Snart på resande fot söderut...

Har under eftermiddagen/kvällen tittat på Wallander - Vittnet. Riktigt bra var den tycker jag, men har lite svårt för när det händer djur nåt i filmer och särskilt nu med tanke på två kissar som vi fått lov att låta somna in under våren så tårarna rann som floder ett tag. Hur som helst, gillar man Wallander så är den sevärd! Den var spännande. Den utspelar sig ju också i Ystad dit jag ska på tisdag så fick bekanta mig lite extra med miljön ;)

Ikväll skulle jag ha varit på tjejfest nu hos "bonussyrran" L, men är dåsig, trött och ont i huvudet. Är nog vädret.... Det var tänkt utgång också, men blev istället en lugn och skön hemmakväll. Å andra sidan blev det vin och Aquatini igår kväll med kompisen C när hon var och käkade middag hos mig.

På måndag åker vi till Västervik och hälsar på en kompis som har stuga där. På tisdagen drar vi vidare söderut så långt man kan komma till Ystad/Österlen där en annan kompis har stuga. 4 km från huset ligger Sveriges vackraste strand, enligt DN:s läsare 2010. Stranden heter
Sandhammaren och har kritvit sand. Där planerar jag att mysa omkring nästa vecka ;)På lördagen åker vi uppåt igen. Sen är det bara 1 dag kvar på min semestervecka och då ska jag vara hundvakt till en Bernen Sennen-vovve över dagen. Så det får väl bli långpromenader hela dagen ;) Någon bloggträff blev det inte den här gången som planerat då alla verkar ha andra saker för sig, men får väl skjutas på framtiden...

Igår gick jag totalt 1.5 eller 1.6 mil. Jätteskönt! Nu har jag kommit igång med träning igen och det känns så skönt! Bara att köra på. Ska faktiskt ta med stavarna och joggingdojorna på resan. Idag blev det en vilodag, men imorgon ska jag på´t igen :)

Morgondagen ska också ägnas åt att tvätta, packa, hälsa på lilla H och på kvällen kommer resesällskapet och ska sova över till måndag när vi drar iväg.



En dag kvar sen semester igen ♥

Ujuj vad jag hunnit med mycket en här veckan på jobbet! Speedad är bara förnamnet ;) 8 utredningar har jag skrivit på en vecka. Så många har jag nog aldrig lyckats med på en vecka. Satt kvar ända till klockan 18 ikväll. Men känns otroligt skönt att ha allt gjorde som jag kunde göra. Skönt att komma tillbaka och påbörja nya istället. Så imorgon skajag jobba hemifrån och syssla med processkartläggning och om det blir klart skriva lite på tentan från kursen jag gick under våren.

Igår kväll blev det tacos och vin hos brorsan, svägerskan och lilla älsklingen H. Riktig myskväll! Lilla H blir så glad när jag kommer och ler med ett leende som kan smälta Antarktis :) Och så pekar han på faster och säger: "Däe" :) Det är det typiska när det är någon han känner och ser lite sådär förvånad ut, typ "Nämen kommer du!!! Vad roligt". Han är en riktig liten goding! Fick en så fin puss också innan han skulle gå och sussa ♥ Goskillen!

Imorgon blir det jobb hemifrån sista dagen innan jag har en veckas semester igen! Längtar! :) Men först kommer helgen. Imorgon kväll blir det stavträningsrunda med kompisen C, mat och lite vin! Lördag - tjejfest hos L, söndag - ta det lungt och packa. Måndag - beginning road trip! Första stopp blir Västervik för att hälsa på kompisen N som har stuga där nere. Grillning på kvällen är planerad! Sen vet jag inte säkert vart det blir ännu. Det blir bestämt i helgen. Men tänkt är Borgholm på Öland eller Österlen/Ystad för att hälsa på annan kompis som har hus på båda ställena. Hon är bortrest just nu så därför är vi inte färdigplanerade :) Men hoppas på att planen ska gå i lås i alla fall. Fortsättning följer... ;)

Telefonförsäljare...

Det är lite farligt att ta hem jobb också har jag märkt. Satt tom. uppe i natt och jobbade. Sen när började man med nattjobb inom mitt jobb??? Men när jag ändå kände mig så effektiv så var det bara att köra på. Kan jag ju jobba nån timme mindre idag istället och imorgon torsdag ska jag jobba på kontoret igen för att slutföra det sista.

Det har ringt flera telefonförsäljare på bara nån dag. Man kan ju undra vad det beror på... Är det sommarjobbare eller har alla kommit på samtidigt att nu under semestrarna ska vi sätta oss och ringa till folk??? Jag köper ALDRIG nåt per telefon mer än vid något enstaka tillfälle och då har jag i alla fall alltid blivit missnöjd. Jag vill titta igenom i lugn och ro om det är något som är bra innan jag köper det. O jag vill söka min information själv. Ingen som stressar mig i luren om att: "Det låter väl bra Norpan?" och nej det går inte att skicka hem någon information eller att man får tänka över saken. Erbjudandet gäller bara just nu.

En telefonförsäljare i förrgår hade tänkt sig att jag skulle binda upp mig för deras bolag med ett avtal som skulle börja gälla om ett år efter mitt nuvarande hade gått ut. Allvarligt??? Hur tänker man då??? Men det var ju ingen bindningstid som han uttryckte det utan bara 3 månaders uppsägningstid från när avtalet började att gälla. Förklarade för honom att jga var inte intresserad av att binda mig för något om ett år och sen dessutom ha uppsägningstid i tre månader. Herregud vad det kan hända mycket på ett år!!! Blir dötrött på alla försäljare som ringer. Har ju haft 
NIX hela tiden, men kanske dags att förnya det i och med att jag flyttat...

De gör ju bara sitt jobb och det kan inte vara nåt roligt jobb när folk blir irriterade när de ringer. Tycker nästan synd om dem, men så har de ju valt det själva. Jag själv låter nog som en riktig bitch ibland... Men mestadels försöker jag avsnoppa dem på ett snällt sätt, men när de inte ger sig...

Nu är semestern nästa vecka lite mer planerad. Vi åker på måndag och mot Västervik är det tänkt för att stanna där ett dygn och sen åker vi vidare mot Öland och Borgholm, eller om det blir Ystad/Österlen beroende på var vår kompis som har hus på båda ställen, befinner sig. Ska bli så skönt! Men vi ska ha min bil så blir en lång väg att köra. Bara ner till Ystad direkt hemifrån är det 60 mil och med avstickaren till Västervik blir det väl kanske en 70 mil då.

Sen ringde pappa igår och undrade om en båtresa de skulle göra från hemstan till Sthlm och sen åka nån buss därifrån. Skulle åka med hans sambo och sambons dotter och dotterdotter. Trodde han ringde för att fråga om jag också ville följa med, men istället frågade han om jag kunde vara hundvakt till en av hundarna. Vad förvånad jag blev. Men egentligen borde jag väl inte det. Har inte svarat ännu om jag kan eller ej.

Jobbar hemifrån...

Jobbar hemifrån idag. Tog med mig massa jobb hem igår. Det var nog tur också för igår kväll när jag skulle vrida på mig lite i soffan där jag låg och tittade på tv i godan ro hände nåt obra med ryggen. Höll inte på att komma ur soffan. Fick rulla ur. Liknande ryggskott. Har väl blivit nån slags rejäl låsning eller nåt. Skulle ut och springa imorse var det tänkt, men det får bli en promenad ikväll med stavar istället.

Gör fortfarande ont, men bättre och man ska röra på sig så gott det går har jag fått reda på. Så nu när jag ska sitta och skriva får jag väl köra linement och alvedon och upp och röra på mig lite emellanåt. Skönt att slippa köra till Etuna idag i alla fall. Oturligt nog har dessutom min kiropraktor semester just nu.

Inte lika fint väder idag, men skulle bli lite sämre. Rätt skönt också när man ska sitta och jobba, men förstår att det är en massa semesterfirare som inte är lika nöjda. Hoppas på bättre väder nästa vecka igen!
Ikväll ska jag redigera alla bilder jag tog uppe i stugan. Få se om det är några som blev bra :)

På bilden till vänster är jag på väg från bilen till att vara lite kulturell och ta bilder på hyttan vi har i byn bla :)

Lyckades igår klara mig i två poliskontroller där de sköt med laser! Kände på mig igår att det skulle vara kontroller, fast kanske inte på två ställen där jag skulle köra... Tur hade jag i alla fall. En polis var lite löjlig och sköt med laser när jag nästan var framme och då körde jag i 35 km/h kanske där det ändå är 50 km/h över en bro. Måste han väl ha märkt att jag inte körde för snabbt. Tänkte nästan vinka till honom då han i stort sett var uppe i min framruta, men då hade jag väl blivit fast för förargelseväckande beteende ;)

Jobbar en vecka...

Tillbaka igen efter några dagar uppe i stugan! Jättehärliga dagar med bastu, bad, solning, fotografering, grillning, läsning, film, kompisbesök bla.

Idag har jag frivilligt börja jobba för att kunna vara ledig nästa vecka när jag drar neråt i landet :) Är bara jag som jobbar på den här våningen, en på våningen under mig och sen jobbar 3 stycken på Ungdomsmottagningen, så var ner och fikade med dem på förmiddagen. Kommer nog inte jobba riktigt hela dagen idag och det kommer nog bli 2 jobba-hemma-dagar också, då det är sånt jag inte behöver sitta på kontoret för att göra. Kul att sitta här och uggla för sig själv.

När jag kom hit kom jag på att jag glömt min almanacka hemma! Typiskt! Och som om inte det räckte så hade jag också glömt några lösenord till datorn och vårat datasystem. Några felslag innan jag vid sista chansen innan hela skiten låser sig kom på vad det var. Fanns väl där inne i gömmorna nånstans ;) Har uppskrivet, men man måste byta lite då och då och sista gången hade jag inte skrivit upp. Smart Norpan! NU är det uppskrivet :)

Nästa vecka blir det Västervik och Öland eller Ystad/Österlen. Ska bli skönt att komma iväg lite till havet också. Vid stugan blir det sjöbad och hemma bad i Mälaren, vilket är hur mysigt som helst. Men inte fel att få varva det med lite hav också :)

Valde helt fel dag att börja jobba. Urfint väder idag ju! Men blir nog lite flex och tidigare hemgång idag :)

3:e semesterveckan...

Vilken sommar säger jag bara igen! Igår trodde jag faktiskt att det skulle komma lite regn ändå när man såg på molnen så jag åkte iväg med en kompis och tog det obligatoriska kvällsbadet lite tidigare på kvällen. Och tog också en cykelmotionsrunda istället för att gå utifall att det skulle bli åska och regn rätt som det var och då kändes det lättare att snabbt komma hem på cykel än att gå. Men icke, inget regn kom och inte på natten heller. Jag som tom. struntade i att vattna för jag var säker på att det skulle regna.

Så det blir till att ut och vattna nu på morgonen istället då efter lite frukost. Sen väntar Återbruket på mig. Har några säckar med trädgårdsavfall som ska bort och rester från Rönnen. Sen blir det nog ännu en soft dag i solen och lite pysslande hemma, bad ikväll och en motionsrunda igen. Imorgon bitti blir det nog färd mot stugan tror jag. Hade hoppats på lite fotografering den här veckan också, men blir nog inget som det ser ut nu. Kameran får väl följa med upp till stugan istället och så får jag se om jag hittar nåt nytt att ta på där :)

Härliga sommarkvällar har det varit. Underbart att bada på kvällen i 24-25 graders vatten och sen sitta med en kall cider på uteplatsen o bara njuta! Semester is da thing!!!! :) Men nu är det bara 1.5 vecka kvar av den. Så gäller att ta vara på den med omsorg ;)

Såg en ny Beckfilm härom kvällen, "Stormens öga". Gillar Beck! Hoppas det kommer nån ny snart igen och framför allt hoppas jag att det kommer någon ny Johan Falk-film snart! Wallander går också bra.

Bilden är på min lilla älskade brorson på 30-årsfirandet härom dagen :) Ett riktigt litet charmtroll! :) Ha en skön sommardag!

Underbara sommar...

Varm, varmare, varmast... Så är det med dagarna nu :) Kan inte klaga på min semester för bättre hade jag ju knappast kunnat få! Underbart!

I förrgår var det 30 årsfirande x 2. Min svägerska och hennes tvillingsyrra fyllde i veckan så det var stort partaj hemma i deras föräldrars hus i Uppsala. Mycket trevligt med god mat och trevliga människor! Och vädret var lika strålande som alla andra dagar :) Fick mestadels sitta i skuggan för det var så varmt förutom när man passade lilla H som var både högt och lågt :)


Fasters lilla älskling ♥

Igår fick jag bättra på solbrännan rejält. Det var operation resterande 10 häckplantor som skulle ner i jorden när det var som varmast och solen stod som högst på himlen.  Jösses vilket kämpande det var innan de var på plats. Det var ju så hårt i jorden eftersom det är så torrt. Men nu äntligen är de på plats och jag kan njuta av trädgården :) Rensade också ogräs mellan plattorna, tog bort en buske och så fick jag hjälp av mamma att lägga sten på ena sidan av uteplatsen. Nu ska det bara sås lite gräs på de ställena där jag tagit bort trädet och busken så är allt som det ska sen. Återbruket återstår också förstås.... Ganska så svettig och skitig var jag efter det där arbetet så blev raka vägen in i en kall dusch.

På kvällen blev det ett kvällsdopp i Mälaren med kompis A och sen en kvällspromenad med kompis N. Satt ute sent på kvällen sen och bara njöt! Denna sommaren är verkligen underbar! Vilket väder!


Sommar med Power meet och hamnlunch...

Igår var det Power meet-dags :) För dem som inte vet vad det är så är det världens största bilträff för amerikanska bilar. Bilar kommer från hela världen för att delta med sina bilar. Över 10.000 bilar. Det är roddar, Cadillacs, Pontiacs, Corvetter, Mustanger, Fordar...ja allt möjligt. Förra året var det 26 länder som besökte evangemanget. Kanada, Australien, Japan, Ryssland, Israel, Turkiet och flera Europeiska länder såklart.  Bilträffen arrangeras i Västerås.

Kameran var med förstås för att ta lite bilder på cruisingen! Det är nåt speciellt med Power meet. En riktig folkfest med hur mycket människor som helst som åker dit bara för att titta på cruisingen. Det är ingen speciell kategori människor som tittar heller utan alla möjliga sorter. Själv brinner jag mest för sportbilarna även om raggarbilarna kan vara fina att titta på om de är de är välvårdade. Tyvärr var det inte lika många sportbilar som förrförra året när jag tittade på cruisingen. Det är blev fler senare på kvällen eller kanske idag. Men idag blir det inget Power meet för min del. Många utav bilarna deltar också i en tävling i olika kategorier.

Vi tog med oss picknick. Det blev ciabattabröd med fetaost, kokt skinka, lök, gurka, sallad, rädisor och tomat. Jordgubbar, naturgodis och cider :)

Här kommer lite bilder från igår(klicka för större format):
  

  

  

  

Idag blir det dubbelt 30-årsfirande i Uppsala. Det är svägerskan och hennes tvillingsyrra som fyllt år här i veckan. Blir bortåt en 40-50 personer så det blir lite folk :) Ska bli skoj! Håller just nu på och tonar håret. Det bleks ju så i solen nu när det varit så varmt! Men nu är det snart dags att skölja ur och sen blir det hopp in i duschen.

Här kommer några bilder jag tog från min gamla kollega/kompis balkong också i förrgår. Han och hans fru bor precis vid hamnen på högsta våningen med etage. Mycket fin utsikt mot Mälaren :) Först intog vi lunch nere vid hamnen. Grekisk sallad med kräftor i. Mums!

  
 

Ha en fortsatt skön helg! Kram på er!


Stockholmsdag...

Hade en jättemysig dag i Sthlm igår! Mötte upp två kompisar, M och V på stationen och tog tåget till Sthlm där vi mötte upp vår fjärde vän P som flyttat till Sthlm. Vi började med att köpa mat på ett ställe nära centralstationen. Blev en god hälsosallad för mig med fetaost, avokado, kyckling bla. Sen tog vi tunnelbanan och tvärbanan ut till Årstaberg där en av vännerna ville besöka nån ny affär som hade öppnat. M och P shoppade lite kläder. Var väldigt färglada kläder och lite annorlunda stil. Jag hittade inget som föll mig i smaken. Sen åkte vi vidare hem till P, då V och M inte hade besökt henne där tidigare. Där fick vi hemmagjord glass och rabarbersaft. Slutligen tog vi tunnelbana och sen buss längst ut på Kungsholmen vid Fredshäll där vi besökte Solstugan. Ett kanonställe med jättegod mat. Utsikt över vattnet hade man från deras soliga terass. Så mysigt! Jag käkade tacosbuffé och så ett glas vitt vin till det :)


Utsikt från Kungsholmen tagen med mobilkameran

Sen var det dags för hemfärd igen. Dagen gick alldeles för fort, men en härlig dag blev det! Hann kolla på Sex in the city när jag kom hem innan jag slocknade som en liten gris. Nu ska jag ta mig ut på uteplatsen och äta lite frukost innan jag ska förbi brorsan och svägerskan för att ta in deras post. Sen blir det ner till hamnen för att käka lunch med en gammal kollega och jämföra kameror o objektiv :) En härlig dag är det även idag, så blir nog hem och lägga sig i solsängen sen på eftermiddagen :)

Har haft en himlans spyfluga inne hos mig i tre dagar för jag inte lyckats få tag på den luringen! En snabb o smart en! Men igår ÄNTLIGEN!!!!! Bye bye fluga! :) Har ändå försökt släppa ut den vid ett flertal tillfällen, men närå. Så den fick faktiskt skylla sig lite själv. De är inte så trevliga att ha inomhus surrandes vid örat när man vare sig ska sova eller sitta och titta på tv!



Semesteruppdatering

Hade en jättemysig vistelse i stugan i fredags. Ett nytt objektiv blev det i Örebro. Men höll inte på att hitta ut därifrån sen :) Blev 5 vändor på samma väg istället för 2 :) För jag var lite för ivrig när GPS:en sa att jag skulle förbereda att sväga av motorvägen :)  Resultatet var att jag svängde av för tidigt så jag fick göra en liten extra utflykt innan jag kom rätt. GPS är bra, men gäller att verkligen lyssna ordentligt!

Blev en eftermiddag med sol & bad och på kvällen grillning och sen bastu & bad med vin och cider! Mmmmmmm ♥ Vilken härlig kväll det var! Bastun ligger precis vid sjön så våran utsikt var en underbar solnedgång som jag förstås tog kort på med nya objektivet :) Som varmast hade vi 65 eller om det var 70 grader i den vedeldade bastun.


Sjön vid stugan taget från verandan till bastun

På lördagen blev det födelsedagsfirande hos pappa och K (som fyllt år). Det blev en kall buffé och sen jordgubbar och vaniljglass till efterrätt! Och kvällen var jag och käkade med 3 kompisar nere på festivalen och resten av kvällen tillbringades i ett tält vid stora scenen där det var ett bra coverband som uppträdde! Vilken sommarvärme! Gick i kortare tights och tunika hela kvällen/natten!

Söndagen var det städ- och fixardag hemma och senare en tripp upp till stugan igen över natten. På måndagen hann det bli lite solning och läsning på terassen innan det blev hemfärd igen. På kvällen kom familj och släkt över på grillning hos mig. Ännu en underbar kväll, då vi kunde sitta ute hela kvällen! Jag grillade rostbiff och sen blev det strips till, lite olika såser, tzatsiki och grekisk sallad. Till det vin. Efterrätten bestod av vaniljglass och hallon/mango till.

Idag tisdag har jag en riktigt soft dag och tog lite längre sovmorgon och låg sen och läste :) Inte lika soligt idag så tog tillfället i akt och bara göra det man känner för. Ska snart ta och äta en sen lunch, diska och klippa gräset.

Imorgon onsdag ska jag ta en tur till Sthlm över dagen med en kompis (kanske nån mer) för att träffa en tredje kompis som bor där. Ska gå runt lite på stan och softa.

Torsdag och fredag är än så länge oplanerade och på lördag bär det av till Uppsala för dubbelt 30-årsfirande av svägerskan och hennes tvillingsyrra. Och söndagen är oplanerad.

Funderar lite på att gå in och jobba nästa vecka eller nästnästa vecka för att vara ledig v.30 istället och åka iväg på en liten semestertripp några dagar bara. Det blir ingen utomlandssemester nu under sommaren för jag tycker det är för fint väder för att åka iväg. Skulle däremot sitta fint med en tripp i Sverige nånstans vid kusten. Vi får se....


Resdags...

Håller på och packar ihop lite grejor för att åka till stugan. Ska ta en liten sidotripp och åka över Örebro för att inhandla det nya objektivet. Struntade i att åka till Uppsala igår när jag kom på den smarta idéen. Onödigt att åka en massa extra när man inte behöver. Nu blir det i alla fall liiite mer på vägen.

Ska bara vara i stugan över natten för imorgon ska vi fira pappas sambo som har fyllt år. Brorsan, svägerskan och lilla H och min mormor är redan där. Sen åker mamma upp också idag. Så det blir många.

Det är festival i stan över helgen nu. Det började redan igår, så då var jag in till stan med några kompisar och tittade på bla. Starpilots, Ola, Linda & Velvet, Timoteij, Love generation, Apollo Drive, Open door, Rebound. Timoteij och Love Generation var väl ingen höjdare. Lite bebispop över dem och det lät sådär ifrån där vi stod. Sen satte vi oss på en uteservering innan det var dags att åka hemåt. Blir kanske en sväng ner imorgon kväll igen när det är Andreas Johnson. Vi får se...


Saknad...


Igår fick vi låta Milou ♥ somna in
14 år gammal. Hon är nåt enormt saknad! Jag orkade inte vara med, mycket pga. Rosie som jag för inte så länge sen också fick låta somna in. Tårarna ville inte sluta rinna och kunde inte ta mig för någonting. Blev som handlingsförlamad! Det gör så ont att förlora ett husdjur så det går inte ens att beskriva! Försökte distrahera mig med att titta på film (för ovanlighetens skull).

Såg "Valentine´s day" och "The last song". Inte blev man ju mindre ledsen av de filmerna även om det var lyckliga också. Klart värda att se i alla fall! "Valentine´s day" är det en massa kända skådisar med i, som Anne Hathaway, Julia Roberts, Jessica Biel, Patrick Dempsy, Jennifer Garner, Eric Dane, Queen Latifah, Kathy Bates, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Shirley MacLaine... Den kan jag klart rekommendera! Flera historier i en och samma film som på ett sätt binds samman. Lite ungefär som "Love Actually" om ni sett den.

"The last song" är lite av en ungdomsfilm, men ändå bra! Ungdomskärlek, men ändå lite djup då filmen även handlar om sjukdom. Tyckte om den också.

Nu ska jag i alla fall försöka ta mig för något fast det går lite segt. Objektivet som jag hoppas skulle komma in idag på Mediamarkt hade inte kommit och de kunde inte svara på när det kommer att komma in heller. Nu har jag tröttnat och bestämt mig för att åka till Uppsala till Mediamarkt där objektivet finns och köpa det där. Har presentkort, så det är därför jag måste köpa det just där. Är inte helt duktig på att hitta i Uppsala, men ska svänga förbi brorsan och hämta GPS:en och så får jag hoppas på det bästa.... Ni får väl efterlysa mig om jag inte skrivit här på några dar...