Helgen som varit och buss/tågtjatet igång igen :)

Jomän kanske dags för en uppdatering igen då! :) AW:n i fredags var skoj! Mycket folk var det, men lite halvdant band denna gången faktiskt! Men blev en hel del dansande ändå, dock inga blåsor under fötterna denna gången, för jag hade ett par andra stövlar denna gången ;) Japp, hade tänkt till där! Annars hände det inga revolutionerande saker den här gången. Ena kompisen hade beställt skjuts till 22.00 redan o jag var faktiskt rätt trött, så passade på att följa med när jag fick förfrågan. Så blev rena rama barntiden ;) Men så var det ju tänkt att jag skulle upp tidigt på lördagen också för att åka upp till stugan och fixa och åka till marknaden.

Istället blev det en soft dag på lördagen då det var urdåligt väder i Bergslagen. Låg på soffan hela dagen och tittade på film och "Solsidan" innan jag hasade mig upp och in i duschen för att åka vidare till brorsan, svägerskan och lilla H. Käkade middag där och stannade o kollade på film.

På söndagen däremot blev det en tur till stugan. Klippte gräset, tog in utemöblerna och planterade ner en hallonplanta som jag haft i kruka här hemma. Det bidde inga bär på den i år, så hoppas den håller sig till nästa år i stugan istället så det kan bli lite bär nästa sommar förhoppningsvis. En sväng in till marknaden blev det också med mamma. Handlade de traditionella strumporna och det var tom. ännu billigare på söndagen. 14 fina strumpor för 100 spänn. Sen blev det marknadsnougat, ett mysigt halsband (kanske skulle lägga upp en bild på halsbandet imorgon...) och en t-shirt med pippi på till lilla H. Hans nya favorit förutom Musse Pigg nämnligen :)

Idag avslutade jag dagen med massage 1 timme hos våran skolsköterska på jobbet som också är massageterapeut. Känns lite lyxigt att bara kunna gå en trappa ner :) Hon är sååå duktig! Fick lite ansikts- och huvudmassage på slutet också :)

Imorgon var det tänkt jag skulle börja åka buss hihihihi (kommer ni ihåg att jag tjatat om att jag ska börja åka tåg typ ett år?) Buss + buss blir billigare än bil nämnligen, men tiden!!!!! Det skulle ta mig 3.5 timme att pendla per dag. Är det rimligt för att åka 6 mil? Så nu börjar det luta åt att samåka med en kollega 3 dagar i veckan i alla fall. Ska prata med henne imorgon så får vi se. Känns inte rimligt med att kasta bort så mycket tid! Eller håller ni inte med mig?


AW-fredag!

Trotsar yrseln...AW-dags todäj med C och "M" :) Ska bli skojsigt! Men får bli lite lagom lugnt för imorgon blir det stugan för lite fix och sen marknad på det! Undrar vad det är för coverband idag... Den traditionella tacosbuffén blir det ju i alla fall. Sen får man ju hoppas det är lite bra dansmusik och lite roligt folk också!

Sist var det ju riktigt skoj och jag fick bugga lite också fast till musiken som var, inte dansband, för det är jag inte mycket för! Det kan vara så himla skoj att bugga när det är en person som är duktig på det och kan föra. Annars har ju jag mest dansat solodans som street, breakdance, jazz och balett.

På väg till jobbet idag var det en envis bil som skulle köra om i alla lägen. Det slutade med att han hamnade i en fast fartkamera efter att ha kört om en lastbil hihihi! Inte så kul fredag för honom inte :) Dessutom var det poliskontroll vid ett ställe längre fram också. Mestadels kollade de lastbilar, men slängde även ett öga på trafiken. Jag undrar om han brassade om nån bil där å... Jag blev varnad innan genom det fiffiga "bildspråket" :) En bil blinkade åt mig och direkt förstod jag att det förmodligen var poliskontroll. Brukar ju vara det eller ett djur som står på vägen. I alla fall att jag ska vara uppmärksam på något längre fram. Smart sätt! :)

Idag blir det flex lite tidigare från jobbet. Skönt att komma hem i tid så man hinner göra sig iordning lite inför AW:n :)
Ha det gött i helgen alla vänner!

Höstskoj...

Fortfarande yr i knoppen och det är tydligen något som går både här och där i både hemstan och i jobbstan. Läskig känsla. Det snurrar inte runt utan mer som att gå omkring och vara lite full och ibland får man slagsida känns det som. När jag körde bil hem igår kändes det som jag fick hålla balansen genom att hålla i ratten och det kändes som om bilen var på väg att välta. Det är inte så att jag vinglar omkring på vägen utan mer att det känns otäckt i knoppen och kroppen. Annars skulle jag inte köra! Hoppas det snart försvinner.

Idag har jag bokat ridtur i slutet på oktober med en kompis! Ska bli så kul att rida ut igen! Längtar! :) Nåt som också ska bokas in är spavistelse tillsammans med svägerskan, mamma och ev. min faster. Också nåt jag ser fram emot i höstmörkret! Jag behöver ha lite roliga saker att se fram emot så här på hösten.

Till helgen blir det upp till stugan över dagen för att klippa gräset och fixa lite inför vintern. O dessutom är det marknad inne i samhället så ska dit en sväng för det traditionella strumpköpet :) Men först är det ju 2 jobbdagar kvar och på fredag kan det finnas en chans att det blir lite AW! Vi får la se hur pigg o kry jag är...

Kollade på Idol ikväll som vanligt och upptäckte då den här låten som jag tycker är så skön, men har lyckats glömma bort! Så här kommer den :) Danssugen? :)




Vimmel och "sjögång"...

Här kommer vimmelbilden från förrförra helgen när jag och "bonussyrran" var på AW tillsammans och partade loss ;) Vinet i högsta hugg, men ordningssam som man är....även ett vattenglas ;)


Bilden är lånad från Blue moon bar.

Riktigt trevlig kväll var det i alla fall :) Och lär nog bli ett besök på AW snart igen! Faktiskt roligare på fredagarna på AW än på lördagarna. Mer blandat folk och bra coverband gör inte saken sämre!

Tror jag fått nåt konstigt virus... Förra veckan var det två på jobbet som kände sig yra i knoppen och igår kände jag mig precis likadan. Yr emellanåt så jag höll på att tappa balansen flera gånger, nästan som man jag vore sjösjuk fast det bara sitter i knoppen. Imorse tyckte jag det kändes bra, lika att köra bil till jobbet, men sen på jobbet. Inte bra alls! Var hemskt att ta en promenad ner till ett möte. Gick och käkade en nektarin och kunde inte titta ner på den och gå samtidigt då höll jag på att trilla omkull. Läskigt! Var så jag kände att jag ville gå och hålla i nån. Men det värsta var när jag skulle köra hem. Först tyckte jag det gick bra, men rätt som det var kändes det som allt svajade i knoppen och jag blåhöll i ratten. Fick höra nu att det även är nåt som går i hemstan. Så är väl nåt virus då förmodligen...

Valet...ja vad ska man säga om det. SD i riksdagen, inte precis vad man gått och trott! Hemskt med främlingsfientlighet. Har ju själv utländskt påbrå i och med min farmor och farfar som kom till Sverige för många herrans år sedan. Jag tycker bland annat också det är läskigt med privatiseringarna, och sälja ut sjukhusen som de blågröna vill genomföra. Jag vill inte ha som i USA med risken att det ska bli en klassfråga att få vård. Har man väl sålt ut, kan man inte ta tillbaka igen. Lika utförsäkringarna! Kan man jobba, ska man jobba, men är man väldigt sjuk eller t.o.m dödssjuk och inte arbetsför ska det finnas sjukförsäkringar som funkar. Finns liksom inget mellanläge som det är just nu. Inget parti var klockrent i år, men så finns det sämre och bättre partier. Men men, nu är det som det är. Folket har gjort sitt val. O vad som kommer att hända återstår att se.

Ska fixa matlåda trots "sjögång" och sen gå och sussa och hoppas åkomman är borta imorgon. Ska hämta en kollega som lämnat in bilen i närheten av där jag bor och på eftermiddagen ska jag rycka in och hämta lilla brorsonen från dagis, då mamsen och pappsen blir sena imorgon.

Parfymfri arbetsplats & en kanonfilm...

ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA KVINNORS SVENSKA:
Ja…………………………………..Nej
Nej………………………………….Ja
Kanske…………………………….Nej
Vi behöver……………………….Jag vill ha
Vi måste prata………………….Du är i trubbel
Visst, gör så……………………..Det är bäst att du låter bli
Gör som du vill………………….Du kommer att få betala för det här senare
Jag är inte upprörd…………….Såklart jag är upprörd, din idiot!"

Håll med om att den stämmer rätt väl :)

Hemma med migrän idag. Efter att ha sovit bort hela förmiddagen och ätit mat har jag däckat i soffan hela eftermiddagen. Inte bra ännu. Få se om det blir hemmadag imorgon också... Jag kan få migrän av olika saker, men en sak kan vara starka parfymer, vissa sorter. Jag tål ett fåtal parfymer och det är inte lätt att prova ut nya. Jag kan tom. vissa perioder bli allergisk mot mina egna parfymer som jag vanligtvis tål. Till vardags brukar jag nöja mig med roll-on själv med parfym men med mild och fruktig doft. Men det finns andra på jobbet som har hiskeliga parfymer och innan jul förra året åkte skyltar upp på jobbet om parfymfri arbetsplats. Inte på mitt initiativ kan tilläggas utan andras. Det har respekterats av många men inte alla.

Förra veckan och denna veckan har jag fått ont i huvudet varje dag pga. parfymer på jobbet varav en dag migrän och en dag astma. Till slut gick jag till chefen och hörde om hon kunde be assistenten att skicka ut ett mail och påminna alla om att inte ha parfym på arbetsplatsen. Det är fler än jag som är känsliga för parfymer och vi har dessutom barn och ungdomar som kommer upp till oss på arbetsplatsen som kan vara känsliga. Träffar man människor i sitt yrke ska man låta bli parfym. Det är min åsikt.

Ett mail skickades ut till alla så få se hur det blir nu. En person har blivit tillsagd förut av chefen men har börjat använda parfym igen. Jag förstår inte varför det är så svårt att vara utan parfym till jobbet när det förpestar tillvaron för andra. O nu talar jag om parfymer som lämnar en dimma i korridorerna. Jag är ingen gnällkärring, men mår man dåligt av något så har man ju inget val att försöka förändra det. Det är pest att försöka göra sitt jobb när man har sån huvudvärk eller migrän så man mår illa och man bara vill lägga sig i mörker och försvinna pga. andras dofter. Att det ibland dyker upp besökare med starka parfymer är ju något man tyvärr få stå ut med. Men att respektera andra på jobbet är väl inte för mycket begärt?

Kom på att jag sett en jättejättebra film som jag verkligen kan rekommendera. Den är baserad på en sann historia. Den är fruktansvärd, men så otroligt hur människor kan riskera sina egna liv för att förändra något. Filmen heter "Bordertown" och Jennifer Lopez och Antonio Banderas spelar huvudrollerna. JLO är en riktigt duktig skådis. Gillar henne skarpt! Filmen är från 2006 och utspelar sig i Juarez Mexico. Se den!




Dagarna går snabbt...

Här kommer en liten uppdatering.

Tisdagen var det dags för besiktning av bilen och min  (Volvon, som är döpt av svägerskan) skötte sig finfint och gick igenom utan anmärkning, men med uppmaningen att jag ska spänna handbromsen. Han var så duttig så :)
Sen är det ändå 2 grejor jag behöver åtgärdas på Sigurd, men inget akut i alla fall :)

Har varit så torr i ansiktet länge och jag smörjer och smörjer. Nu har jag övergått till Helosansalva en längre period, men det blir inte ett dugg bättre. Så får nog trava in på apoteket och höra mig för. Nu ser det nästan ut som exem/utslagaktigt. Hur kul är det i ett jobb som mitt? Idag ska jag dessutom ha nätverksmöte med ett helt gäng här på eftermiddagen. Helst skulle jag vilja dra ett täcke över mig, nä, så farligt är det inte, men känns inget kul. Jag brukar aldrig ha sådär! Skulle verkligen behöva nån värstingsalva eller nåt.

Igår var jag barnvakt till brorsonen
och det är alltid lika mysigt! Vi lekte och så fick han bada innan det var sussingdags. Det är en bestämd liten kille det där. Han gillar inte att gå upp ur badet när han väl badar inte. Han blir riktigt ilsken och sprattlar med benen när man lyfter ur honom. Men går rätt lätt att avleda honom sen ändå genom att: "Nämen, nämen vad är det här då? (och så smyga fram nån liten grej) Titta här!" och sen är ilskan som bortblåst. Efter lite skönsång från faster med "Imse vimse", "Bä bä vita lamm" mfl. så sussade han så gott så.

Han är riktigt duktig när det är läggdags och somnar snabbt. I helgen kommer han och ska vara hos mig från lördag - söndag hela dagarna. Intensivt blir det men gött! Han är ju en riktig liten solstråle lilla H och det värmer gott i hjärtat när man träffar honom. Han börjar lära sig fler och fler ord och ett sådant är "paraply" :) Låter nästan som han säger det med fransk brytning :) (Bilden till vänster är från i julas)




Söndagsträning och softardag...

Efter en lite fartigare kväll i fredags (och till och med hamnade på vimmelbild) så blev det desto lugnare kväll igår lördag. Träning förmiddag med stavgång i spåret ute vid Mälaren tillsammans med kompis F och vovven H. På eftermiddagen fick jag besök av brorsan, Y och lilla H. H var lite piggare då och på strålande humör :) Han sken som en liten sol när jag öppnade dörren för dem. Och desto lyckligare blev han när han såg att faster köpt ett nytt set med hink, spade, olika formar och grejor till honom :) Brorsan var dötrött efter att ha varit uppe sen 5.30 då H hade vaknat på morgonen och somnade i min soffa och låg och snarkade. Inte den förste direkt som somnar i min soffa :) Den är skön!

Sen blev det en sväng hem till min faster för att lämna tillbaka laddaren som jag lånat av henne till min mobil. Hade glömt den på jobbet och en hel helg utan mobil! KATASTROF!!!!! Så helgen blev räddad efter att jag hämtat den i fredags. Blev kvar där en sväng och fikade. Inte så ofta vi ses. Men ska snart dit igen. Min farbror fyller till helgen. Hann också träffa på kusinen en snabbis som var hemma från aktiviteter på högskolan med nollorna. Han går ju andra året nu :)

Hann bara hem och vända så blev jag överbjuden till brorsan, Y och lilla H på kvällen på mat. Blev god broccoli- och laxpaj samt Västerbottenspaj! Idag söndag har jag kännt mig låg. Blev kvar läääänge i sängen, men sen bestämde jag mig för att göra nåt av dagen och körde ett ordentligt pass med Zumba sculp and tone och sen styrketräning också. Träning när man känner sig nere är kanon!

Det var sen meningen att jag skulle diska, men blev lite matlagning först. Det blev chili con carne som blev hottare än hottast! Det riktigt eldade i munnen när jag åt den. Men ska det va chili så ska det :) Så lär väl ta tag i disken nu då.... Ikväll blir det tv-kväll för resten. Irene Huss är klockan 21 och innan dess ska jag nog se "Ensamma mammor söker" som har premiär ikväll.

Ha en skön söndagskväll!

Norpan slår klackarna i taket med råge...

Lördag morgon och jag vaknar redan klockan 6! Hur kul är det på en skala... Var ute på AW igår med pappas sambos dotter L. Fick skjuts ner av brorsan och med i bilen var också lilla H. Inte så pratglad för ovanlighetens skull förutom lite småleenden när faster försökte busa lite. Men han var tydligen jättetrött och hade bara sovit en halvtimme på dagis. Men när jag skulle stiga ur bilen blev han jätteledsen! Tårarna rann och han pekade på mig. Guuuuud så det skar i hjärtat när jag försökte trösta, men var tvungen att gå till slut! Undrar jag om jag skulle klara av att lämna barn på dagis om jag hade egna barn....

Vi hade i alla fall riktigt skoj på AW:n! Lite sämre tacosbuffé än det brukar var det dock. De hade missat tomater, tomatsås och rödlök, men däremot ananas fanns det. Ananas till tacos??? Nääää! Sen undrar jag om det inte är corn som de använder istället för köttfärs.... Tycker den smakade lite annorlunda än köttfärs brukar göra. Uppträdande var det också, ett coverband som heter Marmeladorkestern. Och gitarristen/sångare vissa låtar var ingen mindre än Michael Michailoff som både varit med i Fame factory och Melodifestivalen. De var riktigt bra och spelade bra låtar och mottog även önskningar.

Fast det var rätt många där framåt kvällen så kände jag inte igen någon förutom mr K som jag träffade där. Blev i alla fall en trevlig kväll med mycket dans och även bugg :) Märks på den stora blåsan under ena foten!.. Mr K var riktigt duktig på att bugga, men klagade lite på att jag försökte styra ett litet tag och tyckte jag skulle spänna armarna lite mer. En viss risk finns ju för spagettiarmar när man druckit vin och cider :) Men det gick riktigt fint efter ett tag, trots mina höga klackar!

Efter lite letande efter mr K:s biljett (hur många ställen har killar att leta på liksom...) så gick vi senare på kvällen vidare till en bar som är riktigt trevlig. Synd bara att de inte har något dansgolv där också. Ett litet åtminstone hade räckt! Jag älskar att dansa!

Idag blir det motionsrunda i spåret i alla fall med kompis! Skönt att röra på sig lite, så får trotsa blåsan som är stor som en 5-krona ungefär så blir en utmaning! Stack nyss hål på den för det ska bli lite lättare att gå, men vet inte om det gör så mycket mindre ont att gå på den för det ;) Jaja, vi får välan se :)

Trevlig lördag på er!

Softarhelg med mycket film...

Redan söndag! Vad den här helgen har gått snabbt trots att jag egentligen inte gjort så mycket. Fredagen fick jag besök av svägerskan och lilla H en sväng. Blev fika och så blev lilla sötnosen hungrig så faster slängde ihop lite pyttipanna och kokta grönsaker som tydligen gick hem :) Sen skulle jag åka iväg och handla mat, men blev borta 2 timmar för fastnade på Plantagen där jag inhandlade gräsfrö och lavendel. Under sommaren hade jag lavendel i mina två stora krukor, en på verandan och en på uteplatsen och jag tycker de är så fina. Men i slutet av sommaren ville de inte vara med längre och nu fick det bli en ny perenn lavendel istället :) Blev också en sväng in till IKEA där jag köpte 2 fleecefiltar för 10 kr/st. Som hittat! Tänkte jag skulle ha dem när jag sitter ute i höst att sno om mig med när jag läser en bok och dricker lite te ;)

Igår, lördag blev det film, "Step up" med bla. Channing Tatum. Älskar dansfilmer :) Men inte visste jag att den snyggingen kunde dansa :) Har inte direkt sett honom i något annat liknande. Gillade filmen i alla fall även om det är lite samma gamla tema. Den lite ruffiga streetdansarkillen möter den lite rika klassiska dansartjejen. Men som sagt är man en sucker för dansfilmer så räcker det :) I loved it :) Igår blev det också smörgåstårta hos mormor med svägerskan, brorsan, lilla H och mamma. Så gott så! Mormor ville fira in den nya flashiga hissen som nu är klar i bostadsrättshuset där hon bor. Lavendeln blev planterad och gräset är sått på de två hålen efter busken och trädet. (Herregud, hur man skriver när man har bråttom ;) planterat och busen.... var ju bara tvungen att ändra :))



Söndagen blev det söndagsmys i sängen. Frukost på sängen och film. Den här gången "The accidental husband" med bla. Uma Thurman, Colin Firth och Jeffrey Dean Morgan. Helt okej film i alla fall. Lite senare idag såg jag även "The switch", den nya filmen med Jennifer Aniston. Helt okej och ganska så mysig film :) Gillar dock filmen "The backup plan" med JLO bättre, som är lite samma tema. Har faktiskt gjort lite nytta idag också. Jag var iväg och tvättade snygge Sigurd :) (Innan ni får några snuskiga tankar så är det min röda Volvo :)) Han blev så fin så :) Och för att inte ta ut mig helt idag så blev det söndagssoft i soffan på kvällen med en cider till Irene Huss. Riktigt bra de där filmerna :) Hade tänkt att träna idag, men då jag inte är helt bra i halsen ännu, med hosta och så, så fick det bli en lugn dag. Så får hålla mig lite i skinnet någon dag till i alla fall så jag blir helt bra.





Som ni säkert har förstått så älskar jag att kolla på film. Det är som att läsa, ett sätt att komma in i en annan värld för ett tag, vilket kan vara rätt skönt ibland när man behöver koppla av :)