Fredagsshopping och saker jag blir förbannad över...

Blev en tripp till ett köpcentra tillsammans med mamma efter jobbet. Var lite i shoppingtaget så blev ett par nya träningsbrallor då ett par har gått sönder i snörena som man drar åt i midjan. Den sista tiden har jag fått lov att knyta ihop snörerna igen som gått av på båda sidor långt in. Kan säga att det blir lite tajt att kliva i dem då knutarna inte går in genom hålen på brallorna så man får liksom åla sig i dem. Men det går! Nu tyckte jag dock att det kunde vara bra att skaffa ett par nya istället :)

Eftersom jag är så i läsningstaget nu också och bara läser och läser och läser så köpte jag lite nya pocketar också. Det blev "PS Jag älskar dig" av Cecilia Ahern (som också blivit film), "Flyga drake" av Khaled Hosseini (samma författare till boken jag håller på med, denna har också blivit film), "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson (den har blivit vald till årets bästa roman i bokhandeln, mamma tipsade om den) och slutligen"Brunstkalendern" av Emma Hamberg (som också skrivit Mossvikenfruar, som var jättebra). Det var köp 4 betala för 3. Pocket är ju rätt smidigt att ha med sig på tåget också. Blir inte så tungt!

image31

I helgen ska jag faktiskt inte göra något speciellt. Blir en lugn helg och en del filmtittande tror jag. Har lånat 2 filmer av kompisar och sen funderar jag på att se "Solstorm" också. P har fortfarande vinterkräksjukan och är fortfarande liggande *suck* så dröjer nog ett tag till innan man törs gå i närheten. Trist!

Den här veckan har jag undrat 2 gånger vart den här världen är på väg. Dels kollade jag på Uppdrag granskning och höll på att få spader av ilska när jag såg inslaget om Christer som dött för att han blivit utsatt för s.k kontrolltagning av personalen på ett LSS-boende. Kontrolltagning innebär att 2 personer lägger ner Christer som hade en utvecklingsstörning på mage, håller emot med ett knä och bänder upp hans armar på ryggen. Christer fick ingen luft då de inre organen klämdes ihop och stängde till luftvägarna för honom. Det är alltså livsfarligt att utföra kontrolltagning och det ska bara användas som nödvärn under nån minut. Detta handlade om mer än nån minut, det var en ensam personal som gjorde detta pga. att Christer varit upprörd och bitit sig lite i armen. Det handlade inte om att han bet sig själv ordentligt så blodet sprutade. Det handlade också om Ida som har Downs syndrom och blivit utsatt för kontrolltagning under 7 års tid som uppfostringsmetod pga. att hon t.ex vid ett tillfälle inte ville titta på tv med de andra utan istället ville vara inne på sitt rum och lyssna på musik. Vid ett annat tillfälle steg hon upp en timme för tidigt och hade bäddat sängen och ville inte gå och lägga sig igen. Då blev hon också utsatt för kontrolltagning i flera omgångar. Vid några tillfällen kissade hon på sig. Vid en omgång blev hon utsatt för detta 14 ggr under 80 minuter och det kunde handla om 14 minuter. Ida är opererad för hjärtfel så risken var stor för att hon också kunnat dö. Så sjukt!

image33

Jag blev så förbannad när jag kollade på inslaget, särskilt med tanke på att jag jobbar enligt LSS. Det är en rättighetslag och allt bygger på frivillighet. Det handlar om att den funktionshindrade ska få möjligheter till insatser så de ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. De ska få ha en egen fri vilja och må bra. Personalen har ingen som helst rätt att syssla med såna metoder. De ska inte uppfostra heller. Det är föräldrarnas jobb. Tillrättavisa, ja visst, men inte med såna metoder. Och vilken chef för boendena sen som satt och snackade om att hon hade utvecklats och fanns kvar i verksamheten och därför inte såg något fel i det hela. J-la kärring! Titta på intervjun
här.

Det andra jag blev förbannad över
var över det jag såg på Aftonbladets hemsida om "Fallet Louise" där pappan får vårdnaden om sin dotter trots 100-tals våldtäkter av sin mindreåriga dotter. Se artikeln här. Hur tänker man när man tar ett sådant beslut? Om de själva blivit våldtagna om och om igen av en person. Skulle de själva vilja leva ihop med sin förövare? Det skulle man aldrig kräva av en vuxen människa! Hur kan man då kräva av ett barn att den ska behöva göra det? Ska ett barn verkligen vara med sina föräldrar till vilket pris som helst? Jag tycker inte det! Om man som förälder har gjort sitt barn illa genom att våldta eller misshandla har man försakat sin rätt till sitt barn anser jag! Då är man inte värd att kalla sig förälder!

image32
Bild från Aftonbladet.se

Let´s dance har nått sitt slut och det blev Tina och Tobias som tog hem segern. Personligen hade jag nog ändå hoppats lite extra på Tony och Annika. Tycker att helheten var bättre hos dem. Shownumret gjorde Tina och Tobias kanske bättre, men det var också mindre avancerat än vad Tony och Annikas var. Men visst det var helt okej att de vann också. De var duktiga.

Nu ska jag faktiskt ta fortsätta läsa i min bok innan jag ska sova.
Trevlig helg på er alla!

image18

Islandshästridning

image28

Nästa vecka är det dags för april månads friskvård. Det är då dags för islandshästridning! Ska bli så skoj! Har ridit på islandshäst en gång tidigare och tyckte det var jättemysigt! Den gången var det bara jag och en kompis som red tillsammans med en äkta islänning som hade islandhästridningen. F fick en jättesnäll häst som töltade så fint så, hon som ändå mycket mer van ryttare än vad jag är. Hon skyllde på att hon var lite rädd ;) Inte då! Jag red en del när jag var yngre hos min bästa kompis uppe i stugan då de hade hästar. Men inte på senare år. Och vad fick jag? Jo, en bångstyrig häst som inte alls hade någon lust att tölta. En gång lyckades jag få igång den. Fick kämpa allt jag hade. Till råga på allt hände det en annan liten incident också. Hästen som den isländske killen hade var inte inriden och en unghäst. Han skulle då försöka hjälpa mig att få igång min häst att tölta så han red in bredvid mig. Min häst blir skitsur och tänker: "Vad gör den där lilla gröngölingen bredvid mig, tror den ska visa nåt den lilla fjanten" och tar en studs åt sidan och sparkar till unghästen som jag inte är förberedd på alls. Jag far ner åt sidan och hänger på sniskan på vänster sida med en fot kvar i stigbygeln när min häst sedan drar iväg framåt full speed. Jag lyckas då få i den andra foten i stigbygeln igen och dra in hästen. Lite halvt chockerad är jag efter det. Allt hände inom loppet av några sekunder. Men det gick ju fint ändå. Blev inte avskräckt för det, men jag hoppas på en bättre tur denna gången med en liiiiiiiite snällare häst :) Så ska särskilt be om en sådan och som även är lite mer medgörlig på att tölta. Man kan ju säga att det var tur i alla fall att det var jag som råkade ut för det där och inte en som red för första gången i sitt liv, för det hade nog kunnat avskräcka helt från någon mer framtida ridning kan jag tro.... Hoppas också att det blir lika fint väder som det är just nu med sol och inte för kallt. Finns det något härligare än att rida ut i skogen och på fälten på hästryggen då!!!! Ser fram emot det! Det ska bli så mysigt! :) Känns lite lyxigt att få åka iväg och rida helt gratis som friskvård. Är begränsat med platser så alla kan inte följa med. Men flera har varit iväg en gång tidigare också.

image30

Igår var jag iväg och tränade gym på kvällen med Y. Så skönt att ha regelbunden träning. Man är skittrött när man man kommer hem efter en jobbardag och tågresa hem, men man piggnar till sig. Jag har alltid tränat på något sätt. Det har varit dans i många år, tennis, handboll i en liten period, aerobics, friskis & svettis, och nu gym de senaste åren. Kommer jag inte iväg så får jag nästan dåligt samvete. Mår bäst när jag får träna.

image29

Imorse fortsatte jag och läsa min bok "Tusen strålande solar" som jag har så svårt att lägga ifrån mig för den är så bra och spännande. Man blir nästan arg när tågresan tar slut och jag måste stiga av. Imorse höll jag dessutom på att bli kvar på tåget nästan, helt plötsligt när jag tittade upp så var jag framme och fick skynda mig på med jackan och lägga ner boken i väskan. Snacka om att vara djupt inne i boken....

Idag har jag 2 besök inbokade på schemat och en utredning jag ska göra, så nu är det bäst jag sätter igång. Ikväll ska jag på klubbkväll med en kompis på en make up-butik och få lite sminktips.

image18

Min lediga dag...

image25
Min lediga dag idag blev inte riktigt som jag tänkt den att den skulle bli. Hade tänkt jag skulle åkt till P i Sthlm igår och ev. hälsat på en kompis sen under dagen idag när han jobbade innan jag åkte hem, men så blev det inte. P ligger i vinterkräksjukan för andra gången under loppet av några dagar då man inte lyssnar på fröken Norpan som vet att man ska hålla sig i skinnet i 48 timmar efter man kräkts sista gången innan man träffar någon. P åkte till sin familj (som också de varit sjuka i samma) efter ca 24 timmar och vad händer då? Jo, man blir sjuk igen.

Startade dagen med att ligga kvar i sängen och läsa och sova om vartannat då jag sovit lite dåligt i natt. Kissen uppskattade att jag var ledig idag och inte steg upp på en gång. Hon älskar när jag är hemma. Är ju borta så mycket annars i och med att jag också pendlar. Får lite dåligt samvete när jag är borta så mycket och sen man åker bort någonstans när jag väl är hemma. Det märks på henne att hon blir missnöjd. Cornish rex är väldiga sällskapskatter och visar när de tycker att man varit borta för mycket. 

image26

Sen  efter 11 var jag iväg på långpromenad med pappas sambo K´s dotter L och L´s dotter T samt 2 livliga hundar i nästan 1,5 timme. Det var väldigt skönt att vara ute så länge och röra på sig, men usch så kallt det blev efter ett tag. Vi var först inne i skogen och gick länge och där var det lite mer lä. Sen när man kom ut på fälten blåste det så in i norden! Var faktiskt så jag önskat att jag tagit en varmare jacka. Men lätt att vara efterklok. Den hade dessutom varit alldeles fläckig med leriga hundtassar vid det här laget, för så såg mina jeans ut efteråt. En utav dem fyller snart 1 år och vill gärna hoppa o ha sig.

image27

Efter den kyliga promenaden var jag åkte jag hem till mormor för att äta våfflor. Det är ju våffeldagen idag. Väldigt gott! Äter aldrig våfflor annars så det var hemskt gott! Sen hade jag lite ärenden att utföra. Spolarvätskan i bilen hade tagit slut så stannade till på Coop och handlade. Tyvärr hade de bara koncentrerad. Är smidigare när det redan är färdigblandat och är dessutom billigare. Fastnade i slutrean av böcker också och köpte 3 stycken. Det var halva reapriset! Jag köpte "Olycksfågeln" av Camilla Läckberg, "Tankar från sängkanten" av Marian Keyes (min favoritförfattare) och "Bröllopsfeber" av Kathy Lette. En väldig blandning med andra ord. Sen gjorde jag lite andra ärenden innan jag slutligen åkte hem och kröp ner och läste en stund igen i boken "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini. En jättebra bok som jag kan rekommendera. Det är en verklighetstrogen berättelse om två kvinnor i Afghanistan som blir bortgifta vid tidig ålder till en mycket äldre stor man och blir utsatta för våld. Tänk så fruktansvärt att det pågår sånt i världen ännu! Skrämmande! Jag blir så förbannad när jag läser sånt där. Kvinnor som får gå omkring med en huvudbonad där de bara ser ut genom ett nät så fort de går utanför sitt eget hus. Det enda kvinnorna fungerar som är barnaföderskor och slavar i sitt hem. Karlarna bjuder hem vänner på mat som kvinnorna får ordna allt med och sen stänga in sig på rummet och inte visa sig så länge gästerna är kvar. Fy f-n rent ut sagt!

Nog om det, när jag kom hem tvättade jag bilen, vilket var väldigt välbehövligt! Usch så smutsig den var. Men nu skiner den blank som en spegel igen :) Den är nog lika nöjd som jag :) Men lyckades göra ett väldigt misstag med spolarvätskan. Hade inget bra att blanda den i så tänkte att jag kan ju hälla i vatten först och sen spolarvätskan så det blir blandat ändå. Först tänkte jag att jag bara skulle fylla i med typ 2-3 liter vatten och sen resten spolarvätska, men körde sen i 4 liter för är ju en stort kärl att hälla i tyckte jag....jomen visst. Slutade med att jag bara fick plats med pyttelite spolarvätska! *Suck* Man ska alltid lita på sin första tanke. Så nu är det bara att hoppas att det inte fryser till för mycket ute + att jag får spruta ut en massa så jag kan hälla i lite mer spolarvätska.

Imorgon är det åter dags att jobba igen. Hade varit skönt med någon mer dag, men å andra sidan blir det bara 3-dagars vecka denna vecka och det är ju inte så tokigt i alla fall. Har fortfarande inte fått reda på min nya lön då chefen är utomlands och inte kommer tillbaka förrän nästa vecka, så då ska det väl förhoppningsvis bli klart. Hoppas jag kommer att bli nöjd.

Sitter och kollar lite på Skandinaviska "So you think you can dance". Det var en som gjorde georgisk dans, som for omkring som en pallervante och snurrade som en Duracellkanin. Snacka om uppskruvad. Benke från Bounce som sitter i juryn bara satt och gapade :) Duktig kille!

Hittade en så fin R&B-låt igår, Brian - My goodbye. Har märkt mer och mer att jag börjat lyssna på R&B även om jag gillar annat också. Men är ganska skön musik att lyssna på i bilen. Här kommer låten och texten till den fina låten:

I never thought that I would feel this way
All I ever wanted was for love to stay

Baby hold me tight
Look into my eyes
Love has died
I know that this ain't right
I came to say goodbye
For the very last time

I never thought that I would feel this way
I'm still looking for the words to say
All I ever wanted was for love to stay

Right here in my arms, but you know

You know I'm not gonna be that strong
You know I can't keep on holding on and on

To what's gone, and now

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye

My heart is filled with pain
Don't wanna play this game anymore, no no
Honey can't you see
You gotta set me free
'Cause I don't love you like before, no no

You know I hate to say it but you got me wrong
We've been going through with this for far too long
I know you got to thinkin' that you might belong

Right here in my arms, but you know

This time I'm not hangin' on to hope
This time I'm not gonna be the ghost

That haunts you home

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye

You've been here loving me
Unselfishly
Willingly
I'll keep the memory, inside
But baby I've come down to my goodbye


image18

Drömmer om lite nytt i hemmet...

image24

Jaha, så var påsken snart över för den här gången. De här dagarna har gått jättesnabbt! Skönt ändå att veta att jag faktikst har en dag kvar att njuta av ledighet. Längtar till sommarledigheten! Min första riktiga semester sen jag tog min examen. Förra året jobbade jag hela sommaren och har bara varit ledig strödagar sen 2006 så ska verkligen njuta oavsett regn och rusk eller sol och värme. Men hoppas naturligtvis på det sistnämda!

Igår var Y och jag och körde gym efter vi solat lite först. Inte dumt att få lite färg på sig i kylan. Det värsta är att det blir så varmt i de där solarierna att man håller på och både kvävas och smälta bort så det är rena drömmen att komma ut därifrån och få gå in och träna där det är luftkonditionering och fläktar. Var rätt skönt att träna på påsken för var inte alls lika många som var där och tränade. De låg väl hemma och jäste efter all påskmat och äggätande ;) Lika var det i torsdags när vi också var och tränade. Många reser väl förstås bort också över påsken.

Läste ut min fjärde bok på 3 veckor igår. Läser böcker på löpande band just nu :) Nu ska jag läsa klart "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini som jag bara läst någon sida i än så länge. Ofta blir det så att jag läser 2, 3 böcker samtidigt så varvar jag beroende på vilket humör jag är på. Det är ganska bra faktiskt!

I förrgår var jag ut en sväng till IKEA. Jag hade sett en tavla jag tyckte mycket om där. Det var en rektangulär tavla med 3 olika svartvita motiv på byggnader i New york (tror jag) i passe partout med svart ram. Då visste jag bara inte var jag skulle passa in den någonstans. I vardagsrummet har jag nämnligen bara vatten och naturmotiv (harmonitavlor kan man säga) med vita ramar så där passade den inte alls in. I hallen får det bara plats med mindre tavlor med vita ramar och där är det också naturmotiv. I köket också vita ramar och naturmotiv. Men så kom jag på, i badrummet. Så då åkte jag raskt ut och köpte den :) Den passar perfekt in. Det blev en påskpresent från farmor, då jag alltid brukar få pengar i påskpresent av henne förutom påskgodis. Bra när man får köpa sina egna påskpresenter :) Nu när man varit hemma några dagar kan jag se lite andra saker jag vill ha nytt också. Ska byta ut 2 av panelgardinerna i vardagsrummet som är beiga och sätta dit 2 vita till istället nu till våren. Sen funderar jag på två nya golvlampor istället för dem jag har i vardagsrummet och två nya skrämar till lamporna i fönstret i vardagsrummet. Sen ska jag nog måla om en antik stol jag har i vardagsrummet också som är antikgrågrön just nu till vit och en ny soffa i vardagsrummet skulle jag vilja ha. Och slutligen ska jag också byta ut lampan i köket tror jag. Man kommer alltid på lite nya saker sådär.

Jag får väl ta lite i taget och inte allt på en gång som man gärna skulle vilja. Bara en ny soffa kostar ju lite. Tänk om jag hade kunnat vinna på trisslotten jag fick av pappa och K igår.... :) Men jag vinner aldrig på sånt där... och OM jag över all förmodan skulle göra det så är det 25 spänn eller nåt. Det mesta jag vunnit är 500 kronor på Bingolotto för många många år sedan när vi köpte bara för brorsan sålde genom sin tennisklubb. Annars har jag bara vunnit en mindre nalle på Parken Zoo när jag var liten. Den döpte jag till Manne för att Clownen Manne var där och kom fram och hälsade på mig :) Sen vann jag en jättejättstor nalle också när jag var på en festival tillsammans med en kompis. Det var lite roligt faktiskt för hon köpte massvis av lotter och testade hjul och allt möjligt och frågade om jag inte skulle testa en gång åtminstone. Men jag sa att "näääää, jag vinner i alla fall aldrig något så det är meningslöst". Hon vann ingenting på alla sin försök och frågade flera gånger om jag ändå inte skulle testa en gång och till slut gav jag med mig. Och vem vann? Så resten av festivalen fick jag gå omkring och släpa på den jättestora nallen :) Så ja, vid sällsynta tillfällen då kan jag ha lite tur.

Nähä, nu är det dags att hoppa in i duschen. Snart dags att åka iväg ännu på en påskmiddag. Är inte ens hungrig! Känns som man skulle kunna vara utan mat i 3 dar ungefär....

image18

Påskafton

image24

Skönt att kunna sova ut ordentligt! Vaknade 9.30 mot igår som jag vaknade redan klockan 7! Är väl för jag stiger upp så tidigt i vanliga fall som jag blir inställd på att det är tidig uppstigning som gäller. Men ack så fel kontoret hade :) Var skönt att ändå kunna ligga kvar och läsa i sängen och bara ta det lugnt. Så det har jag gjort idag också. Legat och läst med en gosig kisse som är morgontrött som gärna ligger kvar i sängen och myser. Men till slut tog jag mig i alla fall upp och har varit och hjälp min farmor som bor rakt över gatan med att lägga upp hennes hår. Om en timme ungefär blir det lunch hos mormor och senare på eftermiddagen blir det ett besök hos 2 vänner. Är nog första året som det inte blir något storslaget just på påskafton. Brorsan och Y åker iväg  ungefär en timmes reseväg till hennes föräldrar och mamma är kvar i grannstan. Släkten var hos henne igår och firade hennes födelsedag. Hon fyllde år i veckan. Blev lax med jättegod sås, pressad potatis och sallad till.  Till efterrätt blev det kladdkaka och grädde. Jag körde bil så för mig blev det en alkoholfri kväll medans de andra drack mitt vita favoritvin och Bailys. Kan nämna att mitt favoritvin heter De Bortoli (Semillion). Det är ett torrt vin som bara smälter i munnen, precis lagom syrligt och fruktigt . Mmmmmmm! Så man slipper att hela tungan knollrar ihop sig för att det är så torrt och beskt. Avskyr såna viner. Isch!!!!!  Detta vinet finns både som lådvin och på flaska. Helt perfekt!
Vi hade en trevlig kväll igår med mycket skratt. Vi berättade gamla historier med en massa tokigt som hänt oss och andra bla. :)

Imorgon ska vi hem till pappa och hans sambo K tillsammans med K´s dotter L och dotterdotter. 2 påskägg med godis har jag hunnit få och kan tänka mig att det blir ett till imorgon. Nog för att jag älskar lösgodis men till påsk kan till och med jag tycka att det blir lite mycket :) Finns det hemma blir man ju också sugen. Jag brukar hålla mig till helgen i vanliga fall annars. Men imorgon ska jag och Y träna i alla fall, så blir skönt att smälta ner lite av påskmaten och påskgodiset :)

Nu har jag börjat få lite mer ordning på designen i alla fall, men blir säkert fler förändringar innan jag är helt nöjd :) Även om jag aldrig kommer att jobba inom databranschen igen var det riktigt kul att hålla på igen :) Blev sittandes några timmar. Lätt hänt! Men kan irritera mig lite när man sitter med koderna och allt inte går precis som man vill!

Nu är det dags att diska lite och sen iväg till mormor! Skönt att ha 3 dagar till att vara ledig sen. Tog ledigt på tisdag :)

Ha en fortsatt skön påsk!

image18

Ny blogg lagom till påsk

image20

Har tidigare skrivit i en annan blogg tidigare, men då det varit så mycket strul på sistone, som att det inte ens gått att logga in och skriva ett inlägg har jag tröttnat. Det kanske var dags att byta och kunna designa bloggen lite mer som jag själv vill ha den. Så detta är bara början, var så säker :) Irriterar mig på att jag inte får bort texten Lilla Norpan som fortfarande finns kvar trots min egna header.  Får pyssla och dona lite mera så ska jag nog lyckas. Jag har faktiskt varit här förr på samma adress, men tyckte det var dags att starta om helt från början.

Jag kommer att skriva om vad som händer i mitt liv som:
Jobbet
Familjen
Kärlek
Resor
Shopping
Träning
Tv och mycket mycket mera.

GLAD PÅSK!

image18