Jobbigt besök, mer snurrighet, tennis och paj...

Jag har gjort mitt första riktigt tunga besök jag gjort i mitt jobb. Jag har varit på andra också, men inte som det här. Det var ett barn som var väldigt sjuk. Jag var nära att börja gråta, men gjorde det som tur var inte! Jag visste att barnet var sjukt, men kunde aldrig föreställa mig. Och det går aldrig att förbereda sig för ett sånt besök för man vet aldrig hur man kommer att reagera. Jag var inte riktigt beredd på min reaktion heller. Besöket påverkade mig mycket psykiskt! Barnet fick andningsstillestånd under tiden jag var där inne. Jag är glad att alla våra barn och ungdomar vi träffar inte är så sjuka för då hade jag aldrig orkat jobba med det jag gör. Det hade varit för psykiskt påfrestande. Vi pratade om besöket, närmsta kollegorna o jag på vårat möte sen när jag kom tillbaka till kontoret. Det behöver man. Men jag trivs jättebra med mitt jobb! Älskar att jobba mot barn och ungdomar och deras familjer. Det känns ändå som jag gör något bra för att hjälpa familjerna när jag kan enligt lag.

Hela den dagen blev helt knäpp. Jag kom sent till mötet jag hade efteråt, vilket inte var någon katastrof. Mina kollegor väntade in mig. Men sen var jag om möjligt ännu snurrigare än dagen innan min IKEA-dag. Jag glömde jag bort lunchen med mina 2 gamla klasskompisar som jag själv fixat till! Jag säger ju det, jag börjar bli smygdement! :) Jag hade tom. med mig matlåda, så hade glömt det redan dagen innan. När jag satt och kollade i min almanacka EFTER lunchen såg jag det "Åh, jäklar!" Gick och kollade mobilen och hade ett missat samtal och ett meddelande. Skämdes ordentligt när jag ringde upp K och bad så hemskt mycket om ursäkt att jag glömt bort K och A. De hade undrat var jag blivit av, men struntat i lunchen och A hade gått och kollat på gardiner istället och K hade gått tillbaka till jobbet och för hon var egentligen inte så hungrig då de hade haft fredagssmörgås strax innan :) Så nu har vi fått boka om en ny lunch i januari istället efter allt hektiskt kring jul är över. Nog säkrast så ;)

Sen har jag kollat på tennis i helgen också när brorsan spelat. Det var roliga matcher då det var en riktig tennisräv med också som var en utav de största samtidigt med bla. Wilander. Brorsan fick spela dubbel mot honom. Det var på håret att de kunnat ha vunnit, men de andra tog det på slutet. Ska iväg idag också o kolla när de spelar :) Missade därför Idol i fredags, men såg att Johan blivit utröstad. Helt rätt! Han har gjort sitt i Idol nu! Igår, lördag var jag och red på förmiddagen. Pga. vädret var man rätt skitig när man var klar. Jag hade tur och fick min vanliga pigga häst som jag brukar ha. En annan tjej som var med brukar nämnligen ha henne också. Men hon fick hästen jag hade när jag åkte av istället. O den triskades den här gången också så är glad att jag inte fick den :) På kvällen var jag över till brorsan o Y och lagade mat och kollade på Stjärnor på is. Vi lagade broccoli och baconpaj som blev kanongod!

Här är receptet:
3 dl mjöl
2 msk vatten
125 g margarin.

Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen i ca 30 minuter och förgrädda sedan i 10-15 min i ugnen på 225 grader i nedre delen av ugnen.

Lägg i fyllningen som i det här fallet bestod av:
3 dl keso
1 ägg om man vill (som i så fall blandas med keso och grädde)
grädde som fylls på efter behov
paprika
broccoli som vi kokat upp lätt innan
bacon som vi förstekt i stekpanna innan
skivad tomat
riven ost
svartpeppar

Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 25-30 min. När osten börjar på att stelna och få färg är det dags att ta ut den.

Till efterrätt blev det chokladpudding :) Idag har jag hängt upp stjärndraperiet i fönstret eftersom det är 1 advent och ska försöka hitta min julstjärna på fot att sätta upp i fönstret också som jag undrar var jag lagt (lite snurrig förra året också tydligen). Tänk att man alltid ska lägga saker på så BRA ställen :) Men nu är det dags att göra sig klar för att åka iväg med pappa och Y för att kolla på brorsan när han spelar tennis igen.

IKEA-utflykt...snurrigt värre!

Efter jobbet idag blev det en repa till IKEA tillsammans med kompisen som jag kallar för L. Det började bra när jag skulle hämta upp henne... Jag ringer henne och talar om att jag snart är nere på stan och om hon kan möta upp mig på en parkering där. Men typ nån minut senare är jag ju redan där så ringer igen och säger att jag kör neråt mot henne för gick ju rätt snabbt. Hon har inte ens kommit ur huset där hon jobbar :) Så jag talar om vart jag nu istället åker och ställer mig. Jaha, väl på plats vad händer då.... Jo en parkeringsövervakningsbil dyker upp och parkerar alldeles bakom mig. Så kör ut igen och lite längre iväg och kör sen in på ett annat ställe och parkerar. Man kan säga att jag från platsen där jag skulle stått från början kört runt i en triangel och nu nästan är tillbaka på utgångsstället igen pga. den jäklans parkeringsvaktbilen! L ringer efter en stund och undrar vart jag blivit av, men dyker nu snart upp.

På vägen dit skulle jag köpa kattsand var det tänkt, men vi babblade förstås så mycket att jag glömde köra in till djuraffären. Kom på det lagom tills vi steg in på IKEA. Även där babbade vi så mycket att vi hann igenom soffor, hyllor och köksbordsavdelningen på 3 röda sekunder tills jag sa: "Men L, vi kanske ska passa på att titta oss lite omkring också när vi är här! " :) Och jo, det tyckte väl hon också att det var en rättså bra idé. Så sen knallade vi i lite lugnare tempo och kikade runt ordentligt. O det slank ner både det ena och det andra. Men jag var rätt duktig ändå. Lyckades väl handla för den nätta summan 149 kr tror jag det var. Och det är ju rätt överkomligt ändå. Fast man bara handlar smågrejor så brukar det lätt dra iväg. Men kan erkänna att jag både var på väg att köpa svarta tallrikar och en ljuslykta. Blev några smådekorationer som jag ska ha på jobbet (som den söta fablergrodan på bilden bla. Har ju mycket barn som kommer på besök hos mig på jobbet) och sen lite glödlampor, batterier, servetter och så. Sen käkade vi mat på fiket där. Det blev laxsallad som var kanongod! Och min favorit, chokladbisqvi till efterrätt! Vill man ställa sig in hos mig så går chokladbisqvi alltid hem :) Om jag inte köper en baguette när jag är och fikar så blir det ALLTID en chokladbisqvi om det finns.

På IKEA glömde jag också att köpa nåt, nämnligen antikljus att ha i min smidesljuskrona i vardagsrummet. Typiskt! Och när kommer jag på det? Jo, när jag betalat och är på väg ut. L sa att hon kunde står kvar med grejorna medan jag gick in igen, men kön var så lång att det inte kändes som någon bra idé. Så får väl ta det nästa gång. Men så typiskt för innan vi gick och fikade stod jag med ljusen i handen, men de var så jäkla tunga att jag sa att jag skulle ta det sen. När vi kom ut och hade fikat klart och var på väg och skulle hämta en grej L skulle ha gick vi förbi ljus på ett annat ställe och jag tänkte för mig själv. Jag tar det på vägen tillbaka så jag slipper släpa. Ja, just det. Nu slapp jag släpa på dem alls! Börjar jag bli lite smygdement måntro???

När vi kom ut från IKEA kom jag på att jag kunde gå in på Coop Forum på vägen hem och kolla om de hade någon kattsand. Men ibland är man ju bara så vimsig att man blir rädd för sig själv nästan. L påpekade att vi ju faktiskt hade en stor Ica-butik precis bredvid oss :) Så dit in gick vi förstås och hittade förstås en massa annat också innan vi var på väg mot kassorna och jag utbrister: "Men kattsanden då!" Jaha, så hade vi glömt den igen och fick knalla tillbaka och leta reda på djurgrejorna. Fick med mig en kattsand och skulle precis börja gå när L säger: "Du Norpan, den där läcker" :) En lång rand med sand hade läckt ut från påsen. Så var bara att leta reda på en ny. Skulle sett ut om det varit ett lååååångt sandspår hela vägen bort till kassorna. Vi hade ju inte varit svåra att spåra i alla fall utifall att nån fått för sig att vi kommit bort...

Men slutet gott, allting gott, kisse fick sin kattsand till slut och matte sina saker, bortsett från ljusen då.... Men det får väl bli en annan utflykt till IKEA om jag nu kan lyckas komma ihåg dem då....och det vet man ju aldrig med tanke på min framfart idag. Imorgon eftermiddag/kväll ska jag kolla på brorsan när han spelar tennismatch! :)

Sen måste jag bara avsluta med: Gud vad viktigt och härligt det är med vänner! Och särskilt såna som får en att må toppen efter en kväll tillsammans! :D Egentligen var det vad jag ville förmedla med mitt inlägg, men för att förstå det roliga i det hela ska man nog ha varit där på plats kanske....vad vet jag.

Fortfarande snö...

Skulle bli blask ute och plusgrader idag, men det kanske kommer.... vilket jag INTE hoppas dock för finns det nåt tristare än blask? Är man ute och går gäller det att kasta sig åt sidan om det kommer en bil och man inte vill riskera att bli totalt nerstänkt. Kör man bil själv finns en ganska så stor risk för stor förbrukning av spolarvätska (vilket behövs användas i mängder redan nu, trots avstånd till framförvarande bil).

I måndags blev ridningen inställd pga. snöovädret. Han hörde istället av sig igår och undrade om jag ville komma och rida i en annan grupp för det fanns en plats och det tackade jag ja till. Men vid lunch fick jag förstås huvudvärk igen och trots triangeltablett och alvedon mådde jag inte så mycket bättre på kvällen så fick ställa in och ska dit och rida på lördag istället under dagen. Måste vara migrän jag får eftersom det inte hjälper med vanlig värktabletter ens extra starka. Hjälpte mot mitt ryggonda i korsryggen i alla fall :) (Man börjar bli som en gammal tant ;), men tror det sitter i sen jag föll av hästen). Huvudvärken berodde på en på jobbet som hade en så stark parfym och så mycket på sig att det bildades som ett stort moln där hon gått förbi. Jag var förbi i samma veva och pang så var det kört. Så nästa gång får jag väl stänga igen näbben och andas genom munnen när jag går förbi ;) Önskar verkligen att folk inte hade så starka parfymer på sig på jobbet! Men kan ju vara skönt att få rida på dagen för en gångs skull. Hoppas det är lite snö kvar för kan ju vara rätt mysigt att rida då!

Såg på Aftonbladet att den 60-åriga IT-miljardären Charles Simonyi gift sig med  28-åriga Lisa Persdotter och nu planerar att skaffa barn. Alltså folk säger att ålder inte har någon betydelse, men 32 års skillnad??? Vad ser en 28-årig snygg tjej hos en 60-åring undrar jag? Jag vet att det är många som inte tycker ålder spelar någon roll. Det är väl för jag absolut ALDRIG skulle kunna tänka mig en 60-åring ens komma i närheten av mig. Inte på det viset i alla fall, miljardär eller ej. Ålder har ingen betydelse när det gäller vänskap, men i kärleksförhållanden kan jag tycka det. Och det beror inte på att jag har något emot 60-åringar! Jag kan inte låta bli att undra om hon gift sig med honom om han inte varit miljardär.... Men det sägs ju att kärleken är blind så vem vet. Inte min sak att bedömma. Hon är säkert jättelycklig. Hoppas hon känner likadant när han är 80 år och hon 47 år. Finns en hel del aspekter att tänka på när det gäller så stora ålderskillnader. (Bild lånad från Aftonbladet.se).

Vinterpromenad och nostalgi med gamla julkalendrar...


Bild tagen av mig på min vinterpromenad idag.

*Suck* ännu en dag med huvudvärk! Kom efter jag varit ute på min vintriga promenad. Förmodligen för att det blåste så. Men det var skönt att komma ut ett tag! Har inte varit ute ordentligt sen i måndags när jag var ute och red. Nu är det ju mörkt när jag åker iväg till jobbet och mörkt när jag kommer hem och då känner jag inte något jättesug efter att vara ute. Saknar våren och sommaren och framför allt ljuset! Visst är det fint ute när det är snö och solen lyser, men jag är en person som mår bäst i sol och värme. Ändå är jag född på vintern och fyller faktiskt om inte så länge. Men faktiskt kan jag känna ett sug efter att åka iväg och åka lite slalom i vinter någon härlig och solig vinterdag. Sitta i backen med varm choklad och smörgås :) Det gjorde vi alltid när jag var yngre och vi var iväg hela familjen och åkte slalom. :) Igår lärde jag mig nåt nytt om min bil...törs jag säga det ;) Har ju automat och brukar i princip alltid köra på D-läge. Skrev härom dagen om att det var så svårt att komma upp för den lilla backen till min parkering. Nu har jag kommit på att det faktiskt går att välja L-läge och då kommer jag upp hur fint som helst och utan spinn :) Fattar att jag inte tänkt på det tidigare! Men å andra sidan var de bättre på att sanda förra vintern och innan dess hade jag inte den här bilen.

Igår blev det middag och Stjärnor på is hos C. I helgen har jag också kollat igenom alla Trolltideravsnitten! Nostalgi :) Riktigt bra julkalender som är skriven av Camilla och Maria Gripe. Min favorit är helt klart Siv Malmqvist i sin roll som Dorabella/Marabella (särskilt Marabella). Mara spelas också av en jätteduktig skådespelerska som jag inte kommer ihåg namnet på just nu. Undrar vad det blir för en julkalender i år.... Men inget går upp emot julkalendrarna förr ändå. "Sunes jul", "Albert och Herbert" och "Toffelhjältarna" älskade jag också, men det var ju ingen julkalender utan kallades för julmorgon. Här kommer två utav dem.

Trolltider...

Kollade på Idol, men sen när det blev paus och Fredag hela veckan började fastnade jag vid datorn. Jag blev lite inspirerad av Robin Söderlund och hans nostalgi-inlägg av ett gammalt tv-program och gick in på YouTube och sökte runt lite. Hittade då gamla Trolltider-avsnitt som jag hittade på YouTube! Nån som kommer ihåg "Tvi, tvi, tvi Hasta kvasta!!" :) Tänk vad mycket man kan hitta där! Älskade den kalendern när den gick! Varför kan inte den gå i repris? Perfekt för barn! Här kommer ett litet klipp ifrån den: (Vill ni se fler avsnitt är det bara att kika in på YouTube).
På grund av att jag fastnade i Trolltider så glömde jag bort utröstningen i Idol. Men jag såg att Anna åkte ut på nätet. Jag hade hoppats på att Johan skulle åka ut, men Anna kändes helt okej också. Som sagt har jag tröttnat lite på henne. Hon har valt så trista låtar och hennes röst har inte varit lika stark som den var på audition. För den låten hon sjöng då tyckte jag hon sjöng jättejättebra! Men sen får jag erkänna att jag har enormt svårt för sångerskor som sjunger med vibrat som Cher, Belinda Carlisle så nog därför jag haft lite svårt för henne. Men idag gjorde hon "Simply the best" bra i alla fall. "Over the rainbow" däremot tyckte jag inte om alls. Hon sjöng den för sakta och hon höll sig ifrån melodin så mycket att man nästan inte hörde att det var den. Nääää, inte min smak alls. Kevin och Robin B var mina favoriter idag. Trodde nästan att Robin B riskerade att åka ut, men är glad att han fick vara kvar. Alice var inte heller någon höjdare idag. Hon brukar vara bättre. Johan får väl vara kvar pga. sina skrikiga unga tjejfans kan jag tro. Tycker ändå det var liiiite mindre skrikit idag, men han håller inte alls samma klass som de andra och han borde åka ut nu tycker jag.

Friday...

Lämnade in bilen på förmiddagen. Sportfiltret åkte och originalfiltret kom på plats istället. Tordes inte ge mig på att göra rent filtret själv. Eller göra rent det hade jag visst kunnat göra, men att sen få det jämt och fint med filteroljan utan att det blev för mycket hade inte varit lätt. Lite för mycket olja och man förstör någon mätare bakom filtret och då kostar det flera tusen att laga. Låter det som nåt man ger sig på när man inte är van att greja med bilar? Nä. Kolla olja, ha i spolarvätska, fylla på olja, pumpa i luft i däcken. Det är väl ungefär det jag gör på bilen på egen hand. Annat är bättre att lämna till dem som kan. Annars skulle vilja ha det visat för mig en gång först, då skulle jag absolut kunnat ge mig på det. Gör gärna saker så länge jag vet hur det ska göras. En bil är inget man riktigt testmixtrar lite med ;)

Idag var det kallt ute, 6 minusgrader! Verkar som det tänkt vara vinter över helgen i alla fall. Nästan bättre då om det är lite mer snö, för bilarna blir så skitiga i det här vädret. Man gör nästan av med en hel flaska spolarvätska bara på att köra några mil. Det värsta är lastbilarna! De stänker och har sig oavsett om de ligger framför en eller om man får dem till möte. Gillar inte lastbilar!!! Ännu värre blir det om man ska köra om dem....då gäller det att sätta på vindrutetorkarna på högsta farten och samtidigt köra på med lite spolarvätska direkt efteråt för annars ser man inte ett skit rätt som det är.
En annan grej är uppfarten till min parkering....rena rama isgatan. Min bil kommer knappt upp. Den spinner och spinner. Inte så lätt att växla ner hur som helst när man har automat heller. Testade att sätta på antispinnen men det blir inte bättre i det här läget i alla fall. Fastighetsägarna är dåliga på att sanda o hålla efter tycker jag. Så får väl ut jag och sanda lite i backen kanske... Är kullerstenar där man ska upp, inte såååå smart på vintern för det blir ju om möjligt ännu halare med såna än vanlig asfalt.

Ikväll är det dags för Idol igen. Johan åker väl inte ikväll heller kan jag tro. Risken är att Robin B åker. Då skulle jag hellre se att Anna åker innan honom. Tycker hon är tråkig och hennes röst låter inte lika bra sådär som den gjorde på audition. Vi får se vad som händer. En som inte kommer att åka ut idag i alla fall är ju Kevin. Jag håller fortfarande fast vid att han kommer stå kvar som vinnare i slutet.

Livin´ on the edge...

Imorse utmanade jag tiden kan man säga...ja inte medvetet då förstås. 

Jag hade först tänkt jag skulle åka med ett tidigt tåg, 6.35. Men då jag sovit så få timmar bestämde jag mig för att ta 7.35-tåget istället. Låg och drog mig lite längre och steg till slut upp framåt 6.25. Tyckte jag hade gott om tid på mig. Men som det alltid blir så har man hundra saker man ska göra innan man kommer iväg, och ska ha med sig matlåda och smörgåsar till fikat så när klockan var 7.20 fick jag lite bråttom med att få på mig ytterkläder och hitta cykelnyckeln innan jag kom iväg på cykeln 7.25! Det tar inte så lång tid att cykla till stationen, men det tar i alla fall 7 minuter och då är 7.25 lite i senaste laget. Jag cyklade som en galning nerför backen från området och såg dessutom att det var isgata. Men det fick ju bära eller brista. Bita ihop och hoppas på att jag fick sitta kvar på cykeln. När jag kommit ner för backen fick jag förstås stanna med cykeln också för det kom bilar. Typiskt, tänker man för sig själv. Det är väl klart, bara för att jag har bråttom. Men tänker att detta tåget är ALLTID lite försenat så jag hinner.

Ner till stationen utan missöden kommer jag i alla fall och när jag ska till och svänga in med cykeln in vid cykelstället så ser jag tåget komma in i tid....Det måste väl vara första gången på evigheter!!! Jag får bråttom med att låsa cykeln och får sen rusa in mot stationen, hinner inte ens ta rulltrappan utan springa uppför trapporna istället med väska, matlåda i påse och min tjocka dunjacka som känns som 2 ton. De sista stegen får jag nästan mjölksyra i benen (trots träning!!!....måste vara jackan som tynger ner mig). Jag tänker, - näääää jag orkar inte mer! Ser hur folk kommer ut ur tåget längst bort. För tåget kommer ALLTID in på spår 5 (spåret lääääääängst bort). Jag rusar genom gången, pressar tågkortet mot apparaten och rusar nerför rulltrappan där folk från tåget redan börjat komma in och åka uppåt.

När jag kommer ner möter jag en hel drös av människor som jag får nästintill pressa mig igenom o zickzacka emellan innan jag kommer fram till tåget där nu folk är på väg in. Jag hann!!!!! När jag stigit på tåget åker det. Så det var på håret kan man säga. Livin´on the edge eller vad säger ni? Man måste ju utmana sig själv lite då och då.... Det är PRECIS vad som behövs på morgonkvisten när man är som mest trött och behöver piggna till lite ;) Men jag vann över tiden! Jag klarade det precis! En minut till och jag hade missat tåget och fått åka hem igen. Nästa går först en timme senare nämnligen. Så då hade jag väl fått ta bilen. Men jag är nog inte så sugen på någon ny sådan utmaning på ett tag. Imorse räckte med att jag fick känna att jag levde för ett tag känner jag lite :) O själv har man suttit och småfnissat lite åt andra resenärer som kommit 720 knyck genom gången och nästan missat trappstegen i rulltrappan för de kutat så snabbt för att hinna med tåget. Idag var de dem som fick fnissa åt mig istället.

Skumtomtarnas tid är här!

"Å när hon går förbi står skumtomtarna på rad. Dom visslar och ler och trugar och ber. Ta hem oss ikväll och ät oss i natt.... ", nä riktigt så går inte Orups text :) Vi pratade skumtomtar på fikat idag, jag och 2 kollegor. Jag fick syn på de första skumtomtarna förra veckan på Pressbyrån vid stationen, så jag visste allt att de redan hade kommit! Jag och A och en till nere hos oss på vår våning fullkomligt ÄLSKAR skumtomtar! Och efter att ha suttit och pratat om skumtomtar så var jag ju bara tvungen att åka förbi affären på vägen hem och köpa några :) Blev både de äkta (i alla fall vad jag kallar äkta) vanliga jordgubbstomtarna från Cloetta och tomteskum med chokladöverdrag. Lite besviken blev jag när det inte fanns min andra favorit, den gröna påsen från Cloetta utan jag fick nöja mig med Malacos tomteskum istället. Men det dög :) Så nu har jag släckt mitt skumtomtebegär för den här gången. Men det kommer säkerligen fler dagar. O nu finns de ju här för ett tag :)

Vad är det som är så gott med skumtomtar då? Ja, de är bara goda helt enkelt! De smakar äkta jordgubb och inte sådär konstgjort som visst skum kan göra. Det är viktigt att de är perfekt mjuka också så de bara smäääääälter i munnen. Inte hårda så man nästan blir av med några gaddar för att man får ta i så in i helsike för att bita av en bit! Har ni inte testat dessa underbara tomtar så har ni missat nåt! Det tillhör nästan allmänbildningen har vi konstaterat på jobbet! :) Men nu får jag nog sluta prata skumtomtar, för mår nästan illa av alla jag ätit :) Det var som A på jobbet berättade. De brukar köpa hem flera påsar skumtomtar och lägga i en stor skål vid jul hemma och det tar slut på en kvart! Ja, så lätt hänt är det!

Har spenderat kvällen hemma i soffan. Så skönt! Somnade t.o.m en stund med kissen bredvid mig :) Har kollat på "Ugly Betty" (som inte riktigt är lika bra som till en början), "Desperate housewives" (som fortfarande är bra, men kanske inte riktigt heller som från början) och sen "Christine" (som jag tycker är en rätt kul serie) och sen slutligen min favorit "Brothers and sisters" (en kanonserie som är så mysig!!!! Skådisarna i den serien är helt underbara!). Synd bara att den sistnämnda går så sent på kvällen! Det är ju förstås repris på söndagar, men det är så lätt att man missar det då.

Två snyggingar finns det med också i "Brothers and sisters". Dave Annable och Luke Macfarlane. Sen är i och för sig inte Rob Lowe så tokig heller :) (Bilder lånade från ABC)


Dave Annable                                                      Luke Macfarlane

Dags att sova! Sov så gott!


Regn igen ...

Regn igen :( Solen orkade väl inte skina två dagar i rad.... Tur jag tog bilen idag, för det värsta som finns är att cykla i regn utan regnkläder! Måste skaffa mig regnkläder! Har regnkläder men då de hängde i garderoben i badrummet i stugan så luktar de mögel sen vattenläckan och den lukten lär ju aldrig gå ur. Sen är det ändå dags att köpa nya. Det trista är att bilen blir så skitig i sånt här väder, så fort man har bilar som ligger framför och för att inte tala om lastbilar.... Min spolarvätska är nästan slut också, så måste köpa ny. Sånt klarar man sig inte utan i det här vädret.
Hade ont i huvudet igår när jag skulle lägga mig också så tog en triangeltablett och en alvedon (de hjälper varandra tydligen). Det var bara det att jag tänkte inte på det imorse när jag körde iväg och tabletten håller i sig i 12 timmar om inte mer. Och jag kände av den lite grann, inte så jag kände mig full eller så, det gick bra att köra, men man är väl inte lika klar i knoppen kan jag tro. Brukar aldrig köra när jag har tagit tablett i vanliga fall. Kom på det när jag kommit halvvägs och då var det lite försent att vända. Men den var väl på väg ut ur kroppen och förmodligen är de inte lika starka för datumet för tabletterna hade gått ut.

Ridningen igår gick riktigt fint. Känns som hästen jag har och jag börjar komma överens ordentligt. Har lärt mig att hon är otroligt känslig så behövs inte mycket för att hon ska känna av vad jag vill, samtidigt som hon är lite het, vilket innebär att man får vara med och dra in henne när hon far iväg för mycket. Men hon är en rolig häst att rida. Man får jobba lite själv, ingen man bara sitter och åker med på inte :) Så jag lär mig mycket! Här till vänster ser ni henne. (Bilden är lånad). Klicka på bilden för större format. Vi fick börja hoppa så smått över lägre bommar, 2 eller 3 direkt efter varandra. Så nu börjar det gå framåt. Är väl mest för vi ska lära oss styra över hästen. Det var skoj i alla fall! Denna gången kände jag mig mer säker igen. Förra gången kände jag mig lite spänd efter jag trillat av gången innan. Men nu kändes det som vanligt igen. Men är lite extra försiktig just när vi ska göra volter i tölt (en slags gångart då de springer på ett särskilt sätt med benen som gör att ryttaren knappt rör sig i sadeln utan håller sig i samma läge hela tiden, väldigt bekvämt med andra ord).

Ikväll blir det en träningsfri kväll och imorgon är det dags för gymträning igen. Ikväll ska jag bara softa i soffan har jag bestämt. Skönt med såna kvällar också när man inte har någonting man MÅSTE göra. Ikväll är det ju en del bra på tv också som Desperate housewives, Brothers and sisters och Christine.

Ny vecka...

Sol!!!! Hade nästan glömt hur den såg ut! Vaknade med huvudvärk imorse och blev kvar i sängen på förmiddagen fram till 10.15. Sen masade jag mig upp, hoppade in i duschen och tog lite yogurt innan jag satte mig i bilen o åkte iväg till jobbet. Kl. 11.50 var jag på jobbet. Ett möte inställt på eftermiddagen så blir en skriveftermiddag innan jag ska köra hemåt vid 16. Ska och rida ikväll igen. Hoppas det går lika bra som sist.... Tar inget för givet längre :) Ser ju ut som om det ska kunna vara hyfsat väder ikväll i alla fall. Sist fick vi ju rida i storm! Fy vad det inte var roligt! Hästarna blir ju så stissiga då också. Minsta lilla och de flyger högt! O har inte för avsikt att åka av igen inom snar framtid!!!

Kom och tänka på när jag imorse körde genom 2 rondeller,
att jag för några dagar sen läste en blogg där bloggerskan retade sig på rondellkörning och att folk inte kör genom rondellen på rätt sätt och struntar i att blinka. Håller verkligen med. Det är många jönsar som inte vet hur man ska köra i en rondell. Tyvärr just det där med blinkningen har det ju blivit ändrade trafikregler så nu ska man ju inte blinka när man kör in i rondellen. Först när man kör ut är det dags att blinka! Helt idiotiskt om jag får säga det själv! För det har ju bidragit till att de flesta gör lite hur som helst. Vissa blinkar och visar hela tiden vart de ska, förutom när de ska rakt fram då de inte blinkar (som det var förut). Vissa gör efter nya sättet, blinkar inte alls, förrän just innan de ska ur rondellen (om ens då). Så nu har man INGEN aning om vart bilen i rondellen ska ta vägen. Man får för sig att aha, den ska nog rakt på och så svänger den. Eller så tror man den ska svänga och sen kör den rakt på. Varför ändrade man reglerna undrar jag??? Är det inte bättre och mer säkert att visa med blinkersen hela tiden vart man ska ta vägen? (Det gamla sättet).

Igår blev det ett litet nytt collage här på bloggen också...webbtjejen har nog inte försvunnit helt ändå tror jag :) Lille kissen fick några poseringsbilder :) Den andra hade jag tröttnat på. Man behöver förnya sig lite då och då tror jag :) Men ska ändra några saker till här innan det får räcka för den här gången.

Ha en bra vecka!

Såååå fin!

En av mina absoluta favoritlåtar. Den är sååååå fin!Finns det nåt tråkigare än att tvätta? *suck* och på en söndag! Nä, positivt ska man tänka....åh, vad skönt det är att få rena kläder! :)
Idag har det varit en riktig soffläges-dag. Lugnt och skönt har det varit. O inte ett dugg bakis från gårdagen. Men vi delade ju på en flaska K och jag så det var ju lugnt :) Har fastnat en hel del vid datorn i dag också och min gamla webbdesign-ådra fick utlopp för sin energi idag tror jag. Det är inte ofta nuförtiden som jag fastnar i sånt, men när jag väl håller på kan jag hålla på huuuuuur länge som helst! Och nöjd blir jag aldrig heller, men orkar inte lägga ner hur mycket energi som helst. Så bättre då att ha det ett tag och sen ändra igen när webbdesignsuget tar över :) Nu ska jag ju släppa pappas skolas hemsida efter årsskiftet också. De ska gå över till en gemensam mall och det känns helt okej och ganska så skönt faktiskt.

Lördag med god mat och vin...och ny design

Imorse sov jag längre än på länge....till klockan 10.45!!! Hör inte till vanligheten kan jag lova. Men gud så skönt det var! Det värsta är att jag blir vaken natten efter som ni märker.... inte alls trött! *suck* Så lång sovmorgon innebär i sin tur en vaken natt istället. Vad är bäst?? I och för sig har jag haft främmande ikväll så hade väl inte lagt mig jättetidigt ändå, men kanske inte tänkt vara vaken ännu.

En trevlig kväll blev det. M, K och P kom hit och så lagade vi mat tillsammans. Det blev pannbiff, råstekt skivad potatis med paprika & chilisås och till efterrätt blev det chokladpudding :) Mums! K hade med sig ett nytt vitt vin som vi delade på. Det hette "Tcherga", ett Bulgariskt torrt vin. Det var riktigt gott. Lite syrligt sådär. Det kan jag tänka mig fler gånger. Men mitt favoritvin är fortfarande "De Bortoli" (ett Australiensiskt vitt torrt vin). Det finns inget som slår det vinet hittills.

Vi satt och snackade och kollade på "Stjärnor på is". De är duktiga de som är kvar. Jesper Blomqvist var bäst ikväll tyckte vi. Och det var rätt person som åkte ut, Anki. Hon har varit med kortast tid så det var väl mest rättvist. Hon fick duellera mot Tony Irving. Egentligen var de rätt jämspelta idag, men jag tycker det var rätt.

Sen när de åkt hem fastnade jag i Photoshop och det blev en ny header till bloggen och då blev det förstås en ny bakgrund också. Någon som märker någon särskild skillnad? :)

Var också ute och kollade lite på bilar på webben och blev lite förtjust i denna bilen. En silverfärgad Passat. Vad tycker ni? Tycker den är riktigt snygg! Men det blir nog ändå inget bilköp innan jul. Det kräver noggrann överläggning. Sen vill jag se hur fortsättningen ser ut med mitt jobb också och hur mycket det blir i löneförhöjning  efter årsskiftet. Har inte bråttom utan det blir ett beslut i lugn och ro. Men i nuläget lutar det ändå åt en Passat om det blir nån ny bil. Hade gärna tänkt mig en Volvo igen, men hade velat ha en ny S60 i så fall och då det kommer en ny kaross 2010 känns det inte som nåt bra köp då andrahandvärdet kommer att sänkas rejält på de äldre modellerna. Så får väl bli i framtiden i så fall....

Trevlig söndag! Nu ska jag i alla fall gå och försöka sova!

Fredagskväll...


Ljusmys i köket

Kvällen tillbringades framför IDOL tillsammans med Y. Först fick hon övningsköra till Coop där vi handlade och sen åkte vi hem till mig och lagade mat. Det blev pepparbiffar, med skivad råstekt potatis, paprika & chilisås och pizzasallad. Väldigt gott! 

Idol fick en trist utgång tycker jag. Johan har gjort sitt i Idol tycker jag. Hans röst håller inte. Det är trist när det börjar åka folk som kan sjunga innan honom. Robin E var jätteduktig, en färdig artist! Anna tycker jag inte heller gjorde bra ifrån sig idag. Hennes röst höll inte heller måttet utan svajade både hit och dit. Bäst ifrån sig gjorde Robin E, Robin B och Alice idag. Tyvärr var Kevins framträdande lite skräningt även om han såklart sjöng bra som vanligt. Men det blev lite stökigt och han valde en jättedålig låt. Gillar den inte med Stevie Wonder heller. Synd tycker jag! Över lag tycker jag de väljer väldigt trista låtar. Lika till duetterna, Grease-låten och Dirty Dancing känns uttjatade båda två! Däremot tycker jag Johan och Robin E gjorde ett bra låtval. Gillar den låten!

Sen satt vi och pratade namnförslag till lille bebben som snart kommer! :) Killnamn är hur lätt som helst. Finns massvis av fina namn. Däremot tjejnamn är det svårare med tyckte både hon och jag. Killnamn har jag alltid haft några favoritnamn. Hade tjejfavoriter också, men har nog tröttnat på dem namnen. Deras val av killnamn är jättebra i alla fall. Gillar namnet! Ska bli spännande att se vad det blir för nåt. Känns som det skulle kunna bli en kille, men vore väldigt kul med en liten tjej också. Tänk vad faster och lilltjejen ska åka och shoppa då :) Men såklart skulle det vara kul med en kille också! Tiden har gått så snabbt! O bebben sparkar som sjutton nu! 1, 5 månad kvar.

Sovit bort hela kvällen!

Hann kolla en timme på tv ungefär när jag kom hem innan jag somnade. Sen vaknade jag när klockan var 21.45, 3 timmar senare! Blir man glad då? Ville ju se både Bonde söker fru och Grey´s anatomy. Hann se 10 minuter av Grey´s det var allt. Sen har jag gjort matlåda som räcker till 2 ggr och ändrat status på FB (Facebook). Det var allt! Märks att det är höst och att man inte orkar göra nåt på kvällarna....

Men igår var jag faktiskt i alla fall över till brorsan och Y och drack te :) Och Imorgon är det dags för lite gymträning igen i alla fall! Verkligen innehållsrika kvällar ;) Idag sov jag hela tågresan från jobbet och hem också. Mådde så illa. Inte så kul om man skulle behöva spy när man sitter inträngd inne vid fönstret med en massa folk och toaletten ligger i andra änden av tåget typ. Så får väl vara glad att jag lyckades somna och vakna i tid till min station.  Hur mycket kan man sova på en kväll egentligen??

Igår satt jag och läste på tåget hem. Läser "Kärlek och stålull" som jag verkligen kan rekommendera att läsa. En kille hade satt sig bredvid mig. När jag kommit till efter första stationen där tåget stannar blev texten suddigare och suddigare, men jag fortsatte och läste tills jag helt plötsligt hoppade till ordentligt. Jag hade somnat förstås. Lite pinsamt kändes det. Killen bredvid måste haft lite kul åt mig eller så skrämde jag halft livet ur honom. Försökte förstås låtsas som ingenting o tog upp ett honungstuggummi med nån mentholsmak också. Då blev jag piggelin igen och kunde fortsätta att läsa...efter att ha först bläddrat tillbaka en 4-5 sidor, för fattade ingenting av vad jag läst :)

Nä, dags att gå och lägga sig igen om jag ska kunna sova några timmar. Bara att hoppas att jag KAN somna nu när jag redan sovit så mycket ikväll.


Hur orkar folk...?


Vi är inhysta på ett kontor
tillsammans med några andra företag, t.ex en ekonomibyrå, dataföretag osv. Nu har ekonomibyrån för 74:e gången retat sig på nåt när det gäller oss. De som kommer till oss är barn, ungdomar, föräldrar samt personal till barnen och ungdomarna. De har retat sig på ungdomarna för att de väsnas för mycket och för att de sitter i trapperna (och visst det är väl okej att reta sig på), men sen retade de sig på att vi hade besöksstolar som stod ett gäng nere vid entrén för att de skulle ha någonstans att sitta. Vad händer då? Jo, ungdomarna sätter sig ännu mer i trapperna (intelligent, men nu är stolarna borta).

Även besöksstolar på ett annat ställe har de retat sig på som vi nu fått lov att tagit bort. Var ska folk sitta när de kommer...? Men som tur är så får min verksamhet ha sina besöksstolar och soffa kvar i alla fall, för vid oss rör sig inte den här ekonomibyrån. Nu senast har de också retat sig på hemmagjorda skyltat som sitter i trappen för att folk ska hitta och skyller på att deras klienter inte tycker om dem och att skyltarna gör dem förvirrade. Herre gud! *suck* vad trött man blir! Det handlar alltså om små skyltar (inte speciellt många) som visar vart folk ska ta vägen för det varit så många som gått fel. Men nu måste vi ta ner dem. Lika några affischer som sitter upp mot våran högsta våning, där några av oss sitter och där de inte har något att göra egentligen. Men jorå, dem har de lyckats lokalisera också.

Är det nåt att reta sig på? Hur orkar man klaga hela hela tiden??? Bittra människor!

Dags för ridning, med förhoppning om att det blir PÅ hästryggen!

Dags att ge sig upp på hästryggen igen.... Jag hoppas att jag själv får välja när jag vill stiga av idag. Min kropp klarar inte en till avflygning. Har fortfarande ont av det och mitt lårben är fortfarande blåsvart. Tyvärr regnar det och jag hoppas för allt i världen at det blir bättre mot kvällen. Men ser lite mörkt ut på den fronten! Jag har nämnligen inga regnbrallor efter vattenläckan i badrummet i stugan så de luktar mögel! Inte så kul att dra på sig dem och sen stinka mögel så fort jag ska rida framöver pga. att lukten satt sig i ridbrallorna! Vilket dilemma! Måste skaffa mig ett par nya! För regnställ verkar vara något man behöver här i Sverige om vintrarna numera.... Känner mig ändå lite spänd inför kvällen, men det ska nog gå fint hoppas jag. Inte ska man väl ha sån otur att jag råkar ut för samma grej en gång till! Få se om det blir vanliga hästen igen eller om det blir tvära F. I och för sig kan även A vara lite tvär ibland, men tycker ändå vi börjar bli lite mer polare med varann. Fortsättning följer...

Vilket jäkla skitväder det är idag rent ut sagt. Är glad att jag på lunchen var iväg och lånade mammas bil. Så ska ha den från jobbet och hem över natten och sen återlämna den imorgon när jag jobbar igen. Vill inte köra med min egen bil några längre sträckor innan jag endera gjort rent sportfiltret eller bytt tillbaka till orginalfilter. Vid besiktningen var det mycket smuts på sportfiltret och oljan som ska vara på var alldeles torr. Så det var dags för rengöring. Och det är inte alldeles enkelt har jag fått reda på även om man ska kunna göra det själv. Man tvättar det med tvål och vatten och sen måste det torka ett dygn. Det är så känsligt så det får inte vara blött när man sätter på det igen och man kan inte använda någon hårtork eller så för då spricker det sönder. Sen ska man spreja på en särskild olja. Men det får inte bli FÖR mycket för då suger filtret åt sig oljan och man förstör filtret och någon mätare som sitter bakom. Så det ska vara ett jämt och fint lager. Hur vet man att det blir rätt??? Törs jag ge mig på det? Funderar nästan på om jag inte ska byta tillbaka till orginalfiltret.

Annars har det inte hänt så värst mycket nytt. Jag städade igår kväll, så nu känns det fräscht hemma igen. Det är så skönt när det är nystädat! Ska bara göra rent handfatet, toan och badkaret också. Sen är det klart. Ska också sätta upp nya gardiner i vardagsrummet. Det har jag sagt länge nu att jag skulle göra både i köket och i vardagsrummet, men har bara blivit av i köket än så länge. Få se om jag orkar när jag kommer hem ikväll från ridningen. Men då är det väl dags att göra matlåda och sen gå och lägga sig. Lade mig alldeles för sent igår!


Fick en liten rolig grej på mailen som jag tänkte ni skulle få ta del av :) Den är lång men läsvärd!

HUR SKA JAG PRIORITERA?

 Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!  Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) 


Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa! Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

 Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.   

 Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.


Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.  Du  ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det). 
*suck* *stön*  

Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.

 Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!  


Svårt val...

Hur ska jag göra... Behålla bilen jag har eller byta, det är frågan. Som jag tidigare sagt tycker jag om min S60 som jag har. Älskar hästkrafterna i den, att det är automat, att den är rolig att köra och bekväm att åka i. Vill absolut inte ha något mindre och vill inte byta ner mig. År 2010 kommer det en ny kaross på S60 så då kommer värdet på min bil att sjunka. Sen vill jag gärna byta innan den stora servicen kommer. Måste kolla när det är dags för den. Min har gått 9700 nu, så är nog ett tag kvar i alla fall. Det som jag skulle tjäna på är naturligtvis att skaffa en bil utan turbo och några färre hästkrafter då det drar mindre bensin och blir lägre skatt. Sen beror det ju lite på vad jag får ut för min bil också och vad ska jag lägga mig på för prisklass för att inte komma upp för mycket i pris per månad. Inte ett lätt val!

När jag var och kollade på Volvo V50 idag så kändes den lite trång i utrymmet vid baksätet. Men såklart var ju framstolen dragen längst bak då och det är den ju sällan. Och jag sitter ju sällan i baksätet också... :) Men är man flera och ska åka långt är det ändå rätt skönt om man slipper sitta med knäna i ryggstödet. I min nuvarande bil är det gott om utrymme vart man än sitter. och V50 är nog inte helt till belåtenhet utseendemässigt heller måste jag säga. Snyggare än V70 men hmmmm..... S40 kändes inte helt till belåtenhet heller och vill som sagt helst inte ha en mindre bil. Så var sen också kollade på Audi och Passat. Audi A4 kombin är rätt snygg utseendemässigt, men såg lite tråkig ut invändigt vid instrumentbrädan tyckte jag. Då är Volvon snyggare. Sen ska Audin ha gått så pass långt också för att komma ner lite i pris. Audi Sedan A4 såg lite trista ut nu tyckte jag och de låg högre i pris än kombin. Då var Passaten snyggare tyckte jag från årsmodell 2006. Så det är jag väl lite inne på nu i så fall. De är snygga både utvändigt och invändigt. Så får se... Det tåls att fundera på. Bilar är inget lätt val så mycket kan jag säga i alla fall! Sen är det väl det där med automat... har man väl vant sig vid det är det svårt att ha nåt annat igen. Det är ju så smidigt! Det trodde jag ALDRIG att jag skulle tycka förut. Trodde det var mycket roligare att växla och visst det är väl kul, men det är inget tristare med automat faktiskt. Det är så smidigt när du ska köra om, eller vid köer, eller ojämnt körtempo. Nej, jag ser bara fördelar.

Idol igår: Klart bäst var Kevin! Han gjorde kanonbra ifrån sig som vanligt! Tror han kommer vinna hela skiten. Anna var tråkig! Alice gjorde också ett bra nummer! Robin E gjorde jättebra ifrån sig också! Robin B gjorde stora framsteg. Ser fortfarande lite stel och nervös ut, men var bättre på scenen och släppte loss mycket mer. Och han har en himla fin röst! Lite Gavin DeGraw som är en av mina favoritartister. Johan, jo han var väl okej. Det bästa hittills från honom, men i jämförelse med de andra har han inte lika bra röst alls! Inte ens i närheten. Lars gjorde bra ifrån sig röstmässigt, men var lite trist på scenen. Han kunde ha rört på sig mer även om jag tror det var uträknat från hans sida. Det är nog lite fel forum för honom. Men om rätt åkte ut vet jag inte om jag tycker. Röstmässigt tycker jag Johan skulle åkt. Det var vad jag tyckte om gårdagen. Finns säkert de som inte delar mina åsikter kan jag tro. Nu ska jag kolla in fortsättningen på "Stjärnor på is".


Bilar och Idol...

Min lediga dag idag! :) Så skönt! Började dagen med att byta till vinterdäck. Brorsan som inte började förrän 10 var snäll och hjälpte till. Ganska tungt med de däcken jag har. De är lite bredare än vanliga däck och metallfälgar. Så inget man bara slänger upp och går iväg med :) Imorgon ska jag iväg och kolla på bilar och höra lite vad jag skulle kunna få för min i inbyte. Sen får jag se hur jag ställer mig. Älskar verkligen min bil som jag har! Byter jag blir det ju ingen turbo längre och några färre hästkrafter än nu, men inte FÖR få. Det lägsta jag kan tänka mig är 170, annars är det ingen rolig bil att köra. Det viktigaste för mig är:

Säkerhet - större bil
Rolig att köra - lite drag i den (inte för få hästkrafter)
Färg (inte det viktigaste men skulle inte köpa vilken färg som helst så nog är det viktigt)
ACC (som jag redan har idag också)
Antisladd
Gärna farthållare

Däremot tvivlar jag på att jag skulle få tag på en bil som är automat igen och det gillar jag med bilen jag har. Det är så bekvämt och praktiskt! Hmmmm, ska jag verkligen byta.... Men kolla runt skadar inte och kommer ju 2010 komma en ny kaross på S60 så kan ju vara bra att sälja den innan dess för annars kommer den att gå ner så i andrahandsvärde.

Idag är det dags för Idol igen. Blir intressant att se vem som åker ut. Kevin lär det inte bli i alla fall. Han är faktiskt min nya favorit. Gillade Lars bäst förut, men gillade även Kevin då och Robin E. Men Lars tycker jag gjorde bort sig lite sist. Jag tycker det är okej att spexa och jag gillade hans ABBA-version då han också spexade och hade sig, men det var på ett proffsigt sett och blev lite som ett musikalnummer! Det var kanon! Det blev lite för mycket sist och var tråkigt att missa hans fina och speciella röst som han faktiskt har! Han är så speciell ändå så han behöver inte överdriva så mycket. Till en viss nivå, är det kul, men det kan bli för mycket. Ska bli spännande att se vad han kommer med ikväll. Robin B tycker jag blir bättre och bättre också röstmässigt. Men behöver träna mer på scenframträdande. Han ser så spänd ut! Anna tycker jag valt alldels för trista låtar på sista tiden och tror hon förlorar på det. Gillade henne jättemycket i audition och tycker hon hade en cool röst. Men jag tycker hon tappat sen. Sist var det inte alls lika bra. Alice har en fin röst också tycker jag. Hon brukar kunna göra bra ifrån sig. Men tror faktiskt att Kevin har störst vinstchans i år! Han charmar alla!


Gula västar överallt...


Börjar mer och mer
bli sugen på ny bil. Jäkla brorsan! ;) Hade inte ens haft en tanke på det innan han förde det på tal. Ska ta och ringa och kolla vad det kan bli i månadskostnad för kommer väl att få lägga en del emellan om jag byter in min nuvarande bil. Sen får jag ta ställning. Spännande!

Tänkte på en sak härom dagen när jag cyklade hem från stationen. Det har ju blivit värsta innegrejen med gula reflexvästar! Först såg man en och annan och jag tyckte nästan det såg lite halvtöntigt ut! Till en början trodde man att det var byggarbetare eller vägarbetare eller nåt kors och tvärs med såna där västar. Men sen insåg man ju att det faktiskt var i praktiskt syfte, för säkerhet och för att synas. Det var vem som helst som hade en sån. I år är det om möjligt ännu mer poppis med västar. Var och varannan kan man se med den sån där. Och nu har jag faktiskt införskaffat en själv efter att jag förra året i mörkret höll på att bli påkörd av en bil i mörkret trots att jag hade reflex på armen och cykellyse. Man syns faktiskt jäkligt bra. Så hur fult det än är så är det faktiskt himla bra. Lånade en från kompisen C när vi var ute i somras sent på kvällarna/nätterna och gick med hunden också. På landet är det inte lätt att se en person som går efter landsvägen i beckmörkret. Så det är faktiskt nåt jag rekommenderar när man ska ut och gå eller cykla. Himla smidigt och man syns bra! Däremot ska jag ta och skaffa en i större storlek för min storlek S är lite svår att pressa sig i med dunjackan på :)

Idag är sista arbetsdagen för den här veckan, så skönt! Har semester imorgon så får lite långhelg!

Ny bil....?

Var på en föreläsning igår, "Kärlek och stålull" med Lisbeth Pipping. Jag fick en biljett som blev över från Y´s jobb då en blivit sjuk där. 3 timmar lång var den inklusive paus. Hon berättar bla. om sin barndom och om hur det var att leva med en mamma som hade en grav utvecklingsstörning och var på en nivå av en 11-12åring ungefär. Men hon började med att berätta om 2 böcker "Gamla tanter lägger inte ägg" och en till med liknande tema där hon drar om vad några barn sagt om livet bla. Känns inte riktigt som det hörde till ämnet. Jag tycker annars att det är ett intressant ämne hon tar upp, men blev lite besviken på att hon inte berättade mer just utifrån sig själv och hur det var, mer som en berättelse om sig själv och höll sig till det. Istället kom det saker lite då och då blandat med andra inflikningar om andra barn, nutid, socialtjänsten och vad hon tycker de ska göra, om hennes mobbingtid i skolan osv. Det blir lite spretigt. Mobbingen hade kunnat vara en föreläsning för sig, vilket det också är då hon ska komma tillbaka någon gång i vår och prata om det. Hon är tydligen väldigt aktiv just i arbetet mot mobbing. I ett sånt viktigt ämne ändå tycker jag att det är viktigt att man håller sig till en sak. Går att jämföra lite med om någon ska berätta någonting som hänt och man lyssnar spännt, men att personen aldrig kommer till punkt utan berättar saker runtomkring eller kommer in på andra saker emellanåt så man aldrig får veta vad som hänt....

Men det innebär inte att jag är ute efter att såga henne, för det var intressant att lyssna på, men hade önskat lite annorlunda upplägg. Hon är en duktig berättare och berättar saker med inlevelse. Hennes bok ska tydligen vara bättre! Där är det mer konkret kring hennes uppväxt. Så ska beställa den har jag tänkt.Jag har blivit sugen på
att köpa ny bil också. Brorsan fick nog in mig på de tankarna. Min Volvo S60 2,4T är ju jättebra och gillar den starkt fortfarande, men skulle kanske vara en idé att byta in den medan man fortfarande kan få en del för den och den inte blir så gammal. Dessutom är det dyr skatt på den eftersom det är Turbomotor. Men får se, det beror lite på vad det skulle bli för en månadskostnad. För vill inte ha så mycket dyrare än vad jag har. Så får väl kolla läget lite och se. Kan tänka mig Volvo igen, kanske en nyare Volvo S60 eller Volvo V50 t.ex. Audi A4 sedan/kombi är också nåt jag skulle kunna tänka mig. Men vill inte köpa en FÖR dyr bil. Svårt med bilar....

Var på massage igår och det var kanonskönt. Jag har ju så ont i ryggen (gnäll gnäll gnäll ;)). Den övre delen av ryggen har inte någon blodcirkulation i musklerna så det gör ont i hela leden upp mot nacken. Så kan knappt vicka eller vrida på huvudet. Inte kul! Jag var också inflammerad i ena sidan av ryggen o ner mot baken och korsryggen (den sidan som fick ta smällen när jag åkte av hästen och jag fick en blödning vid lårbenet) så hon tyckte jag skulle uppsöka en sjukgymnast för att kunna få någon behandling också. Det blir för ytligt med massage i det läget. Bra med en skosköterska som masserar på så sätt :) Så ska väl försöka hitta någon o se om jag kan få en tid så jag kan röra mig ordentligt igen. Hade tänkt gymträna idag och kanske skulle vara bra på ett sätt, men vet inte om jag får till det. Kanske får avvakta några dagar till i alla fall till helgen. Men massage kan jag verkligen rekommendera. Jag går en gång i månaden och det är det verkligen värt. Är ju ganska stillasittande i mitt jobb så det behövs verkligen!

Dagen började bra...

Hade ställt klockan på 5.50 för jag skulle hinna duscha, tvätta håret och käka frukost i lugn och ro och dessutom hinna ner i god tid utan stress och köpa biljett i automaten. Vad händer?
Jag vaknar till vid 4.40 och tror det är dags att stiga upp, men inser att jag kan somna om och gör det också. Sen, vad jag tror alltså är att jag vaknat till av mobilen, stänger av den och somnar om. Jag vaknar helt plötsligt av att jag drömmer att jag redan är uppe. Kollar till på mobilen, 6.12 är klockan.... HJÄLP!!!! Får ju bara inte missa tåget för ska möte två kollegor i Sthlm på stationen. Så det blir racerfart in o duscha och tvätta håret och sen flänger jag omkring som ett torrt skinn. Det går väl aldrig så långsamt som när man försöker skynda sig??!! Mitt mål var att cykla ner klockan 6.50, men kommer iväg först 7.05 och cyklar som ett blåjon ner till stationen.

Kommer precis ner lagom tills första Sthlms-tåget ska ge sig iväg 7.15. Men tänker att det är ju lugnt, det är 7.30-tåget jag ska åka ändå så. Så jag löser en biljett i automaten och då hinner det första tåget precis åka iväg. Det är ett direkttåg tror jag. Sen kommer mitt tåg in strax därefter. Allt går finfint fram till sista stationen där tåget blir ståendes! En dörr går inte att stänga! Heja SJ och deras tåg! Detta är ändå en ny dubbeldäckare. Men jag tänker att det är väl lugnt, de får säkert ordning på det snart. En och annan tar sig ut från tåget och hoppar på nån pendel eller försvinner ner till tunnelbanan, men jag och min tåggranne sitter lugnt kvar som de flesta andra. Klockan tickar iväg och de ropar upp i högtalarna flera gånger att de jobbar på probemet och hoppas på att snart få ordning på det. Under tiden börjar jag känna mig mer och mer stressad och försöker ringa mina kollegor som båda har sina mobiler avstängda! Vad sjutton har man mobil för när man inte har den på??? Men tänker att de ringer väl mig när de börjar undra vart jag blivit av. Jag är nu redan en kvart sen och fortfarande kvar på samma station. Några fler har under tiden hoppat av tåget. Jag är nu 25 minuter försenad när flera i min vagn reser sig, inklusive min bordsgranne och försvinner ut från tåget, och då har jag också gett upp och kliver ur tåget.

Sen står jag där och funderar....hmmm pendeltåg eller tunnelbana.... samtidigt ringer en av mina kollegor och frågar om jag är på stationen. Deras tåg har också varit försenat men de är nu på plats. Jag berättar vad som hänt och att jag kommer så fort jag kan, annars ringer jag igen. Ser nu att några springer på tåget igen så tänker att aha, det kanske är så att tåget nu fungerar och det ska åka i alla fall så jag hoppar på tåget igen. Men inget händer och de släcker ner hela tåget för att göra en omstart. Då hör jag hur de ropar ut på perrongen om ett ankommande pendeltåg som ska mot centralstation och sen vidare mot en av förorterna. Så fort det går att öppna tågdörren igen skyndar jag mig av pendeltåget och slänger mig på pendeltåget istället (tjuvåkning!!!!!) och får även med mig några andra tågresenärer). Är nu mer än 30 minuter sen. Ringer mina kollegor och talar om att jag är på väg.

Väl på stationen o jag gått ner i underjorden (dit man måste ta sig från pendeltågsspåren) så hittar jag inte ut därifrån till centralen. Jäkla dåligt skyltat är det! Efter att ha vänt och gått tillbaka en bit hittar jag äntligen ut och hittar på mina kollegor. Endast 40 minuter sen. Men tänka sig, vi hinner precis lagom med 2 minuters marginal till vår kurs. Vi hinner tom. ta te och smörgås med oss in :) Vilket äventyr innan jag var på plats va??? ;) Dessa mornar! Men man ska väl känna att man lever ibland antar jag. Kan berätta att tågresan hem gick betydligt bättre. Men guuuuud vad trött man blir efter en dag i Sthlm. Kan tilläggas att jag åt en äckelpäckellunch idag på "First hits" (heter den så restaurangen? Jag tror det.) Jag hade iofs valt den själv. Vi hade några alternativ att välja mellan från en meny vi fick förbeställa ifrån. Jag valde lime och chilipocherad fisk och potatismos. Fisk brukar ALDRIG bli fel när man käkar ute....tills idag! För det första så hade de valt ris till istället för det var lite thai-inspirerat och då tyckte de inte att det passade med potatismos. A big mistake! Vanligt ris är ingen höjdare till fisk. Och fisken var så torr, så torr! Och blekt var allting och ingen sås. Det var alltså ris, två torra fiskskivor med några persiljetussar på och en citronskiva. Usch! Det var värre än gamla skolmatsbespisningsmaten! Orkade inte ens säja till. Jag käkade salladsbord och bröd. Alla som tog fisken var grymt besvikna. Och vi sa ändå till sen om det. Och jag som stod i valet och kvalet om jag skulle tagit vegitarisk lasagne istället :( Det skulle jag ha gjort....kanske....vem vet.

Men kursen var kanon i alla fall och tur var väl det! :)

Soffläge, IKEA och första cigarettköpet...

Idag har jag verkligen slöat omkring. Soffläge och en eftermiddag av olika tv-program jag inte sett i veckan som "Stjärnor på is" (rätt underhållande faktiskt), "Ugly Betty" (inte lika bra som förut), "Brothers and sisters" (som jag älskar, sån mysig serie!!! Synd att det går så sent på tisdagarna bara) och sen sist men inte minst "One tree hill" (som jag också älskar!!!!).

På hösten finns det mycket bra att kolla på som tur är, för vad ska man annars göra på kvällarna när det är mörkt, kallt och trist ute... Enda gången man känner gott samvete över att krypa upp i soffan under en filt och titta på tv. När det är sommar och varmt vill man ju vara ute och göra saker när man sitter inne hela dagarna på kontoret.

När jag som minst av allt vill sätta mig i bilen och åka nånstans efter att ha varit ute och är seg, trött och hänger omkring i mysbrallor och uppsatt hår ringer brorsan:
"Kan du göra mig en tjänst?"
"Beror på vad det är", svarar jag.
"Det är extrapris på fårskinnsfällar sista dagen idag på IKEA. Kan du åka ut till IKEA och köpa två stycken åt oss?"
(De är själva på besök hos Y´s föräldrar i grannstan). O allt jag kan tänka på är, men å suck vill inte!!! (Även om alkoholen säkerligen gått ur kroppen är man inte så köralert ändå sådär dagen efter).
"Men det finns ju IKEA i stan där ni är också, kan ni inte åka dit och köpa då?"
"Nej, vi ska sätta oss och äta middag nu".

Jahapp, snäll som man är, så är det ju bara att dra på sig ett par jeans, köra på med lite mascara, sätta sig i bilen och åka iväg till IKEA. Tur det inte är halt, för har inga dubbdäck på ännu på bilen.
Men, jag har funderat på en sak: Hur kommer det sig att det inte går att åka till IKEA utan att få med sig någonting hem???
För förutom att få med mig fårskinnsfällar så får jag också med mig ett mörkbrunlila täcke till kissen (tyckte det var dags för ett nytt) och en fablermus som var så söt, också till kissen att ha i sin fåtölj. Så det blev ju en billig tur...hmmm.

En annan grej jag funderat över är när jag igår skulle köpa cigaretter för första gången, ja inte till mig själv utan till en kompis. Hahaha, det lät det....den lilla kompisen som brukar kunna slinka in.... men i det här fallet är det faktiskt sant. Det var till min kompis F. Jag har aldrig rökt och kommer aldrig börja heller. Finns inget vidrigare än röklukt. Men i alla fall hade jag inte hunnit käka igår och skulle då in och köpa en paj att ta med och käka hos F i vår lilla lokala affär här. F hade då bett mig köpa med ett paket cigg också. I vår lilla lokala affär är jag ju ingenkänd eftersom jag handlar där så ofta. Det kändes så pinsamt att köpa ett paket cigaretter också. Varför ska det kännas pinsamt?? De bryr sig ju säkerligen inte. Men det var väl för det var i just "MIN" affär. Kände mig som 14 år eller nåt. Ungefär samma känsla som när man skulle köpa kondomer för första gången i sitt liv ;) Jaja F fick sina cigaretter i alla fall så hon var väl nöjd. Men varför bryr man sig ibland så mycket om vad andra ska tycka och tänka....? För egetligen bryr jag mig inte särskilt mycket i andra lägen. Pratade med en kompis om det i telefon idag. Det är ju som t.ex. kondomer. Det skulle jag inte vilja gå in och köpa i vår lokala affär heller, även om jag är vuxen. Vissa saker förändras nog aldrig oavsett ålder :)

Ännu en bra favvislåt just nu: Usher - "Moving mountains" (en mixad version).Håller på och tvättar för fulla muggar och snart är det dags att ta tag i disken också.


Söndagsseg...

Blev en lång sovmorgon idag. Var uppe en sväng emellan men steg inte upp förrän efter 11 när telefonen ringde. Var väl hemma strax innan 2 igår och hade då sån huvudvärk. Får det av vissa vita viner. Så blev 2 alvedon och sen sängen. Ingen huvudvärk idag i alla fall, men är lite seg :) Gjorde misstaget igår att tro att Systemet hade öppet, men det var ju röd dag så var ju förstås stängt! Typiskt! Hade tänkt köpa cider, men fick köpa in mig på kompisens box istället. Har fortfarande lite svårt för vin sen i somras när jag blev så dålig (men sånt ska man inte prata högt om...schhhhhh...;))

Var kul att komma ut och dansa lite och se lite folk i alla fall, men vi blev bara tre som gick ut till det stället. 2 dissade oss och försvann iväg till ett annat ställe. Skulle behövas nåt nytt ställe här hemma tycker jag. Stället vi var till igår är lite för stort. Mitt favoritställe som jag hade gick i kk för några år sen, skittrist. Musiken var lite blandad igår på stället vi var på igår. Kunde varit lite bättre kanske, men det var mycket folk i alla fall! Kanske får prova att gå ut i någon annan stad... Shoppingtur på dagen och utgång på kvällen. Det värsta är väl att man inte känner till uteställena i andra städer så svårt att veta vart man ska gå. Men ändå, kan ju vara kul att testa som sagt.

Nytt skivsläpp för Darin. Här är ett smakprov där han gör en låt tillsammans med Kat DeLuna "Breathing your love". Tycker den är riktigt bra!Idag blir det en lugn dag hemma. Ska käka smörgåstårta från igår. Den var jättegod med kräftor och räkor på!!! :) Sen ska jag tvätta och städa. Roligare kan man ha på en söndag! Imorgon ska jag på kurs i Sthlm hela dagen. Skönt med lite omväxling. Sen har jag faktiskt tagit en semesterdag igen :) Är ledig på fredag så blir en långhelg nästa helg! Tänkte passa på att ta ute lite dagar när jag ändå hade kvar. Sen blir det inget mer förrän i jul om det inte blir nåt flexledigt förstås. I jul ska jag vara ledig åtminstone två veckor. Kanske nåt mer. De röda dagarna ligger ju så bra till i år att det inte behövs många dagar för att kunna vara ledig så pass mycket.

Halsontet är bättre just nu, men nös och hade mig igår så får se. Men har jag tur så vände förkylningen igen :)

Ha en skön söndag! Kram på er!

Utgång för en gångs skull...

Imorgon blir det förfest hos en kompis som bor på stan och sen ska vi gå ut några tjejer. Ska bli riktigt kul! Var hur länge sen som helst som jag var ut hemma i stan. Tror det var typ våren 2007 (får jag skämmas nu eller??? ;)) Men jag har faktiskt varit på ett och annat på landet istället. Blev ju en del "utgång i somras" eller fester, vilket jag nog ändå föredrar. Men ibland kan det vara riktigt kul att komma ut och dansa av sig lite som imorgon :) Blir extra kul om man inte går ut var och varannan helg. Men kanske blir det lite oftare nu när det går mot vinter, vi får se.

Ikväll blev det köpmat hemma hos brorsan och Y. För mig blev det grekisk sallad. Var inte så hungrig, annars hade det nog blivit en pizza. Men hade börjat i fel ände och tjuvätit några chips innan så därmed var jag förstås inte lika hungrig :) Sen kollade vi förstås på Idol. Tycker det definitivt var rätt person som åkte ut! Sepideh hade gjort sitt för länge sen. Hon sjunger rätt bra, men värsta gången var när hon försökte sig på Bryan Adams "Everything I do" då fick jag nog! Och väljer man Carolas "Främling" kan man sjutton stå sitt kast. Var flera som valde trista låtar idag tycker jag. Och Lars, min favorit som sjöng "Det börjar likna kärlek banne mig".... Han fick inte fram sin fina och speciella röst och tycker bara det var ett trist famträdande. Endera ville han väl driva med temat eller så ville han helt enkelt åka ut... Var väl inte hans typ av tema idag alls. För övrigt gillar jag hans egna låt "Rejected love"! Skulle definitivt kunna köpa en skiva med honom om han släpper nåt sen.

Malta-Kevin var lika duktig som alltid. Vilken utstrålning killen har! Det glittrar om honom och det kändes faktiskt som man var i ett riktigt schlagersammanhang när han uppträdde idag. Det var stor skillnad mot de andra. Han utmärkte sig.
Gillade faktiskt Robin B´s framträdande också, eller hur han sjöng låten. Han behöver väl träna lite mer på sitt scenframträdande. Robin E gjorde bra ifrån sig, men trist låtval, Anna lät lite trist tycker jag. Alice sjöng fint, men också lite trist låtval. Johan var helt okej efter sin förmåga.

Känner av halsen. Jag hoppas verkligen inte jag ska till att bli sjuk nu! Jag ska på kurs i Sthlm på måndag så inte kul om jag blir förkyld lagom tills dess! Jag brukar vara förkyld 1 gång vart 4:e år ungefär. Inte ofta med andra ord. Så vore väl sjutton om jag skulle bli sjuk nu då när jag förutom tränar dessutom käkar både multivitamin och köpte Ginsana som extrasvung på piggheten eftersom jag är så trött hela tiden. Får hoppas på det bästa!

Vilket himla oväder det varit här igår och idag. Det började på vägen hem från Småland igår efter att jag och en kollega varit till ett boende för att träffa personal där. Det vräkte ner regn och ibland snöblandat. Inte kul att köra i med halvvissna vindrutetorkare. Men hem kom vi till slut. Hann precis missa tåget hem och fick sitta på jobbet en timme och ta tåget strax innan 19. Tåget var förstås försenat i vanlig ordning. När jag kom hem och skulle cykla från stationen össnöade det ute! Innan jag kom hem var jeansen dyngsura och låren var som isbitar. Guuuud så skönt det var att lägga sig i ett varmt bad med en bok då :) Det var snöstorm imorse när jag vaknade och bestämde mig då för att jobba hemma och läsa lite. Åkte iväg till jobbet först vid 11.30 och hann vara på jobbet i exakt 1 timme och 50 minuter då jag och en kollega skulle ha en intervju med en potentiell handledare som vi kanske ska ha till våren. Det var den fjärde och sista intervjun vi hade. Så strax innan 14 var jag på tåget hem igen :) Tänk om alla dagar kunde vara så ;)

Har ni också hunnit få nån snö? Roliga planer för helgen?
Happy Hallowen på er i alla fall!