Lugn och skön helg...

...har det blivit och det var riktigt välbehövligt efter alla fester o sena kvällar som det varit de sista veckorna. Rena tonårsfasonerna ;) Eftersom jag varit lite krasslig också så var det extra skönt att bara få vara hemma och vila upp sig och göra det man känner för. I fredags var jag hemma och kollade på filmen "Hancock", vilken jag somnade ifrån så får väl se klart den ikväll.

På lördagen sov jag till 09.30 dagen. Sen blev det storstädning på lördagen bortsett från när jag var upp till lasarettet och hälsade på min farmor som fortfarande ligger kvar där. Tycker ändå hon var något piggare nu. Få se om hon får åka hem efter helgen kanske... Jag hoppas verkligen att de kommer att ha en vårdplanering innan dess i alla fall. Annars får väl min pappa och farbror kräva det. För som det varit den senaste tiden tycker jag hon verkligen är i behov av hemtjästhjälp med tillsyn och kanske tom. hjälp att duscha. Värsta är att hon hittills vägrat och då blir det ju inget. Hon måste vara med på det själv. På kvällen käkade jag mitt sista paket kräftor, vilket faktiskt ändå var rätt gott trots att jag käkat kräftor de senaste 3 veckorna. Detta var min fjärde gång, men nog den sista för i år i alla fall. Eftersom kompisen C och jag inte träffats den här helgen blev det ett långt telefonsamtal istället igår kväll. Man är så van att vara omkring varandra nu när man bott där så mycket i sommar och hon har varit hos mig två gånger på besök. Man får nästan abstinens ;) Är synd att man ska bo så långt ifrån varandra. Sen blev det fortsatt städning. Så nu är det skinande rent här hemma :) Så skönt inför kommande vecka. Orkar inte hålla på och städa i veckodagarna. Det tar verkligen emot!

Imorse sov jag länge igen, till klockan 10. Det är verkligen jätteskönt att få sova så länge man vill på mornarna. Har inte gjort det på evigheter så det var verkligen välbehövligt! Sen åkte jag ner på marknaden en sväng med en annan kompis C, C´s mamma och lille J. Jag brukar ju alltid gå med kompisen F varje år, men i år valde hon bort marknaden  o mig för att gå på After work istället *fnys* ;) Hade förstås fått följa med, men efter alla helger med festande hit och dit så var det skönt med en lugn kväll (speciellt när jag inte var helt pigg). Blev 3 timmar på marknaden i alla fall. Jag blev med ett par svarta foppatofflor (nu när sommaren nästan är slut), 2 små dekorationer med Hello Kitty att ha på skorna, en lakritsrem och en låda chokladbollar. Det var mina köp. Sen käkade vi lunch också emellan. Fastnade för ett jättefint halsband, men då det kostade 200 spänn så tyckte jag det var onödigt när det finns så mycket snygga billigare smycken att köpa på stan. Så fick vara. Försöker vara LITE sparsam nu om det ska kunna bli någon utomlandsresa i höst. Blev lite mycket andra utgifter nu här på höstkanten. Dels börjar jag rida i veckan, vilket kostar nästan 2500 kr, sen ska jag göra påfyllning av DITEC-behandling på bilen 1850 kr och så tatueringen som nog kommer att kosta runt 1000 kr. Han sa mellan 500 kr och 800 kr, men skulle tippa på närmare 1000-lappen. De ligger lite billigare i pris ändå än på stan. Hoppas de är duktiga bara....men känner 2 stycken som gjort där och mitt motiv ska inte vara några konstigheter att göra. Men som sagt. Blir lite pengar som går åt här under hösten. Men förhoppningsvis ska det räcka till en utomlandsresa ändå.

Diskuterade ekonomi med kompisen C igår om vad man värdesätter. Jag värdesätter att ha en bättre bil som inte är så många år gammal och att den ska vara rolig att köra och därav lite mer hästkrafter. Även om det viktigaste för mig var att jag ville ha en större bil för tryggheten då jag kör mycket utanför stan där det kan vara mycket vilt som älg och rådjur. Men sen ville jag gärna ha en bil som det var lite drag i också. Så därför har jag väl lagt lite mer pengar på en bil istället för att ha en billigare bil och mer pengar över till annat. Det har väl med intresse att göra. Jag gillar bilar. Hade jag barn vore det ju en helt annan sak. Då är hästkrafterna mindre viktiga när man ska ha en familjebil även om min självklart skulle funka som familjebil också. Sen skulle det ju då gå pengar till andra saker som kläder till barnen, mat osv. Då blir det ju dem i centrum i första hand och man får stå tillbaka själv. Så man får väl passa på då så länge :)

Men åter till utomlandsresan så kommer den i alla fall bli lite senare, framåt november istället så blir nog lite längre än Europa vi får åka då om vi kommer iväg. Kanske blir det Kanarieöarna eller nåt, men har aldrig varit där så gör mig faktiskt sak samma. Bara jag får sol och bad så är jag nöjd. Så är väl bara att slå till på nån sista minuten. Vi får se vad det blir när det börjar närma sig.

Den här veckan börjar vi vår utbildning i ett nytt system som vi ska byta till på jobbet. Systembyten är alltid lika intressanta hur det ska gå. Det brukar oftast aldrig bli helt som man tänkt sig. Mycket jobb är det med det också. Kommer att bli en hel del jobb manuellt också med alla ärenden som ska läggas över. Inget man längtar efter direkt. De har inte heller valt det mest lättjobbade systemet heller. Men jag har inte jobbat i det tidigare så får väl se vad jag tycker sen. Det vi har nu är inget vidare heller så man får väl hoppas att det inte blir sämre i alla fall.

Nu ska jag gå och lägga mig en stund för har nästan fått lite ont i huvudet av att gå och knalla runt i 3 timmar bland stånden.

Har ni gjort nåt skoj i helgen?


Nyttan med kon

Hämtad från Rix FM´s hemsida. Tyckte det passade bra med nåt roligt såhär inför helgen :)

Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev :-)

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!
-----------------------------------------------------------------------------
Ha en skön helg!


Segaste resan till jobbet...

Kändes som jag aldrig skulle komma fram! Det var broöppning och utöver det så mycket bilar och så många långtradare! Var bara att ligga snällt bakom bilarna tills det på slutet blir dubbelfil, men hamnade förstås bakom en långtradare ändå. Imorgon måste jag åka tidigare så jag slipper den värsta trafiken! Märks att semestrarna är slut och folk börjat jobba igen. Nästa vecka ska jag börja åka tåg igen. Det är bra skönt med bil, men inte när det är 711 andra bilar ute!

Ont i halsen har jag fått nu också och håller på att bli förkyld så har inte varit pigg på mornarna till att stiga upp vid vid 05-05.15 för att hinna vara på jobbet vid 7. Nu har det blivit 7.30, 7.45 och idag 7.50. Inget kul! Man får ju vara kvar så länge på eftermiddagen sen. Jag brukar aldrig vara förkyld, men hade väl några baciller i kroppen i lördags när jag satt ute och frös i kylan på kräftskivan säkert. Det i kombination med att man sovit alldeles för lite på sistone får nog villket immunförsvar som helst att backa. Bara att hoppas på det bästa att jag inte blir så risig att jag måste stanna hemma....även om det kan vara skönt ibland också. Skulle egentligen åkt hem till min kompis M tillsammans med kompisen H för att ha vår pizzakväll som vi brukar ha lite då och då, men då M har en liten E som bara är 6 veckor så var det inte så lämpligt idag nu när jag är lite risig. Vill ju inte smitta ner lilltjejen. Så nu har vi bokat om.

Igår hamnade farmor på lasarettet. Hon fick åka ambulans in efter att ha legat flera timmar hemma i lägenheten. Hon hade förstås inte sitt larm på sig fastän hon har ett. Så dumt! Förmodligen kan hon ha legat ända sen i söndags då hon var alldeles blå på ryggen tydligen. När ambulansen kom sluddrade hon och trodde det var söndag. Skulle tro att hon fått en ny propp. De skulle ta prover i natt och röntga ryggen så få se idag vad de säger. Men varför använder man inte sitt larm om man har ett??? Jag hade tyckt hon skulle ha ett sånt larm som man har som en klocka på handleden men hon har ett man hänger runt halsen. Såna man har runt handleden är mycket smidigare och lättare att komma åt i alla lägen hur man än trillar så länge man är vid medvetande. Går ju även att duscha med larmen och då är det ju bättre med ett som man har så än runt halsen som ett halsband. Då är det ju mer i vägen. Pappa och min farbror tänker väl inte på att jag jobbat som biståndshandläggare och har koll på sånt. Men nu är det ju sak samma. Hon är där hon är. Bara att hoppas på det bästa att hon piggnar till igen. Men hon är 88 år och ingen ungdom längre precis.

Musikfesthelgen ja, det var en himla trevlig helg. Jag kom upp på fredagen till C och då gjorde vi iordning så vi käkade kräftor....vad annars ;) Men då var det fortfarande gott, för hade bara käkat det en gång då helgen innan. Lite cider blev det till också så vi hade så trevligt och satt och snackade. C.D som jag pratat med en hel del innan hade sagt han skulle komma förbi lite senare också och han dök upp utanför terassdörren vid 21.30-tiden med gitarren i högsta hugg, då han kom direkt från genrep med bandet. Efter nån timme eller så ringde en av kompisarna som bunkrade hemma hos honom inför festen, och undrade var han höll hus. Så de fick också komma över. Så då var vi helt plötsligt 6 stycken. De var kvar till 2.30 nåt sånt. Så som sagt har inte fått så mycket sömn...

På lördagsmorgonen gick jag upp samtidigt med C som jobbade för att ge mig ut och springa 5 km med Zlatan (ja förstås inte riktiga Zlatan utan hunden). Man kände sig riktigt hurtig :) Gick hur bra som helst. Han är vältränad (precis som riktiga Zlatan) så vi spurtade på. Blev riktigt familjeliv den helgen, för sen skulle jag åka in till närmsta samhället för att handla lite mer cider eftersom det inte var så många kvar från kvällen innan och skjutsade då hem J som är 10år till C´s bror J som har tre tjejer. Sen efter jag kom hem, käkat lunch och varit ute ännu en gång med Zlatan så var det bara att hoppa in i duschen och göra sig iordning inför kvällen. Vi skulle vara borta på musikfesten redan 18. C.D skulle börja spela redan vid 18.30. C.D såg jag inte skymten av så mycket mer än på scenen och vid öl och ciderförsäljningen i ståndet förrän på kvällen då vi dansade tillsammans och buggade. Han hade aldrig buggat tidigare så blev jag som fick föra :) Har ju varit inne i danssvängen i många många år även om jag aldrig gått på bugg (har dansat olika typer av solodanser) så har man väl lärt sig med åren ändå. Kul hade vi i alla fall! Blev sent i säng även denna natten. 4 kom jag i säng tror jag.

På söndagen var det meningen att jag skulle träffa C.D igen då C jobbade igen, men var en massa att fixa med efter festen så vi hann inte. Det blev för sent och jag skulle upp tidigt på måndagen för att åka direkt till jobbet därifrån. Så få se om det blir någon annan gång. Söndagen blev det istället promenader med Zlatan, göra lunch åt äldsta tjejen L och mig innan C kom hem igen. Blev en innehållsrik och rolig helg i alla fall. På musikfesten träffade jag även C´s gamla klasskompis L som jag också umgicks en hel del med som liten. Är massvis av år sen vi sågs då hon bor i Australien numera. Hon stannar kvar till i september så jag hoppas att jag hinner träffa henne nåt innan hon åker hem igen, men är väl lite tveksamt.

Igår hade jag ett obehagligt besök. Är ett ärende jag tagit över. Var meningen att jag skulle ha min chef med mig på mötet då personen X varit hotfull sen tidigare. Men hon vägrades vara med så hon fick sitta i rummet bredvid istället. Det gick bra i alla fall, men jag fick vara den strikta och professionella Norpan som fick vara otroligt bestämd, lyssna av och väga varenda ord jag sa för att det inte skulle kunna vändas emot mig. Inte kul med såna möten. I normala fall med majoriteten av dem man träffar brukar det vara jättetrevligt och jag kan ha en mer mjuk, glad och lyssnande roll, vilken jag trivs betydligt bättre med. Jag hoppas det dröjer länge innan jag behöver ha ett sånt besök igen.

Dagens musiktips: är Gavin DeGraws nya skiva och särskilt låten: "Next To Me (Wait A Minute Sister)"

Nej, dags att jobba på lite igen! 

Ny låt som jag fastnat för

Gruppen heter 2 Much med låten "Manish"
En liten uppdatering kommer här...

Morsning! Snart sovdags så blir ett litet kort inlägg så här på söndagskvällen. Som sagt så har det varit några intensiva veckor med lite sömn och känns som jag knappt har varit hemma. Förra helgen åkte jag fredag och var hemma måndag kväll igen. Det var en helg med extra lite sömn, men mer om det i veckan. Var en rolig helg i alla fall!

I veckan som var hade vi två utvecklingsdagar med jobbet då vi var på ett hotell i stan där jag jobbade. Var på en fruktansvärt tråkig föreläsning på onsdagen som jag lika gärna kunnat vara utan. Det finns inget i den som jag kan ha nytta av i mitt arbete eller på fritiden. Så tillbringade tiden med att sitta mycket i andra tankar. Skulle någon fråga mig vad den handlade om skulle jag ABSOLUT INTE kunna återberätta något. Så mycket fastande ifrån den. Grupparbeten hade vi också och fick diskutera saker som man redan diskuterat 100 gånger. Så inte heller det gav speciellt mycket. Det vi hade mest nytta utav dessa dagar var väl det vi gjorde på torsdagen då vi fick jobba i våra yrkesgrupper, dvs. jag och min kollega A. Vi jobbade på med vår verksamhetsplan och diskuterade lite annat också hur vi kan utveckla vårat arbete utöver den processkartläggning som vi jobbat på och som vi snart är klara med nu. Maten var kanongod dessa dagar! På onsdagen käkade vi lax, kvällen grillat kött som de grillade utanför hotellet på terassen och på torsdagen fick jag en annan favorit, stekt strömming med hemmagjord potatismos!

I helgen har jag varit på 2 kräftskivor. Då jag redan käkat kräftor 2 helger på raken blev det bara kräftor på fredagen. På lördagen valde jag att hoppa över kräftorna och käka paj och grekisk sallad istället. Kräftskivorna kan sammanfattas med tävlingar, en 6 veckors bebis, popcornätning med kinesiska pinnar, snapsvisor, fleecefiltar och god mat. Söndagen tillbringades i stugan och hos kompisen C med solsken hela dagen. Märks att hösten kommit nu! Det var varmt i solen men kallt i luften. Har också varit ute och sprungit 5 km i spåret i helgen med kompisens M´s hund lilla F. Det gick jättefint! Hon spurtade på bra när hon väl fick the hang of it. Först sprang hon nästan bakom mig och då tänkte jag att nej, vi kommer nog få lov  att gå. Men sen gick det så fint så. Hon sprang hela vägen förutom med några korta stopp för vattendrickning och bad av tassar. Så det kommer bli fler gånger om jag får låna lilla F igen! Men nu är det dags att sova känner jag. Är sååååååå trött, så trött!

Har förresten bokat om min tatueringstid. Det blir några dagar tidigare nu, den 25/9 istället. Skulle rida den dagen jag bokat så tänkte det kunde bli lite tajt om tid. Är så spännande! :)

Imorgon blir det en lång dag! Ska ha information på ett föräldramöte på kvällen mellan 18-20 eller nåt sånt! Men lite mer ingående uppdatering kommer i veckan!

Kram på er!

Uppdatering

Uppdatering kommer inom kort... mycket just nu.

Alkoholvarning inför helgen...o lite drinktips

Fick denna skickad till mig på morgonen och tyckte den var lite rolig så måste lägga ut den på bloggen också :)
Bild lånad från
Aftonbladet.se


Numera, när det finns varningstexter på cigarrettaskarna borde liknande varningstexter även sättas på öl- och ciderflaskorna, exempelvis följande:


VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du viskar, trots att du inte gör det.

VARNING: Alkoholförtäring har den verkan att du ser ut som en idiot när du dansar.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du kan sjunga.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att din ex-älskade kommer att dö om du inte ringer honom/henne klockan 4 på morgonen.

VARNING: Alkoholförtäring är den största orsaken till annars oförklarbara asfaltmärken i ansiktet och på knäna.

VARNING: Alkoholanvändande kan orsaka fantasier om att du är hårdare, häftigare, snabbare och ser bättre ut än alla andra människor.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är osynlig.

Skicka denna varningstext till minst fyra vänner - till en som behöver detta, till två för vilka texten är viktig och ett till en som över huvudtaget inte behöver bry sig. Alla behöver dock veta vad alkohol kan orsaka. Nu kan du fundera över varför du fick detta mail ...


Efter alla varningsord blandar vi oss en "jävel" eller?

SCREWDRIVER
17 cl Vodka
1 st Apelsinklyfta

Häll vodkan i halsen och titta på apelsinklyftan


GETING

17 cl Vodka
1 st Geting

Skär getingen i delar, stoppa den i vodkan och rör om.


VARGTASS

1 liter Vodka
1 st Lingon

OBS! Om lingonet får ligga i för länge kan smaken lätt bli fruktig!


TEQUILA SUNRISE

1 liter Tequila
Drick tequilan. Slut ögonen. Vakna i sol/trappuppgången.


PAJALA SUNRISE

Ett glas hembränt med en falukorvsskiva i.


ATOMUBÅT (Norrländskt recept)

1 stort ölglas med hembränd sprit
1 st snapsglas med öl

Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl.
Släpp ner snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman.


KAFFEKASK A LA NORRLAND

1 st sockerbit
Kaffe
Hembränt

Släpp ner sockerbiten i den tomma kaffemuggen.
Häll i kaffe så du inte ser sockerbiten.
Fyll på med hembränt tills du kan se sockerbiten igen.
Slappna av och njut.


ASSI DOMÄN

6 cl Vodka
1 st snapsglas
1 ruta toapapper

Fyll snapsglaset till bredden.
Ta sedan en ruta toapapper,
vik ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj
vätskan och sug på papperet. Spotta sedan ut papperet i glaset. Så
enkelt - så gott!


GÄLLIVARE SUNRISE

Lika delar hembränt o surströmmingsspad i ett STORT grogglas, kläm  fast
en skiva rökt korv på kanten....


FINSK SOMMARSOPPA

Man tager en djup tallrik som måste vara blommig, fyller den med
hembränt o äter med sked.


KAFFEKASK A LA KALIX
Knyt fast en kaffeböna i en sytråd,
doppa snabbt som fan i en 1/2 l hembränt, drick o njuuut!


WHITE CHRISTMAS
Vodka blandas med tippex...
Suddar bort allt minne!!

HA DET SÅ GÖTT I HELGEN!


Väntar på helgen och har fått vara med om vansinneskörning...

Åh, vad veckan går sakta när man vill att det ska bli helg! Jag tror även denna helgen på landet kommer att bli innehållsrik, förhoppningsvis med mycket roligt som händer. Jag är så rastlös på jobbet just nu, kan knappt ta mig för någonting känns det som. Har myror i hela kroppen. Påbörjade en utredning idag, men fastnade totalt. Ska fortsätta på den imorgon. Har nog inte riktigt landat heller från semestern.

Var nere på stan nu på kvällen för jag hade tänkt att jag skulle hitta en ny topp, men det var lättare sagt än gjort. När man letar efter nåt speciellt så hittar man det aldrig. Hittade 2 toppar men inget som jag egentligen vill ha på festen på lördag. Så får väl se imorgon istället när jag och A ska ner på stan och kolla lite med resan. Ska försöka tona om håret innan helgen också. Jäklar vad håret växer, så nu har det blivit lite utväxt. Även om det inte är enorma skillnader mot min egna färg så ser jag det själv så bäst att färga om på torsdag. Redan på fredagen åker jag upp till landet. C jobbar på kvällen men barnen är kanske hemma och sen jobbar hon även på lördagen under dagen, men jag ska nog kunna roa mig själv om jag inte hittar på nåt annat. Sen är det musikfest på kvällen med flera band. På söndagen jobbar C också på eftermiddagen men då har jag annat för mig så det blir nog bra.

Fick vara med om värsta vansinnesfärden idag när jag åkte hem från jobbet. Inte jag som körde så illa förstås utan två ungdomar. För dem som har mig på FB har säkert sett min kommentar. Såg i backspegeln hur det körde upp en Volvo 740, en gammal skrotbil precis bakom mig. Den hade precis kört om nån bil. Sen låg den i häcken på mig och längt ut mot mittenstrecket för den tänkt köra om igen förstås. Det var lång bilkö så var ingen mening att köra om för det skulle inte gå snabbare ändå för finns ju inte en chans att man kan sitta och köra om typ 40 bilar som ligger på kö. Men vissa kan inte lugna sig. Rätt som det var lite längre fram körde bilen om mig och låg sen lika i häcken på framförvarande bil. Sen när vi kommit upp för en backe så kör bilen om ännu en bil TROTS att det kommer möte på andra sidan. Jag trodde verkligen det skulle smälla! Men som tur var lyckades bilen på motsvarande sida väja undan i sista stund och blinkade med helljusen åt 7.40:n. Vilken jäkla idiot!!!! Inte nog med det. Lite längre fram när man svänger av vägen för att komma ut på motorväg så kör han om en till i kurvan på avfarten (eller påfarten kanske man ska säga). Helt jäkla sjukt! Pga. såna där personer som inte borde ha nåt körkort kunde det ju lika gärna blivit en frontalkrock så vi andra hamnat i olyckan också och kanske inte ens klarat sig. Man blir så förbannad! I såna stunder hade man verkligen önskat att polisen varit på plats o tagit bilen. Han hade blivit av med körkortet direkt! Det är det som är så läskigt i trafiken. Man vet aldrig vad man möter hur säkert man än försöker köra själv!!!

Ännu en intensiv med rolig helg...

I fredags kom fröken C på besök med sina två goa tjejer, J 10 och L 14 år gamla. Så har varit rena rama tjejinvasionen hos mig :) I fredags hade vi kräftpremiär och käkade Ullmos kinesiska jumbokräftor som jag köpt på Coop Extra för 49.50 kr eller om det var 49.90 kr. Det var jättegoda kräftor (nu är inte jag nån kräftexpert, men enligt min mening i alla fall). Däremot får de lite minus på de något hårda i skalen, man fick kämpa lite för att ta sig in. Till kräftorna hade vi grekisk sallad och minibaguetter. Sen satt vi och snackade till klockan var en 24 nåt sånt. Var trött redan 23, men lyckades hålla mig vaken en timme till. Jag hade nämnligen bara sovit 2 timmar under natten före. Något för lite....

På lördagen steg vi upp strax innan 8. Vi duschade och käkade frukost och tog sen en promenad till Centralstationen där vi tog ett tåg till Sthlm. Vi startade dagen med lite shopping. Jag köpte en jättetuff klocka på rea (jag och mina klockor...). Sen blev det ett bälte och två par linnen också. De andra handlade också grejor som skor, jeans, toppar, linnen bl.a. Vi var och käkade lunch på Mc D innan det blev lite mer shopping och köp av glass. Runt 16-tiden eller nåt sånt tog vi en buss ut till Djurgården och Grönan. Har inte varit där på säkert 10 år!

På Grönan började vi med att gå in i Spökhuset alla fyra. Inte specillt läskigt! Dessutom höll två tjejer på att reta gallfeber på mig genom att hela tiden gå och småskrika precis bakom ryggen på mig, trampa mig på fötterna hela tiden tills jag till slut vände mig argt om och blängde på dem. Då sa en ursäkta. Slutade med att de vräkte sig förbi oss då ett spöke hoppde fram och de skrek som stuckna grisar! *Suck*

Nästa grej blev "Kvasten", en berg o dalbana där man hänger under banan med benen hängandes fritt. Den såg inte så fasligt läskig ut när man stod nedanför och tittade men det blev definitivt skillnad att sitta i kan jag lova! Den var faktiskt lite småläskig, men den var å andra sidan inget i jämförelse med "Jetline", värsting-berg o dalbanan som det är 4,5 G-krafter i och kommer upp i 90 km/h. Den åkte jag och L i hällregn! Jäklar vad den går undan! Poncholuvan flög av i första nedförsbacken. Det är lite med skräckblandad förtjusning som man åker den :) Har åkt den flera gånger tidigare, men de har byggt om den lite så det blivit en högre fallhöjd bla. Tycker det var modigt av L att åka den med mig! Här kommer ett klipp ifrån den:Här kommer också ett litet klipp från Kvasten:C och tjejerna var också in i Lustiga huset en sväng som jag avstod ifrån, sen hade vi tröttnat på regnet och beslöt oss för att åka till stationen och ta tåget hem. Då var vi dyngsura! Skorna var som svampar och jag var blöt ända upp till knäna på jeansen trots ponchon. När vi kom till stationen trodde man ju att det skulle gå hyfsat med tåg, men vi fick vänta ända till 22 innan det gick ett normalt tåg och man inte ville sitta hur många timmar som helst på tåget och slippa byten och annat! Vad har hänt med tågen??? Vill SJ inte ha några resenärer alls??? Så vi käkade på stationen, köpte smågodis och slog oss ner i 3 timmar! Fortfarande dyngsur om fötterna. Som tur var hade jag ett par tubsockor med mig så tog av mig skorna och satt i dem för att värma mig lite. Till slut kunde vi stiga på tåget! Pappa kom och hämtade oss på stationen snällt nog. Han hade precis kommit hem från Grekland. Det var så skönt att få krypa ner i en varm säng sen!

Sen var det uppstigning kl. 7.30 för mig (de andra kunde sova vidare) och sen iväg vid 8.30 för att rida ut på en 2-timmars tur med islandshästar kl. 10. Fick inte min nya favorit utan fick en annan hingst. Men han var fin han med, men inte lika pigg på galoppen. Fick driva på honom lite när han galopperat ett tag då han började sacka och ville trava. Men se det fick han minsann inte! Här skulle galopperas! Var en mysig tur i alla fall med flera galoppsträckor, mycket tölt och mysiga vägar i skogen :) Trist nog började det regna precis i slutet av turen så när vi kom tillbaka var jag dyngsur igen! Så kanske var tur att jag legat i hårdträning dagen innan på Grönan ;)

När jag kom hem hade tjejerna städat så fint åt mig, mina änglar :) Dammsugit och skurat golven, bäddat min säng och gjort rent både här och där. Rena rama drömgästerna! :) Så gulligt! Så det jag ägnat eftermiddagen/kvällen åt istället är att tvätta. Och nu är det dags att gå och lägga sig så man orkar upp imorgon bitti.

Nästa helg är det dags att invadera hos C igen, för då är det festdags med C.D och company och sen blir det annat skoj på söndagen :)

Uppdatering: Den 29 sept kl 16 har jag fått tid för tatuering! Blir spännande! :)

Fredag!

Mycket kul och spännande som händer just nu och jag mår riktigt bra! :) Så här bra har jag inte mått på länge. Hoppas det håller i sig bara... Däremot får jag nog styra om tiderna lite och ha mina låååånga samtal lite tidigare på kvällarna om jag ska hålla mig vid liv på jobbet :)

Ikväll kommer min gulliga måbrakompis C som jag kännt sen jag var 6 år och som är kanonbra på att pusha på mig till att göra saker, vilket jag kan behöva ibland. Särskilt gällande vissa saker. Hon är en stor del i att jag mår så bra också nu. Tack gulliga C och att jag fått kommit och bott hos dig så mycket på sistone när vår stuga inte riktigt fungerat att bo i! :) Men har inte glömt mina andra vänner hemma i stan heller som jag uppskattar  också såklart. De betyder också mycket.

Med C kommer också hennes 2 barn. Ska bli så kul! Ikväll ska vi käka kräftor. Sen får vi se vad det blir imorgon för något beroende på väder. Men vi har lite alternativ inplanerade. Ska jobba halvdag idag så jag hinner hem och städa undan lite tills de kommer. Hann inte riktigt med det igår.

Hoppas ni får en riktigt skön helg!
Kram

Förbannad till tusen!

Kommer ner till tvättstugan på kvällen (har sista tiden) och ska ta ur min tvätt och eventuellt tvätta nåt mer och vad får jag se? Jo, då har en granne tagit ur min tvätt och hängt på en korg bredvid tvättmaskinerna och stoppat in sin egen tvätt! På min tvättid! Och utan att fråga om jag var klar! Har folk inget folkvett alls nuförtiden????? Hade god lust att sätta upp en lapp, men ibland orkar man bara inte tjafsa med folk. Men jäkligt förbannad är jag!!!! Hade god lust att avbryta maskinerna så de hade stannat mitt i så den grannens tvätt varit dyblöt och tagit 24 timmar minst att torka! Jäkla granne! Så nu är jag inte lika kanariefågelkvittrig som vissa tyckt jag varit de senaste dagarna!


Boka tid för tatuering idag gick inte heller som jag hade tänkt mig. Den jag ville skulle göra den tycker jag var spydig, kaxig och inte serviceinriktad för fem öre. Hon sa att de hade bokningsstopp just nu och inte tänkte börja boka in folk förrän i september och då var det väntetid tills i januari. Hon frågade inte ens vad jag tänkt för motiv om det var ett litet motiv så det kanske skulle gå att klämma in någonstans. Hon sa att de skulle ha en gästtatuerare från Peru nästa vecka där och att jag kunde komma in och titta på hans portfolio och då se hur länge han skulle stanna i Sverige om han eventuellt kunde ta emot mig. Men så f-n heller. Så jag gick till en annan och där var tjejen som stod och tog emot kunder väldigt trevlig i alla fall. Hon tog en kopia på mitt motiv och skulle höra med en utav tatuerarna om hur lång tid det skulle ta att göra den och om man då skulle kunna klämma in mig om den tar mindre än en timme och på så vis slippa vänta alltför länge. Skulle ringa på tisdag och höra, då han var tillbaka från sin semester. Så fortsättning följer....

En kul grej, för att vara lite positiv idag, så har jag fått kontakt med min gamla sommarkärlek M från Isle of Wight, UK idag på Facebook. Han som jag skrev om för några inlägg sedan när jag var på språkresa med kompisen C. Jäklar vad roligt vi hade, men oj så sorgligt det var att åka därifrån och lämna M där. Ska bli intressant att höra vad han har för sig nu. Bor inte på Isle of Wight längre utan på fastlandet i alla fall. Facebook är himla bra på det sättet! :)


Regn, regn, regn... och annat

Imorse försov jag mig! Jag hade ställt mobilen, men stängde av den och gjorde då misstaget att BARA "ligga och dra mig" lite. Är ju så mysigt när man har kissen liggandes bredvid sig :) Men, somnade förstås om och vaknade med ett ryck och tänkte - Åh jäklar! Vad är klockan? och tittade på klockan. Den var 7.02. Så det var bara att kasta sig upp och in i duschen och rusa runt som ett torrt skinn och lyckades komma iväg vid 7.53. Hade nog kunnat gå snabbare om jag inte stått och velat med vad jag skulle ha på mig. Typiskt tjejer kanske.... Efter vägen retade jag mig på två bilar som låg ute på motorvägen där man inte kan köra om och körde i 90 km/h respektive 80 km/h. Måste man köra på en 110-väg då???? Så vid 8.30 var jag på jobbet ungefär. Inte vad jag tänkt mig. Men hade inget inbokat på morgonen eller så, så det var lugnt.

Har varit urtrött hela tiden sen jag började jobba igen. Sån omställning! I och för sig har jag inte stigit upp nåt jättesent på semestern, men det blir en annan grej att jobba. Sen hade jag ju min intensiva helg förrförra helgen och varit iväg nu i helgen också + flängt lite i veckorna också och pratat i telefon till sent på nätterna med kompisen C (för vi har ju alltid så mycket att prata om trots att jag nyligen var där) och så en ny bekantskap som jag också fastnade med i telefon i nästan 2 timmar! Inte undra på att man blir trött då på morgonen om man pratar i telefon halva nätterna :) Till helgen kommer i alla fall C på besök till mig med sina 2 barn som är 10 och 14 år. Så får se vad vi ska hitta på, men vi har lite på förslag. Och sen ser jag fram emot helgen efter när vi ses igen och ska på musikfesten som C.D varit med och anordnat.

På söndag ska jag ut och rida islandshäst igen. Det var ett tag sen nu! Men under tiden har jag ju varit ute och ridit Hafflinger-hästar istället och det är inte dumt det heller :) Det är ju lite roligare att rida själv sådär med C och hennes pappa på många sätt. Det blir en större frihet vart man rider och det blir mer riktig ridning då deras hästar ju inte fungerar på samma sätt som islandshästar som både är vana med många olika ryttare, håller sig i ledet för det mesta om jag inte själv styr om med den. Hoppas att det blir lite galopp på söndag, det var ett tag sen nu.

1 månad och någon vecka kvar tills vi åker på utomlandssemster också. Guuuuud så skönt det ska bli! Längtar! Hoppas det blir sol hela tiden så man bara kan ligga på stranden och läsa böcker och mysa i solen, eller ta sig ett dopp i havet. För jag är mer för att bada i hav än i pool. Älskar havet!

Sen ska jag imorgon eller på torsdag beställa tid för min tatuering. Få se hur lång tid det tar innan jag får göra den. Är helt på det klara med vad det ska bli och var jag ska ha den, så vill inte att det ska dröja FÖR länge. Vet också vilket ställe jag vill ska göra den. Men risken är väl att det kan vara några månaders väntetid om jag har otur. Vi får se.

Utflykt till Trosa och Taxinge slott...

Imorse när jag kom till jobbet var det en person som pratat in ett meddelande på telefonsvararen:

"Hej det är här "Lasse". Jag har pratat med den andra handläggaren och skulle ringa så nu gör jag det. Du kan väl ringa mig på mobilen som ni har nedskrivet. Jag provar att ringa om ett tag annars."


Det inkom igår på söndagen alltså. Undrar om han ringt fel eller om det skulle till oss. Tror han att vi jobbar på en söndag annars? JAHA!!!!! Lasse! Hur sjutton ska jag kunna veta vem "Lasse" är???? Det är ju inte direkt så vi har en person vi pratar med och mobilnummer, jomän visst, det hittar jag väl lätt när han talat om att han heter "Lasse"! Han lät nästan lite full också...

Helgen var jättetrevlig! I fredags blev det lugnt, vilket var jätteskönt! På lördagen åkte jag, Y och mamma iväg med min bil till först Trosa och sen Taxinge slott. I Trosa knallade vi omkring nere vid gästhamnen, köpte glass, tittade lite i bodarna där de hade försäljning av diverse saker och sen käkade vi mat på en utav restaurangerna där som hette "Trossen". Jag valde stekt strömming, potatismos och vittvinssås. Det är ju sååååå gott med stekt strömming. Gör det aldrig själv hemma så därför är det extra gott när man väl äter det. Vi hade uppehåll hela tiden så här långt. Här kommer lite bilder (klicka på bilderna för större format).

  

Sen åkte vi ut till Trosa havsbad och satte oss vid klipporna. Det var ju inte direkt badväder även om det inte börjat regna ännu. Var säkert helt okej temperatur, men kändes inte som man var helt sugen på att hoppa i. Var väldigt fint där med flera bryggor, sandstrand och klippor. Men det var ändå inte i närheten av Studsvik, Stendörren som jag var till förra veckan. För det var nåt speciellt och var dessutom mycket större! Men så var det ju ett naturreservat också och ingen camping. Tog lite kort och så och sen när det började regna lite så beslöt vi oss för att åka till Taxinge slott som ligger utanför Nykvarn. Där har de en buffé med bakverk. Det var inte lätt att välja kan jag säga!!! Caféet är definitivt värt ett besök! Vid Taxinge slott är det inte bara caféet som är något att besöka utan hela platsen. Slottsträdgården är helt gudomligt vacker. Slottet ligger på en höjd vid vattnet så det är kanonfint verkligen! Slottet å andra sidan är väl inte det mest spektakulära jag sett, jag har sett finare, men det är fint. Gripsholms slott var ett strå vassare på den fronten, men de hade ju inget café med buffé av bakverk istället ;) Jag tog i alla fall en chokladtårta som det var choklad rakt igenom sånär på någon liten sträng inuti med någon fruktig smak av persika eller nåt... Bilden på buffén visar en tjej som har siktat in sig på nåt gott (om ni ser på ögonen) ;)

  

Vi gick också runt och kollade i Slottsbutikerna där de sålde alltifrån smycken, tavlor, småprylar, kläder, mattor, yllegrejor, dukar och annat. Själv köpte jag mig ett jättefint halsband.Det var en trevlig resa, trots att det regnade en del av dagen.

Tatuering...

Som någon kanske sett i kommentarerna tidigare så har det blivit lite snack kring tatueringar. Det beror på att jag har bestämt mig för att jag vill göra en, jag har bara inte vetat vad jag vill ha för någon. Har vetat motiv, men inte hur den skulle se ut, men nu vet jag. Har hittat precis vad jag vill ha och jag vet nu vart jag vill ha den. Så nu ska jag bara beställa tid också. Ni får väl se den när den är på plats :) När jag berättade för brorsan lät han rätt förvånad och sa: "Det var ovanligt för att vara dig" och ja, det kan nog stämma. Jag har alltid sagt att jag aldrig i livet skulle få för mig att tatuera mig, men  nu är jag där. Har funderat på det ett tag och nu bestämt mig för att göra en.

Men det blir en stilren, lagom stor och en jag förmodligen aldrig kommer att tröttna på då den är tidlös. Det är något som aldrig kan bli fel oavsett situation även om den skulle synas. Men den kommer att sitta så att jag kommer att kunna dölja den också. Till min förvåning flippade inte ens mamma ur när jag berättade att jag skulle göra en. Hon tog det rätt lugnt. Tidigare har hon sagt: "Men du ska väl inte göra någon i alla fall, det ser ju så billigt ut"? Men se nu sa hon att det beror ju på motiv och att det ju faktiskt är rätt många som har en och att oavsett om hon skulle sagt att hon inte tyckte jag skulle göra någon så hade jag väl gjort en i alla fall. Och det hade jag ju såklart. Så konstigt nog så var hon rätt accepterande istället. Det blir nog snarare mormor som kommer flippa ur om hon ser den sen :) Det ska bli lite spännande i alla fall. Det borde ju inte göra ondare än att sy utan bedövning i alla fall tycker jag. Det ska nog gå bra. Nu skulle jag bara vilja göra den på en gång när jag ändå väl hittat en. Men tror det kan vara bra att vänta tills jag kommit hem från utomlandssemestern. Lätt att jag får infektion i den annars och kanske inte så bra att ha den i solen på en gång heller... Men jag hoppas att jag kan få en tid så fort som möjligt när jag kommit hem i alla fall i september/början av oktober. Vet att det brukar vara lite väntetid.

Imorgon ska jag åka på utflykt igen över dagen. Berättar mer när jag är tillbaka igen. Tyvärr ser det ut som om vädret inte blir det bästa, men det blir väl inte roligare än vad man gör det. Känns som jag är lite mer på topp igen. Det är nog mycket tack vare mitt smultronställe på landet. Endera dagen kanske jag flyttar dit helt....om det kan tänka sig finnas en plats för en beteendevetare....vem vet.