Sigurd gick igenom :)

Lillis här ;) Bilbesiktningen went like a dans in the vind som man brukar säga :) Utan anmärkning på Bettan eller Sigurd som han faktiskt heter! Nu är det faktiskt inte jag som döpt honom utan svägerskan, så gillar ni inte namnet får ni skylla på henne ;) Men jag tycker det passar Röda faran faktiskt :) Det var en mycket tillmötesgående kille som jag fick som besiktningsman. Hur trevlig som allra helst och ingen surkart som vissa kan vara. Utan det var bara: "Jaha, det gick ju bra det här!" Passade på att höra mig för om hur hårda de är med framrutor med sprickor i och fick lära mig att synfältet ska vara ett A4 utan någon spricka i. Då klarar man sig. Det får heller inte vara något stenskott i som är större än 1 cm (tror jag det var) för då kan man få nedslag också. Så jag hade nog kunnat klara mig med mina stora sprickor, men inte värt att chansa och det är ju faktiskt bra mycket trevligare med en hel bilruta så byta den hade jag ju behövt göra ändå. 

Kollade på Idol idag och detta är helt klart min favorit: (Gillade också Rabih idag)



Tycker Anders Bagge är en rätt cool kille också! Kolla här :) Borde nästan ha en plats i Idol han å!




Soffläge med film...

Fortfarande sjuk och är hemma från jobbet (förkyld, feber och hosta/astma). Igår tillbringade jag dagen med att sova länge på morgonen, förflytta mig till soffan och kollade på en film "I could never be your woman" med Michelle Pfeiffer och Paul Rudd. Den var lite småmysig och rolig. Helt okej film att se hemma när man är sjuk. Käkade en väldigt konstig blandning av olika saker:

Började dagen med Proviva Mango och 2 hårda sportbrödsmackor, sen blev det sportgröt (med fullkornshavre och råg) med lingonsylt och laktosfri mjölk. Och sen käkade jag 4 kokt skinkskivor, 3 rädisor, vindruvor och solrosfrön, men inte samtidigt förstås för då hade det ju blivit konstigt ;) Orkade inte laga någon mat!

Idag måste jag iväg och besiktiga bilen trots att jag är sjuk. Alla andra jobbar så bara att göra det vare sig jag vill eller inte. Nu är ju framrutan utbytt i alla fall, så jag hoppas att det inte ska vara nåt mer nu! Bytte ju även bromarna i slutet av sommaren. Usch vad jag inte gillar att åka på bilbesiktning!

Här kommer ett litet smakprov från filmen:




Suk :( men en lyckad marken!

Förkyld som sjutton! :( Började i halsen igår och sen på kvällen var jag redan förkyld! Snacka om ettriga "lilla-H-baciller" är! Han blev förkyld natten mellan torsdag och fredag och jag träffade honom på fredag kväll och hela lördagen och vips var faster förkyld IGEN! Han smittade ju mig förmodligen sist också. Jag som aldrig brukar vara förkyld börjar nu bli förkyld stup i kvarten! Har sovit som en kratta i natt och var uppe kl. 05.25 för att lämna in min bil för byte av framruta kl 7! Hade hoppats på att få låna pappas bil under dagen för jag tror att jag förmodligen inte kommer att orka hela dagen idag, men det gick inte så fick gladeligen sitta på tåget och snora. Men åker ju TÅG idag i alla fall! :) Inte har jag tid att vara sjuk den här veckan heller! Massvis av saker inbokat! Jäklans skit! Men så är det! Är man en vissen kamel så är man!

Trevlig helg har det varit i alla fall! I lördags var svägerskan, jag och lilla H upp till stugan och till marknaden inne i stan. Hela stan är marknad. "Höstmarken" som det heter. För mig blev det en hel del grejor: 2 par vintermössor, 14 par strumpor (14 par för 100 spänn), en dvd-film, marknadsnougat, hjortronsylt (som jag älskar!!! Till våfflor, glass, pannkaka, yogurt....MUMS!), naturgodis, 2 par halksockor till lilla H). Ja det var väl det. Tittade även på en ny handväska, ny plånbok och ett brett skinnarmband. Men skinnarmbandet var för stort, handväskan insåg jag att jag faktiskt har en i ungefär samma storlek och plånboken fick duga ett tag till. Duktig Norpan! ;)

Näpp, nu ska jag ta och göra lite nytta innan jag nog ska ta och åka hem vid lunch. För känns som om jag inte kommer att orka mer än så. Kollegan var nyss in och sa att jag såg blank ut på ögonen och tyckte jag skulle åka hem och det har jag full förståelse för. Inte så snäll och smitta kollegorna heller ju.

Strategier och trevliga hembesök...

Igår var jag på hembesök direkt på morgonen för att träffa en familj och deras fosterdotter tillsammans med Soc. Och vilket hembesök sen! Vi fick nybakade scones direkt från ugnen med ost eller marmelad och så te (för min del) de andra kaffe. Mums! Tänk om alla hembesök vore så. Sist när jag var dit så fick vi nybakad citronpaj! Tror jag ska göra hembesök dit lite oftare ;)

Igår satt jag med biträdande enhetschef för verkställigheten (de som verkställer våra beslut) och gruppledaren för ett korttidsboende och lade upp en strategi för hur vi skulle nå målet med att få dit en ungdom som totalt kapsat in sig och inte går utanför sitt rum i hemmet. Ibland råkar man på såna svåra ärenden. Handlar mycket om att skapa en kontakt till en början. Vi har ju inga tvångsinsatser hos oss, men däremot kan man ibland behöva hjälpa till lite på traven för att deras egen skull för att de ska må bra. Ingen mår bra utav att inte träffa folk utan vara totalt isolerad.

Många ungdomar med funktionshinder
(Autism, asperger, utvecklingsstörning) sitter mycket framför datorn, en del pga. brist av vänner, andra för de inte klarar av kontakten med andra. Men ibland går det totalt överstyr. Man slutar gå till skolan, umgås inte med familjen, vänder på dygnet, mår psykiskt dåligt utan bara sitter framför datorn och då måste man göra nåt, eller försöka göra något med risken att misslyckas. Man måste få ungdomen att på egen hand vilja dit på något sätt. Och hur gör man då det? Ja, då får man lägga upp en strategi, blanda in rätt människor för att skapa kontakten och sen se vad som händer. Men det är det som gör att jobbet blir roligt också. Det ska vara lite klurigheter ibland också, där man får göra lite annat än det man normalt sätt gör. Det är ju så himla kul sen när man ser vad det i slutändan ger! Glada föräldrar och en mycket mer fungerande och social ungdom förhoppningsvis.

Imorgon drar jag till landet för höstmarken (höstmarknaden på vanlig svenska ;)) Har blivit en tradition. Det är inte i byn utan inne i samhället och hela stan är en enda stor marknad. Den näst största i Sverige faktiskt. Inte illa pinkat :) Med ska svägerskan och lilla H.



Tåget eller bilen....that´s the question!

Nu har jag köpt tågkort och ändå kommer jag mig inte för att ta tåget! Jag hittar hela tiden på ursäkter varför jag ska ta bilen! Bara idag, det är ju måndag, bara idag för har ju så mycket grejor med mig, bara idag för det är ju så dåligt väder, bara idag för jag vill sova lite till, bara idag så jag kan jobba över lite längre och slippa passa tåget hem..... it goes on and on!

   VS. 
Röda faran också kallad Sigurd, som gärna styr kosan mot jobbet ;) vs tåg!

Vad ska jag göra för att komma mig för att ta tåget? Vad i hela friden kan motivera mig tillräckligt?

Det är billigare, jag har ju faktiskt köpt ett tågkort och får då betala dubbelt genom att ta bilen, det blir slitage på bilen, jag kan använda tiden på tåget till att läsa och få lite extra tid att flexa för (OM jag inte somnar som jag brukar ha en viss förmåga till att göra på eftermiddagen), jag minskar risken för att få stenskott på bilen (som ni säkert vet vid det här laget är jag ju THE QUEEN OF STENSKOTT och har numera svart bälte i att få stenskott på rutan), jag får extra motion genom att cykla ner på stan.... Men tänker jag så på morgonen? No way! Det är mer "Gud vad skönt att sätta sig i bilen och komma direkt utanför jobbet-tankar". Hmmmm, får nog träna på det där!

- Imorgon ska jag ta tåget! Imorgon ska jag! Imorgon SKA JAG ta tåget!
Fy jäklar vad det tar emot när det hela tiden är en massa signalfel och man kommer 20 minuter senare till jobbet varje gång. Tänk vad det blir i längden....
Samtidigt nån gång när jag verkligen skulle tagit tåget och jag i sista stunden tagit bilen så har jag fått ett nytt stenskott med efterföljade spricka i rutan. Guuuuud vad jag ångrade då att jag tog bilen ;)


Lilla H på besök och IQ Badboll på TV3!

Dåligt med energi just nu och ingen inspiration. Känns att det går mot hösten och det är mörkt mörkt mörkt på morgonen och tidigt på kvällen. Längtar redan efter sommaren! Till helgen ska jag till landet och stugan och hämta lite ny energi. Ska upp med svägerskan och lilla H och gå på höstmarknaden som blivit en tradition. Ska bli jättemysigt! Blir förmodligen bara där över dagen. Förhoppningsvis kan det bli en sopplunch också vid caféet också om vi hinner. Och Mr Gittfiddler eller C kommer vara i byn i helgen också. Få se om vi hinner springa på varandra nåt... Kan ju behöva lite tips nu i mitt gitarrspelande nu också ;)

I helgen satt jag barnvakt åt världens goaste och sötaste lilla brorson! Så mysigt! Men intensivt blir det. Han är nu 8 månader, 9 månader den 9 oktober. Det går i ett. Vill ju inte sitta länge för sig själv utan vill ju såklart roas. Klockan 21 somnade han. Vaknade till två gånger innan han sov helt för natten. Sen upp 5.30, välling och byte av blöja. Sen sov han 2 timmar till. Försökte få honom att somna om en liten stund i min säng men det var som förgjort :) Så han fick sitta och leka med sina leksaker en stund innan vi steg upp och det var dags för morgonbestyren. Klockan 12 åt jag min egen frukost. När jag var hos mormor för vi skulle hjälpa henne med några saker och  och hade kört bort saker till återbruket, somnade jag i en fåtölj. Helt slut! Kan bara tänka mig om man skulle vara ensamstående med en sån liten kotte på 8 månader. Man hittar säkerligen sina rutiner och får det att funka, men ändå. Det kräver mycket av en även om småtussar är det bästa som finns! O lille H är välkommen fler gånger! Mysigt att få lite kvalitetstid med honom.

Kollade på Hollywoodfruar, de svenska lyxfruarna i Hollywood. Suck säger jag bara! Den mest normala är väl Maria, men Anna Anka, vilken IQ-befriad människa!!! En riktig IQ badboll! Inte nåt snällt i den människan alls! En riktig diva! I alla fall av vad man kan se på tv. Ändå måste man ju bara kolla och förundras :)


 

Vitlöksvarning... och Norpan mot nya mål...

Idag tror jag att jag stinker vitlök. Känns så i munnen i alla fall. Efter jobbet igår var jag över till mamma och käkade middag tillsammans med bror, Y och lilla H. Blev råstekt potatis med VITLÖK, kycklingbitar med massa grejs som champinioner bla. och sen grekisk sallad till. MUMS så gott det var! Men som sagt. Stackars mitt besök idag här på förmiddagen! ;) Får väl ha tuggummi i munnen, men det ser ju inte heller så trevligt ut. Men får väl tugga lite diskret... Jag är iofs inte heller annars någon sån som tuggar med öppen mun så det bara smackar och snattrar för det är det värsta jag vet själv. Särskilt om någon sitter precis bakom mig, eller bredvid, eller hänger över en. Finns inget mer irriterande! Ska vara om personen i fråga blåser bubblor och smäller med dessutom då.... Har jättesvårt för när någon smackar över huvud taget. Tugga med stängd mun för sjutton!

Har bestämt mig för att börja spela gitarr! Undrar vad det beror på.... ;) Men det låter ju så fint så ska låna hem pappas gitarr i helgen har jag bestämt och lära mig spela. Kanske tar jag även nån lektion så småningom, eller nån privatlektion av Mr. Gittfiddler kanske... ;) Han spelar verkligen som en gud!



Här kommer en låt jag fastnat för igen också :)




Ögonblick som värmer...

Igår var jag på jobbet till kl. 18.30! Trist, men var tvungen för det är så mycket att göra och jag ville hinna klart några utredningar i alla fall. Ibland springer man på möten, hembesök, besök och annat, så tiden blir så splittrad så man inte hinner med att sitta och skriva ordentligt. Dessutom var jag ju borta hela dagen i tisdags i Dalarna för att göra uppföljning av en autistisk liten kille som är placerad där. När killen skulle gå ifrån vårat möte tog han tanten från skolan i hand först och sen när han kom till mig som satt bredvid fick jag världens kram! Det var nästan så jag blev tårögd! Så gulligt! Det värmde ända in i märgen och jag var glad resten av dagen. Såna där små ögonblick är verkligen värdefulla! Jag har bara träffat honom en gång tidigare.

O när jag presenterade mig och berättade varifrån för stad jag kom ifrån så utbrast allvarligt:
"Nämen åhhhhh,  då kommer ju du från samma land som jag gör!" Barn är för härliga!

Idag åkte jag tåg igen. Och då börjar de eviga signalfelen som man blir så hiskligt trött på och som gör att man ALDRIG kommer till jobbet när man tänkt sig. Så tröttsamt! Inte undra på att man gärna tar bilen... Fick lite extra motion idag också, för jag gick ner till stationen, vilket tar ungefär 25 minuter från där jag bor. Jag ska äta hos mamma efter jobbet och dit kommer också brorsan, Y och lilla H så då åker jag med dem hem sen.

Har hittat en ny musikfavorit, Erik Hassle. Vilken röst!



Beundrare... och pucko till granne!

Idag när jag skulle åka iväg med bilen upptäckte jag till min förvåning ett visitkort som satt fast på vindrutan på utsidan. Tänkte att det är väl nån som ska marknadsföra sig för att fixa vindrutor eller nåt med tanke på mina två sprickor i rutan.... Går ut för att plocka bort visitkortet och upptäcker att det står nåt på ena sidan: "Lust att ta en fika nån gång!! Mvh killen i garaget". Något överraskad jag blev! Kan inte heller säga att jag kommer ihåg killen. Vet att det stått nån van där ibland och att de brukar tvätta nån motorcross. Men har inte tittat nåt mer noggrannt. Så har verkligen INGEN aning om vem han är. Så vad gör man??? Skickar ett mail? Jag går inte ut med nån jag inte vet vem det är eller nån jag inte ens vet hur personen ser ut. För det andra finns mina känslor hos någon annan som fått mig på fall (som det iofs kanske aldrig blir nåt riktigt med som vi tramsat fram och tillbaka...) Men smickrande var det definitivt! Och vad modigt! Och gulligt! Dagens överraskning kan man säga!

Helgen har varit kanon! Vi tjattrade o drack vin en natt till klockan var 4.30 på morgonen. Eller ja, vin drack vi inte enda tills dess, men tjattrade :) Vi har gått sammanlagt 2, 3 mil i spåret (känns i häcken...), sett på en film som nog är bland det hemskaste jag sett... Vi har haft det skoj helt enkelt som man alltid har när Scarlett är på besök :)

Nu på eftermiddagen/kvällen har jag hållit på och tvätta. Missade min tvättid i helgen. Trodde jag hade på söndagen men visade sig att det var på lördagen. Så det var lycka när någon avbokat sin tvättid och jag kunde tvätta idag istället!! När jag kommer ner och ska köra de sista två maskinerna så träffar jag på en granne i källaren med två stora hundar. En Rottweiler och en Varghund?

Hon: Jag har plockat ur din tvätt.
Jag: Jaha, varför det då?
Hon: Jag behövde tvätta vittvätt!
Jag: Jaha, men jag ville tvätta klart mitt.
Hon: Jo, men då kanske vi kan dela och ta varsin maskin...
Jag (ilsken, då jag inte kan tvätta klart det jag då skulle eftersom det inte går att ha det i samma maskin): Ja, du har ju redan lagt i din tvätt så, finns väl inte så mycket annat.
Hon: Ja, egentligen är det ju ingens tid nu för det är ju bara till 20.00...

Innebär det automatiskt att man går och plockar ur nån annans tvätt för att lägga i sin egen???? PUCKO!!!!!!! Kan man åtminstone fråga först???? Säkert den jäkla kärringen som varit och tagit ur min tvätt förut också.

Imorgon drar jag till Dalarna över dagen. Ska göra uppföljning av en placering, en liten kille. Så nu är det dags att lägga sig, men först ska jag lägga mig på spikmattan så jag får lugna ner mig lite efter tvättincidenten! Grrrrrrrr!!!!!


Hur dum får man bli?

Skönt att vara lite tidigare på jobbet nu igen! Lugnt och skönt är det när man kommer, bara en kollega brukar vara här då. Och inte heller var det mycket bilar på vägen idag. Körde om en lastbil sen var det helt tomt på min sida. Så skönt att kunna susa fram på vägen utan en morfar Ginko som är ute på vägen, eller långtradare som ligger och stör och som jag får mitt 711 stenskott ifrån... Så min morgon började bra! :)

Idag kommer bästaste kompisen C alias Scarlett Pimpernell för att stanna över helgen. Bor annars där vi har stuga. Då kan man ju undra vad hon fick det namnet ifrån... Jo fröken Scarlett gjorde en andra tatuering och var helt säker på att det var en Lotusblomma, men jag tyckte att det såg rätt likt ut en lilja. När vi pratade på kvällen efter hon gjort den talade hon om att tatueraren hade sagt att det var en lilja. Jo, det var ju det jag misstänkt. Sen ska man ju hålla på och smörja in sitt nya konstverk under en period efter med t.ex. Helosansalva. Så dagen efter stod det på Facebook: Jösses vad den där nejlikan behöver smörjas. Då var jag ju bara tvungen att retas lite med henne och sen för hon riktigt ska minnas sitt misstag har hon fått namnet Scarlett Pimpernell (Den röda nejlikan). Så i helgen blir det en massa tjejsnatter och vin :)

Igår när jag skulle städa såg jag nåt som fick mig att skratta åt mig själv för man undrar hur korkad man får bli ibland :) Jag har en golvlampa som står i vardagsrummet med två armar till två lampor. Den ena lampan började flimra för ett tag sedan och jag provade då att ta bort dimmern efter att ha bytt glödlampa och det fortfarande var likadant. Jajemän det gick bättre, även om lampan ändå lyste med ett lite svagare sken. Sen nån dag senare när jag skulle tända den så funkade den inte alls. Så tänkte: Jäkla skit, nu har lampan gått sönder på en gång också! Men har inte orkat byta den och så har man ju såklart glömt flera gånger och försökt tända den. Så igår när jag skulle städa, vad ser jag? Jo, KONTAKTEN ÄR INTE I! Brukar man inte tänka på såna saker normalt sätt. Jo, jag trodde då det. Men på mornarna när man är lite trött (är mest då jag tänder den) så tänker man tydligen inte på såna saker. Så nu vet jag ju i alla fall varför den inte lyste.

Trevlig helg på er!

Funderingar...

Satt och diskuterade med svägerskan idag om hur nära man säkert är att man blir inblandad i nån olycka eller dylikt utan att man vet om det. Sjuk diskussion egentligen, jag vet! T.ex. att det sprungit över en älg precis strax innan man kommer körandes i bilen. I lördags hände två läskiga saker som fick mig att börja fundera just på det. Dels bilolyckan som precis hänt alldeles innan jag och mamma åkte förbi på väg hem från stugan. Tänkt om man åkt bara någon minut tidigare, vad hade hänt då?

Lite tidigare hade vi också åkt på en väg från stugan där det en timme senare hände en dödsolycka. En minibuss hade krockat med två älgar och kört av vägen! En mamma dog och 8 skadades svårt. Barn var med i bilen också. Så fruktansvärt! 2 bilar med släktingar till dem i minibussen hade kört alldeles efter och sett olycka. Vilken shock! Kunde lika gärna varit vi om vi åkt en timme senare. Man ska nog inte fundera så mycket! Men hur ofta är man inte en hårsmån från att vara med i nåt egentligen... Vi lever nog alla rätt farligt! Det är en stunds ögonblick och allt förändras. Otäckt!

Kvällen har jag tillbringat med svägerskan och lille H och kollat på fotbollen, Sverige-Malta. Bror var bortrest! Malta gjorde självmål...

What a day...

Sms kl 6.20 på morgonen: "Klockan 10 börjar det och kom ihåg att du måste hämta mig innan också"! Precis vad man vill höra vid den tiden på morgonen och det som börjar ligger 12,5 mil bort! Röjdag på området i stugan. Fortfarande förkyld, trött och inte ett dugg lust att stiga upp från den varma gosiga sängen! När jag kom iväg hade jag inte ens hunnit få i mig nåt mer än ett glas Proviva!

Iväg till grannstan för att hämta upp mamma som då inte är hemma utan iväg till jobbet och fixar några protokoll som ska med upp till stugan och delas ut. Ute i sista minuten som vanligt... Vi är nog iväg närmare 9.30.
Vi stannar till efter vägen vid ett Mc Donald´s vid 10 för då är mamma hungrig även om hon hunnit käka lite frukost. Jag bestämmer mig för att ta ett frukostmål på McD. Men när vi kommer fram så är frukosttiden slut (ingen vidare service Mc D) och får istället välja Ceasarsallad att inta när jag kommit fram till stugan. Men är fortfarande hungrig så vi får stanna till i ett litet samhälle och köpa smörgås istället.

Vi kommer upp till stugan 11.15! Innan vi kommer ner för att hjälpa till nere vid sjön för att hjälpa till hinner mamma PANG! smälla igen dörren och låsa in båda våra stugnycklar och handväskor i stugan. Wohoooo!!! Så även min sallad! Slutade med att vi fick köra hem 12,5 mil hem till brorsan och hämta hans nyckel. Där träffade vi också på Y´s syster A och hennes man A. Hade sån tur att jag blev bjuden på laxpaj som Y hade gjort, då nu klockan var ca. 15 på eftermiddagen och jag fortfarande inte käkat nåt annat än en smörgås och druckit ett glas Proviva. Mamma hade ju minsanna käkat en hamburgare ju i alla fall. Sen fick vi äppelpaj med vaniljsås också :) Det var det positiva den dagen och lilla H som alltid är lika söt ♥ Dock kunde jag inte krama och pussa nåt på honom eftersom jag fortfarande var förkyld. Han kollade så ingående på mig hela tiden...undrar om han funderade på varför faster inte var på honom nåt som hon brukar... Eller var det för att jag färgat nytt i håret... Nä, det tror jag inte. Är ju fortfarande mörkhårig ändå.

För att göra en låååååååång dag kort så fick vi svänga förbi mormor också och hämta pengar till bensin innan vi åkte uppåt igen mot stugan. Hade också tur vid bensinmacken att vi träffade på Y´s svåger A igen då det inte gick att tanka med pengar utan bara med kort! Annars hade vi fått åka runt ännu mer. Vid 17-tiden var vi åter i stugan igen! Röjdagen slut som ni förstår. Så vi pysslade lite innan vi åkte hem igen!



Några till turögonblick igår i all otur var att jag faktiskt klarade en fartkamera som en polis stod och tryckte med nere i buskarna efter vägkanten. Men bara pga. några såskorvar som låg framför mig! LYCKA! Och även en bilolycka som precis hade hänt när vi kom fram. Den hade sladdat av vägen. Hade vi mött den bilen hade det inte blivit kul! Men det verkade som de alla klarat sig bra. Var redan folk som hjälpte till så vi åkte vidare.
Hemma vid 21 igår. Vilken dag va??? :)

Hann med och ta några kort i alla fall igår kväll i stugan (som bilden ovan)! Klicka för större format på bilderna nedan.

  

  


Snörvlig och ny hårfärg på g...

Första dagen jag faktiskt känner mig hyfsat utvilad trots förkylning! Somnade redan vid 20.00 igår på soffan och sov till en 22 kanske, gick och lade mig igen och sov oroligt under natten som man oftast alltid gör när man är förkyld, så bestämde mig för att sova lite längre på morgonen. Så 06.15 steg jag upp till slut.

Skönt det ska bli med helg! Idag på eftermiddagen ska jag iväg och färga håret i nåt nytt. Ska bli spännande :) Kan behövas så här på höstkanten! Min frisör S hade förslag på vad hon tyckte så jag hoppas att det ska bli bra! Imorgon är det tänkt att det ska bli en tripp till stugan över dagen för röjdag nere vid sjön, men få se om jag orkar med det. Mamma vill väl såklart inte åka upp själv och brorsan skulle förstås pyssla med nya huset de flyttat till så få se hur det blir... Och på söndag blir det eventuellt svampplockning i skogen med några vänner.

Igår när jag körde hem från jobbet var det dags att bli uppretad på grund av andra trafikanter igen! En bil låg i ytterfil för att köra om mig. Men det tog en väldig tid för jag körde väl i ungefär samma hastighet som den bilen gjorde. Slutade med att den ökade lite grann och körde om mig till slut i alla fall för att sen lägga sig i lägre hastighet än mig framför. Blir man glad eller blir man glad? Varför kör man om då kan man undra... Jag körde om den och sen var det bra med det.

Trevlig helg på er!


Spikmatta...

Har hittat ett nytt ridställe :) Ska börja rida där fr.o.m nästa vecka. Blir lite mer regelbundet hoppas jag med folk som kommer varje gång och att det inte avbokas av diverse olika anledningar. Ska bli skoj! Lite närmre ligger det också än det andra stället där jag var förut. Man får ha individulla mål vart man vill komma med ridningen så det känns bra :) Bara nu ryggen håller! Den höll på att braka åt skogen igår kväll igen! Har nog lyft lite för tidigt... Måste komma igång med min gymträning igen också som brukar göra att den blir bättre!

Regn och regn idag! Inget roligt väder alls! Vaknade dessutom med ont i halsen. Hoppas det inte berodde på att jag låg på spikmattan igår. Eftersom det blir så mycket aktivitet i kroppen så kan det ju sätta igång sånt där om man har otur. Ungefär som att man inte ska gå på massage om man har nåt i kroppen för då brukar det också sätta igång. Hoppas det går tillbaka så jag inte blir förkyld nu också. Har ju varit hemma i fyra dagar pga. ryggen... annars blir det snart ingen lön kvar att få i oktober!

Spikmatta kan jag annars rekommendera! Jag tycker det är jättebra! Visst känns det i början, men härdar man bara ut de första minutrarna så blir det behagligt och riktigt skönt sen. Jag låg först på golvet, vilket inte var någon höjdare. Man ska ha den i sängen istället! Och då gör det heller inte alls lika ont. Vissa har nån t-shirt eller nåt emellan, men jag ligger direkt på den med täcke över bara. Då blir det också mer effektiv! Man kan känna hur det sticker behagligt på hela ryggen och man blir alldeles varm! Jag blir alldeles avslappnad och har somnat flera gånger på den.

Jag blir så avslappnad att jag känner hur hela kroppen blir så tung att det känns som jag aldrig kommer att orka stiga upp från den. Så känner man sig stressad, har värk i ryggen, eller bara behöver slappna av, så testa spikmatta! Nu är det ju så att alla inte gillar den, men jag älskar den! :) Jag kör Yantra-mattan. På den sitter spikarna tätarna och ger effekt på fler punkter än den andra. Den har också fått bäst i test :)