Husdjur - trängsel i sängen...o melodifestivalen.

Att ha husdjur i sängen är något var och en får ta ställning till. Hade det varit en stor hund, vete sjutton, men nu har jag en kisse och hon sover bredvid mig varje natt. Hon ligger på min arm med täcke över sig, eller så helt under täcker men upp mot kudden. Jag sover på rygg eller på sidan och väldigt stilla under natten så hon tycker väl att det funger bra. Däremot om jag lägger mig på mage, det accepterar hon inte. Då lägger hon sig på mitt huvud, för att visa: Ja lägger du dig sådär får du skylla dig själv!!! Så brukar inte ligga på mage. Tror i och för sig inte jag sovit så mycket på mage ändå även om jag kunnat. Men när P sovit här, har hon aldrig legat där. Möjligtvis har hon kommit på morgonen och då ligger hon på min sida :)

På dagen däremot ligger hon så fint i sin egna fåtölj med täcke. Helst ska man bädda ner henne om täcket kommit helt fel och lagt sig så det inte blir någon ingång för henne. Hon vill nämnligen ligga under täcket. Det var lite problem när hon hade sin tratt efter en operation hon gjort, för då fastnade tratten i täcket o hon kom inte in. Så fick lyfta upp och låta henne lägga sig och sen lägga över. Då kom hon förstås inte ut sen istället, utan även då fick man lyfta på täcket så hon kunde hoppa ner. Kissen brukar också säga till när hon har lagt sig på allt täcke och vill under. Då får man gå dit lyfta lite framtill och då hoppar hon över till längst fram på fåtöljen och sen backar hon in sig och man kan lägga över täcket. Hon är inte dum inte. Tycker ni hon är bortskämd eller? ;) Men djur är värda att skämma bort tycker jag. Man får så mycket tillbaka. Däremot ska man inte skämma bort dem så de blir odrägliga. Men det är inte min lilla kisse det kan jag lova.

Ingen får sätta sig i kisses fåtölj för då blir hon inte glad! Hon kan stirra ut personen ända tills den flyttar sig, eller så är hon som en osalig ande och springer omkring oroligt hela tiden och jamar. Så hennes fåtölj ska man låta bli. Inte ens jag får sitta i den mer än en kort stund. Annars puttar hon på mig i sidan tills jag flyttar på mig :) Men hon sitter gärna i knä i soffan.

Men för att återgå till det med hund så tog vi ofta hand om mammas arbetskompis hund F, som var en liten collie. Hon reste iväg några veckor åt gången och då var hon hos oss. Inga katter då. Men snacka om tolerant man var då. För P och jag låg då och sov i en 90-säng hemma hos mig. Och sen en collie på det. Ni kan ju bara tänka er!!! P är 1.87 lång så vi kunde inte sova i bredd utan en i bredd och en på sidan eller båda på sidan. Men en collie i sängen fick båda sova på sidan. Ja, jag säger då det!!!

Melodifestivalen igår.... it sucked big time!!! Programledaren läste ut manus hela tiden, tom. när hon skulle skämta eller intervjua deltagarna. Låtarna var verkligen urdåliga! Alcazars låt var bäst och möjligtvis att Jonathas låt var lite okej. Trallvänlig om inte annat. Annars blä!!! Från Björn Gustavsson till äldre gammal uv som satt och sjöng och spelade i pausen. Kunde det bli sämre....? Nä, jag hoppas det tar sig nästa vecka. Jag tyckte nog faktiskt mer om när det var en melodifestival och sen den stora.

Kommentarer
Postat av: Lennart

Katter är riktiga personligheter. Mina vänner i Tyskland har två katter. Den ena är 18 år nu och gör inte mycket väsen av sig. Men den andra är runt 5 tror jag. På morgonen brukar den hoppa upp i sängen jag sover i då jag är där. Så duttar den två gånger med ena tassen på min kind för att väcka mig. Vaknar jag inte så gör den om det igen, tills jag vaknar. Då säger hon mjau, hoppar ner från sängen och går iväg.

Postat av: Norpan

Lennart: Haha, ja det brukar min också göra ibland när hon vill något. Sällskapsjuka till tusen är det! En gång satt hon på bordet mitt emot mig och duttade till mig med tassen. När jag inte tittade på henne, duttade hon till hårdare ungefär som: Hallå!!! Så visst har de sina personligheter :)

2009-02-08 @ 15:52:21
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Gissan

Jovisst har de personligheter. Kolla in ett inlägg jag skrev för en tid sedan om vår Kompis...

(11 januari med rubrik "Katten ska snart dö..")

Haha.. sån e vår katt o sån e jag ;)

Nädå jag gillar katten, han e duktig. Fast ibland får jag frispel på honom. Detta var en sån gång.



Här lider helgen mot sitt slut och den har varit bra men alldeles för kort. Hoppas du åxå haft en riktigt bra helg.

Här skiner solen! :)) I like!

Kram Gissan

2009-02-08 @ 16:37:36
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Gissan: Ja, man kan bli lite tokig på dem emellanåt! När min kisse är sällskapssjuk och jag pysslar med nåt annat kan hon jama ihjäl mig tills jag bryr mig om henne :) Men hon är världens goaste ändå :)



Någon sol hade vi inte igår hos oss, men däremot ser det ut som det blir en solig dag idag. Hoppas att det blir något mildare också. Ska ut och rida ikväll och vill inte frysa baken av mig ;) Kram

2009-02-09 @ 08:30:03
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback