Stammis på bilruteverkstan och fnissig & feber av sprutan...

Igår morse åkte jag direkt till bilglasverkstaden för att laga mitt stenskott (stenskottens drottning ni vet). Talade om att det var  5 veckor sedan jag bytte hela rutan och killen blev mäkta förvånad, särskilt när han hörde hur det varit tidigare om 2 byten av hela rutan inom loppet av 2 veckor och 2 stenskott med efterföljade sprickor på hela rutan vid förra bytet. Jag satt och jobbläste lite under tiden och efter en kvart kom han in då det redan var klart.

Det skulle synas lite grann eftersom det var ett rejält stenskott jag fått. (Hade jag räknat med nåt annat...) Jag kunde nästan räkna med ett julkort från dem i år, så ofta som jag var där :) Han tog adjö genom att säga: "Vi ses om 5 veckor då". Jag svarade med "Ja, det kan du nog nästan räkna med".... Två månaders garanti har jag igen nu då jag får byta hela rutan helt gratis eller laga den.

Flunsasprutan jag tog var lite lurig med biverkningarna. Jag tyckte jag mådde rätt bra på morgonen med lite ont i armen och öm, men på förmiddagen fick jag värk i kroppen och det kändes lite konstigt i kroppen. Jag blev fnissig resten av dagen jag var kvar, kändes som när man är på lyset trot eller ej, utan att vara yr förstås. Kollegan sa tom. "Jäklar vad fnissig du är idag då!" Och jag skrattade så tårarna rann och kollegan skrattade lika mycket hon. Bokade av mitt besök och bokade in det nästa vecka istället. Kunde ju inte sitta och fnissa när man sitter och pratar om allvarligheter heller!

Åkte hem lite tidigare och då mådde jag inte bra! Ännu mer värk i kroppen och insåg att jag nog hade feber. Skrattat med mormor i telefon hade jag också hunnit med på vägen hem. När jag kom hem sov jag i 2 timmar. 38,5 i feber.

Idag är jag mer mig själv igen, även om jag skrattar rätt mycket annars också, men inte åt allt ;)


Har inte förvandlats till en gris än...

...har bara börjat få lite rosa päls fläckvis på kroppen och känner ett sug efter ett lerbad... Japp, idag kunde jag vaccinera mig mot nya influensan som den numera kallas istället för svininfluensan. Min kollega stöttade mig innan jag skulle åka mot hemstan för att ta sprutan genom några värmande ord: "Om du skulle avvika (alltså gå bort, avlida) efter 2 timmar efter du tagit sprutan kan jag i alla fall säga att du är en reko tjej så du kan räkna med en krans från mig"! Jag kände mig genast mycket lugnare...! ;)

Det senaste vaccinet jag tog var rabiesspruta efter jag blivit riven av en katt i Tunisien och det var några år sedan. Så jag var faktiskt riktigt nervös när jag satt där på vårdcentralen och väntade på min tur. 6 stycken var före mig så varje gång de kom och ropade upp ett nytt nummer så satt jag och räknade ner mer och mer spänd.

Bad om att hon skulle ta febern utifall att och jag låg precis under gränsen till feber så jag fick ta. Höger arm fick man ta i även om man var högerhänt. Hon märkte nog att jag var lite spänd för hon började prata på: "Åh vilken fin tatuering du har", "Gjorde den ont att ta?", "Jasså, jaha, jaha...", "Min son har två..." Gick rätt snabbt och kändes inte speciellt mycket. Om tre veckor är det dags för dos nummer 2.

När jag gick ut blev jag helt plötsligt jätteyr, kändes som jag var full och höll på att stupa åt sidan. Så jag tänkte "typiskt jag får biverkning direkt...jaha och nu ska jag sätta mig och köra bil...jag kommer köra av vägen". Men det släppte på två sekunder, förmodligen för jag varit så nervös och spänd. Sen har jag inte haft nån känning förrän sent på kvällen då det började kännas i överarmen om man lyfter på den. Annars är det lugnt. Ont i armen kan man ju överleva! :) Jösses så pjåskig man kan vara över ingenting! Det var ju luuuuuungt :)

Megaqueen of stenskott!


På väg till jobbet gjorde jag skäl för min titel stenskottens drottning!
(Kan man ha mer än svart bälte i stenskott?) Jajemän! Fick ett stenskott igen! Några väl utvalda ord for ur mig i bilen! 5 veckor sedan jag bytte hela framrutan! Wihoooo! Not! :( Låg inte speciellt nära framförvarande bil heller. Nu har jag lugnat mig något och sitter mer och muttrar lite för mig själv...

Till min förvåning så sprack inte hela rutan denna gången för stenskottet kom mitt i rutan och blev en "vacker" liten stjärna. Som tur är har jag faktiskt försäkring 2 månader efter att jag bytt rutan så ingen självrisk ska det bli denna gången när jag får åka och laga. Sen fick jag hem ett brev där jag kan fortsätta ha denna försäkring ett år till för 289 kr eller nåt liknande! Tror ni jag ska ta den eller? YOU BET!

3 bytta framrutor under 2 års tid varav jag hade fått 2 stenskott på den sista rutan där båda gjort att jag hade 2 stora sprickor tvärs över rutan från olika håll, en upptill och en nertill. Och nu ännu ett! Är jag inte miss queen of stenskott så säg! Vill nån ta över titeln? Nä, trodde väl inte det... Pansarframruta, finns det såna????


Saltå kvarn...

Första kvällen igår utan feber! Kan ni tänka er hur glad jag är? :) 4 veckor tog det! Helt otroligt! Men nu är jag ÄNTLIGEN helt frisk och kan ta sprutan i veckan!

Igår var jag och 2 stycken till iväg på uppföljning av en boendeplacering. På vägen hem åkte vi in till Saltå kvarn, utanför Järna! Det är en tripp jag kan rekommendera! Så fin omgivning i Järna och där i krokarna! Vid kvarnen säljer de färskt bröd i olika sorter, linser, havregryn, olika sorters ris, dinkelmjöl, torkad frukt, vinäger....ja allt som de har med sitt egna märke. Några av er har säkert sett Saltåmärket som säljs i vanlig butik också, t.ex. på Coop. Jag köpte fiberhavregryn, röda linser, bröd till mig själv och till brorsan & Y, pappa & K och till mamma. De fick ett solrosfröbröd som jag tyvärr inte kunde köpa själv, då jag helt plötsligt blivit allergisk mot solrosfrön. Är väl för mitt immunförvar är nere på noll som jag fick sån kraftig reaktion. Läpparna svullnade upp och det kliade på tungan och i halsen. Jag som älskar solrosfrön :( Iofs kan det ju vara ett billigt alternativ om man vill förstora läpparna ;)

Vi käkade också mat på caféet som ligger där. Det blev trattkantarellsoppa med färskt bröd och till efterrätt vit chokladmousse! Jättegott! Vi stannade sen också till vid en jättegullig liten leksaksaffär inne i Järna och där blev det en liten present till lilla H också :) Vill man se något mer än det där så kan man även åka ännu en liten bit förbi Saltå kvarn, så kommer man till Ytterjärna (vilket namn va?) och där finns ett ekologiskt växthus där de säljer grönsaker, egengjord yogurt, mjölk, brieost, eget smör och en massa saker mellan himmel och jord. Där finns också den kända Vidarkliniken, en massa andra byggnader som är byggda på ett annorlunda sätt, som kulturhuset t.ex. mitt i byn :) Där finns också ett café som säljer egenproducerade saker från byn och en restaurang där man kan käka salldsbuffé. Blir nog en tripp till Järna i vår/sommar igen :)




Sommarlängtan...

Kräftor och vin i fredags var riktigt gött! :) Kräftor sitter egentligen aldrig fel om man inte äter det FÖR ofta förstås :) De jag åt var spanska och måste nog ändå säga att de turkiska och kinesiska kräftor är ett strå vassare! De spanska som jag åt i fredags var lite för salta och för små. Det ska vara rejäla kräftor! :) Nåt som inte heller är någon höjdare är kräftor med så hårda skal att man nästan få såga sig in i dem. Men det var inget problem med de spanska. När man håller på och pratar om kräftor, så jösses vad jag blir att längta efter sommaren!

Jag ser åkern framför mig vid stugan, kvällssolen som speglar sig i den spegelblanka sjön nere vid bryggan, mmmmm! Och mysigt att sitta i bastun om kvällen och titta ut mot sjön med en cider eller öl i handen medan det sprakar i den vedeldade bastun. Och sen springer man ner över bryggan och dyker i det ljumma vattnet! *suck* om det ändå vore sommar! (Bilden är tagen nere vid sjön i stugan, men med gamla bryggan) 

Eller varför inte sitta på hästryggen och galoppera det snabbaste man kan uppför backen på skogsvägen, eller dansa järnet till DJ borta vid dansbanan uppe vid byn! Hångla med bästa kompisens granne på dansgolvet haha.... Gick jag för långt nu? ;) Det är sommar det! ♥ Känner mig nästan lite poetisk på söndagskvällen ;) Sommaren ska tillbringas på landet!



Våga utmana...

Ibland måste man våga utmana och bryta på traditionerna lite så igår drack jag glögg, hjortronglögg närmare bestämt. Och idag blir det kräftor och vin framför tv:n till Idol! Mmmmm! :) Så vad ska jag testa här näst.... Pepparkakor i påsk? Julskinka vid midsommar? Eller varför inte jul eller påskmust vid midsommar? Kompisen L föreslog semlor nu i oktober och jag hade faktiskt kunnat slå två flugor i en smäll igår, för i samma affär som jag handlade mina kräftor sålde de även semlor tillfälligt :) Våga glögga ni också! ;)

Trevlig helg på er! Kramelikram!





Ännu en film sedd...

3,5 vecka med feber! Inte konstigt att jag är så trött om dagarna och sover som en liten gris när jag kommer hem från jobbet. Var och tog fler prover igår, så får se om det visar nåt... Dock sov jag inte förbi Grey´s anatomy i alla fall som var idag :) Älskar verkligen den serien! :) Och som vanligt får man sitta med näsduken i högsta hugg ;)

Imorgon får jag dock inte sova efter jobbet för då ska jag hem till mamsen och käka middag tillsammans med bror, svägerskan och lilla H. Lilla H har precis börjat gå själv med sin gåvagn, men han är inte glad åt det :) Han föredrar att gå och hålla nån i händerna istället :)

Har ni sett filmen "Changeling"? Annars är det en film jag verkligen kan rekommendera!! Såg den i helgen och den var så bra! Egentligen är jag inte jätteförtjust i Angelina Jolie, men i den rollen var hon kanonbra!!! Det är en sann historia som är hemsk och sorglig! Se den om ni inte sett den! Här kommer ett smakprov ifrån den.



Dags att sova! Natti natti!

Grannar - vi älskar att hata dem...ibland!

Kollar på Grannfejden och jösses hur grannar kan bete sig :) För ett tag sen satt de och skulle medla mellan de olika parterna och de betedde sig som småbarn och kastade skit på varandra. En säger "pladderkärring" till den andres fru. Mannen till frun svarar med "J-la idiot" och den andra säger tillbaka "Jaha, nu är farbror igång igen" samtidigt som Robert Ashberg försöker medla mellan frun som blev kallad för "pladderkärring" och frun i det tredje paret. Rena rama dagiset! De borde kolla på sig själva och se hur barnsliga de är :) Men skulle de se det så själva...? De fick göra övningar med varandras hundar och samarbeta med varandra och vips blev det en annan stämning mellan grannarna. Djur är verkligen människans bästa vän :)

Men jag vet. Grannar kan driva en till vansinne. Jag kan erkänna att jag haft mina stunder jag med när jag flippat ur. Kan då till mitt försvar informera om att jag haft ett rent helsike med min granne förr om åren när de hade fester mitt i veckan när pappan var på annat håll ganska ofta. Det slog aldrig fel att festerna inträffade just när jag skulle plugga till en tenta och skulle upp och skriva den morgonen efter. Det har spelats elgitarr vid 2-4 när jag skulle upp klockan 5 för att jobba osv osv.

♥ Just efter en sån fest drog jag på musik på högsta volym relativt tidigt på morgonen och precis intill väggen hade jag högtalarna in mot grannen och skrattat lite förnöjt för mig själv :) 
♥ Jag har slängt upp nåt i taket i ren ilska när folk höll på och förde oväsen i lägenheten ovanför.
♥ Min dåvarande pojkvän bankade ilsket i väggen så hårt han kunde vid nåt tillfälle när grannen var vänlig nog att kasta en boll i väggen upprepade gånger en tidig lördagsmorgon. Grannen slutade tvärt!
♥ Jag har också dragit på en film på högsta volym lägligt när det var nån värsta cirkusmusiken när grannen bredvid höll på och hoppade i golvet eller nåt liknande. (Ibland för att jäklas tror jag...)
♥ Jag har smällt igen min dörr hårt så in i bomben efter att grannen hållit mig vaken en natt.
♥ Jag har satt upp en arg lapp vid nåt tillfälle när ytterdörren stått på vid gavel tack vare min bredvidgranne (och hans fester) mitt i värsta snöstormen. 

Men vi går bra ihop grannen och jag och vi pratar när vi träffas (även sonen) så ni behöver inte vara oroliga ;)
Vad skulle man kunna säga sammanfattningsvis? Det är viktigt att visa hänsyn till sina grannar ;) 


Lilla H-besök, mormorbesök och mera film...

Igår åkte jag direkt hem till brorsan, Y och lilla älskligen H! Mamma var på besök där också. Gud så mysigt det var att träffa honom igen :) När jag klev innanför dörren och mamma stod och höll i honom så sken han upp som en liten sol och sträckte ut armarna mot mig! Han blev så glad lite sötnosen och det värmde gott i fasters hjärta vill jag lova! Han är världens goaste lilla sötnos! ♥ ♥ ♥ Han är nu 9 månader! Och gud vad mycket det hänt på bara 2 veckor som jag inte träffat honom. Han går jättebra när han håller i ens händer. Lilla H har också börjat krypa framåt på sitt egna lilla vis :) och det går snabbt vill jag lova! Måste hälsa på snart igen! Faster saknar honom så! 

Det blev också ett besök hos min mormor igår kväll tillsammans med mamma. Vi var kvar och kollade på Idol. Hon har blivit tillfälligt utflyttad ifrån sin lägenhet då den rotrenoveras. Så nu bor hon i en liten barrack som inte kändes så rolig att bo i! Var lite sjukhus/fängelsekänsla över den. Pyttelitet kök, litet badrum och ett litet, litet rum som var vardagsrum/sovrum med bäddsoffa i. Tur det bara är tillfälligt! Men 6 veckor ska hon bo där.

Idol då, ja det var bättre än förra veckan. Jag älskade M.J´s låtar! Bäst igår var Eddie, Erika, Erik, Rabih och möjligtvis Reza. Mariettes framträdande var blä! Anfådd och dåligt, trist framträdande! Calles var okej, men hade valt helt fel låt och detta var inte hans tema alls! Tove, helt ur kurs! Nicklas trist! Camilla helt rätt att hon åkte ut, hon passar bättre med schlager eller dansband!

3 filmer har det blivit idag också! "Flyga drake" som var en hemsk men bra film, "The management" med Jennifer Aniston som var uppriktigt sagt trist och inte sevärd, "Ghosts of girlfriends past" med Jennifer Garner och Matthew McConaughey som var en lite smågullig och sevärd romantisk komedi. Smakprov kommer här nedan p de två som är sevärda.

Nu är det dags för sängen och läsa lite innan sussingdags :) Imörrn blir det byte till dubbdäck!






Choklad och myskväll...

Jobbat första dagen idag och jäklar vad det känns om man inte har pejl på läget just nu. Hade besök på förmiddagen av en familj och sen möte med mina kollegor, svarat i telefonen som ringt och ja, det har varit fullt upp helt enkelt! Imorgon har jag möte med skolchefen direkt på morgonen i ett ärende, men sen ska jag verkligen sätta mig ner och gå igenom alla mina ärenden så jag får kontroll på alla och göra en prioritering på dem. Känns inget bra när man allt bara flyter och man känner att man inte vet var man ska börja.

Var helt slut när jag kom hem och somnade en stund på soffan och vaknade av att mina potatisar brännt fast i kastrullen. Tur jag vaknade när jag gjorde!!!! Inte så smart att sätta på spisen och sen lägga sig i soffan...

Jag fick svar på prover jag gjort i månadags idag och nu förstår jag varför febern inte släppt helt även om den nu är låg. Jag har förhöjt med vita blodkroppar i kroppen, vilket visar att det är en infektion. Om jag inte är helt frisk efter helgen och feberfri ville min läkare ta fler prover på mig nästa vecka. Men eftersom jag nu ändå känner mig piggare så kanske jag är helt bra efter helgen, hoppas. Ska jobba imorgon och sen får jag vila mer i helgen.

Nu börjar jag få lite lilla H-abstinens också! Är 2 veckor snart sen jag träffade honom sist! Länge! Men han är fortfarande lite snuvig och vill inte riskera att få nåt mer. Men nästa vecka ska jag väl kunna träffa honom i alla fall hoppas jag.

Imorse var det snorhalt ute! Jag testade att bromsa med Volvon när jag körde ur ur området och jag bara gled framåt. Så var bara att ringa pappsen och fick låna hans sambos bil till jobbet som hade vinterdäck. Dags att byta tror jag. Skulle få hjälp i helgen. För en gångs skull tycker jag faktiskt att bilarna tog det lugnt idag konstigt nog. Inga satt och vrålkörde om eller så. Har folkt tänkt till?

Ikväll har legat under en filt i soffan och moffat choklad, Lindts Grenadine och chili (granatäpple och chili). Såååå god! Så gillar ni mörk choklad är den definitivt värd att testa :)


Norpan working girl igen imorgon!

Dags att gå tillbaka till jobbet igen! Nu ska det nog gå bra hoppas jag! Är egentligen sjukskriven tills på fredag, men då jag känner mig mycket piggare nu så gör jag ett försök. 16 dagar hemma från jobbet får räcka för en lång tid framöver hoppas jag!

Matlådan är fixad för morgondagen. Riktigt pysslig idag :) Men lär ju spara in lite pengar nu när kassan för nästa månad inte lär bli lika som den brukar med så lång frånvaro!! Tur det inte är jul ännu... Blev köttfärssås och fullkornsmakaroner! Typiskt nog hade jag ingen ketchup utan den är kvar uppe i stugan! Så blir till att köpa en ny imorgon. För ketchup ska det ju vara lite grann i köttfärssås, annars blir det inte bra :)

Tidigare under kvällen moffade jag våfflor med hjortronsylt och grädde! Guuuuud så gott det är ibland! Och ofta tar man en för mycket så man nästan mår illa efteråt :) Men det är det värt! Var år och dar sen jag käkade våfflor senast! Eller nej, kanske inte, men ett år sen är det allt i alla fall.

2 filmer till hann jag med idag. Det blev sista "Johan Falk - Leo Gaut" som finns just nu och "Knowing". Knowing var en lite annorlunda film med Nicolas Cage bla. Lite sci-fi, men inte mycket. Det är en action-thriller! Spännande var den och klart sevärd! Om ni vill se ett smakprov ifrån den får ni klicka
här.

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund
innan det är sovdags! Alltid skönt att läsa en stund för att komma till ro! Natti natti!



Filmmarathon fortsätter...

15:onde sjukdagen hemma och har kollat på ännu mera film! Mina ögon blir snart fyrkantiga ;) Johan Falk 2 "Vapenbröder" och 3 "National target". Riktigt spännade båda två. Hittills gillar jag dock de två första allra bäst. Imorgon ska jag ge mig på 4 "Leo Gaut" också.

För att bryta av lite såg jag en komedi, "17 igen" med Zac Efron som ju är jäkligt söt! Ung, men söt! :) Man kan ju lätt bli kär i honom bara av att titta på filmen om man var 17 igen alltså... ;)

"17 igen" handlar om Mike O´Donell, vars liv inte riktigt blivit som han tänkt sig. Han önskar att han kunde leva om det från när han var 17 och hans önskan går i uppfyllelse en kväll. Han blir en 37-åring i en 17-årings kropp. Han börjar på high school, där också hans två barn går och det kan ju bara gå på ett sätt när han försöker ställa saker till rätta. Jag skrattade högt när jag såg den. Perfekt film att pigga upp sig med när man är hemma och är sjuk. Något roligare än "The proposal", men å andra sidan är de ju så långt ifrån varandra som man kan komma också.



Idag har jag kännt mig piggare, så nu känner jag att det börjar vända. Ska vara hemma imorgon också och sen ska jag göra ett nytt försök att gå och jobba på torsdag. Ska faktiskt bli riktigt skoj att gå och jobba! Undrar om jag kommer känna samma sak när jag väl är där och jag ser allt jag har att göra... ;) Livrädd för baciller kommer jag definitivt vara också. Mitt immunförsvar lär ju inte direkt vara på topp nu efter en sån här grej. Men jag har försökt att pressa i mig vitaminer, fruktsallad och fruktjuicer. Sen får jag väl låta bli att ta folk i hand till en början helt enkelt. Kan bara inte bli sjuk igen nu!!!! Så håll tummarna för mig på tordag.



Mera film...

Hurra för film! ;) Vad annat kan jag göra... 2 filmer till sedda. Nu har jag gått över till Johan Falks deckarfilmserie. Första var "GSI". Riktigt bra och spännade! Såg också "The proposal" med Sandra Bullock idag. En mysig komedi med ett tema man sett förut, men tyckte ändå om den. Motspelaren är Ryan Reynolds som är jäkligt snygg särskilt i den här filmen! Hmmm, kanske skulle satsa på att knäcka extra som filmrecensent.... Jag är ju snart på god väg :)



Och fler filmer lär det bli imorgon. Är sjukskriven resten av den här veckan också efter att ha varit till doktorn idag, men jag hoppas att jag känner mig tillräckligt pigg för att kunna gå på onsdag eller åtminstone på torsdag. Nu får det vara nog helt enkelt, även om febern inte är helt nere. Får ta bilen till jobbet och sen ta det lugnt. Ge det en chans i alla fall. Imorgon ska jag också försöka ta en liten promenad ordentligt påpälsad. Hon tyckte jag behövde lite frisk luft för att stärka mig efter att ha varit inne så länge. Sen gäller det att passa sig för nya baciller för mitt immunförsvar är väl lika med noll just nu efter den här svängen. Nästa vecka ska jag också vaccinera mig mot svininfluensan (vare sig det är den jag haft eller ej). Jag tillhör riskgruppen så känns bäst så.

Nu är det dags för sängen! För det kan ju vara bra att sova lite också när man är sjuk även om det känns som jag sover i alla oändlighet. Höll på att sova över läkartiden på förmiddagen idag också! Tur jag inte gjorde det!!!


Norpan = filmfreak, bokmal och teveoman

Här händer det inte mycket! Blir väldigt uppdaterad på filmfronten i alla fall ;) Har sett ett antal filmer och börjat läsa en ny deckare. Valde Liza Marklund den här gången. Filmerna jag sett är Wallanders "Prästen", "Tjuven" och "Cellisten". Alltid lika spännande, men "Cellisten" var bäst. Har också kollat på "Allt för min syster" med bla. Cameron Diaz, Jason Patric och Alec Baldwin. En tårdrypande historia där det helt klart behövs en pappersrulle tillhands. Jag har även läst boken för några år sedan som filmen är baserad på. Både filmen och boken är jättebra! Här är en trailer för filmen. Den får 5 ♥♥♥♥♥ av 5



Ringde sjukvårdsupplysningen på em/kvällen och det blir inget Bollnäs för min del. Jag försökte lite fint:
"Jag skulle ju göra en resa till Bollnäs imorgon var det tänkt"
"Ja, men det ska du INTE göra! Du ska vara hemma och vila när du inte är bra!"
Ord och inga visor... Jag skulle också ringa till VC imorgon för att komma dit på en ny undersökning då jag fortfarande inte är bra. Så det blir vad jag ska göra imorgon. 

För att pigga upp mig lite tog jag ett glas vitt på kvällen och tittade på "Ensamma mammor söker" för att roa mig själv lite och tycka synd om mig själv ;) Ja,  efter 2 veckor inomhus förutom några steg till bilen för att åka några meter till affären, varit till doktorn och ridturen då (som jag så här i efterhand definitivt borde avstått ifrån) så är jag MER än less kan jag säga! VILL BLI FRISK NU!!!!!!

Norpan klistrad vid bok idag

Jag har tillbringat största delen av dagen med att sova och att läsa en bok som jag inte knappt kunnat lägga undan för en minut, inte ens för att se fotbollen (vilket ju inte var så mycket att se ändå även om jag hade tv:n på)! Var iväg och köpte choklad och Pringelschips sourcream & onion och gottade mig riktigt. För det får man när man är sjuk ;) Boken jag läst är "Sommardöden" av Mons Kallentoft. Riktigt jäkla bra och spännande. Kan varmt rekommenderas!

Handlingen (tagen från boken):
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Tjejfesten som jag skulle haft idag blev inställd idag och blev istället flyttad till 7 nov. Och då hoppas jag verkligen att jag är frisk och kry! För då jäklar ska det bli parta av ;) Men jag hoppas att jag ska vara riktigt frisk redan imorgon. För på måndag drar jag upp till Bollnäs över dagen för att göra uppföljning av ännu en placering. Blir en rivstart! 7.30 blir jag upphämtad med bil och lär väl inte vara tillbaka i stan förrän sent på kvällen. Ena sträckan ska även jag själv köra.  Är väl en 40 mil upp dit och snö lär det vara efter kusten upp till Norrland. Så bara att hoppas på att det är hyfsat väglag och att djuren håller sig i skogen!

Så länge proppar jag i mig alvedon nu för att försöka få ner febern helt! Undrar om det är svininfluensan jag haft... eller nån annan influensa. Jag har haft ont i kroppen, hosta/astma, feber, förkyld och ont i halsen. Men nu har jag bara ont i kroppen, lite hosta kvar och en temperatur som inte riktigt vill ge med sig och hålla sig konstant. Men efter en sista dag i vila imorgon ska jag väl ändå kunna få bli frisk... Eller?

Nu ska jag kolla på Wallader - Cellisten. Fortsatt skön helg!


Är jag frisk snart?

Sover, läser, ligger i soffan och tittar på tv, diska, duscha... Vilka fantastiskt innehållsrika dagar man har... Städa skulle jag behöva göra, för känns som dammråttorna snart tar över här hemma. Men är inte i form att städa ännu. Tillräckligt bara att diska ju. Hade trott jag skulle kunna jobba halvdag idag, men icke sa nicke. Så blir vila de här 3 dagarna också. Sen måste jag väl bli frisk eller? Envisa rackarns influensa!

Nu känner jag nästan att jag börjar längta tillbaka till jobbet! Efter två veckor blir det rätt tråkigt! Flera säger, passa på att vila, annat vore det om du hade barn, är så avundsjuk! Då får du aldrig vila. Varför får man alltid sånt sagt till en bara för man inte har barn.  Jag känner inte så! Jag skulle inte ha det minsta emot med lite mer liv och rörelse i mitt liv. Jag har vilat tillräckligt i mitt liv. Barn är det härligaste som finns! Visst kan det vara hektiskt och man kan önska att man fick vila ibland säkerligen och barn kan driva en till vansinne så man nästan får gråa hår, men i jämförelse med vad det tillför i ens liv... Jag hoppas att jag själv får bli mamma så småningom. Och jag önskar att jag fick låta bli att höra, vänta bara tills du får barn, annat vore det om du hade barn då fick du aldrig vila. För innerst inne skulle de flesta nog inte vilja byta bort sina barn för något i världen, mer än i stundens hetta ibland förstås. Så länge är i alla fall jag världens lyckligaste faster :)

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en ny bok som jag har börjat läsa: "Sommardöden" av Mons Kallentoft. Verkar spännande :)  Men jag önskar jag låg på stranden i nåt varmt land som på bilden ovan istället för i sängen i ett höstigt kallt Sverige.

Skön helg till er alla! Ikväll är det Idol :)

Sjuklingen har hamnat framför tv:n

Usch vad irriterande det är. Tempen bra på morgonen och sen stiger den på dagen, men lägger sig precis under 37.9 och visst det räknas ju inte som feber då, men vad händer om jag går ut och iväg och jobbar. Risken är då att jag får över 38 grader. Nu har jag dessutom fått ont i halsen på ena sidan när jag sväljer. Undrar om det är det som gör att tempen inte vill lägga sig helt... Jag brukar normalt ha en temp på 36.7-36.8. Ändå har jag två möten imorgon jag skulle behöva vara med på + att jag skulle behöva ett papper på jobbet då jag ska upp till Bollnäs på måndag och åka direkt från hemmastan. Så hur ska jag komma åt det om jag inte åker till jobbet? Så ska man chansa och åka till jobbet och vara där på förmiddagen imorgon och bryta sjukskrivningen, proppa i sig alvedon och hoppas på det bästa och sen flexa på eftermiddagen... Hela lönen går väl snart åt på att vara hemma så länge! Så jäkla träligt!

Såg igår på eftermiddagen att min gamla favoritserie går igen: "Everwood!" Jag verkligen älskar den serien! En av de bästa! Undrar om den finns att köpa på dvd... Och varför kan de inte visa den på kvällstid så man kan se den igen. Hur ofta är man hemma på eftermiddagen...

Serien handlar om en familj som bott på Manhattan, där pappan Andy Brown har arbetat som framgångsrik hjärnkirurg i många år. Frun/barnens mamma dör och Andy flyttar med sin son Ephram (som är en jätteduktig pianist) och dottern Delia till ett litet samhälle, Everwood i Colorado för att starta ett nytt liv. Det är inte så lätt att anpassa sig från att ha bott i en storstad till en litet litet samhälle i bergen. Serien handlar om livet, om nya relationer och svårigheter, lycka och olycka som de träffar på i Everwood. En serie att skratta till, gråta till och utbrista ååååååååååhhhhhh :)

Här kommer ett litet klipp från serien!



Igår såg jag en skräckfilm också som var väldigt rå får jag lov att säga. Handlade om några människor som blivit missbildade på grund av en massa kärnvapentestningar med radioaktivt nedfall som gjorts av USA. De håller till vid ett gammalt gruvsamhälle mitt ute i ödemarken. Där hamnar en familj som gör en resa genom öknen för att ta sig ner till Carlifornien för att fira föräldrarnas bröllopsdag. Bilen havererar. O de får sitt livs mardrömssemester. Jag har nog kommit ifrån skräckisar som bara är blodiga och råa. Jag är mer förtjust i thrillrar där det är riktigt läskigt. Det blir ofta för mycket i skräckisar, det blir inte läskigt så jag blir rädd utan mer bara vidrigt. Så 2:an kanske jag skippar. Men för er som gillar skräckisar kan se ett smakprov från filmen här:



Tur man har lite att titta på när man är hemma i alla fall...

Jorå så att...

Hemma idag igen! Hade feber igår när jag kom hem från jobbet så blev tant doktorn idag som konstaterade att jag förmodligen har influensa (kunde inte heller utesluta nöff nöff-flunsan). Men det går åt rätt håll. Även om jag fått feber igen så är jag inte så snuvig längre nu är det febern och hosta/astma jag ska bli av med. Har börjat ta cortison för jag fick ett sånt astmaanfall på jobbet igår att jag inte fick nån luft och tårarna bara rann. Det är så himla otäckt att få så! Men peppar peppar så verkar cortisonet göra sitt nu i alla fall och det har blivit bättre.

Jag är nu sjukskriven veckan ut, men hoppas på att jag ska kunna gå till jobbet tidigare än så! Och att jag är pigg och kry till helgen till tjejfesten! Jag har ju sett fram emot det i flera veckor nu! Rida var lite dumt att göra! Men lätt att vara efterklok!

Sov hela förmiddagen idag! Och vilat hela eftermiddagen efter sen jag kom hem från doktorn så nu är jag ju inte så trött fastän jag borde sova! Men först ett litet inlägg i bloggen i alla fall så ni ser att jag lever ;)

På kvällen har jag kollat på alla nya serierna som börjat, Ugly Betty, Desperate housewives och Brothers and sisters, alla samtidigt som jag pratade i telefon. Jäklar vilken simultankapacitet man har då ;) Sista programmet skrev jag en ansökan till ett jobb jag hittat också. Ansökningstiden gick nämnligen ut idag kl 24.00! Så var liiiite bråttom! :) Men vad skönt att det börjat lite att titta på nu i alla fall! Fullt upp att hinna med alla bara :)

Sen måste jag ju lägga in en liten trafikrapport också förstås från gårdagen! Fy sjutton vad arg jag blir på karlar som inte tål att bli omkörda av tjejer! Då var det en äldre bil som inte körde på efter vi kommit upp på motorvägen så jag körde om direkt! Tydligen passade det inte. För precis när det blev enfiligt så pressade han sig förbi och det var sååååå nära att jag lade mig på tutan men skakade på huvudet åt honom istället, vilket han kanske inte såg. Men hoppas!!!! Inte körde han ju nå snabbare än mig ändå sen. Så totalt onödig! Han skulle verkligen bara för att! IQ Badboll säger jag bara!

Nu ska jag ta med mig kissen och gå och sova efter att ha druckit en kopp varmt nyponte också! Mums! :) Sov gött önskar kisse och jag!






Lite mör...

Efter att ha varit inne nästan en hel vecka, (bortsett från när jag var och besiktigade bilen) började jag nästan att klättra på väggarna till slut. Första feberfria dagen igår. Jag blir fruktansvärt rastlös om jag är inomhus för länge :) Så idag var jag ute på en 2 timmars ridtur! Gud så härligt det var! Inte det bästa att flänga omkring på hästryggen när man haft feber en vecka, men hade sett fram emot det hela veckan.

Det var en ridtur med fart och fläkt, vilket känns i kroppen nu så här efteråt :) Baken är öm, insidan av låren och så kommer jag nog ha lite träningsvärk imorgon kan jag tro... Känner redan av axlar, ryggen och magen :) Har ju inte ridit sen i augusti. Men jag hoppas att jag inte blir sämre igen av att jag var ut och red  i alla fall! För nu har jag tänkt gå och jobba imorgon.

Hade en jättefin och urmysig häst som hade levt som vildhäst i 6 år innan han kom till Sverige. Rätt häftigt! En väldigt speciell häst som jag gärna har fler gånger. Han var lite högre än islandshästar brukar vara. (Se bild till vänster, visst är han fin?) Ibland kan jag känna att jag skulle vilja ha en egen häst, men det är ju så mycket jobb och kostar så mycket. Får väl försöka hitta nån islandshäst så småningom som jag kan bli medryttare till istället.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en kort stund innan jag somnar :) Läser "Zebraflickan" av Sofia Åkerman. Det är en självbiografi om hur hon i tonåren hade självskadebeteende och anorexia. Väldigt utlämnade! Men mycket bra!

Bilden är lånad.


Softarkväll... o "vackra bilder"...

Äntligen är det lite bra på tv igen! Förkylningen börjar vända tror jag. Jag har fortfarande lite feber, men den är i alla fall på väg neråt...annars jäklar! Är fortfarande snorig och jäkligt hostig men har två dagar till på mig. Ska ju upp på hästryggen på söndag och galoppera som en galning ;) Ska testa ny häst, ska bli sååååå mysigt! Fint väder ska det bli också, för det har jag beställt så det så :)

Ser också fram emot nästa helg när det blir party med the tjejgang :) Har ju bara varit ute och partat på landet i sommar så är väl dags att parta lite i hemstan också.... Hoppas alla är laddade! :)

Sitter faktiskt med ett glas vin i handen och gottar mig :) Tyckte jag behövde det idag så här på torsdagskvällen! :) Bra med box ibland när man bara vill ta ett glas. Men kan ju förstås också vara fara på färde med box. Minns alltför väl min gångtur i ridbrallor och stavar förra sommaren och det tror jag varken postis eller kompisen Scarlett glömt heller. Tur det inte var såååå många vakna vid den tiden ;) Så har ni box, drick med måtta! :)

En varning är att man inte alltid blir en sån bra fotograf heller. Jag tänkte ååååååh vad fin den är! Den måste jag ta kort av. Mmmm, vad tog jag egentligen kort på som var så fint? Kolla nedan!



Visst tänker ni direkt! Åhhhh vilken vacker måne hon tagit kort på! ;)