Ny vecka...

Tentan äntligen klar och inlämnad! Det känns så himla skönt! :) Som en befrielse! Igår var jag på min andra intervju och träffade en två stycken från personalgruppen som man samarbetar med i tjänsten jag sökt. Tycker det gick så bra som det kunde gå. Nu kan det dröja ungefär 3-4 veckor innan jag får något slutgiltigt svar! Lite nervöst! Vill ju så gärna ha jobbet! Och utöver att det är ett jättebra och intressant jobb så är det ett extraplus är också att jag skulle slippa pendla! Tänk vad mycket tid och förhoppningsvis pengar jag skulle spara! Men bara att hålla tummarna och vänta...

Igår var jag också och klippte mig. Så himla skönt! Hon fick göra lite nytt på mig även om längden är kvar och bara fick bli toppad. Sen färgade jag i ny färg på kvällen. Det blev intensiv kaffe :) Är nöjd! En mörk men ändå varm färg. Man känner sig genast som ny med lite färg och frisering :) Dessutom inhandlades ett par nya tights och ett par nya jeans också på Gina Tricot med skinn på (se bild till vänster, bild lånad från Gina Tricot.se).

Känner mig lite hes idag. Gick inte lika bra att sjunga i bilen.... Hoppas bara det inte är någon förkylning på G. Har ju hållit mig riktigt bra ett bra tag här nu efter alla mina duster med värstinginfluensor. I eftermiddag ska jag i alla fall och gymträna, sen får jag väl se om nåt bryter ut eller ej. Men träna ska jag. Har ju inte ont i halsen så ska inte vara nån fara.

Ha en bra dag!


Men ååååååh igen!!!!

En del av detta inlägget är lösenordsskyddat och ligger på en annan blogg. Bara ett fåtal av er kan läsa det pga. att jag ska ha koll på vem som läser det och kunna skriva lite mer fritt.

Men resterande delen kan alla läsa. Idag kom jag på den smarta idéen att använda mig av sopkvasten och borsta bort snön som fallit igår och idag. Snön var så mjuk så det var inga problem. Men imorgon ska jag äntligen köpa en snöskyffel. Har lyckats hitta en på Ica Maxi. Sen kan det få snöa bäst det vill.

Jag har också hängt upp en jättefin granriskrans som jag fick av mamma idag. Hon gjorde den på en kvällskurs hon gick med sitt jobb här i veckan. Så nu är första julpyntningen gjord. Får ta bild på kransen imorgon :)

I helgen ska jag skriva klart det sista på tentan som ska vara inlämnat på tisdag nästa vecka, så ska jag på adventsfika på lördagseftermiddagen också hos brorsan och Y. Och om jag blir klar så ev. att det kan bli fotomässan på söndagen om jag får med mig någon. Vi får se. Så länge jag inte träffar på personer där som jag inte vill träffa så... Kanske blir det också spelkväll på lördagen och testa och spela kompis M´s nya spel hon köpte i USA i veckan.

Ha det gott i helgen!

Redan torsdag...

Igår var jag ledig och var på min första intervju angående jobbet jag sökt. Det verkar så himla bra och som något som skulle passa mig jättebra! Så jag hoppas verkligen att det blir jag som får det i slutändan. Ska på en andra intervju på måndag och träffa arbetsteamet. Nu var det en rekryterare och chefen som jag träffade. Intervjun tog ungefär 1 timme och 20 minuter. Fick svara på massvis av frågor, men det var inte något som jag hade problem att svara på. Utan jag gjorde så gott jag kunnat göra tycker jag.

Nästa helg kan min dejt bli av eventuellt. Har chattat med varandra ett längre tag härom dagen. Han är rätt bestämd måste jag säga. Han berättade ganska så snabbt att han inte kunde tänka sig att flytta till min stad, så jag skulle veta det. Han var ingen storstadsmänniska och det är väl inte jag heller på det viset. Jag bor ju inte i stan jag bor utanför på landet och skulle gärna fortsätta att bo så. Men sen kanske jag inte skulle vilja bo som vi har vår stuga året om där det är en bra bit till närmsta stad. Inte så lätt heller att få jobb. Det är väl lite väl tidigt att snacka om vart man ska bo innan man ens träffats.... En sak i taget! O sen sa jag att det kan ju vara bra att se hur det faktiskt är där jag bor innan han är så negativ mot min hemstad. Som sagt bor jag ju utanför stan, lantligt så. Och det höll han med om. O trivs vi inte i varandras sällskap så kommer det ju inte ens bli en fråga :) Annars är vi nog både lika och olika. Vi får se.

En sak jag märker med åren är att man blir ganska så kräsen och jag vet vad jag vill ha och vad jag inte vill ha. Mycket pga. det jag haft tidigare också. Ett förhållande tycker jag handlar mycket om att ge och ta och att tänka på och vara mån om den man är tillsammans med. Och sen måste det ju finnas en attraktion såklart och ha ungefär samma mål med livet! :) Det är mycket som ska stämma för att det verkligen ska funka.

Tentan fortfarande inte klar! Så segt det ska vara då! Men lätt att man fastnar då och då. Men snart så ska jag väl ändå bli klar hoppas jag! Skulle behöva storstäda hemma också känner jag :) När ska man hinna allt?

Idag ska jag iväg och bli sminkad :) Ska bli skoj! Lite sotade ögon har jag tänkt mig för att få lite tips om vad jag passar i. Annars blir det ju lätt att man gör som man alltid gjort :) Har gått en kurs tidigare, men kan ju alltid vara skoj att förändra och göra nåt nytt med kanske lite annan ton på färgerna :)

Lite vissen... men spännande tider

I fredags hade jag tänkt att titta på Idol på kvällen och bara ta det lugnt. Istället mådde jag jättekonstigt i magen, illamående mitt i magen, öm och ont mot högra sidan och frossa. Hade svårt att sitta upp för jag mådde så illa då. Så blev i liggande ställning och till slut somnade jag och missade i i stort sett hela Idol. När jag vaknade på natten mådde jag dock lite bättre. Sen har det gått bra hela helgen och jag har tillbringat resterande helg med tentaskrivning. Mindre kul, men så är det. Fortfarande inte helt klar så får fortsätta idag så jag blir klar någon gång!

Idag känns det lite konstigt i magen igen, så jag hoppas verkligen det inte blir nåt mer. Ska ha handledning idag med Christina Renlund, vilket inte hör till vanligheten så får inte bli sjuk. Hon är psykoterapeut, leg. psykolog och har suttit som verksamhetschef för Barn-psykiatriska i Sthlm. Kan ha varit på Karolinska, men inte helt säker. Jobbat för Rädda barnen i flera år och månar lite extra för barn och ungdomar med funktionshinder. Hon har också skrivit flera böcker som "Doktorn kunde inte riktigt laga mig" och "Litet syskon". Har haft henne som kursledare för min kurs jag gick i våras. Sen samåker jag med en kollega idag också. Så hon skulle nog inte bli så glad om jag måste åka hem tidigare. Kanske ska skjuta på gymträningen till imorgon iaf...

I fredags ringde de om jobbet som jag sökt att jag ska få komma på intervju, eller rättare sagt två intervjuer. Ska bli jättespännade :) Tänk om jag kunde få jobb i hemmastan. Och kul att prova på ett nytt jobb också. Har ju jobbat med detta i snart 3, 5 år nu. Och kommer i så fall arbeta mot samma målgrupp så det blir en utveckling framåt då arbetsuppgifterna ser annorlunda ut. Bara att hoppas på det bästa...

Tänk man vet aldrig vad livet har att erbjuda... Saker och ting kan ändras från ena dagen till den andra. Förra veckan var väldigt innehållsrik. Men vem vet hur den här veckan ser ut...

Men ååååååh....

Att saker och ting ska bli så komplicerat när man inte bor i samma stad... Eller gör man det mer komplicerat? I veckorna är ju svårt för mig eftersom jag dels sitter och pendlar och jobbar heltid. Kvällarna blir rätt korta då. O vissa andra har intressen som nog kan ta lite tid på helgerna... Så ingen dag bestämd ännu fast det är bestämt att vi ska ses. Jag hade tänkt mig nån dag i helgen under dagen, han redan i veckan. Så fortsättning följer väl antar jag.... Killar!!!! ;) Ska det bli av eller inte...det är frågan.

Ikväll ska jag passa lilla H en sväng igen. Brorsan ska bort och Y till hästen. Så blir jag och lillplutten :) Men det har inte faster nåt emot :) Ikväll är det ju också Idol igen :) Hoppas att Minnah åker ikväll! Tycker hon gjort sitt nu.

Kram o trevlig helg!


Dejt?

Hmmm, tror jag ska på dejt :) En lite ovanlig dejt också får jag nog lov att säga.... ;) Mycket ska man vara med om :) Men tar det för vad det är och så får jag väl bli glatt överraskad i så fall :) Har inte svarat ännu, men ska ge det en chans har jag bestämt mig för. Har dock aldrig upplevt något liknande förut och jag känner att lite läskigt är det allt :) (Alltså har självklart varit på dejt, men detta är lite annorlunda). Om inte annat blir det defintivt en kul grej och nåt jag kan leva på lääääääänge ;) O det är något jag kan behöva just nu! Men eftersom jag inte svarat ännu så är det inget bestämt när, var, hur ännu. Så får väl se om det blir av efter jag svarat. Det här är definitivt inte likt mig i alla fall. Så mycket kan jag säga. Men vad sjutton ibland måste man ju våga leva lite också och utmana sig själv :)

Har sökt ett nytt jobb också på hemmaplan :) Det skulle passa mig som handen i handsken och mot mina meriter som jag har. Så jag hoppas verkligen på det jobbet! Så håll gärna tummarna :)




Helgen redan slut...

Fredagen avslutades med ett gympass och sen åkte jag hem till brorsonen, då svägerskan skulle iväg en sväng till hästen hon är medryttare åt och brorsan var på kryssning. Men vi hade så mysigt så och tittade i böcker och målade... Sen när Y kom hem så gjorde vi grekisk sallad och drack lite vin medan vi tittade på Idol. Sov över till lördagen då jag skulle passa lilla H även på lördagen en stund medan Y skulle till hästen igen. Sen var vi iväg till IKEA där jag blev bjuden på mat och fika av svägerskan. Jag shoppade handdukar o badhanddukar till badrummet. Men nu fick jag byta badrumsmattor igen, för de gröna jag hade passade inte med de gröna färgerna som var på handdukarna så nu fick det blir vita badrumsmattor istället :) Får väl lägga upp en bild imorgon kanske :)

När man går och strosar på IKEA, jösses vad man hittar saker man vill ha! En vit lång bänk att ha tv:n på, en hylla att ställa mikron på, en vit byrå som jag länge gått och suktat efter som jag ska ha i sovrummet....It goes on and on.

Igår blev det en lugn lördagkväll hemma framför tv:n och idag har jag försökt skriva klart min tenta till kursen jag gick i våras. Den måste vara inne senast 30 nov. Men jag fastnade :( Måste fundera lite mer och få till det där. Börjar bli bråttom! Var ute och sprang en vända och tänkte att det skulle hjälpa att rensa hjärnan lite, men nä det var stopp! Så det var bara till att laga lite mat som även räckte till två matlådor och sen iväg och gratulera pappa på fars dag. Nu är det dags att gå och sussa! Tvättmaskinen har gått hela eftermiddagen! Tänk så skönt det är att ha en egen tvättmaskin :) Älskar´t!

Sov så gott! Och ha en bra vecka!


Lilla älsklingen skulle ha blivit 17 år ♥

Idag är det den 11 november, dagen då världens bästa älskade kisse föddes 1993 ♥ Hon skulle ha blivit 17 år! Första årsdagen då jag inte har henne hos mig längre. Saknaden kommer aldrig att försvinna av min fina lilla gumma. O tänk att det kan finnas tårar kvar efter alla tårar som fällts efter henne. På något sätt är det som att man förtränger saknaden och sorgen tills det dyker upp såna årsdagar där det inte går längre och då sorgen känns lika stark igen. Inte lika ångest- och panikladdad kanske, men den är fortfarande stark av att hon inte finns med mig längre.

Hon satte verkligen djupa spår i mitt hjärta och på något sätt känns det inte som hjärtat är helt efter att jag var tvungen att låta henne somna in den 29 januari i år. Hon kom in i mitt liv när hon var 1,5 år gammal och bodde då i ett grovkök hos en uppfödare. Hon hade tufsig päls och jättedålig balans av att inte ha några mysiga möbler, mattor eller utrymme att springa runt på. Det var meningen att jag skulle ha en kattunge, men skulle först testa om jag tålde dessa katter. Jag är allergisk mot katter och hade hört att Cornish rex var en sort man skulle kunna ha som allergiker. Jag fick då låna med henne upp till Gävle där jag pluggade i en period. Sen kunde jag inte släppa henne. Jag älskade henne från första början och ville absolut inte lämna tillbaka henne till att leva som hon gjorde.

Efter ett samtal med uppfödaren fick hon stanna hos mig. O vilken personlighet hon var. Ibland kunde man nästan tro att hon var mänsklig för hon var så klok. Hon kom när jag ropade, hoppade upp när jag sa till, kunde sitta på kommando, göra kullerbyttor när hon var glad och tittade en så djupt in i ögonen precis som om hon förstod vad man sa till henne. Man skulle lyfta på täcket åt henne när hon skulle gå och lägga sig i sin fåtölj på dagen och sen stoppa om henne. På natten låg hon alltid bredvid mig i sängen med huvudet på min arm och tätt, tätt intill mig. Är inte djur bland det mysigaste och underbaraste som finns?

Kärleken till ett djur kan vara minst lika stark som till en människa.
Många som inte har djur har väldigt svårt att förstå det vet jag, men så är det verkligen! Hon kommer alltid saknas mig! Och hon var världens mest älskade kisse, var så säker!

 
 
  





Det här inlägget tillägnar jag min älskade kisse. Är så glad för de åren jag fick med henne o hon förgyllde min tillvaro och det kommer minnena av henne att göra så småningom också när det får gå lite längre tid.

Utmanad

4 x 6 utmanad av Mallis
4 tv-program jag ser.
Grey´s Anatomy, Ensam mamma söker, Desperate Housewives och Bonde söker fru
4 saker jag gjort idag
Varit på en jättebra föreläsning, pratat i telefon, skottat snö med trädgårdsspade, ätit kexchoklad (fy på mig)
4 saker jag längtar efter
Sommar, 2 nya möbler i hemmet + diskmaskin, ett jobb i hemmastan, en egen familj
4 saker på önskelistan
En resa till värmen, nya vinterskor, en godkänd tenta, ledighet
4 saker jag avskyr
Oärliga personer, kyla, folk som inte kan köra bil, mörka mornar & kvällar


4 jag utmanar
Billie, Stoffe, Fröken Svensson och Oskrivna blad

(Har också lagt upp ett inlägg som jag valt att lösenordsskydda pga. att jag ska kunna skriva mer fritt om det jag behövde skriva av mig ibland om utan att behöva känna mig hämmad av att jag inte vet helt säkert vilka som läser min blogg. Därför är det bara ett fåtal som har tillgång till den. Lösenordsskyddade inlägg kommer vara mer undantag än vanligt utan det är här jag kommer att skriva främst. Jag hoppas inte detta retar alltför många utan vill fortsätta läsa min blogg).

För övrigt kan jag tala om att jag har skottat en massa snö på kvällen som ni kan se ovan! Jag köpte en bilskyffel att alltid ha med mig i bilen om man skulle fastna när det är mycket snö eller så. Tror ni jag hittade den när jag tänkt att ha den till att skotta snö utanför huset? Nä just det! Slutade med att jag fick skotta snö med trädgårdsspaden :/ Det tog evigheter o det var tungt!!!! Måste köpa en snöskyffel!

Var på en kanonbra föreläsning idag på förmiddagen också. En föreläsning om bemötande o fördommar med Claes Schmidt som är transvestit. Han går också under namnet Sara Lund (www.saralund.se) Det var en himla rolig föreläsning där man fick skratta mycket så tårarna rann :) Men den var också tänkvärd! Kan verkligen rekommendera er att se honom om ni får chansen! Han är förutom transvestit heterosexuell och gift. Skrev faktiskt ett mail till honom och talade om att jag tyckte han var bra och fick även svar tillbaka redan ikväll. Han blev glad :)

Begravning, fortsatt träning och en riktig hallowenfest...


Var ledig i fredags, vilket var jätteskönt då jag skulle på begravning på eftermiddagen. Egentligen skulle jag ha jobbat på förmiddagen, men då mitt besök avbokade tog jag ledigt hela dagen istället. Det var en vacker begravning och faktiskt ganska så lättsam för att vara en begravning. Jag är jättekänslig av mig gråter alltid på begravningar. Men denna var ändå annorlunda. Hon hade levt i 90 år och mådde inte bra på slutet. Det var på något sätt dags. O hon hade levt ett innehållsrikt liv och fått leva ut sina drömmar! Men när alla skulle fram och lägga sina rosor på graven  o säga hejdå kom det ändå en liten tår.

Känner mig lite ledbruten idag, typ som någon legat på min bröstkorg under natten. Ändå tog jag mig i kragen när nattgästerna hade åkt hem. Då tog jag mig ut och sprang 3 km på 20 minuter (har ett litet program som mäter i mobilen :)). Först kändes det lite tungt, men efter ett tag lättade det och sen gick det rätt bra ändå. Spurtade lite på slutet :) Sen gick avslutade jag med att gå och varva ner den sista sträckan innan jag var hemma igen. Nu sitter jag i soffan och det känns som jag inte vill röra på mig i första taget :) Men dags att äta lite mat, köra ett zumbapass så jag får ihop lite fler steg idag, njuta av ett varmt bad i badkaret och så ska jag hinna med att se "Ensam mamma söker" också.

Gårdagens hallowenpartaj var jätteskoj! Tror vi blev ungefär 17-18 stycken. Det blev jättelyckat med maten. Jag hade gjort en lista på vad var och en skulle ta med sig så det blev blandad plockmat bestående av kyckling, olika sorters skinka, kalkon, brieost, bröd, kex, vindruvor, grekiska sallader, potatissallad, melon.... Mums! Nästan alla var utklädda. Flera häxor var det och sen lite blandad. En kille, M såg nästan ut som Harry Potter när han inte hade sin höga hatt och skägget på sig :) Han var nog tjusigast och mest utklädd av alla. Han hade tom. en fin hatt som blinkade :) Men eftersom jag inte frågat om det är okej att lägga ut dem på bloggen så gör jag inte det. Mycket lyckad fest i alla fall :) Alla var nöjda, vilket var jätteskoj! :)

Nä, dags att fixa lite mat innan jag hungrar ihjäl. Bara käkat frukost idag än så länge....

Ha en skön söndag och en bra början på veckan! Tänk att helgerna går alldeles för snabbt jämt!

Målgång och festligheter...

Gick i mål ikväll efter min dagliga PW :) Wohoooo! :))) Första etappen - Hjälmaren runt är avklarad! 15,7 mil gjorda. Nu ska bara resten av laget i mål också och de är halvvägs på väg coh huserar just nu i Örebro. Så får fortsätta o stega vidare så jag hjälper dem lite på traven. Dock får det räcka med ett träningspass om dagen. Blir lite mastigt med två i längden mer än någon dag sådär. Tack mina vänner för alla peppande kommentarer! ♥

Men har fått ont i ländryggen av en maskin på gymmet så den ryker och så får jag försöka hitta nåt annat bra alternativ istället. Idag fick det endast bli PW utan stavar och gympasset blev framskjutet tills på onsdag. Men vad skönt det är att vara ordentligt på G igen och det känns så bra i kroppen! :) Detta var precis vad jag behövde! Tävling och Norpan blir i sitt esse direkt ;) Tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna :)


Bilden är tagen med mobilkameran på min milsrunda i söndags :) Mälaren är vacker!

Resten av kvällen har jag legat med linement i soffan och sovit som en liten snusmumrik under en varm filt :) Å så skönt! Nu ska jag fixa ihop en matlåda lite snabbt och sen lägga mig en kortis på spikmattan o förmodligen somna som en liten gris igen :)

Lördagens tjejklubb blev jättelyckad tycker jag! Det var så trevligt! 5 stycken blev vi och vi hade delat upp vem som skulle göra vad med maten. Jag stod för förrätten, "M" för varmrätten, M1 för efterrätten och M2 för den obligatoriska grekiska salladen. Och F hade tagit med sig tilltugg. Så det blev mycket mumsande hela kvällen, men faktiskt en nyttig middag bortsett från efterrätten då ;) Bilder kommer, men orkar inte lägga upp dem ikväll. (Kom just på att jag fortfarande inte lyckats få till mitt inlägg om Ystadresan....skäms på mig! Jaja, det kanske kommer så småningom en dag när jag inte har något som helst att skriva om... ;))

Till helgen vankas det festligheter igen, men en lite större sådan! Hallowenfest och det ska bli sååå kul! :) PartyNorpan is in da house ;)