Nya tjänsten och min favoritbild...

Idag på eftermiddagen blev det klart att jag kommer att börja en ny tjänst på halvtid i mars. Nya tjänsten blir som jag tidigare nämnt kurator på Ungdomsmottagningen. Ska bli jättekul och spännande! Älskar att jobba med barn och ungdomar och har velat jobba som kurator igen. Jag jobbade ett tag som skolkurator på en F-9 skola och trivdes jättebra med det! Nu kommer det nog bli en hel del andra frågor också än vad jag fick som skolkurator, eftersom mycket även handlar om sex och samlevnad på UM. Men det innebär inte att det bara är såna typer av frågor utan det kan handla om mycket annat också, som ångest, självmordstankar, mobbing, problem med föräldrar kanske, ja allt möjligt. Får väl reda på lite mer på min introduktion som jag ska på sen när det börjar närma sig. 

Kommer kännas lite konstigt att ha en delad tjänst och hinna med båda jobben lika mycket. Jag kommer dessutom med största sannolikhet bli webbansvarig inne vid UM, då den nuvarande ska gå på mammaledighet. Så kommer nog ha fullt upp här framöver på jobbet... men perfekt chans att få! Kommer få en väldigt bra bredd erfarenhetsmässigt! Så ser det bara som positivt. Att det kunde ta en sån positiv vändning ändå. Det trodde jag aldrig när jag fick reda på först att min kollega skulle gå upp i tid.

I natt hade jag otroligt svårt att sova. Somnade kanske vid 3 eller nåt och skulle då stiga upp vid 5. Tror ni det gick? Nä, inte alls förstås. Ställde om mobilen, ställde om den igen och igen och igen, tills jag steg upp vid 6 eller kanske t.o.m 6.10. Var på jobbet 7.45 istället för 7. Det är väl för väl vi har flex!!! :) Skulle inte överleva annars när jag sitter och pendlar. Tog bilen också, för att jag skulle cykla ner till stationen när jag var så trött fanns inte! Men jäklar vad halt det var! Hörde på trafikinfon att det skett en bilolycka på motorvägen jag körde på, men inte på min körsida och heller inte på den sträckan där jag körde utan efter jag svänger av. Otäckt! Flera bilar var det inblandade. Är väl förstås galningar som inte håller avstånd och inte hinner bromsa eller såna som kör in mitt framför näsan och precis när två filer övergår till en fil... Det finns ju folk till allt! Tror ni jag somnade på soffan när jag kom hem? Yes indeed! Somnade till evighetsserien Glamour :)

Slutligen tänkte jag avsluta med min favoritbild som nu finns hemma hos mig istället för hos farmor. Bilden är på mig och farfar i stugan. Farfar gick bort alldeles för tidigt! Han dog när jag gick i årskurs 2 i grundskolan. Kallade mig alltid för prinsessan och strök mig över luggen så han plattade till den när jag kom på besök och sa "Liiiiillla gomman" :) med brytning då även han var ifrån Riga, precis som farmor.


En bild säger mer än tusen ord...

Jaha, ska jag göra ett försök att ta mig i säng nudå kanske. Blir väl inte lätt eftersom jag somnade på soffan förut kan jag tro... Sov så gott!

Kommentarer
Postat av: Azra

Haft en bra dag? =)

Postat av: Söderlund

Det är riktigt illa att folk beter sig på det viset, inte alls bra. Man ska kunna förklara sig, inte bara smita undan problem.

2009-01-08 @ 00:26:22
URL: http://robinsoderlund.se
Postat av: mallis in real life

Bilden är heeeeelt underbar ju!



Kram

2009-01-08 @ 08:38:54
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Mika

Grattis till tjänsten!!! Hur bra som helst ju.



Och vilken bild - helt underbar!!!



Kör försiktigt.



Kram

Mika

2009-01-08 @ 10:15:14
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Elin

ha ha söt bild..psst du är fortfarande en prinsessa dock !!! Puss o grattis till tjänsten..

2009-01-08 @ 10:34:26
Postat av: Norpan

Mallis: Tack :) Ja, jag älskar den verkligen för den är så uttrycksfull :) Kram



Mika: Tackar! :) Ja, det känns jättebra! Kul att få testa på! Känner ju de andra redan som jobbar där också eftersom det är samma verksamhet så det är ju bra. Kul att du tycker om bilden, som sagt är min favorit eftersom den säger så mycket :) Ska köra försiktigt! Var snorhalt imorse och bilen släppte i en rondell! Läskigt! Kram på dig



Elin: Tack vännen!!! :) Du också! Puss

2009-01-08 @ 10:57:19
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: ida

Vad spännande att jobba som kurator! Särskilt med barn och ungdomar. Men jobbigt också.. Jag vet inte om jag skulle fixa det. Kanske om jag blir några år äldre. Det kommer nog gå kalasbra, särskilt som du redan jobbat med det tidigare! :)



Superfin bild :) Och vilken gullig farfar du verkar ha haft! Tråkigt att ni inte fick ha varandra längre..



Hoppas du kunde sova inatt och är mer utvilad nu!

Kram

2009-01-08 @ 13:48:43
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Agge

Svar: Ja! :D Kunde inte ha blivit bättre! :P Dom förtjänade det helt klart. ;) Detsamma.:)

2009-01-08 @ 16:45:18
URL: http://agge1.blogg.se/
Postat av: Norpan

Ida: Jepp, det ska bli jättespännande! :) Jepp, är tjejer mellan 13-20 år (samtalskontakter upp till 23 år) och för killar 13-23 år. Jag trodde från början att jag inte heller skulle palla att jobba som kurator, men på något sätt kommer man in i en professionell roll som gör att man klarar det, fast det kan skära i hjärtat ibland inombords. Jag trodde minst jag skulle börja grina för jag är så blödig som person, men man får en viss distans konstigt nog, även om man bryr sig!



Tack! Ja, farfar var jättegullig! Var ju första barnbarnet också :) Han var mer om sig och kring sig med mig än farmor tom. :)Visst är det tråkigt att man inte fick träffa honom längre tid.



Hade lite svårt att somna i natt också, men sov nog nån timme mer i alla fall. Kram!

2009-01-08 @ 17:39:05
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Sandra

Oj oj oj vilket kul jobb!!!! Det kommer gå utmärkt. Åhhh va spännande,Usch olyckor är så himla otäckt. man kan vara säker på sig själv men aldrig på andra i trafiken!



KRAM och sov gott

2009-01-08 @ 21:06:24
URL: http://gudis.blogg.se/
Postat av: Norpan

Sandra: Tack det hoppas jag :) Det ska verkligen bli jättekul! Ett utav de jobben jag hade som mål faktiskt och så bara föll det ett i händerna på mig :)

Alldeles riktigt! Det är de andra trafikanterna man aldrig vet vart man har! Sov så gott du med! KRAM

2009-01-08 @ 23:32:53
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback