Till minne av min lilla älskling och ögonsten 931111-100129

Hemma igen efter att ha bott hos min bror, svägerska och brorson sen i fredags. Nu ska jag försöka genomlida natten! Saknaden gör ont ända in i själen! Bara att stiga in genom dörren och ingen kisse som kommer och möter en för att bli upplyft och pussad på. Mina händer började skaka bara jag steg in i hallen och tårarna har runnit konstant! O jag får panikkänslor över att aldrig mer få träffa min lilla älskling, aldrig mer sitta i soffan och hon kommer och klättrar upp i famnen för att mysa, aldrig mer höra hennes snarkningar när hon låg och sov så djupt, aldrig mer ha hennes huvud liggandes på min arm och ligga tätt tätt intill mig under täcket, aldrig mer höra henne tassa omkring hemma i lägenheten, aldrig mer höra henne rassla inne i kattlådan och komma utspringandes i full fart, aldrig mer se hennes blick titta en djupt i ögonen, aldrig mer se henne slå kullerbytta av lycka när jag gosade med henne, aldrig mer se henne sittandes under en lampa och sola sig. Det är så fruktansvärt! Hur kan jag någonsin vänja mig vid det?

Jag kan inte för mitt liv förstå att hur klarade av att ta beslutet eller genomlida de sista timmarna med henne. Men det var det jag var tvungen att göra och på något sätt klarar man det, även om jag inte förstår hur. Och nu måste jag genomlida saknaden av henne som gör så enormt ont! Hon har funnits med mig i nästan 16 år. Hade henne med mig på prov när jag pluggade uppe i Gävle för att se om jag tålde henne. Jag är nämnligen allergisk mot katter. Meningen var att jag skulle ha en kattunge. Men när jag väl haft henne hos mig var det kört! Älskade henne från första stund! Då var hon 1 år. Sedan dess har vi hängt ihop som ler och långhalm. Hon har varit med mig alltid, genom enormt svåra stunder och lyckliga stunder. När hon var hos mormor om jag var bortrest och jag kom och hämtade henne så kom hon springades och skulle bli upplyft på en gång. Hon var enormt bunden till mig. Älskade/älskar min lilla kisse av hela mitt hjärta! O hon kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! Finns ingen som henne! Är så glad för de åren jag fick med henne för hon förgyllde verkligen mitt liv! Livet är otroligt grymt ibland och det är mycket man ska gå igenom! Nu ska jag försöka genomlida första natten utan henne sovandes på min arm. Matte saknar dig Rosie! Hoppas du har det bra nu! Matte kommer alltid att älska dig ♥ ♥ ♥


Kissen sämre...

Kan inte sova... Fick ringa till djursjukhuset för ett tag sedan då jag märkte att det är nåt som inte stämmer med kissen. Hon är strax över 16 år nu så hon är gammal. Misstänker att det är nåt med njurarna. Veterinären trodde också det och sa att jag skulle åka in med henne direkt imorgon bitti. Så får ringa imorgon bitti för att få en akut tid. Endera fanns det något man kunde göra eller inte. Jag skulle ställa in mig på att det kunde bli så att det inte gick att göra något mer för henne. Hur sjutton ställer man in sig på nåt sånt? Tårarna vill inte sluta rinna och det kommer bli omöjligt att få nån mer sömn i natt!

Det finns ingenting som är värre än när det är dags för något sådant! Hon är ju en familjemedlem som jag älskar så mycket! Min lilla bebis.... O mina dagar framöver kommer bli fruktansvärda om det är så att jag inte kommer att ha med henne hem imorgon. Hon finns ju vid min sida jämt. Sover alltid bredvid mig under täcket på min arm. Och det känns så mysigt och tryggt! Hon och jag var ju uppe i stugan i somras själva och det hade jag aldrig vågat utan henne. 

Det känns i hela kroppen att det är något som är fel och att risken är stor att hon kommer att få somna in imorgon. Men jag hoppas verkligen att det inte är så. Men jag vet, mår hon inte bra så måste det ju bli så även om jag inte vill. Ångest! Min lilla gumma ♥ Matte älskar dig så av hela mitt hjärta! ♥ ♥ ♥

Tågresan från hell!

Hemresan igår från Borås var en riktig resa från hell :) Började redan när vi steg på tåget i Borås och blev stående lääääänge innan vi fick åka iväg. Växelfel i en liten håla som heter Ljung, där ett tåg blockerade. Sen bara fortsatte det. Tåget vi skulle byta till i Herrljunga väntade inte in oss eftersom de inte visste när vi skulle komma dit. När vi väl kom till Skövde efter ytterligare ett byte, så var vi till Mc Donald´s och åt på mitt förslag. Det går alltid hyfsat snabbt och man vet vad man får.

Vad läskigt det är förresten när tåg som inte ska stanna bara blåser förbi inne på stationerna. Det enda som varnar är skyltarna där det står om ankommande tåg, "Se upp för passerande tåg". Sen bara svischar det förbi i i flera hundra km/h, och det känns som man ska sugas med! Borde varnas mer!!! Ibland händer det ju att folk står rätt långt ut på perrongen. Törs inte ens tänka på vad som skulle kunna hända.

Från Skövde var vi också försenade, men hade tur att tåget vid nästa byte skulle vänta in oss! Lyckan var fullständig! Hemma i grannstan 22.05. Tur jag åkte med ett så glatt gäng i alla fall. Till slut skrattade man nästan åt allt för vi var så trötta :) Typ cykelpump...

Sen skulle jag till hemstan med bil också. Bilen var gömd under 3 decimeter snö. Höll knappt på att ta mig ut från parkeringen. Riktig snöstorm var det och inte speciellt kul att köra hem i. Helljus var nästan sämre än vanligt ljus för man blir alldeles hypnotiserad av flingorna som forsar ner och det blir mer som en vit vägg. Hemma 23.15 alldels slut och nackspärr. Lade mig på spikmattan och tänkte att det ska nog göra susen så blodcirkulationen kommer igång. Jag somnade och vaknade flera timmar senare om möjligt ännu mer ont för jag var så stel av att ha legat stilla hela tiden. På en spikmatta flyttar man sig inte i första taget!

Sovit som en kratta och det blev till att vara hemma idag. Gör ont nerifrån ryggen och upp till nacken. Kan bara titta rakt fram och inte röra huvudet alls utan att det gör svinont. Så en massagetid imorgon, vore inte helt fel. Få se om jag lyckas!


04.00 piiiiiiiip!

Idag var det inte roligt att köra hem från grannstan där jag jobbar! Var snorhalt och hade en bil som låg som ett frimärke i häcken på mig större delen av sträckan tills vi kom ut på motorvägen, då jag drog ifrån. På den andra vägen kände man hur det släppte om man körde i mer än 80 km/h. Läskigt! Och imorgon ska det tydligen bli snöstorm och då ska jag åka redan strax innan 5 för att hinna med tåget från grannstan som går 6.09 mot Borås. Klockan 4 är det uppstigning. Tänk er fyyyyyyyrrrra!!!!! Gäller att försöka komma i säng hyfsat. Har ju så svårt att komma i säng tidigt!

Hade bokat biljetter till "The Last Bounce", tror ni jag kom ihåg att hämta ut biljetterna eller? Nä! Så nu får jag boka om biljetter igen och då blir det väl sämre platser förstås. Typiskt! Ska man behöva lägga in påminnelser på mobilen för allt..? För er som inte vet vilka Bounce är...om någon nu har missat det... så kan ni kolla här:Nähä, nu är det nog dags att diska lite innan det är dags att tvätta håret och gå och sussa! Annars finns det nog en stor risk att fröken Norpan försover sig imorgon.... Natti natti


Barnvakt och förste tablettfixare...

Är nåt fruktansvärt sugen på godis och får inte äta nåt. Ska på undersökning av tarmen imorgon och då får man inte äta vad som helst. Har bara fått äta lätt mat idag och då om möjligt blir man sugen på allt, även sånt man knappt äter annars! Det blir som nåt fanatiskt! Ska köpa godis imorgon efteråt!

Imorse steg jag upp 4.20, min bästa tid på söndagsmorgonen! Nä, inte så värst! Jag är morgontrött av mig. Skulle sitta barnvakt till min lille 1-åriga brorson från 5.30-15.30. Men jag tillbringar mer än gärna min söndag med lillsnutten! Intensivt blir det men mysigt! På morgonen när jag kom dit gick jag och lade mig en stund med förhoppning om att lilla H skulle sova några timmar till. Jomän visst! Han skrek till 2 gånger i sömnen så faster flög upp som ett torrt skinn med tron om att han vaknat. 3:e gången vaknade han på riktigt och då var klockan 7.20! Ingen sovmorgon direkt! Välkommen till min värld säger väl många då.... En långpromenad på 1 timme blev det sen på förmiddagen och sen har det blivit en hel del mys och bus :) Så nu är jag trött som en gnu!

Hade ännu ett uppdrag idag... att ge en liten tablett till mammas ena katt som är på besök i stan hos mormor medan mamma själv är uppe i Norrland. Misslyckades totalt när jag var förbi efter barnvaktanadet. Hon fräste åt min och tänkte då rakt inte få i sin nån. Så det fick bli slug-taktik-vägen. Köpte tonfisk och mosade ner tabetten och det gick! :) Mission accomplished! Yeay! Nu är det dags för "En annan del av Köping" och sen "Johan Falk".

Lördagsmorgon...

Lördag morgon och jag vaknade hyfsat tidigt, 9.23. Men så somnade jag redan efter Let´s dance igår. Så trött!!!! Men känner mig riktigt utvilad. Imorgon blir det ingen sovmorgon utan blir ovanligt tidig uppstigning för att vara helg. Ska o ta hand om lille H hela dagen från kl. 5.30! Hur pigg kommer jag att vara då? Han hade kunnat kommit hit redan ikväll, men kan vara rätt skönt att vara hos brorsan och Y för då kan vi ut under dagen och åka pulka och så. Så det blir bra. Ska också passa på att träffa kompis N som bor där ute. Så det blir nog en trevlig dag! :)

Hade tänkt kolla på film igår kväll, nya Wallander och "I skuggan av värmen" med snygga Joel Kinnaman, men som sagt somnade så tidigt. Tänkte börja morgonen med att kolla på en nu film nu istället medan jag äter frukost :) Det blir "I skuggan av värmen".I eftermiddag blir det lunch hos mormor och sen ikväll kommer en kompis över. Skulle ha gått på bio och kollat på "Snabba cash" men det var så dåliga platser kvar så blir nästa helg istället.
Ha det så gott i helgen!

Pizzakväll utan pizza!

Igår kväll var det pizzakväll med tjejerna. Var ett tag sen sist så det var skoj att ses. Vi brukar träffas någorlunda regelbundet och käka pizza och sitta och snacka. Det är så mysigt så :) Men igår blev det inte pizza för min del, min mage har kajkat ihop helt förmodligen pga. allt kring mitt jobb som är just nu. Svårt att hitta på något bra att äta när inget funkar för tillfället. Till slut blev det kokt skinka, keso och lite sallad med gurka, tomat och paprika utan dressing och sen ett glas ProViva till. Riktig fest ;) Men det var trevligt ändå såklart! Vi har alltid massor att prata om.

Just nu ser det ut som 75% på mitt nuvarande jobb är ordnat och de håller på och ser över om det går att lägga på ytterligare på något sätt. Men läget oklart ännu. Och idag, snart är det dags att åka på intervju.

Igår eftermiddag hade jag besök av en ungdom som sökt insats själv eftersom han var över 18 år. Han var så duktig, så go, glad och positiv! Jag gick och log länge efteråt! Såna besök kan verkligen göra ens dag! Han hade sett fram hela veckan att han skulle komma till mig och tyckte det var kul att komma sa han efteråt. Såna stunder älskar jag mitt jobb! Men jag tycker om det annars också, men det ger liksom lite extra ändå! Att arbeta med familjer och barn och ungdomar med funktionshinder är verkligen givande och så kul! Träffar så många underbara barn och ungdomar! O ibland när man ser vilken skillnad man kan göra känns det så gott i hjärtat! Vissa ärenden som är komplicerade går man ju in i mer på djupet och då blir man så glad när det sen sker en förändring till det bättre!

"It´s complicated"

Har sett en jättemysig film nu på kvällen. "It´s complicated" med Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin bla. Rolig och bra! Den kan jag rekommendera! Här kommer en trailer för filmen, men det bästa har de utelämnat, så filmen är bättre än vad trailern visar!På kvällen var jag och handlade mina efterlängtade ägg, bara för att upptäcka att jag idag inte alls var sugen på kokt ägg. Men när suget faller på så har jag nu 6 ägg som ligger och väntar och nåt av dem ska jag väl ändå lyckas få i kastrullen istället för utanför...?

Det är inte bara filmen som är complicated... Intervjun på torsdag närmar sig och jag vill inte! Det är nog första gången jag går på en intervju för ett jobb jag verkligen inte vill ha. Jag vill ju ha mitt jobb som jag har! Kan det inte bara lösa sig så jag får 50% till så vi kan vara alla tre från mars?! Jag har byggt upp nåt så bra och det känns toppen! Men allt är oklart just nu hur det blir. *suck*

Nej, nu är det dags att ta tag i disken innan jag ska sova! Imorgon kväll ska jag på pizzakväll med tjejerna :)

Zzzzzzzzzz....

Vilken dag det varit idag! Hade tänkt börja vid 7 imorse, men segade mig lite imorse och började istället 7.45. Måndagsmornar är extra svåra att komma upp av någon anledning ;) Sen har dagen gått i ett! Två möten och sen ett besök på eftermiddagen innan det var dags för hemgång. Vi har också haft en praktikant som börjat hos oss idag och ska vara 10 veckor framåt. En trevlig kille som verkligen var öppen och ställde väldigt personliga frågor. Inte helt van att få såna frågor när man just träffats. Det var frågor som: Har du barn? Vill du ha barn? Har du pojkvän? Vad brukar du göra på fritiden? Ja, helt vanliga lunchämnen ;)

När jag kom hem var jag såååå sugen på kokt ägg. Men när jag tog fram det ur kartongen for det ur som en projektil och landade på golvet helt utmosat! Jaha, så var det med det ägget. Orkade inte åka iväg och handla nya heller. Men vilken besvikelse det bli när man ställt in sig på nåt. Fick bli fiberhavregrynsgröt istället. Och efter att ha hamnat på Facebook ett tag och tagit två alvedon, så däckade jag på soffan med kissen bredvid. Ont i huvudet igen och jättetrött! Har nyss vaknat. Himla bra att sova 3 timmar... Undrar om jag kan sova nu....

Nej, dags att ge det ett försök i alla fall. Jag som tänkt göra massvis när jag kommit hem, eller i alla fall dammsuga och greja lite. Jaja, får väl bli imorgon då istället. Natti natti!

Söndagssoft...

Det blev milen igår ute vid Mälaren! Perfekt väder, då det inte var för kallt, men ändå kunde man knalla runt i spåret med de vackra rimfrostade träden omkring sig. Det kändes i benen efteråt, då det var skidspår i mitten, vilket gjorde att vi fick pulsa i snön utanför. Hade systemkameran med mig så tog lite kort längs med turen förstås! Fota har bara blivit ännu roligare sen jag köpte systemkameran! Älskar min Canon 500d. Har tom. gått med i fotosidan.se :) Kan vara kul att få lite kritik för sina bilder också. Funderar faktiskt på att gå en kurs så småningom, men har inte tid just för tillfället nu när jag ska gå en kurs ändå på högskolan den här terminen. Jobba heltid och gå en kurs lär nog ta sin tid ändå och samtidigt hinna med att träna också.

Igår kväll skulle jag gått ut och tagit en öl med 2 kompisar, men med huvudvärk och en kisse som under dagen ätit halvdant blev jag hemma och tittade på Robinson istället. Hoppas på en vinst för Mats, då jag tycker han är den mest värdiga vinnaren!

Ikväll är det tvättstugan som står på schemat. Annars har jag en riktig softardag. Sovmorgon och låg och läste länge i sängen. Snart läst ut "Höstoffer" av Mons Kallentoft och jag har svårt att lägga den ifrån mig :) Sen ikväll måste man ju se "I en annan del av Köpin" och "Blåsningen" som börjar" och sen förstås Johan Falk "Vapenbröder" (som jag ju redan sett, men gärna ser igen för de är så bra!).

Här kommer tre bilder från igår! Klicka på dem för större format.

  
Copyright © Lillanorpan


Rallytur på Volvo!...

Igår stannade jag till på Volvo på vägen hem från jobbet. Tyckte det smällde till vid ena sidan när jag körde i gupp på slutet innan jag kom fram till jobbet och när man åker 5 mil mellan städerna vill man gärna veta att bilen är ok. En karl i 60-årsåldern hängde med ut på en sväng för att lyssna. Så fick sätta mig på passagerarsidan. Och jäääääklar vad han körde :) Rena rallyn runt på Volvoområdet, vi for som en fjällämmel. Det lät ingenting! Han förklarade att det kan komma in sten vid fjädersätet ibland och då kan det panga till vid gupp. Så kunde lugnt köra hem till hemstan igen för om det var en sten var den borta :) Undrar om han inte passade på lite extra att köra när han hade chansen... ;)

Igår kväll gjorde jag hemmagjord pizza tills brorsan, Ylva och Hugo skulle komma. Gjorde från scratch, ingen färdig botten här inte. Men det tog tid, för det tog tid ute på Ica Maxi då det blivit fel på kortsystemet och sen råkade jag göra fel med degen först och fick göra om. Det blev med skinka, färska champinioner, paprika, oliver, ost och tomatsås förstås. Fick en present av dem, 500 kr på Mediamarkt som bidrag för att kunna köpa nytt objektiv till kameran! Bara för att jag suttit så mycket barnvakt och ger Hugo presenter. Men det gör jag ju för att jag vill och tycker om honom! Det är ju fasters lilla älskling :) Så helt onödigt, men väldigt gulligt av dem!


Nu blir det en tur ut till Mälaren för att ta en promenad i spåret i snön! Nu behövs det lite lördagsträning känner jag :) Tror kameran får följa med också kanske... Visst är det härligt med helg? Trevlig lördag på er!Tåg - not so much fun!

Ujuj, aldrig att jag åker tåg upp till Bollnäs någon mer gång. Snacka om drygt med så många byten och dessa ordenliga tågförseningar pga. snö, is, signalfel, växelfel.... it goes on and on! Igår blev det en resa ner från Bollnäs på sammanlagt 7 timmar. Kul! Verkligen! Känner att jag ser fram emot min Boråsresa extra mycket nu med tåg!....

Men för övrigt så var det trevligt och givande... Förutom att jag blev dålig av maten jag åt på kvällen på hotellet. Nåt var inte bra med den. Ändå var det bara Ceasarsallad. Men kan ha varit nåt med kycklingen kanske. Jag hade ju faktiskt lika gärna kunnat struntat i att äta alls på kvällen eftersom det inte fanns en gnutta mat kvar i magen efter den där vändan! Fick rusan in på toa mellan dansnumrerna i "So you think you can dance" och det kändes som magen vände sig ut och in varje gång. Tur det inte var likdant på morgonen. Hade kännts lite onödigt att åka flera timmar upp till Bollnäs för att sedan inte kunna genomföra mötet. Men som sagt annars var det jättetrevligt! :)

Det var väldigt fint i Bollnäs med lite fjälligt och så. Kändes att man var i Norrland. Kylan bet i ansiktet. Minus 21 grader var det, men kändes som -31. Blir en annan slags kyla där än hemma. Från hotellet hade jag utsikt mot sjön som det nu var is på, men väldigt vackert på morgonen ändå vid soluppgången.


Utsikt från mitt hotellrumsfönster - den isiga sjönSka ta tidig helg idag! Är ganska trött efter resan och behöver hem och städa och fixa lite, för ikväll kommer brorsan, Y och lilla H på besök och ska käka mat. Snart resdags...

Har i princip packat klart inför morgondagen. Ska bara ner lite duschkräm, lotion, smink och grejor och nån bok så är jag redo för morgondagen :) Visst ja, kisses grejor kanske ska plockas ihop också så det är klart. Ska skjutsa henne till mormor imorgon bitti innan jag tar bilen till jobbet. Ska jobba fram tills efter lunch. Sen blir det tåg från jobbstan tillsammans med 2 andra som också ska med upp till Bollnäs. 4,5 timme på tåget innan vi är framme. Hemma torsdag kväll igen! Så ingen uppdatering imorgon för datorn får inte följa med!

Ska på intervju nästa torsdag på grannförvaltningen. Ett jobb jag egentligen inte vill ha, så det känns lite motigt. Men vad gör man. Det är en tillsvidaretjänst med samma sak jag gör nu fast på vuxensidan. Så det känns som jag varit korkad om jag inte sökt tjänsten! Det är ju fortfarande inte klart med hur det blir med min nuvarande tjänst i mars om det blir någon utökning på mina annars 50% jag kommer att ha. Så måste söka andra jobb trots att jag trivs så bra. Oh well, that´s life...

Tillbringat kvällen med att kolla på "So you think you can dance" och drömt mig tillbaka till danstiden! De är så duktiga!!!! Gud vad jag kan sakna dansen! Det är en sån adrenalinkick att dansa och så så roligt! ♥ Här är en av mina favoriter: Legacy! Försök er på det där om ni kan ;PDags att dansa sig i säng! Sov så gott mina bloggvänner! Bollnäs here I come ;)

Torskfilé eller chili, det är frågan....

Det var tungt att köra igång och jobba idag igen. 3 möten på en och samma dag! Pust! Somnade som en liten gris på soffan när jag kom hem. Men hann med och laga torskfilé till lilla kisse som hon blev väldigt glad över :) Hon hade inte ätit något under dagen men åt när jag kom hem i alla fall som tur är! När jag vaknat och skulle göra matlåda till mig själv, råkade jag värma fel mat i micron. Det var torskfilén jag värmde istället för Chili con carne som jag lagat igår. Låg i samma sorts lådor och kollade inte så noga. Funderade varför kisse stod på köksbordet och var så ivrig. Hon blev helnöjd över att ännu en gång få torsk på en och samma kväll. Men det var hon värd! Bara hon äter så!

1 dag kvar på jobbet innan jag ska sätta mig på tåget och åka upp till Bollnäs! Undrar om det är lika kallt där som här.... 2 byten på väg upp och 3 hem. Usch och blä vad tråkigt! Hoppas hotellt är så bra som det ser ut i alla fall! Det såg lite lyxigt ut :) Har aldrig varit i Bollnäs så ska bli kul att se det, men samtidigt ska det bli jätteskönt att komma hem sen igen och man har det avklarat! Undrar vad man ska roa sig med uppe i Bollnäs på kvällen då...

Idag råkade jag på en riktig idiot till bilförare. Lite rörigt att förklara hur han körde, men han lyckades göra hela 3 megafel och kunde ha krockat på 3 olika sätt! Han eller hon måste ha köpt sitt körkort på svarta marknaden iiiiiii.... Uruguay eller nåt... Men blir jag förvånad? Näääää, det finns så många som inte skulle ha nåt körkort så det är skrämmande! Nu är det sussingdags för alla kissar och andra :) Natti!

Uppdatering kisse...

Här kommer en uppdatering Astriid. Tack alla så jättemycket för stödet och tumhållningarna för kissen! O som du säger Mallis, man måste inse när det är dags även om det är svårt. Men jag hoppas att jag inte kommer det till det ännu och att det är några år kvar tills dess! För det skulle vara min värsta dag i mitt liv! Tusen gånger bättre när de får somna in pga. ålderdom hemma! Usch, nu släpper vi det!

Igår åt hon lite mer på kvällen med tonfisk och lite torrfoder så hon har fått i sig lite, likaså idag då jag varit hemma hela dagen för att hålla koll på henne. Hon dricker vatten ordentligt och hon verkar inte medtagen eller dålig. Så jag hoppas att hon kommer att börja äta som hon ska igen. Har pysslat en massa med henne. Men än är faran inte över. Blir jobbigt imorgon när jag ska iväg och jobba hela dagen och inte har koll. Risken är att hon bara sover hela dagen och inte går upp och äter något när jag är borta som i torsdags och fredags.

Känns inte ett dugg kul att åka iväg 2 dagar till Bollnäs på onsdag/torsdag. Hoppas att jag får henne att äta mer normalt tills dess för då ska hon vara hos mormor sen och hon har ju inte så lätt att få i henne.

Idag tog jag sovmorgon, låg och läste ett tag innan jag steg upp. Sen har jag tvättat på eftermiddagen, sökt ett jobb (som känns sådär att söka, men känner mig tvungen att söka), tränat på en apparat hemma som jag fått låna av mamma och kollat på en film som heter "The rebound" med Cathrine Zeta Jones. Den var sevärd tycker jag. En chick flick skulle man nog kunna säga. En romantisk komedi om en mamma som blir singel och träffar en tio yngre kille som först börjar som barnvakt hemma hos henne.

Nej nu är det sovdags! Ska försöka komma iväg tidigt imorgon, så jag kan komma hem någorlunda tidigt och fortsätta matprojektet med kissen! Sov gott! ♥

Semesterdag

Tog en semesterdag till idag! Det var så skönt! Har tillbringat dagen med att efter lite sovmorgon, åka till grannstan och äta lunch hos mamma tillsammans med bror och lilla brorsonen. Sen blev det lite shopping innan vi åkte hem igen. På kvällen blev det tacos hemma hos bror, Y och lilla H och så kollade vi på premiären av Let´s dance. Kul med nåt nytt att se på fredagarna igen! :)


Är orolig för min lilla kisse som inte äter som hon ska. Har gett henne specialmat med extra vitaminer och grejor i, men hon vill inte ha den längre och inte äter hon mycket torrfoder heller. Igår fick hon tonfisk, som hon till min lycka åt. en idag ville hon inte äta nåt, så innan jag åkte till brorsan, köpte jag 3 olika sorters kattmat i burkvariant. Det var till och med kattungeforder för hon ska få i sig mer fett. Och hon åt lite av en sort när jag kom hem.

Ska ringa till djursjukhuset imorgon och höra mig för om hon inte äter bättre imorgon. Tänkte jag ska prova koka lite torskfilé åt henne. Hon är ju 16 år nu så när inte allt är som det ska blir man ju jätteorolig. Hon är ju min lilla älskling och mitt allt! Vill inte ens tänka på den dagen hon inte finns kvar hos mig! Hon sover varje natt i sängen hos mig och kommer och möter mig när jag kommer hem från jobbet. Nä, hon måste helt enkelt pigga till sig. Finns inget annat alternativ!

Årets julklapp...?

Visning av av mina fina julklapp! Skulle nog nästan kunna knäcka extra som säljare.... ;) DON`T TAKE ME SERIOUSLY! ;)För att riktigt bjuda på mig själv tänkte jag också visa hur det kan bli när man som jag ofta är full i fnitter och har lätt för att börja skratta. Då är det inte alltid så lätt att vara allvarlig i ett blogginlägg. Jag försöker finta mig själv genom att harkla mig, men det går inte.
Kolla här.

Kan tilläggas att den sitter fast direkt i datorn som ett USB-minne och är böjbar åt alla håll, typ som en orm. Praktisk va? ;)
Men helt ärligt så kan den faktiskt vara riktigt bra i vissa situationer, som i bilen på kvällen om man har trådlöst, på planet, tåget... Så ska inte vara elak! Kunde bara inte låta bli :) Tack snälla pappa och K för den fina julklappen! Den var jättebra!
Årets första filmtajm...

Endast 2 lediga dagar kvar :( Varför går ledigheten alltid så snabbt? De här sista dagarna efter nyår har jag bara hållit mig inne och gjort ingenting mer än kollat på film och sovit i stort sett förutom idag då jag suttit barnvakt åt brorsonen från 7-15 ungefär. Så mysigt så! Har fått så mycket pussar och kramar av honom idag så :) Råkade på en urinvägsinfektion precis innan nyår så har gått på antibiotika i några dagar. Men nu är det bra igen! Filmerna jag sett är "Paranormal activity", "500 days of summer", "Julie & Julia", "All about Steve" och "Extract". Och här får ni en liten sammanfattning om ni vill ha filmtips. 

Jag är inte så lättskrämd av mig, men "Paranormal activity" var lite småläskig faktiskt när man levde sig in i den. Den är lite som "Blairwitch project" i och med att den är som filmad med videokamera, annars är de inte speciellt lika alls. Denna utspelar sig i hemmet och det är till största delen nätterna det händer saker när paret ligger och sover och videofilmar i sitt sovrum för att få reda på vad det är som händer. Här kommer ett smakprov från den:"Julie & Julia" var så bra att det föll en tår på slutet! Den är riktigt riktigt sevärd tycker jag! Det är Meryl Streep som spelar den ena huvudrollen. Det är en annorlunda film som är baserad på två verkliga böcker. Här kommer ett smakprov från den:"All about Steve" gillade jag också. Det är Sandra Bullock som spelar en av huvudrollerna. Hon spelar en tjej som fortfarande bor kvar hemma hos sina föräldrar och gör korsord till en tidning. Hon går på blind date med Steve som hennes föräldrar fixat ihop med hans föräldrar. Det har inte vid tidigare dejter varit några höjdarkillar. Men Steve visar sig vara en riktig snygging. Hon faller som en fura, men gör han det? Inte riktigt. Här kommer ett smakprov på den:Skrev också om en film i föregående inlägg, "I love you man" med Paul Rudd. Den är också klart sevärd och lite smårolig och mysig film. Peter (Paul Rudd) ska försöka skaffa sig en egen vän, då hans blivande fru har flera vänner och oroar sig över att han inte har någon riktig vän. Här kommer ett smakprov på den också:"Extract" var en riktig skitfilm, så se inte den! "500 days of summer" var en helt okej film.

Första dagen på året...

Nya året firades in med goa vänner. Jag stod för förrätten och det blev formfranska med avokadoröra, räkor och rom. Varmrätten bestod av fläskfilé, potatisgratäng, kantarellsås och grekisk sallad. Jättegott! Efterrätt med chokladmousse med smak av after eight som bara smälter i mun! Mmmmmm! Förutom att äta spelade vi det nya spelet "När och fjärran". Men vi hann också med L.I.P.S, ungefär som Singstar. Sen skålade vi med champagne vid 12-slaget och var ute och tittade på fyrverkerier. Natten avslutades med att titta och skratta till roliga klipp på Youtube :)

Ändå måste jag säga att nyårsafton är en dag jag lika gärna skulle kunna vara utan. Av någon anledning känner jag mig alltid sorgsen inombords just på den dagen. Men klart jag hade kul och trevligt på kvällen. Daniels otroligt fina och gulliga kommentar jag fick igår värmde också! :) Tack min fina vän!!!!

Idag har varit en riktig sofflägesdag! Kollat på tv och sovit om varannat! Undrar om det bara är gårdagen som spökar, blev rätt lugnt igår så kan inte riktigt skylla på det eller kanske är det antibiotikan som spökar...
Har i alla fall kollat på de gamla godingarna "Can´t buy med love" och "Tre män och en baby". Annars har det mest varit trist på tv idag tycker jag. Ska nog avsluta kvällen med att se nån nyare film tror jag.

Önskar er en god fortsättning på det nya året! Hoppas på ett bra år 2010! 3 bilder från nyårsafton kommer här.