Sveriges sexigaste kille?...

Usch vad jag blivit vissen på att blogga ett tag nu igen. Men till mitt försvar så har jag varit så hiiiiiimla trött! Förra veckan somnade jag varje dag när jag kommit hem från jobbet och vaknat först sent på kvällen och sen gått och lagt mig igen. Har nog inte sovit så mycket på flera år. I söndags kväll fick jag ont i halsen igen så det gör väl säkert inte att jag blir piggare + att mycket har tagit av min energi den sista tiden. Hur som helst så ska jag åka upp till Bollnäs igen på torsdag för en uppföljning så måste hålla mig frisk tills helgen åtminstone. Blir en låååååång resa. Ska inte sova över den här gången så kommer väl hem sent på kvällen nån gång.

Hade min bil inlämnad på service i måndags! Fy sjutton vad dyrt det är! 4400 kr nästan! Tänk vad mycket skoj man kan ha för de pengarna.... 2 saker måste jag åtgärda så småningom och tillsammans kostar det nästan 7000 kr. Som hittat! Men blir ju slitage när man sitter och pendlar med bil. Måste försöka ge det en chans att åka tåg.... Kommer ni ihåg hur länge sen det var jag sa det? Hahaha! Har man väl börjat åka bil är det inte lätt att börja åka tåg. Det är ju så bekvämt. Och vad mycket tid man sparar in sen! Med med tåg retar man sig ju mindre på andra bilister (ja ni vet ju hur jag är ;)).... Istället kan man reta sig på tågförseningar, signalfel och inväntning av andra tåg. Såååå mycket roligare ju ;)

I april är det förresten dags för kamremsbyte också! Kan inte bilar bara funka och hålla i evigheter tills man själv bestämmer sig för att byta? Den här vintern skulle jag dessutom behöva köpa nya vinterdäck. Får nog dra in julklapparna i år ;)

Det var en riktigt trevlig kräftskiva i lördags och vi körde "Tjejmiddagsspelet" igen eftersom vi bara var tjejer. Den sista frågan som fick avsluta kvällen var: "Vilken är Sveriges sexigaste man?". Funderade länge och kom egentligen inte på någon just då, men höll med kompisen P om Fredrik Ljungberg. Men på söndagen när jag kollade på filmen "Snabba cash" kom jag ju på, Joel Kinnaman förstås!!!! Precis min typ av kille :) Vad säger ni? Vem tycker ni är Sveriges sexigaste kille?



Här kommer lite bilder från kräftskivan som jag tog (förutom bilden på mig förstås :)). Klicka på bilden för större format.

  
   

Cykeltur i mörker...o ännu en kräftskiva

Lördag och är uppe hysat tidigt :) Igår blev det en liten tjejkväll med svägerskan och S + att brorsonen och V fick vara med också :) Blev pizza och nån cider. När jag skulle cykla hem höll jag på att köra rakt ut till skogs. Det var totalt kolmörkt i skogen pga. ett flertal trasiga gatulysen. Jag hade inga lysen på cykeln heller som lyste upp. Skitläskigt! Dels har man ju kunnat möta någon som också cyklade och kört ihop (det gjorde svägerskan för flera år sedan och fick en spricka i pannbenet och bröt näsan också tror jag eller nåt...Hon har ett ärr kvar som minne av händelsen i pannan i alla fall), kört på nåt eller som jag, hålla på att missa kurvan och bränna rakt ut i skogen. Man vill ju inte köra sakta genom skogen heller utifall att något skulle hoppa fram! Då hade man ju skitit på sig!

Hursom helst. Hem kom jag i alla fall. Men skickade ett mail till Trafikverket. För sådär har det varit läääänge nu. Det är ingen lång bit i skogen man cyklar, men inte kul att cykla igenom med endast ett gatulyse i början och ett i slutet.

Idag ska jag ner och köpa färg till håret. Dags för färgning då håret blev lite för ljust för min smak nere i Ystad (hmmm fortfarande inte lagt ut inlägget om det... dagarna går alldeles för snabbt!). Så nu är det dags att mörka ner det igen :) Ikväll ska jag iväg på ytterligare en kräftskiva. 4:e gången nu jag äter kräftor. Men gott ska det bli! Men sen får det nog vara bra med kräftor för i år. Även om jag äääääälskar kräftor så kan det bli för mycket av det goda faktiskt.

Näpp, dags att sätta fart. Måste cykla tillbaka till brorsan och hämta min bil. Hoppas ni får en toppenlördag!

Kickoff...

Hemkommen från kickoff med jobbet på 2 dagar på ett underbart vackert ställe i Sörmland. (Delar av filmen "Ondskan" spelades tydligen in på det här stället har jag hört). Har varit jättetrevligt! Skoj att sova över så man får lära känna kollegorna lite på ett annat sätt när man sitter och tjattrar lite på kvällen över ett glas vin. Maten har varit lite sisådär. Lucherna inte så märkvärdiga, men 3-rättersmiddagen däremot bättre. Kräftsoppa till förrätt, kyckling till varmrätt och sen äppelpaj och hemmagjord glass.


Den fina miljön vid konferenscentret som också var utsikten
från mitt hotellrum, från matsalen och terassen till huvudbyggnaden.


Varmrätten

Igår på eftermiddagen hade vi aktiviteter. Ett företag som sysslar med samarbetsövningar hade lagt upp ett program till oss. Det var olika uppdrag och klurigheter vi skulle lösa. Vi fick en ryggsäck med lite saker till hjälp. Vi var sammanlagt 5 lag och mitt lag kom 2:a. Ett uppdrag gick ut på att klura ut ett telefonnummer och sedan fixa en person från Gävle som skulle ringa upp telefonnumret och sjunga "Jag går och fiskar...". Vi lyckades nääääästan med uppdraget. Personen som vi lyckades få skulle ringa hade ringt men från en mobiltelefon och inte fast telefon som var ett krav för att tävlingsledarna skulle se att det var ett 026-nummer. På det missade vi 9000 poäng och hade annars vunnit med 100 poäng. Lite surt!...

Riktigt roliga uppdrag var det, men lite mycket mygg på ett ställe. Mina smalben är fulla med myggbett. Det rann blod på ena benet när vi skulle ta oss därifrån. Usch för mygg! Kliar fint nu.... Ett annat flygfä vi hade dejt med när vi satt i godan ro på terassen och drack lite vin, cider och annat var de underbara getingarna! Bara väntade att kvällen skulle sluta med ett getingstick, men klarade mig :) Men guuuuud så närgångna de kan bli. De andra hade roligt åt mig när jag vid ett tillfälle for upp som en raket och gjorde några fina snabba rörelser. Zumba? Nja en blandning mellan Street och Zumba kanske....ni ser bilden framför er va? ;)

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Somnade en stund på soffan när jag kom hem och var så borta att när jag vaknade trodde det var morgon och att jag snoozat med mobilen och trodde att jag försovit mig! Höll på att skrämma livet ur mig. Ska nämnligen hämta upp en kollega på vägen imorgon och får inte missa tiden då heller :)
Natti natti!



Kräftdags igen...

Inte mycket som hänt här på ett par dagar. Har varit lite hängig pga. en förkylning, men verkar inte bli någon värsting den här gången i alla fall utan jag har kunnat gå och jobba hela tiden. Idag har jag dock lite huvudvärk så ska ta nån alvedon när jag nu snart ska ta och käka lite lunch.

Igår kväll blev det en stavgångsrunda på 1 timme med mamma (som var på besök), jätteskönt! Sån ro att vara ute på landet och gå! Sen så klippte jag gräset när jag kom hem igen. Jösses vad gräset växer snabbt just nu! Får ju klippa det 2 ggr i veckan för att hålla efter.

Till helgen blir det kräftskiva hos min pappas sambos dotter L. 3:e gången jag äter kräftor då :) Och även helgen efter det blir det kräftskiva så blir en del kräftätande i år också :) Gott med kräftor!

Har redigerat klart nästan alla Ystadbilderna så nu är det nog snart dags för mitt inlägg som legat i utkast länge nog nu :)

Ha en bra dag!

Tjejmiddagsfrågor...

Nu är det full fart på jobbet igen! Nästan full styrka och vilken skillnad det blir. Båda mina närmsta kollegor är tillbaka så nu har vi fördelat alla ärenden och man har lite mer att göra igen både på gott och ont. Är lite hängig av en förkylning som kom från ingenstans här i lördags natt. Men bara att bita ihop och hoppas att det inte blir värre. Lite alvedon, Rinexin och nässpray kommer man en bit på väg med iaf :)

Lilla H blev också risig i lördags natt stackarn! Så vi har inte smittat varandra iaf. Han har väl fått nåt från dagis... Har varit mysigt att rå om honom lite extra den här helgen i alla fall. Var och hämtade honom vid lunch på lördagen och så var han kvar till eftermiddagen på söndagen. Vi har tittat i böcker, gungat, lekt i sandlådan, varit iväg och handlat, tagit långpromenad (faster måste ju träna som vanligt trots allt ;)), han har fått bada, haft ett kort besök av farmor och av en kompis med son och så har vi tittat på film och bara myst. En riktig liten myskille är det. Däremot fick inte pappa och mamma lika roligt när han kom hem på söndagen, för då kände han sig nog lite vissen och var inte på sitt bästa humör. Han som är så glad av sig annars. Så idag skulle han få vara hemma från dagis med pappsen :)

Tjejpartyt i fredags kväll blev lyckat. Vi handlade med oss mat från pizzerian vid mig och så började vi med och skulle käka ute. Men tyvärr kom det getingar så fick fortsätta att äta inne istället. Vi körde sen lite diskussionsfrågor från ett "spel" som jag fick på min inflyttningsfest som heter "Tjejmiddag". Både lite mer alldagliga frågor som lite mer personliga. Allt från relationer och ganska närgångna frågor till om man vet varför man blev döpt till det man heter... Med lite alkohol i kroppen blir nog de flesta lite mer öppenhjärtliga ändå än annars :) Riktigt roligt i alla fall var det och man lär känna varandra lite mer på ett annat sätt ;) Sen skulle det ju kunna få motsatt effekt. "Fy sjutton vad är det för människa jag känner egentligen... ;)

Här är några exempel på frågor:
Om du var tvungen att välja mellan att aldrig mer i ditt liv få använda någon typ utav smink eller att aldrig mer få läsa en bok, vad skulle du då välja?

Om du inte får nämna en kändis, vem är då världens snyggaste kille?

Om du fick välja ett enda av dina ex att tillbringa ytterligare en natt tillsammans med, vem skulle du då välja?

Har du någon gång haft sex med 2 olika killar under ett och samma dygn, vid 2 olika tillfällen?

Jag är inte så pryd av mig, men det kan vara vissa säkerligen som tycker att en del av frågorna är lite känsliga... Skulle ni svara på det mesta?



Härliga fredag....

Fredag, fredag, fredag! :)))) Fredag den 13...... O en sommardag till! Ser lovande ut för kvällen till tjejpartajet! Vore ju skönt om vi kunde sitta ute och käka! Det blir den enkla varianten idag. Vi handlar mat från pizzerian. Jobbar ju idag och kommer inte hem så tidigt så att ställa sig och laga mat känns lite stressigt. Sen ska vi gå vidare ut och shaka loss lite förhoppningsvis. Som det ser ut nu blir vi 8 tjejer. Kan bli en eller två till. Ska bli riktigt skoj att träffa alla girlsen!

Igår hade jag en jobba-hemma-dag! Så lyxigt att kunna göra så ibland. Satt ute och läste på uteplatsen i solen. Igår blev en intensiv kväll. Jag hann få in stavgångsrunda på  strax över en timme, dammsuga, diska, handla, tanka bilen och fixa lite ny musik.

Imorgon ska bror och svägerskan på bröllop så då får faster rycka in som barnvakt. Det blir riktig kvalitetstid med lilla H då de ska sova borta över natten. Så lillplutten får sova över hos mig också. Ska bli mysigt! Han är ju så go! :) Han har börjat att prata nu lite grann, men ibland har han också sitt eget lilla språk som man kan fundera över vad det betyder ibland. "Igobigo" är ett sådant ord :) Något att klura på. Bilden till vänster är på lilla H när han är på promenad och picknick i våras.

Fortfarande inte klar med korten från Ystad... Ha den bästa helgen! Kram på er!


Sommar igen?

Nu har jag faktiskt börjat redigera Ystadbilderna :) Det tar sig!

Härligt väder idag och det känns lite somrigare igen. Usch för dessa "höstdagar" som varit. Är inte redo för hösten ännu på ett tag! I förrgår kväll körde jag ett Zumbapass igen. Zumba live. Det var helt okej, men gillar de andra passen bättre. Ikväll ska jag ta mig ut på en springrunda igen :) Känns skönt att ha kommit igång ordentligt med träningen igen. Skulle dock behövas dras rätt lite av en kiropraktor. Nån kota ligger och trycker på ischiasnerven emellanåt, vilket inte är så skönt. Men röra på sig ska man ju göra ändå så!

Har inte mycket att göra på jobbet den här veckan. Nästa vecka drar det mer igång på riktigt igen, då de andra två kollegorna är tillbaka och vi ska fördela nya ärenden. Men rätt skönt att ha lite lugnare just nu. Hann ju aldrig göra klart min tenta för kursen som jag gick i våras i Sthlm utan jag fick uppskov, så passar på att använda tid till det nu.

På fredag blir det tjejpartaj hemma hos mig :) Ska bli riktigt skoj att träffa alla igen. Några har jag träffat under sommaren och andra inte. Lite tjejtjatter och vin är aldrig fel :) Blir nog en sväng utåt också sen inne i stan :)

Såg förresten en jättemysig film igår på TV3, "Something new". Var det nån som såg den? Den var med bla. snygge Simon Baker. Den handlar om en färgad business woman som går på en blinddate med en trädgårdsarkitekt som visar sig vara vit. Hon avfärdar honom ganska snabbt till en början men träffas igen vid ett annat tillfälle då hon behöver hjälp med sin trädgård... En riktig måbra-film! Här är ett smakprov ifrån den.



Jobbvecka igen då...

Alltså fy sjuttsiken vad jag är trött idag! Skulle kunna somna och så lugnt på jobbet också. Ingen bra kombo! Men bara att hålla sig så alert det går... Nu är det lite fler tillbaka på jobbet i alla fall. Kul när det rör på sig lite och det finns lite fler att snacka med :)

Lördagens partaj var skoj! Behövde komma ut lite kände jag. Förfest hos en kompis kompis inne i stan och sen gick vi in till krogen. Stället vi gick till gillar jag sådär. Jättebra musik, men tycker det är lite övervägande för mycket personer som är för långt ifrån min egen ålder. Det är väl okej så länge de håller sig på sin kant, men när det kommer fram en som definitivt var över 50 år och stöter på en... Nooooo thanks! Mäh vad tror han???? Min ena kompis som var med jagade iväg honom :) Hon blev lika trött på honom hon. Annars kunde det lika gärna varit jag. Blir de för enträgna får de veta att de lever, det säger jag bara!

Det var segt igår efter lördagens partajande. Hade tänkt gå på medeltidsmarknad med mamma, svägerskan och lilla H, men jag tordes inte köra bil på förmiddagen utan det fick bli en soft förmiddag med att sova lite längre och sen halvligga i soffan och börja kolla lite på ännu en Wallander (gud så de är bra!). Sen var det dags att diska eftersom mamma och mormor skulle komma på fika. Men jag hade förstås glömt att sätta på värmepumpen som gör att vattnet blir varmt. Och då jag använt allt varmvatten på ungefär 3 dagar så fanns det inget varmvatten kvar, bara lite fisljummet. Vattnet blir inte varmt på en gång heller när man satt igång värmepumpen så fick värma vatten på spisen :) Jösses! Men bor man på landet så gör man ;)

Sen kom mormor och mamma och kollade på korten från Ystad. Var meningen att svägerskan och lilla H skulle komma och fika också, men han sov så länge och brorsan skulle snart komma hem från jobbet så det bidde grillkväll hos dem istället, så vi åkte dit :) Mamma hade med sig oxfilé, färskpotatis, grekisk sallad, guacamole, färska stekta champinjoner. Så gott så! :) Jag tog med mig efterrätten, kladdkaka och jordgubb & lime-créme fraiche. Så det blev en rejäl söndagsmiddag kan man säga!  Var nog precis vad jag behövde :)


Lantis-Norpan åker in till stan o partajar...

Idag var det tänkte jag skulle lägga ut ett inlägg del 1 om Ystad, men det ligger i utkast än så länge.... Hanns inte med att redigera några bilder igår eller idag heller, men det kommer så småningom kan jag ju upplysa om i alla fall :)

Igår blev det en jobbahemma dag och kvällen en lugn hemmakväll i soffhörnet med en cider och en Wallanderfilm :) Det var ungefär det jag orkade med igår. Idag däremot har jag varit mer i gasen. Startade med att klippa gräset på morgonen. Sen på förmiddagen var jag med svägerskan och brorsonen och tittade på djur ( en liten minidjurpark med de lite mer vanliga djuren som kossor, får, hjortar osv.) Inte så långt ifrån där jag bor. På eftermiddagen blev jag tillsnitsad i håret hos frissan och fick lockigt hår kvällen till ära. Ska ut om ett tag med några vänner. Så jag sitter och käkar lite mat och intager min andra cider :) Sen drar jag in till stan till resten av gänget. Ska bli skoj, hoppas jag! Skål på er och ha en fortsatt trevlig lördagskväll! :)

Frustration vid brokön o ett trevligt bloggbesök

Pga att jag jobbade undan så mycket när jag gick in och jobbade en vecka under semestern, har nu istället extremt lugnt och knappt något att göra. Processkartläggning av vårat arbete är väl typ det som finns att göra, ett evighetsarbete som hållit på i säkert 2 år nu. Vi var färdiga men så fick vi lov att lägga in det i ett annat system och då blev det en massa annat som tillkom också. Suck! Imorgon ska jag jobba hemifrån och läsa lite och fortsätta med tråkighetsevighetsarbetet.

Igår flexade jag ut vid 14 och hade tänkt komma hem i lagom tid och eftersom fröken Billie skulle komma på besök också. Men efter att ha hamnat vid övergången över Mälaren (en bro som det är broöppning på) där det var kö så fick jag ett meddelande på radion att den inte gick att stänga efter broöppningen som varit. Typiskt! Att meddelandet inte kom lite tidigare så hade jag ju åkt en annan väg på en gång även om den är betydligt längre. Blev stående där i över en timme. Broarbetet hade pågått sen 12.30!

Först vid 15.30 ca kom jag loss så jag kunde köra förbi kön ute vid väggrenen, vända och ändå köra den andra långa vägen. Kissnödig till tusen och allt! Var lite desperat på slutet kan jag erkänna.... En timme senare var jag hemma efter att dessutom fått ett nytt radiomeddelande om att bron åter var öppen. Typiskt! Flexen till spillo. Idag ska jag gå in och kolla så det inte är något på g INNAN jag åker hem! När jag åkte därifrån bron såg jag också att de då satt upp en skylt om att man skulle välja en annan väg. Kunde den inte kommit upp LITE tidigare???? De hade ju jobbat med bron sen 12.30!

Billie fick komma till 17 istället. Men hann ju träffas ordentligt ändå och käka kräftor :) En riktigt go och trevlig tjej är det! Och vi hade absolut inga problem att prata med varandra. Man lär ju på något sätt känna en person via en blogg om man skriver lite personliga saker. Och då har man ju mycket att prata om, saker man läst. Men vi har haft kontakt via MSN också och då lär man ju känna varandra bättre också. En blogg kan faktiskt vara ett väldigt roligt sätt att lära känna en annan person på!


Tokiga telefonsamtal, shopping och bloggbesök...

Får skjuta på det nån dag ytterligare med att skriva om Ystad-resan. Har inte hunnit redigera korten och vill gärna lägga ut nåt i samband med inlägget. Så får berätta lite om dagen istället :)

Har jobbat hemma idag och jösses vad telefonen har ringt hela tiden. Ett av samtalen skulle jag försöka få adressen för att kunna skicka hem en grej till den som ringde, men personen jag pratade med talade inte ren svenska utan bröt så det var inte lätt. Jag provade på alla möjliga sätt med små ändringar av namnet på gatan, men det blev fel hela tiden. Hopplöst! Sen var jag så korkad att jag frågade om namnet. Hmmmm, ja det var ju såklart ännu svårare att få till. Han försökte att bokstavera gatunamnet, men med totalt fel uttal på bokstäverna var det störtomöjligt. Till slut fick jag istället personnummer på barn och pappa och ska nog kunna med vårat system på jobbet få ut adressen. Tog även telefonnumret också utifall och det fick jag i alla fall till ;) Men fy sjutton vad svårt det kan vara ibland. Och vad dum man känner sig och vad desperat personen på andra sidan luren låter till slut. Men det ska nog ordna sig.

Eftermiddagen efter min arbetstid var slut åkte jag in till stan till IKEA, Plantagen och så mataffärn för att handla lite grejor. Blev några Astrar att sätta i mina krukor då Lavendeln har vissnat ihop sen jag var i Ystad och Petunian började också ha gjort sitt. Men får nog köpa en Aster till på torsdag tror jag för det blev lite tomt med bara 2 i en utav krukorna. Det blev också ett nytt skinnarmband och nya handdukar till badrummet. Gällande armband så har jag fått lite dille på det, bara så ni vet :)

Igår kväll var jag ute och sprang och det var så skönt att få rensa hjärnan. Kändes rejält i benen mot slutet då jag sprang på asfalt. Rätt hårt att springa på det. Har en aning träningsvärk idag faktiskt. Men ska ju känna att man gjort nåt eller hur? :)

Imorgon kommer goaste bloggvännen Billie och hälsar på mig. Ska bli så skoj! Första gången vi träffas på riktigt. Vi ska käka kräftor :) Men faktiskt inte första gången jag käkar det utan den andra gången. Första gången var redan i juli. Jag kan ju i princip käka kräftor året om :) Men augsti borde ju vara rätt okej i alla fall!

I´m back...

Hemma igen efter en nästan (sånär på en dag) en vecka nere vid Ystad. Första gången jag var där och jag blev näst intill förälskad i den lilla pittoreska staden. Nu var vi bara in till själva Ystad en dag. Annars huserade vi utanför vid Löderup strandbad, ungefär 2 mil utanför Ystad. Men får berätta mer om det imorgon för just nu är det dags att gå och lägga sig och jag är supertrött!

Kom hem strax innan 20.00 igår kväll och var då förbi lilla H som mamma var barnvakt åt. Och sen var det direkt i säng. Idag, (vilket jag sen ångrade att jag sa ja till) har jag varit hundvakt till en stor hund. Jag har i alla fall lärt mig att jag blivit bekväm av mig efter sen jag inte har kissen kvar längre och att jag är lite pedantisk. Dels fick jag gå upp med tuppen för de kom redan vid 7.30 och lämnade av henne istället för vid 9. Och så fick jag lära mig att stora hundar skitar ner, dregglar när det är varmt och när de precis har druckit vatten. Det blir blött och uppblandat med hår precis överallt. De drar rätt rejält när man är ute och går (i alla fall till en början). Kände av min allergi lite när vi var inne.

Denna hund kan man heller inte lämna en stund ens för då börjar den bita på saker. Att gå ut och gå har jag inget emot för älskar att röra på mig. Jag tycker om hundar, men vill aldrig ha en hund själv. Kisse är faktiskt lättare på många sätt, även om de kräver sitt också. Men som sagt jag tycker om hundar också, tro inget annat! Jag älskar djur överhuvud taget. Men den här hunden kände jag inte särskilt väl heller även om jag träffat den många gånger. O jag tycker för hundens skull att den kunde fått med sig någon filt och någon leksak, tuggben kanske... Hon hade aldrig varit inne hos mig tidigare.

Så när jag äntligen blev hundfri senare på kvällen fick jag storhandla. Finns inte mycket kvar i kylen när man varit borta en vecka... Sen blev det dammsugning och moppning av golvet. Inte precis vad jag tänkt mig på min sista lediga dag. Men imorgon är det i alla fall dags att börja jobba igen. Trist men sant! Men jag är helnöjd med mina semesterveckor. Men mer om det imorgon (förhoppningsvis).