Tåg = rena rama dagis

Känns inte att jag haft långhelg i helgen. Är lika trött som vanligt. Måste köpa lite extra vitaminer och sånt idag få se om det kan hjälpa nåt. Ikväll blir det till att lägga sig tidigt när jag ska sitta och köra 80 mil imorgon! Är lite mer mörbultad idag i kroppen efter fallet från hästen. Får knappt upp armen, ryggen mår inte bra och låret ser ut som det gör. Men så kommer det väl vara några dar kan jag tro. Kan ju vara glad över att jag kan jobba i alla fall. För fy sjutton vad dyrt det är att vara hemma. Det dras 1200 spänn dras det på karensdagen om jag är hemma och sen över 233 spänn de andra dagarna. Så gäller att hålla sig på benen!

Idag var jag tillbaka på tåget igen. Jag måste säga att jag förvånas över vuxna människor som fullkomligt tränger sig på tåget trots att alla inte ens stigit av tåget ännu. Allt för att hinna få en sittplats på tåget! Och det var inga problem idag för var inte så mycket folk. Antar att det är höstlovet som spökar. Just när jag skulle hoppa in och sätta mig på en plats kom det en dam i 55-årsåldern och bara slängde sig in mitt framför näsan på mig. Först tänkte jag nästan säga nåt, men sen kände jag att nej, det var inte ens värt det!!!! Fanns tre platser där hon skulle sätta sig, så hon måste ha haft ett ENORMT behov av att sitta just vid fönstret trots sin ålder....Gick förbi henne och satte mig på ett annat ställe istället. *Suck*, vilka människor det finns!!!

Idag lyser solen i alla fall! Härligt! Men kallt som attans är det, minus 2 grader imorse och det ser ut som det ligger lite snö på taken och bilarna, men det är ju frost. Tur jag fick på vinterdäcken på våran företagsbil igår med tanke på resan imorgon. För risken finns ju att det är lika kallt imorgon.... Men vilken trist människa som bytte däcken! Först hittade jag förstås inte dit så fick ringa till stället och fråga. Och då hade jag ändå kollat på Eniro före, men det stämde ju naturligtvis inte! När jag kom dit så var det en som öppnade ett garage och viftade lite åt mig. För att vara säker på att det var mig han menade så ropade jag om jag bara skulle köra in. Då viftade han lite igen. Inte ett ord sa han. När jag kört in i garaget och klivit ur bilen sa han heller inte ett pip. Han gick bara iväg och hämtade vinterdäcken, öppnade bagageluckan och pumpade i luft i däcken. Sen bytte han utan ett ord, stängde igen bakluckan och öppnade garaget.... Inte ett ord fortfarande. Jag frågade då om jag behövde skriva på någonstans. Han skakade på huvudet mumlade nåt. Var tvungen att fråga vad han sa och då sa han: "5-10 mil skruva åt bultar".  Det var allt! Talförd kille!!! Så jag satte mig i bilen och backade ut och körde iväg.

Dags att jobba igen...

Jahapp så var det då dags...

Första fallet från häst. Hade en häst som definitivt vaknat på fel sida igår. Hon ville definitivt inte göra det jag ville och jag fick trilskas och greja stup i ett på övningarna vi skulle göra när vi kom till mitten av lektionen ungefär. Hon skötte sig mycket bättre innan. Skulle göra en volt (rida runt i större cirkel) i tölt (en springstil) och hon for kors och tvärs, studsade åt sidorna, red i sidled, ökade tölten, precis allt annat än vad hon skulle göra, så till slut fick jag lite mer vikt på yttersidan, och sadeln som satt löst (tydligen) gav med sig och åkte runt med mig och jag for ner i marken på grusplan. Inget mjukt underlag med andra ord. Landande precis på lårbenet med en ordentlig kraft. Som tur var bröt jag mig inte! Men kändes inte skönt. Ridtränaren frågade hur det gick och jag var snabbt som ögat uppe på en gång (man vill ju inte vara någon vekling) och sa att det gått bra. Han sadlade om hästen och jag upp igen. När man sadlar en häst så spänner de ut magen, vilket gör att man ofta får spänna åt sadeln efter ett tag när man ridigt då hästen släppt in magen igen, men det var inte gjort på min häst. Hade den suttit åt ordentligt hade jag säkerligen aldrig åkt av.

Men sånt kan hända och jag tror inte det lär vara den sista gången jag åker av en häst heller. Det är stora djur och allt går inte alltid som man tänkt sig. Min häst F trilskades även sen när jag skulle göra en annan övning. Så ridtränaren P satte upp på hästen för att testa och för att jag skulle se vad jag gjorde fel. Det visade sig att det faktiskt inte hade enbart med mig att göra, för hästen hade tröttnat på övningen och ville inte alls. Den trilskades lika mycket med honom också. Så där fick han minsann :) Nästa gång ska jag ha min vanliga häst A igen definitivt!  Den är lite mer het på gröten, men samtidigt har vi kommit på mer god hand med varandra de sista gångerna så ska nog gå fint.
Fick ta bilen idag för var lite för mör för att kunna cykla. Satt med kylklabbe på låret igår för att få ner värsta svullnaden, men är svullet ändå idag och blå. Höll knappt på att få på mig brallorna. Fick nog en knäck mot ryggen också för känner i nedre delen mot ryggen på ena sidan. Kommer nog ta några dagar innan man är fit for fight igen. Så idag blir det ingen gymträning. Får ta det lite lugnt idag och imorgon i alla fall. Sen får jag väl köra igång och köra i alla fall överkroppen till en början om det gör ont. För har jag väl kommit igång med träningen så ska det väl vara själva sjutton om man ska behöva hålla uppe igen.

Idag ska jag åka iväg och sätta vinterdäck på jobbilen. Jag är ju en av fyra som har ansvar över den så då får man ställa upp på sånt där. Jag som inte hittar till allt här i stan där jag jobbar :) Men ska nog gå fint. Vet på ett ungefär. Blir bra att få vinterdäck på den eftersom jag och en kollega ska ta oss ner till Småland på torsdag för att besöka ett boende, då vi har en ungdom som bor där och som sökt insats genom oss. Så vi ska dit och träffa personal för att få reda på lite mer om hur ungdomen fungerar där och med andra boenden, behov osv. Kommer ta hela dagen! Blir jag som får köra också för C som ska med vill inte köra nya bilar och inte automat. Så blir en biltur på ca 8 timmar fram och tillbaka. Hoppas det blir hyfsat väder....

Måste lägga in en bra och skön låt också som vi lyssnade på i lördags på kräftfesten.




Trist väder det är ute! Det regnar :( Känns som det var länge sen det var riktigt strålande höstväder ute nu...

Semesterdag efter en kanonhelg!

Helgen gick lika snabbt förbi som vanligt! I fredags blev det en lugn hemmakväll med bland annat Idol och en väldig massa pratande i telefon. Tycker inte riktigt jag fastnar på samma sätt för någon i år i Idol som jag gjort tidigare i Idol. Gillar fortfarande Lars E allra bäst. ABBA var väl inte riktigt hans grej för hans röst, men tycker han gjorde ett häftigt framträdande ändå. Det blev nästan som en musikal! Så gillade det ändå måste jag säga. Han har en skön stil! Sen tycker jag Malta-Kevin är riktigt duktig både sångmässigt och på scenen. Han känns lite pojkbandsaktig, men han är proffsig! Sen missade jag tyvärr Robin E (tror jag det är) som jag brukar tycka är bra också, men honom kan jag inte uttala mig om den här gången. Tjejerna har jag inte fastnat för nån. Tycker Alice är duktig, men berör inte särskilt mycket. Johan Palm sjöng inte bra alls den här gången. Det lät skrikit och falskt. Låter okej i verserna och han är rätt charmig, men det är det många som är.

Lördagen åkte jag och brorsan upp till landet och till C för att ha en sen kräftfest och lite återträff om man kan kalla det så. Jag är ju uppe där stup i ett, men brorsan har inte varit uppe alls mycket och då inte träffat C och hennes bror så mycket mer än i förbifarten. Brorsan och J (C´s bror) hade mycket att prata om. De har mycket gemensamt som motorcyklar, cross, löpning (båda har sprungit Sthlm Marathon). Båda var snaggade så såg rätt roligt ut när de satt bredvid varandra ute på hörnet med ungefär samma färg på håret också :) Blev en jättetrevlig kväll! Vi käkade kräftor för fulla muggar, tacospaj, grekisk sallad, bröd och så blev det förstås cider/öl/vin till :) Till efterrätt hade vi chokladpudding! Mums! Det var år och dar sen jag åt det så kände att det var dags. Blev mycket snack om gamla och nya minnen, lite Guitar hero och en hel del musik. En hellyckad kväll med andra ord! Vi var sammanlagt 12 stycken med barnen. Jag har nog inte skrattat så mycket på länge. När jag skrattar rinner tårarna så lilla A blev så bekymrad och frågade mig: "Varför gråter du?" Svårt att förstå det där att tårarnarna kan rinna trots att man är glad. Blev en sen kväll, 2.30-3.00 nånting sånt.
Uppe igen vid 10 på morgonen, eller 9 då eftersom det var dags för vintertid. Varför ställer man om klockan egentligen....till vilken nytta??? Varför kan man inte köra samma tid hela tiden istället. Är ju inte överallt i världen som man faktiskt ställer om klockan.

På söndagen blev det bla. sopplunch (helt underbar soppa och nybakat bröd som vanligt!!) på byns cafée innan vi körde 11,5 mil till stan igen. Och idag har jag en ledig dag igen. Sååååå skönt!!!! Tog lång sovmorgon och låg och läste ett tag innan jag steg upp och duschade. Sen blev det lunch hos farmor. På eftermiddagen ska jag klippa mig. Blir inga stora förändringar, utan ska bara toppa håret. Färgade om håret i lördags, tvåfärgat. Gjorde dock misstaget att ta överfärgen till det undre håret och hade precis haft i halva flaskan innan jag insåg mitt misstag och fick skynda mig att skölja ur allt och tvätta med shampoo två gånger innan jag kunde börja om. Tur jag hade halva flaskan kvar med färg i alla fall så det räckte. Hade jag haft otur kunde det har skurit sig också eftersom jag använder två olika märken. Men det gick bra och jag shamponerade ju noggrannt så vore ju själva sjutton om jag skulle råkat ut för det också. Kommit till middagen i någon trevlig organge eller grön ton eller nåt :) Hade varit just fint! Få se om jag hinner iväg och handla lite också på eftermiddagen innan jag ska iväg på ridning ikväll sen.

Förresten måste höja FB (Facebook) lite extra. En släkting till mig från Toronto, Canada (farmors systers dotter) skickade ett mail till mig via FB. Har ALDRIG pratat eller haft någon kontakt med henne i hela mitt liv. Snacka om kul! Så nu har vi skrivit lite till varandra och lagt till varandra också som vänner. Skitkul! FB öppnar verkligen möjligheter! Och två bloggkompisar har jag fått på FB också, både
Sandra och Mallis. Det tycker jag också är lite extra kul! Nya bekantskaper är alltid roligt. Tänk vilka möjligheter det finns ändå med dagens teknik med FB och MSN och Skype t.ex. (Skype använder jag dock inte själv...ännu).  Men viktigt ändå att inte glömma bort att det ändå är något speciellt med att prata o träffas i verkligheten.

Semester och livet som beteendevetare...

Semsterdag, men ändå har jag inte hunnit göra så mycket idag. Fick bli en hemmapysseldag. Jag sov rätt länge och det behövde jag verkligen! Sen låg jag och läste. Läser Marianne Fredrikssons "Ondskans leende". Den är bra men gillar inte sättet hon skriver på riktigt. Ibland känns det som hon beskriver halvvägs och sen hoppar vidare på nåt sätt och sen blir vissa saker lite väl klämkäckt och överdrivet. Men som sagt själva storyn är bra. Den handlar om en kvinna som träffar en man som både visar sig vara psykopat och pedofil. Han misshandlar henne och ger sig på ena dottern sexuellt efter de har skiljt sig. Hemskt!

Sen har jag tillbringat dagen med att tvätta och ska försöka hinna iväg till frissan för att köpa färg för att sedan färga håret igen, i två färger. Har riktigt mörkt underst i en varm färg, men det är nästan svart och sen har jag en varm rödbrun färg på överhåret. Måste också diska här hemma och sen vet jag inte om jag ska iväg till en kompis som ville jag skulle komma dit, men har inte hört nåt så kanske inte blir nåt. Imorgon ska jag baka på förmiddagen innan jag och brorsan ska åka till landet. Vi ska käka mat tillsammans med min kompis och hennes bror + familj. Har mycket minnen ihop så det ska bli kul. Det värsta är att badrummet fortfarande inte är klart i stugan så vi har ingen toalett. Så vet inte hur det ska gå om vi får försöka sätta upp en provisorisk... Inte kul att gå ut i kolmörker på natten om man behöver gå på toa. Vi hade verkligen trott att badrummet skulle hinna bli klart tills nu, men tydligen inte. *suck*

Är ledig även på måndag så får en extra ledig dag! Jätteskönt! Så på måndagen blir det nog lite shopping och inköp av vitaminkur när äntligen lönen kommer!!!! Slutet av månaden är inte kul. Särskilt inte när man haft bilen inne på lagning + på Ditecbehandling. Då går det åt en hel del pengar. Bilar är inte gratis!

Funderade över en grej här på kvällen. Ofta när jag nämner att jag är beteendevetare får jag ofta höra: "Jaha, så du ska analysera oss nu då?" och mitt yrke är ju så mycket mer än så. Och varför skulle jag sitta och analysera folk. Är ju som att en tandläkare skulle gå runt och fråga om han eller hon får kolla i folks munnar så fort de är iväg någonstans. Men sen ikväll tänkte jag efter....har folk så himla fel egentligen? Jag har lagt märke till beteenden hos folk tidigare, hur de reagerar i mötet med andra människor eller med mig, men jag undrar om jag faktiskt inte automatiskt gör det ännu mer nu. Som när jag tittar på tv, t.ex "Bonde söker fru" eller andra liknande program. Jag satt och klurade i förrgår under våran handledarintervju varför handledaren satt på det ena eller det andra sättet. tex. med armarna i kors (var hon osäker, eller kaxig eller....Kändes mest som en osäkerhet fast hon ville ge skenet av att vara säker) it goes on and on. Så ja, jag analyserar/observerar nog människor ännu mer idag än tidigare. Lägger märke till små detaljer. Men jag sitter absolut inte och observerar folk och analyserar dem i alla situationer och hela tiden. Tänker nog mest på det i mötet med nya människor eller i tv-program. Yrkesskada ;) Och jag ser inte det som något negativt egentligen heller, för det kan ju faktiskt vara till en hjälp. Lägger jag märke till t.ex i mitt yrke eller i privatlivet att den person jag möter är nervös eller vad det nu kan vara, så försöker jag ju göra personen mer bekväm i situationen så det blir ett så bra möte som möjligt och försöker underlätta istället för att få personen känna sig ändå mer obekväm. Men det är inte bara på andra jag tänker utan även till mig själv, hur jag själv beter mig. T.ex om jag är på en anställningsintervju.... Bra eller dåligt?....Både och kanske... men nog ganska ofrånkomligt också. Men som sagt, går ju inte och funderar över det HELA tiden, så har inte blivit som nån mani eller så ;) Men det är riktigt intressant att bara sitta och titta på hur människor beter sig :) Tänk bara på tåget eller bussen....

Dags att ta tag i sista tvätten och sen fixa lite ärenden! Ha en skön helg!

Extra effektiva idag... :)

Gymträningen avklarad och måste säga att Y och jag var extremt effektiva idag. Vi lyckades bli klara på 1 timme inklusive stretching och uppvärmning. Y hann tom. få lite instruktörshjälp med ryggövningar. Hon börjar känna att det är svårt att göra vissa övningar med magen och allt nu.  Är ju snart bara två månader kvar nu tills jag blir faster :) Ska bli himla kul!
Anledningen till att vi kanske var lite extra effektiva idag var att vi båda ville hinna hem och se "Bonde söker fru" idag, då bonden Peter skulle på islandshästridning med sina dejter och det gjorde de på stället där jag brukar rida. Lite kul! :) Snacka om reklam, men å andra sidan nämnde de inte vad stället hette, mer än kanske i eftertexten eller nåt... Det är ett himla bra ställe i alla fall med bra o stabila hästar. Men fy för att ställa upp i tv o dejta. Är ju nog svårt ändå utan kameror... Men många av dem kanske ser sin chans att andra ska få upp ögonen för dem också även om de inte blir valda i slutändan... eller få chansen till lite kändisskap vad vet jag.

Här kommer ett klipp från förra årets Bonde söker fru med Fredriks speed date :) Tror jag haft den med förut. Kan det bli mer pinsamt än så? Hemskt! Man vill nästan hjälpa till.... Snacka om nervös han är stackarn... det både syns och hörs. Man riktigt lider med honom!  



Imorgon jobbar jag sista dagen innan jag är ledig 4 dagar, varav 2 dagar är semesterdagar. Ska bli jäkligt skönt! I helgen ska jag upp till stugan för att ha middag med C (och hennes barn tror jag), hennes bror (+sambo + barn) och brorsan. Så blir väl en hel del prat om gamla minnen kan jag tro :) Vi ska faktiskt käka kräftor, trots att det är så sent på hösten. Jag har nog käkat kräftor vid i alla fall 4 tillfällen i år, men får bli en sista gång också. Blir lite annat också som paj, bröd och så efterrätt förstås. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på under mina lediga dagar faktiskt. Får se vad det blir...

Vi hade en intervju med ännu en potentiell handledare idag, den 3:e av 4 stycken. Hade fått reda på att Y hade henne som handledare på sitt förra jobb och berättat att hon läspade lite bla. Tror ni jag hörde annat när vi skulle intervjua henne :) Och sen vid vissa frågor så var hon verkligen en "typisk" psykolog, inte kunna svara rakt på en fråga utan flummade iväg: "Ja och då kan man tänka VAD, HUR, VEM, VARFÖR".... Ibland var det så man satt som ett frågetecken på svaret man fick ifrån henne :) Jag var tvungen att koncentrera mig för att inte börja skratta. Hade ju inte varit så lämpligt. Hon är säkert jätteduktig på det hon gör. Men sen efter att ha pratat med Y om hur jag upplevt henne så förstod hon precis och tydligen så hade hon inte varit helt bra när Y hade haft henne. Så just nu lutar det nog fortfarande åt handledare nr 2 som vi intervjuade. Henne fastnade man för på en gång bara hon steg in i rummet. Hon hade ett sånt förtroendeingivande sätt. Jag tycker det är viktigt att lita på sin känsla också. För personkemin är ju väldigt viktig i handledning. Hon var lite som en mormor på nåt sätt :) och då menar jag i positiv mening.

Hade ingen B12-brist i alla fall, bara lågt B12 enligt sista provet så blir någon värstingvitaminkur för min del och sen försöka stressa ner tempot lite.


Sovmorgon...

Tog sovmorgon idag och var på jobbet strax innan 9. Hade tänkt ta tåget, men det blåste så hemskt så det blev bilen. Vi ska ha en handledarintervju på eftermiddagen också och då kommer jag precis missa ett tåg, så kan vara skönt att åka när jag är klar sen. Igår blev en lång dag igår med måååååånga gäspningar på förmiddagen och sen efter lunch blev det om möjligt ännu värre då jag faktiskt är ganska så säker på att jag somnade nån kort sekund. Pinsamt när man sitter längst fram. Efter det blev jag konstigt nog något piggare fram till fikat. Tordes väl inte annat heller!!! :)

Tack för alla tips om vitaminkurer! Ska ta och testa nåt utav det, bara jag tål dem så. Har ju allergi så gäller att kolla på innehållsförteckningarna.... Ginseng fick jag som tips av min läkare förut, den starka varianten. Men jag har något svagt minne av att den innehåller apelsin och då är det kört i så fall. Tål inte apelsinjuice så har inte ätit någon citrusfrukt sen dess eftersom jag kräktes! Det vill man ju inte vara med om igen... ;)

Utbildningen igår var helt okej, några små nya saker och annat var mest repetition då jag läst det mesta i min utbildning. Men repetition är ju aldrig fel heller. Det kan behövas emellanåt. Ska på en annan utbildning i Sthlm i november som jag tror kommer att bli bra. Det är också en heldag. Hopps jag är lite piggare tills dess!

Vilket härligt höstväder det är ute idag! Solen skiner! Ser fram emot mina 2 semesterdagar jag ska ha nu på fredag och sen på måndag så jag får en långhelg. På fredag hade det varit perfekt att kunna ta sig ut på ridtur, men blir nog svårt. Annars är det verkligen perfekt väder för det nu!

Ikväll blir det gymträning igen. Och sen är det ju Grey´s anatomy som jag måste se förstås! :)

Får också säga Grattis till bloggkompisen
Sandra som fyller år idag!

Morgontrött och tisdag!

Trodde allvarligt inte jag skulle orka stiga upp imorse! Fy så trött jag var och ändå kom jag i säng hyfsat. Jag vet snart inte vad jag ska göra. Inte heller har jag fått svar på mitt B12 ännu så jag vet om det är det som spökar eller ej. Idag ska jag på utbildning hela långa dagen så ska snart sticka iväg. Det är inte på kontoret utan en 15 minuters gångväg härifrån ungefär. Hur ska jag orka med att sitta och lyssna en hel dag.... hoppas det är några grupparbeten eller nåt också. Jag proppade i mig både vitamintablett och 2 tabletter rosenrot så jag hoppas det hjälper något :) Hade kunnat åka vidare med tåget också för jag var så inne i min bok som jag läser! Skulle sett ut det!!!

Mer än så här hinner jag inte skriva just nu. Ha en bra dag! :)

Morgonrocksmorgon, middag och islandshästridning...

Så här såg min lördagsmorgon ut :) En ullig morgonrock och mina Alpackasockor i ylle som jag skaffade på marknaden jag var på för några helger sedan. Så härligt är det att starta morgonen med att kunna krypa upp i soffan i morgonrock och bara ta det lugnt :) Resten av dagen tillbringades i mataffären där det skulle införskaffas några saker till middagen på kvällen, på Systemet (tänk att jag fick visa leg igen...jag blir visst ALDRIG vuxen där ;)), på gymmet och slutligen i hemmet igen. På kvällen kom Y, svägerskan över och pappas sambos dotter L. Jag bjöd på mat (pasta) och sen satt vi och snackade och kollade på "Stjärnor på is".

Fredagskvällen tillbringades med att bara ta det lugnt och kolla på Idol. Det var en sådär omgång tycker jag. Flera utav dem blir bara sämre och sämre på nåt vis... Det värsta var nog ändå Sepideh som gav sig på att sjunga min favoritlåt genom tiderna, Bryan Adams "Everything I do (I do it for you)". Hon förstörde den verkligen!!! Ingen känsla och lät som en soulkärring. Usch och fy! Var tvungen att gå ut på Youtube för att lyssna på den riktiga versionen för att få in den rätta känslan igen. Det är verkligen världens finaste och underbaraste låt! Brajjans låtar ska man inte ge sig på i första taget! Han har en otrolig röst och en sån känsla i sina låtar som ingen annan. Och oj vad minnen man har till just den låten. Har varit och lyssnat på Bryan Adams i Sthlm för flera år sedan. 1994 var året och han sjunger till och med ännu bättre i verkligheten. Han är en riktig världsartist och min största favorit.



På söndagen var jag, Y och hennes tvillingsyrra A ute på turridning. Snacka om härligt ridväder! Soligt och hyfsat varmt. Det är ju så vackert på hösten när man ser alla färgskiftningar i solskenet. Och det var så rogivande att rida. Hade favvisen N (bilden till vänster) som är så mjuk och go! Det är avkopplande bara att komma in i boxen och stå och borsta och passa på och gosa med dem samtidigt! :) Nu när jag gått på lektion och varit ute och ridit en hel del försökte jag styra hästen mer efter vad jag ville också. Annars kan de ju gärna stanna när de ser att andra stannar eller bara starta innan man gett den tillåtelse så det jobbade jag mycket med och det gick riktigt bra. Den ska göra det jag vill och inte göra något på eget bevåg. Blev en hel del tölt och 2 galoppsträckor :)

Tog också några kort på fölen som föddes i somras, ja eller den ena ville inte komma fram så den blev bara på håll. Så himla fina och söta!!!! Tog också på de söta minishettisarna som de har. Klicka på bilderna för att få se större format.


  


Efter ridningen var vi till mamma och käkade lunch tillsammans med A:s sambo A och brorsan som sovit hos mamma över natten i grannstan då han träffat sina tenniskompisar och tränat med dem inför kommande tävlingar. Han mådde som en räka efter nattens drinkar och allt vad det varit :)

På kvällen blev det övningskörning med Y som fick köra själv för första gången till Coop Forum så vi kunde handla samtidigt. Och nu är det dags att krypa till kojs. Tänk vad helgerna går snabbt! Men denna veckan blir ju kortare för min del eftersom jag är ledig på fredag (och sen även måndagen efter :)). Det blir en tripp till landet i helgen.

Imorgon är det dags för ridlektion igen!


Snart helg och nya tag...

....och ska bli skönt med ledighet! Är i stort behov av det just nu. Därför har jag också tagit ledigt två dagar i samband med nästa helg så jag får en långhelg! Tog ledigt fredag och måndagen. Har börjat få stressymtom i form av tryck över bröstet på ena sidan och hjärtklappning, så kroppen börjar säga väl säga ifrån efter allt som varit under det här året. Så gäller att lyssna på kroppen och försöka varva ner och göra måbra-saker och hoppas att det vänder igen. O vad är bättre än att vara beteendevetare i såna lägen och vara sin egen rådgivare ;)

Ikväll blir det bara lugnt och kanske blir det någon film. Lördag kväll blir det middag med Y och kanske även L, pappas sambos dotter. Under dagen imorgon ska Y och jag och träna gym igen för andra gången den här veckan. Känns så jäkla skönt att vara igång med gymträningen igen!

På söndag ska jag iväg med Y och tvillingsyrran A och rida turridning på islandshästar igen. Det var ett tag sen vi var där nu. Ska ha favviskillen N som är så mjuk och go till sättet. Blir lite spännande att rida nu igen på tur då jag varit på några ridlektioner nu och har ridit en del på landet också. Det bästa som finns är att rida ut i naturen på hästryggen. Det ger en ro i själen, även om det nog inte blir riktigt lika fartfyllt som sista gången på landet på Hafflingern F :) när hon och A tävlande med varandra och det bara var att hänga med i farten. Men jag hoppas att det blir en hel del galopp ändå.

Igår kväll blev det telefonsamtal med CD. Han är en uppiggande person får jag lov att säga och man blir lätt på bättre humör. Skönt med såna människor!

Här kommer ett lite roligt klipp från en dansaudition :)

Hoppas ni får en lugn och avkopplande helg! Kram på er!


Vilken skitmåndag rent ut sagt...

Måste bara spy ur mig lite...

I natt sov jag totalt 3 timmar för jag var pigg. Dagen på jobbet gick väl hyfsat, men hamnade i diskussion med ett assistansbolag som alltid brukar vilja trilskas. Men där fanns inget mer att diskutera och det avslutade jag med också. Man har lärt sig att inte gå in för mycket i diskussioner när det inte finns nåt att diskutera. Det är annars lätt hänt att dras med.

 

På väg hem på tåget får jag ett dödsbesked om en yngre släkting som hastigt ryckts bort från livet på ett hemskt sätt. Fy f-n så livet kan vara grymt!


Somnar på soffan runt 18.15 och vaknar av ett sms vid 21.30-tiden. Det är från exet som jag inte haft någon kontakt med sen i augusti och inte träffat sen i maj. Gubben i lådan! Mitt livs kärlek kan man väl säga, en person som jag varit tillsammans med och älskat halva mitt liv, totalt nästan 15 år och som gång på gång lyckats göra mig illa på flera sätt utan att gå in på detaljer. Efter två år isär dök han upp i mitt liv igen och skulle ha ändrat sig så otroligt mycket, vilket ca ett år senare förstås inte visar sig stämma. Det blir ett konstigt avslut om man nu kan kalla det avslut ens. Och nu hör han av sig igen med sina ursäkter på en redan tråkig dag. Jag vore gjord av sten om jag inte påverkades, men inte på ett positivt sätt. Ibland undrar jag verkligen om tiden läker alla sår... Mår bara så dåligt när han hör av sig att jag bara önskar att han lämnade mig ifred! För jag vill inte bli ledsen mer. Det finns inga ursäkter i världen! O det finns inget värt att säga mer. Jag har gått vidare med mitt liv nu och upptäckt att jag faktiskt kan få känslor för o släppa in någon annan när jag trodde mitt hjärta i princip dött! Min nya tatuering är på ett sätt en symbol för att jag gått vidare i mitt liv. Låter säkert jättelarvigt, men så är det.

Vilken jäkla måndag! Livet är skört!


Daughtry...

Deras skiva är riktigt bra! Här är låten "Used to" som jag särskilt gillar.  En annan favorit är "Over you" och "What about now". Chris Daughtry har en helt underbar röst!



Uppdatering 13/10 08:31: Testade en grej som bloggkompisen
Sandra tipsade om i sin blogg om man hade tråkigt :) Man sms:ar Vem är "ditt namn"? till 118100. Jag fick till svar: "X är en väldigt trevlig och snäll tjej i tonåren. Vi tror att hon gillar att bada, sola och att äta glass, massor av glass." Tonåren..... man tackar :) Det där med bada och sola stämmer ju väldigt bra. Glass, ja visst gillar jag glass, men smågodis hade stämt bättre. Glass klarar jag mig utan, däremot skulle det bli trist utan smågodis :)

Testade förstås också med Lilla Norpan och fick svaret: "Lilla Norpan är en positiv tjej som älskar relativitetsteorin. Hennes hemliga talang är crocket." Crocket....mmmm, känns det igen från midsommar tjejer? ;) Positiv....ja för det mesta. Älskar relativitetsteorin...hmmm det vete sjutton... fysik var inget älsklingsämne överhuvud taget när jag gick i skolan.

Tripp till landet och Mamma mia...

Lördagen har bestått av:

¤ Bilfärd till landet och stugan tillsammans med brorsan och Y med en massa grejor på släp. Även mamma åkte med egen bil dit också.
¤ En otroligt god sopplunch på caféet på landet (trattkantarellsoppa med fårost och tomat i + hembakat bröd med skinka eller ost).
¤ Besök och fika bestående av en jättegod ananaspaj (som jag vill ha recept på) hos C och ena dottern L. Lite gos med vovvsen Z förstås också.
¤ En liten pratstund inne hos C´s bror J och sambo M.
¤ Fika hos C´s föräldrar B och K + gos med vovvsingarna L och D. Vi hade med oss kladdkaka som mamma hade bakat.
¤ Hemfärd till stan.
¤ Snabbstädning med diskning, lite dammsugning, rengöring av toalett.
¤ Besök av kompisarna A och P för filmkväll. Kvällens film var "Mamma Mia". 
¤
Slutligen tror jag att jag har fått magkatarr igen (tycker mig känna igen symtomen sen tidigare). 

En liten recention av filmen:
En bra och underhållande film som man mår bra av. Jättekul att se skådisar som Meryl Streep, Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård i såna annorlunda roller där de sjunger :) Skådespelarna är kanon i filmen! En lättsam handling och låtarna passar in till handlingen. Trots att jag inte är någon fan av ABBA så gillar jag filmen! Den är klart sevärd! Se den!



Imorgon blir det gymträning, mer dammsugning, förhoppningsvis uppsättning av nya gardiner i vardagsrummet som fortfarande inte blivit av. Sen ska det också bli övningskörning med Y. Ha en skön söndag! Natti natti!

Redan fredag...

....och sista dagen på den här veckan. Ändå har jag fortfarande inte hunnit städa klart hemma. Kommer mig liksom inte för. Har dammsugning, diskning och göra rent badkaret och toaletten kvar. Men har i alla fall fått ordning på tvätten och fått upp nya panelgardiner i köket :) Ska upp nya panelgardiner i vardagsrummet också, åtminstone 2 utav dem.

I helgen var det tänkt att jag, brorsan och Y skulle käka middag tillsammans med C, hennes barn och hennes bror m. familj, men då badrummet inte hunnit bli klart i stugan så kan vi inte sova kvar där, så det blev tyvärr inget. Så får se om vi får ihop det till en annan helg. Lite otur då det inte är det lättaste att få till helger med brorsan o Y då de ofta har annat inbokat. Men förhoppningsvis får vi ihop det snart om det blir klart nere vid oss och om jag får brorsan att ligga kvar i stugan i kylan! ;) När man inte är där någonting nu under hösten så gäller det att man värmer upp ordentligt. Blir väldigt rått och kallt så här års även om stugan är vinterbonad. Nu ska vi i alla fall satsa på att ha lite värme på under hela året för att minska risken för att det ska bli nåt mer med stugan nu när vi renoverat så mycket.  Vi åker upp över dagen i alla fall imorgon, för vi ska upp med lite grejor på släpvagn. Så kanske det blir en fika under eftermiddagen i alla fall om fam. S har tid :) Om inte annat kan jag tänka mig att Y gärna vill förbi och titta på C´s föräldrars hästar och träffa vovvarna.

Det ska bli himla spännande att se hur allt blir när det blir klart! Helt nytt badrum och helt nytt kök gör väldigt mycket! Sen ska vi så småningom även måla om innuti stugan så det blir vitt på väggarna och i taket så det blir lite ljusare där inne. Nu är allt träfärgat förutom i "mitt" sovrum där det är vitt, eller delvis just nu då det blev nytt innertak + ytter/innervägg + nytt fönster där inne efter vattenläckan. Kommer bli så skönt sen att bara kunna vara när man är där utan att behöva ha en massa som ska fixas hela tiden. Visst, smågrejor är det ju hela tiden men inga större grejor! Så det ska bli himla skönt till nästa vår/sommar.

Igår var jag och tog mitt andra prov på VC så nu är det bara att vänta och se vad det visar angående B12 om jag kommer att få börja äta tabletter eller ej. Förra veckan när jag tog prov så stack sköterskan mig inget vidare. Hon lyckades paja ett blodkärl så min ena arm ser inte rolig ut alls! Ser ut som jag blivit misshandlad. Så den här gången fick hon sticka på andra armen och där ser det tack och lov fint ut i alla fall :)  Man får väl vara glad över att det är höst så man inte har lika mycket barärmat just nu :) Igår blev det också övningskörning med Y. Vi tränade mycket på parkering då det ju kan vara rätt bra att få ordning på. Förhoppningsvis ska Y kunna ta sitt körkort lagom till jul och lagom tills bebben kommer. Vore ju skönt för henne att ha det avklarat + slippa göra om teoriprovet då hon ju redan klarat av det för snart ett år sedan. När vi höll på och parkerade som bäst kom en Securitasvakt förbi där vi var och skulle in i en byggnad som låg där. Han undrade nog vad sjutton vi höll på med :)

Apropå parkering så hände nåt lite roligt förra helgen. Jag och Y skulle till en kompis till mig för filmkväll och hade då brorsans och Y´s bil. Kompisen M bor mitt inne i stan, där det kan vara jättesvårt att få tag på parkering på en lördagkväll förstås. Och vi åkte runt bra länge innan vi till slut ställde oss och väntade på en stor parkering tills det skulle komma någon och åka iväg. Rätt som det är efter en ca 10 minuter kommer det 3 stycken gåendes in på parkeringen. Samtidigt kör också en WV-buss in på parkeringen och ställer sig vänd mot parkeringsplatsen där personerna som just hoppat in i sin bil och ska köra ut. Jag står vänd åt fel håll och jag säger till Y: "Han ska sjutton inte tro att han ska komma och ta min parkering när vi stått här så länge och väntat!!!!!" (skitargt) Så jag sätter igång och backar men inser att det blir så trångt och ser så dåligt när det är mörkt att det är risk att jag kommer att köra in i bussen. Så jag brassar på framåt och svänger runt och sen fort som sjutton förbi bussen och kör in mot bilen som just backat ut och ska till och köra. Så jag blockar honom medan jag ska backa bakåt för att lämna plats åt honom, blinkande att jag ska in där. Får köra fram och backa ytterligare en gång innan han bilen kommer fram :) Y ler lite försynt mot bilen som vi står öga mot öga mot (den som ska köra ut alltså) och tycker att hon kan ana att de ler lite tillbaka. När de sen kört förbi brassar jag in på parkeringen nästan på två hjul :) Y och jag törs knappt stiga ur bilen först :) Men vi hade ju faktiskt stått och väntat länge så det var ju inte mer än rätt så vi stiger ur och ser att bussen åker iväg åt ett annat håll. Tji fick han! ;) Hade han hunnit ta parkeringen så hade han inte kommit undan helt lättvindligt för då hade jag inte blivit glad. Efter att ha kört runt i 40 minuter och letat parkering blir man inte den mest glada personen man kan tänka sig! :) Avslutade i alla fall parkerandet med att säga till Y: "Så här ska man INTE göra när man parkerar! :)" Så det blev dagens "INTE-lektion"!

Har varit en mindre rolig vecka den här veckan då jag fick avsluta dagen igår med ett möte med föräldrar som inte var helt smärtfritt. De var missnöjda över att inte kunna få den avlastning som de behöver genom att inte kunna få exakt de dagar de vill och jag förstår dem. Samtidigt är det en omöjlighet då det är sånt tryck just nu och det inte finns platser för att kunna få precis de dagar man vill. Man måste fördela det rättvist på något sätt. De får alla de dygn de behöver, men inte exakt på de dagar de vill. Så uppfyller behoven gör verkställigheten, men inte helt på det sättet som de vill. De vill ha ett beslut som säger att de ska ha vissa dagar, o ett sånt beslut kan jag inte ta hur gärna jag än skulle vilja. Så säger heller inte lagen. Så nu måste vi försöka hitta en lösning på något sätt. Jag trivs med mitt jobb, men det finns stunder då det inte alltid känns så roligt heller och då man får ta att familjer blir arga och besvikna. Mestadels har vi som tur är att göra med väldigt nöjda, trevliga och glada föräldrar så det väger ändå upp det andra. Men man känner sig lite maktlös ibland. Jag har förståelse för dem, men kan inte göra något åt saken för att tillmötesgå det som de önskar.

Skönt med helg nu i alla fall! Ha en riktigt skön helg! Nästa helg ska jag, Y och hennes tvillingsyrra rida turridning igen! Det ska bli så kul! I veckan blir det ingen ridlektion för det är inställt pga. älgjakt så tur det blir lite ridning ändå då och på den häst som jag gillar allra bäst för tillfället :)


Is på rutan...

...redan? Ja faktiskt! Imorse fick jag skrapa rutan för första gången för i höst. Kändes inget kul. Nu vet man att sommaren verkligen är över och det bara är en tidsfråga innan det blir halt på vägarna, man får sätta på sig en varmare jacka, att det kommer rök ifrån munnen när man andas, att man får sätta på vinterdäcken på bilen och första snöflingorna trillar ner. Det har tydligen redan kommit snö i Dalarna.... Måste ta och titta på nya ridskor som är fodrade + termoridbyxor, annars kommer jag frysa häcken av mig snart då vi rider ute hela vintern. För att tro att man ska få in några kalsingar under vanliga ridbyxorna är inte till att tänka på!

Igår hade jag en skön dag på hemmafront då vi hade föreläsning i min stad på eftermiddagen :) Jag jobbade hemma på förmiddagen fram till klockan 10.15 då jag cyklade ner på stan och mötte upp två kollegor från jobbstan. Sen gick vi runt på stan tills vi skulle käka med de andra kollegorna som skulle på föreläsningen. Vi hade bokat bord på en italiensk restaurang i stan som har kanongod mat. De allra flesta av oss tog lax och den var så god att den bara smälte i munnen! Såsen till var helt gudomlig! På den restaurangen har jag hittills aldrig blivit besviken.

Föreläsningen var intressant! Den handlade om kulturella skillnader i möten med människor och om hedersrelaterat våld. Egentligen skulle det också handlat om neuropsykiatriska funktionshinder utifrån andra kulturer,vilket var orsaken till att vi gick överhuvud taget. Så det var lite trist! Men det andra var bra också även om det inte riktigt har med vårat arbete att göra. Jag hoppas det blir någon annan föreläsning med bara den neuropsykiatriska delen också! Han som föreläste var själv invandrare och var överläkare/psykiater och hade varit med om mycket roliga saker när han kom hit till Sverige också som han berättade om! Bland annat berättade han om hur vi infödda svenskar är väldigt sparsamma med ord om våra ägodelar, tex. en båt. Medan en arabisk familj eller en kurdisk familj vräker på lite extra nästan istället om sin båt. En infödd svensk skulle kanske säga att båten inte var så märkvärdig och var ärvd, ha lite hål, möglig innuti osv. vilket gör att man förväntar sig ett ruckel när det i själva verket visar sig vara värsta jättefina segelbåten. Medan den arabiska familjen eller kurdiska familjen berättar om världens motorbåt som man kan åka vattenskidor efter och som är så fin och sen visar sig vara en gummitbåt med motor :) Det var något som var självupplevt av honom och han hade blivit lika förvånad i båda fallen :)

Dagens ilska blir över gårdagens person som hade en så stark parfym som hon säkerligen haft på sig halva flaskan minst och som gjorde att jag fick sån huvudvärk att det höll i sig tills idag på förmiddagen! Så var väl migrän jag fick. Det är verkligen fruktansvärt för en person som är känslig för parfymer att vistas i samma lokal sådär när man sen får sån huvudvärk som inte går bort i första taget. Varför måste man ha såna starka parfymer på sig under dagtid och vid såna tillfällen? Ska man på fest på kvällen så kan jag väl inte säga så mycket. Då har jag dessutom möjlighet att gå någon annanstans. Men vid besök, föreläsningar och annat skulle jag bli så glad om folk tänkte sig för! Jag själv tänker på det i mitt arbete. Jag kan möta folk som är allergiska eller dylikt. Lika när jag jobbade som lärare och skolkurator. Jag använder roll-on och hudlotion men aldrig parfym på dagtid när jag ska jobba. Jag har bara ett fåtal parfymer som jag tål också. Och dem kan jag bara ha bak i nacken för jag inte ska få lukten rakt upp i ansiktet hela tiden. Jag måste prova ut parfymer innan jag köper för att kunna veta om det går bra. Och bara det är ju ett problem som ni kanske förstår. Sen kan jag tycka att jag klarar vissa dofter när jag testat och sen när jag använder den visar det sig att det inte går i alla fall utan att jag får migrän. Tunga blomdofte(och tantparfymer) är mitt värsta! Jag måste förstås lukta på roll-on, duschkräm, hudlotion och hårsprayer och sånt innan också för att se om jag kommer att tåla dem. De brukar ändå vara enklare att kunna avgöra om det kommer gå bra eller ej. För doft vill man ju såklart ha ändå.

Killars dofter brukar det gå bättre med tycker jag. Men det finns en som P hade och som jag inte tålde. Han kunde inte ha den på sig i min närvaro. Hände att han någon gång glömde av sig och då fick han lov att duscha av sig och byta kläder eller hålla sig långt långt ifrån mig. Så han fick bara ha den de tillfällen då han inte skulle vistas i min närvaro. Det är inte kul! Det är verkligen ett problem med dofter!

Nu ska jag snart iväg och ha information om mitt yrke för gymnasieungdomar. Inte lätt att informera om mitt yrke på ett enkelt sätt. Det är ju ganska svåra ord i det. Men får väl förklara dem så gott det går och försöka lägga det på en enklare
nivå.

Uppdatering: Fick svar på mina prover idag och allt var bra utom B12 som var lågt. Så nu ska jag ta ett till prov som är säkrare för att kunna konstatera en eventuell brist. Det är för att om jag har en brist på det så måste jag käka tabletter resten av mitt liv. B12 är viktigt för nerverna o celldelning och för att bilda röda blodkroppar. Har man en brist på B12 kan det leda till blodbrist och i värsta fall nervskador. Så det är en viktig vitamin. Stor trötthet är första tecknet på B12-brist så det skulle i så fall vara en förklaring. Men får invänta och se vad det andra provet visar om så är fallet eller ej. Förhoppningsvis har jag ingen brist utan får ta en ordentlig vitaminkur, börja med rosenrot igen och försöka sova ordentligt.

Idol, Fool`s gold, gymträning och en ny vecka...

En skön helg har det varit. Har sovit hyfsat länge på mornarna och bara haft det lugnt och skönt....rättså i alla fall! :)

I fredags när jag kom hem från jobbet hann jag sätta mig ett tag innan det var dags att åka till mormor o käka middag som bestod av lax, potatis, romsås, ägg, oliver och grönsaker. Jättegott! Mamma var på besök i stan och även brorsan och Y var med. Kollade på Idolfinalen på tv. Lars E och Robin (lagerarbetaren) + andra Robin är mina favoriter. Men måste nog säga att Maltakillen sjunger rätt fint också även om jag skulle vilja att han sjöng lite häftigare låtar kanske än de smöriga han nu haft. Tjejerna sjunger nåt otroligt trista låtar!!! Kan de inte välja nåt modernare???? Gillar inte så många av tjejerna faktiskt. Gillar asiatiska tjejen även om hon inte sjöng helt rent i fredags. Tjejen med reumatiskt vet jag inte varför hon är kvar. Hon sjöng ju så falsk!!!! Sen gillar jag förstås Anna som sjunger jättebra! Men även där så trista låtar!!!! Egentligen är jag inte jätteförtjust i hennes röst, men hon har en otroligt bra röst! Har lite svårt för de där mörka Gabrielle/Alison Moyet-soundet egentligen. Men som sagt hon har en otroligt bra och stark röst och kommer nog bli nåt stort med rätt låtar!

På lördagen sov jag länge och låg sen kvar i sängen och läste! Finns det nåt härligare!!! :) Kissen låg bredvid och sov så gott så. Sen var det tvättning på eftermiddagen innan jag och Y tog en långpromenad i skogen på strax över en timme, delade på en pizza och sen åkte vi hem till min kompis M för filmkväll. Vi såg filmen "Fool´s gold" med Kate Hudson och Matthew McConaughey (alltid lika svårt namn att stava till....). Filmen var helt okej, rätt gullig även om den var förutsägbar. Men de passar så bra ihop på film och var skönt att se nåt lättsamt så jag gillade den ändå! Tycker den är helt klart sevärd att se hemma i soffan. Däremot inte lika imponerande som biofilm. Träffade förstås lilla E också som nu borde vara 4 månader snart. Hon är så söt. Låg i mitt knä och sparkade så med benen. Piggelin för att vara vid 23 på kvällen :) Hon hade då förstås sovit 4-5 timmar och käkat mat. Tänk vilket lättsamt liv. Sova, käka och ligga i famnen på folk och bara sprattla lite med benen :)

På söndagen var jag och tränade gym på förmiddagen med Y och det känns lite i kroppen idag. Blir bra inför ridpasset ikväll. Men så skönt att komma igång med gymträningen igen! Nu ska det bli träning av igen. Gymmet hade stängt under sommaren så därför har det inte blivit nån träning där under sommaren. Men nu har jag förlängt mitt kort och kört igång igen. Y som nu fått en rejäl mage, då det är mindre än 3 månader kvar nu innan BF och jag blir faster Norpan, tränade på bra hon också, men med lite lättare vikter. Efter träningen var jag och käkade mat hos farmor och hjälpte henne med håret. Gud vad jag inser att jag inte har mycket tålamod ibland alltså. De är ju så envisa ibland!!!! Inget höjdarbadrum för en äldre person har hon heller. Det skulle vara tröskelfritt och hon har alldeles för mycket prylar där inne. Dessutom lyckades hon komma åt larmknappen på larmet som hon har runt armen så en grej i hallen satte igång och pipa och ha sig väldigt ljudligt tills larmcentralen anropade farmor, men bröts så farmor dum som hon var tryckte på larmet igen för att prata med dem *suck*. Efter 3 olika samtal med larmcentralen lyckades de stänga av den där mojängen och vi kunde återgå till hårtvättandet.

Söndagskvällen tillbringade jag med att åka och storhandla. Rätt skönt ibland faktiskt! Ha ordenligt med grejor hemma så man slipper småhandla hela tiden. Så den här veckan ska jag göra matlådor! Köpte bla. nötfärs, kycklingfiléer och laxfiléer. Så nyttigt blir det förstås också. Äter absolut inte bara grekisk sallad som kanske någon fått för sig.

Ja och idag är det ny vecka och jag var på jobbet 7.10 som vanligt. På onsdag har jag blivit ombeddd att komma till kommunhuset och informera en gymnasieklass om mitt yrke. De ska först gissa vilket yrke som tillhör vilken person. Ska bli mycket intressant och se om de klarar det. De vet nog inte ens vad min yrkestitel är för nåt eller vad en sådan gör. Jag visst inte ens det innan jag gick min utbildning. Men vi får se. Kanske ska sätta på mig snyggbyxor, kavaj, glasögon och knut i håret för att lura dem lite ;)

Måste lägga in två gulliga bilder på mitt lilla spökdjur, eller jag menar kisse :) (Men visst ser hon nästan ut som ett litet spökdjur på högra bilden med de lysande ögonen :)) Hon var så gullig i helgen.... Jag har haft en väska ståendes i vardagsrummet då jag varit dålig på att packa upp sen jag varit iväg och farit här så mycket. Jag gick och letade efter henne överallt när jag helt plötsligt tittade till och fick syn på henne i min väska där hon satt så fint så :) Hon tänkte nog passa på att följa med om jag skulle få för mig att åka bort igen....

  
Talking to me???                              Får jag följa med?

Have a great week!

Torsdag och trött...

Usch vad jag hatar de här tidiga mornarna egentligen! Ändå väljer jag själv att ta det tidiga tåget för att istället kunna sluta tidigare på eftermiddagen o slippa komma hem så sent. Men inte är jag pigg inte klockan 5 på morgonen. Det tar emot varje gång att stiga upp och sen åka ner till stationen kl 6.15! Mörkt är det ute vid den tiden nu också. Ser inte fram emot vintern! Måste börja komma i säng tidigare om kvällarna. Var till läkare igår för att kolla alla värden då jag varit så extremt trött på sistone. Trött är man ju ändå på hösten, men inte så man har fullt sjå att hålla sig vaken på möten på eftermiddagarna. Jag tror tom. jag somnat till i 1 sekund vid nåt tillfälle. Andra har börjat märka hur trött jag varit/är också. Så det var dags att gå och kolla. Får svar nästa vecka. Fick också göra ett EKG, men det var i alla fall bra, vilket kändes rätt skönt! Vi hade ett möte igår med vår grannförvaltning, plus våra respektive chefer och var rätt orolig att jag skulle bli sådär trött igen. Så jag gjorde iordning nyponte i 2 omgångar och faktiskt lyckades jag hålla mig hyfsat pigg. Det värsta är annars när jag inte håller igång utan bara blir sittandes som på tåget, möten.... På tåget har jag trott jag varit vaken o suttit och tänkt på något när jag helt plötsligt fallit framåt. Jag har alltså somnat till och drömt. Helt sanslöst!

Men som sagt, jag skulle behöva sova mer också. Kruxet är att går jag och lägger mig för tidigt, vaknar jag mitt i natten istället och ligger vaken. Men får väl vänja kroppen succesivt och lägga mig en kvart tidigare, sen en halvtimme tidigare och sen 45 minuter tidigare och sen en timme tidigare eller nåt....

I eftermiddag ska jag gå från stationen och hämta min bil som är inne på Ditec-behandling (lack-konservering). Det görs en gång per år och en blir så blank och fin. Det är som att ha ett vax på bilen som håller i ett år. Smuts fastnar inte lika lätt på bilen och det minskar risken för rost! Helt klart värt det! Men billigt är det inte, nästan 2000 spänn för påfyllnad!

Imorgon ska jag på massage! Ska bli så himla skönt och det är inte en dag försent! Har fått inflammation i en arm/axel som nog hör ihop med ryggen till viss del. Sen har jag fortfarande ont i korsryggen som kan ha berott på hunden som flög på mig i kombination med lite tuffare ridning. 1 timmes massage kommer nog att göra susen. Tigerbalsam är bra, men ibland kan det behövas lite hjälp på traven.

I helgen blir det en lugn helg. Ingen tur upp till stugan. Ska bara vara hemma och ta det lugnt. Filmkväll med kompisarna kommer det i alla fall bli på lördagen. Var länge sen jag träffade dem så ska bli riktigt kul!

Min tatuering är helt läkt nu! Helt otroligt att det gick så snabbt! 1 vecka tog det så var alla sårskorporna puts väck. Smörjer fortfarande in den för att den inte ska bli torr, men det dröjer nog inte länge förrän den kan sköta sig helt själv. Den kliar lite så det är väl inte helt läkt invändigt, men det dröjer nog inte länge. Är väldigt nöjd med den i alla fall fortfarande. Den passar mig perfekt och blev precis som jag ville ha den. Tittade på grundbilden jag haft från början och det blev skillnad! Den blev mycket bättre.

Blev inget med jobbet jag sökte, men är lika glad för det. Det hade tydligen varit ett svårt val i alla fall och alla som de kallat till intervju hade varit bra. Jag var ju i alla fall 1 av 6 som blev uttagen av 60 sökande. Bara det känns ju som en vinst. Sen har jag fått reda på att tjejen som har den andra halvan av LSS-biten förmodligen kommer att gå över på ett mammavik under 1 år på en annan tjänst så då kommer jag kunna fortsätta ha 100% under ett år till. Så det fixar sig. Jag har ju fortfarande bara 50% tillsvidare och resten är vik. Men har jag då ett år till på full tid så känns ju det bra. Sen hinner det kanske hända annat längs med vägen. Jag trivs där jag är, men hittar jag nåt som verkar intressant på närmre håll så söker jag naturligtvis det. Särskilt så länge jag inte har en fulltid tillsvidare. För det är ju tryggheten man söker såklart.

En skön helg önskar jag er alla!