Inflyttningsfest och modell för en dag...

Trött efter en intensiv och stressig helg, men mycket lyckad och trevlig för övrigt :)
Inflyttningsfest i lördags med mina goa vänner! Det blev fint väder lagom till kvällen efter att det på dagen regnat som sjutton! Vi grillade och jag misslyckades förstås med min fläskfilé pga. att jag ägnade mig åt annat än att passa grillen... Har ni ätit knaperstekta kolbitar nångång? Lyckades väl hitta en 5 bitar som var ätbara...
Tävlingar blev det förtås en del också :) Vi körde kast med 3 olika bollar i hink, tvålklämning, knyta skosnöre med en hand på tid, musiktävling, kast med nylonstrumpa och bochia. Första färskpotatisen åts som potatissallad. Till det var det grekisk sallad (förstås ;)) och painriche och olika sorters såser. Efterrätten bestod av rabarberpaj och jordgubb & limekesella.

Söndagen fick jag besök av goaste brorsonen, mamma och brorsan på morgonkvisten. Satt ute på uteplatsen i solen och hade det lugnt och skönt! Sen var det dags att bestämma vilka 3 klädesombyten jag skulle ha med mig till The Studio för fotograferingen senare på eftermiddagen. Men först var det morsdagslunch hos mormor.

Det var riktigt kul med fotograferingen. Vi blev sminkade men fick fixa håret själva. Sen var det fotografering på löpande band nästan. Jag in, blev tillsagd hur jag skulle stå, hålla och titta, sen nästa kompis in, sen hon ut och nästa kompis in. Så det var bara att snabbt in och byta om till nästa omgång kläder lagom tills det var dags igen. Men jösses vad svårt det var att välja bilder sen! Hadevelat sitta och bläddra i lugn och ro själv vilka jag ville ha. Men lyckades till slut välja ut 5 bilder. Men många blev det med skinnjacka, trots att jag bara hade på mig den på vissa bilder. En kul grej att göra med sin vänner. Något jag kan rekommendera! :)
 
Här är tre av mina fem bilder som jag valde + den uppe i nya designen:







Konstiga drömmar...

Det blev som jag tänkte att det kunde gå på semifinalen i Eurovision för Sverige igår. Vi kom inte med. Visst hon sjunger väl fint och låten är okej, men tycker inte den är så speciell och jag tycker vi skulle haft en låt med lite fart i. Det går lättare hem. Men svenska folket ville ha denna. Bättre lycka nästa gång... Nog sagt om det.

Har träningsvärk i ryggen idag. Var ute och red i 1.5 timme igår i solskenet! Jättehärligt! :) Jag bara njöt! Mycket tölt och mycket galopp! Älskar galopp och den frihetskänslan det ger! Hur många gånger har jag inte sagt det? ;) Är lite sugen på en andelshäst. Det innebär att man har en häst som man tar hand om alltifrån 1 eller 2-3 gånger i veckan och får rida. Något att fundera på... Finns ett ställe där de har så med islänningar nära där jag bor. Men beror lite på vad det kostar som med allt annat...


Den här sötisen träffade jag på igår när jag var och red! En liten Bordercollievalp. Oj så mycket pussar jag fick! :)

Imorgon ska jag ha fest hos mig :)
Det ska bli skoj. Blir grillning och tävlingar och så är det ju Eurovision också. De som kommer får ha med sig det som de ska grilla och så ska jag bjuda på potatissallad gjord på buljong och vinäger, festaost, rädisor, rödlök, kanske lite gräslök och lite annat. Sen måste jag ju förstås ha grekisk sallad och så såses och så blir det efterrätt också. Har bara inte bestämt efterrätten ännu. Eventuellt blir det en ananaspaj. Få se. Hoppas bara det blir fint väder!

Igår drömde jag en mardröm eller vad man nu ska kalla det. Helt sjuk dröm egentligen. Det var som nån slags spindlar i taket som var farliga på nåt sätt, men kommer inte ihåg riktigt vad de gjorde. Hur som helst vaknade jag till tidigit på morgonen och ser en sån spindelliknande sak i taket som kryper mot mig och jag far upp som ett torrt skinn i låg springställning och kastar mig ut från sovrummet. Går sen in i sovrummet igen för att titta i taket. Inte är det nån spindellikande sak där. Jag måste drömt fast jag var vaken. Läskigt hur det kan bli så fast man vaknat till!

Jag har varit med om det förut, men då hade jag tagit en insomningstablett. Jag vaknade i stugan, det var mörkt och det var jord runt hela sängen och det kom en bil i full fart och skulle köra över mig. Grabbade tag i kissen som låg och sov alldels bredvid mig och for upp från sängen. Såklart var det en dröm fast jag var vaken. Så läskigt! Stackars kissen måste undrat vad jag sysslade med hihihi. Helt sjuka drömmar eller hur? Jag låter som ett psykfall jag vet ;) Tror det bottnar sig i att man drömmer sånt när man inte mår helt okej och saker som hänt som påverkar förmodligen...

Jaja, idag ska jag käka lunch med några gamla klassisar, sen till kommunhälsan med min arm och sen nätverksmöte innan det är dags för att sluta för dagen! Då ska jag hem och skruva upp mitt andra nattduksbord som jag inhandlade på IKEA igår :) Den blir det också till att handla inför morgondagen och så ska jag träffa svägerskan och lilla älsklingsplutten och käka nåt och umgås lite.

Ha det gott i helgen!

Jag bara undrar...

Varför kan aldrig människor vara dem man tror att de är? Varför måste man alltid bli besviken på människor som man tror sig känna hyfsat väl? Varför kan man aldrig lita på folk? Varför ska man alltid känna att det kommer att hända något negativt när någoting är positivt?....och tro på sjutton att det negativa kommer också. Vad tråkigt det är! Life is like a rollercoaster and sometimes it´s like you can´t get out.

Helgen...

I lördags kom goa vänner från byn där vi har stuga och hälsade på :) Jätteskoj! Det var första gången de var och hälsade på i radhuset! Oturligt nog så precis när de kommit så ringde det på dörren och så kom en underleverantör till Tele2 och skulle kolla på uppkopplingen med bredbandet varför det inte fungerar. Och strax efter det kom brorsan, svägerskan, brorsonen, svägerskans tvillingsyrra och hennes man på besök också. Mycket besök blev det och hur kul är det då att stå i sovrummet och greja med internet... Visst var det bra att de kom, men på en lördag och precis när jag fått besök. Blev borta i 1.5 timme med karln och efter det fortfarande internetlös. Suck! Så ärendet är med andra ord fortfarande felanmält efter 4 veckor och min undran är om det någonsin kommer att fungera. Jag är bra sugen på att försöka bryta det där kontraktet och ta något annat om det går. Det är verkligen under all kritik! Så vad ni än gör om ni ska ha bredband eller nåt annat, VÄLJ INTE TELE2 för guds skull! Mitt tålamod har verkligen nått sin gräns.

Men åter till besöket. Vi hade en jättemysig dag. Vi satt ute och käkade chili con carne, grekisk sallad, bröd och drack vin. Helt underbart härligt! Löve löve löve the sun! Sen tog vi en promenix hem till brorsan och fikade lite innan vi tog promenad hem igen och gjorde iordning lite mer ordentlig grekisk sallad med lite bulgur och annat då sällskapet inte vill ha något annat i matväg. Till blev det bröd och så lite mer vin. Sen blev det kladdkaka med jordgubb & limekesella till efterrätt. Det blev en mysig  och lugn dag i solen!

På söndagen var jag barnvakt till lilla älsklingsbrorsonen :) Han var rätt nyvaknad när han kom och så go! Han kröp upp i knät hos mig när jag satt på golvet och myste länge länge innan han var leksugen :) De tillfällen får man ta tillvara på, då han inte lika ofta har tid att sitta och mysa så. Blev mycket lek och bus sen medan det regnade ute innan vi kunde gå ut och gunga och leka i sandlådan. På kvällen kom svägerskan över med hämtmat bestående av grekisk sallad (man kan aldrig få för mycket av grekisk sallad ;)). Och så lite kladdkaka till efterrätt innan det var dags för henne och lilla H att gå hemåt.

Mycket nöjd med helgen! :) Hoppas nästa helg blir lika lyckad när det är dags för fest på lördagen! :)

Testing Zumba...

Har nu testat 3 program av Zumba, 2 olika dagar. Ska testa ett fjärde lite längre program ikväll.

Zumba fitness basics:
Här får man lära sig basstegen i tre steg. Mycket pedagogiskt :) Först i långsamt tempo med bara benen, något snabbare med tillägg av armarna och sen i snabbt tempo. Bra för den som inte dansat så mycket tidigare eller är van vid koordinationer.

Jag körde inte igenom hela utan körde igång med ett program istället sen. Basics är 1 timme långt och jag kände redan på det passet att man blev svettig och det kändes att kroppen fick jobba.


Zumba fitness 20-minute express:
Ett program när du inte har tid att köra en hel timme, men ändå vill få en genomkörare av kroppen. Kroppen får jobba och det känns i kroppen. Däremot körde jag inte bara detta programmet, utan jag kände att jag ville ha lite mer, så jag körde även Flat abs-programmet som är på 20 minuter.


Flat abs:
Du står upp hela programmet men kör ändå riktigt bra övningar för magen genom lutningar, twists, sträcka sig i olika lägen och svängningar med magen.


Ikväll ska jag testa Zumba fitness live, Cardio party eller Sculpt & tone. Då är det 60-minutersprogram som gäller :) Så då blir det ultimata testet :) Men jag är hittills nöjd med mitt köp! Det är ett roligt sätt att träna, men ändå effektivt. Jag fick träningsvärk dagen efter. Sen är det som med all träning, man kan ju fuska sig igenom ett pass genom att inte ta ut rörelser utan bara mesa sig omkring. Men vill man träna eller inte?
O framför allt, vill man få ut något av träningen? Det vill i alla fall jag! :)


Söndagsfoton i naturen...

Mitt Zumbapaket har kommit :) Har hämtat ut det på macken idag. Spännande! :))) Snart är det testningsdags här på bloggen :)

Idag jobbar jag hemma på fm, sen ska jag på seminarium här i hemstan om barnperspektivet i nya lagen vid 11.30 och få lunch också som ingår. Skönt att slippa åka strax över 10 mil idag! Och imorgon är det sista dagen på kursen i Sthlm. Är bara tentan kvar sen som jag håller på och skriver på hemma. Usch vad trögt det går. Har haft så himla många inlämningsuppgifter innan, 5 stycken att det nu faktiskt går lite trögt att skriva.

Idag åker Rönnen ner om det inte regnar. Ska låna såg från brorsan och sen jäklar ;) Har fått ett erbjudande om att ta bort roten, så det mottages tacksamt! Hoppas bara den inte är alltför svår att ta bort.

Här kommer lite bilder ifrån när vi var och fotade härom dagen:














Min kamera, men inte jag som tagit det.



Det var bra ljus för att ta på växtlighet men inte för annat så det får vi ta en annan dag när det är lite soligare väder på kvällen.

Paket på posten...

Nåt har kommit med posten och jag hoppas det är ett nytt modem från Tele2. Tror inte Zumbapaketet hunnit komma redan. Ska bli intressant att se om det fungerar den här gången nu då efter 2,5 veckas väntan. Har fått använda mitt mobila bredband så länge istället. Utan internet så länge går inte nu när man har hemtentan att skriva och som snart ska lämnas in. Men så blir man ju totalt isolerad utan också. Snacka om att man är beroende av internet.

Operation nedtagning av Rönn har påbörjats. Var och ansade på den lite igår. Men imorgon ska jag ta ner den helt. Bäst att passa på innan den blir för stor! Sen ska det förhoppningsvis bli lite häckplantor snart också så jag får rama in min trädgård lite och kanske även ett äppelträd :) Härom dagen blev jag så förvånad när jag satt i vardagsrummet och skrev på min tenta och jag helt plötsligt fick se granntanten och två något yngre damer (förmodligen hennes döttrar) stövla in på min tomt och kolla i min rabatt och på trädet och bort mot de andra grannarna. Har som mest hejat på henne en gång än så länge. Och ändå brukar man väl inte bara gå in på någon annans tomt sådär...eller???

I söndags var jag ute och fotade med herr K. Ska lägga upp nån bild här ikväll tänkte jag. Har inte lagt in dem på datorn ännu. Fick en bra lektion av honom med inställningar och sånt. Visst kan man ha inställningar på kameran där allt sker med automatik när det gäller inställningar och så, men blir inte samma bilder. Vill ju lära mig ordentligt! :) Vi var och lufsade runt i skogen, vid någon bäck och så ute på klipporna mot vattnet. Var en fin kväll, men lite mulet. Det är ju så mycket roligare att vara ute två och fota också när man har samma intresse :) Så hoppas det blir några bättre dagar så vi kan få lite bilder med annat ljus också. Vi avslutade med att grilla lax hemma hos mig. Så gott med grillat! :) Väldigt pysslig var han. Jag fixade sallad och skalade potatis och förtinade laxen. Han penslade laxen och kryddade och grejade, skivade potatisen och grillade. Bra med killar som hjälper till av sig själva tycker jag! Var väldigt tjusig i mina foppisar vid grillen också (som han kom in i till hälften typ) ;)

Sen måste jag höra av mig till min gamla fastighetsägare. Jag fick betala för min gamla parkering en månad till och det står ju en bil där parkerade hela tiden har jag sett när jag åkt hem från jobbet. Är jag för sniken som vill ha pengarna tillbaka då? Men det innebär ju säkert att de får dubbla pengar för parkeringsplatsen eller så står han där gratis och har ingen lust att betala parkering för nån annan, så det så.

Ha en skön tisdag!

Grillning, utflykt och väldigt laddad för ny träning...

För nästan första gången i mitt liv blev jag sugen på att köpa en grej från TV-shop efter att ha sett reklamen på tv. Och härom dagen slog jag till. Det blev ett Zumbafitness-paket som kommer med posten om några dagar. Det såg så roligt ut och kan se med blotta ögat att det är bra träning. Eftersom det känns sådär att köpa något nytt träningskort så nära inpå sommaren så tyckte jag att det här passar bra. Och jag tycker det är rätt tråkigt att bara vara ute och springa. Kunna träna hemma framför tv:n då jag har så pass stort vardagrum och ingen under mig så jag behöver störa någon heller. Perfekt! Så nu ska här testas ny träningsform :) Dans är ju himla bra träning för hela kroppen och det vet jag ju med tanke på alla år jag dansat. Ska bli spännande :)

Helgen:
Torsdag blev det födelsedagslunch hos mormor och sen en sväng till IKEA.

Fredagen blev det tentaskrivning, en 5-kilometersrunda i spåret med en kompis + hund. Och på kvällen var jag på AW med samma kompis och två kompisar till henne. Gratis tacosbuffé och ett väldigt bra band spelade. Mr K träffade jag på där också och var kvar med honom när de andra gick vidare. Jättebra musik med bla. blandade 80-talshårdrock. De avslutade med låten "Run to the hills".

Lördag blev det en tur längre ut på landet där det var "Bondens dag". Fick se Jack Russel-valpar som bara vara några veckor gamla (men som jag tyvärr inte hann med att ta några kort på då de stoppade in dem i en resebur sen). Det var också tjurrusning och så käkade vi våfflor med grädde och sylt. Mums! :)
Och när det var sån fin varm sommardag så passade jag på att sola lite också. Sån njutning att bara ligga och mysa i solen! På kvällen kom en kompis över och grillade. Blev fläskfilé, pommes och grekisk sallad och lite vin till förstås :) Kunde sitta ute lääääänge för det var så varmt och skönt. (Klicka på bilderna för större format)

  
   

Söndag, idag är det tänkt att jag ska fota med Mr K men vi får välan se om det håller uppe... Inte världens bästa väder att fota och kan nog bli lite regn om vi har otur, men inte enligt Yr.no. Får väl höra hur han tänkt sig.



Action hos fröken Norpan...

Igår blev det lite action i Norpanhuset... Jag var så himla sugen på vingummin och köpte med mig en påse när jag var och handlade för att ha till helgen, men tjuvsmaka någon innan. När jag kommer hem och har käkat middag och sitter i godan ro och tittar på Talang och äter några vingummin får jag plötsligt astma. Först tänker jag inte på det så mycket utan tror det är tillfälligt med när det fortsätter går jag iväg och tar min akutmedicin Ventolin, som jag får ta 2 ggr då det fortsätter. Då känner jag att det börjar klia under ögonen och när jag går in i badrummet har det svullnat upp under ögonen. Blir lite skraj så skyndar mig ut i hallen och tar en allergitablett och ringer sen till sjukvårdsupplysningen. Känner av i halsen att det känns lite tjockt och obehagligt. Talar om situationen och hon säger åt mig att jag behöver åka iväg. Frågar då om det är till jourhavande till en VC som brukar vara öppen, men det var förstås stora akuten hon menar. Lite dum jag känner mig....

Hon frågar om det finns någon som kan skjutsa upp mig och säger först nej i förvirring, men kommer sen på att brorsan ju bor 5 minuter bort med bil och blir det så det svullnar igen i halsen får jag ringa 112 efter vägen. Brorsan kommer på studs och kör snabbt in till Akuten. Får hjälp nästan på en gång och får ta prover och så och de sätter en infart till blodet om jag skulle behöva medicin den vägen. Efter att ha konstaterat att min egen medicinering ändå gjort att det blivit bättre, blir det väntan innan jag får träffa en läkare, men ändå inte så lång tid som jag hade trott. Tar lite mer än 2 timmar och då får jag ju naturligtvis säga till om jag blir hastigt sämre.

Får sen reda på att jag haft en allvarlig allergisk reaktion, början till anafylaktisk chock och att det varit tur att jag tagit medicin på en gång, annars kan man ha sån otur att man kan bli medvetslös och i värsta fall dö inom bara nån minut. Jag fick en större dos cortison. Hade också för högt blodtryck vilket jag måste kolla av igen om ett tag. Han tror att det förmodligen är något färgämne jag reagerat på och det är svårt att ta reda på vilket. Så jag får vara försiktig med vad jag äter. Kommer inte kunna äta något med färgämnen i, vilket kanske inte blir så lätt. Men får försöka så gott det går. Jag fick också utskrivet cortison och en adrenalinpenna att ta i akutfall som man kör in i benet innan man ringer 112. Detta ska jag alltid ha med mig i väskan. Otäckt är att har man haft en sån ordentlig reaktion en gång är risken stor att den blir ännu allvarligare nästa gång. Så det gäller att vara försiktig med vad man stoppar i sig.

Så nu har jag suttit och tittat på en instruktionsvideo hur pennan funkar utifall att jag nån gång skulle behöva använda den så jag kan känna mig trygg. Har också informerat kollegorna på jobbet utifall att jag råkar ut för det på jobbet och jag inte skulle klara av att ta medicinerna själv. Får erkänna att jag blev lite skärrad och jag är lite rädd när jag ska äta något just nu. Men släpper nog efter ett tag när det får gå några dagar. Ska sluta lite tidgare idag och hem och vila en stund innan jag sen ska ut och fota med Mr K. Blev inget igår pga. vädret. Skönt att få komma ut en stund och få lite friskluft i det härliga vädret :)

Kram på er! Och hoppas ni får en skön kväll!


I inredningstagen...

Fortfarande inget ADSL hemma, men har nu i alla fall via mobilen och så idag fyllde jag på potten för en dagssurf på mitt mobila bredband! Usch vad Tele2 är dåliga! De har nu en dag på sig till innan deras larviga "vi har fem arbetsdagar på oss" (säger vem????!) har gått ut!

Har blivit lite nya grejor på IKEA igår och idag. Byrå, ett till nattduksbord, en helkroppsspegel nytt vardagsrumsbord bla. kvar som ska inhandlas. Jag tycker IKEA är jättebra! Även om många handlar saker där så är ju inte sannolikheten särskilt stor att alla handlar samma saker att ha ihop så man får sin egen stil ändå. Nu börjar det ta sig hemma och jag känner att det börjar bli nån stil på det hela :) Så jäkla roligt att inreda! Vilken lyx det känns att ha ett helt fräscht hem med tapeter man själv fått välja. Inget som behöver renoveras eller göras om utan det är precis som jag vill ha det.

Nästa projekt sen är att fixa i trädgården. Funderar på att plantera häckplantor och sen lite annat. Skulle behöva ett större bord utomhus och 2 till stolar. Tar aldrig slut!.... Men det är ju lite det som är kul också :) Idag har jag faktiskt planterat en hallon i kruka. Blir intressant och se om det blir några hallon i sommar att mumsa på!


Ena halvan av mitt vardagsrum med soffhörnan! En tavla kvar som ska upp dock och lite mer böcker och korgar in i bokhyllan :) Vardagsrumsbordet ska bytas ut så småningom också.

Imorgon (om det nu blir fint väder) ska jag ut och fota med mr K. Såg ut som det skulle bli fint väder framåt kvällen, men verkar ännu bättre på tisdagen nu, trots att det var tvärtom från början. Så vi får väl se. Kanske får byta dag till tisdag om det blir för ruggigt. Kul ska det bli i alla fall! Han är duktig på att fota och har kommit längre än mig så kan nog lära mig ett o annat :)

Dags att gå och sussa! Upp tidigt imorgon... 3 arbetsdagar den här veckan sen ledigt torsdag och så ska jag skriva hemtenta på fredag så då tar jag min jobbardag hemma. Chefen var snäll så vi fick avsätta en dag åt tentan. Lär nog ta någon mer dag i helgen också. Hoppas ni får en fin vecka! Kram!

Snart helg! :)

Känner mig totalt osocial utan internet hemma! Fortfarande så fungerar det inte. Så får väl bli ett litet kort inlägg här nu då.

Så skönt med fredag idag! Har varit så trött hela veckan så hoppas på att kunna sova lite mer i helgen. Ändå har jag inte sovit så lite i veckan ändå tycker jag. Men men... Tyvärr verkar det som det ska bli en regnig helg :( Jag som hoppats på fint väder och kunna sitta ute och njuta på uteplatsen när jag för en gångs skull inte har något som helst inplanerat... Och utan internet blir det ju inte speciellt kul. Ska nog ta en sväng till IKEA och köpa vardagsrumslampa i alla fall och kanske ett utav nattduksborden. Sen har jag gardinerna kvar att fixa till också. De ska läggas upp och vardagsrumsgardinerna ska strykas.

Lilla H har börjat på dagis den här veckan och i måndags eller skolas in än så länge. Men jag tycker de är lite snabba på det där stället att föräldrarna ska hålla sig åt sidan. I början ska man väl ändå skaffa trygghet för dem först i lugn och ro.... Men nej då från första dagen skulle brorsan och sen svägerskan hålla sig undan. I måndags stod han på örat och gjorde illa sig och ännu värre på onsdagen när de inte passade honom så han klättrat upp på en träbil utanför dagis och fallit handlöst med ansiktet rakt ner i backen på stenar och grus. Kunde ju fått hjärnskakning eller råkat ännu värre illa.

Som han såg ut lilla plutten när han kom till faster på besök i onsdags kväll för att käka middag. Det var så det skar i hjärtat när jag såg hans leende ansikte i dörren när jag öppnade. Såna skrapsår i pannan och kinderna och stor bula i pannan. Såg ut som han varit med om en ordentlig olycka. Svägerskan hade börjat gråta när hon såg honom på dagis. Hon hade ju inte varit närheten eftersom hon skulle hålla sig undan. Och de är väl lite skeptiska nu till om de vill lämna honom där hela dagar. Har ju inte direkt börjat bra. Ska man lämna sina barn på dagis vill man ju känna sig trygg och inte orolig hela tiden när man är på jobbet. Lilla H är yngst och minst på dagis så då kräver det ju ändå lite extra passning när man är utomhus. Det är så jag känner mig orolig också. Bäst faster tar lite fastersledighet istället och passar honom!

Nä, dags att göra lite nytta! Ha en mysig helg! Kram på er! Få se när jag dyker upp på internet igen...

Lite puttrig idag...

Då det inte finns något stadsnätet där jag bor nu fick jag lov att skaffa mig ADSL istället.  Tog sin tid innan jag fick det och under tiden för att inte vara helt utan internet har jag kört med mobilt bredband. Hade jag vetat att det skulle ta 4 veckor innan jag skulle få det andra så hade jag slagit till med månadssurf på en gång. Så blev lite dyrt att välja veckosurf hela tiden istället.

Men nu tog det slut i lördags och eftersom jag nu fått mitt riktiga så behövdes det ju inte trodde jag.... För när jag kopplat in det så fungerade det ju naturligtvis inte! SUCK! Ringde supporten och de insåg att det var därifrån det var fel, TELE2 (bara så ni vet...). Så de gjorde en felanmälan och trodde det skulle komma igång till på måndagen. Jomän visst! Inte då!!! Ringde igen och var lite tjurig på telefon men hon bara sa att de skulle höra av sig på mitt mobilnummer inom 48 timmar.

Idag fick jag ett sms där det står: "Bäste kund! Ditt ärende ....... är under behandling, vi återkommer med vidare information inom 5 arbetsdagar. Mvh Teknisk support TELE2 AB". Tror ni jag blev gladare av det sms:et? NÄÄÄÄÄÄ, inte direkt! Kul när det blir krångel direkt när man bytt till något annat! Tele2 står inte högt i kurs hos mig. Deras support är heller ingen höjare. Ska man prata mobilt bredband så är det en person man måste prata med, telefoni ja då är det en annan, fast bredband då är det en tredje, tv en fjärde osv osv. Finns inget som är enkelt med dem!

När jag ringde angående att jag inte fick in TV3 längre på tv:n i förra veckan så sa han att det förmodligen var fel på min antennsladd. Och när jag sa att jag testat med en annan, då var det nog fel på den också. Då frågade jag om han allvarligt tror att det skulle vara fel på 2 antennsladdar och de andra kanalerna fungerar. "Jo, men det har ju med frekvensen att göra och det kan ju faktiskt vara fel på båda antennkablarna". och var det så att de skulle åka ut och kolla vad felet var och de upptäckte att det var mina kablar som det är fel på, ja då skulle jag få stå för kostnaden. Det är service det!

När jag kom hem fungerade TV3 igen! Fel på antennkablarna my ass! Vad är det för pellejönsar som de har anställt där??? Positiva nya tag imörrn! ;)


Valborg och helgen...

Valborgsmässoafton firades med goa vänner som kom på besök hos mig och käkade middag. Det blev kött, klyftpotatis, ajvar (stavas det så?)/chilibearnaise till och så grekisk sallad förstås. Det var så pass varmt ute att vi kunde sitta ute och äta :) Jättemysigt! Sen gick vi några meter bort till brasan och sen intog vi efterrätten hemma igen som var kladdkaka med jordgubb- och limekesella.

Lördagen var jag barnvakt till lilla H och så kom kompisen M på besök med lilla E. Blev promenix och sen lite lek hemma hos mig :) På kvällen blev jag bjuden på grillkväll hemma hos M. Entrecot, ungspotatis, persiljesmör och så tomatsallad till. Efterrätten bestod av vanilj- och blåbärsglass, maränger och hemmagjord chokladsås! Mums! :)

Söndagen så blev det tvättning, långpromenad med bror, svägerskan, lilla H och pappa i solen. Vi stannade till och hade picknick efter vägen också. Mysigt! Sen spenderade jag resten av kvällen med att rensa ogräs, ta bort mossa och maskrosor! Vuxenpoäng va? ;) Det var lite action under tiden för det var fartkontroll precis utanför där jag bor och de fångade in både motorcyklar och bilar som körde för fort! På kvällen gjorde jag också klart ett skolarbete som var kvar. Ett kvar att göra idag. Suck! Men funderar på att ut och springa en sväng också om jag hinner. Annars så blir det inlinestur imorgon kväll! :) Känns som jag kan känna mig lite som Bambi för var några år sen jag åkte sist :)