själv har planer på att börja ta lektioner till hösten i islandshästridning.

Jag och Y var förbi ett stall i närheten i förrgår när vi var ute och gick för jag skulle se om jag kunde tänka mig lektioner med vanliga hästar. Men jösses vad man vänjer sig snabbt vid islandshästar och deras höjd. För jäklarenamma var höga de var, särskilt en! Undrar om jag ens kommit upp på den! Jag är inte rädd för hästar men jag har respekt, särskilt när man inte känner dem. Man vänjer sig ju snabbt vid såna hästar också, men det blir islandshäst. När man inte är några 1.75 själv så känns det rätt lagom. Islandshästarna är ju inga ponnys de heller :) Ska bli kul i alla fall även om jag egentligen föredrar att vara ute i naturen och rida än runt, runt på lektion. Men kommer bli en hel del turridning också. Sen har jag en kompis vars föräldrar har hästar så jag hoppas kunna testa att rida på dem nåt i sommar också. Det är andra hästar. Tänk att jag skulle bli så intresserad av att rida igen. Det kunde jag väl aldrig tro!

Redan onsdag. Veckorna går snabbt! Har börjat räknat ner till semestern v. 27. Elva dagar kvar att arbeta om jag inte räknar med idag. Sen har jag tre veckors semester. Jag har sparat en till i september då det ser ut som det blir en utomlandsvecka till eventuellt Portugal, men kan bli någon annanstans också. Det ser jag fram emot. Det är några år sedan jag var iväg utomlands nu. Det senaste var nog London tror jag, eller möjligtvis Tunisien. Men tror London var senare. Men när man pluggar är man ju inte direkt gjord av pengar och sen har man inte haft någon semester istället så då blir det så. Älskar att resa annars! Skulle gärna åka till London igen också, det är en härlig stad!

Igår var jag på promenad i snabbt tempo med Y och sen kollade jag på fotbollen. Är inte jätteintresserad av fotboll annars, men när det är VM och EM kan det vara kul att kolla lite. Tyvärr lyckades jag somna mitt i 2:a halvlek men såg i alla fall att det blev 2-0 till Sverige! :) Go Sweden! Det var faktiskt en lite trist match annars. Det tog lång tid innan det hände nåt även om Sverige var mest på Greklands planhalva. Sen hände nästan allt på en gång. 2:a målet var en himla tur att det ens gick in som bollen for fram och tillbaka innan den till slut gick in. Hoppas det går lika bra på lördag! Då ska jag på fotbollsfest om nu M klarar av att ha oss på besök.... Hon har nämnligen brutit nyckelbenet stackarn! Ont som sjutton ska det visst göra. Hon går på starka smärtstillande tabletter. Finns ju inte så mycket man kan göra annars mer än genomlida det hela. Hon har fått någon specialmitella också.

Idag ska jag jag till Barnhabiliteringen för en träff med familj. Skönt att komma iväg lite från kontoret.

Såg klart en film igår "Made of honor" eller "Brudens bästa man" som den heter på svenska. Det var en typisk romantisk komedi. Något man sett förut, men tyckte ändå den var lite gullig :) Gillar ju Patrick Dempsey. Han är ju sååååå söt och ser bra ut! Jag tycker det var en perfekt hemmafilm att se. Tycker inte den är värd bara 1 stjärna som kritikerna satt på den. Vem säger att deras smak är den rätta? Jag skulle nog sätta 3+ på den tror jag.

None


Vilken sommarvärme ...

Vilken sommarvärme det är ute nu! Kommer bli en varm ridtur imorgon som det verkar... Går ju inte att rida i shorts utan måste ju ha ridbrallor, annars kommer man ha brännsår på låren också och jag har fortfarade mina brännsår i rumpan i färskt minne så det får räcka!

Igår låg jag vid vattnet och solade hela dagen från 10.30 ungefär till klockan 15.30. Rejält med färg fick man, men blev även lite röd faktiskt i ansiktet och på insidan av knäna (av alla ställen) och lite på insidan av armarna. Det är väl där man har tunnast hud. På insidan av knäna blev det värst. Brukar aldrig bränna mig, så märks att solen är starkare nu än vad den varit förr. För två år sedan var jag på kryssning med klassen innan jag tog examen och då satt jag ute en hel dag på däck, utan solskyddsfaktor i maj och lyckades klara mig utan att bränna mig, helt otroligt egentligen. Men färg det fick jag verkligen! Har nog rätt tålig hud verkar det som. Var i alla fall en härlig dag på stranden. Badade gjorde jag också. Var en 20 grader i vattnet hörde jag någon sa. Riktigt skönt! Fick jag inviga min ena nya bikini också, den röda :) Det enda var bara att det var lite knivigt att simma, då jag inte fick blöta mitt skadade finger utan ha den i vädret. Så kunde inte simma några "10 simtag" som krävs för att det ska räknas som att man har badat ;) Men tror jag kvaliciferar mig ändå för ett bad då jag var i ett bra tag. Vi hade med oss ciabattabröd med fetaost, rödlök, kokt skinka, tomat och gurka. Lagom lunch på stranden. Det var en rejäl smörgås! På stranden var det en sån söt liten kille som hette Herman. Han var nog ca 2 år gammal. Han hade en liten gubbkeps på huvudet och gick och donade i lugn och ro för sig själv med en bil som han körde lite här och var. Andra barn sprang omkring som yra kossor som just släppts på grönbete, men inte lilla Herman inte. Han gick i sin egna lilla värld och pysslade :)

Efter strandturen var jag bara hem och vände. Sen blev det fika i en park tillsammans med några av kompisarna innan det var dags att åka hemåt. Till och med M och K kom ett tag, trots att M just brutit nyckelbenet. Men blev inte så långvarit för dem. M mådde dåligt av sin smärtstillande tablett så efter att ha fått gått iväg några gånger blev det bäst att åka hem. Blev tillfrågad av en annan kompis F om jag ville följa med ut sen, men är inte riktigt på humör för det även om det var år och dar sen jag var ut. Kanske blir det en uteserveringsrunda på fredag istället om det är väder. Blev en film istället, "Sex in the city". Den var som serien som gått, varken mer eller mindre. Tycker den var kul att se. Den är ju vad den är. Gillar man inte "Sex in the city" som serie, så ska man inte kolla på den. Mycket handlar förstås om Mr Big och Carrie. Ger den inget särskilt betyg, men om man älskar "Sex in the city" ska man definitivt se den.




Få se om det kanske blir en till film ikväll innan det är dags att gå och lägga sig. I så fall blir det "Made of honor". Är det ingen annan som sett någon bra film som ni kan tips om? Gärna något roligt!

Var iväg med mormor på kvällen så hon fick sätta blommor på morfars grav. Det är hans årsdag imorgon när han dog. Tiden går så snabbt! Passade på att tvätta bilen också. Var en fågel som släppt sig rakt på bilen :( Det värsta är väl att imorgon efter man varit på landet och kört till hästarna så lär den väl vara dammig och smutsig igen :( Men den får ju vara fin ett tag i alla fall.

Mitt finger är fortfarande inte bra. Det är svullet och jag kan inte böja det. Kommer nog ta tid innan det är normalt igen. Har fortfarande det tejpat och inlindat, men har försökt vädrat det lite 2 kvällar nu i alla fall. Ska bli skönt när jag kan använda det som vanligt igen!

None

Skratt förlänger livet....

image135En före detta kollega (och numera kompis) från min praktik som jag hade precis efter jag tagit examen var i stan där jag jobbar över dagen, så hon åkte med mig tillbaka hem i bilen. Då ingen av oss hade speciellt bråttom hem, svängde vi in på ett köpcentra på vägen hem och gick omkring och kollade på kläder (förstås, vad annat :)) Jag hittade förstås ett linne som jag köpte (bilden till vänster).  Att ha till vita jeans t.ex. Sen slog jag till på och köpte ett par riktiga trosor för ridturen på söndag också, såna hotpants eller boxermodell så nu är jag redo och ska väl slippa brännsår i rumpan denna gången ;) Vi åkte från jobbet vid 16.20 och kom ifrån stan vid 19 och var då vrålhungriga. Så vi stannade vid Mc Donald´s när vi kommit hem. Var så himla sugen på hamburgare. Var jättelänge sen jag käkade det. Så blev en Mc Feast fullkorn med cola till (som jag aldrig brukar dricka, men som kan vara så otroligt gott alldeles iskall när det är varmt ute, mmmm).

Vi blev kvar där i lite över 2 timmar och satt och pratade om allt mellan himmel och jord! Fatta, 2 timmar på Mc D! Jag tittade helt plötsligt till på klockan och trodde jag sett fel! Det roliga med henne är att vi har så lika humor och kan sitta och skratta så tårarna rinner :) Och det var precis vad jag behövde idag. Är inne i en riktig svacka och just därför var det så skönt att få skratta och ha kul för några timmar! Vad skönt det är med såna vänner. Hon ska med på söndag också när det är dags att rida igen. Hon har också blivit riktigt frälst i ridning. Jag verkar ha smittat av mig på halva kompisskaran :)

image134Det blir en 2-timmarstur ute på landet. Så himla mysigt! Hoppas vädret är på vår sida bara. Ska inte ha hästen jag haft de senaste gångerna utan hästen jag hade ett kort tag på heldagsturen! En häst som är lika underbar den. Så fin och mjuk tölt att man skulle kunna rida utan tyglar. Här bredvid är en bild på killen. Fin va? Det är nåt visst med islandshästar. De är så himla snälla och goa och  stabila i psyket. Trygga att rida på. I alla fall de som är på den här gården. Om de stod pall för en timmerbil som rasslade av vägen och välte med lasten i ett brak utan att någon av dem ens rörde en fena, så ska det nog mycket till för att de ska bli skraja. Ser verkligen fram emot ridturen! Sen ska jag inte dit förrän i augusti! :( Känns så långt! Men jag hoppas på att få någon eller några ridturer med kompisen i stugan, då hennes föräldrar har hästar. Dock inga islandshästar, men andra fina hästar. Vi blir 6 stycken som ska åka iväg och rida på söndag.

Imorgon ska jag jobba till 12.40 bara. Skönt med halvdag och sen vara ledig i några dagar. Blir en lugn helg med vila, läsa böcker, sitta i solen (om det blir väder) och se en och annan film kanske. Är sugen på att se "Sex in the city" och "Made of honor". Så kan hända att det blir någon ny betygsättning i helgen. Men nu är det dags att gå och lägga sig om jag ska orka upp klockan 5 imorgon bitti.

image120

Ibland undrar man hur det står till...

image132Vilka människor det finns! Man slutar aldrig att förundras....
På eftermiddagen skulle jag ha ett besök kl. 14.30. När dyker besöket upp? Jo, klockan 14.50! Tror de inte man har något annat för sig? Jag hade börjat skriva ett brev om att personen hade uteblivit från besöket idag kl bla bla bla och att det säkert fanns goda skäl till det och att om de fortfarande ville ansöka om bla bla bla så skulle de återkomma till mig så vi fick boka en ny tid. Sen hade jag precis tänkt att gå upp och ta en snabbfika. Men som sagt, helt plötsligt så dyker det upp en person och jag hör att hon talar om för min kollega att hon söker mig och kollegan kommer in och talar om att mitt besök kommit. Jag går ut strax därefter och möter personen. Tror ni personen ber om ursäkt för den sena ankomsten eller säger något om det? Nä, inte ett skit! Visst det är bara att valsa in 20 minuter försent och låtsas som ingenting. Ja, inte skulle jag gjort det i alla fall. Jag hade försökt ringa eller nåt och om jag inte fått tag på personen så hade jag bett så hemskt mycket om ursäkt. Men, vadå, det behövs väl inte. Vad kan man kräva av en vuxen människa... *suck* Så jag höll det inombords och försökte vara mitt "bästaste" jag ändå. Tog i hand och presenterade mig och vi gick in i ett annat rum för att starta upp utredningen. Detta är inte första gången det händer heller, det finns andra. Respekt för andra människor, vad är det nuförtiden kan jag undra?

image133På väg hem med tåget satte det sig en medelålders karl bredvid mig som bredde ut sig rejält också. Det var jag med om för någon vecka sedan också. Om jag sitter där först och någon frågar om det är ledigt och okej att sätta sig där, kan man väl ändå hålla sig på sin sida? Karln förra veckan satt även lite på mitten av båda sätena så jag knappt kunde få plats där jag satt med min bok och försökte läsa. Jag avskyr att sitta barärmat och någon man inte känner ska sitta och nudda emot en hela tiden. Så till slut sitter man som en liten låma mot väggen och försöker bläddra någorlunda hyfsat utan att komma emot en hårig arm.  Idag var det likadant nästan. Denna karl hade fällt ner armstödet och satt och bredde ut sig rejält med armbågarna rätt ut. Man får ju nästan cellskräck! Jag har inte bacillskräck men jag vill kunna sitta normalt på mitt säte utan att ha någon nästintill klängandes på en!

Bra humör jag är på idag va? :) Nej, jag är verkligen inte på mitt "bästaste" humör idag. Och det har sina orsaker också. Men, nu är det färdigskrivet för idag. Behövde bara spy ur mig lite.

image131Var och handlade på vägen hem från tåget, och när jag kommit hem kommer jag på att jag glömt köpa nåt pålägg till brödet jag köpte. Så typiskt. Varför kan man inte komma på sånt i affären. Jag får sjutton börja med lista. I affären träffade jag dessutom på min kompis pappa som inte alls bor i närheten av "våran" affär. Hör helt plötsligt hur någon säger hej när jag står och ska välja bröd. Jag tittar upp i ett välbekant ansikte och jag tänker "hmmm, varför känner jag igen honom?" (Pucko! Jo, för det är din kompis pappa som det inte är första gången du ser!) Jag kommer på det när han fortsätter att gå. Jag sa hej tillbaka, men han måste ju sett att jag såg ut som en fågelholk :) Måste varit sammanhanget med att han var i en affär som man inte förväntar sig att träffa på honom, eller så börjar jag väl helt enkelt bli senil...

image120

Sthlm Marathon...

image130Det blev en varm dag i solens sken! Hade bara linne och shorts på mig när vi var och kollade och hejade på brorsan. Löparna hade ett chip som satt fast på skosnörena på skorna så pappa hade ställt in så vi kunde se vilken tid han låg på efter varje mil och vart. Himla bra, för på så vis kunde vi förflytta oss och veta ungefär när han skulle dyka upp. Vi var och tittade på honom på 3 ställen. Först i närheten av Stadion, sen nere vid Hamngatan och Dramaten och sen slutligen vid målgång inne på Stadion, för ja, han klarade att springa hela sträckan, 42 km! Jag lyckades t.o.m få 2 bra bilder på honom efter vägen och sen förstås vid målgången. Är jäkligt imponerad och stolt över honom att han klarade det! Det är en rejäl bedrift! Han kom in på 4h 34 min. Första milen sprang han på 55 minuter, andra på 59 minuter och tredje milen var nåt liknande. Han låg på en tid runt 4 h 15 minuter. Tyvärr så pajade det efter 3,2 mil då han fick jätteont i ena knät på utsidan. Så när vi väl fick se honom komma in mot mål syntes det att han hade ont och haltade. Men i mål kom han! Han hade tänkt få lite läkarhjälp mot sista sträckan där, men var så mycket folk så han tänkte att äsch, det är ju bara sista sträckan nu så han körde på. Jag undrar jag hur han kommer att må imorgon! Han kom knappt ur bilen när han skulle stiga ur hemma...

Vissa såg konstigt nog pigga ut när de kom mot målgången, flera spurtade in (varifrån får man orken efter 42 km?), en hjulade in. Sen fanns det förstås dem som knappt hade "styrfart" in i mål, en tjej spydde t.o.m strax innan mål men fortsatte sen att springa de sista metrarna. Brorsan hade sett någon annan stå och hulka efter vägen också.

Vinnaren i Sthlm Marathon, Willy Korir från Kenya, född 78, kom in på 2.16.03. Första svensken kom in på 11 plats, Christoffer Österlund från Umeå, född 72 på 2.26.29. Först bland kvinnorna var Isabellah Andersson på 2.34.14 från Hässelby, född 80. Ursprungligen kommer hon från Kenya.Men förstå att springa så snabbt som 2.16 som Korir! Helt otroligt! Av totalt 14 680 löpare som startade. tog sig 13.543 löpare i mål den 30:onde Marathon. Bra jobbat! Såg förresten Malin Ewerlöf springa förbi också. Hon blev 6:a bland tjejerna.

Men vilken folkfest det är Sthlm Marathon. Det är en upplevelse att vara där och kolla verkligen! Var näääääästan så man blev lite sugen för man blir meddragen liksom av allt runtomkring. Men 42 km nääää, det känns inte så lockande. Brorsan sa att det var första och sista gången för honom som han kände nu.
Här kommer några bilder från gårdagen:

image126
Här är brorsan efter att ha sprungit ungefär 2,2 mil.

image127
Mycket folk!

image128
Vid målgången på Stadion.

image129
Alla som hittills gått i mål nere vid banorna.

På kvällen när vi kom tillbaka från Sthlm blev det en sväng ner på stan för att möta upp några kompisar på en restaurang. Hade ju inte hunnit äta någon kvällsmat. Det blev Club Sandwich med kyckling och stora klyftpotatisar med skal på. Så gott! Vi fick ingen plats ute på stället, men det var öppet helt ut med flera stora glasdörrar/fönster så det var mysigt ändå.

Uppdatering: Jorå, lillbrorsan har ont idag också. Går som en knacklig kamel :) Han har ont i båda knäna på utsidorna. Inte kul! Han höll knappt på att komma upp ur sängen imorse. Lite träningsvärk i benen men inte så farligt tyckte han. Men kan ju kännas mer imorgon....

image120