Madonna - the queen of pop...

Hemma igen från en underbar helg i Göteborg! :)) Äntligen SOOOOOOOL när jag var ledig!!!!! (Klicka på bilderna för större format!)

På vägen ner stannade vi till i Mariestad och åkte ner till hamnen och käkade på nån restaurang om man nu kan kalla det för det. De hade bara dagens att bjuda på, annars var det fika som gällde. Maten var INTE nån höjdare. Det var nåt grillspett, pommes frites och nån sås till. Grillspettet med kött var jättetrist! Tog några tuggor bara och sen blev det mest pommes jag åt bara. Inte mycket att hurra för! Sen gick vi omkring lite i centrum innan vi åkte vidare.

  
Mariestad hamn

Väl nere i GBG lyckades vi faktiskt hitta till hotellet efter bara en liten felåkning. Sen gjorde vi inte så mycket mer på fredagen utan stannade kvar på hotellet och tog det lugnt. Vi åt grillbuffé som bestod av 3 rätters och jag tog ett glas vin till! Satt ute på terassen med utsikt mot havet! Härligt! efter typ 3 timmars middag så gick vi upp på rummet och kollade på Fotbollstabbar på dvd som vi lånat i receptionen. Ena natten sov vi i dubbelrum och natt nummer 2 fick vi en svit då alla dubbelrum var uppbokade när P bokade rummen. Men det var ju inte helt fel :) Bilden nedan är dock på dubbelrummet, då det andra kortet misslyckades.

  
  
Hotellet vi bodde på "Best Western Arken" - lugn och harmonisk miljö

På lördagen tog vi bussen + spårvagn in till Liseberg och var där lagom tills det öppnade. Åkte Lisebergsbanan 2 ggr, Flumeride, Kållerado och Slänggungorna. Stod i kö till Balder också, men då jag sen jag såg informationen att man inte skulle åka den om man hade ont i ryggen så tog jag mig ur kön då jag fortfarande hade ischias. Men kompisen P åkte den själv. Jag hade annars åkt den också. Men känns faktiskt som jag blivit något harigare med åren ändå. Fritt fall och Uppskjutet och Höjdskräcken kändes inte som nåt jag ville åka t.ex. Inte heller Kanonen. Men skulle säkert tordas bara jag gav mig sjutton på det.

 
Liseberg

Efter Liseberg tog vi en promenad in till Avenyn,
men hann tyvärr inte gå så mycket på stan. Hade varit skoj att gå till Nordstan och gallerian Femman (tror jag den heter), men får väl bli en annan gång. Vi var tvungna att hinna med en buss, då de bara gick med 2 timmars mellanrum och vi ville ju inte komma försent till konserten. Så blev hem och duscha, svida om och fixa till sig och sen åt vi middag på hotellet igen. En grillbuffé, 3-rätters igen men annan mat. Väldigt gott! Sen åkte vi in till stan igen och promenerade sista biten bort till nya Ullevi. Man såg redan på håll vad mycket folk det var som redan var på plats! Totalt var det 59.000 personer på konserten! Nu är det mobilkamera som gäller dock.

  
  

Jag tycker konserten var kanon! Kan det bli annat med Madonna?! Om Michael Jackson var "the king of pop" är hon definitivt "the queen of pop"!  Låtarna hon sjöng var: Candy shop, Beat goes on, Human nature, Vouge, Get into the groove, Holiday,  Dress you up, She´s not me, Music, Devil wouldn´t recognize you, Spanish lesson, Miles away, La isla bonita, Doli Doli (Ungersk folksång framförd av nån balkangrupp), You must love me, 4 minutes, Like a prayer, Frozen, Ray of light och Give it to me.

De jag gillade bäst var den flashiga början till "Candy shop" när hon dök upp på scenen! Det var mäktigt! I denna låten körde hon också en Cadillac på scenen! Lite coolt! :) Sen gillade jag Into the groove där de hoppade hopprep, breakdansades och var lite skolkänsla över den. Det korta Michael Jacksonmedlyt, där en dansare utklädd till Michael river av en kopia av MJ´s dans som var en hyllning till MJ såklart! Det var fint gjort! Och nåt som fick publiken i extas!

"Frozen" var häftigt gjort där skärmarna blev som vatten som forsade och det åskade! Sen dök hon upp innuti den runda skärmen som var längst ut på gången som gick ut från scenen, där hon låg på ett piano till en början, men som sen övergår till en poppigare version av "Frozen" där alla dansarna försvinner ner genom golvet. En annan låt som definitivt tuffats till och som jag aldrig riktigt gillat, men nu älskade var "Like a prayer"! Jäklar vilket tryck! Min favoritlåt 4 minutes var också en favorit och så slutligen "Give it 2 me", där hon också går ner till publiken och låter dem sjunga lite. Detta är också sista låten. Men kunde faktiskt varit utan Balkanlåten. Den kändes lite fel i sammanhanget. Har inget emot sån musik annars. Men platsade inte in med det andra. Och hon sjöng den ju inte ens själv utan stod och diggade med sina dansare runtom musikerna.

Det som jag tycker var ett litet minus är att hon inte körde några extranummer! Det hör till tycker jag. Det kändes som ett snöpligt slut när det bara kom upp "GAME OVER" på skärmarna på scenen och strålkastarna riktades ut mot publiken innan lamporna tändes och Michael Jackson sjöng ut oss från arenan. Annars är jag jättenöjd med showen! Jätteskoj att ha sett henne! Köpte faktiskt en t-shirt som minne :) Få se om jag kan lägga ut några videos från showen imorgon. Just nu är jag för trött.

Vi tog en taxi hem till hotellet på natten efter att ha gått lite fel på vägen från arenan. Vi följde fel ström av människor kan man säga. Gick knappt att göra nåt annat heller för den delen :) Så vi fick oss en extra promenad. Höjdare för min ischias ;) På vägen hem blev vår taxi stoppad av en tjej vid hamnområdet där hotellet låg. Hon hade blivit rånad och våldtagen! Läskigt! Man undrar ju vad hon gjorde i området alldeles själv....

På söndagen sov vi lite längre och checkade ut efter frukosten och åkte hemåt. På hemvägen stannade vi i Mariestad igen och käkade mat i centrum den här gången. Grekisk sallad och det var mycket godare! :) Vi stannade också i Örebro och Marieberg och knallade runt lite och fikade. Jag köpte mig en egen spikmatta som jag strax ska testa innan jag ska sussa snart.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Ser sååå härligt ut!!



Låter som en lyckat göteresa!!

Postat av: Norpan

Daniel: Det var en kanonresa! Mycket hann man med och även lite vila och ta det lugnt...som det ska va! :)

2009-08-11 @ 10:37:36
Postat av: Gissan

Ser på dina bilder att vi inte ens var i närheten av varann...

Jag spanade lite efter dig men kände ganska snart att det var rätt meningslöst. Det ställde sig en tjej bredvid mig som kunde varit du..men det var inte du ;)

Men visst var Madonna bra!

Kände du inte det blev lite segt o vänta på henne? Eller ni kom senare kanske?

Vi stod ju mitt på planen från klockan 19 :( orutinerat...

Kram på dig

Gissan

2009-08-11 @ 16:13:37
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Gissan: Nej, vi hade sittplats (även om vi fick stå ändå i stort sett hel tiden pga. att de framför gjorde det. Dåligt tycker jag!) Vi satt ungefär i mitten på vänstra sidan på sektionen längst ner 15:e rad. Så hade nog inte ens sett dig om jag försökt tyvärr.



Ja, det var jättebra! Men hon kunde kanske haft lite mer kontakt med publiken kan jag väl tycka. Men hon verkar inte riktigt vara sån.



Vi kom säkert 1 timme och en kvart senare än er. Men visst var det tråkigt att vänta! Testa grejorna gör man väl innan showen och inte när det ska börja... Kram!

2009-08-11 @ 17:19:15
Postat av: Gissan

Btw...du har nog fångat oss på fotot där med tältet i mitten. Vi stod på andra sidan om det tältet kanske 20 meter mot andra sidan och ungefär i linje i mitten av tältet, rakt ut... ;)

Så kan du förstora ditt foto så har du säkert en bild av oss...

Kram kram

2009-08-11 @ 17:48:24
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Gissan: Hahaha, ja ni syns säkert på bilden! ;) Så ni stod bakom ljud o ljusteknikerna med andra ord... Expressen hade tagit en flygbild, eller om det var Aftonbladet och där kunde jag faktiskt gissa vilka huvuden som var oss :)

2009-08-12 @ 08:40:35
Postat av: Gissan

Nä inte bakom dem. Vid sidan av dem...kan man säga... typ 20 meter rakt ut mot sidan... :)

Ah, chansen är nog inte så stor att vi skulle synas där ändå.. ;)

Kram Gissan

2009-08-12 @ 18:30:23
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Gissan: Hihi, jag menade på sidan, men blir bakom från oss sett där vi satt, så var därför jag sa bakom :) Är fortfarande kvar på arenan när jag tittar på bilden vet du ;) Kram kram

2009-08-13 @ 10:18:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback