Fotokväll...

Efter en sväng till Återbruket idag fick jag med pappa ut till Mediamarkt för att kolla in ett nytt obektiv till min kamera. Har nu bestämt mig för ett Canon 55-250 med bildstabilisator. Det tror jag kommer bli kanonbra! Testade ju ett 70-300 av en kompis sambo och det blir fina bilder, men svårt vid längre avstånd att inte få skakiga bilder om man inte använder stativ. Så jag tror det här blir bättre. För inte alltid man vill släpa omkring på ett stativ ju!
Tyvärr fanns inte objektivet inne, utan kommer förhoppningsvis in på torsdag, men inte alls säkert. Så bara att ha tålamod och vänta.

Sen blev det lite svartvit Dansk sjösten som jag ska ha på sidan av plattorna där det varit en rabatt som jag inte ska ha kvar. Tror det kommer bli prydligt med lite sten där istället. Vill inte ha för många rabatter. Räcker med en tycker jag. Hittade också en solsäng till kampanjepris. Så den har jag legat i hela eftermiddagen! Så underbart! Lite lättare nu att även kunna sola baksidan vilket jag är lite dålig på annars :)

Ikväll har jag varit iväg med Mr K och fotat igen. En härlig och underbart vacker kväll var det! Blev lite bilder vid ett slott, blommor, kossor och på solnedgången. Sen fick jag hjälp med att ta upp roten till min Rönn som jag tog ner för några veckor sedan. Det var guld värt! Hade inte varit lätt att ta upp den själv inte! Behövdes nog lite manlig kraft i det här fallet! Efter bjöd jag på årets första kräftor. Det var Turkiska kräftor och riktigt goda. Inte sådär ruskigt hårda i skalet som en del kräftor kan vara ibland. Så det var gött!


Foto på den vackra solnedgången ikväll


En liten bro


Min fotopartner vid solnedgången


En av kossorna



Stall vid slottet


Allé vid slottet

Kvällen avslutades dock med ett tråkigt besked från min mamma. Milou, kissen som ju har blivit sjuk ska få somna in. Det finns inget alternativ i det här fallet då hon fått en tumör i munnen som i stort sett alltid är elakartade när de börjar bli till åren. Mamma vill inte låta henne gå igenom en operation och behöva sondmatas efteråt, då de förmodligen var tvungna att ta operationen i två omgångar. Fruktansvärt sorgligt då det inte är länge sen jag tog bort Milous mamma som var min lilla älsklingskisse. Brorsan skulle följa med henne vilket jag är jättetacksam för. Jag hade inte klarat av det! Det är för färskt fortfarande. Det är av den här anledningen som jag känner att jag inte vill skaffa en ny kisse. Det gör för ont när man kommer till det här steget och all oro när de blir sjuka osv. Visst var det värt det när jag hade min kisse såklart! Men jag vill inte gå igenom det igen. O nu gör jag det ändå på ett vis även om det inte är jag som tar beslutet. Milou är en älskad kisse och hon funnits hos oss sen hon föddes. Hon påminner på många sätt om sin mamma och kommer bli enormt saknad! Livet tar sina tvära kast emellanåt. Men hade varit skönt med en semester och sommar utan sorg.

Sovdags... Somnade ifrån här för ett tag sen så nu är det nog dags att gå och lägga sig på riktigt.


Dear John...

En till film sedd, "Dear John". Underbar film som jag definitivt kan rekommendera! Channing Tatum spelar den ena huvudrollen och hur snygg är inte han!!!??? Tyvärr är han dock upptagen ;( Tänk om livet kunde vara sådär romantiskt på riktigt ibland...

Det är i alla fall Lasse Hallström som gjort filmen. Han har gjort många bra filmer han. "An unfinished life" är en sådan, "Casanova", "Ciderhusreglerna", "Chocolate" bla. Tänk att göra en hel film... Hur kan man lyckas få till den så den blir så bra att nån vill se den. Skriva en bok är ju en sak, men en film, där man måste tänka ut varenda karaktär i filmen hur de ska vara och vad de ska säga. Om det gjordes en film om mitt liv, undrar vem som skulle spela huvudrollen då...? Här kommer i alla fall en trailer från filmen:



Egentligen hade jag tänkt gå och lägga mig, men är så irriterad över en grej så jag kände att jag behövde göra nåt annat ett tag så jag får tagga ner mig lite. Aldrig bra att försöka sova när man är arg.

Lite shopping på stan blev det idag när jag ändå var nere. Det bidde ett par nya solglasögon och ett långt sommarfräscht linne från Stadium med fickor i midjan och som passar bra till tights.

Mycket filmer har det blivit ett tag på sistone, men det är så avkopplande att kolla på film. Läsa brukar jag göra mycket också i perioder, men det har blivit lite åsidosatt på sistone. Har börjat på en ny bok av Marian Keyes, men har somnat varje kväll när jag försökt lägga mig och läsa en stund. Ska nog ta och läsa en stund ute i solstolen imorgon istället...OM det blir fint väder, vilket jag hoppas på. Ska nog börja på en till film innan jag somnar. Blir nog "Valentine´s day" med Julia Roberts bla.

Imorgon ska jag också få hjälp av pappa att ta med lite trädgårdsavfall till Återbruket. Ska bli skönt att få bort det!


Första semesterdagen!

Första riktiga semesterdagen och jag NJUTER!!!! :) Lite soldis är det just nu, men ska bli bättre framåt eftermiddagen. Började morgonen med att åka ut till Bauhaus och köpa några till solcellslampor att ha ute. 10 kr/st kostar de just nu och de är jättefina. Här i stan har vi sålt mest såna i hela Sverige berättade en som jobbar där. På andra ställen i Sverige har de flera tusen kvar som inte sålts ännu medans det här hemma sålts slut 20.000 på bara några dagar. Idag var sista partiet de skulle få in. Vad säger det! Att det är inne att ha solcellslampor just i den här stan?...

Sen klippte jag gräset när jag kom hem som redan blivit långt. Man får nästan klippa det en gång i veckan. Min stackars vita rosenbuske är inte så förtjust i värmen som kommit... Den ser ut som den håller på och säckar ihop totalt trots vattning på den varje kväll. Bara att hålla tummarna att den rotar sig och piggar till sig igen. Annars får jag väl i värsta fall sätta en ny då. Syrenhortensian på framsidan har tagit sig bra i alla fall. Men å andra sidan är det inte lika soligt på den sidan heller.

Vid lunch ska jag följa med svägerskan och lilla H till BVC, då brorsan fick följa med mamma till djursjukhuset. Jag klarade inte av att följa med, då det inte är så länge sen jag fick ta bort min kisse. Och i värsta fall kan det bli så att även hennes dotter får somna in idag beroende på hur det går och vad det är. *Snyft!* Men jag hoppas innerligt att hon får finnas kvar med oss ett tag till! Hon är världens goaste lilla kisse! ♥ Det räcker med en kisse i år tycker jag.

Igår tillbringades dagen med att ligga ute i solstolen och sen hälsa på pappas sambos dotter en sväng. På hemvägen passade jag på att tvätta bilen. Sen blev det en lugn och skön kväll med en gullig film som nog kan klassas som en chick flick. Men jag tyckte om den! Den heter "Letters to Juliet".



Dags att äta nåt innan jag ska iväg. Ha det gott!

Vilodag...

Sett två riktigt bra filmer idag! Startade med en till frukosten i sängen. Finns det något mysigare än att gona ner sig i sängen på morgon och veta att man inte MÅSTE stiga upp en viss tid :) I alla fall såg jag filmen "Remember me". Pierce Brosnan och Lena Olin är med i filmen, men spelar faktiskt två mindre roller i filmen. Jag visste inte att filmen grundar sig på ett verkligt tema så blev lite överraskad av slutet och tårarna rann! Ujuj vad den var sorglig, men otroligt bra! Kan rekommenderas!



Sen har jag legat ute i solen i solstolen under eftermiddagen. Så skönt! :) Ibland är det faktikst skönt att bara ha en lugn dag och bara softa omkring :) På kvällen har jag sett film nummer två, "The back-up plan" med Jennifer Lopez bla. En gullig och mysig film! Också helt klart sevärd! Gillar henne i filmer.



Var en trevlig midsommar igår i alla fall!
Vi blev 9 stycken firare :) God mat, mycket skratt och kubbspel. Då är det en lyckad midsommarafton :)

Rosies ena dotter har blivit sjuk och måste iväg till djursjukhuset på måndag. Hoppas för allt i världen att det är något som går att åtgärda! Vill inte att en kisse till ska försvinna i år. Tycker det varit tillräckligt i år nu! Hon är världens goaste kisse och är uppfödd hemma hos oss. Hon bet oss i näsan från början så fort man lyfte upp henne. Men gick snabbt att vänja henne av med det. Hon är en riktig personlighet och älskar att bli ompysslad och upplyft. Hon kan komma på morgonen och krafsa på en och tycka att det är dags att vakna. Brorsan ska följa med för jag klarar inte av det eftersom det inte var så länge sen jag var där och fick ta bort min älskade kisse. Just därför känns det helt rätt att inte skaffa någon mer kisse hur mycket jag än älskar djur. Det är så härligt så länge de är friska, sen kan man oroa ihjäl sig när de blir sjuka och man måste åka till veterinären. Jag är för blödig.

Nej, nu är det dags för sängen! Börjar redan bli ljust ute!



Midsommarafton

Midsommar är redan här och min semester har börjat! Känns så skönt! 4 veckor som jag ska ta lite som det kommer beroende på väder. Stugan kommer det bli, hemma och pysslar och ev en utomlandssemster i slutet eller om det är väldigt fint i Sverige kanske en utflykt inom Sverige istället någonstans :) Firade in semestern igår med brorsan, svägerskan (som också precis började sin semester nu), brorsonen, mamma och mormor hemma hos mig. Det blev grillad fläskfilé, färskpotatis, gräddfil, bearnaisesås och grekisk sallad! Vi festade till det lite extra med champagne till också. Till efterrätt blev det jordgubbar och glass! Mycket mumsigt!

Midsommarfirandet blir hemma hos en kompis på eftermiddagen där det börjar med fika och på kvällen blir det förstås grillning :) Jag ska ha med rostbiff som ska grillas. Med mig kommer också en gammal kollega från när jag jobbade som skolkurator. Ska bli skoj!

Ha en underbar midsommar!


Junifotografering, grillning och saknad

Imorgon är det 4 dagar kvar till semester wohoooo! :) Men det blir en stressig vecka att hinna med de sista utredningarna. Är inga små skitsaker heller så kan nog bli lite övertid mot slutet... :( Men skönt att få det klart innan semester och har dessutom lovat 2 familjer att det ska bli klart innan så...

Helgen har varit bra! 30 häckplantor är nu planerade och 10 nya står och väntar på att bli planterade. Sen ska det vara klart. I lördags köpte jag även en syrenhortensia som jag nu planterat ner på framsidan samt en vit rosenbuske som jag tog hem från stugan idag :)

I lördags kom mamma på besök och så var vi över till bror med familj på kvällen och grillade! Äntligen fick jag krama på lilla brorsonen som nu var på bättringsvägen från vattkopporna :) ♥  Blev några cider till så blev en promenad hem. Jag hade inte tänkt att titta på det kungliga bröllopet överhuvud taget då jag inte är speciellt intresserad. Men blev till slut så ändå lite halft ofrivilligt. Det var väl fint med fina tal, men fy sjutton för att vara i den sitsen! Ett privat bröllop i lugn och ro skulle då jag vilja ha i alla fall! Men Viktoria och Daniel har ju inte så mycket att välja på.

Så idag åkte vi upp till stugan över dagen. Gräset var skyhögt och vår tomt såg mer ut som en äng än en gräsmatta! Men nu är det fint igen. Brorsan klippte gräset, mamma o jag krattade och så klippte jag ner rosenhäcken framför terassen då den tyvärr inte blivit så pigg över vintern. Men den kan nog ta sig. Var några gröna grenar kvar i alla fall. O vilken grönska det var där sen då! Så mycket fina vackra blommor. Så kameran åkte förstås fram: (Klicka på bilden för större format)

  

  

  

    

Brorsan tog med urnan till min älskade kisse ♥ som jag fick låta somna in den 29 januari i år. Den har stått hemma hos dem i garaget sen han hämtade henne i februari. Jag orkade inte hämta henne själv. Jag var inte i form för att begrava henne idag. Utan hon finns inne i mitt sovrum i stugan just nu. Det var första gången jag stor och höll i urnan och sorgen grep tag i mitt hjärta när jag stod där med henne i sovrummet. En märklig känsla samtidigt. Kommer jag känna mig redo att begrava henne? Jag har haft en period nu på sista tiden där jag saknat henne nåt enormt! Satt och tittade på gamla kort en dag förra veckan och tårarna rann. Tänk att det gått snart 5 månader. Hon lämnade ett stort tomrum och det kommer nog aldrig fyllas till fullo igen. Det finns ingen som kan ta hennes plats i mitt hjärta. Det kommer inte bli någon ny kisse även om jag älskar djur. Två av Rosies döttrar bor hos min mamma och min pappa och hans sambo har en mysig Bernen sennen. Det får räcka!

Nej, får jag torka tårarna och ta och gå och sussa om jag ska orka upp imorgon bitti. Här kommer en bild på det långa gräset på tomten i stugan innan det blev klippt. Gäststugan syns knappt :) Så långt har det nog aldrig varit någon gång!



 

Semesterdag, men snart semester på riktigt...

Tog en välbehövlig semesterdag igår och det var sååååå skönt! Har kommit in i någon slags trötthetsperiod igen. Jag tänkte jag skulle passa på och sova ut, men vaknade först redan vid 6.30. Som tur var lyckades jag somna om igen och sov i alla fall till 9. Sen var jag iväg och handlade mat, köpte en påse jord till och sen var jag hem och klippte gräset. Det var jättefint väder ute, men tyvärr hann jag inte sitta så länge i solen. Hann sitta en stund innan det var dags för lunch. För sen gjorde jag en rabarberpaj tills pappa och K skulle komma på fika och hjälpa mig ner med häckplantorna.

Längst ut har jag nu planterat ner 10 plantor, 3 kvar. Sen är det sidorna kvar också som jag och pappa ska ta idag efter jobbet. Hoppas bara inte det spöregnar för då vet jag inte om han blir så sugen på att plantera...
Det har varit lite bök med hur jag skulle plantera häcken för längst upp på tomten och längs med ena sidan så är tomten utmärkt med z som betyder zon. Även om det är min tomt så får jag inte stänga igen på de ytorna med planteringar och annat för att fastighetsägaren och angränsande grannar ska kunna passera. Jag har en hörntomt. Men har inte riktigt blivit klok på hur man får göra för står rätt luddigt i kontraktet. Försökte fråga fastighetsägaren, men ett lite nonchalant svar om att man inte får stänga igen helt och att det står i bilagan till kontraktet.

Hade skrivit precis vad jag hade för funderingar, men fick inget egentligt svar på det. Så nu har jag valt att tolka det på mitt sätt. Jag sätter längs med zonen allra längst upp eftersom det faktiskt är min tomt. Annars blir det en allmänning. Och för att kunna klippa gräset. Sen lämnar jag öppet på båda sidor genom att göra uppehåll med 2 plantor på vardera sida. Då har jag inte stängt igen helt utan man kan passera där uppe. Annars sätter jag plantor hela vägen men innanför zonen på ena sidan så det blir en gång emellan. Så får jag hoppas att det blir rätt. Det är en hyfsat stor tomt faktiskt i och med att jag har hörntomt. Det är säkert 3-dubbelt så stor som de som bor på mellantomterna. Rätt skönt! :) Men ändå lagom för att det ska gå rätt snabbt att klippa det.

Ska tidigarelägga min semester med en vecka. Resten av familjen har tidig semester i år och med tanke på att jag är så trött kan det vara skönt eftersom jag inte har något inbokat sista veckan. Gäller bara att jag hinner klart vad jag ska göra idag och under nästa vecka. Så  blir till att jobba järnet! :)

Trevlig helg på er!

Norpan eller Sari....

Just nu heter jag även Sari. En inom kommunen har vänt fel på en siffra när hon skickade ut ett brev om någon föreläsning eller nåt så får en massa samtal med frågor och anmälningar och sånt. Imorse hade jag en man på telefonsvararen som ville anmäla sig. Tänk så tokigt det kan bli! Men ringde faktiskt upp och hänvisade honom till ett annat nummer. Sen är ju vissa så envisa också när man säger att de ringt fel. "Nej, det är det här numret som jag har fått". "Jo, men det här är en helt annan verksamhet, så det är fel nummer". "Nääää, det står det här numret i brevet vi har fått". "Ja, men då står det fel nummer i brevet, för jag sitter ju på det här numret".

En kollega till mig har en son som är 17 år som just nu rest bort utomlands för första gången. Det var så roligt härom dagen när hon pratade med honom innan han precis skulle åka iväg. Kunde ju inte låta bli att tjuvlyssna ;)
"Det kostar x kr att ringa när du är där, så ni behöver INTE ringa till varandra när ni är där, ni är ju med varandra hela tiden". " Och det kostar x kr att sms:a, så ni behöver INTE sms:a till varandra för ni är ju vid varandra hela tiden!" "Ja, nåt i nödfall kan ni ju skicka, men annars inte!" "Och tänk på att inte ställa ifrån er några glas! Köp bara på flaska!" "Och så lämnar ni inte varandra någonting utan är vid varandra HELA tiden!" Inte lätt att vara mamma i alla lägen! Kan dock tänka mig att det gick in genom ena örat och ut genom andra. För det hade tydligen upprepats några gånger dagen innan också :)

Kommer själv ihåg hur det var när jag skulle åka utomlands på charterresa första gången med min pojkvän. Iofs hade jag varit på språkresa då i tre veckor innan, men det var ändå. "Ring direkt när ni kommit fram!" O vi ringde inte förrän dagen efter för vi hittade inte någon telefon. Var ju inte så vanligt med mobil då. Ujuj vad oroliga de hade blivit och våra föräldrar hade ringt till varandra och så. Oftast sköter man det där alldeles galant. Man tänker sig ju för själv också naturligtvis. Men såklart kan man förstå oron. Skulle säkerligen vara likadan själv :)

Idag hade jag lite ny musik i bilen och vad bra det går att köra då! Jag är en sån som knappt kan köra bil utan att ha musik i bilen :) Fastnade för en så fin låt igår med John Mayer, "Say". Den var slutlåt på filmen "The bucket list" med Jack Nicholson och Morgan Freeman. Det var en riktigt mysig film! Båda skådisarna är ju så himla bra också. Handlar om två personer som finner vänskap i en jobbig situation och reser jorden runt tillsammans för att göra olika saker de skrivit upp på en lista tillsammans. Här är låten och en snutt från filmen.



Ha en skön tisdag!


Fullt upp i helgen...

Har varit en riktigt lugn helg denna helgen. I fredags var jag och tog första TBE-sprutan, så jag slutade lite tidigare. Den gjorde inte ett dugg ont och inte speciellt mycket efteråt heller, mer än när man ska sätta på sig något över armen en dag efter. Sen kom mamma med sina kissar (döttrarna till min kisse som jag fick låta somna in i januari). Vi gjorde god mat och drack lite vin.



På lördagen var vi ut till Plantagen och jag handlade mina häckplantor, Amerikansk hagtorn. Det är långa taggar på dem, men så kommer det inte in någon obehörig i första taget heller :) De är jättefina när de blommar på vår/sommaren och sen på hösten blir det fina bär. Har dock inte planterat ner den ännu. När vi kom hem åkte Rönnen ner äntligen. Lite tomt blev det, men ska ju ha ett äppelträd sen så det kommer att bli bra. Mamma åkte sen hem och jag åkte på middag hos en vän på kvällen och kollade på en rätt dålig film som jag själv köpt. Den hette "Buss till Italien" eller nåt sånt. Den var okej, men inte speciellt märkvärdig.

Söndag skulle det blivit fotografering, då det inte blev av på lördagen pga. vädret. Men herr K var sjuk, så jag blev överbjuden på fika istället. Så tog med lite hostmedicin åt honom och en film. Han såg sådär pigg ut. Bara att hoppas på att jag själv håller mig på benen. Har ju ganska nyligen själv varit sjuk. Men han hade varit sjuk en vecka då redan även om han blivit lite sämre igen. Han hade lagt upp så fint med kladdkakan med en penséeblomma på vardera och strött på lite vaniljsocker. Såg jättefint ut! Kul med killar som anstränger sig så det ska se fint ut :) Hade sen tänkt fota lite när jag kom hem, några kossor ute vid mig, men regnet riktigt vräkte ner så blev tyvärr inte så. Istället blev det 2 bilder på den vackra himlen och dimman som lade sig över fältet. Men har inte lagt över dem på datorn ännu. Förhoppningsvis blir det fotografering i veckan istället om det blir hyfsat väder.

Igår kväll somnade jag på soffan när jag kollade på "The bucket list" och vaknade först vid 5!!!!! När jag tänkt stiga upp. Men gick faktiskt och lade mig en timme och sov för vill i alla fall ha sovit ett litet tag i sängen! Så länge har jag nog aldrig sovit på soffan! Måste varit jättetrött! :)

Var förbi och lämnade tillbaka sågen hos brorsan igår innan jag skulle till mr K och då kom lilla H med ett stort leende och såg så glad ut, fullt av vattkoppor i ansiktet lilla plutten. Han sprang sen iväg in på sitt rum fnittrandes. och brorsan sa: "Vad lustig han var då som sprang iväg igen!" Men snart kom han tillbaka med två kritor. En sträckte han ut till faster, vars hjärta brast av att inte kunna ta emot den och komma in. Inte lätt att förklara för en 1.5-åring att faster kommer en annan dag när han är frisk :( Han såg så besviken ut. Åhhhh! Hoppas lilla H blir frisk snart!

TBE-vaccindags....

Brorsonen har fått vattkoppor! O jag som skulle ha hämtat honom på dagis idag och allt för första gången! Trist! Gäller istället att hålla sig därifrån! Har haft vattkoppor, men finns alltid en viss risk för att få bältros, så bäst att ta det säkra före det osäkra. Vattkoppor ska visst vara väldigt smittsamt och är dessutom luftburet.

Idag ska jag och ta TBE-vaccin för första gången i mitt liv. Sörmland där jag jobbar finns det mest smitta i hela landet och nu när jag har egen liten trädgård, vistas ute i skogen och så när jag fotograferar och det dessutom har börjat bli en hel del fästingar där vi har stuga så vill jag ta det säkra före det osäkra. Hörde nån expert på radion härom dagen och TBE är inte som Borrelia att smittan överförs efter ett dygn. TBE-smittan överförs direkt. Så det hjälper inte att man får bort fästingen på en gång. Dessutom får 40% av dem som får TBE en bestående hjärnskada efteråt. Otäck siffra tycker jag. Om en månad är det dags för nästa spruta och sen en tredje om ett år. Sen håller det i ca 4 år innan det är dags att vaccinera om sig. Fästingar är riktigt äckliga! Det absolut värsta jag vet! Har aldrig haft någon som fastnat, men däremot som krupit på mig! Usch!

Igår planterade jag ner alla växter som jag köpt + några plantor jag fått från en på jobbet som hon ville bli av med för hon hade så många. Näva. Jättefina rosa blommor som också sprider ut sig rätt bra. Så 4 stycken plantor har jag satt av den. Blev aldrig några häckplantor igår, orkade inte. Får ta det nu i helgen istället.

Annars har jag inte så mycket planerat den här helgen. Ikväll kommer mamma på besök och stannar tills imorgon. Och sen har jag fotografering inbokat med mr K om vädret blir hyfsat. Mer än så är det inte och känner att det kan vara ganska skönt. Det finns alltid saker att pyssla med ändå om det inte dyker upp nåt under tiden :)

Ha det så gott i helgen!

Avslutningslunch, trädgårdsarbete och foto

Igår hade vi sommaravslutning på jobbet och var ute strax utanför stan vid vattnet vid en friluftsstuga. Jättemysigt! Även om det inte var strålande solsken så gick det att sitta ute. Det blev planka med en massa gott som rostbiff, kalkon, frukter, brieost, potatissallad och sallad. Till efterrätt blev det jordgubbar med vaniljglass! Så gott! Fick nästan lite associationer till midsommar :) Det är ju inte långt kvar tills dess!

Igår tillbringade jag kvällen på Plantagen. Köpte lite perenner att ha i rabatten ute hos mig. Det blev två olika sorters Riddarssporrar, Axmalva och Rosenstav. Blommorna går i lila, knallblått, vitt och stark rosa. Hittade också häckplantor som jag förmodligen ska köpa idag innan de tar slut för det var lite billigare just nu. Amerikans hagtorn blir det och de var hyfsat höga redan nu så det blir nog bra! Skönt att få lite mer inramat. Sen ska Rönnen äntligen ner (vilket jag nu fått tillstånd till). Ska man ta ner något som varit där från början måste man fråga, men annars får jag göra vad jag vill med tomten (ja inte förstöra den förstås ;)). Ska också ta bort 3 buskar och ta med en vit rosenbuske från stugan istället. Älskar vita rosor! Så jag har lite pyssel framför mig i trädgården.
Det är så rogivande och mysigt att hålla på och greja ute i den lilla trädgården :)

Har fått låna ett 70-300-objektiv av min kompis sambo J. Så det ska jag utforska i helgen förhoppningsvis med herr K. Hoppas på att det blir hyfsat väder. Sen ser det ut som det kan bli en fotokurs för mig del också framöver. J skulle hålla kurs framöver. Han är en jätteduktig fotograf (
www.fotamera.se)! Jäklar vad skoj det är att fota! Ska införskaffa ett nytt objektiv nästa vecka, men först testa J:s och så även herr K:s ena för att jämföra innan jag bestämmer mig för vad det ska bli :) Lyckades faktiskt med att få med regnbågen på bild igår! Den var så vacker!

Ha det gott!

Kräftlängtan....

Varmt ute idag, även om det är lite soldisigt ute! Var ute en sväng på lunchen för att köpa en sallad och så bidde det en hastig sväng in på H&M där jag råkade sta och köpte en tunika också :) Oj vad man hinner mycket på lunchen! Kräftsalladen var kanongod! Är nästan att man börjar längta till kräftskiva! Men vill ju gärna ha lite semester först! 4 veckor är det kvar till semester och nu börjar jag verkligen längta! Känns i kroppen att det börjar bli dags för semester. Igår satte jag mig framför tv:n och somnade som en liten gris till Vänner och vaknade 1,5 timme senare!

Men sen var jag ute och planterade lite och rensade ogräs mellan plattorna så hann med lite i alla fall :) Idag kan det eventuellt bli lite fotografering igen med herr K, OM vädret håller i sig vi får se. Har läst på lite mer sen sist så är lite sugen på att testa mina kunskaper utan att behöva fråga hela tiden :) Försöker ju köra lite mer avancerade inställningar för att få till de där bra mer konstnärliga korten :) O det är lite trixigt att komma ihåg allt innan man blir van. Men oj så kul det är! Nu börjar det bli dags att köpa ett till objektiv också! Men får väl vänta till skatteåterbäringen kommit och den är på ingång nu har jag hört. De börjar betala ut pengar idag tydligen. Men idag hade jag inte fått några pengar.

Jaha, nu är lunchen slut, så det är väl dags att jobba på lite igen! Mitt besök blev inställt pga. magsjuka idag, så blir en hel skrivardag idag. Hopp o hej leverpastej! :)


Solig helg...

Jorå, nu är jag frisk igen! :) Var och jobbade i fredags, så blev ingen 6 veckorsbacill för en gångs skull. Och nu hoppas jag att bacillerna ska hålla sig borta från mig ett bra tag framöver! I fredags kväll kom en kompis över och gjorde manikyr på mig :) Hon går en kurs i Sthlm och behövde någon att öva sig på. Och vem tackar nej till nåt sånt! Hon kommer nog tillbaka för det blir nya saker på kursen de ska lära sig också och hon är lika välkommen då!

Vilken härlig helg det varit med sol och värme! I lördags var det något sämre väder men ändå okej. Satt ute större delen av dagen och på eftermiddagen barnvaktade jag brorsonen när brorsan och svägerskan var borta på varsit håll. O fick faster lite kvalitetstid med lilla H :) Goare liten kille får man leta efter! Så fort vi går ut så går han och hämtar två bandyklubbor, en gul och en röd. Den gula får alltid faster :) Den ska man sen gå och hålla i.

På kvällen blev jag bjuden på mat när svägerskan kom hem igen. God lax blev det! Senare på kvällen när jag kommit hem började jag kolla på Beck - Levande begravd. Nog tur jag somnade till och från för den var lite läskig! Usch! Brukar inte vara så pjoskig av mig, men denna blev man nästan lite mörkrädd av! Kollade klart på den idag innan det blev mörkt ute. När jag pratade med mamma fick jag svar på ett sms från Mr K som höll på att skrämma livet ur mig när mobilen surrade och gav ifrån sig en signal. Var nog fortfarande lite spänd efter filmen hihihihi! Den var sevärd tycker jag i alla fall! Gillar man Beck så var denna ändå lite annorlunda.



Imorse kom också svägerskan och lilla H och hälsade på mig. Eftermiddagen låg jag och solade ända tills det var dags att hämta brorsan som kom med tåget från Sthlm. Riktigt varm och härlig dag idag! Solen tar bra så man får passa sig lite. Brukar inte bränna mig, men ser att jag är lite röd både i ansiktet och på magen även om det inte gör ont. Tur jag vände mig och solade ryggen lite i alla fall :) Så mycket tråkigare att sola baksidan! Fick ett lite oväntat sms idag också. Blev väldigt förvånad!

Dags att gå och lägga sig om man ska orka upp i någorlunda tid imorgon! Hoppas ni får en bra vecka!


Nästan på g igen...

Det känns som jag är på bättringsvägen igen :) Imorse var jag feberfri och jag hoppas det fortsätter så till kvällen! Jag hoppas på att kunna gå och jobba imorgon igen! Synd bara att jag missar avfirandet av några kollegor ikväll. Men träffar dem på sommarlunchen nästa vecka i alla fall. Idag har jag passat på och tvättat och diskat när jag ändå är på benen igen. Fortfarande underbart väder ute och vad jag hört ska det hålla i sig även till helgen! Det låter väl bra?

Såg ännu en film igår, "Arlen Faber". Det var faktiskt en riktigt gullig film! Tyckte om den! Här kommer en trailer från den filmen:



Dags för lite lunch kanske.... klockan är redan 13.30! Ha det så gött i solen! :)

Mycket film blir det när man är sjuk...

Hemma för 3:e dagen med värstingont i halsen och feber och värk i kroppen. Inget snuvig. Jättekonstig bacill! Det tråkiga är att vara inne när det är så fint väder. Iofs hade jag fått vara inne på jobbet också, men då finns ju möjligheten att gå ut i alla fall när man kommer hem och en stund på lunchen om inte annat.

Igår låg jag i sängen hela dagen, med undantag för att gå på toaletten och en sväng ut i köket. Orkade inte laga någon riktig mat ens utan det blev lite av varje, vilket innebar Proviva, Polly, två kokta ägg, oliver, 2 hårda mackor och potatissallad :) Ja, jag sa ju att blandningen var lite konstig... :) Men åt inte allt samtidigt utan det var under hela dagen.

Såg 3 filmer: "Farsan"



Helt okej film och rolig, men inte riktigt lika bra som de två första filmerna av Josef Fares.

Sen såg jag också "Two lovers" med bla. Joaquin Phoenix och Gweneth Paltrow. Lite dyster film på något sätt och det var nog det som gjorde att jag inte var helt nöjd med filmen. Man kan nog tycka den är bättre om man är på rätt humör... Det kanske kan vara sättet den filmats på. Det var mörkt och dystert i hela filmen när jag tänker på det.



Sista filmen "Love happens", den gillade jag! Mysig film!



Nu ska jag se klart en film som jag började se: "Arlen Faber". Få se om den är bra eller ej....
Hoppas ni får en fin dag ute i solen!