Marknadsshopping!

Denna helgen har det varit marknad i närheten där vi har stugan. Så åkte upp redan på fredagen till min kompis C. Bytlånades bil med brorsan över helgen då jag skulle köra upp duschväggar till stugan också då taket, yttervägg och sovrum är klart däruppe och det nu ska börjas med badrummet. I min Volvo hade förmodligen inte duschväggarna gått in så därför blev det Passat kombi i helgen istället. Men den är kul att köra så det var helt okej :)

Väl uppe åkte vi ner med duschväggarna och tittade till vad de gjort på stugan. Det blev jättefint! Det har tom. blivit pengar över från vad de sagt från början så nu ska de få renovera köket också. Kommer bli så fint när allt är klart!!!! :) Är nästan att man ska ha en "inflyttningsfest" sen om det går. Stugan är vinterbonad så det går ju, bara man hinner värma upp så det är varmt och behagligt där. Vi får se. Sen åkte vi iväg för att handla det sista jag behövde till maten. Var nämnligen jag som stod för maten den här helgen. Så jag gjorde en lite festligare variant av köttfärssås med bacon i och tagliatelle. Sen hade jag köpt vin också så vi delade på en flaska av mitt favoritvin, De Bortoli. Ett Australiensiskt vitt torrt vin.
Lite senare på kvällen fick vi besök av vår kompis E med son och styvdotter.

På lördagen steg vi upp hyfsat. C cyklade en sväng med hunden Z och jag låg kvar ett tag till innan det var dags att stiga upp och käka frukost och göra sig iordning. Tog längre tid än vad vi förväntat oss tror jag för vi kom inte iväg förrän innan 12!!! Vi hade tänkt vid 9.30 nåt sånt. Men vi hade ju ingen panik egentligen. Det har ju öppet länge på marknaden. Vi var väl inne vid 12.15 nåt sånt. Då var det köer in, så vi svängde av och tog en annan väg till några parkeringar där jag alltid brukar stå. Det gick mycket bättre. Väl på marknaden hann vi inte mer än starta att gå upp för backen så hade jag köpt 14 par strumpor för 100 kr. Jättefina! Några steg till och jag hade handlat en ring, ytterligare några steg blev det ett par skinnhandskar. Sen lugnade jag mig något. Vi var in på den gamla delen av marknaden där de säljer mer gammeldags saker som hemmagjort tunnbröd, keramik, hemmagjorda salvor, krämer, tvålar, fönsterspeglar, sylt, ostkaka, ostar, kryddor osv. Är så mysigt där! Hade tänkt köpa hjortronsylt men det blev aldrig av. Älskar hjortronsylt!!! Är gott till glass, yogurt, pannkakor, våfflor....

Vi gick ända till klockan var vid 18.30 nåt sånt tror jag. Då hade jag hunnit handla på mig ännu mer saker som Alpackasockor i ylle 2 par (se bild på Alpacka bredvid, ser ut som ett lamadjur), en liten t.-shirt där det står fasters favorit (till brorsans o Y´s bebbe förstås), ett namnhalsband, panelgardiner, vykort som kostade 1 kr/st (kort som man kan ha som födelsedagskort), marknadsnougat, naturgodis.... ja det var nog allt. Sen gick det förstås åt pengar till att käka nåt där också. Marknaden har blivit en tradition och det är såååå mysigt att knalla runt där. Inte en massa skräp bara utan man skulle alla gånger kunna handla hur mycket som helst! Å vilket fint och härligt väder det var sen! Har ju regnat de senaste åren så det var väldigt välkommet!

Sen åkte vi hemåt för att laga lite mat. Först hämta hunden Z som var hemma hos C´s föräldrar och sen hem. Sen kom C´s brorsa F med 3 barn på besök. Vi käkade mat, lövbiff med pommes och bearnaisesås, avokadosallad och en till specialsallad (på kikärtor, rödlök, haricovert och dressing). Till maten blev det cider / resp. öl. Börjar man bli värsta suputen eller ;) Nä, det blev rätt lugnt :) Vi gick nog o lade oss i rätt hyfsad tid, för helt plötsligt var vi jättetrötta båda två och C skulle upp och jobba tidigt på söndagen.

På söndagen passade jag på att sova länge, steg upp vid 10.00-tiden. Så skönt att få sova! Sen duschade jag och tog en långpromenad med Z. Vid ett tillfälle på promenaden gjorde jag en snygg vurpa ner mot diket, men lyckades få ner händerna i sista stund. Z hade förstås gått mitt framför benen på mig när det kom en bil. De som satt i bilen måste fått sig ett gott skratt i alla fall när de såg min djupdykning! Sen var jag hem och var ute och tog lite höstbilder.  Kommer en o annan bild till kvällen. Sen var jag över till C.D en sväng på eftermiddagen o snackade lite innan jag skulle åka hem. Han såg måttligt pigg ut när han kom och öppnade i bar överkropp och jeans... ja se killar. Kunde vi ju passa på och jämföra våra tatueringar också i alla fall :)

  
   

Sen tog jag med mig Z ner till stugan för att hämta upp en grej där till mamma och tog sen en till långpromenad ute i solen tillsammans med Z. Var så härligt! Blåste lite gjorde det, men det var varmt i luften! Såna höstdagar vill man ha mer av!!! O så dessa skiftningar i träden. Det är ju så vackert! Men regnar det och är mulet och trist ute är hösten inte lika rolig att ha att göra med! Efter att ha skjutsat hem Z begav jag mig hemåt igen till storstan! Sen blev det att hämta kissen, tanka bilen och sen hem till brorsan och Y för att käka mat med dem. Vi käkade nachos med tacosköttfärs och ost, med guacamole och grönsaker. Väldigt gott! Efter det blev det övningskörning med Y, efterrätt med glass, chokladsås och maränger innan jag gick över till mig. Ja, det var den helgen det! Men en mycket trevlig helg var det. Tack C!

Ikväll ska jag på dubbellektion i ridning. Det blir en ridlektion och en teorilektion. Just idag när jag är så trött! Skulle behöva fixa lite hemma ikväll också med att diska och plocka undan lite. Men får väl göra så långt jag hinner o sen fortsätta imorgon.

Tatueringen är gjord! :)

Here it is! Helt nygjord! :) Bilden är tagen lite bakifrån då tatueraren satt på sidan om mig. Gjorde om hjärtat lite från bilden jag hittat så den blev min egen så jag är nöjd. Den är ungefär 5 cm bred. Gjorde inte alls så ont som jag förväntat mig av vad jag hört från en del andra. Visst känns det, men inte nåt märkvärdigt alls. Skulle göra om det igen i en handvändning. Satt helt avslappnad, inget illamående eller svimningskänsla! Nu har jag bandage på den som ska sitta tills imorgon, sen ska det väck och man får hålla på och smörja 4 ggr per dag ungefär med Helosansalva i ca 10 dagar tills det är helt läkt.



Imorgon ska jag besiktiga bilen och sen drar jag upp till landet igen direkt ifrån jobbet. Så trevlig helg på er alla! Kram!

Uppdatering: Var tvungen att ändra lite i texten längst upp efter C påpekat att det såg lite lustigt ut och nu när jag läste det igen insåg jag att det bara inte kunde stå sådär :Tagen lite bakifrån när tatueraren satt lite på sidan om mig! Menade förstås bilden och inget annat! Det är sådär när man själv vet vad man menar men så kommer det inte riktigt ut på det viset ;) Men lite kul ska man ju skriva ibland också :)

Från en glad och nytatuerad


Hundöverfall, ridning, tigerbalsam och anställningsintervju...

Igår var det ingen vidare dag. Ont i huvudet och stel och ont i korsryggen och går omkring i en dimma av tigerbalsam. Delvis kan jag rå för att jag har ont i ryggen, delvis kanske inte. Både lördag och söndag var jag, C och L ute och red i det härliga höstvädret! Vädret hade inte kunnat vara bättre! Och ridningen var precis vad jag behövde.  Göra av med sin energi på ett positivt sätt! Vi red samma väg båda dagarna förutom att vi red lite längre på söndagen och en liten annan väg på slutet. Men på lördagen var det precis lagom för jäklar vilken ridtur det blev. Vi red på grusvägar mitt i skogen och så red vi inne i skogen. Det var bestämt i förväg att vi skulle galoppera en del också. Vi startade lite lugnt med att skritta en bit och gick sen över i lätt trav för lite uppvärmning.....trodde vi :) Jag hann säga: Ja, men vi kan ju trava lite lätt här först då. Hästen F som jag hade gillar att ligga först. Jag hann väl kanske trava 3-4 steg så "swosch!!!!!!!" Trav? Nej inte direkt! Jag for iväg som en vante i galopp full speed framåt. F är en sån häst som drar järnet när hon får chansen. Hon har en energi som inte är av denna värld. Hon hade dessutom varit ute på en ridtur innan jag red ut på henne. Och hon ökade och ökade, sen kom L på hästen A och red om och då fick F förstås ännu mer fart (jag ska ligga först) och brassade på ännu mer. De tävlade med varandra. Har aldrig galopperat så fort nån gång i mitt liv. Och jäklar vad det gick! Tänk dig att du står lite lätt framåtlutad i sadeln och hästen galopperar allt den har i full fart framåt! Den känslan är verkligen livet! Man får som ett lyckorus efteråt! Jäklar vad härligt det är!

C som red bakom oss på hästen F2 (som jag får kalla honom) fick syn på hur vi fladdrade iväg fick också fart och tog innerkurvor för att försöka hinna med oss :) Efter en stund bromsade hästarna ner och flåsade som sjutton....trötta trodde vi och tänkte att nu kan vi skritta en bit...närrå, 2 sekunder senare for de iväg full galopp igen. De tyckte väl att det var skönt att sträcka ut ordentligt och ta ut sig så vi lät dem hållas tills vi kom fram till en vändplan vid en sjö där vi skulle rida upp i skogen. Häftigt var det och kul! C sa att det såg lite kul ut jag nätt och jämt hann säga att vi kunde trava och sen såg man bara min jacka som fladdrade iväg. Ja, det kan man kalla ridtur i alla fall! Frihetskänslepoäng, 10 av 10! Söndagsturen var något lugnare, då höll vi oss i skritt och trav. Men vad mysigt det är att rida ute i naturen en härlig höstdag! Och varm blev man! Så delvis kan de vilda ridturerna påverkat min korsrygg och gör att jag går som en stel kamel idag i min tigerbalsamdimma. Men tror även en annan grej kan vara orsaken till det....

På lördag natten var jag och C ute och promenerade med hunden Z vid 00.30 kanske. När klockan var strax efter 01 och skulle gå in på grusvägen in mot C såg vi grannen + en till karl + hunden F som inte tål Z. F är en stor schäfer och skulle egentligen blivit vakthund, men hade för klent psyke. F är mestadels inne om dagarna och bara ute på promenad och då inte några jättelånga promenader. Hunden är 4 år så ni kan ju tänka er att han skulle behöva mycket motion och träning för att få utlopp för sin energi. Men istället får han vara inomhus med sin folkskygge husse. Snacka om att hunden är en tidsinställd bomb som kan explodera när som helst. F har gett sig på Z vid 2 tidigare tillfällen med sikte att ha ihjäl hunden, men som tur är har det hittills gått bra. Numera går alltid F i koppel och Z som med tiden blev tuffare när han var lös och kom för nära F vid ett tillfälle får nu också gå i koppel för jämnan. Tänk så trist när man bor ute på landet och där det inte är någon trafik.

Åter till promenaden: Vi gick i alla fall inte in på grusvägen när vi såg dem utan fortsatte rakt fram för att slippa mötet när de blir galna på varandra. Gick en bra bit bort innan vi vände och tänkte att de nog skulle hunnit tillbaka in till sig. När vi återigen svänger in på grusvägen i kolmörker hör vi hur de 2 karlarna står och bråkar med varandra. C ropar då och säger att nu kommer vi igen och om det går bra. Grannen med F brukar normalt sätt få lov att gå upp åt sidan ut på åkern för att de inte kan mötas precis vid varandra. Vi hör att de säger att det går bra. Så vi fortsätter gå och ser dem då lite längre fram att de går väldigt sakta. Vi saktar av också för att inte komma precis inpå dem. Lite längre fram går de in på en liten väg precis i kurvan så vi ska kunna gå förbi. Jag är lite orolig så frågar C om vi verkligen ska gå fram. Men det har gått bra tidigare så vi går. När vi kommer förbi precis vid kurvan börjar hundarna skälla och morra på varandra och rätt som det är kommer F farandes som en ångvält framåt med sin husse släpandes efter råfull! Ingen kontroll på hunden alls utan försöker spjärna emot, men hunden bara drar framåt i full fart. C rycker åt sig Z och försöker skynda sig framåt då hon inser att det kommer att gå åt skogen om F får tag på Z. F kommer mot mig och jag svänger om av ren reflex med armen ut så F hoppar rakt på mig istället. Hör mig själv hur jag skriker till. Jag vet inte ens om jag blivit biten eller ej då jag har så mycket adrenalin i kroppen. Sen skyndar jag mig framåt iväg. Det måste ha stoppat upp F något ändå för vi klarar oss precis och hinner bort. Vilken jäkla tur! Hade F fått tag på Z hade det alla gånger gått åt pipsvängen. Så jäkla otäckt. Kände mig helt skakis efteråt och var så jäkla förbannad! Hur f-n kan man ha en hund som är livsfarlig för andra hundar. Det är definitivt en red zone-hund, som Cesar (the dog whisperer) skulle ha sagt. Som tur var hade han inte bitit mig utan bara hoppat på mig. Annars hade jag polisanmält den jäkla grannen!

Jag är inte hundrädd men den där händelsen var jäkligt obehaglig och jag kände ett obehag efteråt när jag skulle ut i mörkret kvällen efter igen och faktiskt lite skraj för att hunden skulle komma igen. En stor jäkla schäfer är inte att leka med när den är aggressiv. Än så länge inte mot människor, men kommer man mellan en hund och dess byte så vet man ju aldrig. Och när den inte får utlopp för sin energi så är det väl bara en tidsfråga innan den blir aggressiv mot människor också.... Ska man behöva ha det sådär. Z har fått men av anfallen. Han är skitskraj för skuggor när han är ute och springer upp och skäller och morrar så fort han hör att F går ut på promenad utanför. Varje dag han kommer ut så springer han in under trappen och skäller på sin egen spegelbild i källarfönstret. Det minsta man kan begära är väl att hunden får ha munkorg, men grannen klarar ju inte riktigt att hålla i hunden heller. Varför skaffar man en schäfer på äldre dar? Kunde han inte nöjt sig med nån liten hund...? I varje fall tror jag att jag kan ha vridit till ryggen på nåt sätt när F hoppade på mig så kan nog vara en kombination av ridningen och det kanske... Har ont idag också.

Idag har jag varit på anställningsintervjun. Trodde det skulle vara ännu tuffare när det var för en chefstjänst men har varit med om värre måste jag säga. Två intervjuade mig. Det var regionschefen och den som sitter på tjänsten som det gäller just nu. Kändes helt okej och tyckte det gick bra. 60 stycken hade sökt tjänsten och 6 stycken hade de tagit ut på intervju totalt. Så får väl känna mig lite nöjd att jag om inte annat kommit så långt. Får svar om 1,5-2 veckor om det blir nåt eller ej. Vilken skillnad på resväg i alla fall, tar ca 15 min istället för 45 min (eller 50 min med tåg + cykel + vara där i tid). Lite skillnad. Bara att vänta och se. Skulle vara en rejäl utmaning i alla fall, även om jag kan området och har utbildning för det. Man har 70 anställda under sig som man ska se till att allt fungerar för, hålla i medarbetarsamtal, lönesamtal, rekrytering, planering, utveckling av verksamheten, marknadsföring, ekonomi, personalmöten, brukarsamtal, samtal med uppdragsgivare, närstående, kontakter med andra verksamheter, myndigheter osv. Man har en verksamhetschef i alla fall som man samarbetar med så man är inte helt själv i sitt arbete utan har någon att diskutera med så det är ju bra. Men som sagt, jag trivs där jag är nu så får jag inte jobbet så kommer jag vara nöjd ändå.

Nej, nu är det nog dags att gå och lägga sig känner jag. Är jättetrött efter dagen! Ska lämna in bilen ännu en gång imorgon också. Det är en grej som inte blev bättre trots de två åtgärder som gjordes. Det är någon övre lagring på ena stötdämparen som behöver fixas till. Sen ska den vara i toppskick igen! Detta är inget som är något akut eller att det kan hända något, men har man en nyare bil så vill man ju inte att det ska låta någonting alls om den. Så lika bra att göra det. På fredag ska jag besikta bilen dessutom. Så bra om den då är i topptrim! Nästa vecka är det också dags för en ny Ditec-behandling (lack-konservering). Då kommer den se ut som sprillans ny igen :)

Nattis nattis!

Uppdatering: Glömde ju en grej! Imorgon torsdag kl. 14.30 är det tatueringsdags! :) Det ni!


Kämpig vecka...

Ska åka upp till landet idag igen. Ikväll blir det förmodligen marknad som står på schemat. En mindre marknad dock. Blir en mycket större marknad nästa helg.

Veckan har varit kämpig. Har en brukarfamilj som tar mycket energi från mig. Det är en familj som beter sig hotfullt, förolämpande, skriker och härjar. De ansöker om saker som är helt omöjligt att få igenom. Familjen kommer aldrig att vara nöjda oavsett. Blir det mer förolämpningar så kommer jag anmäla. Det finns lag på det med förolämpningar och hot mot tjänsteman/myndighetsperson. Jag kommer inte träffa familjen muntligt om min chef inte får närvara (vilket inte accepteras av familjen). Så då får det bli skriftligt. Har ingen skyldighet enligt lag att träffa personen. Vi ska dessutom få gå en utbildning i säkerhet och våld/hot nu genom en vakt som jobbar inom kommunen som brukar hålla i utbildningar. Till största delen är mitt arbete väldigt behagligt och trivsamt. De allra allra flesta familjer är hur bra som helst att ha att göra med. Detta är mer ett undantag än nåt vanligt som tur är. Men det är tillräckligt vill jag lova! Särskilt när man hör ifrån personen stup i ett. Jag är inte den första handläggaren som det körts slut på. Men nu är det dags att sätta ner foten tycker jag. Man ska inte behöva bli utsatt för vad som helst i sitt arbete.

Min mage har dock tagit stryk av veckan som gått så har varit hemma igår och idag. I veckan höll jag dessutom också på att somna på ett möte. Det är tredje gången. Jag är så hiskeligt trött på eftermiddagarna. Så jag har faktiskt beställt tid för att ta prover och se om jag har brist på nåt i kroppen. För det börjar bli ett problem känner jag. Särskilt när andra börjar reagera.

På tisdag ska jag också på min anställningsintervju. Ska faktiskt bli intressant. Skulle vara lite kul om det kunde bli nåt av det. Skulle vara skönt bara att få komma närmare hem och få testa på nåt nytt och utvecklas vidare även om jag bara jobbat i strax över året med det jag gör nu.

Vår stuga börjar bli klar. De ringde och talade om det i går morse. Det ska sättas panel i mitt sovrum på väggarna bara. Sen är det badrummet som är kvar och det kommer nog gå rätt snabbt av vad jag hört.

Nu ska jag göra mig iordning och packa. Trevlig helg!

Mysig helg på landet...

Hemkommen igen från en jättetrevlig helg! 

På fredagen var det inlämning av bil igen vid 7. Men hade tur att den blev klar redan vid 9.15! Tyvärr kunde jag inte hämta den förrän vid 11 men i alla fall. Någon utomlandsresa blir det inte i år i alla fall trist nog. Pengarna gick åt till bilen. Men det var det värt! Hade dessutom tur att de upptäckte felet för det var på väg att paja helt och då hade jag fått tvärstopp på bilen när jag varit ute och kört! Otäckt! Dessutom hade det kostat minst 10.000 kr att lagat då det blivit rejält större fel. Så kan väl tacka min lyckliga stjärna!

Käkade sen lite lunch hos mormor och lämnade kissen och kom iväg vid 13. På eftermiddagen när jag kommit upp till C var vi ner till familjens stuga för att kolla hur långt byggarjobbarna kommit. De hade rivit ytterväggen bak och en ny vägg börjar att ta form. De hade snickrat upp så man ser hur det nya fönstret kommer att bli inne i mitt sovrum. Kommer att bli jättefint! Taket höll de också på med. Ska ju läggas om, fixas om där det behövs och där läckan varit som vi upptäckte när vi själv höll på att lägga om taket. Sen ska det läggas på plexitegel (plåttak som ser ut som tegelpannor) istället. Det var två snickare på plats som såg väldigt förvånade över vad vi skulle göra när vi kom körandes med bilen, parkerade och knallade in på tomten. Men lite piska tyckte de väl aldrig vara fel att få :) Men de såg ut att sköta sig bra tyckte jag!

Sen var vi hem till C och fikade och satt och snackade. Sen mot kvällningen fick vi chansen att fira också då C fått nytt jobb! Så himla kul! Är så glad för hennes skull! Hon är verkligen värd det! Grattis C återigen hoppas det blir start snarast! :) Till middag blev det kött, klyftpotatis, trattkantarellsås och grekisk sallad! Jättemumsigt! Och så slog vi till på cider och öl till (ja cider för min del då). Undrar om jag någonsin kommer att lära mig att dricka öl....
Efter en stund hörde C.D av sig till mig och undrade om han fick komma över till oss så länge innan hans brorsa skulle komma förbi en stund, så han kom över också o tog nån öl. Sen ringde C.D när brorsan åkt hem och sa att jag kunde komma över. Så gick över och blev kvar till lördagen när det var dags att gå ut med C´s vovve som behövde komma ut och kissa, då C jobbade. Jag var sen över lite senare en sväng på em/kvällen hos C.D igen som satt och spelade gitarr. Han är helt otrolig på att spela! På kvällen var jag och C barnvakt åt hennes brorsas tre barn. Fullt sjå med tvilligtjejer och en till tjej. Var fullt liv där hemma, så man behövde inte vara orolig för att det skulle bli tyst i huset eller så ;) Lugnade ner sig lite senare mot kvällen i alla fall. Och till slut fick vi dem i säng. Pappa J kom hem vid 12-tiden på natten då vi åkte hem strax därefter. Jag var urtrött! Jag hade ju tur och kunde ta sovmorgon i alla fall medans C skulle upp och jobba igen och var tvungen att åka vid 7 stackarn! På söndagen sov jag till 10 efter att ha vaknat till 2 ggr, men ändå lyckats somna om. Var så skönt att få sova. Käkade lite frukost och duschade och var sen ut med vovven igen innan jag vid 12-tiden körde hemåt igen. Känns alltid lite vemodigt att åka ifrån byn. Det känns som mitt andra hem då jag till stor del är uppvuxen där också och har mycket minnen därfrån genom åren.

Nästa helg ska jag upp igen är det meningen. Det ser jag fram emot! Men nu ska jag gå och lägga mig för jag känner mig verkligen sliten och känner att jag håller på och somna vid datorn! Så önskar alla en god natt!

10 dagar kvar till tatuering :)

Uppdatering måndag: Fy så trött jag var imorse när mobilen satte igång och spelade en Linkin Park-låt klockan 5 imorse! Snoozade 3 gånger innan jag kom upp! Upptäckte en shampooincident i väskan jag haft med mig i helgen . Mina nya jeans hade byxbenen fulla av shampoo! Detta trots att jag haft shampoot i en påse. Mötte upp Y 06.15 och cyklade ner till stationen tillsammans. När jag kom till jobbet upptäckte jag att jag glömt jobbalmanackan hemma! Sånt får bara inte hända. Så ja, idag kan det bli en väldigt intressant dag! Tror inte att jag har nåt besök inbokat i alla fall, men kan bli överraskad... En helt vanlig måndagsmorgon med andra ord ;) Ikväll blir det ridning igen!


Nu har min helg börjat...

Har tagit ut en semesterdag imorgon. Ska bli så skönt! Mycket är för att jag måste in med bilen igen imorgon. De hade hittat en grej till som var i akut behov av att bytas. Slitagegrej. Har jag otur kommer det bli dyrt, har jag tur blir det lite billigare. Men hur som helst ingen rolig kostnad att lägga ut. Så nu får utomlandsresan vänta till nästa år. Bilen blev prioriterad istället. För utan bil vill jag då rakt inte vara. Och eftersom den inte är så gammal så är det ju värt att lägga ner pengarna också för att den ska fungera. Är snart dags för besiktning och hade jag inte fixat detta hade jag fått nedslag på det. Så lika bra att få det gjort. Tur hade jag också att de fått in ett återbud så jag kunde lämna in den imorgon eftersom jag ska åka upp till landet till vår lilla by och träffa C och käka middag och sen lite senare till C.D för filmkväll om allt går som det ska. Hoppas jag får höra lite av den nya gitarren också :)

Ikväll har jag varit iväg och tvättat bilen, handlat cider, solat och övningskört med Y. Har hunnit med mycket nu på kvällen :) Idag ringde det också en regionschef och undrade om jag fortfarande var intresserad av en tjänst som jag sökt som avdelningschef. Och det var jag såklart! Så ska på intervju om 1,5 vecka. Jag trivs otroligt bra där jag är, men har fortfarande en 50% tillsvidare och 50%vik så vill ju ha en 100% tillsvidare. Och kan de inte erbjuda mig det ännu så måste jag ju söka annat när det dyker upp nåt intressant. Men söker bara nära hemstan. Ska jag byta ska det vara närmre så det tar kortare tid att åka till jobbet. Finns en möjlighet att det kan bli en utökning av min tjänst ev. men inget som är säkert i dagsläget. Så ska gå på intervjun och sen får jag se hur det går. Ser det mest som en kul grej att få komma iväg på intervjun och tycker det var kul att jag blev utvald för en chefstjänst. En merit bara det. Annars sitter jag ju inte i sjön så kommer inte bli besviken om jag inte får den utan kommer vara nöjd ändå. Ska bli spännande i alla fall :)

Imorgon blir det som sagt inlämning av bilen till 7 och sen ska jag packa iordning hemma och sova en stund så jag är pigg till kvällen. Fredagar brukar annars inte vara någon hit att kolla på film! Vore ju synd om jag skulle slockna mitt filmen :) Så ska nog vara lite utvilad. Skönt också eftersom jag ska sitta och köra sen.

Ha en göttig och skön helg!

Uppe för tidigt!

Steg upp som vanligt imorse när mobilen satte igång och duschade och gjorde mig iordning och det blev jättestressigt på slutet. Jag hade bestämt med brorsan att jag skulle träffas utanför vid bilarna för han skulle åka bort med mig till bilverkstan, då jag skulle lämna in min bil. Sen skulle jag skjutsa bort honom till hans jobb och sen låna bilen till jobbet. Klockan 6.25 hade vi sagt. Klockan 6.26 kommer jag utspringande till bilen och undrar var han tagit vägen. Jag ringer upp honom på mobilen. Det går fram några signaler innan det helt plötsligt börjar tuta upptaget. 2 sekunder senare ringer han upp mig:

"Jaaaa?" hörs en trött brorsa.
"Ja, var är du någonstans?" undrar jag.
"Sover", svarar han.
"Men, du skulle ju åka bort med mig till verkstan, klockan är ju 6.25 nu", säger jag.
"Nej, klockan är 5.30", svarar han.
"Nej, klockan är 6.30", säger jag.
"Nej, klockan är 5.30", svarar han.
"Men, det kan den ju inte vara! Jag kollade ju!", säger jag.
"Ja, men den är det i alla fall", svarar brorsan.
"Jaha, jag får väl gå in igen då", säger jag.

Så, bara att knalla in igen då! Typiskt! Pigg och allt konstigt nog trots uppstigning vid 4.30 istället för 5.30. Så var ju ingen mening att gå och lägga sig igen. Jag satte mig vid datorn istället och fnissade lite för mig själv :) Fick ju genast mycket mer tid på mig. Så nu kommer jag vara där ute i rätt tid i alla fall och inte en minut senare :) Så blev min morgon!

Det blir stugan i helgen i alla fall. Åker upp till C och hinner träffa henne ett tag och sen lite senare ska jag över till C.D för att kolla på film. Så jag hoppas det går bättre den här gången. Brorsan hans ska dit en sväng tidigare bara, men sen så. Synd bara att jag inte hinner träffa C lika mycket den här gången för hon jobbar på lördagen. Men blir förhoppningsvis mer nästa gång. Jag måste åka hem på lördag eftermiddag för sen ska jag på födelsedagsfirande hos kompisen P som fyller jämt. Så blir middag hos henne.

Nej, nu ska jag ta och bre på några smörgåsar och fixa det sista så jag kommer ut i tid så inte brorsan behöver ringa och undra var jag är nu då :) Hoppas ni får en trevlig dag!


Ridning, poliser och elbilar...

Först tänkte jag göra ett litet tillägg till diskussionen i föregående inlägg. Något som engagerar många verkar det som... Först och främst tycker jag det skulle vara helt sanslöst om just obduktionsbilderna inte skulle vara belagda med sekretess, då det normalt sätt är så. Det går inte att få ut obduktionsbilder hur som helst, då det handlar om sekretess, precis som journaler och annat. Men må hända att de inte var det i samband med förundersökningen, men borde varit det. Hur kan man missa nåt sånt? För det går att sekretessbelägga visst material såsom bilder även om de ingår i en förundersökning. Och även om det går att få tillgång till offentliga handligar för att lägga ut på nätet innebär det inte att det är okej eller etiskt riktigt. Lite sunt förnuft borde alla kunna ha tycker jag om vad man lägger ut och inte. Det är min ståndpunkt och därmed har jag inget mer att tillägga.

Igår var jag iväg med två kollegor för att hämta vår nya bil vi ska ha på jobbet. Vi hyr bil så mycket här så fordonsenheten som har hand om all uthyrning och service osv. tyckte det var bättre att vi hade en hos oss och sen att vi kan hyra någon extra om det behövs istället. Vi skulle tydligen tjäna på det. Så igår var vi och hämtade en Toyota Prius, elbil som vi fick lite instruktioner för. Men kan tänka mig att vissa på jobbet kommer att vägra använda den pga. att det är en automatväxlad dessutom. Vissa är ju så skraja så fort det är en förändring mot vad de är vana vid. Men det är ju bara en vanesak. Finns inget enklare än att köra med automat, bara att våga testa. Jag har ju automatväxlad själv så är ju rätt van, men jag var ju också ny på det en gång i tiden. Men jag tycker det är skoj att testa nya saker och alla är ju inte så. Vi som var där får väl hänga med ut på en liten utbildningstur om inte annat :)

Så vad tyckte jag om elbilen, Toyota Prius då? Snygg inredning var det, men lite liten bakruta kan jag tycka. Kändes lite knepigt att kolla i backspegeln med ett så smalt fönster bak. Den är ju dessutom ganska så hög bak. Att det är en elbil gör inte att den blir krångligare att använda. Så länge man kör fint, gasar fint osv så går den på el. Drar man på så går den över till motordriven. Det gör den bla. på motorväg och då laddas den under tiden. Så det är inga sladdar eller så man ska sätta i för den ska stå och laddas heller (som vissa tror) utan den laddas medan man kör. Så man tankar den också som en vanlig bil. Men eftersom man kör blandat med el så är det en miljövänligare bil. Bra drag i den var det inte, så är inte så många hästkrafter i den. Men det är nog heller inte meningen med en elbil och just för att elen ska användas i första hand. Helt okej bil, lättkörd, bra svängradie och hyfsat snygg, men lite för trist för min smak. Som jobbbil så funkar den.

Igår på kvällen var jag iväg och red för andra gången. Blev ingen skogsridning den här gången utan blev på banan igen. När jag kom och skulle in i boxen för att rykta min lilla gosing så hade hon förstås rullat sig i lera. Lerigare häst fick man väl leta efter! Så tog ett tag att få rent henne innan jag kunde kratsa hovarna och slutligen sätta på sadel och träns. Sen när vi kom ut på banan blev det först träning av balans, då vi skulle ställa oss upp i stigbyglarna. Det kan jag säga är inte speciellt lätt, med tanke på att man har lite längre stigbyglar när man rider islandshäst. Benen for både hit och dit innan han berättade att man fick ta hjälp av att hålla sig i sadeln för att få balans. Och då gick det betydligt bättre. Sen fick vi rida över bommar, först i skritt och stå upp över bommarna (3 st), sen skulle vi tölta, driva på hästen i trav precis över och stå upp samtidigt och sen övergå i skritt. Sen blev det dubbla övningar då vi skulle göra samma sak, men inte övergå i skritt utan svänga in snabbt igen åt andra hållet och över en annan bom genom att driva på den till trav igen.

Sen fick vi öva volter, då man gör cirklar med hästen som ska vara jämna, så det gäller att ha koll på hästen. Sen gjorde man samma sak men att man skulle vända mitt i och ändra varv genom att bryta av diagonalt och sen ändra håll. En annan övning var att vi red efter varandra först i skritt och sen den som var först skulle göra en volt (men mer halvcirkel för att sen komma sist) och komma precis med avståndet en hästlängd, varken mer eller mindre. Sen gjorde vi samma sak med tölt. Det gäller att ha tungan mitt i munnen för det gäller ju att driva på hästen lagom mycket, få en snygg volt och sen ha koll på vart man rider också. Det låter säkert jätteenkelt. Sen gjorde vi även övningar utan att ha fötterna i stigbyglarna igen då man ska byta gångarter (gångarter = skritt, tölt, trav och galopp). Vi körde skritt/tölt. Det är ju också väldigt mycket balans. En rolig lektion i alla fall! Man lär sig mycket!

På vägen hem från ridningen mitt ute på landet blev jag stoppad av en polis när man stank häst och var råtrött! Kul! Han stod där i sina reflexer och viftade att jag skulle svänga in till kanten. Så jag fick visa körkortet, blåsa och så var det bilinspektion då jag fick sätta på blinkers åt höger och vänster, bromsa samtidigt som jag blinkade, sätta på helljus, spolarvätska osv. Precis vad man längtar efter att få göra vid 20.30 på kvällen när man är på väg hem från träning. Men men, gick fint allting förutom att det var ett parkeringsljus som inte fungerade på ena sidan och det skulle åtgärdas så fort som möjligt. Men inget annat. Hade pappas SUV, då jag som sagt inte ville köra med min innan den varit inne på verkstan. Imorgon ska den in :) Hoppas de kan fixa den på en gång också för jag har tänkt åka upp till stugan på fredag till lördag om C.D inte är upptagen med annat. Skulle ringa honom o tala om när jag skulle åka upp så få se då. C jobbar så ingen mening att åka upp den här helgen annars. Dessutom ska jag på 40-årsmiddag med utgång på lördag kväll. Så då får det bli en annan helg.

Ikväll ska jag iväg på pizzakväll med en kompis och hälsa på M och lille E ( som nu hunnit bli ytterligare några veckor gammal). Nu är det 16 dagar (med idag) kvar till tatuering!

Så skönt med helg....

Idag skulle jag ha åkt med Y till ett ställe utanför stan för att köpa regnkläder då det fanns där som skulle vara bra, andas och vara billigt. Men blev inget av med det.  Är en grej som måste åtgärdas på bilen och fanns ingen bil vi kunde låna så blev en sväng på stan istället. Men var trevligt det också. Vi tog en promenad ner. Inhandlade ett par jeans för halva priset och ett halsband för halva priset. Perfekt! Vi avslutade med att käka grekisk sallad på ett fik där man får en rejäl portion. Och så fikade vi lite efteråt innan vi gick hemåt igen i regn. Usch vad jag är trött på det här regnandet!

Hoppas att det inte regnar imorgon också för då är det meningen att jag ska ut och springa igen med vovven F. Sen ska jag upp och hälsa på farmor på sjukhuset också. Sen får jag se hur det blir på kvällen. Egentligen skulle jag hem och hälsa på C, P och lille J, men nu med bilen och allt så kanske det blir en hemmakväll istället. Sen på måndag är det dags för ridlektion igen :) Det ser jag fram emot!!!!

Sitter och lyssnar på Chris Browns skiva. Den är lika bra fortfarande! Gillar särskilt "Throwed", "Nice", "Wall to wall", "I wanna be" och "Forever". Just nu så blir det väldigt mycket RnB bortsett från Linkin Park och Gavin DeGraw. Men nu är det dags för lite film.

18 dagar kvar till tatuering! Blir klart precis lagom tills det är marknadsdags uppe på landet. Det ska jag förstås gå på. Brukar ju kunna bli nån ny handväska, nån ny vintermössa kanske, vantar. I år kanske det blir några nya tofflor. Sen ska C.D spela också, så få se om det är någon bra tid så man kan dit o kolla. Hoppas kompisen C kan vara ledig från jobbet så vi kan gå tillsammans. Var så länge sen. Hon jobbar egentligen den helgen.

Såg på Aftonbladets hemsida att någon lagt ut obduktionen från Arboga-morden på nätet. Hur kan någon vara så grym? Fruktansvärt, makabert och motbjudande. Sjuk människa!

En snurrig FK-dam och lite idolsnack...

Har precis kollat klart på Idol och idag fastnade jag för Lars Eriksson Han hade en så himla mysig röst! Kanon! Han skulle faktiskt kunna göra sig på en platta. Här är hans egna låt. Den andra jag fastnade för var Mathias Sironey som sjöng "So sick". Han var inte unik direkt, men en fin röst och tror han kan bli ännu bättre om han kommer med. Jäkligt duktig på att, ja vad heter det nu igen... när man kan låta som flera instrument samtidigt genom ljud från munnen så det låter som en låt. Står helt still! Jaja, duktig var han i alla fall. Fastnar tydligen mest för killar verkar det som. Men visst fanns det tjejer som var duktiga också.

Idag var jag på ett hembesök och tillsammans med Försäkringskassan. Fick ta det på engelska för ena föräldern är därifrån. Även om man kan engelska så är det inte lätt när det gäller funktionshinder. Vissa saker vet man ju inte vad det heter på engelska och knappt dem själva heller. Men känns ju ändå lite bättre att hon från FK inte var någon höjdare alls utan knacklade sig fram :) Men det är ju viljan som räknas och det hade hon! Och det viktigaste är ju att man göra sig förstådd i alla fall. En väldigt go familj är det i alla fall. Har träffat dem själv förut!


Vi blev dock lite sena för hon från FK hade tagit fel på adress till oss så hon stod någon annanstans mot vad hon skulle möta mig. Jag skulle ha bil till dit vi skulle nämnligen. Började undra vart hon blivit av till slut. Var upp och ringde till hennes kontor för att höra med kollegorna om de visste om hon skulle till mig och jorå, det skulle hon, men det stod som sagt fel nummer på gatuadressen i hennes almanacka så det var ju bara ut och leta. Precis när jag kom ut från kontoret igen så såg jag en dam som gått förbi mig tidigare så jag sprang ifatt henne och jorå, visst var det hon. Tyckte väl hon såg ut som en från FK ;) Det tänkte jag faktiskt när hon gått förbi mig tidigare också, men när hon gick förbi utan att titta på mig så tänkte jag att nej, det var nog inte hon. I och för sig så hade hon kanske inte förväntat sig att jag skulle se ut som jag gjorde... Hade nämnligen jeans, en svart topp och svart kort skinnjacka :) till skillnad från hennes fkortare ullrock och portföljliknande väska :) Men hon var trevlig så blev ett bra besök tycker jag.

Den där familjen har lite otur bara. Förra gången jag skulle dit dök inte tolken upp som jag skulle ha med mig i bilen (tolken var för att översätta lagarna och insatserna på engelska, vilket inte är helt enkelt) och sen kom inte hyrbilen när den skulle och när den väl kom så var det ju alkolås som jag hade problem med och inte fick igång. Så kom väl säkert mer än en timme försent. Och nu kom vi också försent men 20 minuter sent då. Men vi dök ju upp i alla fall och det var det viktigaste.

Imorgon är det äntligen fredag och ska bli himla skönt att få vara lite ledig igen! Har varit en hektisk vecka!!! Men har minskat ärendehögen i alla fall, även om det är många kvar. Blir nog en rätt lugn helg den här helgen med. Inget särskilt planerat än så länge, men det kan säkert dyka upp nåt. Imorgon ska jag i alla fall hämta mamsen på stationen i grannstaden då hon kommer med tåget efter att ha varit på kryssning. Hade tydligen köpt öl så hon ville inte gärna gå hem :)

Gud vad kvällarna går snabbt. Känns inte som man hinner komma mer än hem förrän det är dags att gå och lägga sig. Det är väl därför jag har lite svårt att komma i säng tidigt kanske... Har haft ett trevligt telefonsamtal på kvällen också idag igen :) Men, nu är det dags att gå och lägga sig!

20 dagar kvar till tatuering!

När ska det lugna ner sig igen...

Usch så mycket det är på jobbet just nu. Inget kul alls! Känns som man aldrig ska komma ikapp heller så mycket ärenden har jag just nu , varav vissa är såna som tar lite tid och är komplicerade. Alla kommer samtidigt verkar det som. Imorgon ska jag på ett gemensamt hembesök tillsammans med Försäkringskassan. Blir intressant. Det är inte ofta man får med sig dem samtidigt.

Idag har vi varit på utbildning på förmiddagen för det nya systemet som vi ska byta till. Och vilket system sen. Det var inte användarvänligt för fem öre! Visst jag lärde mig hur man gjorde, men det var inte bättre än det vi har, snarare tvärtom då det är många fler steg än tidigare och kommer därför göra att det tar längre tid med utredningarna. Och det vill man ju verkligen... Dessutom var det saker som inte funkade i systemet som behöver fixas till och då är det ju jättebra att börja utbildningen innan allt funkar. Ja, jag är rätt negativ. Annars brukar jag vara för förändringar om det är till det bättre, men nä ser inte riktigt det med den här förändringen. Dessutom till råga på allt så kommer det inte att funka att konvertera över till det andra systemet utan vi kommer att få lägga in alla ärenden manuellt! Tjooohooooo vad lyckliga vi blev! Det hade man ju kunnat tycka var en förutsättning för att vi överhuvud taget skulle byta till just det här systemet. Så blir en härlig senhöst att se fram emot. Blir det ingen utomlandsresa kommer jag definitivt ta ut en extra vecka vid jul, för det kommer att behövas!

Idag har jag förstås retat upp mig på trafiken igen också på vägen hem från jobbet i bilen. Jag förvandlas till en honjävul när jag sätter mig i bilen tror jag ;) Kom körandes på 90-väg när det strax framför mig kör ut en bil som naturligtvis inte drar på utan jag får bromsa in rejält! Och då menar jag rejält! Bilen sitter sen o kör i 50 km/h på 90-väg! Blir man galen eller blir man!!!? Det var som jag skrev på FB idag, bilförare som sitter och kör i 50 km/h på 90-väg tycker jag lika gärna kan cykla! en sån trafikant har inget i trafiken att göra! Blir ju en ren trafikfara. Och faktiskt finns det en trafikregel som säger att om man ska köra långt ifrån hastigheten som råder på vägen ska man ha en skälig anledning för det. Och vad jag kunde se så var den här bilen i bra skick och utan fel förutom bilföraren. Det var som en kompis sa till mig: "Nä turboförarna har det inte lätt" :) Nä, sannerligen inte! Men tror inte utanturboförarna var nåt gladare än vad jag var....

Var hos brorsan och Y och kollade på Idol nu på kvällen som hade premiär. Man upphör aldrig att förvånas över hur många det är som tror de kan sjunga och går på audition :) En kille som jag däremot fastnade för och som jag tycker var riktigt bra var
Johan Sommervåg som hade sin egen låt "Underground". Riktigt bra! Jag hoppas han kommer med bland de sista. Annorlunda röst och en bra låt. Klicka på länken och njut :) Även Jonas Lundström gillade jag som sjöng "Wade in the water".  Men fanns andra som var duktiga också.

Dags att gå och lägga sig för att orka upp imorgon. Ska på ett nätverksmöte direkt imorgon bitti med soc och en skola imorgon. Så blir till att vara på jobbet tidigt.

Slänger in en liten bild på lilla gumman här på slutet som jag tog nu på kvällen. Experimenterade lite i Photoshop så blev lite ljuseffekter på bilden :)



Nu är det 21 dagar kvar till tatuering :)

Personlighetstest...

Gjorde ett personlighetstest på nätet som jag hittade på Lennarts blogg.
På mig stämde det in rätt bra vad jag valt för karriär. Det andra stämde rätt bra det med om vad jag är för en personlighetstyp tycker jag. Säljare däremot är något jag aldrig skulle kunna tänka mig att bli och inte heller präst förstås! :) Testa ni också!




Första ridlektionen...

Första ridlektionen avklarad och är såååå nöjd! Så jäkla kul var det! Snacka om abstinens man får nu då! Hur ska jag kunna vänta ända tills nästa måndag? Hade inte kunnat gjort ett bättre val av ridskola. Jag hade bokat upp mig på ett annat ställe först men ändrade mig i sista stund och sa ifrån. Det kändes inte hundra på det stället. Mycket berodde på att det lät som det skulle vara rätt stora grupper + att pengarna verkar vara rätt viktigt där. Detta stället har de färre hästar och jag visste att man skulle vara högst 5 stycken i en grupp. Vi var bara två stycken. En tjej som var lite äldre än mig och så jag. Närmare privatlektion än så kan man väl nästan inte komma....? Det kändes hur bra som helst på en gång. Det var ett stort stall som var urprydligt, rent och fint. Vi började med att sätta oss i ett litet kök där vi fick berätta lite om hur mycket vi ridit tidigare och så. Sen visade han oss var sadlar och träns fanns och tog fram en ridhjälm åt mig eftersom jag inte köpt någon egen ännu. Sen fick vi gå ut till varsin häst och sätta på grimman och hämta in den. Gick så fint så! Sen var det bara att sätta igång och borsta, kratsa hovarna, sadla och tränsa hästen. Min var så fin! En riktig liten nalle. Är hon inte fin så säg? Hon hade precis börjat få vinterpälsen. (Bilden är lånad).



Han visade oss små tips vad det gäller sadel och träns, vilket inte är så dumt. Jag har ju aldrig gått på ridskola så det ju verkligen finliret jag behöver lära mig. Sen tog vi oss ut på träningsbanan där vi fick sitta upp. Sen fick vi träna på att skritta snabbare och sakta in så pass att vi skrittade så långsamt utan att hästen stannade. Typ hitta dragläget fast på hästen :) Känna att det är jag som styr hur snabbt eller långsamt hästen ska gå. Sen var det till att träna från skritt till tölt och från tölt till skritt, göra snygga cirklar och träna över bommar på olika sätt. Rida utan stigbyglar för att hitta balansen och kunna styra hästen ändå genom att slappna av och göra samma övningar. Snacka om nyttigt! Nu ser jag nästan fram emot att få testa rida barbacka så småninom också. Jag känner mig så trygg på hästryggen. Jag fick träna på att få mer kontakt med benen runt hästen för att på så vis med små medel få hästen att öka och minska farten. Den andra tjejen fick träna mer på att slappna av och inte blåhålla hästen.

Det är ju det som är så bra när man bara är två att vi verkligen får individuell träning efter var vi är någonstans. Man kommer hinna lära sig massvis under de här veckorna! Eventuellt blir vi en till sen i oktober då vi ska köra onsdagar istället. Men är fullt nöjd över att få rida 2 i flera veckor. Hur ofta får man göra det!!!! Läraren P var jättebra! Lugn, mjuk och ändå bestämd. Så det hade faktiskt inte kunnat bli bättre! Är hur nöjd som helst! Det är en konst att rida. Att rida kan alla göra, men det krävs en enorm teknik för att göra det bra.

Nu ska jag ta och krypa till kojs för att komma i säng någorlunda i tid idag. I natt kunde jag inte sova utan låg och vände och vred på mig. Förmodligen för att jag sovit på eftermiddagen/kvällen i fyra timmar.