Ett år äldre och juldagen är här...

Blev en lite ovanlig julafton i år. Morgonen startade väl ungefär likadant som den brukar. Kl. 10 kom min familj och släkt hem till mig för att fira min födelsedag. Alla utom min faster och kusin som fortfarande var sjuka och var hemma. Dessutom kom min pappas sambos dotter och dotterdotter och överraskade en timme senare. Och min svägerska var med i år som extraplus, då hon brukar åka till sina föräldrar dagen innan annars. Vi åt jordgubbsmoussetårta, drack julmust och kaffe, för dem som gör det. Sen åkte brorsan och svägerskan iväg till hennes föräldrar, en timmes bilresa ungefär. De skulle fira julen där i år och firar med oss nästa år. Så småning om åkte, gick även de andra. Kvar blev jag, mormor och mamma.

Vi åkte sen till kyrkogården och satte ljus som vi alltid brukar göra på julafton och sen åkte vi hem till mormor och käkade jullunch. Den blev ovanligt sen i år pga. att några kom iväg sent ifrån mig. Så blev Kalle hemma hos mormor i år. Sen åkte vi hem till mig och firade resten av julafton, drack glögg och käkade godis. Vi skulle varit hemma hos min farbror, faster och kusin och firat, men då de fortfarande var sjuka så blev det inte så tyvärr. Brorsan och Y på annat håll i år, pappa på annat håll och farmor som inte finns med oss längre. Nästa jul kommer det bli lite mer som vanligt igen och med en liten ettåring också.

Idag var brorsan och Y tillbaka igen och vi var till mormor och käkade jullunch. Sen var det meningen att jag skulle ut med några kompisar, men mamma var kvar i stan, jag hade ont i korsryggen och brorsan jobbade så jag, mamma och Y kollade istället på Bonde söker fru och på "Bröllopsfixaren" (som jag typ sett 711 gånger känns det som). Imorgon ska jag försöka hitta en dator på mellandagsrean förhoppningsvis. Fick pengar både i julklapp och födelsedagspresent, vilket var perfekt! Sen fick jag lite andra småsaker också. Så hoppas det finns någon bra laptop till ett bra pris! Min nuvarande dator håller på och driver mig till vansinne!

Vid lunch imorgon ska vi hem till pappas sambos dotter L och käka mat med hennes släkt och vår släkt. Fullt upp hela tiden :) Mycket mat som står en upp till öronen ungefär :) Men tänk att jag fick lite snö på min födelsedag o på allas vår julafton. Det blev en vit jul!

Fortsatt trevlig julhelg!

Kommentarer
Postat av: Lennart

Här finns det ingen snö, lite frost på broarna bara. Ser ut som om det är november ungefär. Jag minns mina jular som liten, då var det fullt med snö överallt att hitta på roliga saker i.

Postat av: Norpan

Lennart: Ja tänk vad snö det var när man var liten! Känns som det aldrig kommer att bli så igen... Lite snö i perioder, sen borta lika snabbt! Trist!

2008-12-27 @ 00:45:47
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback