Tjejmiddag med förrätt i mörker...

Redan söndag! Tycker helgen har gått så snabbt! I fredags var det tänkt jag skulle städa på kvällen innan Let´s dance, men blev istället överbjuden till brorsan, Y och lille H. O det är ju trevligare att mysa med Hugo i famnen än att städa :)

Lördag förmiddag åkte vi till mamma i grannstan och hälsade på allihopa, även mormor var med. Första visiten för lille H hos farmor. God mat blev det! Kronärtkockssoppa till förrätt och sen Yankeelax som är en av mina favoriter, med örtagårdssås till. Mmmmmm! Till efterrätt blev det Glass med jordgubbar och physalis. Till vänster kan ni se lillsnuttisen H´s söta lilla fossing :)

På kvällen var jag på tjejmiddag med en särskild touch. Vi åt nämnligen förrätten i garaget i kolmörker. När vi kom ut i garaget var tallriken övertäckt med en servett. Vi hade hällt upp det vi skulle dricka i glasen och satt oss till bords. A som var värdinna släckte sen lamporna och gick även hon till bords. Vi hade inga bestick utan åt med händerna, så några kladdiga såser var det inte. Kan lova er att maten smakar helt annorlunda när man inte ser den o vet vad man äter. I vissa fall kan det t.o.m vara svårt att säga vad det är man äter.

Det var rökta räkor, kräftstjärtar, lufttorkad skinka, oliv svart och grön, sötpotatis, rotfrukter (som palsternacka, rotselleri t.ex.), nåt brödaktigt som är som små skålar (kommer inte ihåg vad det heter) i var det skagenröra i ena och gubbröra i den andra, nån specialvariant av kalkon, physalis, vindruva, tomat osv. Kul upplevelse och kan rekommenderas om ni vill göra nåt annorlunda nån gång :) Efter vi också käkat varmrätten kyckling inrullade i baconskivor och ungsrotfukter, så spelade vi 80-tals TP. Avslutade med efterrätt, äppelpaj med äkta vaniljglass.

Idag, söndag blev det låååång sovmorgon och nu är det dags för lite mat och sen städning och kanske nån film :)
Ha en trevlig söndag!

Kommentarer
Postat av: Lejonhjarta

Låter som en annorlunda upplevelse med blind förrätt. Jag har faktiskt haft lite av de funderingarna nu när jag kör mycket sjuktransporter och färdtjänst i jobbet. Kör då en del som är rullstolsbundna, med ena handen i bandage, blinda osv. Tänk så mycket man tar för givet när man har alla kroppsdelar hela och fungerande... man vet inte hur bra man har det och gnäller på småsaker.



Jag har funderat på hur man skulle klara sig, om man band undan en arm... inte fick prata... eller satte på sig en ögonbindel. Hur länge skulle man klara sig innan man fick nog? En timme... flera? En dag? Jag tror man ganska snabbt skulle inse hur svårt det är. Tur att ni hade en kontakt att tända lamporna med efteråt =)

Postat av: Ida

Haha, vilken rolig grej! Aldrig hört talas om.. Jag funderade lite på FB när jag såg att du skulle på garagemiddag, haha! Men nu är jag med. Kan ju vara nåt att prova, hihi ;)



Vad skönt med låång sovmorgon, det längtar jag efter! Men på tisdag ska jag ta långmorgon faktiskt.

Kram

2009-01-25 @ 19:43:04
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Norpan

Lejonhjarta: Ja, vi tänkte faktiskt på det med hur blinda har det. En av tjejerna hällde tom. upp dricka genom att sätta ett finger i glaset för att känna när det kommit i tillräckligt. Så gör just blinda tydligen. Det är mycket värt att se!!! Att se maten man äter är en stor del av ätandet. Men visst får man arbeta med smaklökarna på ett annat sätt. Det var helt klart en spännande upplevelse! :)



Ida: Ja, det lät säkert lite kryptiskt :) Men så häftigt! Tycker jag definitivt du ska testa någon gång. Ja, det var jätteskönt med sovmorgon! Skönt att ha en sådär mitt i veckan. Jag kan ju välja att börja senare, men då får jag ju jobba så sent istället om jag tar bort från plustiden. Så ta tillvara på din sovmorgon! :) Kram

2009-01-25 @ 19:55:40
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Mika

Vilken udda men kul idé med halva middagen i garaget! Låter som en skön helg - och härligt gos med lilla H också!



Ha en skön start på veckan,

Mika

2009-01-25 @ 21:54:49
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Norpan

Ja, det är verkligen nåt jag måste testa på fler gånger!!! Lille H kan man aldrig gosa för mycket med :) Tack och detsamma till dig! Kram

2009-01-25 @ 22:46:59
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Låter härligt

2009-01-26 @ 20:50:57
URL: http://!
Postat av: Daniel

Låter härligt!



Nästa gång får ni göra ett undantag å ta mej med!

2009-01-26 @ 20:52:28
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Norpan

Daniel: Ja om du lovar att ha pippilottor och nån fin klänning så får du följa med på tjejmiddag ;)

2009-01-26 @ 22:37:04
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback